Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Χωρίς χέρια, Χωρίς πόδια, πλην όμως ακατανίκητος No 2! (Armlös, Benlös, Makalös II !)


Για τον Mikael Andersson, τον μεγαλύτερο αγωνιστή της ζωής που γνωρίζω και είδωλό μου, είχα γράψει παλαιότερα το 2007 εδώ. Ο Μίκαελ (Μίκε) παρ’ όλο που γεννήθηκε χωρίς πόδια και χωρίς χέρια το 1964, πάλεψε με νύχια και με δόντια, αυτός και οι γονείς του και βγήκε νικητής της ζωής. Άλλωστε το να είναι οικογενειάρχης επιχειρηματίας με 3 παιδιά δεν είναι μικρό κατόρθωμα.

(Σε αυτό το σημείο θέλω να ρίξω ένα κοντέινερ σάπιες ντομάτες στον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Κακά, τον Κόμπι Μπράιαντ και άλλους, που βγάζουν και σπαταλάνε εκατομμύρια κλοτσώντας ή πετώντας φουσκωμένα πετσιά και αποκαλούνται ήρωες από διάφορους βασιβουζούκους.).

Από τότε που έγραψα το πρώτο ποστ ήθελα να φτιάξω ένα βίδεο για να σας δώσω και εικόνα και δηλώσεις - ατάκες αυτού του ανθρώπου, διότι θεωρώ ότι συμπαθητικά τα κειμενάκια μου μεν, αλλά ο Μίκε αυτοπροσώπως θα κάνει την μαγκιά σας να αποδημήσει εις τας νήσους Μαλδίβας. (Του aposargentino θα πάει στις Μαλβίνας ;-) ). Χελλένικ σαμπτάιτλζ.

Οι εικόνες του βίντεο στο τέλος του ποστ είναι από το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από την Σουηδική τηλεόραση το 2004 και το ανεπαίσθητο τρέμουλο οφείλεται στο ότι η πηγή της εικόνας είναι βιντεοκασέτα.

Φυσικά ο προβληματισμός που προκύπτει από όλα αυτά είναι αν ο Mikael Andersson λεγόταν Μιχάλης Ανδρεόπουλος και είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, θα τα είχε καταφέρει εξ’ ίσου καλά;

Εκτιμώ ότι αυτό θα ήταν από χλωμό έως αδύνατο, δεδομένου ότι ακόμα και αρτιμελείς πεζοί κυκλοφορούν με δυσκολία στις πόλεις μας όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες από το πολύ καλό ιστολόγιο ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΦ.ΕΛΛ.Ο.Ι - ΚΑ.(ΦΡΟΙ) ΕΛΛ.(ΗΝΑΡΑΔΕΣ) Ο.(ΔΗΓΟ)Ι του Μαύρου Γάτου και άλλων ιστολόγων.



Ιδού λοιπόν το αριστούργημα της 7ης τέχνης! Δείτε τι πάει να πει αγωνιστής και προβληματιστείτε! Καλή θέαση! :)))

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Νανόπουλος vs Φλέσσα (Ρίξε κάνα μεταφυσικό μαντζούνι να την βρούμε ναούμ)


Φυσικός δεν είμαι, εμένα μία δόση βρέθηκε ο Προμηθεύς ο Πυροφόρος και με έδωσε έναν δαυλό και από τότε τρέχω να βρω κανένα κορόιδο να τον ξεφορτωθώ.

Ωστόσο, παρ’ όλο που Φυσική έκανα για τελευταία φορά στο πρώτο έτος προπτυχιακά, την Φυσική την συμπαθώ πολλά και πιθανόν να την ακολουθούσα, εάν μπορούσα να έχω σοβαρές προοπτικές εργασίας σε κάποιο ερευνητικό πεδίο. Όμως τελικά προτίμησα κάποια βιοποριστικότερη σπουδή.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι μία από τις λίγες ζώσες προσωπικότητες που έχει να επιδείξει ο ταλαιπωρημένος βράχος στην άκρη της χερσονήσου του Αίμου. Δεδομένου μάλιστα ότι έχει αρκετά «τηλεοπτική» προσωπικότητα, εκτιμώ ότι θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ένα ακόμα όχημα (μετά τους Διόσκουρους της ΕΤ - 3 με το σύμπαν που αγάπησαν) για την εκλαΐκευση της επιστήμης στον Ελληνικό χώρο. Άλλωστε στην μη εκλαΐκευση της επιστήμης πατάνε και οι κάθε λογής ΕΛ-λαδέμποροι θεο-επιστημονικής δεισιδαιμονίας για να κονομήσουν στην πλάτη των αδαών διαδίδοντας κοινωνικώς επικίνδυνες αρλούμπες.

