Σάββατο 31 Μαρτίου 2007

Ετεροχρονισμένα Κλωτσοσκουφέικα Μπινελικια (Ja, wir sind Arier!)

Μετά τον περιφανή θρίαμβο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με ένα ολόκληρο μηδέν επί της ποδοσφαιρικής υπερδυνάμεως της Μάλτας εχτώς έδρας ναούμ, θα επανέλθω στα καφριλίκια του Σαββάτου 24/3 (Βλ. σχετικά Πυροβολημένο Χανούμη).

Από όλα τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν αυτό που μου προξένησε την μεγαλύτερη θλίψη ήταν η ανάρτηση από μερικούς όρθιους ταραμάδες της Νεοναζιστικής σημαίας (Αυτής με τον κελτικό σταυρό αντί της απαγορευμένης στην Γερμανία σβάστικας).

Θα ήθελα να ήξερα αυτοί οι περίεργοι ΔΕΝ έχουν υπ' όψη τους πόσους ΝΕΚΡΟΥΣ είχε η Ελλάδα εξ' αιτίας των Ναζιστών την περίοδο 1941-44;

Μήπως έχουν την εντύπωση ότι αποτελούν μέλη της Άριας φυλής και ως τέτοιοι μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τους υπερβόρειους "ομοϊδεάτες τους";
(Ο ορισμός Άρια είναι πραγματικά για τα πανηγύρια αφού ο όρος αναφερόταν αρχικά στους Πέρσες δηλ στους Ιρανούς!)

Μήπως η λύση σε αυτό το φαινόμενο μπουζουκοκεφαλοσύνης είναι ένα μπερντάκι ξύλο από μερικούς υπερβόρειους ουρλιάζοντες "Dö din djävla svartskalle, dö!" (Ψόφα διαολεμένε μαυροκέφαλε ψόφα!)

Αλλά δυστυχώς απ' ότι φαίνεται οι διάφοροι ελλαδέμποροι έχουν ήδη κάνει μεγάλη
ζημιά, και τώρα δεν συμμαζεύονται τα ασυμμάζευτα...

Η εικόνα χωρίς τα πανσοφολογιότατα σχόλια της μακαρονιότητας μου προέρχεται
από τον sfrang.



Τετάρτη 28 Μαρτίου 2007

Ναι! Η Παλιννόστισις των Κενταύρων ετοιμάζεται!

Μετά μεγάλης οδύνης , κλαυθμού, σπαραγμού και οδυρμού δηλώνω απροθύμως μεν, ευθαρσώς δε, (Καλά πώς στον Ήφαιστο γίνεται αυτό;) ότι το παρόν ιστοσανιδολόγιο έπεσε ξανά θύμα πυραμιδωτής προκλήσεως. Επρόκειτο περί μίας αιφνιδιαστικής και ανάνδρου επιθέσεως με αποτέλεσμα να δεχθούμε μίαν ΠΙΣΩΠΛΑΤΗΝ μαχαιριάν στο ΣΤΗΘΟΣ. (Μεταφορικά μιλώντας πάντα).

Ο γνωστός αναρχοαυτόνομος οπαδός του δικεφάλου Ραχμάνινωφ, απείλησε την ημετέραν μακαρονιότηταν ότι θα σφυρίξει στην Ορθόδοξον Κενταυρικήν πελατείαν μου ότι είμαι Ροϊδικός ως το κόκαλο και ότι δια την Ορθοδοξίαν και δεν σκιάζομαι και τόσο…

Κάτι τέτοιο θα είχε φυσικά ολέθριες συνέπειες για το Κενταυρορθόξο πεταλωτήριό μου και συνεπώς αναγκάστηκα να υποκύψω. (Ξέρετε οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Κένταυροι εκ Σειρίου είναι πολύ θρήσκοι…)

Ο αδίστακτος Ραχμάνινωφ απαίτησε λοιπόν ένα κείμενον πουν εμπεριέχει τις μαγικές ΕΛ-ληνορθόδοξες λέξεις "μυστικό, φως, γαλαξίας, βέλος και... εκπαίδευση"...

Αναγκαστικά και εγώ λοιπόν θα αναγκαστώ να αποκαλύψω μερικά στοιχεία από το τρομερό μυστικό, το οποίο μόνο ο θεόπνευστος +Τηλεπροφήτης+ έχει τολμήσει να αποκαλύψει.

