Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμιος μπάφος


Αγαπημένε μου αναγνώστη,

Καταλαβαίνω ότι γίνομαι κουραστικός με το να λέω ότι η σωστή οπτική των εξελίξεων είναι η παγκόσμια, ειδικά τώρα που τούτο δω το τσαρδί – ομφαλός του σύμπαντος ονόματι Ελλάς το έχει πάρει ο Βελζεβούλ παρέα με τον Αυνανιήλ και κάτι καλικατζάρια που κλέβουν μελομακάρονα τα Χριστούγεννα - Πρωτούγεννα.

Οπότε αν ακούσω τα σχολιανά μου στα σχόλια στο στυλ, «είσαι ελιτίστας», «είσαι πολύ ελιτίστας», «η γκλάβα σου έχει μέσα τρίμμα φρυγανιάς ελίτ», «σταδιάλα και συ και ο γρύλος σου», ουδεμία ενδύπωσις θα μου προκληθεί.

(Κουίζ: Γιατί οι αντρικοί ομφαλοί γεμίζουν μπαμπακάκια, αλλά όχι οι γυναικείοι; Η απάντηση στο τέλος του ποστ).

Σήμερα, με την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και την απληστία της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, κάμποσα δισεκατομμύρια άνθρωποι δυστυχούν, όπως γινόταν πάντα άλλωστε.

Όλες οι καινοτομίες της επιστήμης, όλες οι τέχνες, όλες οι θρησκείες (ως μορφές κοινωνικής οργάνωσης και μόνο), όλα τα πολιτικά συστήματα (σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός κ.α.), σαν προϊόντα μιας μικρής καινοτόμου μειονότητας της ανθρωπότητας, απέτυχαν να φέρουν παγκόσμια κοινωνική και οικονομική ευημερία.
(Μέχρι στιγμής τουλάχιστον).

Για την ακρίβεια, έδωσαν σε ανθρώπους άπληστους, κοινωνικά βλάκες και ψυχοπαθείς, ολοένα και αποτελεσματικότερα εργαλεία καταπίεσης, ελέγχου και δυστυχίας. Ποτέ μα ποτέ η ανθρωπότητα δεν υπήρξε ώριμη για να αφομοιώσει τις προόδους της επιστήμης και την τεχνολογική καινοτομία.

Απλά φανταστείτε, έναν πυροβολημένο μουλά με πυρηνικά όπλα, ή έναν σταρχιδιστή γιάπη της Ουώλ Στρητ που παίζει με παράγωγά μελλοντικών σοδειών σιτηρών καταδικάζοντας κόσμο και κοσμάκη στην πείνα. Ή ακόμα την κατάχρηση των υπερηχογραφημάτων για τον εντοπισμό του φύλου του εμβρύου που γίνεται στην Ινδία, με αποτέλεσμα τις συνεχείς εκτρώσεις θηλυκών εμβρύων. Έτσι κάμποσα χωριά στην Ινδία θυμίζουν gay bar.

Συμπερασματικά, η ανθρωπότητα δείχνει συνολικά ανώριμη να αφομοιώσει την τεχνολογία και την καινοτομία. Το δυστοπικό μυθιστόρημα του Άλντους Χάξλεϋ «Brave New World», με τον πλήρη νοητικό έλεγχο των ανθρώπων ώστε να αγαπούν την σκλαβιά τους, μοιάζει σαν μια λύση για να σταματήσει ο παραλογισμός.

Όμως, είναι προφανές ότι ένας ευαίσθητος θολοκουλτουριάρης σαν εμένα, δεν μπορεί να ανεχθεί τις φρικαλεότητες που αναφέρονται στο εν λόγω μυθιστόρημα.

Θεωρώ, ότι χρειάζεται καταστολή φυσικού τύπου, ώστε όλοι να είναι ντάγκλα και να μην θέλουν να βλάψουν τον διπλανό τους.

Τέρμα η επιστημονική έρευνα. Μια χαρά επίπεδο τεχνολογίας έχουμε. Όλη η προσπάθεια των μεγάλων επιστημόνων, όπως Στέφεν Χώκινγκ, Μίτσιου Κάκου, Τσόλκας, Παππάς (Papimi) κλπ., θα επικεντρωθεί στην βελτίωση της παραγωγής μπάφου και φτηνών ηλιακών υπολογιστών που θα τρέχουν το Pro Evolution Soccer.

7 δις άνθρωποι από τον βαθύπλουτο Ουώρεν Μπάφετ (Μπαφ-ετ. Συμπτωματικόν;) μέχρι το τελευταίο ξυπόλυτο πιτσιρίκι της Σομαλίας θα πίνουν μπάφους και θα παίζουν Pro. Ντάγκλα, ειρήνη και αδελφοσύνη.

