Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Γαία πυρί μειχθήτω (Όλα ιερόδουλη ΙΙ)


(Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα ο Παπαδήμος μου θυμίζει Κουάκερο)

Δυστυχώς, η Ελλάδα και αρκετές χώρες ακόμα, έχουν μπει σε έναν δρόμο που οδηγεί στην χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Αυτός ο δρόμος μοναδικό στόχο έχει να σωθεί το διεθνές λαμομογιοτραπεζικό χρηματιστηριακό καρτέλ, που ηδονίζεται να καταστρέφει τις ζωές ανθρώπων, για να κερδίσει έστω και 10 σεντ παραπάνω.

Από τις χώρες που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Λετονία και έρχονται και άλλες) η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου ό,τι και να συμβεί, η κατάσταση θα χειροτερεύσει, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα. Για μακροπρόθεσμα δεν ξέρω, μπορεί να έρθουν οι Αίπσηλων® από τον Σείριο και να μας φτιάξουν γεωργία, βιομηχανία, παιδεία, ναυτιλία, τουρισμό. Διότι τόσα χρόνια γκίνιας από το 1830 που αναγνωριστήκαμε επισήμως σαν κράτος, δεν μπορεί, κάπου εν μέρει θα φταίμε και εμείς και όχι μόνο οι ξένοι, η γκαντεμιά, η κακή συναστρία Όθωνα – Μακρυγιάννη, ή τα διάφορα μασονομάγαζα όπως η Ευρωπαϊκή επιτροπή με σύμβολο τον παντεπόπτη οφθαλμό. (Όποιος δεν βλέπει τον μασονικό παντεπόπτη οφθαλμό του Ώρου στο παρακάτω γελοίο λογότυπο, χρειάζεται οφθαλμίατρο. Αν γουστάρετε αντιμασονικά, αντιτραπεζικά, αντιευρώ μπινελίκια σας συνιστώ τα επόμενα έξι λινκ. (1) (2) (3) (4) (5) (6) Έχουν σημαντική δόση αλήθειας).

(Ωχ το μάτι μου. Και μην πει κανείς ότι ο γραφιστεύς δεν ήταν μιλημένος)

Όπως γίνεται προφανές, ο κατά κανόνα ευγενής, πρόσχαρος και χιουμορίστας λουκανικοπώλης σας, που όλοι αγαπάτε να αγαπάτε, (πω πω, το ‘σκισα μιλάμε) την έχει ψωνίσει πολύ άσχημα.

Και αυτό διότι είναι πλέον πασιφανές, ότι όσο και να ματώσει ο Έλληνας, (που η Γερμανική πατσαβουροφυλλάδα Bild έχει πείσει την λοβοτομημένη Γερμανική πλέμπα, ότι αυτός φταίει για ότι στραβό υπάρχει στην ΟΔΓ), ούτε η Ελληνική οικονομία σώζεται, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε το γαμημένα ηλίθιο πρότζεκτ του Ευρώ, που αν δεν είναι προϊόν απύθμενης βλακείας, είναι προϊόν συνωμοσίας.

Κοινό νόμισμα, χωρίς η ΕΕ να έχει γίνει κάτι σαν τις ΗΠΑ δεν γίνεται, πώς να το κάνουμε. Τώρα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα, αργά ή γρήγορα το Ευρώ με την σημερινή μορφή θα το πάρει ο διάολας ό,τι και να γίνει.

Και έτσι έχουμε και εκλογάς. Όπου υποτίθεται ότι είτε θα υπερψηφίσουμε τους εκπροσώπους των πολιτικών που μας έφεραν σε αυτόν τον οίκο ανοχής (είμαι τεράστιος συγγραφεύς τελικά) ή θα υπερψηφίσουμε κάποιον από τον υπόλοιπο αχταρμά που θα μας σώσει βγάζοντας μας από το μνημόνιο, είτε με Ευρώ, είτε με δραχμή. (Μιλάμε ποικιλία επιλογών που σκοτώνει. Τύφλα να έχουν οι επιλογές γεύσης παγωτού Häagen-Dazs). Και φυσικά όλα αυτά με τους μεν και του δεΝ να τάζουν λαγούς με πετραχήλια. (Π.χ. Μάνος: Θα καταργήσω τα ασφαλιστικά ταμεία και κάθε Έλληνας θα δικαιούται σύνταξη 700 Ευρώ. Ό,τι να ‘ναι. Απλά τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και οι γεννηθέντες μετά το 1970 δεν πρόκειται να δουν ποτέ σύνταξη. Οι υπόλοιποι θα προλάβουν να δουν κάτι φιλοδωρήματα πριν καταργηθούν και αυτά εντελώς).

