Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ιδιωτοκρατία: Η σαγιονάρα στην εξουσία.


Όχι, ω σύντροφοι και συναγωνιστές κυβερνοκαβαλάρηδες.
Όχι, ω προστάτες των πτωχών και αδυνάτων αναξιοπαθούντων.
Όχι, ω περήφανοι ιππότες με τα λευκά, ψηφιακά σας καθαρόαιμα άτια.

Δεν αναφέρομαι στην επικείμενη κυριαρχία των ιδιωτικών επιχειρήσεων στα πάντα.

Αναφέρομαι στην λέξη «ιδιώτης» με την αρχαία έννοια του όρου, που έχει πολιτογραφηθεί στο σύνολο σχεδόν των Ευρωπαϊκών γλωσσών σε κάποια μορφή του «idiot», σημαίνοντας «ηλίθιος» και όχι κάποιος μη μετέχων στα κοινά.

Όμως τόσο στην Ελλάδα, όσο και αλλού, παρατηρεί κανείς ένα συνδυασμό αυτών των δύο χαρακτηριστικών, της αποχής από τα κοινά και της ηλιθιότητας να κερδίζει έδαφος στα στίφη των πληβείων, προς μεγάλη τέρψη των πατρικίων αυτού του κόσμου.

Άλλωστε όπως έχω επισημάνει πολλάκις εις πλείστα μβάρμβεκιου με ποιοτικά λουκάνικα, σε αυτό το διαδικτυακό σαλονάκι, για να κάτσουσι στον σβέρκον των 100.000 π,χ, οι 10, έστω και ευφυέστεροι και των 100.000 παρακατιανών, απαιτούνται τα παρακάτω (Minimum System Requirements):

1. Πληβείοι τρομοκρατημένοι (Με εγκληματικότητα, «τρομοκρατία», κλιματική αλλαγή - μα που πήγε η υπερθέρμανση ρε παιδιά, κλιματική αλλαγή συμβαίνει ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ-.
2. Πληβείοι οικονομικά εξαρτημένοι, ήτοι μεροδούλι – μεροφάι, χρωστώντας τα άντερα τους με τόκο γιατί αγόρασαν ένα κάρο αηδίες που δεν χρειάζονταν, με χρήματα που δεν είχαν. (Και που ούτε οι τράπεζες είχαν, αλλά τα δημιούργησαν από το τίποτα στους υπολογιστές τους).
3. Πληβείοι αμόρφωτοι, που βγαίνουν μπουλουκιδών μέσα από μια «δωρεάν» υποβαθμισμένη παιδεία που καλλιεργεί την παπαγαλία και το σκονάκι και όχι την κριτική σκέψη. Είναι τραγικό να βλέπεις απόφοιτους Πολυτεχνείου να μην έχουν κριτική σκέψη. Οι πατρίκιοι πάνε στα «καλά» εκπαιδευτικά ιδρύματα.
4. Πληβείοι παραπληροφορημένοι και παραπλανημένοι μέσα από τα ανήκοντα στους πατρικίους ΜΜΕ, αποβλακωμένοι από τις φρικώδεις σκουπιδοαηδίες των πρωινο-μεσημεριανάδικων και ατελείωτο, ατελείωτο κλωτσοσκούφι, καλαθοσκούφι ή ότι άλλο άθλημα ταιριάζει στην υπό εξέταση χώρα, π.χ. Βασόσφαιρο και Εημέρικαν φούτμπολ στις ΗΠΑ. Φυσικά και οι διάφοροι Λιάκουρες και Alex Jones και David Icke αυτού του κόσμου, παραπληροφόρηση προσφέρουν, κάνοντας τους πληβείους να καταριούνται τα Αρλουμπίμ, ή τους Ερπετόμορφους εξωγήινους, όπως η βασίλισσα της Αγγλίας και ο «Ντάμπγια» Μπους.

Ιδιωτοκρατία λοιπόν, ή σε δημοτικιά, Ηλιθιοκρατία. Ο πληβείος καταφέρνει και εκλέγει τους ακαταλληλότερους, τους ενάντια στα συμφέροντά του, είτε διότι πιστεύει ότι είναι ο ίδιος πατρίκιος, είτε διότι δεν διακρίνει την διαφορά ανάμεσα στο κλωτσοσκούφι και το άδειο του πορτοφόλι, είτε για κάποιο ρουσφέτι της πλάκας συνήθως, διότι τα ΚΑΛΑ ρουσφέτια πάλι οι πατρίκιοι τα καρπούνται. (Καλά για μαλάκες τους περάσατε; Λάθος καταλάβατε. Αυτοί σας πιάσανε μαλάκες!).
Και βλέπει και διβέητ ο έρμος και η έρμη… (Το διβέητ προέρχεται από το δίβατον, ή το άβατον, ή το άβαταρ ή το αβοκάντο, δε θυμάμαι πως το είπε ο Μεγιστόπευκος).

