Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Endgame Alex Jones (Τεξανός σουρβάιβαλιστ όχι τζιριτζάντζουλες) με Ελληνικούς υπότιτλους.

Πραγματικά εκπλήσσομαι (θα έπρεπε;) με τον επαρχιωτισμό των ελληνικών MME που μας έχουν ζαλίσει με τον +Άγιο+ κτηματομεσίτη Εφραίμ, την ίδια στιγμή που ο κόσμος καίγεται.

Βλέπω την διαφορά ανάμεσα στην ιεράρχηση των ειδήσεων ανάμεσα στην Σουηδική και την Ελληνική τηλεόραση και προβληματίζομαι. Π.χ. οι τρεις του Ντιτρόιτ μπορεί και να πάνε για φούντο, πράγμα που θα επηρεάσει και την Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, (Ford Γερμανίας και Αγγλίας, Opel, Vauxhall, Jaguar και ω θεοί Volvo και SAAB) και εμείς Τράγκα και Βιστωνίδα. Στην Σουηδική τηλεόραση πανικός, προειδοποιεί για απολύσεις η Volvo, προειδοποιεί για απολύσεις η SAAB, προειδοποιεί για απολύσεις η Husqvarna κλπ. κλπ. Στην Ελλάδα ποιον να απολύσουν; Έμεινε κανείς στην Ελληνική βιομηχανία; Οπότε Εφραίμ και πάλι Εφραίμ.

Όου γιες κιντζ ιτς τρου. Από τότε που η οικογένεια Wallenberg που κυβερνά την Σουηδία μέσω της Investor, αποφάσισε ότι δεν κερδίζει αρκετά ελέγχοντας την Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, πούλησε την Volvo στην Ford και την SAAB στην GM αντίστοιχα. Μα να κατασκευάζονται και Cadillac στην Trollhättan; Έλεος. Ιεροσυλία.

Ποιος νομίζατε δηλαδή ότι κυβερνά την Σουηδία π.χ.;
Κάτι απίθανοι σαν τον και καλά σοσιαλιστή Göran Persson, ή τώρα τον συντηρητικό Fredrik Reinfeldt;
Όχι βέβαια. Από τους πρόσφατους Σουηδούς πρωθυπουργούς μόνο ο Carl Bildt (1991-94) και νυν υπουργός εξωτερικών είναι μεγάλη κουφαλίτσα στα stock options και έχει παίξει και στην λέσχη Bilderberg. Είπα Bilderberg; Εδώ είμαστε μάστορα. O τσίφτης κονομημένος Carl Bildt άντε να έχει πάει κάνα δυο φορές. Η οικογένεια Wallenberg έχει σχεδόν ΠΑΝΤΑ παρουσία στις συνεδριάσεις της λέσχης.

Ποιος κυβερνά είπαμε;

Οι Μαυρογιαλούροι ή οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες;

Μήπως ο σκληρός πυρήνας της λέσχης Bilderberg (οι μονιμάδες δλδ) είναι αυτοί που κάνουν τα κουμάντα;

Μια ενδιαφέρουσα ταινία αναφορικά με την εν λόγω λέσχη και την παγκόσμια ελίτ είναι και το Endgame του Άλεξ Τζόουνς. Φυσικά, βλέποντας την ταινία πρέπει να λάβετε υπ'όψη σας τα εξής:

1. Ο τύπος ζει διαφημίζοντας survivalist foods, σπρέι πιπεριού, οικόπεδα survivalist και άλλα τέτοια σουρβαιβαλιστικά.

2. Είναι Τεξανός του κερατά με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με ζητήματα οπλοκατοχής κλπ.

3. Παίζει να είναι και πράκτορας.

Άρα βλέπουμε με ΚΡΙΤΙΚΟ μάτι τα πάντα (γιατί όχι και ΚΡΗΤΙΚΟ) ακόμα και τα αρκετά πειστικά (μέχρι λίγο πριν την λήξη) Zeitgeist και Zeitgeist addendum. Τα δύο Zeitgeist μπορείτε να τα δείτε εδώ στον Προφήτη Εσταριανάκη.

Μάλιστα ο Άλεξ Τζόουνς είχε καλεσμένο στην ραδιοφωνική του εκπομπή του τον δημιουργό των Zeitgeist, όπου ακολούθησε σπαρταριστός διάλογος του τύπου:

- AJ "Είσαι κρυφοπαγκοσμιοποιητής ρε!"

- Zeitgeist"Και εσύ πουλάς survivalist foods για $29.95 ρε!"

Φοβερό επίπεδο.

Την ταινία αν θέλετε να την δείτε με την ησυχία σας μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ σε μορφή .flv.

Μετά μπορείτε να την δείτε με έναν flv player ή να την μετατρέψετε σε αρχείο της αρεσκείας σας με το Any video converter.

