Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Καλές Γιορτές! (Σίγουρα δεν έχει σαύρες;)



Μέρες που είναι, εύχομαι καλές γιορτές σε όλους τους τακτικούς και μη αναγνώστες της παρούσης ιστοσανίδος, που ταξιδεύει αγέρωχη, αδάμαστη και δυσοίωνη, στους τρικυμισμένους ωκεανούς του μεγαλοαδελφικού ιδέρνετ.

Όμως!

Μην λησμονείτε ότι 2012 έρχεται και φυσικά θα υποστείτε ενισχυμένο
καζαμία, με Μάγιας, Παπαδήμους, Ιλουμινάτους, Ροτσίλδιους, “Oντότητες”
και φυσικά εξωγήινες σαύρες που θα μας φάνε ζωντανούς με κοκακόλα την 21-12-2012.

Καλά να περνάτε! :)

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ταφόπλαξ (οριστική;) στην θρυλική SAAB


SAAB 95 V4 (1974)

Δυστυχώς η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία SAAB, δείχνει να εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο μετά από 54 χρόνια, μέσω αίτησης χρεοκοπίας που έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή.

Βέβαια, εδώ και δεκαετίες, τα αυτοκίνητα έχουν πάψει να είναι «εθνικά προϊόντα» σαν την φέτα και το ούζο ας πούμε. Οι αλλαξoκωλιές σε επίπεδο ιδιοκτησίας, τεχνολογίας προμηθευτών κλπ., χώρια το rebadging (πώληση του ίδιου αυτοκινήτου σε διαφορετικές αγορές με διαφορετικό λογότυπο),τα καθιστούν ένα παγκοσμιοποιημένο προϊόν και μόνο η έδρα των γραφείων κάθε εταιρίας μπορεί να τα ορίσει σαν «Σουηδικά» ή «Αμερικανικά» ή «Γερμανικά» ή ό,τι άλλο.

Από την στιγμή που η οικογένεια επενδυτών Wallenberg αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές της SAAB στην GM (και της Volvo στην Ford), επόμενο ήταν η εταιρία να μην έχει πλέον αυτονομία αποφάσεων.

Η σχεδόν χρεοκοπία της GM το 2008, κόντεψε να στείλει την εταιρία στα Τάρταρα από τότε, αλλά σώθηκε προσωρινά από την Ολλανδική εταιρία εξωτικών αυτοκινήτων Spyker.

Δυστυχώς, τώρα λόγω άσχημων οικονομικών αποτελεσμάτων, (πόσοι πια θα αγοράσουν αυτή την εποχή ένα ακριβό αυτοκίνητο που έχει snob appeal;) οι χιλιάδες εργαζόμενοι που σχετίζονται με την εταιρία βρίσκονται μισό βήμα πριν τον δρόμο. (Τουλάχιστον όσοι δεν ήταν στο πρώτο κύμα απολυμένων που ο Σουηδικός ΟΑΕΔ τους πρότεινε καριέρα ταξιτζήδων).

Όμως...σήμερα (20-12-2011) σκάνε μύτη κάτι Κινέζοι της Youngman και ζητούν να αγοράσουν τουλάχιστον το τμήμα της SAAB που δεν σχετίζεται με πατέντες της GM.

A ρε κατακαημένη Trollhättan, θα μπορέσεις να γλιτώσεις κάμποσους άνεργους ακόμα;

ΥΓ.

Ο πρέσβης της Τουρκίας ήρθε σε επαφή με τους Σουηδούς, εκφράζοντας ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών για την SAAB… Ωχ, μάνα μου μάθανε ότι πηδιόμαστε...

SAAB 96 κάνει μπαντιλίκια σε παγωμένη λίμνη.



Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Το φιλότιμο κιτρινόμαυρο Ντεσεβώ.


Η ιστορική ομάς των προσφύγων, ΑΕΚ εισήλθε εις την σεζόν 2011-12 με τους πλέον απαίσιους (μη αίσιους) οιωνούς.

Διοίκηση γιόκ, λεφτά γιόκ, γήπεδο γιόκ, χειρότεροι παίκτες από την προηγούμενη σεζόν και ένας ανύπαρκτος Ισπανός προπονητής με μεγάλη μύτη που θυμίζει καρικατούρα του συνονόματου του Αργεντινοϊσπανού σκιτσογράφου Gimenez.

