Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Μουσικό διάλειμα με τον Björn Afzelius (1947-1999)

Ο Ευ-λόγερ doctor με αφορμή την υπόθεση του Σάκη Βαγιάτα που ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο επί 10 μήνες σε κώμα κινδυνεύει να πεθάνει επειδή οι αρχές του δήμου θέλουν να τον στείλουν σπίτι για να κάνουν οικονομία και καλά, άφησε στα σχόλια αυτούσιους τους στίχους ενός τραγουδιού του Björn Afzelius που τα χώνει στους Σουηδούς συντηρητικούς, που μάλιστα από τον Σεπτέμβριο του –06 ξαναπήραν την εξουσία.

Ο Björn Afzelius ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός καλλιτέχνης στις σκανδιναβικές χώρες και είχε πουλήσει συνολικά περί τα 2,5 εκατομμύρια δίσκους.
Οι στίχοι του τραγουδιού «Det Svarta Gänget» (Η Μαύρη Συμμορία) μπορεί να ξενίζουν καθ’ ότι αποκαλεί ούτε λίγο ούτε πολύ τους «Μετριοπαθείς» (Το συντηρητικό κόμμα της Σουηδίας αντίστοιχο του σκληρού πυρήνα της ΝΔ) κολαούζους των φασιστών, των ναζιστών και των φαλαγγιτών.
(Φανταστείτε Έλληνα τραγουδιστή να κάνει το ίδιο για την ΝΔ. Ε, ρε γλέντια).

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι πολλοί από το Σουηδικό οικονομικό κατεστημένο κονομήσανε χοντρά πακέτα κάνοντας μπίζνες με τους Ναζί πουλώντας χάλυβα ανάμεσα στα άλλα, καθ’ όλη την διάρκεια του πολέμου.

Μία άλλη παρατήρηση είναι ότι το τραγούδι γράφτηκε το 1985, προεκλογική χρονιά όπου οι Σοσιαλδημοκράτες διεκδικούσαν επανεκλογή μετά το συντηρητικό διάλειμμα με δύο τριετίες κυβέρνησης (1976 – 1982) των αστικών κομμάτων (Κέντρο – Μετριοπαθείς – Φιλελεύθεροι – Χριστιανοδημοκράτες), οπότε ενδεχομένως κομματικές συμπάθειες μάλλον υπερτονίστηκαν, αχέμ…

Ο παλούκαρος που ανέβασε το βίδεον στο YouTube το αφιέρωσε στην τωρινή συντηρητική κυβέρνηση, που έχει βαλθεί να περικόψει ότι επίδομα υπάρχει με στόχο να μειώσει τον φόρο εισοδήματος. Πιθανόν και ο Σάκης Βαγιάτας να έχει πέσει θύμα τέτοιας πολιτικής, οπότε το τραγούδι μάλλον ταιριάζει γάντι…

Βίδεον, στίχοι σε ελληνικά και σουηδικά ακολουθούν, καθώς επίσης και μία έκδοση του τραγουδιού στα Αγγλικά, αλλά με αντιπολεμικό στίχο αυτή τη φορά.



Björn Afzelius, Det Svarta Gänget: (Η Μαύρη Συμμορία)

Då var dem kompis med fascisterna. Då var dem bundis med nazisterna.
Då var dem bästis med rasisterna. Då var dem ett med falangisterna.
Det var då, det var länge se'n.

Τότε, ήταν φίλοι με τους φασίστες. Τότε, ήταν δεμένοι με τους ναζιστές.
Τότε, ήταν κολλητοί με τους ρατσιστές. Τότε, ήταν ένα με τους φαλαγγίτες.
Αυτά ήταν τότε, πάει πολύς καιρός.

Men nu står samma Svarta Gäng och har häng på ministertaburetterna igen!
Nu har dem putsat upp fasaderna. Nu ser dem ut som demokraterna.
Nu går dem själva runt på gatorna. Nu vill dem kallas "Moderaterna".
Det är bluff! Det är samma gäng! Om igen samma Svarta Gäng!
Jajjamän, det är samma gamla mörkermän!

Αλλά τώρα η ίδια Μαύρη Συμμορία είναι εδώ και έχει πιάσει τα υπουργικά πόστα ξανά!
Τώρα έχουν φτιασιδώσει τις προσόψεις. Τώρα μοιάζουν με δημοκράτες.
Τώρα βολτάρουν μόνοι τους έξω στους δρόμους. Τώρα θέλουν να αποκαλούνται «Μετριοπαθείς».
Είναι μπλόφα! Είναι η ίδια συμμορία! Πάλι η ίδια Μαύρη Συμμορία!
Ναι, ναι μα ναι, είναι οι ίδιοι άνθρωποι του σκότους!

Infiltrationerna i skolan ger ekon från en annan tid;
Förr var det skinnbyxor och kjolar,
nu är det nätstrumpor och prydliga små sneda luggar!

Οι διεισδύσεις στο σχολείο, δίνουν μία ηχώ από μία άλλη εποχή,
Πριν ήταν δερμάτινα παντελόνια και φούστες,
Τώρα είναι δικτυωτά καλσόν και προσεγμένες , μικρές λοξές αφέλειες!

Se'n kan du glömma allt du trodde på! Se'n kan du stå bredvid och titta på!
Se'n kan du skåda deras öppna hån! Se'n kan du stå där som ett jävla fån!
Du är noll, dem är överklass! dem är troll, dem snor åt sej allt!
Du är såld om det gamla Svarta Gänget får en chans!

Μετά μπορείς να ξεχάσεις όλα σου τα πιστεύω! Μετά μπορείς να κάτσεις στην άκρη και να βλέπεις!
Μετά μπορείς να θωρείς τους ανοικτούς εμπαιγμούς τους! Μετά μπορείς να στέκεσαι εκεί σαν ένας χαζόβλακας!
Είσαι μηδενικό, αυτοί είναι αριστοκράτες! Είναι δαίμονες τα σουφρώνουν όλα!
Την έχεις πατήσει εάν η Μαύρη Συμμορία πάρει μία ευκαιρία!




Α! Επειδή λόγω Σάκη έχει πέσει πολλή Σουηδία στο παρόν ΕΥ-λογ, υπόσχομαι το επόμενο ποστ να μυρίζει θυμάρι.