Ναι, αγαπητή μου αναγνώστρια, πρόκειται για την παλιννόστηση των Κεντάυρων (Πολλοί εκ των οποίων είναι ΑΕΚτζήδες) από τον πατρογνικόν Σείριον®



Ως γνωστόν είχα πάει πέρισυ στον Χείρωνα, τον τρίτο πλανήτη του πλανητικού συστήματος του δίδυμου αστέρα του Σείριου® για να παραλάβω την τιμητική διάκριση του «Αργυρού βραβείου της επικαλαμίδος» (Ρεπορτάζ εδώ, εδώ και εδώ). Το διαστρικό ταξίδι έγινε με κοσμοσφαίρα® τεχνολογίας τεριρέμ της Ξανθής® και Ορθοδόξου® εταιρίας Αεροφλότ ™. Τέτοια σκάφη τεχνολογίας τεριρέμ χρησιμοποιούνται από πολλούς πολιτισμούς του γαλαξία μας.




Αυτά τα σκάφη καταφέρνουν να έχουν φαινόμενη ταχύτητα μεγαλύτερη από το φως καθ’ ότι καταφέρνουν να δημιουργούν συνθήκες μαύρης τρυπός έμπροσθεν του σκάφους μέσω αντιδραστήρων ύλης – αντιύλης τύπου Αίπσηλων®.

Έτσι λοιπόν έκανα πάλι το καθιερωμένο ανά τετράμηνο μυστικό (δυστυχώς όχι πια) ταξίδι μου, για την συντήρηση των πετάλων των VIP Κενταύρων και για να αναφέρω δια ζώσης την εξέλιξη των προετοιμασιών στον Πλανήτη των ΕΛ-λήνων® για την μεγάλη επιστροφή των τετράποδων και δίψωλων® αδελφών μας.

Πάντα μου αρέσει αργά το βράδυ μετά την δουλειά να συχνάζω στο κωλόμπαρον το «Πορφυρούν σωληνάριον» όπου συχνά πυκνά συναντώ των μειονοτικό (Κατάγεται από το Άλφα του Ωρίωνος) ερπετόμορφο ελέφαντα δημοσιογράφο Μπαρούφ.
Ειρήσθω εν παρόδω ο Μπαρούφ αρέσκεται να χρησιμοποιεί μια πειραματική συσκευή εκπαίδευσης δι’ διαστρικής αποστάσεως, η οποία εκπέμπει εκπαιδευτικές υποβολές συνήθως μέσω ονείρων, στοχεύοντας συνήθως άτομα που αντιτίθενται στην 6ην γαλακτοκρατορίαν, δηλ. νεοτάξ, ιλουμινάτι, καλιλαντζαραίους –ες. Στόχος είναι ο προσηλυτισμός των ατόμων αυτών στον Κενταυρισμόν.

Μάλιστα πιθανολογείται ότι η νεοταξ μπλόγκερ Ροδιά έχει πέσει θύμα του Μπαρούφ, αφού τον έχει αναφέρει εις ποστίδιόν της. Όμως, απ’ ότι φαίνεται η συσκευή υπήρξε άκρως αναποτελεσματική αφού τα ποστίδιά της είναι πιο νεοτάξ από ποτέ…

Κάθισα στην μπάρα δίπλα στον Μπαρούφ προσέχοντας να μην σκοντάψω στην προβοσκίδα του.

- Ω, κύριε πεταλωτά τι να σας κεράσουμε; Κονόμησα σήμερα στον ιππόδρομο και τα τσούζω…
- Α, καλέ μου Μπαρούφ, το κλασσικό, ένα «Εκτόρειον Βέλος» (Κοκτέηλ με 3 μέρη οινόπνευμα εντριβής, ένα μέρος Βυζαντινό Νάμα, ένα μέρος χυμό μήλων Πηλίου, 2 φύλλα κόκας και μία πρέζα βανίλια, πολύ καλό)
- «Ένα «Εκτόρειον Βέλος» για τον φίλο μου τον πεταλωτή» είπε στην ξεφωνημένη τζιβιτζιλού Κενταυρίνα που φορούσε ένα τη-σέρτ που έγραφε «Δεν θα γεννήσω ποτέ ένα ξανθό αρσενικό σωβινιστικό κενταυρικό γουρούνι"
(συνεχίζεται)…

Έτσι λοιπόν, έσωσα την υπόληψη μου και την πελατεία του πεταλωτηρίου μου…
Δεν θα κάνω όμως πάσα διότι το έχω κάνει ήδη μία φορά, αλλά αν θεωρείτε αγαπητή μου αναγνώστρια ότι η ιστορία χρήζει συνεχείας, ευχαρίστως να το πράξω…

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

1.000.000 υπογραφές για τα άτομα με αναπηρίες!