Όμως, αυτό το κράμα απλήρωτων, περίεργων, υπέργηρων, αλλά και ορισμένων νεαρών ταλαντούχων παικτών, με την προσθήκη ενός θρήσκου προπονητή, καταφέρνουν και αγωνίζονται με φιλότιμο κρατώντας την ομάδα σε καλύτερα επίπεδα από πέρυσι. (Πιθανώς έχει βοηθήσει η Παναγιά η κιτρινόμαυρη).

Η όλη κατάσταση θυμίζει ένα ηρωικό Ντεσεβώ που τρέχοντας συνέχεια στα κόκκινα, προσπαθεί να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα μεγαλύτερης ιπποδύναμης, αλλά με υπερφίαλους οδηγούς που μπορεί να στουκάρουν την Φεράρι τους και να μην τερματίσουν καν.

Που μπορεί να φτάσει το Ντεσεβώ;

Μέχρι και στο να επαναλάβει το κουφό του 1988-89, όπου η ΑΕΚ με 3-4 καλούς ποδοσφαιριστές και μια καραβιά απίθανους, πήρε το πρωτάθλημα με γκολ του … Καραγκιοζόπουλου.

Βέβαια τα λεφτά είναι πολλά στο Τσου Λου και αναμένεται να δούμε κάτι απίθανες ομορφιές του ποδοσφαίρου αν φανεί πως στραβώνει η δουλειά για τους Μαρινάκηδες. Aλλά το Ντεσεβώ με την βοήθεια της Παναγιάς της Κιτρινόμαυρης, ή ακόμα και του Οντότητα (κατά Πανουτσοκαρπετόπουλους) μπορεί και να κάνει κάνα μπραφ περίεργο.

1989: Ολυμπιακός- Καραγκιοζόπουλος 0-1

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τάνι - Τάνι ή πετάνει;


Ναι βρε παιδιά, καλά τα μνημόνια και οι αγανακτισμένοι που έγιναν εξαφανιζόλ μόλις εξηφανίσθη από το προσκήνιον ο δράκων Γεωργάκις και ήρθεν ο άγγελος Κυρίου Λουκάς, καλά και ο επικείμενος μπομπαρδιζμός του Ιράν που θα αφήσει την χρεοκοπημένη Ελλάδα χωρίς πετρέλαιο επί πιστώσει, καλές οι ΑΟΖ που δεν θα τολμήσουμε ποτέ να χαράξουμε γιατί είμαστε ΧΕΣΤΗΔΕΣ, αλλά:

1. Το παρόν ιστολόγιον γουστάρει πέρα από τα άλλα, διάστημα, αστροφυσική και αέναες συζητήσεις για την ύπαρξη ζωής ευφυούς ή μη αλλού σε αυτό το απέραντο σύμπαν.

2. Έρχεται το 2012 όπου θα έχουμε χοντρά σκηνικά από διάφορους πυροβολημένους που περιμένουν το τέλος του κόσμου επειδής οι Μάγια σκάλισαν διάφορες πίπες σε μια κοτρόνα που δεν χωρούσε άλλους χαρακτήρες. Έλα όμως που δεν προέβλεψαν τους Ισπανούς και τον Cortez που έκανε τους πολιτισμούς της κεντρικής Αμερικής μία από χόρτα, χρησιμοποιώντας μόλις 1500 φαντάρους. Εγώ προσωπικά δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν βρεθούν εκατοντάδες που θα αυτοκτονήσουν μέσα στο 2012 για να μην τους βρει το τέλος του κόσμου. (Ποιου κόσμου; Αυτής της ασήμαντης γαλάζιας κουκίδας; Σε παρακαλώ βρε φίλε).

3. Το σύμπαν δεν είναι το 3αρι στον Χολαργό (γουάου) και το εξοχικό στην Λούτσα (ξαναγουάου). Για να μετρήσει κανείς τα 100 δισεκατομμύρια άστρα του γαλαξία μας με ρυθμό ένα το δευτερόλεπτο, θα χρειαστεί περίπου 3171 χρόνια. (Χώρια τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια άλλους γαλαξίες αναλόγου μεγέθους που υπάρχουν. ΟΕΔ).

4. Το πιο κουφό που μπορεί να συμβεί το 2012 είναι να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα υπό την ηγεσία του πατρό-Κωστέ, ή να ξεκινήσει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος, ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας & Κίνας με αφορμή τον μπομπαρδισμό του Ιράν. Καμία πρωτοτυπία δηλαδή, διαβάστε οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας που είναι γεμάτο πολέμους, ή ρωτήστε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Τάκη Καραγκοζόπουλο.