Πεινάει το νινί; Δωσ’ του μπάφο.

Πονάει το νινί; Δωσ’ του μπάφο.

Δεν κοιμάται το νινί; Δωσ’ του μπάφο.

Είναι ντάγκλα το νινί; Δωσ’ του κι άλλο μπάφο.

(Τύφλα να ‘χει η πάλε ποτέ σκεπαστή στα Φιλαδέλφεια).

Ίσως με τόσο μπάφο η ανθρωπότητα να φτάσει σε νέα επίπεδα συνειδητότητας, ώστε να μπορεί να χειριστεί την καινοτομία με πνεύμα αλληλεγγύης. Μετά μπορεί ο Τσόλκας να ριχτεί με τα μούτρα στην κατασκευή της FTL / warp drive.

Ε μα, σιχτίρ πια με αυτό το παγκόσμιο μπουρδέλο.

(Λύση του κουίζ: Οι αντρικοί αφαλοί μαζεύουν μπαμπακάκια γιατί οι τρίχες της κοιλιάς γρατζουνάνε και φθείρουν την φανέλα).

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αυνανιήλ

Ο Δαίμονας Αυνανιήλ (Προσέξτε! Οβριός! Συμπτωματικόν; Δεν νομίζω. Αυτοί φταίνε που δεν μπορούμε να προκόψουμε πίνοντας φράπους όλη μέρα ξαπλαδοριστί).

Ο Δαίμονας Αυνανιήλ λοιπόν, ενεμφανίσθη έμπροσθεν του απελπισμένου Έλληνα οικογενειάρχη της εποχής του Μνημονίου ονόματι Βουχεσίδα, την ώρα που συμπλήρωνε αίτηση για μετανάστευση στην Αυστραλία.

Του είπε: "Ω τιποτένιε Βουχεσίδα, αν μου πουλήσεις την ψυχή σου, θα σε κάνω πλούσιο και διάσημο στον Ελληνικό χώρο και δεν θα χρειαστεί να ξενιτευτείς!"

"Μέσα!" αποκρίθηκε ο Βουχεσίδας.

Μετά ο Βουχεσίδας ανακάλυψε ότι ο Αυνανίηλ τον είχε μετατρέψει στην Ελένη Μενεγάκη.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Είδα ψες βράδυ στ’ όνειρο μου έναν πλούτο ορυκτό... Τον λέγανε Σωτήρη!


Πραγματικά, από τότε που με την βοήθεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η φούσκα του πελατειακού κράτους της Νεοελαδεζίας έσκασε με πάταγον, οι Νεοελλαδέζιοι βομβαρδίζονται ανηλεώς με πληροφορίες για τον ανεκμετάλλευτον ορυκτόν πλούτον της Ελλάδος.

Ένας ορυκτός πλούτος που θα μας βγάλει από την κρίση τσακ - μπαμ. Ούτε ανάπτυξη, ούτε παραγωγή ειδών προς εξαγωγή, ούτε καινοτομία, ούτε άλλες τέτοιες πίπες, τσιμβούκια και άλλα είδη καπνιστού. Αυτά θέλουν χρόνο ωρέ. Εμείς θέλουμε λύσεις φραπόγαλο. Τσακ –μπαμ. Πάτα - κιούτα. Ρε μάνα τι γίνεται ο καφές;

Ένας ορυκτός πλούτος που σύμφωνα με κάποιους συμπλεγματικούς μικρόνοες καταδεικνύει ότι εμείς οι Έλληνες αξίζουμε. Ω ναι. Αξίζουμε, όχι για τις ικανότητες και τα προτερήματά μας, αλλά διότι έχουμε κοτρόνες κάποιας αξίας κάτω από τα πόδια μας ή ακόμα καλύτερα πετρέλαιον, ήτοι συμπιεσμένα δένδρα ηλικίας εκατομμυρίων ετών. Αριστούργημα. Όπερ Έλληνες = Κοτρόνες. Α, ρε βόδια δεν ντρέπεστε λιγάκι.

Όμως, παρ’ όλο που λέω αυτά, με τέτοιο βομβαρδισμό μπούρδας, είδα ψες στον ύπνο μου έναν μετεωρίτη παρκαρισμένο πάνω από την Ελλάδα. Αποτελούνταν από σπάνια ορυκτά. Μου συστήθηκε ως Σωτήρης (Σώτος) και μου ορκίσθηκε ότι θα προσγειωθεί στην Ελλάδα για να προσφέρει την ορυκτή κορμάρα του προς εκμετάλλευση από τους απ’ ευθείας απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ηφαιστίωνα. Λέω να πάω στον Χαρδαβέλλα, ή τον Τριανταφυλλό, ή έστω τον Λιακό για να κηρύξω το προφητικόν μου όνειρον.