Α! Πριν σας αφήσω να δείτε την ταινία, να αναφέρω ότι αυτή υπήρξε η έμπνευσή μου για τα ποστ και τα βίδεα περί Georgia Guidstones και τα Hellinc Survivalist Foods.

Καλή θέαση και προσοχή μην κάψετε εγκέφαλο.

(Α! Περί ελληνικών υποτίτλων. Ένα σημείο που ο κ. Τουταγχαμών έχει κάνει πέναλτι είναι εκεί που αναφέρει ότι η μάχη του Βατερλώ έγινε το 1850 αντί το 1815).

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Γιατί και πως (καν 'το μόνος σου, ή κάν 'το σαν τον Μπέκαμ ή κάπως έτσι)

/>rationality filter = “off “ ENTER
/> chondroplakitsa mode =”on” ENTER
/> proceed at your own risk y/n "y" ENTER

Το παρόν ιστολόγιο, πιστό στις δημοκρατικές παραδόσεις του πατρογονικού Σείριου και τις διδαχές των ορΦόΝΤοξων ξανΦών Κενταύρων, (Ρωσική προφορά), κάνει την παρακάτω υπερπροσφορά υπεραπόκρυφης γνώσης, ώστε να τα κάνετε όλα μόνοι σας.

Από το κούρεμα του γκαζόν και τον μουσακά, μέχρι το σεξ και τα σφαλτσαριστά κτυπήματα φάουλ τύπου «μπανάνα» αλά Πλατινί, Μαραδόνα, Μπέκαμ κλπ.

Όλα τα μυστικά του σύμπαντος στο παρακάτω πακέτο βίδεο που εφιλοτεχνήθη υπό του Σπάουλος του Τζάνγκλεως Ρηπόρτεως.


/> chondroplakitsa mode =”off” ENTER
/> Extreme boredom ahead. Proceed at your own risk y/n "y" ENTER
/>rationality filter = “on” ENTER

Όλα αυτά βέβαια θα ήταν απλά φαιδρά και πλακίτσες για να περνά η ώρα, εάν δεν υπήρχε ένα σοβαρό θέμα λογοκρισίας. (Το κατά πόσο μπορεί να ασχοληθεί κανείς στα σοβαρά πλέον με τον Λιακό και το ευρύ ημι-αμαθές και θρησκόληπτο κοινό του, είναι κάτι που εμπεριέχει τον κίνδυνο καψίματος φλάντζας και εγκεφάλου).

Το ανωτέρω σατυρικό βίντεο δέχθηκε φλάγκ ομαδόν από μουτζαχεντίν Λιακοφυλόφιλους που θέλουν να φιμώσουν τις φωνές που αντιτίθενται στην περαιτέρω αποβλάκωση του ήδη μαστουρωμένου από το κυνήγι του μεροκάματου και την ανεκδιήγητη ελληνική τηλεόραση ελληνικού ποιμνίου (Hellenic sheple).

Το τραγικό δεν είναι το φλάγκ ομαδόν που δέχτηκε το βίντεο. Το τραγικό είναι η ελαφρότητα με την οποία το You Tube αποφάσισε να το αποσύρει. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς ώρες ώρες… Να θυμίσω εδώ και την υπόθεση του βίντεο του Pat Condell που τελικά αποκαταστάθηκε, μετά από ομαδικό ποστάρισμα του από δεκάδες χρήστες του You Tube που δεν γουστάρουν να φιμώνονται από Σαουδάραβες μουλάδες. Όμοια και εδώ το βίντεο ποστάρεται μετά μανίας από έλληνες χρήστες του You Tube, για να δείξουν ότι η λογοκρισία δεν περνάει έτσι…

Η Ελευθερία του λόγου θέλει αγώνα πώς να το κάνουμε… η ελευθερία του λόγου ενοχλεί κάποιους και άποψη μου είναι ότι άπαντες έχουν δικαίωμα στην παπαρδέλα τους ακόμα και αν είναι ξενόφοβή ή ρατσιστική ή φασιστική.

Η ελευθερία και η δημοκρατία δεν μασάνε από φασιστάκια και τυχών βλακείες που εκφέρουν. Αυτές καταρρέουν με ένα φύσημα διαλόγου...

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens.
Fr. Schiller

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Fem frågor (Τίτλος ψαρωτικός)

Ή αλλιώς 5 ερωτήσεις, ένα βλογοπαίγνιο που ταλανίζει αλύπητα την εκ Σειρίου Ελληνορθόδοξη βλογόσφαιρα, μη αφήνοντας την να φτάσει τον Νιρβάνα και / ή τις 72 παρθένες -ους και τα βουνα με το πιλάφι και τα ποτάμια με το μέλι και το γάλα.

Ο Προφήτης είναι μεγάλος.