Ενώστε την φωνή σας για να συλλεχθούν 1.000.000 υπογραφές για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.


1000000 υπογραφές για την αναπηρία

Το παρόν ποστίδιον αντεγράφη στεγνά από το ιστολόγιο "Swimming Around"της An-Lu


Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007

Μήπως οι Δυτικές δημοκρατίες εξελίσσονται σε φυλακές;

Ενά πολύ καλό βίντεο αποδομεί ένα-ένα τα επιχειρήματα επιπέδου
μίκυ μάους αναφορικά με την συμβολή της παρακολούθησης των πάντων
στην αντιμετώπιση τάχαμου της τρομοκρατίας.

Μήπως τελικά "τρομοκράτες" είναι όλοι οι απλοί πολίτες που διάφοροι
εξουσιαστές της πλάκας θέλουν να τους κάνουν έρωτα; (Είπα να το θέσω κομψά).

Ήχος: Οξφορδιανά Αγγλικά.
Υπότιτλοι: Δεν έχει, διότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα research το
92,94% του ΕΛ-ληνικού πληθυσμού διαθέτει lower Στρατηγάκη.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου μια μπλόφα;

Πρόσφατα προβλήθηκε στο Βρετανικό Channel 4 το αιρετικό ντοκυμανταίρ "The Great Global Warming Swindle".

Η βασική θέση που αναπτύσσεται και υποστηρίζεται στην εκπομπή, είναι ότι κατά βάση η θεωρία της παγκόσμιας αύξησης της μέσης θερμοκρασίας, (από το 1975 και μετά κυρίως), λόγω της αύξησης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα δεν ισχύει, αλλά αυτή οφείλεται στην περιοδική αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας όπως αυτή γίνεται φανερή με την αύξηση των ηλιακών κηλίδων.

Παρουσιάζονται συνεντεύξεις κλιματολόγων αλλά και του συνιδρυτή της Greenpeace(!), που αναλύουν τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν αναφορικά με την σημασία του CO2 στην δημιουργία φαινομένου του θερμοκηπίου. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται διαγράμματα όπου φαίνεται η θερμοκρασία μεταξύ 1945 - 1975 να πέφτει και όχι να ανεβαίνει παρά την αύξηση των εκπομπών CO2.

Όπως και να 'χει πάντως είτε οι αυξημένες εκπομπές CO2 αυξάνουν την θερμοκρασία είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι ο ανεπτυγμένος κόσμος σπαταλάει ενέργεια και πόρους, ενώ παράλληλα μολύνει το περιβάλλον όχι μόνο με διοξείδιο, αλλά με χημικά, ραδιενεργά και άλλα απόβλητα. Δεν είναι δυνατόν με την δικαιολογία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στις αυξημένες ηλιακές κηλιδες να τα ξεσκίζουμε όλα...

Το ιερόν βίδεον που ακολουθεί παρουσιάζει όλο το βλάσφημο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ήχος: Οξφορδιανά Αγγλικά.

Υπότιτλοι: Γερμανικά.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2007

Θες να γίνεις Indigo®; Ιδού η λύση!

Έχεις βαρεθεί να ψάχνεις τις σωστές απαντήσεις στο τεστ indigo®, για να
μπορέσεις να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σαν χαρισματικό νινί;

Σου την καρφώνει που δεν προλαβαίνεις να σημειώσεις τις ερωτήσεις από
την εκπομπή "Πύλες του ανεξήγητου";

Την έχεις ψωνίσει άσχημα γαιτί δεν βρίσκεις κάτι σχετικό σε αυτό το
ίντερνετ του διαόλου;

Ε. λοιπόν μη φοβάσαι. Ο πάντα φιλεύσπλαχνος πεταλωτής ορθοδόξων
Κενταύρων εκ Σειρίου pølsemannen έχει την λύση!