Θα τιτλοφορείται: «Λιακόπουλος, αμφισβητούμενς τηλεοπτικές φάσεις με τους δύο Αντώνηδες και Ευάγγελος Βενιζέλος».

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Δολιχοκέφαλοι εναντίον Βραχυκέφαλων. (Η κατάρα του κρανιόμετρου)

Με αφορμή την υπόθεση του Σάκη Βαγιάτα και την έκπληξη που εκφράζουν αρκετοί για το πώς μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην δημοκρατική Σουηδία θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό το ποστ σε έναν από τους καλοκρυμμένους σκελετούς στην ντουλάπα της Σουηδικής κοινωνίας, το ινστιτούτο φυλετικής βιολογίας (Rasbiologiska Institutet).

Ένα πολύ καλό βιβλίο πάνω στην μυθολογία περί ανωτερότητας της Γερμανοειδούς φυλής και της προσπάθειας επινόησης παραδόσεων στη Σουηδία είναι το βιβλίο της Maja Hagerman “Det rena landet” (Η καθαρή χώρα). Οι σουηδομαθείς ή σουηδικής καταγωγής αναγνώστες μπορούν να το βρουν εδώ. Οι φωτογραφίες πριν τις πιάσει το μιαρό χέρι του Κάρολου Πολσεμάνογλου είναι από το συγκεκριμένο βιβλίο.

Στόχος του ινστιτούτου που ιδρύθηκε το 1921 με σύμφωνη γνώμη τόσο σοσιαλδημοκρατών όσο και της δεξιάς, ήταν η διατήρηση της «καθαρότητας» των γονιδίων του Σουηδικού έθνους που ειρήσθω εν παρόδω σύμφωνα με έγκυρους ερευνηταί-ομφαλοσκόποι ναούμε, διέθετε τις καθαρότερες Γοτθικές συκωταριές σε σύγκριση με τα άλλα Γοτθικά (Γερμανοειδή) φύλα (Δλδ Τεύτονες, Αλαμανούς, Φρίσιους, Σάξονες, Άγγλους, Γιούτιους, Φράγκους, Λομβαρδούς και δε συμμαζεύεται) αλλά και τους άλλους Σκανδιναβούς.

Το απόσταγμα αιώνων προσπάθειας εύρεσης ένδοξου παρελθόντος και στοιχείων που να αποδεικνύουν την μοναδικότητα του Σουηδικού έθνους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει τον καθαρό Γερμανοειδή τύπο, είναι το μακρόστενο κρανίο όπως αυτό του Herman Lunborg ιδρυτή του ινστιτούτου φυλετικής βιολογίας, ενός δολιχοκέφαλου με τσαγανόν και τσαμβουκάν όπως βλέπετε παρακάτω:


Αξιοπρόσεκτη είναι και η χρήση της ελληνικής ορολογίας Δολιχοκέφαλοι – Βραχυκέφαλοι από τους Σουηδούς φυλετικούς ερευνητές από τον 19ο αιώνα και μετά.

Το γελοίο και συνάμα τραγικό του πράγματος γίνεται σκέτη φρίκη όταν δει κανείς πόσο οργανωμένη ήταν αυτή η μπούρδα με την μέτρηση σκελετικών χαρακτηριστικών για να φανεί η «καθαρότης» της φυλής. Iδού και τα εργαλεία της εν λόγω διαδικασίας::


Πάντα αναρωτιόμουν πώς στον Ήφαιστο τον Κούτσαβλο μου έβγαιναν κάτι ατάκες «Μάνα μου η κρανιούμπα σου» ή «Πόσο μακρυά την έχεις κούκλα μου (Την κρανιούμπα)» που είχαν τραγικά αποτελέσματα στις σχέσεις μου με το αντίθετο φύλλο. Ίσως το γεγονός ότι είμαι Σουηδός κατά το ήμισυ να δικαιολογεί αυτή την παρέκκλιση.

Όπως και να ‘χει, όλη αυτή η ιστορία που πρόλαβε τους ναζιστές που εμφανίστηκαν το 1933 σε κάνει να αναρωτιέσαι τι θα γίνονταν εάν η Σουηδία είχε την δεκαετία του ’20 την στρατιωτική ισχύ της ναζιστικής Γερμανίας. Βέβαια υπήρχε μία εποχή που η Σουηδία ήταν περιφερειακός χωροφύλακας τον 17ο αιώνα, όταν είχε υπό την κατοχή της την Φινλανδία, τις Βαλτικές χώρες και τμήματα των Πολωνικών και Γερμανικών ακτών στην Βαλτική.

Τότε έγινε επιτακτική ανάγκη για το Σουηδικό κράτος να αποκτήσει ένδοξη ιστορία, ή κάτι που να καταδεικνύει την ανωτερότητα των κατοίκων εκείνης της περιφερειακής υπερδύναμης. Ε, όσο να ‘ναι δεν ήταν δυνατόν να αποκαλούνται οι Σουηδοί «βάρβαροι» από τις «λουλούδες» τους Βρετανούς.

Έτσι έπεσαν όλοι με μανία στην μελέτη των Ισλανδικών Σάγκα τις ανασκαφές για αρχαιολογικά ευρήματα και στο έργο του Τάκιτου «Germania» που περιέγραφε τα γοτθικά φύλλα που συνωστίζονταν στην Germania και την Scandia.


Τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ανασκαφών αποκάλυψαν πολλά και διάφορα μεν, όχι ένδοξα δε, ανάμεσα στα οποία και ένα κάρο διπλούς πέλεκυς από αυτούς που χρησιμοποιούσαν οι Βίκινγκς για όπλα, όπως και Ρωμαϊκά νομίσματα και σκεύη, καθώς και αντίγραφα αυτών, απόδειξη εμπορικών επαφών από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Χαρακτηριστικά ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ στο σατυρικό του έργο «De lycksaliges ö», σατιρίζει την σπουδή με την οποία ο διευθυντής του Ιστορικού μουσείου της Στοκχόλμης ταξινομούσε τους διπλούς πέλεκυς, με την παρουσίαση ενός τύπου που με ίδια σπουδή ταξινομούσε κουμπιά.

Έτσι λοιπόν αφού αρχικές κορώνες του 17ου αιώνα ότι τάχαμου Σουηδοί συμμετείχαν στην πολιορκία της Τροίας ατόνησαν, προωθήθηκε σαν απόλυτος θησαυρός του Σουηδικού έθνους η καθαρότητα και η ανωτερότητα του Σουηδικού έθνους έναντι των μιαρών Φινλανδών, (Δεν έφτανε που η Φινλανδία ήταν σουηδική επαρχία επί 600 χρόνια), Οβριών, Γύφτων, Λαπόνων και Τατάρων.