Όμως…

Έχετε σκεφτεί κάτι;

Έστω ότι έχουμε πολύ και εκμεταλλεύσιμο πετρέλαιο, αδάμαντες , τιτάνιο, χρυσό, ουράνιο, πλατίνα, βοθρόνιο και Πολσεμάνιο (Υπερ-υπερουράνιον στοιχείον).

Ποιος θα επωφεληθεί τελικά;

Διότι, ναι μεν υπάρχει η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία που χάρη στο πετρέλαιο και την Σκανδιναβική δομή της κοινωνίας της, κατάφερε να μοιράσει τον πλούτο σε όλους τους Νορβηγούς, αλλά υπάρχουν και η πετρελαιοπαραγωγός Νιγηρία, Ινδονησία, Ιράκ, Ιράν…

Ποιος κονομάει εκεί; (Λίστα χωρών παραγωγών πετρελαίου εδώ. Είμαστε και εμείς μέσα!)

Πάντως όχι ο απλός κόσμος που μπορεί ακόμα και να ψωμολυσσά.

Σε κάτι τέτοιες χώρες, δεν θα μπορούσε ο Σουηδός δημοσιογράφος Olle Palmlöf ντυμένος Σουηδός λούστρος, με πανί γυαλίσματος μπλε ρουά με κίτρινες κορώνες (πολύ Σουηδικό) να ρωτήσει το 2005 τον Χ μπάρμπα «Πόσο βοήθησε το πετρέλαιο την χώρα σας οικονομικά;»

Παρενθετικά ο Νορβηγός μπάρμπας δήλωσε: «Την δεκαετία του 1970 είχαμε κόμπλεξ με τους Σουηδούς που είχαν τα Βούλβο (Νορβηγική προφορά) και τα Σάαμπ, αλλά τώρα κονομήσαμε με το πετρέλαιο και έρχονται τώρα αυτοί σε εμάς μετανάστες! Χα χα!».

Λοιπόν, που βρίσκεται αυτήν την στιγμή εγγύτερα η Ελληνική κοινωνία σαν νοοτροπία, σαν οργάνωση, σαν ποσοστό διαφθοράς και νεποτισμού:

Στην Νορβηγία ή στην ψωμολυσσούσα Νιγηρία;

Αν είμαστε ειλικρινείς, θα πούμε «Νιγηρία» αβλεπάουα, όπερ τα όποια οφέλη από την εκμετάλλευση του όποιου ανεκμετάλλευτου Ελληνικού ορυκτού πλούτου θα τα καρπωθούν κατά σειρά:

1) Ξένες πολυεθνικές. (Ελληνικές εταιρίες; Κάτσε κάτω ρε τυρούμπα, έρχεται τώρα η «μάνα» Μέρκελ με τον «υιό» Ρέσλερ να κάνει κουμάντο).

2) Ντόπιοι κοτζαμπάσηδες, αγάδες, πασάδες, και λοιποί προεστοί του πρωκτού εν Ελλάδι.

3) Όσοι Έλληνες εργασθούν εκεί στα ορυχεία / πετρελαιοπηγές για μισθούς της πλάκας.
(Τουλάχιστον θα μπορούν να ταΐζουν την οικογένεια με φακές Τουρκίας διότι η Ελλάς παράγει μόνο το 1/7 της ζήτησης της σε φακές. Και έχουμε όλο τον κάμπο στην Θεσσαλία να παράγει ακριβό επιδοτούμενο μπαμπάκι για την χωματερή. Α ναι. Η Τουρκία είναι 3η στον κόσμο σε παραγωγή φακής. Ζήτωσαν η Ελλάς που δεν έχει παλικάρια της φακής).

4) Οι υπόλοιποι Έλληνες που θα ευχαριστηθούν δεκάρικους από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης περί ανάπτυξης της Χελλένικ Εκόνομυ σύμφωνα με τας προβλέψεις του Αγκρίνιον Σκουλ Οφ Εκονόμικς (ΑΓΚΣΟΕ).

ΟΚ μάγκες & μαγκίτισσες…

Να πάω τώρα στον Χαρδαβέλλα, ή τον Τριανταφυλλό, ή τον Λιακό, ή τον Βελό, ή τον Μπουμπουκίδα, να περιγράψω το προφητικόν μου όνειρον με τον Σώτον τον Ορυκτόν;

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εάν δεν επαληθεύεται πειραματικά... είναι λάθος!