Δράστης της προκλήσεως ήτο ο Αιρετικός με το όνομα.

5 ερωτήσεις λοιπόν σε 5 άθρωπες, άνω θρώσκοντες δηλαδη (τρομάρα τους), μόνο που κοιτώντας συνέχεια απάνω, δεν πρόσεξαν τις καβαλίνες που μόλις πάτησαν.(Μπλιάχ, κρίμας το πατούμενο).

Ο Προφήτης την έχει μεγάλη.

Βάμος κομπανιέρος υ κομπανιέρας. Οι ερωτήσεις μου:

Σε ένα φιλόσοφο: Γιατί η λέξη "πίστη" και το ρήμα "πιστεύω" δλδ. δέχομαι κάτι
χωρίς αποδείξεις, έχουν τόσο θετική φόρτιση;

Σε έναν παλιό έρωτα: Αγαπητή τέως, οι θηριώδεις βυζάρες σας, έφτασαν επιτέλους στον τελικό προορισμό τους, δλδ τον αφαλόν σας;

Σε ένα μέντιουμ: Ο Κάρστεν ο Δανός μένδιουμ της συμφοράς στην κωμική
εκπομπή της SVT "Morgonsoffan" θεωρείτε ότι κάνει ζημιά στον κλάδο;

(Το βίδεο υπότιτλους δεν έχει αλλά φαντάζομαι να καταλάβετε ότι ο Κάρστεν λαμογιάρει στο στυλ:

-Αισθάνομαι το πνεύμα μιας γυναίκας στο τζάκι! Είναι της μητέρας σου!

-Μα η μητέρα μου ζει!

-Της δικιάς σου μητέρας τότε;

-Μα και αυτή ζει!

-Του πατέρα σου; Του αδελφού σου;Του ξάδελφού σου; Του.. κλπ κλπ...)


Σε ένα παιδί: Μικρέ μου Έρασμε - Ναβουχοδονόσορα (Πάντα ήθελα να συναντήσω ένα παιδί με αυτό το όνομα), εσύ που γεννήθηκες μέσα στην Κοκκαλοκρατία, πιστεύεις ότι θα ξαναπάρει η ΑΕΚάρα πρωτάθλημα πριν αφήσω τον μάταιο τούτο κόσμο; (Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια).

Στον καθρέπτη: Δεν ντρέπεσαι ρε ξεφτιλισμένε που έχεις κατασκευαστεί από τριτοκοσμικούς εργάτες χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας για πενταροδεκάρες;

O Προφήτης είναι μεγάλος, την έχει μεγάλη (την πολυφιλευσπλαχνία) και θα την δείξει στους πιστούς.

Μετά από αυτό καλώ όποιον γουστάρει να θέσει τας αμείλικτας 5 ερωτήσεις στα ανωτέρω πρόσωπα.

Ευχαρισθώ.

Ο Προφήτης είναι μεγάλος και καβαλάει έναν ροζ ελέφαντα. (Εναλλακτικά μια πράσινη Harley Fat Boy).

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Όχι στο Όνομά μας


Ακολουθεί αναδημοσίευση από το μπλογκ http://kratoumenoi.wordpress.com/. Εάν πιστεύετε πως οι συνθήκες στις ελληνικές φυλακές οφείλουν να είναι ανθρώπινες (έτσι ώστε η δημοκρατία μας να μην αποτελεί απλά τίτλο χωρίς αντίκρυσμα), παρακαλώ αναρτήστε το κείμενο στην ιστοσελίδα σας, κατά προτίμηση την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008. Και μην ξεχάσετε να υπογράψετε εδώ.

“Είναι απαράδεκτη η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Είναι κύριο θέμα η ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος”.

Κάρολος Παπούλιας, 6/11/08

“Είμαστε άνθρωποι – κρατούμενοι. Άνθρωποι, λέω”

- Βαγγέλης Πάλλης, Κρατούμενος, 9/11/08

Από τις τρεις Νοεμβρίου μία εκκωφαντική κραυγή συνταράσσει τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Από τις τρεις Νοεμβρίου σύσσωμοι οι κρατούμενοι όλης της χώρας κατεβαίνουν σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο : τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Απέναντί τους αντιμετωπίζουν την εκκωφαντική σιωπή των κραταιών ΜΜΕ και την παντελή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας. Σε αυτές τις πρακτικές όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ.