Κάθε παρουσία του σε τηλεόραση, ή το You Tube, ή αλλού στο ίντερνετ που μπορώ να βρω, την παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Όμως μια συνέντευξη που έδωσε στην φιλόλογο – παρουσιάστρια Βίκυ Φλέσσα (Δείγμα στο Υοutube εδώ) δεν την παρακολούθησα παρά αποσπασματικά, διότι κακό προαίσθημα είχα, αλώστε είχα δει την προηγούμενη στον ύπνο μου ότι έτρωγα φακές με φρουί ζελέ μέντα και σαντιγί σοκολάτα. Απ – Αίσιος Οιωνός…

Η κυρία Φλέσσα φιλόλογος είναι, από Φυσική στην καλύτερη θα θυμάται την Φυσική του Λυκείου. (Πόσοι θυμούνται τα μαθήματα του Λυκείου που δεν σχετίζονται με το επάγγελμά τους βέβαια, είναι ένα θέμα…). Θα μπορούσε βρε παιδί μου να «δώσει γήπεδο» στον Νανόπουλο, να απλώσει τις δαντελένιες υπερχόρδειες ντρίπλες του, μιλώντας απερίσπαστος για τις υπερχορδές και τις διαστάσεις πέραν των τεσσάρων που αντιλαμβανόμαστε, αλλά που;

Σε όσα αποσπάσματα μπόρεσα να παρακολουθήσω, άντε να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να δίνει πασάκια στον τερματοφύλακα και αρχηγό της ομάδας του Ανορθολογιστιακού, Κώστα Χαρδα-τρέλα.

Χαρδα-τρέλα;

Ναι, αυτόν. Μπορεί να μην σχετίζεται με την εκπομπή της κυρίας Φλέσσα, αλλά το πνεύμα του «Κόσμου του Ανεξήγητου» έδειχνε να έχει κάνει κατάληψη. Και δωσ’ του με κάθε ευκαιρία σαχλαμαρίτσες του τύπου «ναι, αλλά μετά την φυσική είναι η μεταφυσική» και άλλα τέτοια μαντζουνάτα, πάλι καλά που δεν έπιασε το αυτί μου τίποτα για κουφάλα γη, Αρλουμπιμ, Καραπιπερίμ και εξωγήινους του Ρόζγουελ και Ματζέστικ 12.

Το δε καταπληκτικό ήταν το εξής:,

Στο σημείο που η συζήτηση περιστρεφόταν στις απαρχές του σύμπαντος, να σου πέφτει σφήνα βίδεο όπου ρωτούσαν τους ανυποψίαστους περαστικούς, που σκεφτόντουσαν πώς θα γεμίσουν την ψωμοσακούλα τους, ή το κέρατο που δίνουν ή παίρνουν, για…. τον λόγο που δημιουργήθηκε το σύμπαν!

Βόηθα Μεγάλε Σουβλακέα θα φλιπάρω!

Τι ρωτάτε τον κοσμάκη βρε αθεόφοβοι; Τον ΛΟΓΟ της δημιουργίας του σύμπαντος;
Τον ΛΟΓΟ; Έχετε τζαζέψει εντελώς; Αυτό δεν το ξέρει ΚΑΝΕΙΣ!
Στην καλύτερη θα πάρετε καμιά θεουσαπάντηση του τύπου «Βαριόταν ο Θεός και το έσιαξε» όπως και έγινε.

Μέγαιρα θεούσα είπε στην μικροφωνατζού «Δεν ντρέπεσαι νέα κοπέλα να μην πιστεύεις τις Γραφές με τις Ουράνιες σφαίρες;»
Πάντως εάν η Μέγαιρα εννοούσε να πιστεύει αυτό εδώ (Κοσμολογία Μ. Βασιλείου), τότε καλώς η κοπέλα είχε αποστασιοποιημένη στάση (κατά την Μέγαιρα) έναντι τέτοιων τερατολογιών.

Τι να πω βρε παιδιά κρίμα.

Τόσο πολύ πια δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν άνθρωπο με γνώση να την μεταδώσει απερίσπαστα; Είναι ανάγκη πάση θυσία να αμολήσουμε την εξυπνάδα μας για πράγματα που δεν γνωρίζουμε και να μπερδεύουμε την Φυσική με την Μεταφυσική και την Μαντζουνολογία;

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Το όραμα ζωής των άτριχων χιμπατζήδων.