Το μπουζούκι Indigo® Κενταυρικής κατασκευής και προελεύσεως!



Υψώνοντας την κεφαλή σας προς τον Σείριον® και βαρώντας με αυτό την
γκλάβαν σας 18 φορές επί 9 φορές την ημέρα, η λουλακί® αύρα® του θα
σας κάνει Indigo® στα σίγουρα!
(Εναλλακτικά μπορεί να σας κάνει μπλε μαρεν από τις μελανιές).

Τώρα μπορεί να γίνει δικό σας στην προνομιακή τιμή των 9.999,99 € (Περιλαμβάνονται έξοδα αποστολής από τον Σείριο®).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή www.indigobouzougi.org.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007

Σβεν-Μωχάμεντ ένας συνειδητοποιημένος Ενωσίτης.

Κατόπιν της πρόκλησης / πρόκλησης του ιστολογιούχου του «Σκουπίζοντας την άμμο», άμμου, ανέλαβα να συντάξω ένα κείμενο που να περιλαμβάνει τις μαγικές ΕΛ-ληνορθόδοξες λέξεις «κρύσταλλος, βέρα, μαγκίτης, φανάρι, καθρέφτης» στο παρόν Ενωσίτικο μπλόγκ. Προφανώς εφ’ όσον η μονομανία του μπλόγκ είναι η ομάς του δικεφάλου, το θέμα του ποστ δεν θα μπορούσε παρά να έχει αναφορές στην πορφυρογέννητη. Συνέχεια στον "Πυροβολημένο Χανούμη"

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2007

Ask2use...

Αγαπητή αναγνώστρια,

Βάλαμε και εμείς το μπανέριον Ask2use, ώστε να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα αναφορικά με τα πανσοφολογιότατα που αναφέρονται σε αυτή την ιστοσανίδα σωτηρίας στον τρικυμισμένο ωκεανό του διαδικτύου.

Μία μικρή διαφοροποίηση υπάρχει από τα διατιθέμενα εικονίδια στο http://www.ask2use.com/
Εάν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο κερδοσκοπικά μπορεί να το πράξει αρκεί να κάνει μία δωρεά (Με ύψος όσο κρίνει ο ίδιος) σε φιλανθρωπική οργάνωση της αρεσκείας του. Ενδεικτικά αναφέρω, Unicef, Γιατρούς χωρίς σύνορα, WWF, χαμόγελο του παιδιού, ΑΕΚ (Καλά ντε μη βαράτε!).

Ευχαριστώ.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2007

Στράτευση στα 8! Όχι στα 18!!!

Η κυβέρνηση σκέφτεται τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής θητείας στα 18 για τα βλαστάρια μας και την κατάργηση όλων των αναβολών σπουδών, με το επιχείρημα της χαμηλής επάνδρωσης των μονάδων λόγω υπογεννητικότητας.

Να με συμπαθάει η δημοσκοπικώς θριαμβεύουσα κυβέρνηση μας, αλλά πιστεύω ότι κάνει ένα μεγάλο σφάλμα:

Η ιδανική ηλικία στράτευσης είναι τα 8, και ο πάντα ρηξικέλευθος, πανσοφολογιότατος και ευσεβής πατριδοκάπηλος pølsemannen θα σας εξηγήσει γιατί.

1. Στην ηλικία των 8 τα παιδιά ακόμα εντυπωσιάζονται από τα όπλα, τα τάνκς, τις παρελάσεις και τις στολές. Οι αμόρφωτοι, απαίδευτοι και κομπλεξικοί καραβανάδες όχι μόνο δεν θα έχουν πρόβλημα επιβολής, αλλά θα φαντάζουν και σαν σούπερμεν στα μάτια των μικρών. Έτσι θα τονώνεται και το φρόνημα των γενναίων ΥΠΑΞ μας.

2. Όλα τα έξοδα σίτισης και ένδυσης, μειώνονται κατακόρυφα αφού ένας 8χρονος έχει λιγότερες θερμιδικές ανάγκες από έναν 18χρονο, άσε που φοράει και κάμποσα νούμερα μικρότερα άρβυλα, σκελέες κλπ.