Η κατάσταση στις Ελληνικές φυλακές είναι απερίγραπτη και μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο με τη σκληρή γλώσσα των μαθηματικών. Στα κατ’ επίφαση “σωφρονιστικά” ιδρύματα της χώρας έχουν καταγραφεί συνολικά 417 θάνατοι την τελευταία δεκαετία, ενώ ο ρυθμός τους έχει απογειωθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε σήμερα να σβήνουν στα χέρια του κράτους τέσσερις άνθρωποι το μήνα. Η πληρότητα αγγίζει το 168% (10.113 κρατούμενοι για 6.019 θέσεις) με την αναλογία χώρου για κάθε άνθρωπο να φτάνει σε περιπτώσεις το 1τμ. Με ημερήσιο κρατικό έξοδο ανά κρατούμενο τα 3,60 Ευρώ τα συσσίτια που παρέχονται είναι άθλια, οι υποδομές θυμίζουν μεσαίωνα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ελλιπέστατη. Συγχρόνως, το Ελληνικό δικαστικό σύστημα στέλνει στη φυλακή έναν στους χίλιους κατοίκους της χώρας με τους έγκλειστους χωρίς δίκη (υπό προσωρινή κράτηση) να αγγίζουν το 30% του συνολικού αριθμού των κρατουμένων. Αν η ποιότητα μίας Δημοκρατίας κρίνεται από τις φυλακές της, τότε η Δημοκρατία μας ασθμαίνει. Αν η τιμώρηση παραβατικών συμπεριφορών με εγκλεισμό γίνεται από το κράτος στο όνομα της κοινωνίας, τότε για την κατάσταση στις Ελληνικές φυλακές είμαστε όλοι υπόλογοι, με συντριπτικές όμως ευθύνες να αναλογούν στην κρατική μηχανή. Σε αυτή την πραγματικότητα όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαντούμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από επίσημους φορείς για τις Ελληνικές φυλακές σκιαγραφούν εικόνα κολαστηρίων. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων(2007) διαπιστώνει βασανιστήρια, απάνθρωπη μεταχείριση και απειλές κατά της ζωής κρατουμένων, σειρά παραβιάσεων αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης, ελλείμματα στη διερεύνηση και τιμωρία των ενόχων, αποσιώπηση περιστατικών βίας με την συμπαιγνία ιατρών και φυλάκων, απαράδεκτες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης και ιατρικού ελέγχου στους κρατούμενους κλπ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει εκδώσει σειρά καταδικαστικών για την Ελλάδα αποφάσεων που αφορούν κακομεταχείριση ή/και παραβιάσεις άλλων δικαιωμάτων κρατουμένων από σωφρονιστικές αρχές. Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει πάρει απόφαση - καταπέλτη για τα κακώς κείμενα στις φυλακές, προτείνοντας άμεσες δράσεις για την επίλυση τους. Ο Συνήγορος του Πολίτη διαμαρτύρεται για την παντελή έλλειψη συνεργασίας των αρμόδιων κρατικών φορεών μαζί του, λόγω της οποίας έχει ουσιαστικά απαγορευτεί η είσοδός τουστις φυλακές της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας, μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, και πολλοί πολιτικοί/κοινωνικοί φορείς καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση και ζητούν ευρύτερη συνεργασία για το ξεπέρασμα του προβλήματος. Αν ανθρώπινα είναι τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε ανθρώπινο ον, κάθε στέρησή τους στις Ελληνικές φυλακές αποτελεί ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας. Σε αυτή την κατάσταση όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαντούμε ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

Με την απεργία πείνας οι κρατούμενοι καταφεύγουν στο τελευταίο οχυρό αντίστασης, που τους έχει απομείνει, το σώμα τους. Είχε προηγηθεί έσχατη έκκλησή τους προ μηνός προς τους ιθύνοντες να ενσκήψουν στο πρόβλημα, καθώς δεν πήγαινε άλλο. Για να λύσουν την απεργία πείνας ζητούν την ικανοποίηση αιτημάτων, που αποκαθιστούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια και επανακτούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους, αιτημάτων συγκεκριμένων, αξιοπρεπών και άμεσα υλοποιήσιμων. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων η πολιτική ηγεσία εξαντλεί τη δράση της σε αδιαφορία, υποσχέσεις και καταστολή των κινημάτων τους. Τυχόν αδιαφορία και αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας όμως και σε αυτή τη φάση θα σημαίνει νεκρούς απεργούς πείνας. Στη μετωπική λοιπόν σύγκρουση που επιλέγουν οι κρατούμενοι της χώρας για τη διεκδίκηση των ανθρωπίνως αυτονόητων δε μπορούμε να μένουμε απαθείς σταυρώνοντας τα χέρια και περιμένοντας τις ειδήσεις των θανάτων από τις απεργίες πείνας αλλά θα σταθούμε αλληλέγγυοι. Αν η περιφρούρηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβάλλουν την επαγρύπνιση όλων μας, τώρα είναι λοιπόν η στιγμή να πάρουμε θέση όλοι απέναντι στο πρόβλημα χωρίς αδιαφορίες και υπεκφυγές.