(Κλουξ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Πριν προχωρήσω στην ανάλυση της ανωτέρω εικόνας που αποτελεί τον στόχο ζωής των άτριχων χιμπατζήδων του τρίτου πλανήτη του αστρικού μας συστήματος, που λατρεύουν γιγαντιαίους αόρατους χιμπατζήδες και έχουν μια μανία να καλύπτουν τα άτριχα σώματά τους με πατσαβούρια, θα σταθώ λίγο στο θέμα του κλεισίματος του «Ελεύθερου τύπου» της επαράτου δεξιάς και του City FM του ημίθεου Τζίμη Πανούση. (Νέο ρεκόρ μακροσκελούς προτάσεως).

1. Η Ιωάννα Αγγελοπούλου είναι επιχειρηματίας και αν θεωρεί ότι η επιχείρηση της φέρνει συνεχόμενη χασούρα, έχει κάθε δικαίωμα να την κλείσει. Δίνοντας τις νόμιμες αποζημιώσεις στους εργαζομένους φυσικά.
2. Πιθανότατα, άπαξ και κατάλαβε ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός αποφάσισε να αφήσει τα εφημεριδιλίκια.
3. Οι εφημερίδες δεν είναι ΔΕΚΟ και δεν μπορούν να ενταχθούν στον δημόσιο τομέα.
4. Υπάρχουν πολύ περισσότερες εφημερίδες στην Ελλάδα από όσες σηκώνει η αγορά και συνεπώς οι περισσότερες είναι θνησιγενείς. Κατά κανόνα χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους απλά σαν μοχλός πίεσης για να παίρνουν δουλειές του δημοσίου.
5. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς δημοσιογράφους, μάρκετινγκ έξπερτς, εξέκιουτιβ οικονομικούς αναλυτές, δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς (Ουαί, βαβαί, παπαί, ω Προμηθέα πυροφόρε, συ με την μαλαμπέρδα όξω) και λίγους τορναδόρους, υδραυλικούς και εξειδικευμένους τεχνίτες εν γένει. Δι αυτό οι Έλληνες κάθονται άνεργοι στις καφετερίες και οι Ανατολικοευρωπαίοι τεχνίτες εργάζονται στις Ελληνικές επιχειρήσεις προς 1500 € τον μήνα.

Για την κατάσταση στην Ελληνική δημοσιογραφία διαβάστε και τον Άνθρωπο του Μετρό. Εξαιρετικός ιστολόγος, αν ήμουν εκδότης θα τον προσελάμβανα!

Στι θέμα της ανάρτησης τώρα:

Ο άνθρωψ δεν είναι εικόνα του Θεού, ή της όποιας απρόσωπης δύναμης που κινεί τις διαδικασίες του σύμπαντος(-αντων). Οι Θεοί του είναι κατ’ εικόνα του ιδίου, σε μια προσπάθειά του να ερμηνεύσει τον κόσμο με τα πενιχρά μέσα που διέθετε κάποτε, ή τα ελαφρώς πιο εντυπωσιακά σημερινά γκάτζετς. Διότι ο ίδιος, ο μόνος που παράλληλα με την προσαρμογή του στο περιβάλλον, καταφέρνει να προσαρμόσει το περιβάλλον του στις ανάγκες του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σύμπαν έχει κατασκευαστεί από μια τεράστια αόρατη εκδοχή του εαυτού του. Άλλωστε δεν ήξερε και κάποια άλλη οντότητα που να κατασκευάζει πράγματα.

Όμως ο άνθρωψ δεν παύει να είναι ένα θηλαστικό που το ενσωματωμένο σόφτγουέαρ του, του υπαγορεύει το εξής: Να αναπαραχθεί και να επεκτείνει την παρουσία του σε κάθε δυνατή γωνιά του κόσμου. (Πολλή ανθρωπίλα λέμε, μπλιαχ).

Από την στιγμή που κατάφερε να φτιάξει συσκευές που τον μεταφέρουν εκτός του σπιτιού του, είναι απλά θέμα χρόνου η επέκταση του και κατά συνέπεια του σκουπιδαριού του, σε άλλους κόσμους. Διότι ας μην κρυβόμαστε. Η ανθρωπότητα σημαίνει απίστευτη κατασπατάληση πόρων και σκουπιδαριό.