Και λοιπόν τι έγινε; Έχει καμιά σημασία τελικά τι ειπώθηκε; Τι ποσοστό επί των έγκυρων θα ψηφίσει κάτι διαφορετικό φέτος; 5%; 6%; 7; Τόσο θα πάρει και ο Καρατζαφιόζης. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Οι πληβείοι έχοντας υποστεί την δέσμη μέτρων 1-4, σε ποσοστό 93-95% θα μείνουν στα ίδια και τα ίδια, βλαστημώντας την κακούργα την κενωνία για την μιζέρια τους, αντί να βαράνε στον τοίχο το κλούβιο τους κεφάλι.

Αγαπητοί ιππότες με τα λευκά σας άτια (ενίοτε και Α.Τ.Ι.Α.).

Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, η πλέμπα ΔΕΝ πρόκειται να ξυπνήσει και η κοινωνική κατρακύλα και η σταδιακή αποδόμηση του όποιου κράτους πρόνοιας όπου υπάρχει, ΑΝΕΥ σοβαρής αντίστασης, είναι αναπόφευκτη.

Η κατάσταση είναι πιο εφιαλτική και από το παμπάλαιο βιντεοπαιχνίδι με τα ανθρωπάκια Λέμινγκς, όπου αυτά γκρεμοτσακίζονταν, εκτός αν τους έφτιαχνές γέφυρες, ανατίναζες τις κοτρόνες που πήγαιναν να τα πλακώσουν κλπ.

Η μόνη περίπτωση να προκύψει κάτι καινούργιο στον επερχόμενο κοινωνικό μεσαίωνα είναι μια κρισάρα του τύπου:

«Αχεμ. ΜάΝγκες μας τελείωσε το πετρέλαιο!».

Τότε μέσα στο χάος που θα ακολουθήσει, ίσως προκύψει κάτι με καλύτερες κοινωνικές προοπτικές.

Μέχρι τότε όμως, μην ακούσω κανέναν φούστη να λέει δεν πάω να ψηφίσω για να τους κάνω τα μούτρα κρέας. Χεστήκανε οι πατρίκιοι για τους «ιδιώτες».

Αν έρθει 40% αποχή θα ιδρώσει κανενός το αυτί; Όχι. Άντε να έχουν για λένε για κάνα μήνα ο Χατζητέτοιος με τον Τράγκα και τον Ζούγκλα. Μετά business as usual.

Αν όμως ο Χαριζοοικόπεδας πάρει 4% θα σου πω εγώ. Σεισμός θα γίνει.

Αλλά που να τολμήσουν οι ιδιώτες. Αυτοί νομίζουν ότι θα γίνουν μια μέρα Ροκφέλερ!

Μέητζορ απδέητ:

Πριν κάνετε οτιδήποτε την Κυριακή, σας εξορκίζω:

Δέστε το παρακάτω βίδεο του Doctor Reason

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

15 Οκτωβρίου 2009: Blog Action Day κατά της κλιματικής αλλαγής. Ώρα για μερικά μισάνθρωπα γαμωσταυρίδια.

Εκεί που κάθεσαι αραχτός ετζαμέ τρώγοντας χαλούμι με ωά όρνιθας τηγανητά και αναλογίζεσαι αν πρέπει να ζητήσεις ιδιαίτερα μαθήματα από των Κώστα «τα χεράκια χαρωπά κουνώ» Καραμανλή, για το πώς να γίνεις σέξυ κουνώντας τα κουλά σου, σκάει η e-βόμπα:

«Hey Bloggers,

We're thrilled to announce that after receiving more than 10,000 votes from
past Blog Action Day participants, the issue overwhelmingly voted as the
topic for Blog Action Day 2009 is...Climate Change!

We just launched the new Blog Action Day site a few hours ago to accompany
this announcement, and you can now register for Blog Action Day 09 by going
to: www.blogactionday.org… κλπ. κλπ.»

(Κλουξ στην εικόνα για μετάβαση στο σάητ της σούπερ καραπρωτοβουλίας).


Άντε πάλι μπλογκεροτέτοιες και πηδιώ τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες σαν αυτήν εδώ του 2008 κατά της φτώχειας (Βόηθα Μεγάλε Σουβλακέα). Όχι δεν κάνω πλάκα. ΕΙΝΑΙ αποτελεσματικές. Στο να αποκοιμίζουν την συνείδηση των συμμετεχόντων που νομίζουν ότι εποιήσαν έργον μεγάλον και όχι οπήν εντυπωσιακήν εις τα καταγάλανα(*) ύδατα της πατρίδος των.