Απέναντι στην τεταμένη κατάσταση στις φυλακές όλης της χώρας όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο καθιστούμε την πολιτική ηγεσία απολύτως υπεύθυνη για ό,τι συμβεί και απαιτούμε άμεσα την τόσο θεσμική όσο και στην πράξη ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Υπερβόρειο καλαμπουράκι.



Έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει η αίσθηση ότι οι Υπερβόρειοι Σκανδιναβοί είναι κάτι κρυόκωλοι ξενέρωτοι χωρίς χιούμορ, που δεν γουστάρουν την πατροπαράδοτη Ελληνική φιλοξενία όπως αυτή εκφράζεται στην εκπομπή που παρουσιάζει η Ευγενία Μανωλίδου στον ΑΝΤ(-ερα)-1, την «Ώρα της αλήθειας».

Όμως αυτή η προκατάληψη είναι αναληθής αφού ορισμένοι Σουηδοί διαθέτουν χιούμορ. (Για το αν τους αρέσει η Ευγενία Μανωλίδου και η «ώρα της αλήθειας» δεν ξέρω).

Στην χιουμοριστική εκπομπή "Morgonsoffan" ακούστηκε υπό μορφή είδησης το εξής: (Σε ελεύθερη απόδοση όπως το συγκράτησα).

Μετά τον καταστροφικό κυκλώνα που χτύπησε την Μπούρμα, η ΙΚΕΑ και το «Χαμόγελο του παιδιού» αποφάσισαν να στείλουν στα κακόμοιρα παιδάκια των πληγέντων περιοχών 2.000.000 λούτρινα αρκουδάκια. Τα παιδιά δοκίμασαν μεγάλη έκπληξη όταν διαπίστωσαν ότι ήταν τα ίδια αρκουδάκια που έραψαν πριν μόλις δύο εβδομάδες!

Φοβερόν.

Παγκοσμιοποίηση, μιζέρια, εκμετάλλευση και παιδική εργασία για πενταροδεκάρες στον τρίτο κόσμο και αχαλίνωτη Δυτική υποκρισία, όλα σε ένα. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ λύθηκα στα γέλια. Ούτε οι Μόντυ Πάυθονς στα καλύτερά τους.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Βαλλιανάτος, ΓΑΠ, ΦΥΡΟΜατζήδες και πρωτάθλημα

Αναφορικά με την υπόθεση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου,
τέως συμβούλου πλέον του Γιώργου Παπανδρέου (ΓΑΠ) διάβασα
το παρακάτω κείμενο από τον Νίκο Δήμου στο ιστολόγιο του Τσιμιτάκη

"Από το ΕΠΣΕ έλαβα πριν λίγο αυτό το κείμενο του Νίκου Δήμου για την αποπομπή Βαλλιανάτου απο το ΠΑΣΟΚ. Τα σχόλια, δικά σας.

“Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είναι ένας ελευθερόφρων (που η πλειοψηφία αποκαλεί αιρετικό) ο οποίος επιβιώνει μέσα στην ασφυκτική επαρχιώτικη ατμόσφαιρα της χώρας μας, χάρη στο θάρρος και την αναμφισβήτητη ευφυΐα του. Ακόμα και όσοι διαφωνούν με τις απόψεις του θα έπρεπε να τιμούν το σθένος του να είναι ο εαυτός του. Είναι ακριβώς το αντίθετο του λαϊκιστή. Γνωστές οι αιρετικές απόψεις του για πολλά θέματα. Ανάμεσα σε αυτά και τα αποκαλούμενα «εθνικά». Ειδικά αυτές, για το «Μακεδονικό ζήτημα» και τις μειονότητες στην Ελλάδα, τις έχει εκφράσει στις εκπομπές του, στα άρθρα του, στο πρόσφατο βιβλίο του – ακόμα και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 2005, όταν χειροκροτήθηκε μιλώντας για τους αποκλεισμένους Έλληνες. (Ναι, ανάμεσά τους είχε αναφέρει και τους: «συμπολίτες μας Μακεδόνες»). Τις ίδιες απόψεις εξέθεσε προχθές και σε ερώτηση μικρού τηλεοπτικού καναλιού. Διευκρινίζοντας ότι είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ στο οποίο εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας. Και ξαφνικά, την άλλη μέρα, απολύεται από τον Γιώργο Παπανδρέου. Η ανακοίνωση του κόμματος λέει: «Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, με τις οποίες εξέφρασε προσωπικές πολιτικές του θέσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν τη διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του με το ΠΑΣΟΚ». Αδιανόητο! Απολύεται κάποιος επειδή «εξέφρασε προσωπικές θέσεις» που δεν άρεσαν στον εργοδότη. Ο οποίος (τι υποκρισία!) τις γνώριζε ήδη πολύ καλά.
Νέο εργασιακό ήθος. Ο συνεργάτης κρίνεται, όχι για την επαγγελματική του επάρκεια, αλλά για τις απόψεις του. Δεν μένει παρά να επανέλθουν τα πιστοποιητικά κοινωνικών (τώρα εθνικών) φρονημάτων.
Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποτε είχα επαινέσει τον Γιώργο Παπανδρέου για το ανοιχτό του μυαλό και το ήθος του. Τώρα, λαϊκιστής. Τι κατάντια!