Εάν δεν επαληθεύεται πειραματικά, έλεγε η διαγαλαξική μυαλουδάρα Richard Feynman, τότε είναι λάθος!

Σχετική απόδειξη στο παρακάτω αρχαιολογικής αξίας βίδεο.



Φυσικά αυτό δεν εφαρμόζεται μόνο σε εκλεπτυσμένες μαθηματικά θεωρίες της φυσικής π.χ. τρέχουσα κοσμολογία (standard model) εναντίον κοσμολογίας πλάσματος.

Εφαρμόζεται και σε θρησκείες, πολιτικά συστήματα, οικονομικές θεωρίες και μοντέλα, αποψούλες και αποψάρες παντός είδους.

Όποτε ακούω τον οποιονδήποτε να ανακοινώνει μετά στόμφου:

"Εγώ ΠΙΣΤΕΥΩ το Χ”.

Νιώθω μια πελώρια λαχτάρα όχι μόνο για Nesquick αλλά να του τραβήξω το αυτί και να του πω:

"Ρε μπουρδούμπα, το τι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ (άνευ αποδείξεων) εσύ, εγώ, ο Α, ο Β, ο Γ, ουδεμία σημασία έχει. Η πραγματικότητα και το (πολυ-;)σύμπαν είναι αυτό που είναι και οι αποψάρες κάθε ανθρώπου ουδεμία επίδραση έχουν σε αυτό”.

Παλιά οι άνθρωποι νόμιζαν ότι το σύμπαν ήταν μια επίπεδη γη που καλύπτονταν από τον σταθερό ουράνιο θόλο που το βράδυ είχε διακόσμηση αστέρια για ατμόσφαιρα. Πάνε αυτοί, το σύμπαν είναι αυτό που είναι και οι αποψάρες τους ουδεμία επίδραση είχαν πάνω του.

Δυστυχώς, ο ανθρώπινος εγωισμός, η ανθρώπινη οκνηρία και η ανάγκη για ρετσέτες, κάνει τους περισσότερους να προσκολλούνται σε θρησκείες, μοντέλα, συμπεριφορές και οικονομικές θεωρίες με ζήλο θρησκόληπτου. Η θρησκεία αντικαθίσταται από την Χ επιστημονική ή οικονομική θεωρία δυστυχώς. Η ανθρωπότητα έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμα για να μπορέσει να φέρεται λογικά...

Και μια που πιάσαμε τις οικονομικές θεωρίες, εποχές παγκόσμιου οικονομικού πολέμου που είναι:

Παιδάκια, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ (με κάτι βυζάρες ΝΑ) που θα φέρει λύση δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Γιατί ;

Γιατί αυτός που βλέπει τα συμφέροντά του να απειλούνται και κατά συνέπεια η επιβίωση του, ΔΕΝ θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να βγει εκτός. Θα φάει λαρύγγια. Το δίκαιο της ζούγκλας και του λέοντα υπάρχει. Τέλος.

Παράδειγμα;

Ξέρετε γιατί η Σιτροέν αναγκάστηκε να σταματήσει τις εξαγωγές στις ΗΠΑ (κυρίως Citroen DS) στις αρχές τις δεκαετίας του ’70; Γιατί οι Αμερικάνοι κατασκευαστές κατάφεραν να περάσουν διάταξη που απαγόρευε τις υδροπνευματικές αναρτήσεις για τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.

ΟΕΔ.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Όχι ρε φίλε τι με λες τώρα… Προτεκτοράτο στην ΕΕ η Ελλάς;

Αριστερά: Βασιλεύς της Ελλάδος Όθων ο Α’ ο Βαυαρός (1833 – 1862)
Δεξιά: Βασιλεύς της Ελλάδος Όθων ο Β’ ο Ρεχακλής (2002-2010)

Στην εποχή των τροϊκανών γκαουλάιτερ που ζει πλέον η Ελλάδα, βλέπω να ξεπηδάνε σε διάφορα σημεία του ελληνόφωνου διαδικτύου, κραυγές απόγνωσης, αγανάκτησης και άδολου πατριωτιΖΖΖμού που συνοψίζονται στην παρακάτω φράση:

«Αίσχος! Η Ελλάς γίνεται προτεκτοράτο εντός της δόλιας Ευρωπαϊκής Ένωσης!»