Αυτή η συστηματική αναζήτηση της απόλυτα καθαρής Σουηδικής συκωταριάς σκόνταφτε στο γεγονός ότι οι Φινλανδοί π.χ. είναι επίσης ξανθοί και γαλανομάτηδες αν και Ουραλοαλταίκό φύλο. Έτσι η «ανακάλυψη» ότι κατά μέσο όρο οι Σουηδοί είναι πιο μακρυκέφαλοι από τους άξεστους Φινλανδούς (φτου κακά), οδήγησε στην συστηματοποίηση των σκελετικών μετρήσεων. Το καταπληκτικό είναι ότι γίνονταν και καλλιστεία «Σουηδικότητας» προς αναζήτηση του πιο Σουηδού Σουηδαρά.

Παρακάτω, βλέπετε αριστερά Σουηδό πρωταθλητή ποδηλασίας νικητή τέτοιων καλλιστείων, σε αντιπαραβολή με Φινλανδικό μίασμα δεξιά. Τα κυανοκίτρινα βέλη δείχνουν τα σημεία υπεροχής του ποδηλάτη, ενώ τα λευκοκυανά τα σημεία κατωτερότητας του μπυροκοιλιά Μογγολοφινλανδου.

Το πιο τραγικό της υπόθεσης ήταν και οι στειρώσεις στις οποίες υποβάλλονταν άνθρωποι με «κατώτερο» γενετικό υλικό δλδ. κληρονομικά νοσήματα, ψυχικές διαταραχές ή παραβατική συμπεριφορά, κατά προτίμηση προερχόμενοι από κάποια μειονοτική εθνοτική ομάδα. Στην Σουηδία έγιναν μέχρι και την δεκαετία του ’50 63.000 στειρώσεις έναντι 200.000 που έγιναν στην Ναζιστική Γερμανία. Δεδομένου του οκταπλάσιου πληθυσμού της Γερμανίας, βλέπουμε ότι έγιναν αναλογικά διπλάσιες στειρώσεις στην Σουηδία.

Τουλάχιστον το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είχε πάρει αποστάσεις από αυτές τις διαδικασίες μετά την άνοδο των ναζιστών στην εξουσία το 1933, ενώ σταδιακά από την δεκαετία του ’60 και μετά η επίσημη ιδεολογία μεταλλάχθηκε σε έναν θολοκουλτουριαρέικο (sic) πολυπολιτισμό ;-) για τον οποίο είναι γνωστή η Σουηδία σήμερα. (Δόξα σοι Χριστέ ο Θεός).

Βλέποντας λοιπόν απ’ έξω την παρελθούσα εθνοφυλετική παράκρουση ενός κράτους που στο μυαλό των περισσοτέρων Ελλήνων αποτελεί κοινωνικό πρότυπο, ίσως γίνει αντιληπτό και σε εμάς πόσο γελοίες και καταστροφικές μπορούν να είναι αντίστοιχες παρακρούσεις στον Ελληνικό χώρο.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Σώστε τον Σάκη από την αναλγησία της Σουηδικής δημόσιας διοίκησης!

Επικαιροποίηση 22/10/07:

Το εθνικής εμβέλειας ελεύθερο κανάλι TV4 αναφέρθηκε στο θέμα του Σάκη
Βαγιάτα στο δελτίο τοπικών ειδήσεων της Στοκχόλμης.

Πώς είναι τελoς πάντων δυνατόν να θέλουν κάποιοι να στείλουν σπίτι του
κάποιον ασθενή που δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, τρέφεται με ειδική
διάταξη σωληνώσεων και χρειάζεται περιοδική υποστήριξη της
αναπνευστικής λειτουργίας;

Δείτε και τον αδελφό του Σάκη (Δηλώσεις στα ελληνικά).



Αναδημοσιέυω από το μπλογκ του Στοκχολμιώτη iPodcrates

"Απευθύνομαι σε όλους εσάς που διαβάζετε τον blog μου εδώ και καιρό, για ένα πολύ σοβαρό θέμα που με αφορά άμεσα γιατί πρόκειται για την ζωή ενός φίλου, συμμαθητή, συντοπίτη, γείτονα απο τα παιδικά μας χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και συνοδοιπόρου στην Σουηδία εδώ και 30 χρόνια. Ζητάω την βοήθεια σας, ειδικά των Ελλήνων «συνμπλόγκερς» που γνωρίζω ότι είναι ευαίσθητοι σε θέματα που αφορά άλλους συνανθρώπους μας και κινητοποιούνται άμεσα.


Διαδώστε την προσπάθεια που κάνει ό αδερφός του Σάκη αλλά και οι φίλοι του, να προστατέψουν την ζωή του αλλά και τα ατομικά του δικαιώματα, απέναντι στον Δήμο Στοκχόλμης και του Δημοτικού διαμερίσματος Farsta που τα καταπατεί παράφορα.

Το ιστορικό εν συντομία, σε μετάφραση από το επίσημο blog που εχθές ξεκίνησαν ο αδερφός και οι φίλοι του Σάκη.

« Ο Σάκης Βαγιάτας, κάτοικος Στοκχόλμης από το 1978 ξυλοκοπήθηκε άγρια χωρίς ιδιαίτερο λόγο στις 22 Δεκεμβρίου του 2006 ( στην Στοκχόλμη ) και βρίσκεται μέχρι σήμερα , 10 μήνες μετά σε κώμα.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνo φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 κορονών (Του κάνανε τα μούτρα κρέας :-Ρ σ.pølsemannen). Ο δικηγόρος του δράστη, (γνωστός από άλλη δίκη σε σχέση με την Ελλάδα με δράστη ένα άλλο Σουηδό που η Ελλάδα θέλει να καταδικάσει για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός Έλληνα στην Κώ) έκανε έφεση για να αφεθεί ο δράστης ελεύθερος.

To δημοτικό διαμέρισμα Fasta του Δήμου Στοκχόλμης, αποφάσισε να στείλει τον Σάκη στον σπίτι του, παρά τις ρητές αντίθετες αποφάσεις των γιατρών τόσο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Karolinska αλλά και του νοσοκομείου Dandery.