Νίκος Δήμου

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Υ. Γ. Και μη μου πείτε ότι το 90% των Ελλήνων διαφωνεί με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο. Η δημοκρατία φαίνεται ακριβώς εκεί!”


Αφού κατ' αρχήν κουνήσω επιτιμητικά το δάκτυλο στον κ. Νίκο Δήμου γιατί δεν έστειλε και σε εμένα το εν λόγω κείμενο δεδομένου ότι εκπροσωπώ την συμπαθή τάξη των Ελβετόψυχων Σουηδοτσολιάδων, θα πω ένα υποθετικό παράδειγμα από τον χώρο των επιχειρήσεων:

O Gregory Vallianatos σύμβουλος επικοινωνιας της GM στο Ντηρόιτ αγανακτησμέννος από την αναξιοπιστία της Pontiac του, δηλώσε ένα μαγευτικό βράδυ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WXTRE εκφράζοντας προσωπικές απόψεις, "Παιδιά τα αυτοκίνητα της GM είναι για τα μπάζα. Αν θέλετε κάτι αξιόπιστο, πάρτε μία TOYOTA".

Την επόμενη μέρα ο σύμβουλος επικοινωνίας παίρνει πόδι, διότι δυσφήμισε το προϊόν της εταιρίας. Καμία αντιδραση, καμία έκπληξη και τα σκυλιά δεμένα.

Στα δικά μας τώρα.

Προφανώς το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα εξουσίας δεν διαφέρει και πολύ από μια επιχείρηση που πουλάει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία. Στόχος του είναι να διατηρήσει την υπάρχουσα πελατεία του και ει δυνατόν να την επεκτείνει προσελκύοντας περισσότερους πιθανούς πελάτες, κυρίως χαϊδεύοντας τα αυτιά τους. Τώρα βγαίνει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος και εκφράζει δημόσια κάποιες προσωπικές απόψεις που είναι αντιδημοφιλείς για το 90-95% του Ελληνικού πληθυσμού. (Αναφέρομαι στον χαρακτηρισμό των ΦΥΡΟΜατζήδων σαν
Μακεδόνων νέτα σκέτα). Τι να κάνει τώρα ο ΓΑΠ;
Να περιμένει να τον σταυρώσουν γιατί έχει σαν σύμβουλο έναν τύπο
που εκφράζεται "αντεθνικώς"; Τώρα που η ομαδάρ... ε... η ΠΑΣΟΚάρα πάει για πρωτάθλημα ναουμ; Οπότε ο Βαλλιανάτος σφουγγαρίζεται πάραυτα γιατί δυσφημεί το προϊόν του μαγαζιού.

Δεν λέω, θέλει σθένος να ζεις όπως ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος και
να κάνεις δημόσια τέτοιες αιρετικές δηλώσεις, ΑΛΛΑ ρε φίλε μην
περιμένεις να είσαι και σε mainstream μαγαζί.

Mainstream μαγαζί σημαίνει συμβιβασμός με την άποψη της πλειονότητας και τα "αιρετικά" κάτω από το χαλάκι. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Περί Σλβομακεδόνων τώρα. Ναι, υπάρχουν στην Ελλάδα κάποιοι με Σλαβομακεδονική καταγωγή και συνείδηση και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα διεθνώς τηρούμενα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα ανεχτώ τα ξεσαλωμένα εθνίκια, τόσο από δω που ζητάνε "ΜΠόλεμο", όσο και από κει παν' που κάνουν παντιέρα τους τον Πανσλαβισμό, κάνουν τον Αλέξαντρα τον τεράστια "Σάσα" (Για τον Ηφαιστίωνα και τα μπούτια του δεν ξέρω) και ανοικτά έχουν εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Το "Μακεδονία" σκέτο σημαίνει εδαφικές διεκδικήσεις τόσο απλό είναι.

Εγώ προσωπικά θα έβαζα στο ΟΑΚΑ με στολές μονομάχων, τους Πλεύρηδες, τους Λαοτιανούς. τους Γκρουέφσκηδές, τους Γκρίζους λύκους κλπ. να αλληλοσφαγιασθούν προς τέρψη του φιλοθεάμενος κοινού, γιατί αν ο κοσμάκης περιμένει θέαμα από το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 0-0, σώθηκε.