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω σε αυτή την διατύπωση. Την άπειρη ανθρώπινη βλακεία κατά το γνωστό τσιτάτο του Άινσταιν; Την άγνοια της ιστορίας; Την άγνοια των τρεχόντων γεγονότων; Την έλλειψη κριτικής σκέψης; (καλά για το τελευταίο ξέρω, ζητάω πολλά, άλλωστε το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σαν αποστολή την νέκρωση της κριτικής σκέψης και την συμμόρφωση στα κελεύσματα και συμφέροντα της τρέχουσας άρχουσας τάξης).

Σε αυτό το σημείο βέβαια ο αναγνώστης θα διαμαρτυρηθεί:

«Ρε Κάρολε, εσένα δεν σε δέρνει η ανθρώπινη βλακεία; Δεν κάνεις και εσύ κατά καιρούς, ενίοτε και κατά ριπάς βλακείες;»

Ευθαρσώς απαντώ:

Όχι! Στην πραγματικότητα είμαι βαφτιστήρι του Μίστερ Σποκ από τον πλανήτη Βάλκαν και μαζεύω υλικό για το διδακτορικό μου στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Φυσικά έκανα πλαστική στα μυτερά αυτιά μου, για να μην τρομάζει ο κόσμος! :-Ρ

Και πάμε πάλι στο θέμα μας.

Το νεοελληνικό κράτος από το 1830 που αναγνωρίστηκε, τι ακριβώς ήταν; Προτεκτοράτο δεν ήταν; Των Βρετανών αρχικά και των Αμερικανών αργότερα; Πότε η Νεοελλάδα μπόρεσε να κάνει κάτι χωρίς τις ευλογίες των πατρόνων της; Ποτέ μήπως; Μήπως οπότε κρίθηκε σκόπιμο δεν τρικλοποδιάστηκε καταλλήλως (βλ. 1922) για να μην χαλάει την πιάτσα; Έλα ντε.

Και πάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Ποιος είναι ακριβώς ο στόχος της; Δεν είναι σε τελική ανάλυση η δημιουργία μιας μεγάλης αγοράς χωρίς σύνορα προς όφελος των ισχυρότερων υπερεθνικών επιχειρήσεων και εις βάρος των μικρότερων τοπικών; Ναι. Και το τελικό στάδιο δεν θα είναι η πλήρης ομοσπονδιοποίηση, με ένα κέντρο εξουσίας στις Βρυξέλλες και την μετατροπή των κρατών – μελών σε κάτι ανάλογο από πλευράς κυριαρχίας με τις πολιτείες των ΗΠΑ; Ξανά ναι.

Βέβαια, κατά πάση πιθανότητα η πλειονότητα των πληθυσμών των χωρών της ΕΕ, δεν το πολυεπιθυμεί αυτό, οπότε κάνοντας κανείς λίγη συνομωσιολογία, μπορεί να θεωρήσει ότι επίτηδες επιβλήθηκε το Ευρώ σε οικονομίες με διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες, έτσι ώστε να εκβιαστεί η ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης.

Η σωστή πορεία για την υιοθέτηση ενός κοινού νομίσματος, θα ήταν πρώτα η πλήρης ομοσπονδιοποίηση και μετά, αφού θα έχει ομογενοποιηθεί η οικονομία των κρατών – μελών σε μία υπερ – οικονομία, να έρθει το κοινό ισχυρό νόμισμα.

Με αυτό που έγινε τώρα, βάζοντας μπροστά το κάρο και πίσω το άλογο, βρέθηκε π.χ η Ελλάδα και η Γερμανία με κοινό νόμισμα και μάλιστα… ισχυρότερο του δολαρίου!

Επόμενο ήταν να φάει τα μούτρα του το Ευρώ μαζί και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της Ένωσης που είδαν την αγοραστική τους ικανότητα είτε να μειώνεται, είτε να απειλείται με μείωση.

Για να επαληθευτεί λοιπόν αυτή η θεωρία συνωμοσίας, θα πρέπει να αναμένουμε κάποια δραματική έκκληση του τύπου:

«Πλήρης ομοσπονδιοποίηση τώρα για να σωθεί το Ευρώ!»

Ίδωμεν.

Στο μεταξύ αγαπητοί προτεκτορατομάχοι μία υπόδειξη:

Μέλος της ΕΕ χωρίς μειωμένη εθνική κυριαρχία δεν γίνεται. Αν θέλει κανείς πλήρη εθνική κυριαρχία, (όσο επιτρέπει ο στρατός της χώρας του) απαιτείται έξοδος από οργανισμούς τύπου ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, κλπ. Κάτι σαν την ΕΛΒΕΤΙΑ ένα πράμα.

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε. (Λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα δεδομένης της καταστάσεως).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...