3. Στην ηλικία των 8 τα παιδιά καταπίνουν αμάσητα ότι τους σερβίρουν στο σχολείο. Έτσι και στο στρατό μπορούμε να πλάσουμε τους πολίτες όπως θέλει η κυβέρνησις νωρίς-νωρίς. Που να τρέχεις μετά να τους μαζεύεις από διαδηλώσεις όταν μεγαλώσουν τα τσογλάνια…

4. Θα μειωθεί το κόστος των μεγάλων συμβολαίων που υπογράφει η ΕΛ-λας για την προμήθεια αρμάτων μάχης. Όλα τα απαρχαιωμένα και ενεργοβόρα Μ-113 μεταφοράς προσωπικού θα αντικατασταθούν με σχολικά λεωφορεία βαμμένα σε χρώματα παραλλαγής. Τα Leopard θα πουληθούν κοψοχρονιά στην Υεμένη και θα διατηρηθούν ελάχιστα που θα τα οδηγούν ΕΠΟΠ, άνεργοι πτυχιούχοι Θεολόγοι Χημικοί Μηχανικοί του Εκκλησιαστικού Πολυτεχνείου της Πρέβεζας.(Ε- ε- έρχεται).

5. Τα αεροπλάνα όπως και τώρα θα τα πιλοτάρουν επαγγελματίες αξιωματικοί. Καθήκοντα αγγαρειομάχων στην αεροπορία θα αναλάβουν τα 8χρονα. Οδηγοί οχημάτων θα αναλάβουν γυναίκες ΕΠΟΠ, άνεργες απόφοιτες του Social Sciances and Communication Pondernig Masterlordship του Petralona School of Technological, Astrological, Social and Theological Studies Inc.

6. Καταργούνται οι αντιρρησίες συνείδησης! Ποια σκατοκουφάλα φτωχομπινές 8χρονος θα κουνηθεί εμπρός στο κράτος το απροσμάχητον; (+ευλόγησον+).
Φυσικά οι 8χρονοι γόνοι πλουσίων τε και βυσματωμένων οικογενειών θα αποφεύγουν την στράτευση όπως και τώρα. Τι δηλαδή; Θα τα διαλύσουμε όλα πια σε αυτή την χώρα;

Και μη βρεθεί κανένας έξυπνος να πει ότι ένας στρατός αποτελούμενος από 8χρονα δεν είναι αξιόμαχος…
Δηλαδή δεν κατάλαβα, έχει κανείς την εντύπωση ότι σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία μπορεί να ισχυριστεί κανείς σοβαρά ότι ο σημερινός στρατός μπορεί να τους αναχαιτίσει; Την ίδια δουλειά θα κάνουν και τα 8χρονα…
Άλλωστε η ΕΛ-λας και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ διατηρούν στρατό για δύο λόγους:

Α. Για να αγοράζουν ακριβό πολεμικό εξοπλισμό κατά προτίμηση από τις ΗΠΑ.

Β. Για να στέλνουν στρατεύματα σε διάφορα Αφγανιστάν, Κόσοβα, Ιρακ κλπ. ως σύμμαχοι των ΗΠΑ για να συμμαζεύουν το μπάχαλο που άνοιξαν αυτές για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα…

Μωρέ κάτι χώρες σαν τη Ισλανδία την έχουν βρει ωραία… Ποιος να έρθει εδώ στον βράχο μας στον Βόρειο Ατλαντικό… Κάνας θυμωμένος βακαλάος;; Δεν έχουμε στρατό δίνουμε και μία βάση στο Κέφλαβικ στην σύμμαχο ΗΠΑ και καθαρίσαμε…
Και τσουπ, 4η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο κατά κεφαλήν η Ισλανδία…
Ωραίες δουλειές ψαράδικες…

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007

Vi er røde, vi er hvide....

...είμαστε κόκκινοι είμαστε λευκοί, (Μόνο που τελικά μπλεχτήκαμε και γίναμε ροζ).

Μετά τον εν γένει μπάχαλο που έγινε στην Κοπεγχάγη με αφορμή την κατάληψη του
Ungdomshuset, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο αναφορικά με το βάψιμο της μικρής γοργόνας, του συμβόλου της πόλης με ροζ χρώμα από τους ακτιβιστές...



Αυτή που χρειάζεται ροζ μπογιά δεν είναι η ηρωίδα του Άντερσεν, αλλα η αρχηγός του ακροδεξιού Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard (Βλ. φωτο κάτω).