Αρχικά (σε 100-200 χρόνια) θα μπορέσει να αποικήσει κόσμους μέσα στο ηλιακό σύστημα, όπως η Σελήνη, ο Άρης, ο δορυφόρος του Δία Ευρώπη, ή ο Δορυφόρος του Κρόνου Τιτάνας κλπ. από όπου και η διαφήμιση της Budweiser. Αργότερα, μπορεί να την κάνει και για άλλα αστρικά συστήματα.

(Δεν ξέρω αν η ζυθοποσία δίπλα σε λίμνες μεθανίου προκαλεί τριχόπτωση και αντανακλαστικές στύσεις, αλλά το έβαλα για εφέ).

ΟΜΩΣ, ο στόχος αυτού του ζωικού είδους δεν θα εκπληρωθεί αν:

1. Λόγω κατασπατάλησης των φυσικών πόρων εξ αιτίας του υπερπληθισμού η παγκόσμια κοινωνία οδηγηθεί σε κατάρρευση και ύφεση, με αποτέλεσμα την παύση ή το πισωγύρισμα της τεχνολογίας. (Ενδιαφέρον βιβλίο (χονδρό – χονδρό) πάνω στην κατάρρευση των κοινωνιών είναι η «Κατάρρευση» του Jared Diamond).

2. Λόγω δημογραφικής παρακμής των κοσμικών κοινωνιών σε συνδυασμό με την δημογραφική έκρηξη των θρησκόληπτων – φονταμενταλιστικών κοινωνιών, οδηγηθούμε σε δημογραφικούς πολέμους και σε έναν νέο Ισλαμικό μεσαίωνα (Τουλάχιστον στην Ευρώπη). Μην το γελάτε, σε 50 χρόνια μπορεί να είναι πραγματικότητα. Σε αυτή την περίπτωση μόνη σωτηρία, να πάρουν τα ηνία της ανθρωπότητας (πιθανότατο) χώρες όπως ή Κίνα, μια κοσμική Ινδία και η Βραζιλία.

Ο υπερπληθυσμός λοιπόν και η εξ αυτού κατασπατάληση των φυσικών πόρων, μπορεί να μας τελειώσει πριν την ώρα μας και έτσι να μην συναντήσουμε ποτέ τον Μίστερ Σποκ (Ε, εντάξει είπαμε να το ελαφρύνουμε λίγο). Το στοίχημα λοιπόν είναι:
Θα μπορέσει ο παγκόσμιος πληθυσμός να συγκρατηθεί σε ένα βιώσιμο επίπεδο, χωρίς να ξεπατώσουμε τους φυσικούς πόρους και χωρίς να έχουμε δισεκατομμύρια θανάτους από πείνα και δίψα;

Ο Σουηδός Hans Rosling είναι αισιόδοξος ότι μέχρι το 2050 όλες οι χώρες του κόσμου θα έχουν επιτύχει βαθμό κοινωνικής ανάπτυξης που θα τους δίνει ένα δυτικού τύπο δημογραφικό προφίλ και συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό 9 δισεκατομμύρια.

Εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μεγάλων ανθρωπιστικών καταστροφών και κοινωνικής κατάρρευσης μέχρι τότε, αλλά από την άλλη δεν είμαι και ο διευθυντής του Βήματος με το κληρονομικό χάρισμα.

Δέστε το βίντεο προσφορά της Pixie από το Έντιμπρα με τον Hans Rosling να μιλά στην πιο σέξι γλώσσα του κόσμου, τα Αγγλικά με βαριά Σουηδική προφορά.


What stops population growth? from Gapminder Foundation on Vimeo.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Προτηγανισμένη ενόραση (Πληρ. κυρία Σούλα)

Ο Καλτσόβρακος με την παρακάτω φωτοσοπιά περιγράφει επακριβώς την φαρσοκωμοδία των ΜΜΕ. Η κυρία Σούλα (κληρονομικό χάρισμα), έδωσε την ώρα που τηγάνιζε κατεψυγμένες μπάμιες Μπάρμπα Στάθης, το σούπερ αποκλειστικό με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Βήμα και το Έθνος της Κυριακής, για να προλάβουν και το κλείσιμο των Κυριακάτικων εφημερίδων…

(Ε, μα ρε παιδί μου μέρα που βρήκαν να κάνουν και τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως…)

Άραγε πόσες φορές μας έχουν ταΐσει προτηγηανισμένες μπάμιες χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι;

(Να δεις που θα βγει και η Τουρκική κυβέρνηση να πει ότι ο Ελληνικός τύπος θέλει να χαλάσει την κουμπαριά Κωστάκη – Ταγίπ λέγοντας ψέματα…) :-Ρ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Μεγαλώσαμε και οι επιθυμίες μας έγιναν ανάγκες...:-P Βαρέθηκα τα λουκάνικα και το Pølsemannen μετονομάζεται σε Svennegreken!