(*) Το χρώμα των υδάτων δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τόπον και την εποχήν.

Σκοπεύω να ποστάρω αν είμαστε καλά, καρατσανδισμένο δίγλωσσο ποστ (Χελλένικ- Ήνγκλις) που θα κινείται στους παρακάτω άξονες:

1) Το κλίμα ούτως η άλλως κάνει κύκλους και μόνο του χωρίς βοήθεια από εμάς. Αν εμείς του δίνουμε και μία ακόμη, κακό του κεφαλιού μας.

2) Η ύψιστη αρετή για έναν ζωντανό οργανισμό είναι η προσαρμοστικότητα. Αυτή εγγυάται την επιβίωση του είδους σε κάθε συνθήκη. Η ανθρωπότητα κατά πάση πιθανότητα θα εκλείψει κάποια στιγμή πριν της ώρας της από έλλειψη αυτής της αρετής. (Προσοχή: Κάποια στιγμή θα εκλείψει ούτως ή άλλως, που να χτυπιούνται 6,7 δις μπισινοί με μανία στο έδαφος. Νόμος του σύμπαντος) Κύρια αιτία της έλλειψης αυτής της αρετής είναι η απύθμενη ανθρώπινη απληστία, που ανάμεσα σε άλλα ευθύνεται για την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση.

3) Ο πλανήτης που ζούμε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ. Για την ακρίβεια δεν έχει σχεδιαστεί για κανένα ζωικό είδος. ΕΜΕΙΣ προσαρμοστήκαμε σε αυτόν. Χοντρό παράδειγμα: Το τροπικό κλίμα δεν σχεδιάστηκε για τον σκουρόχρωμο άνθρωπο. Ο σκουρόχρωμος άνθρωπος απέκτησε σκούρο δέρμα, χειλάρες, ρουθουνάρες και κατσαρά μαλλιά σαν προσαρμογή στο περιβάλλον αυτό.

4) Βασικός παράγοντας στην παρεξήγηση ότι «Ο πλανήτης και το σύμπαν έγιναν για την πάρτη μας ναούμε» είναι οι θρησκείες και περισσότερο τα τρία δόγματα της ερήμου (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλάμ). Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια δύναμη ή διάνοια που ευθύνεται για την δημιουργία αυτού (και άλλων) συμπάντων. Αν υπάρχει κάτι, τότε θα είναι κάτι εντελώς απρόσωπο και αδιάφορο για τις ανθρώπινες υποθέσεις, όπως π.χ. για το ποιος θα κερδίσει στο κλωτσοσκούφι (Αχ, ΑΕΚάκι πάλι μας πίκρανες. Πάλι στην δίαιτα φέτος). Να, κάτι τόσο απρόσωπο και αδυσώπητο όπως η βαρύτητα. Έχω μεγάλο σεβασμό στην βαρύτητα ξέρετε.

Αυτά το ολίγα για το θέμα.

Στο επόμενο: Εκλογολάγνο ποστ με τίτλο «Ιδιωτοκρατία: Η σαγιονάρα στην εξουσία».

Σας αφήνω με χιουμοριστικό αμερικάνικο βίδεο όπου στο πρώτο μέρος κάνει πλάκα με τις ατέρμονες συζητήσεις στο Κονγκρέσο για την κλιματική αλλαγή…

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ελληνικός τουρισμός θα σωθεί με Danish hoax (Δανικό ιντερνετικό κόλπο)!

Συνελληνίδες, συνέλληνες και συνελληνόπουλα.

Στις 5 του Οχχχχτώβρη μια νέα εποχή ξεκινά για την πολύπαθη χώρα που καταλαμβάνει το νότιο άκρο της χερσονήσου του Αίμου.

Υπό την καθοδήγηση του αυτοδύναμου ΓΑΠ, η Ελλάς θα μετασχηματιστεί μεταφορικώς και κυριολεκτικώς εις την Δανιμαρκίαν του νοτιά.

Η Ελλάς θα γεμίσει ανεμογεννήτριες, αγελάδες, εργοστάσια αλλαντοποιίας τε και τυροκομίας υψηλοτάτου επιπέδου, φορολογία εισοδήματος 50%, αυξημένη επιχειρηματικότητα, ρόλιγκανς στα γήπεδα και άλλα Σκανδιναβικά και υπερβόρεια.

Ανάμεσα σε αυτά που θα αλλάξουν θα είναι και η προώθηση του γκαζοζέν (σιγά μην τον πω ατμομηχανή) της οικονομίας μας, του τουρισμού μας, του μονάκριβού μας, που γέμισε τα Μάλια, το Φαληράκι και την Κέρκυρα με μπεκρουλιάρηδες φτωχομπινέδες και φτωχομπινεδούδες εκ Εσπερίας.