Η εν λόγω κυρία ηγείται ενός κόμματος αντίστοιχης ιδεολογίας με το ΛΑΟΣ και πήρε 13,3% στις προηγούμενες εκλογές και μετέχει στον συντηρητικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Η εκτόξευση της δημοτικότητας του κόμματος οφείλεται στην μεγάλη εισροή και αυξημένη δράση ισλαμιστών στην χώρα. Σίγουρα μία τέτοια εξέλιξη κάνει αρκετούς Δανούς να τρομάζουν και έτσι βάζουν στο ίδιο σακούλι ισλαμιστές και απατεώνες εκμεταλλευτές του γενναιόδωρου συστήματος πρόνοιας, με τους έντιμα εργαζόμενους αλλοδαπούς. Σε ένα τέτοιο τρομοκρατημένο ακροατήριο, τα κηρύγματα της Pia βρίσκουν ευήκοα ώτα.

Εάν ήταν μάΝγκες θα έλουζαν με ροζ μπογιά την κυρα Pia και τις ξενοφοβικές
κορώνες της και όχι το σύμβολο της πόλης...

Αλλά μάλλον στο εξωτερικό περισσότεροι ξέρουν την γοργόνα από την κυρα Pia...

Αχ, κακούργα τελεόραση...

Ναι! Είμαι ο κλώνος του Γκάντι!

Εμπνεόμενος από το πόστ της πάντα ευσεβούς ΕΛ-ληνορθόδοξης πατριώτισσας Penguin Witch, έκανα και εγώ το αμερικανικής εμπνεύΖεως τεστ της πολιτικής πυξίδος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ προέκυψα κάτι κοντά στον Μαχάτμα Γκάντι, πράγμα εξωφρενικόν, δεδομένου του σωματικού μου βάρους και της εκπάγλου καλλονής μου (Παρά τας ευμεγέθεις πατσάς).

Τα αποτελέσματα και το διάγραμμα ακολουθούν:

The Political Compass
Economic Left/Right: -5.13
Social Libertarian/Authoritarian: -4.56Και έτσι θα γίνω όταν αδυνατίσω:

Κυριακή 4 Μαρτίου 2007

Indigo

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους βλέποντας τις "Πύλες του ανεξήγητου" του Χαρδαβέλλα γκουγκλάρουν ψάχνοντας να βρουν εάν ειναι αυτοί ή τα παιδιά τους indigo (λουλακί) δλδ με γαλάζια "αύρα"...

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2007

American Bar "Οι τρεις Ιεράρχες"

Στο περιστατικό με την Προμηθέα-Πυθία-Ολυμπία, την υψηλής νοημοσύνης 15χρονη Ελληνίδα δεύτερης γενιάς στις ΗΠΑ, που έκανε κυριολεκτικά "American Bar" την εκδήλωση για την γιορτή των τριών Ιεραρχών, έχουν αναφερθεί διάφοροι ιστολογιούχοι όπως οι e-roosters, s.frang (Απ' όπου και το ιερόν βίδεον) και Greek History Χ.



Εν τάχει αναφέρω ότι η Προμηθέα – Πυθία - Ολυμπία (Αμάν μπάφιασα) σύντομα θα προσθέσει άλλα 3 πτυχία στο πτυχίο μαθηματικών που ήδη έχει. Σαν παιδί θαύμα κλήθηκε να εκφωνήσει μία ομιλία αναφορικά με την σύνδεση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας και την συμβολή των 3 ιεραρχών σε αυτό. Μία τελετή που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη των ΗΠΑ. Έλα όμως που το κορίτσι έκανε μεγάλο χουνέρι στους διοργανωτές της εκδήλωσης, αφού αντί να εξυμνήσει τον "ακατάλυτο δεσμό" Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, τα έχωσε αβέρτα στον χριστιανισμό, την εκκλησία και τους βυζαντινούς αυτοκράτορες τους οποίους κατηγόρησε σαν σφαγείς και καταστροφείς του ελληνικού πολιτισμού.

Θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια πάνω σε αυτά που αναφέρονται στο βίντεο.