ΥΓ.

Ενδιαφέρουσα θολοκουλτουριάρικη ανάλυση για το θέμα από τον Σλάει εδώ.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

So, you heart bleedin’, tree huggin’, lib’rul’ fucks, think you‘ve won? Huh?


Γράμμα από το Fartville του Τέξας, αναγνώστης Butch Hogbelly.

“Dear Carulus,

So, you heart bleedin’, tree huggin’, lib’rul’ fucks, think you‘ve won? Huh?
Oh, you freakin’ commie pinko lib’ruls disgust me.
So you got your shockin’ pinko nigger president in office to bring about universal health care, tax increases for hard workin’ bankin’ and corporate executives, and other commie socialist European horseshit. And he wants to pull out our glorious red white AND blue troops from Iraq on top of that? That’s way too un-American for all us true patriotic God fearin’ hard workin’ pro American… Americans.

But behold!

You may have won one battle, but you will lose the war.
GOD will make sure that God fearing, gun lovin’, moose shootin’, lipstick wearin’, birth control hatin’, Jesus fish lovin’, Sarah Palin becomes president
in 2012. So she can pave the road for the much anticipated by us true Christians Armageddon, that’ll bring about the second coming of sweet Jesus.

Hallelujah!

Yours sort ‘a kind ’a truly,

Butch Hogbelly”


Αγαπητή αναγνώστρια, λυπάμαι για το αμετάφραστο του γράμματος, αλλά ήθελα να διατηρήσω αναλλοίωτο το πνεύμα του επιστολογράφου.

Για να δούμε αν ο Μπαράκ πέρα από σημειολογική αλλαγή (ση μπηζάκη), σηματοδοτήσει και πραγματική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ προς το καλύτερο. Όχι ότι έχω καμιά σοβαρή προσδοκία, διότι πέρα από τα όποια αντικειμενικά εμπόδια, δεν γνωρίζουμε τι μετεκλογικά γραμμάτια έχει να ξεπληρώσει στους γενναιόδωρους χρηματοδότες του. Ίδωμεν.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Freedom fries δια πάσαν νόσον!

Εβδομάδα των εκλογών στις ΗΠΑ η τρέχουσα, εκλογών που όσο και να μας την δίνει στα νεύρα, μας επηρεάζουν σημαντικά, ίσως σε ίδιο βαθμό με το αν κυβερνά ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης. Άλλωστε η Ελλάδα πλέον βαράει προσοχές στην Ευρωπαϊκή Κομισιόν και τα ακουμπάει στις ΗΠΑ για οπλικά συστήματα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ. Δε βαριέστε. Το νεοελληνικό κράτος από το πρώτο δάνειο από τους Βρετανούς κατά την διάρκεια της επανάστασης του ’21 μέχρι το 1946 κυβερνιόνταν από τον Τζών Μπουλ και μετά το 1946 από τον Μπαρμπα Σαμ. Στην διάρκεια της ιστορίας του υπέστη σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως η ένταξή του στην ΕΟΚ το 1980, που το μετέτρεψε από Ψωροκώσταινα σε Ψωρογιώργαινα και ή ένταξη στην ΟΝΕ το 2002 που το μετέτρεψε από Ψωρογιώργαινα σε Ψωρομήτσαινα. (Ως γνωστόν η Ψωρομήτσαινα οδηγεί Τσερόκι και ξυρίζει τις μασχάλες της με φωτόλυση, σε αντίθεση με την Ψωροκώσταινα που καβαλάει γαϊδούρι και έχει μασχάλες αξύριστες).

Με αφορμή αυτές τις σκέψεις ορίστε μερικά μικροποστίδια με μορφή μερίδας Freedom fries για θέματα της επικαιρότητας.

1. Freedom fries SUPERSIZE. O Μπάρακ φαίνεται ότι θα πάρει τις εκλογές με κάτω τα χέρια, παρά το γεγονός ότι είναι μιγάς ήτοι όχι πάλλευκος, άσπιλος και αμόλυντος White Anglosaxon Protestant. Βοηθάει το γεγονός ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα ζόμπι που απειλούσε να συνεχίσει την μάλλον αντιπαθή στην πλειοψηφία του εκλογικού σώματος πολιτική του Ντάμπγια. Ακόμα περισσότερο βοηθάει ότι παρέα με το ζόμπι κατεβαίνει μία θρησκόληπτη, στρατόκαυλη, ημιηλίθια Αλασκιώτισσα (κατά το Σουλιώτισσα), που θέλει να επέλθει ο πυρηνικός Αρμαγέδων για να έλθει επιτέλους η Δευτέρα Παρουσία. Ακόμα περισσότερο βοηθάει ότι ο Μπάρακ σαν υποψήφιος των Δημοκρατικών μάζεψε περισσότερα (!) χρήματα από το πατατοκέφαλο Ρεπουμπλικανικό ζόμπι, πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι, τι γραμμάτια έχει να πληρώσει μετά στους χρηματοδότες του μόλις εκλεγεί. Γνωστό άλλωστε, ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχοντας την στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων, μαζεύουν κατά κανόνα περισσότερο μαρούλι από τους Δημοκρατικούς. Όπως και να ‘χει, έστω και σημειολογικά ο Ομπάμα θα φέρει ολίγον φρέσκον αέραν στην καμαρίλα της Αμερικανικής πολιτικής. Επί της ουσίας μην περιμένετε σοβαρή αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