Τέρμα πια οι αηδίες τύπου “Live your myth in Greece”.

Το σύνθημα θα είναι πλέον, «Ελάτε στην Ελλάδα να μας πηδήσετε», όπως το παρακάτω αμφιλεγόμενο βίδεο που ήταν έμπνευση του Δανικού οργανισμού τουρισμού.


(URL στο You Tube:http://www.youtube.com/watch?v=wULcrAojqxc)

Καλό ε; Τι μύθοι και αηδίες, ελάτε να μας πηδήσετε νέτα – σκέτα. Πάουερ!

Τα εύσημα μου στην θρυλική Trol εκ Σουρδίας που μου υπέδειξε την είδηση από τους New York Times εδώ.

Πάμε γερά συνελληνίδες και συνέλληνες!!! Τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε!!!

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Στηρίξτε τον γίγαντα τον Αθεόφοβο!

Τα μιαρά αρλουμπίμ έβαλαν το πολύ καλό ιστολόγιο του Αθεόφοβου σε καραντίνα.


Επισκεφθείτε / στηρίξτε το νέο του ιστολόγιο εδω πέρα: http://atheofobos2.blogspot.com

(Προσοχή στα σπαστικά αναδυόμενα παράθυρα)

ΕυχαρισΘώ.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Grækenland er bedst


Danmark er bedst!!! Ούπς, σόρρυ Grækenland er bedst!!!

Μπερδευτήκατε; Δε βαριέστε, θα γίνουμε οι καλυτερότεροι σαν τις Δανοί, δεν το μάθατε; Τάδε έφη ΓΑΠ. Από την Σουηδία πήγαμε στην γειτονική Δανία… να δω τι ρελάνς θα κάνει η θρυλική εθναρχάουα Καραμανλάρα η Β’. Βέβαια δεδομένου ότι στην ΝΔ υπάρχουν κάτι στελεχάρες τύπου Σιούφα που θεωρεί κυβερνητικό επίτευγμα την πρωτιά της ΠαπαρίΤΣου στην Γιουροβίζιον, δεν αποκλείεται να ακούσουμε το εξής καταπληκτικό:

«Κύριοι τι μας λέτε; Επί των ημερών της ΝΔ η Ελλάς έγινε Δανία. Euro από το σχεδόν πουθενά, (ακριβέστερα από τις παραλίες εξ' αιτίας αποκλεισμού της Γιουγκοσλαβίας λόγω εμφυλίου) αυτοί το 1992, Euro από το εντελώς για εντελώς πουθενά εμείς το 2004! ΝουΔου, ΝουΔου για μια Ελλάδα νιου, γέα! ΜΙΤ και στα Πετράλωνα!»

Ρε παιδιά σοβαρευτείτε. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σημαντικές δυνατότητες, άλλο αν οι Νεοελλαδέζιοι την έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους. Καλό να παραδειγματίζεται κανείς από τις επιτυχίες των άλλων, αλλά τελικά κάθε ένας ακολουθεί τον δικό του δρόμο προς την επιτυχία. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ ούτε Σουηδία, ούτε Ιρλανδία, ούτε Δανία, διότι δεν διαθέτει Σουηδούς, Ιρλανδούς και Δανούς αντιστοίχως. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πετυχημένη Ελλάδα που θα αποτελεί παράδειγμα για όλες τις άλλες χώρες παρόμοιου πληθυσμιακού μεγέθους. Με τα μαϊμουδίσματα και δη τα λεκτικά δεν πετυχαίνει κανείς σοβαρά πράγματα. Άλλο το πρωτότυπο, άλλο το ιμιτασιόν.

Μια και μπήκαμε σε Δανέζικο τριπάκι και με την ευκαιρία της σχεδόν βέβαιης πρόκρισης της Δανίας στο παγκόσμιο κύπελλο της Ν. Αφρικής το 2010, ιδού ποδοσφαιροτράγουδο από το 2002 με τίτλο «Danmark er bedst» (Η Δανία είναι η καλυτερότερη). Απολαύστε Δανικούς λαρυγγισμούς!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Alex Jones, μαλακία που σπάει καρύδια.

Συνβλογερούδες, συνβλογεράδες, αυτή η προεκλογική περίοδος έχει βγάλει από μέσα μου τις πιο κυνικές μου τάσεις.

Θα πέσει ο Κωστάκης; Στα τσιμπιρδόνια μου.

Θα ανέβει ο Γιωργάκης; Στα τσιμπιρδόνια μου.

Θα βγει το Λάος με την συμπαράσταση της Καμπότζης, του Βιετνάμ και του «Πσομάκη, πσομάκη με τον Ανατολάκι» τρίτο κόμμα; Στα τσιμπιρδόνια μου.