To νοσοκομείο χρονίων νόσων-Utterns Sjukhem, όπου ο Σάκης βρίσκεται κατάκοιτος τώρα, είναι επίσης ενάντια στην απόφαση του δημοτικού διαμερίσματος Farsta. Πιθανή μεταφορά του Σάκη απο το νοσοκομείο χρονίων νόσων στο σπίτι του, συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο για την ζωή του. ( o Σάκης εκτός από τους φίλους του και τον αδερφό του που πρόσφατα μετακόμισε στην Σουηδία από την Ελλάδα, δεν έχει κανέναν άλλον να τον προσέχει και χρειάζεται επιστημονική φροντίδα 24 ώρες το εικοστετράωρο)

Ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση έχει ασκηθεί έφεση και η απόφαση για την τύχη του Σάκη βρίσκεται στα χέρια του διοικητικού δικαστηρίου (νομού) (δικαστήριο στο οποίο προσβάλλονται αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης σε πρώτο βαθμό).

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτήν την μεταχείριση του θύματος Σάκη και απαιτούμε να του δοθεί επιστημονική ιατρική φροντίδα και να αποδοθεί δικαιωσύνη και ο δράστης να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον νόμο!»
Σαν πρώτο βήμα θα πρέπει όλοι να υπογράψουμε στην
λίστα που υπάρχει γιαυτόν τον σκοπό στο διαδύκτιο.

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1257

Για όσους δεν ξέρουν σουηδικά, γράψτε το όνομα σας στο κενό που υπάρχει κάτω από την λέξη «Namn» (κάτω από την φώτο της κοπέλας) και πατήστε το «skriv under». Να γράφεται και την χώρα διαμονής σας με ένα κόμμα δίπλα στο όνομα. Για να δείτε την λίστα των υπογραφών πατήστε στα αριστερά το «Namn» και πατήστε το «Forum» αν θέλετε να αφήσετε και κάποιο σχόλιο. Σχόλια μπορείτε να άφησετε και στο blog, αν και είναι στα Σουηδικά.


Υπάρχει και το animated banner, που μπορείτε να βάλετε στην σελίδα σας όσοι θέλετε με link στο blog του Σάκη, που σύντομα πιστεύω να ανέβει κείμενο στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

Οι εξελίξεις τρέχουν αυτή την στιγμή. Θα επανέλθω με νεότερα και με τυχόν e-mail των Σουηδικών αρμόδιων υπηρεσιών.

Σας παρακαλώ βοηθήστε όλοι σας με όποιο τρόπο μπορείτε!

Πρέπει να σώσουμε τον Σάκη!"


save-sakis.gif

Εάν θέλετε να βάλετε το ανωτέρω μπάνερ στο ιστολόγιο / ιστοσελίδα σας, αντιγράψτε και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα:

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Εημέρικα! (Φακ γέα, όχι μαλακίες)

Με δεδομένη την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008, διότι τότε μπορεί να βγει κάνας Μπάρακ Ομπάμα πρόεδρος και μετά χαλάει η μαγιονέζα για την Halliburton και λοιπούς λαμογιάροντες με την κυβέρνηση Dubya, θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα τραγουδάκι.

Ένα τραγουδάκι που δεδομένης της αποχαύνωσης του μέσου πολίτη των Η.Π.Α (Yeah!). και της απίστευτα υψηλής πνευματικής καλλιέργειας του μέσου πολίτη της ΕΕ (Mais oui!), μπορεί να τύχει διπλής αναγνώσεως.

(Τι λέτε ωρέ ότι οι Ελ-λαέδζιοι δεν είναι και πολύ πνεβματικοί άθρωπες διότι δε διαβάζουν βιβλία ναούμε; Τα τιράζ που χτυπεί ο Λιακό και οι συναφείς εκδότες τα έχετε υπ' όψη σας; Τσ, τσ, τσ, τι προκατάληψις μα τον Ήφαιστον τον Κούτσαβλον).

Το άσμα μπορεί να εκληφθεί από έναν τύπο σαν τον Homer Simpson ή τον Butch Hillibillieton από το Fartville του Τέξας σαν ύμνος στην Αμερική με τόσα "Fuck Yeah!" που ακολουθούν παροδοσιακές αμερικανικές αξίες όπως τα Starbucks, τo Μπέηζμπωλ, το NFL (Πρωτάθλημα αμερικάνικου Football) και το Ροντέο.

Αντίθετα και μόνο ο στίχος "Slavery, FUCK YEAH!" (Δουλεία, ναι και γαμώ!) αρκεί για να καταλάβει ένας θολοκουλτουριάρης Ευρωπαίος, ότι το τραγούδι αποτελεί κατά βάση πλάκα. (Fuck Yeah!)

Τώρα όλοι εμείς οι ΕΛ-λαδέζιοι μπορεί να περνιόμαστε για θολοκουλτουριαραίοι και κληρονόμοι ενός μεγάλου πολιτισμού, αλλά ατυχώς είμαστε εντελώς για τα πανηγύρια.

Διότι ποιός άλλος λαός αποκαλεί τους αμερικανούς "Αμερικανάκια" (Πράμα σωστό για την πλειονότητα των 300 εκατομμυρίων που ζουν στις ΗΠΑ), και διαδηλώνει έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία κατά του ιμπεριαλισμού, με ένα Big Mac στο ένα χέρι, Coca Cola στο άλλο, Μαρλμποριά στο στόμα και Nike στις ποδάρες του;

Ιονέσκο τράβα κοιμήσου, δεν φτουράς πια μπροστά στην ΕΛλαδεζία.

Βίδεο και στίχοι του άσματος ακολουθούν.

Enjoy!


Artist: Trey Parker
Song: America, Fuck Yeah

America...
America...
America, FUCK YEAH!
Coming again, to save the mother fucking day yeah,
America, FUCK YEAH!
Freedom is the only way yeah,
Terrorist your game is through cause now you have to answer too,
America, FUCK YEAH!
So lick my butt, and suck on my balls,
America, FUCK YEAH!
What you going to do when we come for you now,
it’s the dream that we all share; it’s the hope for tomorrow

FUCK YEAH!

McDonalds, FUCK YEAH!
Wal-Mart, FUCK YEAH!
The Gap, FUCK YEAH!
Baseball, FUCK YEAH!
NFL, FUCK, YEAH!
Rock and roll, FUCK YEAH!
The Internet, FUCK YEAH!
Slavery, FUCK YEAH!