Πριν προχωρήσουμε όμως, ένα ιερό βίδεο για την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη σε απόσταση 600 ετών φωτός που μπορεί να έχει παρόμοιες συνθήκες (πλην βαρύτητας) με την γη.



Ας υποθέσουμε την ύπαρξη ενός είδους ευφυούς ζωής με πάθος για εξερεύνηση, που έχει αναπτύξει τεχνολογία τέτοια, που να τους επιτρέπει την διάσχιση διαστρικών αποστάσεων σε λογικό χρονικό διάστημα σε σχέση με το εύρος της ζωής τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι και εξαιρετικά μακρόβιοι χάρη στην τεχνολογία τους και πιθανόν μια δικιά μας χιλιετία να την έχουν σαν όριο συνταξιοδότησης.

Επίσης θα σημαίνει ότι έχουν διαχειριστεί σοφά τόσο τις ανανεώσιμες όσο και τις πεπερασμένες πλουτοπαραγωγικές πηγές τους, ώστε να μην έχουν τεχνολογικά πισωγυρίσματα.

Ακόμα θα έχουν λύσει όλα τα θέματα που προκύπτουν από τις βλακείες που διχάζουν εμάς τους ανθρώπους, όπως εθνικισμοί, ρατσισμοί, θρησκείες, ποδοσφαιρικές ομάδες και άλλα.

Συνεπώς ένα τέτοιο πεφωτισμένο είδος, που δεν θα χρειάζεται πορτατίφ γιατί η γκλάβα τους θα φωτίζει τον τόπο με ισχύ 100 W από την πολλή φώτιση, δεν θα είχε ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να έρθει σε επαφή μαζί μας, παρά θα μας παρατηρούσε εξ αποστάσεως χωρίς να αναμιχθεί στα δικά μας διότι:

Α. Δεν θα είχε κανένα όφελος από μια τέτοια ανάμιξη.

Β. Θα προκαλούνταν τεράστια αναστάτωση στην ανθρωπότητα αφού θα κατέρρεαν θρησκείες, κυβερνήσεις και το εν γένει καλαμοκαβάλημά μας. Άντε τρέχα τώρα να μαζέψεις τον Πάπα Βενέδικτο που θα έχει πάθει συγκοπή. Μην πω και την θεία Bερυκοκούλα του apos.

Όμως κάτι τέτοιο, λογικό μεν, δεν έχει καθόλου λογοτεχνικό ενδιαφέρον.

Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν οι εξωγήινοι να ήταν άπληστοι λήσταρχοι και δολοφόνοι σαν τον Cortez και τους φαντάρους του και εμείς σαν τις φυλές της κεντρικής Αμερικής. Κάτι τέτοιο που είχε πει κάποια στιγμή και ο Χώκινγκ.

Φανταστείτε στρατιές από ερπετόμορφους (τρομακτικό ε; Θα έβαζα κατσαριδόμορφους αλλά μόλις έφαγα, οπότε άστο) ιεραπόστολους και ιεροεξεταστές υποστηριζόμενους από άτρωτες πολεμικές μηχανές, να θέλουν ντε και σώνει να τους δώσουμε το σύνολο των οικόσιτων ζώων μας για χρήση στην δική τους βιομηχανία καλλυντικών, θέτοντας μας το δίλημμα:

«Τάνι –Τάνι ή πετάνει;»

Όπου Τάνι –Τάνι κατ αυτούς, η υπερδιαστατική σαύρα που περδόμενη φορές δύο και τεσσαράκοντα δημιούργησε το πολύ-σύμπαν. (Η δικαίωση του Ντάγκλας Άνταμς). Ή ασπαζόμαστε την θρησκεία τους προσκυνώντας την υπερδιαστατική μεγα-σαύρα ή γινόμαστε κεμπάμπ.

Παράλογο;

Μπα. Μάλλον λογικό.

Φίσκα η ιστορία μας από τέτοια.

Όσο ομφαλοσκοπούμε και δεν έχουμε ευρύτητα πνεύματος τόσο αυξάνουν οι ήδη αυξημένες πιθανότητες να τα κάνουμε όλα θάλασσα σαν είδος. Το μέλλον ΔΕΝ θα έχει αστρόπλοια και τέτοιες πίπες, θρησκευτικό Μεσαίωνα και δυστυχία θα έχει, αν δεν εξαφανιστούμε τελείως.

Αλλά καλύτερα τα λέει ο αείμνηστος Κάρλ Σέηγκαν στο παρακάτω βίδεο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...