Θα παλέψει η ακέφαλη Λερναία Ύδρα με τα 11 πλοκάμια του Συρίζεως να μπει στην βουλήν με μεγάλη πιθανότητα να μην το επιτύχει, προς τέρψιν του Σουηδοθρεμμένου Svartskalle (Μαυροκέφαλου) Γιωργάκη; Στα τσιμπιρδόνια μου.

Η παγκοσμιοποιημένη αποβλάκωση που οδηγεί τους πολίτες να ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα της τάξης τους, μου την έχει δώσει στην κρανιακή μου κοιλότητα. (Μουχαχαχα, λίγο ακόμα θα σας πω και για το ιστορικό προτσές και το εξ ίσου ιστορικό περίπτερο της πλατείας Κάνιγγος, όπου στεκόμουνα και χάζευα διάφορες αριστεροαναρχοφυλλάδες τρώγοντας ζαμπονοτυρόπιτα, πριν πάω για μάθημα στο ίδρυμα προστασίας του τυρού Μετσοβόνε).

Αμάν δηλαδή.

Όταν στις ΗΠΑ (11/9 σήμερα, επίκαιρη!) με τα 50.000.000 ανασφάλιστους βρίσκονται γκαρσόνια και ψηφίζουν Πέη-λυν για να μην έρθει ο αράπης σοσιαλιστής(!!!) μωαμεθανός Κενυάτης Ομπάμα, σκέφτεσαι, γιατί να περιμένω καλύτερα από τους Ελλαδέζιους; Υπάρχει άλλο κριτήριο για το 80% του εκλογικού σώματος εκτός από το ποδοσφαιρικού τύπου οπαδηλίκι και το μικρορουσφέτι; Όχι.

Οπότε…

Θαυμάστε στο παρακάτω βίδεο τον συνωμοσιολόγο της συμφοράς Alex Jones που σαν τον Λιάκουρα ανακατεύει 2-3 αληθή γεγονότα με 15 ακροδεξιές παπαριές για να κονομήσει…

Ο καργιόλης Αράπης Σοσιαλιστής (σιγά τον Ούλουφ Πάλμε ρε) Μωαμεθανός Κενυάτης Ομπάμα, θα φέρει το Γκομμουνισμό στις ΗΠΑ, γιατί θέλει να κάνει λίιιιιγο πιο ανθρώπινο το σύστημα(;) υγείας των ΗΠΑ, όπου αν δεν έχεις γερή καβάντζα, έτσι και πάθεις κάτι σοβαρό ή χρόνιο (ή και τα δύο), την ΠΑΤΗΣΕΣ.

Ο κεντροδεξιός Ομπάμα λοιπόν, Μωαμεθανικό Κομμούνι, Εγκληματίας σαν τον Τζόκερ (από το κόμικ «Μπάτμαν»), που θα πάρει τα λεφτάκια του οπλόκαυλου μαλάκα Εημέρικαν Πέητριοτ για να τα δώσει στους αρρωστιάρηδες… (Μόνο μην μας αρρωστήσει ο μαλάκας ο Πέητριοτ, την γάμησε).

Θαυμάστε καραγκιοζιλίκια από τον «μαχητή» που θα γκρεμίσει την New World Order και θα κάνει καλά τα κομμούνια και τους αντιοπλόκαυλους… Enjoy!

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Βοηθείστε τον Θανάση να δραπετεύσει! (I helped Patrick Mc Goohan escape part II)

(Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση).


Σε συνέχεια του προηγούμενου ψυχανεμιστικού ποστ που ήταν βασισμένο στην καλτ τηλεοπτική σειρά του 1968 «Ο Φυλακισμένος» (The Prisoner), (Ακόμα και σήμερα μαζεύονται κάθε χρόνο στο Portmeirion, χώρο των γυρισμάτων, οι φανς της) ακολουθεί η προσαρμογή των συμπερασμάτων στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Βέβαια βλέποντας την ανωτέρω εικόνα, είμαι σίγουρος ότι ψυχανεμίζεστε που το πάω. (Αλlώστε είναι γνωστό ότι οι αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου ανήκουν χαλαρά στο ευφυέστερο 0,25% των Ελλήνων. Καλά τέτοιο ελεεινό γλείψιμο στους αναγνώστες, ούτε ο «Αποδυτηριάκιας» του «Φίλαθλου» δεν κάνει).

Ανακεφαλαιώνοντας από το προηγούμενο ποστ, κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπική φυλακή που ορίζεται, από τις προκαταλήψεις του, την ευφυία του, την θρησκεία του, την υγεία του, την … βλακεία του και την πίεση του κοινωνικού περιβάλλοντος για να συνταχθεί με την τρέχουσα κοινωνικώς αποδεκτή συμπεριφορά.