FUCK YEAH!

Starbucks, FUCK YEAH!
Disney world, FUCK YEAH!
Porno, FUCK YEAH!
Valium, FUCK YEAH!
Reeboks, FUCK YEAH!
Fake Tits, FUCK YEAH!
Sushi, FUCK YEAH!
Taco Bell, FUCK YEAH!
Rodeos, FUCK YEAH!
Bed bath and beyond (Fuck yeah, Fuck yeah)

Liberty, FUCK YEAH!
White Slips, FUCK YEAH!
The Alamo, FUCK YEAH!
Band-aids, FUCK YEAH!
Las Vegas, FUCK YEAH!
Christmas, FUCK YEAH!
Immigrants, FUCK YEAH!
Popeye, FUCK YEAH!
Democrats, FUCK YEAH!
Republicans (republicans)
(fuck yeah, fuck yeah)
Sportsmanship
Books

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Blog Action Day: Νήσος του Πάσχα, Νήσος Γη.

Το απομονωμένο νησί του Πάσχα στον Ειρηνικό ωκεανό, αποτελεί πέρα από ένα μοναδικό οικοσύστημα και ένα παράδειγμα κοινωνικής κατάρρευσης μίας απομονωμένης κοινωνίας λόγω κακοδιαχείρισης των υπαρχόντων πόρων της.

Μεγάλη κατασπατάληση πόρων έγινε από τους διάφορους φύλαρχους του νησιού, για την ανέγερση των παντελώς άχρηστων αγαλμάτων που φαίνονται στην εικόνα κάτω.
Μόνη χρησιμότητα αυτών των λίθινων γιγάντων, ήταν η εξυπηρέτηση θρησκευτικών σκοπιμοτήτων και η προβολή κάθε ενός φυλάρχου.

Δυνατότητα εισαγωγής πρώτων υλών και προϊόντων δεν υπήρχε αφού χιλιάδες χιλιόμετρα ωκεανού χώριζαν το νησί από την πλησιέστερη ξένη κοινωνία.


Έτσι εξ αιτίας της έλλειψης δυνατότητας πραγματοποίησης εμπορικών συναλλαγών, τα δάση του νησιού εν τέλει αποψιλώθηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός αυξανόμενου και σπάταλου πληθυσμού. Η οριστική αποψίλωση των δασών στέρησε από τους ιθαγενείς την δυνατότητα να κατασκευάζουν τα μονόξυλά τους που ήταν απαραίτητα για την προμήθεια αλιευμάτων.

Κοινωνικές αναταραχές προκλήθηκαν, τα αγάλματα, σύμβολα ισχύος των φυλάρχων ανατράπηκαν από αγανακτισμένους και πεινασμένους πολίτες.

Η έλλειψη τροφής οδήγησε σε φαινόμενα κανιβαλισμού και στην οριστική διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Όταν αργότερα έφθασαν οι πρώτοι Ευρωπαίοι βρήκαν έναν εξαθλιωμένο πληθυσμό σημαντικά μικρότερο από αυτόν που υπήρχε την εποχή της ανέγερσης των μεγάλων αγαλμάτων.


Ακριβώς αυτή η απομόνωση του νησιού του Πάσχα και η κατάρρευση της κοινωνίας του από την κακοδιαχείριση του οικοσυστήματος, μήπως μας θυμίζουν ένα πολύ μεγαλύτερο νησί, όμως απομονωμένο από άλλους κατοικήσιμους κόσμους, με αποστάσεις κατά πολύ μεγαλύτερες από τα μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ωκεανού που χώριζαν το νησί του Πάσχα, από τον πλησιέστερο γείτονα;


Mήπως με την αλόγιστη σπατάλη πόρων, τον υπερπληθυσμό και την συνεχόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος οδηγούμαστε σε μία τύχη ανάλογη ή και χειρότερη με εκείνη των ιθαγενών της νήσου του Πάσχα;

Μήπως τοποθετήσεις του τύπου "Αυτά είναι άστοχες απόψεις του Thomas Malthus. Ποτέ δεν θα υπάρξει έλλειψη πόρων. Η τεχνολογία πάντα θα βρίσκει την λύση." ή "Η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις περιοδικές εξάρσεις της ηλιακής δραστηριότητας. Τα αέρια θερμοκηπίου που εκπέμπουμε έχουν ΑΜΕΛΗΤΕΑ επίδραση" είναι όχι μόνο ηλίθιες αλλά και καταστροφικές;

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Νέο υπερπακέτο απόκρυφης γνώσης από τον Κάρολο Πολσεμάνογλου

Τελευταία είχα παρατηρήσει μία έξαρση στον αριθμό των κυβερνοναυτών που έπεφταν στα δίκτυα αυτού του συγκλονιστικού ΕΥ-λογ ψάχνοντας για "Νεφελίμ", "Ελοχίμ", "ΕΛ" και δεν συμμαζεύεται.

Κάθισα σκεφτικός στον καναπέ και σαν έτοιμος από καιρό, σαν τρελό φορτηγό, έβαλα EXTRA 3 και Λιακό στο χαζοκούτι.

Ναι δεν έκανα λάθος.

Νέο υπερπακέτο για τους προαναφερθέντες περίεργους που ζουν ανάμεσα μας!

Τετσανδίσθην τα μάλα δε, διότι ουδεμία αναφορά έγινε στους καλούς μου πελάτες τους ορθόδοξους Κενταύρους εκ Σειρίου. Αποφάσισα ότι αυτό δεν έπρεπε να περάσει έτσι.

Ο περιούσιος λαός του Σύμπαντος πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια και όχι μόνο ένα μέρος αυτής. Κατέβηκα λοιπόν στο φορτηγάκι καντίνα μου και ένωσα τα αυτιά μου με καλώδια με την μπαταρία για να ενεργοποιηθεί ο +Κώδιξ+ Ιχώρ που έχω στο Δι Εν Εη μου, όπως και κάθε ΕΛ-λην άλλωστε.

Φορτωμένος λοιπόν με την ενέργεια του +Κώδικος+ και αφού έλεγξα την βουλωμένη τρύπα της κουφάλας γης που είναι δίπλα στο σπίτι μου ότι είναι όντως κλειστή, κάθισα και ξυνέγραψα το απόλυτο πακέτο απόκρυφης γνώσης, μόνο 9€ και 99 Λεπτά. Δώρο ένα DVD με τον Μπομπ Σφουγκαράκη.