Στην Ελληνική βλογόσφαιρα μπήκαμε το φθινόπωρο του 2006, εμπνεόμενοι από το θρυλικό μπλογκ Funel που υμνούσε τον κάτοχο της μοναδικής αληθινής αλήθειας, τον πασίγνωστο Λιάκουρα με το όνομα. Γι' αυτό και τα πολλά κουλά περί πετλώματος Κενταύρων κλπ. στο προφίλ μας και διάφορα ποστ και βίδεα περί Κενταύρων από τον Σείριο που σε συνεργασία με το ΞανΦό ΓΚένος, θα μας δώσουν την ΜΠόλη το 2024. (Ατρακάριστη με έτοιμη γηπεδάρα για την ΑΕΚάρα).

Μέχρι τότε ήξερα μεν για την ύπαρξη ιστολογίων, αλλά κυρίως των αγγλόφωνων και σκανδιανβόφωνων και ουχί την ύπαρξη ελληνικών, μέχρι που τράκαρα τον Funel και όλη την τρελοπαρέα που σχολίαζε εκεί, Penguin Witch, Ροδιά, Till, Μαύρο Γάτο, Sfrang, Σπάει, Φιλαλήθη και άλλους.

Έτσι άρχισα σιγά σιγά να διαβάζω τα Ελληνικά ιστολόγια, μάλιστα του Till και της Penguin Witch τα έχω ξεκοκαλίσει εντελώς.

Το "Pølsemannen" (Λουκανικοπώλης στα Δανο-Σουηδικά) το επέλεξα γιατί ήθελα να έχω ένα όσο το δυνατόν "κουλό" σκανδιναβικό παρατσούκλι (είμαστε Γότθοι κατά το ήμισυ, το αίμα νερό δεν γίνεται)
που να είναι παντελώς άσχετο με την πραγματική μας ασχολία. Λουκάνικα δεν έχω πουλήσει ποτέ στην ζωή μου, έχω φάει όμως άπειρα από δαύτα. Που ξέρει κανείς, μπορεί κάποια στιγμή να πάρω το franchise του "Pølsemannen" για την Ελλάδα. (Είναι Σουηδική εταιρία πώλησης Δανικού τύπου λουκάνικων στην Σουηδία).

Τώρα όμως βαρέθηκα το όλο κόνσεπτ, που για μένα έχει αρχίσει να μυρίζει ολίγον καμαρίλα. Ειδικά αφού ο Funel σταμάτησε να γράφει το καλοκαίρι του 2007 και είπε να ασχοληθέι με σημαντικότερα ζητήματα, ενώ αργότερα το κανάλι του στο YouTube έπεσε θύμα φλαγκαρίσματος από Λιακουροειδή και γκρεμοτσακίστηκε και χάθηκε για πάντα στην θάλασσα των 0 και των 1 του ψηφιακού κόσμου. (Τρέμε Ορχάν Πάμουκ το νόμπελ λογοτεχνίας μου ανήκει).

Έτσι αποφάσισα να βάλω την αντιπροσωπευτικότερη ονομασία Svennegreken (Ο Σουηδέλληνας), ενώ η ρήση του Ηράκλειτου "Τα πάντα ρει, δις εις τον αυτόν ποταμόν ουκ αν εμβαίης!" που τόσο επακριβώς περιγράφει το σύμπαν, κοσμεί τον υπότιτλο.

Κατά τον Σεπτέμβρη, μπορεί να παίξει και κάνα νέο template (πιθανώς ση μπηζάκη) για να δέσει η όλη ανανέωση.

Για την Ελληνική και την Σουηδική επικαιρότητα δεν έχω όρεξη να γράψω κάτι σήμερα, ειδικά μετά από αυτό με την "Σέκτα επαναστατών". Για το συγκεκριμένο θα σας παραπέμψω στο πολύ καλό ποστ του Hades.

Θα σας αφιερώσω ένα βίδεο που αντιπροσωπεύει τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ σκοπό του ανθρώπινου είδους.
Το να επεκταθεί και να γεμίσει με το σκουπιδαριό του όσο το δυνατόν περισσότερους πλανήτες στο δικό μας και άλλα αστρικά συστήματα.