2. Freedom fries Biggie. Η κυβέρνηση της Ελλαδεζίας θα δώσει στους πένητες τραπεζίτες που κατά τα άλλα δεν επένδυσαν σε «τοξικά» οικονομικά προϊόντα, 28 δις €, εις υγείαν των κορόιδων, δλδ του συνόλου του Ελληνικού πληθυσμού πλην Hellenic Golden Boys. Άντε αμνοερίφια, κανονίστε να χρησιμοποιήσετε το μοναδικό σας όπλο (νεροπίστολο) την ψήφο, για κάνα ψευτορουσφέτι, ή επειδή «Η οικογένεια μας είναι με το κόμμα αναντάμ παπαντάμ ναούμ». Και μετά μου λες ότι η έκφραση sheeple (sheep+people), δεν εκφράζει τον μέσο πολίτη της παγκοσμιοποίησης. Να δεις που σε καμιά δόση θα βγει στην Ελλάδα πρωθυπουργός ο Βγενόπουλος με κάνα κόμμα «Φόρτσα Γκρέτσια» αλα Σύλβιο Μπερλουσκόνι, σαν μοναδική φωνή αντίστασης!

3. Freedom fries Regular. Ο Ντέμης λέει παραιτείται γιατί τα Οριτζινάλια γιουχάραν το συνοθύλευμα με τα τιμημένα κιτρινόμαυρα που πάλευε να κερδίσει τον Αστέρα Τροπολιτσάς. Φοβούμαι ότι ο Ντέμης μπορεί να είχε καλές ιδέες, αλλά κατάλαβε αργά ότι η Ελλάδα δεν είναι Αγγλία και δεν μπορείς να στήσεις μία υγιή ποδοσφαιρική επιχείρηση αλά Premier League. Στην Ελλάδα πρέπει να έχεις πρόεδρο «νταβατζή» διαπλεκόμενο προμηθευτή του δημοσίου για να πάρεις πρωτάθλημα. Να θυμίσω εδώ, ότι ο Ολυμπιακός σαν αυτόνομη επιχείρηση έχει έλλειμμα κάποιων εκατομμυρίων ετησίως, που καλύπτεται από τον πρόεδρα για να έχει τον δικό του στρατό από Τσουκαλάδες. Έτσι απλά και κυνικά.

4. Freedom fries Kiddie. Ως γνωστόν στο YouTube, οι πάσης φύσεως χουντολάγνοι, νεοναζί, χρυσαυγίτες, λαοτιανοί, λιακοφυλόφιλοι και δε συμμαζεύεται, έχουν πανίσχυρη παρουσία σε αντίθεση με την βλογόσφαιρα, διότι το να γράψεις κάτι που να βγάζει νόημα απαιτεί τουλάχιστον 8 κύτταρα φαιάς ουσίας, ενώ το να χειριστείς το Windows Movie Maker μόλις 2, κάτι που βολεύει αφάνταστα τους κενοκέφαλους ακροδεξιούς. Πριν μερικές μέρες συνέβη το απίστευτο, το You Tube έκλεισε το κανάλι του Πλευρολάγνου sakisathens, στερώντας έναν Πακτωλό Πλευρογνώσης από το Ελληνικό πόπολο. Πιθανή αιτία, ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, αφού ο εν λόγω είχε την κακή συνήθεια να ανεβάζει κομμάτια των Duran Duran. Τώρα όμως εγώ που ήθελα να φτιάξω ένα βίδεο βασισμένο στην μεγάλη συνέντευξη του Κ.Πλεύρη στον sakisathens, έμεινα μπουκάλα, αφού δεν έχω πια από πού να το κατεβάσω. (Παρένθεση: Εάν θέλετε να κατεβάσετε βίδεα από το You Tube ή το Google υπάρχει η σελίδα www.keepvid.com). Επειδή λοιπόν δεν μαγείρεψα πριν πεινάσω θρηνώ και εγώ όπως και όλη η Ελληνική βλογόσφαιρα και γιουτουμπόσφαιρα, όπως δείχνει και το παρακάτω βίδεο του Σπάει από το Jungle Report (κλαψ).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...