Έχουμε λοιπόν:


Σουβλατζήδες λοιπόν. Πώς και γιατί ζουν ανάμεσά μας; Γιατί μας γεμίζουν χοληστερίνη;

Γιατί δεν τηρούν τας +Ιερας+ νηστείας; Ποιοι κρύβονται από πίσω τους; Γιατί έχουν βαλθεί να μας κάνουν τόφαλους;

999 σελίδες από ανακυκλωμένη λαδόκολλα. 3€ και 33 Λεπτά.


Ταξιτζήδες: Πώς και γιατί ζουν ανάμεσά μας; Ποια σκοτεινά σχέδια εξυπηρετούν;
Γιατί κάνουν διπλοτριπλομισθώσεις; Ποιους ΔΕΝ εξυπηρετούν; Διατί τα οχήματά των Αθηναϊκών ταξί δεν είναι κυανόλευκα αλλά κίτρινα; Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

1001 σελίδες από γρασσαρισμένο στραντζόχαρτο. 3€ και 33 Λεπτά.


Τουρίστες: Πώς και γιατί ζουν ανάμεσά μας; Ποια σκοτεινά σχέδια εξυπηρετούν;
Γιατί βουτάνε στις θάλασσές μας; Διατί γίνονται λιώμα πίνοντας μπόμπες; Διατί διαφθείρουν την νεολαία μας οδηγώντας την στην αμαρτίαν; Διατί δεν νηστεύουν τον Δεκαπενταύγουστον; Ποιοί κρύβονται πίσω από τα ταξιδιωτικά γραφεία;

1000 σελίδες από λεκιασμέσνο χάρτινο τραπεζομάντηλο. 3€ και 33 Λεπτά.

Επίσης δώρο ένας χάρτης της Κοπεγχάγης όπου φαίνεται ότι η Χριστιανία ονομαζόταν και πριν 50 χρόνια Χριστιανία άρα ήτο ΑρχαιοΕΛληνική. (Οι αρχαίοι Έλληνες ως γνωστόν ήταν μονοθεϊστές και το δωδεκάθεο το είχαν μόνο για ξεκάρφωμα).

Σηκωθείτε λοιπόν από ντιβάνια, καρέκλες, τρακτέρ, τοστιέρες, δονητές,
οίκους ανοχής, σουβλατζήδηκα και ταξί και πάρτε τηλέφωνο στο 3310 99 99 99.

Δεκταί πληρωμαί σε είδος.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Αφήστε ωρέ τις ντόπες ελεύθερες να 'φχαριστιέται ο κόσμος θέαμα!

Τελικά η πολυνίκης των ολυμπιακών αγώνων του Σίδνεϋ Μάριον Τζόουνς, (3 χρυσά, 2 χάλκινα) ομολόγησε την χρήση του μέχρι το 2003 μη ανιχνεύσιμου αναβολικού THG με δάκρυα μπροστά στις κάμερες , μάλλον για να αποφύγει χειρότερα μπλεξίματα με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

Τώρα σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΔΟΕ, πρέπει η Μάριον να επιστρέψει τα Ολυμπιακά μετάλλιά της, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό των 100μ. στο Σίδνεϋ.
Το μετάλλιο το παίρνει η αμέσως επόμενη αθλήτρια στην κατάταξη και στην περίπτωση των 100μ. αυτή είναι το κόκκινο πανί για την WADA (World Anti-Doping Agency), η Κατερίνα Θάνου!


Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα του συστήματος αντιντόπινγκ, αφού το μετάλλιο θα καταπλήξει σε μία αθλήτρια που έχει κατηγορηθεί ότι απέφυγε τον έλεγχο ντόπινγκ τον Αύγουστο του 2004 (Μαζί με τον Αίολο Κεντέρη). Πλην όμως τα παλικάρια της φακής της WADA, παρ’ όλο που τους είχαν στην μπούκα τους δύο αθλητές, τελικά κατέληξαν σε συμβιβασμό και οι δύο μπορούν πλέον να αγωνίζονται εάν το επιθυμούν.

Φυσικά εάν ήμασταν π.χ. ΗΠΑ ούτε που θα σκεφτόντουσαν να μας κάνουν τα καψώνια που μας έκαναν τον Αύγουστο του 2004, όντας αμφιτρύωνες των αγώνων.

Τώρα θα έχει ΠΑΡΑ πολύ πλάκα να εμφανιστεί και ‘κάνας Τζέκος στην σεμνή τελετή παράδοσης του μεταλλίου στην Θάνου (Εάν φυσικά δεν μας την παίξουν πάλι επειδή σαν χώρα είμαστε της σφαλιάρας και το δώσουν σε μία Τζαμαϊκανή που ήρθε 3η τότε).

Βέβαια, το ότι η Θάνου ήταν φυσουναρισμένη μέχρι τα μπούνια είναι γεγονός, αρκεί να θυμηθεί κανείς την εξωφρενική ακμή που παρουσίαζε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια μεγάλων αγώνων. Μία βασική παρενέργεια των στεροειδών άλλωστε ΕΙΝΑΙ η αδικαιολόγητη εμφάνιση ακμής.

Πλην όμως, το φυσουνάρισμα της αρκούδας πέφτει σε όλους τους αθλητές του στίβου και άλλων αθλημάτων επιδόσεων, διότι πώς να γίνει, όση τεχνική και αν έχεις εάν δεν έχεις το «κάτι» παραπάνω, το ρημάδι το σφαιράκι δεν θα πάει μισό μέτρο μακρύτερα για να μπεις στα μετάλλια.

Με αφετηρία τις παραπάνω σκέψεις θα ήθελα να κάνω μία αφιέρωση και μία προτροπή.

Πρώτα η αφιέρωση:

Στον σουηδό ξερακιανό χλαπάτσουρα που είναι σχολιαστής στίβου και στο Sportspegeln του SVT στην ερώτηση του δημοσιογραφάντζα για το πώς του φαίνεται το γεγονός ότι η Αικατερίνη Θανού (Έτσι ακριβώς) , θα πάρει το χρυσό μετά από 7 χρόνια, απάντησε χώνοντας τον δείκτη και τον μέσο στο στόμα του προσποιούμενος εμετό, αφιερώνω την παρακάτω φωτογραφία της σουηδέζας βασίλισσας του επτάθλου Carolina Klüft τίγκα στα σπυριά.