Ιδού η εκτόξευση των LRO\LCROSS που θα στείλει δυο διαστημοσυσκευές στην Σελήνη, που η μια θα την χαρτογραφήσει πλήρως και μια άλλη θα πέσει μέσα σε έναν κρατήρα της Σελήνης εξερευνόντας τον ενδελεχώς. Στόχος η μακρόχρονη παραμονή αστροναυτών εκεί και η μετέπειτα επανδρομένη αποστολή στον Άρη.

Περισσότερα για την άποψή μου αυτή στο επόμενο ποστ.



Τι; Θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Πρόβατα και προβοκάτσια.

Όταν ο πάντα δικός σας λουκανικοπώλης ήταν στην τρυφερή ηλικία των 8-9 ετών, έπεσε στα χέρια του ένα φύλλο εφημερίδας, των "ΝΕΩΝ" θαρρώ. Κάπου στις μέσα σελίδες υπήρχε στον τίτλο η λέξη "προβοκάτσια". Τότε ο μικρός λουκανικοπώλης ήταν σίγουρος ότι η εν λόγω πολυσύλλαβη λέξη θα έπρεπε να έχει κάποια σχέση με τα πρόβατα. Μολαταύτα, ούτε το άρθρο ούτε ούτε οι μαυρόασπρες φωτογραφίες του, έκαναν κάποια νύξη για πρόβατα ή έστω για πρόβειο γιαούρτι.

'Αργοτερα έμαθα ότι η λέξη είχε σχέση με την έννοια "πρόκληση". Κατά βάση στόχος της προβοκάτσιας είναι είτε να κάνεις τον λήπτη της πρόκλησης να τα πάρει στην κράνα ώστε μετά εσύ έχοντας υπεροπλία να τον λιανίσεις έχοντας και την κατάλληλη αφορμή, είτε να προκαλέσει μια αψυχολόγητη και αυθόρμητη μεν, επιθυμητή για τον προβοκάτορα δε, αντίδραση.

Παρενθετικά, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν κάποιοι Ελληναράδες γλωσσολόγοι που θα προσπαθήσουν να βρουν Ελληνική καταγωγή στην "προβοκάτσια" όπως έκανε και Πλεύρης Jr με το debate / δίβατον. Ακόμα και έτσι να είναι βέβαια, τότε πρόκειται για το λεγόμενο φαινόμενο του "ετεροδανεισμού". Το φαινόμενο δηλαδή κατά το οποίο η ελληνική γλώσσα επανεισάγει μια λέξη ελληνικής προέλευσης από μια ξένη, όπως π.χ. βραχίονας / μπράτσο (Ιτ.). Εάν αυτό δεν είναι σημάδι ότι η σημερινή Ελλάδα δεν είναι πολιτιστικά ισχυρή, τότε δεν ξέρω τι είναι. Οι κ.κ.κ. Ελληναράδες αντί να ομφαλοσκοπούν αναμένοντας την εμφάνιση άκτιστου Ελληνοχριστιανικού φωτός εκ του αμφιβόλου υγεινής ομφαλού των, ας κουνήσουν τον μπισινό τους ίνα προκόψει αυτή η ταλαιπορημένη γωνία της γης. Άντε μπράβο.

Τώρα που έχουμε μεγαλώσει τρώγοντας όλο το φαγητό μας, με αποτέλεσμα να ημπορούμε να ανθέξουμε αριστερό ντιρέκτ του Καρατζαφιόζη ένεκα όγκου, διαπιστώνω ότι η αρχική μου εκτίμηση δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα.

Κάτι σαν την πρώτη εντύπωση που λαμβάνει κανείς ασυναίσθητα και πολύ συχνά είναι σωστή.

Διότι σε τελική ανάλυση κάθε προβοκάτσια έχει σκοπό να προξενήσει αισθήματα φόβου και αψυχολόγητες αντιδράσεις στην μεγάλη μάζα των πολιτών, που στα μάτια των και καλά εξουσιαστών, αποτελούν πρόβατα. (Όχι, ότι τους δίνω άδικο, Βρίσκουν και τα κάνουν).
Όλη αυτή η τρομολαγνεία των ΜΜΕ, η απύθμενη αφασία των αρχών που αφήνουν τα πράγματα "χύμα στο κύμα" κάνοντας την χώρα ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των εγκληματιών που οδήγησαν;

Όχι απλά στην εκκόλαψη του φιδάβγουλου, αλλά στο ότι το φίδι έχει τυλίξει τον Πλεηστησιονάκια και τον χάβει οσονούπω. Η κοινωνία βρίσκεται σε πανικό και σπρώχνει προς ακροδεξιές λύσεις και νοοτροπίες νομίζοντας ότι θα βρει ασφάλεια. Όμως έτσι θα χάσει KAI την ασφάλειά της KAI την όποια ελευθερία της μέσα σε μια Οργουελιανή κοινωνία απόλυτου ελέγχου. Που να τους μαζέψεις τώρα όλους αυτούς που ψήφισαν τους Μπουμπούκους νομίζοντας ότι θα μειωθεί η εγκληματικότητα και η διαφθορά. Μην πάρουν και 10% άμα λάχει ναουμε το 2010 αν συνεχίσει η ίδια βιόλα από ΜΜΕ και αρχές...