Συνεπώς, ακολουθώντας το πνεύμα της τηλεοπτικής σειράς, ο εμφανής καταπιεστής / εξουσιαστής (ο Νο 2), πρόσωπο που αλλάζει κατά περιόδους, έχει σαν στόχο να «σπάσει» το φρόνημα τον Θανάση (Φυλακισμένος Νο 6) κάνοντάς τον άβουλο πιόνι.

Όμως ο εκάστοτε Νο 2 δέχεται εντολές από τον Νο 1, που σύμφωνα με την σουρεαλιστική σειρά, είναι τελικά ο ίδιος ο φυλακισμένος ο Νο 6!

Έτσι ακριβώς και ο μέσος Θανάσης.

Βγάζει μόνος του τα μάτια του, ψηφίζοντας σαν ποδοσφαιρικός χούλιγκαν και επιλέγοντας μόνος του, τους φαύλους, τους ανάξιους, τους μάστορες αυτού του γαμημένου νεποτισμού, που έχουν μετατρέψει το πολίτευμα της Ελλάδας σε ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ενώ παράλληλα κάνουν την ζωή για κάθε νοήμονα άνθρωπο σε αυτή την χώρα, κόλαση.

Τα παιδιά των πρωθυπουργών πρωθυπουργοί, των υπουργών, υπουργοί και των βουλευτών βουλευτές. Μη πω και τα παιδιά των τραπεζοϋπαλλήλων, τραπεζοϋπάλληλοι!

Να πω κάτι περί νεποτισμού.
Στην ιδιωτική οικογενειακή επιχείρηση, μπορεί να είσαι όσο νεποτιστής γουστάρεις. Δικιά σου είναι, αν θες της βάζεις φωτιά και την καις.

Με το δημόσιο χρήμα και τα δημόσια αξιώματα, δεν μπορεί κανείς να επικροτεί τον νεποτισμό, διότι πολύ απλά με τον αποκλεισμό των άξιων για χάρη των κουμπάρων, την χώρα την παίρνει ο διάολας.

Αλλά που μυαλό ο Θανάσης…

Πως θα σωθεί λοιπόν ο Θανάσης από την βλακεία του, ώστε να αποδράσει από την φυλακή που ονομάζεται Νεοελλαδέζικο πολιτικοκοινωνικό σύστημα; Ώστε να μπορέσει κάποτε αυτός ο τόπος να βρεθεί εκεί που του αξίζει;

Έλα ντε.

Πώς;

Με λοβοτομή; Με ηλεκτροσόκ; Με θαύμα της Παναγίας Σουμελά; Με υπνοπαιδεία; Με διαλογισμό; Διότι παρά τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες, ο Θανάσης ζει μακαρίως στην βλακεία του επιλέγοντας τους δεσμώτες του με κριτήρια χουλιγκάνου. Ας ψοφήσει της πείνας, αρκεί να πάρει το πρωτάθλ… ε… τις εκλογές η ομάδαρ… ε…η ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΤΟΥ.

Τι να πω βρε παιδιά, αν έχει κανείς καμιά ιδέα για να βοηθήσει τον φυλακισμένο στην βλακεία του Θανάση….

Δέστε και ένα ενδιαφέρον ποστ από το ελληνάκι εδώ.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

I helped Patrick Mc Goohan escape.


Όπως έχω δηλώσει παλαιόθεν, βρίσκω ιδιαίτερα διασκεδαστικές (με μπόλικο ποπ-κορν) τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας καθώς επίσης και δυστοπικά βιβλία ή ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως το 1984 του Όργουελ, το «Brave New World” του Άλντους Χάξλεϋ ή το «Μάτριξ» κάποιων Εβραίων ιλουμινάτι που μισούν το γονίδιο Αίπσηλων®.

Βέβαια οι θεωρίες συνωμοσίας είναι κατά κανόνα για τα μπάζα και έχουν διασκεδαστική αξία μόνο, αλλά οι δυστοπικές προβλέψεις για την μελλοντική μορφή των ανθρώπινων κοινωνιών, έχουν κάποια υπαρκτή αξία. Και αυτό διότι κάθε άνθρωπος με πέντε δράμια μυαλό μπορεί να τις δει σαν τις αξιοπιστότερες εκτιμήσεις για το μέλλον, με γνώμονα τα σημερινά δεδομένα.