Εγώ είμαι μεν φαν της Carro, ξέρω ότι φυσουνάρεται όπως όλος ο κόσμος του στίβου, αλλά δεν με νοιάζει γιατί γουστάρω θέαμα. Μάλιστα σαν ξανθή και Σουηδέζα δεν πρόκειται να πιαστεί ποτέ διότι οι Σουηδοί λύνουν και δένουν στο αντιντόπινγκ, που για μένα καλό είναι να καταργηθεί.

Διότι ποιος ο λόγος ύπαρξης του αντιντόπινγκ, όταν ήδη ο μέσος άνθρωπας ψοφάει στις ντόπες από μόνος του, είτε με καφεΐνες, είτε με αλκοόλ, είτε με νικοτίνες, είτε με ηρεμιστικά και άλλα νόμιμα ψυχοφάρμακα, είτε με Ανίτα και Δρούζα, είτε με τα βιβλία του Λιακό + evlogisson+.

Άσε πια τις ντρόγκες. Eδώ στην Ιταλία οι οικοδόμοι χτυπάνε κοκαΐνες για να έχουν απόδοση και να μην χάσουν το μεροκάματο, τι να λέμε τώρα…

Ας μην πιάσουμε και τα αντιβιοτικά, τις ορμόνες, τα φυτοφάρμακα και δεν συμμαζεύεται που τρώμε. Τουλάχιστον οι αθλητές εν γνώσει τους παίρνουν το φαρμάκι για να κονομήσουν… Ο φουκαράς που παίρνει το χοιρινό τίγκα στην ναδραλόνη δηλαδή τι να κάνει; (Αυτός στο βάθος που είπε να γίνει μωαμεθανός, να περάσει αύριο με τον κηδεμόνα του!)

Γι’ αυτό λέω, αφήστε ελεύθερες τις ντόπες να ‘φχαριστιέται τουλάχιστον θέαμα ο κόσμος… Ο λαός γουστάρει αρένα και μονομάχους… αφού ούτως ή άλλως πάμε φουλ για μία Οργουελιανή κοινωνία της μιζέριας, ας έχουμε τουλάχιστον θεάματα!

Χμμμ… τι μέηλ ήρθε εδώ;

”Testotosterone pads! You can now come like a true porn star!”

Πω, πω… Πάω να δώσω αμέσως τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας για να πάρω τσιρότα τεστοστερόνης! Πάντα ήθελα να εκσπερματώνω έναν ΓΚΟΥΒΑ σπέρμα έτσι για το θεαθήναι, ενώ παράλληλα εξ’ αιτίας της αντίδρασης του οργανισμού μου στην εξωγενή τεστοστερόνη, οι όρχεις μου θα γίνουν σαν φουντούνια!

Πάνω απ’ όλα το θέαμα σας λέω…

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Πακέτο θρησκείας ή / και ιδεολογίας (Κομπλέ πολυτελείας - μετά φιόγκου)

Παρατηρώντας το πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που ακολουθούν την χ ιδεολογία, ή την ψ θρησκεία, ή το ζ «Σύστημα αξιών», παρατηρώ ότι αυτή η αποδοχή από κάποιους ενός θρησκευτικού ή ιδεολογικού συστήματος, ισοδυναμεί κατά κανόνα με την τοποθέτηση παρωπίδων.

Παρωπίδων οι οποίες είναι ισχυρότερες από την λεγόμενη κοινή λογική ή τους κοινούς κανόνες ηθικής που είναι αποδεκτοί από την συντριπτική πλειονότητα της ανθρωπότητας. (Π.χ. ο φόνος, ο κανιβαλισμός και η αιμομιξία είναι ΓΕΝΙΚΑ μη αποδεκτές συμπεριφορές πώς να το κάνουμε).

Επί παραδείγματι πολέμιοι του ισλαμικού φονταμενταλισμού, ενώ ορθώς επισημαίνουν τον βάρβαρο, αντιδημοκρατικό, ανελεύθερο και επεκτατικό χαρακτήρα του, συντάσσονται αναφανδόν με τις ΗΠΑ του ανεκδιήγητου Dubya, διότι μπομπαρδίζει μωαμεθανούς άμαχους. (Αρκεί που είναι μωαμεθανοί)

Άλλοι ένιωσαν αγαλλίαση όταν πέθαναν πάνω από 2000 άμαχοι στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, διότι οι αμερικάνοι είναι μεγάλες κουφάλες και τους άξιζε… (Εγώ πάντως δεν είδα ούτε τον Dubya, ούτε τον Τσένεϋ, αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και μεγαλομέτοχο της Χάλιλμπέρτον, ούτε την νυφίτσα τον Ράμσφελντ, μεγαλομέτοχο του κατασκευαστή του Ταμιφλού να παθαίνουν τίποτα από την «τζιχάντ» της Αλ Κάιντα).

Και το ιερατείο της εκκλησίας ήταν συναισθηματικά κοντά σε αυτή την διατύπωση σαν μία μορφή αντεκδικήσεις για τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στην ορθόδοξη (ε;) Γιουγκοσλαβία του ορθόδοξου (πώς;) Μιλόσεβιτς.

Άλλοι ορκισμένοι φιλελεύθεροι, είναι έτοιμοι να αποδεχθούν στο όνομα της διατήρησης της «πολυπολιτισμικότητας» τον ακρωτηριασμό νεαρών κοριτσιών από μουσουλμανικές οικογένειες, με την πρακτική της κλειτοριδεκτομής. Δηλαδή επιτρέπουμε την καταστροφή της σεξουαλικής ζωής αυτών των κοριτσιών γιατί οι διεστραμμένοι μουλάδες πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα, διότι έχουμε κατοχυρωμένη την ανεξιθρησκία και την ελευθερία έκφρασης;

Δηλαδή εάν είχαμε και μερικούς οπαδούς κάποιας θρησκείας που θέλουν να κάνουν ανθρωποθυσίες για να εξευμενίσουν του θεούς τους, τότε θα έπρεπε να το επιτρέψουμε στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης;

Δεν νομίζω ότι κάποιος με στοιχειώδη λογική θα τολμούσε να συμφωνήσει μα αυτό.