Βέβαια αυτό περί ελευθερίας και ασφάλειας δεν είναι δική μου έμπνευση, είναι του Βενιαμίν Φρανκλίνου, αυτού του συνιδρυτή των ΗΠΑ με τους χαρταετούς και τα κλειδιά.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Jaaaaaaa!!!! Νίκη για το Piratpartiet στη Σουηδία! (Με τους φαγωμένους από τους καρχαρίες θα ασχολούμεθα τώρα;)


Αμ’ πώς. Οι Σουηδοί πειρατές κούφαναν κόσμο. Όχι σαν την Ελλάδα που διπλασιάζει την εκπροσώπηση των Μπουμπούκων στην Ευρωβουλή…

Τελικά στην Ελλάδα οι καρχαρίες έκαναν πάρτι και βρέθηκαν οι Μπουμπούκοι με δύο Ευρωβουλευτές, ενώ ούτε ο δικομματισμός τιμωρήθηκε σοβαρά.

Ο Κωστάκης και οι συν αυτώ το έριξαν στην τρελίτσα λέγοντας ότι το σύνολο των απεχόντων συμπεριλαμβανομένων των από 20ετίας αποβιωσάντων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι ΝουΔου.

Ρε Κωστάκη και Σία, χάσατε με 4 μονάδες στο κεφάλι από τον Γιωργάκη και σύντομα θα χάσετε και την κουτάλα, μην φέρεστε σαν γιδοβοσκοί που μόνο από πήξιμο τυρόγαλου ξέρουν και όχι από αξιοπρέπεια.

Το μόνο που σας μένει είναι να πάρετε επιπλέον δάνειο από Πούτιν, Κίνα, Ινδία και Μπουρκίνα Φάσο, για να διορίσετε με αργομισθία στην Αγροφυλακή το σύνολο των εκλογέων μπας και δεν χάσετε τις εκλογές που θα γίνουν το 2010 λόγω προεδρικής εκλογής.

Τους Τσιπροαλαβάνους και τους Δρασοφιλελεύθερους τους πάτησε το τρένο, διότι προφανώς δεν συμμετείχαν σε αρκετά μεσημεριανάδικα όπως οι Μπουμπουκο-Βελοπουλο-Πλεύρηδες. Τελικά τα μεσημεριανάδικα όχι μόνο έχουν δύναμη, αλλά αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο ποσοστό το πνευματικό επίπεδο του μέσου ΕΛ.

Ο Γιωργάκης λοιπόν με τα χίλια ζόρια θα νικήσει τον Πλεηστεησιόνειο Δράκοντα, κάτι που οιοσδήποτε άλλος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ θα το είχε πράξει από το 2007.
Δε βαριέστε, καλό παιδί είναι και δείχνει άνθρωπος επίμων, αφού κράτησε το οικογενειακό μαγαζί στα χέρια του παρά τις φουρτούνες από τις απανωτές ήττες. Αθάνατη Ελληνική οικογενειοκρατία. Αν οι Έλληνες δεν ήταν από μόνοι τους νεποτιστές του κερατά, δεν θα ανεχόντουσαν την Κληρονομική μας Δημοκρατία.

Στην Φλώρινα πήρε το μάτι μου κάτι 3,3% στο «Ουράνιο Τόξο» του προκλητικού ομολογουμένως Βοσκόπουλα. Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να παράσχει και αναγνωστικά και λεξικά σε όσους Σλαβόφωνους Έλληνες πολίτες / μαθητές το επιθυμούν. Δεν μασάμε από τα εθνικιστικά παραληρήματα των ΦΥΡΟΜΑΤΖήδων. Αυτοί να προσέχουν σε 20-30 χρόνια που οι Αλβανοί θα είναι πλειονότητα στο κράτος τους. Μπορεί να πέσουν μπάτσες ζόρικες.