Μία ενδιαφέρουσα τηλεοπτική σειρά τέτοιου τύπου που πρωτοπροβλήθηκε το 1968 με πρωταγωνιστή τον Patrick Mc Goohan (1928-2009), ήταν ο «Φυλακισμένος» (The Prisoner). Εγώ πρώτη φορά την είδα τις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Ελληνική τηλεόραση. Θυμάμαι όταν είδα τις πρώτες σκηνές από το τρέιλερ με κάτι βρυχώμενα λευκά μπαλόνια να κυνηγούν τον πρωταγωνιστή σε ένα παραλιακό χωρίο αναφώνησα:

«Ω, ρε πούστη μου αυτό είναι! Και γαμώ! Επιτέλους θα δούμε πως θα την κοπανήσει ο Νο 6 από τους δεσμώτες του!»

Λες και ήδη ήξερα με κάποιο τρόπο την υπόθεση. Σε αυτό το περίεργο μπορώ να δώσω δύο εξηγήσεις:

1.Ή είχα δει την σειρά σε παιδική ηλικία, είτε στην Σουηδική, είτε στην Ελληνική τηλεόραση και δεν θυμόμουνα πολλά πράγματα.
2.Ή θυμόμουνα τον δίσκο των Iron Maiden "The number of the beast" όπου ακούγονταν μέσες – άκρες το ζουμί του διάλογου ανάμεσα στον υπαρχηγό του χωριού – φυλακή και τον φυλακισμένο:

- Που βρίσκομαι; (Where am I?)
- Στο χωριό. (In the village)
- Τι θέλεις; (What do you want?)
- Πληροφορίες! (Information!)
- Με ποια πλευρά είσαι; (Whose side are you on?)
- Αυτό θα μας αποκάλυπτε. Θέλουμε πληροφορίες! Πληροφορίες! (That would be telling. We want information. Information!)
- Δεν θα τις πάρετε! (You won’t get it!)
- Μα έτσι, μα αλλιώς θα τις πάρουμε! (By hook or by crook we will!)
- Ποιος είσαι; (Who are you?)
- Ο νέος Νο 2. (The new number two).
- Ποιος είναι ο Νο 1; (Who is number one?)
- Εσύ είσαι ο Νο 6! (You are number six.)
- Δεν είμαι αριθμός! ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! (I am not a number, I AM A FREE MAN!)
- (Σαρδόνιος γέλωτας).

Από κάτω ακολουθούν οι τίτλοι της σειράς που δείχνουν πώς ο πρωταγωνιστής παραιτήθηκε από το σούπερ ντούπερ μυστικό κυβερνητικό του πόστο και κατόπιν απήχθηκε και οδηγήθηκε στο χωριό φυλακή. (Αυτό ήταν ένα ξενοδοχείο στην βόρεια Ουαλία στο Portmeirion). Επίσης μια τέκνο τεκνουδιά βασισμένη σε αυτήν την σουρεαλιστική σειρά. Δέστε τα βίδεα εάν γουστάρετε και συνεχίζουμε.




Η σειρά λοιπόν αποτελούταν από 17 επεισόδια, που όσο πέρναγε ο καιρός γινόντουσαν όλο και πιο σουρεαλιστικά, με αποκορύφωμα το τέλος, όπου ο Νο 1 αποδεικνύονταν ότι ήταν ο ίδιος ο Νο 6 σε μια παρανοϊκή-ψυχοπαθολογική εκδοχή. Η άλλη πλευρά του νομίσματος, που η μία πλευρά ήταν ο ανεξάρτητος – ατομιστής Νο 6. Το είδωλο του Νο 6, ο Νο 1, ηγούταν της προσπάθειας να συντρίψει την ατομικότητα του πρωταγωνιστή ώστε αυτός να υποταχθεί και να συνταχθεί με τους κατοίκους του χωριού… (Του ποιμνίου, της Ισλαμικής Ούμα, της ΕΛ-ληνοχριστιανικής κενωνίας, βάζετε ότι νομίζετε).

Κάτι σαν τον στρατό ένα πράμα. Όπου το ζητούμενο είναι συντριβούν η ατομικότητα και οι επαναστατικές ορμές του νεοσύλλεκτου, που σίγουρα θα προτιμούσε να κυνηγά γκόμενες από το να κάνει οπλοασκήσεις, βολές και να καθαρίζει «Καλιόπες».

Ήτοι: Να ντρεσαριστεί καταλλήλως, ώστε να υποτάξει τις επιθυμίες του, για να πάει αδιαμαρτύρητα να γίνει κιμάς για τα κανόνια. Και στον σημερινό κόσμο πλέον, όχι πια για να υπερασπίσει την πατρίδα του, αλλά για να ακολουθεί το ΝΑΤΟ στα Κόσοβα, τα Αφγανιστάν και τα Ιράκ.

Και αν ο στρατός μπορεί να θεωρηθεί σαν εξτρεμιστική περίπτωση (εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίσει ο στρατός), οι διάφορες κοινωνίες δεν διαφέρουν πάρα πολύ από αυτόν, αναφορικά με την ύπαρξη μηχανισμών συντριβής της ατομικότητας και του αντικομφορμισμού.