1. Τόσο ο διοργανωτής της εκδήλωσης, όσο και η παρουσιάστρια που προλογίζει το βίντεο αναφέρονται στον λόγο της κοπέλας σαν "γραμμένο στην καθαρεύουσα". Καλά, παιδιά αναρωτιέμαι εάν έχετε υπ' όψη σας πώς είναι η καθαρεύουσα. Όποιος παρά την βαριά αμερικάνικη προφορά της κοπέλας (αλίμονο ρε παιδιά μεγαλωμένη στις ΗΠΑ είναι...) δεν κατανοεί τι λέει, να μ'συμπ'θάη αλλά δεν γνωρίζει ελληνικά.

2. Η προλογίζουσα παρουσιάστρια πολύ στην ειρωνεία το ρίχνει και καλά θα κάνει να βλέπει τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και με περισσότερη επιείκεια.
Σίγουρα το γεγονός ότι το κορίτσι έχει 3 (τρία) αρχαία ονόματα φανερώνει ότι προέρχεται από οικογένεια αρχαιολατρών και είναι πολύ πιθανό να έχει βοηθηθεί από γονείς, συγγενείς ή γνωστούς στη σύνταξη του λόγου της.
Το ότι έχει 4 πτυχία σε θετικές επιστήμες στην ηλικία των 15 δηλ. προφανώς έχει πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης, δεν εγγυάται όμως ότι έχει την ωριμότητα και την ανεπτυγμένη κρίση για να αξιολογήσει τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς σε μία κατάσταση όπως αυτή. Ειρωνείες για το επίπεδο των ελληνικών των Ελλήνων που έχουν ζήσει όλη την ζωή τους στις ΗΠΑ είναι τουλάχιστον γελοίες αφού η ίδια η παρουσιάστρια μιλά τα ελληνικά με φανερά αμερικάνικη "χροιά". Α! Ναι. Εάν κάποιος κάνει κάποιος κάνει κάποιο συντακτικό η γραμματικό λάθος και δεν γνωρίζει τον ορθό τύπο, τότε πως στον Ήφαιστο θα πει μετά τον σωστό; Με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος επ' ευκαιρία της εορτής των τριών Ιεραρχών;;; Αμάν.

3. Ο προλογίζων την νεαρά αφού λέει για τη 14σέλιδη έκθεση που έλαβε "σε άπταιστη καθαρεύουσα" δεν έκανε τον κόπο να δει και το κείμενο του λόγου της; Άραγε εκείνη η έκθεση τι έγραφε;

4. Αξιέπαινη είναι η στάση του μητροπολίτη που υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου από τους μαινόμενους "Ελλνορθοδοξαράδες" (Κατά το Ελληναράδες). Πραγματικά υποκλίνομαι, δεν περίμενα τέτοια ψύχραιμη αντιμετώπιση από έναν ιερωμένο. Μάλλον εδώ έχουμε το θέμα της πείρας και της κρίσης που έχει ο ηλικιωμένος ιερέας και η αντίστοιχη έλλειψή τους -προς το παρόν- από την Προμηθέα.

5. Το πρώτο μέρος της ομιλίας θα μπορούσε να είναι μέρος της βιβλιογραφίας του γνωστού +Λιακό+. Ελ και η πρώτη γη η Ελλάδα, οι πρώτοι άνθρωποι οι Έλληνες κλπ.
Μιά ψυχραιμότερη θεώρηση των πραγμάτων δεν βλάπτει.

Γενικά εμείς οι Έλληνες δεν θα έπερεπε να επιδιώκουμε τον σεβασμό για το κλέος των προγόνων μας, ενώ εμείς είμαστε στον φραπέ. Θα έπρεπε χτίζοντας πάνω στην κληρονομιά μας να γίνουμε μεγαλύτεροι και δυνατότεροι και "πρώτοι μάγκες στο χωριό " ΤΩΡΑ.
Έλα όμως που για να γίνει αυτό πρέπει να κουνηθεί και ο μπισινός μας και αυτός έχει γίνει σαν ντιβανομπάουλο απο την πολυφαγία...

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007

Νεοκαραμανλισμός!

Όχι αγαπητή μου αναγνώστρια, το παρόν ποστάκιον δεν αφορά την σύγκριση μεταξύ του Κ.Κ του Α’ ως πρωθυπουργού (1974-1980, κρατικοποιήσεις -  «σοσιαλμανία» κατ’ άλλους, «τρέξιμο» στους υπουργούς του, είσοδος στην ΕΕ κ.α.) και του Κ.Κ. του Β’ (2004-?, αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας, φθορά των υπουργών που τρώνε όλη την λέζα, για να προστατευθεί η δημοτικότητα του πρωθυπουργού κ.α..).