Για τους Πράσινοι Οικολόγοι δεν λέω τίποτα ακόμα, διότι δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής δείγματα γραφής. Πάντως την κρίσιμη ώρα δεν δικαίωσαν τις (φουσκωμένες; στημένες;) δημοσκοπήσεις.

Στο θέμα του τίτλου μας τώρα.

Το πειρατικό κόμμα στη Σουηδία πήρε 7,1% και εξέλεξε έναν Ευρωβουλευτή, αφήνοντας μάλιστα τις ακροδεξιοί (Sverigedemokraterna) εκτός νυμφώνος με 3,8% να βράζουν στο ζουμί τους. (Στη Σουηδία βλέπεις Θηρεσία δεν έχει εκπομπές τηλεπωλήσεων με βιβλία αρχαίων Σουηδών συγγραφέων).

Μια μεγάλη νίκη για την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο και ενάντια στο Οργουελιανό κράτος που χτίζεται στην Σουηδία με τους νόμους FRA και IPRED.

Τουλάχιστον μια πνοή φρέσκου αέρα βρε παιδί μου, όχι σαν την Ελλάδα με τον σημερινό ξαναζεσταμένο μουσακά…

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

¡Vamos Uruguay! Στις 7 του Ιούνη ξαναζούν οι μέρες του 1930 και του 1950!

Συνελληνίδες, Συνέλληνες και Συνελληνόπουλα.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι σημαίες της Ελλάδος και της Ουρουγουάης μοιάζουν τόσο πολύ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο αγνός πατριώτης κ.κ. Καραβέλας (Όνομα σημαδιακόν ναυτικόν και αποικιοκρατικόν) την έκανε για την Βλεπωβουνούπολη (Monte videu!).

H Ελλάς και η Ουρουγουάη είναι αδελφά έθνη.
Μικρά στο μάτι, αλλά έχουν διεθνείς κούπες στον σημαντικό κοινωνικοοικονομικό τομέα του κλωτσοσκουφίου. Η Ελλάς έχει ένα πρωτάθλημα Ευρώπης το 2004, μετά την επικράτηση της επί της αιμοσταγούς αποικιοκρατικής δύναμης Πορτογαλίας. Η Ουρουγουάη έχει κάμποσα Κόπα Αμέρικα και δυο παγκόσμια κύπελλα το 1930 και το 1950 με νίκες επί των αιμοβόρων κρεατοφάγων Αργεντινών και των εκφυλοθρησκόληπτων Ιησουϊτών Βραζιλιάνων αντιστοίχως.


Ψηφίζοντας Καραμανλάρα τις 7 Ιούνη, η Ελλάς και η Ουρουγουάη θα αποτελούν ενιαίο ποδοσφαιρικό χώρο με κοινή εκπροσώπηση. Έτσι η κιτρινόμαυρη Πενιαρόλ του Μοντεβιδέο θα παίζει με την επίσης κιτρινόμαυρη ΑΕΚάρα για την Σούπερ Λίγκα Χελλενοουρουγουάια.

Στην φανέλα της κοινής εθνικής ομάδας του μέγιστου Χαριστέως και του Εστογιανώφ, θα φιγουράρουν στο μέρος της καρδιάς τρεις αστέρες:

2 χρυσοί για τα δύο παγκόσμια κύπελλα της Ουρουγουάης και ένας αργυρός για το Ευρωπαϊκό της ΕΛ-λάδος. Τα Κόπα Αμέρικα είναι για τα μπάζα και δεν προσμετρούνται.

Συνέλληνες:

Ψηφίζοντας Καραμανλάρα στις 7 του Ιούνη, δεν εξασφαλίζετε μόνο τα τυχόντα ρουσφέτια σας, (Διορισμό στην αγροφυλακή, αργομισθία σε 23 επιτροπές, φτηνότερο SUV κλπ.) αλλά βοηθάτε να ακουστεί το όνομα της Ελλάδος στα πέρατα του σύμπαντος με νέα κλωτσοσκουφικά κατορθώματα.

Και τώρα ο καιρός:

Η Ελλάς και ο πλανήτης την έχουν πουτσίσει και εσείς με τις επιλογές σας φταίτε γι' αυτό!
Μελάνωμα, εγκαύματα, ηλίαση, θερμοπληξία, ψωριασική αρθρίτις και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα.
Οι Τοξότες να αποφεύγουν τα αερόστατα, οι Αιγόκεροι την μελιτζανοσαλάτα και οι Υδροχόοι το ποδήλατα ταντέμ.

Καλό βόλι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...