Που οφείλεται λοιπόν αυτό το σύνηθες φαινόμενο της ολοκληρωτικής παράδοσης σε θρησκείες και ιδεολογίες, με παράλληλη εγκατάλειψη της χρήσης της λογικής και της λειτουργίας του εγκεφάλου εν γένει;

Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να αποδοθεί στην «Οικονομία της φύσης», δηλαδή την επίτευξη από έναν οργανισμό του μέγιστου αποτελέσματος με την ελάχιστη προσπάθεια.

- Θέλεις να μάθεις πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος και ποιος είναι προορισμός σου πάνω σε αυτήν την γη;
- Θέλεις έναν +μβούσουλαν+ για να μπορείς να ερμηνεύσεις τον χαοτικό παγκοσμιοποιημένο σημερινό κόσμο;
- Θέλεις να μπορείς να πουλάς μούρη λέγοντας ότι έχεις βρει όλες τις απαντήσεις;

Μην χάνεις καιρό! Διατίθενται τα νέα πακέτα θρησκείας ή / και ιδεολογίας, κομπλέ πολυτελείας - μετά φιόγκου!

Διότι η πικρή αλήθεια είναι ότι η χρήση του εγκεφάλου και κατά συνέπεια η χρήση της λογικής και της κριτικής σκέψης, ή έστω της λεγόμενης «κοινής λογικής» είναι κουραστική και ενεργοβόρος.

Λίγοι είναι λοιπόν αυτοί που μπορούν να αντισταθούν της εύκολης λύσης και της ρετσέτας. Οι περισσότεροι άγονται και φέρονται από τα συναισθήματά τους και αγνοούν την λογική ψάχνοντας για μασημένη τροφή.

Πλην όμως αυτό όπως προείπα είναι αναμενόμενο διότι κατά βάση όλοι μας έτσι είμαστε φτιαγμένοι, ή ορθότερα έχουμε εξελιχθεί έτσι. (Άντε μην χέσω με τους δημιουργιστές που γουστάρουν να παίρνουν την Βίβλο κατά γράμμα δίδοντας στο σύμπαν την ηλικία των 6.000 ετών)

ΥΓ.

Φαντάζομαι θα έχετε ακουστά τον Ριχάρδο Δώκινς (Richard Dawkins) και το τελευταίο του βιβλίο του «Η περί του Θεού αυταπάτη».
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο και μάλιστα το παράδειγμα περί κλειτοριδεκτομής είναι μία εμπνευσμένο από παρόμοια επιχειρηματολογία μέσα σε αυτό.

Μάλιστα αδιάσειστες αποδείξεις περί της Ελληνικότητας του εν λόγω επιστήμονα, καθηγητή και συγγραφέα παρουσιάζει ο ΕΥ-λόγερ Διαγόρας εδώ.

ΥΓ2.

«Νήφε και μέμνησο απιστείν»

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

One million for disability: We did it! (Τους πήραμε τα σπλάχνα μιλάμε)

Τελικά ο στόχος της καμπάνιας για την συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση επιτεύχθηκε και το παλικάρι με το θηριώδες στυλό δικαιώθηκε.


Μάλιστα η Ελλάδα πέρασε την ποσόστωση των υπογραφών που της αναλογούσε
συγκεντρώνοντας ποσοστό 163,55% της ποσόστωσης όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα. (Κλίκ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Πρώτη η Σλοβενία και πάτος το Ηνωμένο Βασίλειο, που το σύνολο του πληθυσμού του αποτελείται από εύρωστους Beefeaters.



Στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες, με αίτημα την πλήρη ένταξη των 50 εκατομμυρίων πολιτών με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή κοινωνία.
affiche4octobre_a3enweb.jpg


Καλά δεν θα πω "Να' στε όλοι εκεί", μην τρελαθούμε κιόλας, αλλά όσοι είσθε κοντά εις τας Βρυξέλλας, έχετε το υπ' όψιν σας.

H παράγραφος που ενημερώνει για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πάρθηκε από τον i-pod-craτes!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Μικρή γαλάζια κουκίδα

Βλέποντας στα δελτία ειδήσεων αλλά και διαβάζοντας στην ανθρώπινη ιστορία, για όλη αυτή την δυστυχία που με αξιοθαύμαστη επιτυχία καταφέρνουν να επιβάλουν διάφοροι πολιτικοί, στρατιωτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, στους συνανθρώπους τους νομίζοντας ότι είναι οι κυρίαρχοι του σύμπαντος, με Carte Blanche από τον μεγάλο αγγειοπλάστη ή τον μεγάλο ωρολογοποιό, δεν μπορεί κανείς παρά να αναλογιστεί τα λεγόμενα του Carl Sagan περί της «Μικρής γαλάζιας κουκίδας».

Για το πόσο ασήμαντη ποσότητα είναι το σπίτι μας η γη σε αυτό το σύμπαν, μία μικρή αχνή γαλάζια κουκίδα, όπου έχουν διαπραχθεί και διαπράττονται απίστευτα εγκλήματα για την πιθανότητα προσωρινής κυριαρχίας σε ένα μικρό τεμάχιο ενός πίξελ στην χάος των δισεκατομμυρίων επί δισεκατομμυρίων πίξελ που αποτελούν τη συμπαντική εικόνα.

Πόση φαυλότητα αλήθεια μπορεί να περικλείει η εντύπωση ότι εμείς ένα είδος δίποδων θηλαστικών αποτελούμε το κέντρο και τους κυρίαρχους (βλ. ορθότερα σοδομιστές) του σύμπαντος;

Σίγουρα, η ενασχόληση με την αστρονομία (Και ουχί την αστρολογία, για όνομα), μπορεί να αποτελέσει μία ωφέλιμη και ταπεινωτική εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει να δούμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

Το βίντεο του Carl Sagan τιτλοφορούμενο «Μικρή γαλάζια κουκίδα» ακολουθεί.

Ήχος: Αγγλικά ανατολικής ακτής ΗΠΑ.

Υπότιτλοι: Δεν έχει, διότι όταν η Άννα Διαμαντοπούλου γίνει πρωθυπουργός θα αναγκάσει τους πάντες να πάρουν Lower Στρατηγάκη.


Κάνοντας κλικ στην εικόνα κάτω, μεταβαίνετε στο άρθρο της ελληνικής Wikipedia για τον Carl Sagan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...