Το παρόν πόστιον θα πραγματευθεί την βαθύτερη έννοια του Καραμανλισμού που βρίσκεται στα καραμανλήδικα βιβλία. Ως γνωστόν τα καραμανλήδικα βιβλία ήταν βιβλία γραμμένα στην Τουρκική αλλά με ελληνικούς χαρακτήρες. Ο λόγος ήταν ότι αφού το οθωμανικό κράτος χρησιμοποιούσε το δυσανάγνωστο και καλλιγραφικό με το ζόρι αραβικό αλφάβητο, κάποιοι έβρισκαν πολύ ευκολότερο να διαβάζουν την ελληνική γραφή που έχει διακριτούς χαρακτήρες.

Με αυτή την αφετηρία λοιπόν ένα Νεοκαραμανλικόν κείμενον είναι αυτό που είναι μεν γραμμένο με ελληνικά ψηφία, αλλά στην γλώσσα του τρέχοντος δερβέναγα / κατακτητή του ελληνικού έθνους. Φυσικά αγαπητή μου αναγνώστρια, όπως γίνεται φανερό η γλώσσα του τρέχοντος ανθύπατου / δερβέναγα είναι η Αγγλική.

Επίσης πρέπει να μπει σε αυτό το σημείο και η παράμετρος της τ. επιτρόπου στην ΕΕ, κατά δήλωση Φουράκη κορασίδος indigo, ΠΑΣΟΚας, και φαν του Sykofanti Bastouni, Άννας Διαμαντοπούλου. (Και ‘γω φαν του Sykofanti Bastouni είμαι, διότι τον εκτιμώ αφάνταστα ως συκοφάντη και ως μπαστούνι).

Η Κα Διαμαντοπούλου είχε προτείνει σε ανύποπτο χρόνο την καθιέρωση της Αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα.
Εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα με κάτι τέτοιο, αλλά σε περίπτωση που υλοποιηθεί μία τέτοια πρόταση θα πρότεινα το εξής: Να γράφονται τα Αγγλικά «Καραμανλήδικα» δηλ. με ελληνικούς χαρακτήρες ώστε να γλιτώσουν οι Έλληνες και ενδεχομένως άλλοι λαοί από την φρικτή αγγλική ορθογραφία όπου σύμφωνα με το Βελγικό ανέκδοτο γράφεις “Wednesday” και προφέρεις «Tuesday”. (Οι Γάλλοι έχουν χειρότερα ανέκδοτα τόσο για τους Άγγλους όσο και για τους Βέλγους – άσχετο).

Ιδού λοιπόν ένα δείγμα Νεοκαραμλικής γραφής:

«Άη αμ βέρη ντισαπόηντεντ μπάη δε φάκτ δατ δη σόνγκ δατ ις γκόινγκ το ρεπρηζέντ δε Χελλένικ νέησον ατ δη Γιουροβύζιον σόνγκ κόντεστ ιζ δη «Γκειά σου Μαρία», ινστέντ φορ δη πεητριότικ σόνγκ «Γιου αρ νο Μαντόνα».

Μάη οπίνιον ον δη μάτερ ιζ, δατ δις ιζ αι ρηζάλτ οφ αι κονσπίρασυ φρομ ωλλ δη Μαρίας ιν δη Χελλένικ ρεπάμπλικ. Ανφόρτσουνατλυ δεϋ κόνστιτιούτ δη άμπσολουτ μαντζόριτυ οφ δη χελλένικ φήμεηλ ποπιουλέησον, εντ δας οβερράν ώλλ δη πέη-τριοτς δατ βόουτεντ φορ δη κολόσους οφ δη χελλένικ πένταγκραμ, μίστερ Δάντης.»

Φοβερό ε; Προτείνω να γίνει επιτροπή ακαδημαϊκών και πανεπιστημιακών για την προώθηση της Καραμανλιδικής Β’ γραφής στο Η.Β., τις Η.Π.Α. και τις άλλες αγγλόφωνες χώρες. (Ναι αγαπητή μου αναγνώστρια, οι Η.Π.Α. μπορούν να θεωρηθούν αγγλόφωνες με την επίδειξη κάποιας ανοχής)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...