Και βέβαια πάντα η «κόλαση είναι οι άλλοι». Δεν χρειάζεται να υπάρχει ένας μηχανισμός σαν αυτόν της Στάζι στην μακαρίτισσα DDR (Ανατολική Γερμανία). Ο κοινωνικός περίγυρος, μια θάλασσα από ημι-μπετόβλακες συμβιβασμένους μπάρμπα-Μήτσους και υστερικές ανοργασμικές πιτουροκέφαλες κέρα – Ουρανίες μπορούν να σου κάνουν τα τσιμπιρδόνια ( © Προφήτας Εσταριανάκης), ωσάν μεγαθερμιδικά τσουρέκια από τον Τερκενλή (Δη πανορίτζιναλ).

Φυσικά και αυτό το «I am not a number, I AM A FREE MAN!» που κραυγάζει ο Νο 6, σίγουρα σήμερα ακούγεται ξεπερασμένο… Άλλωστε στην Σουηδία, μια από τις κοινωνίες με τον πιο ασφυκτικό έλεγχο στους πολίτες της, τόσο από τις αρχές, όσο από την θάλασσα των Svenssons, κάθε πολίτης ορίζεται από τον Personnummer (Προσωπικό Αριθμό). Όχι Αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και άλλα τέτοια που ωραιοποιούν καταστάσεις. Είσαι ο νούμερο τάδε και κάτσε καλά μη και κλέψεις καμιά κορώνα από την εφορία.

Είναι όμως προφανές, ότι όπου υπάρχουν ομάδες ανθρώπων, πάντα κάποιοι θα θέλουν να καβαλήσουν τους άλλους για το προσωπικό τους συμφέρον, ή να τους υποχρεώσουν να ζουν όπως αυτοί νομίζουν.

Οστόσο, πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο συναίνεσης, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία της ομάδας. Αλλιώς ομάδα δεν υφίσταται.

Αλλά ποτέ των ποτών και ζαμαί των ζαμών, ένα σύστημα κοινωνικής οργάνωσης δεν επέτυχε τους σκοπούς του εις το διηνεκές. Κάποια στιγμή υπέστη φθορά, εκτροχιάστηκε και αντικαταστάθηκε από κάτι άλλο. Το ίδιο ισχύει για τις κάθε είδους τυραννίες και αυτοκρατορίες που υπήρξαν και υπάρχουν. Πέρασαν την φάση της ανόδου, της ακμής, της παρακμής και της καταστροφής. Συμπαντικός νόμος αυτός. Τίποτε δεν είναι αιώνιο, όλα κάποτε τελειώνουν. Κάπως έτσι θα τελειώσει και η παγκόσμια τυραννία που σιγά - σιγά στήνεται γύρω μας. Θα στηθεί, θα ακμάσει και τελικά θα καταρρεύσει, είτε από τους Νο 6 του κόσμου, είτε από… γεράματα.
Δέστε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Jolly Roger εδώ. (Αφιερωμένο σε όσους-ες νομίζουν ότι ένα διαδικτυακό παρωνύμιο τους δίνει οποιαδήποτε προστασία των προσωπικών τους δεδομένων).

Μη μασάτε. Κάθε τυραννία πέφτει, αρκεί να έχεις αρκετό πασατέμπο για να παρακολουθήσεις τον κύκλο της ζωής της. (Ποτέ δεν είναι αρκετός, ο πασατέμπος ο σωστός!).

Όμως και η λεγόμενη «ελευθερία» για την οποία τόσες εκθέσεις έχουν γραφτεί στα σχολεία του Ομφαλού της Γης, είναι σχετική έννοια. Κανείς δεν είναι πραγματικά ελεύθερος, ακόμα και αν ζει αυτάρκης σε ένα τροπικό νησί, χωρίς κάποιους εμφανείς περιορισμούς. Κάθε ένας από εμάς έχει την δική του προσωπική φυλακή που μπορεί να ορίζεται από την ψυχολογία του, τις γνώσεις του, τις ικανότητες του, τις προκαταλήψεις του, την θρησκεία του, την υγεία του, την χώρα που ζει και τόσα άλλα.

Για παράδειγμα πόσο ελεύθερο μπορεί να είναι ένα άτομο με νοητική στέρηση και οικονομικά και κινητικά προβλήματα; Ή μία μουσουλμάνα που έχει υποστεί κλειτορειδεκτομή, κυκλοφορεί με μπούρκα και νομίζει ότι η ζωή της είναι μια χαρά διότι έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους μουλάδες και άπειρο ξύλο από τους άντρες συγγενείς της;

Σκεφτείτε το. (Συνεχίζεται...)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...