Κυρίες, κύριοι. Ό, τι και να γίνει η Ελλάδα θα ξαναχρεοκοπήσει, ατάκτως αυτή την φορά και το Ευρώ θα φάει από ταρακούνημα μέχρι κατεδάφιση. Εμείς με την ψήφο μας το μόνο που μπορούμε να πράξουμε, είναι τα κάνουμε μπαχαλο πανευρωπαϊκά μία ώρα αρχύτερα, ώστε να πάρουμε μαζί μας και να ξεβολέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους.

Μπάνζαϊ! (Ιαπ. «Για πάντα», κραυγή πίστης στον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Το έλεγαν και οι καμικάζε).

Αν θέλετε καλύτερο μέλλον και μπορείτε να φύγετε από την Ελλάδα, πηγαίνετε στην Αυστραλία. Αν αντ’ αυτού μείνετε, ετοιμαστείτε για αίμα, ιδρώτα και δάκρυα. Τουλάχιστον όμως, μπορείτε να έχετε την ικανοποίηση ότι παλέψατε για τον τόπο σας.

Πάντως αν μετά τις εκλογές διαπιστώσετε ότι ποιήσατε μαλακίαν και δηλώνετε «κοψοχέρηδες» μην ανησυχείτε, διότι ο σύντροφος Τζόναθαν εκ Πιτσβούργου των ΗΠΑ έχει πρόταση για το πώς θα χειρίζεστε το ποντίκι σας χωρίς χέρια.




ΥΓ.
Προς νεοφιλελεύθερους ντυμένους ωσάν μαζορέτας με πον – πον:

Γιατί αν σε λένε SAAB φτιάχνεις αυτοκίνητα και τα θαλασσώσεις οικονομικά σε παίρνει ο διάολας, ενώ αν σε λένε xyz Bank και τα θαλασσώσεις οικονομικά πρέπει να σώζουν οι φορολογούμενοι;

Να βαρέσουν κανόνι όλες οι αποτυχημένες τράπεζες ανά τον κόσμο τώρα, να ξεβρωμίσει ο τόπος.

Καλό βόλι.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Όλα πουτάνα.


(Κλικ στην εικόνα για καλύτερη ανάλυση)

Τις προάλλες είδα μίαν γραίαν, που έτρωγε κρεμυδόφλουδες από έναν κάδο σκουπιδιών.

Αναστατώθηκα.

Μια και δυο σαν καλός πρόσκοπος, της πήγα ένα κρουασάν ζαμπόν - τυρί και ένα βιβλίo "Πώς να καμακώσετε πλούσιους γκόμενους", γιατί όπως λέει και η Κινέζικη παροιμία:

"Αν μου δώσεις ένα ψάρι, θα φάω ένα γεύμα. Αν με μάθεις να ψαρεύω, θα τρώω μια ζωή".

"Ααααα, ευφχαρηστό πεδάκη μου" είπε συγκινημένη.

Και ενώ έκανα να φύγω μου είπε:

"Μη κσεχνάς πεδάκη μου, την χώρα αφτί θα την ΣΩΣΕΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ!".

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ντιμπέιτ και νεοελληνική καγκουριά.


Ήρθαν οι πολυπόθητες εκλογές που επιτέλους θα σώσουν την μεγάλη μας πατρίδα, το Ευρώ, την Ευρώπη, την Γαια (φακ γαια), ίσως και τον γαλαξία μας. Το μόνο που δεν μπορούν να σώσουν πάντως, είναι το όποιο βιοτικό επίπεδο του Νεοέλληνα που υπήρχε μέχρι το 2007. Άλλωστε ο όποιος πρωθυπουργός εκλεγεί, θα πάει ή απλά να κουνήσει το δάχτυλο ή να πιει καφέ στο σπίτι της πραγματικής πρωθυπουργού, της φρεσκοπαντρεμένης Χριστίνης Λαγάρδ. (Το τι από τα δύο θα κάνει εξαρτάται από το αν θα είναι «μνημονιακός» ή όχι. Στο τέλος όμως θα φάει μπάτσα ούτως ή άλλως).

Μαζί με αυτές τις εκλογές, θα έρθουν και τα περίφημα «ντιμπέητ» ή «τηλεμαχίες» όπως λέγονται από κάποιους σε μια προσπάθεια εξελληνισμού της εισαγόμενης αμερικανιάς. Διότι περί αμερικανιάς πρόκειται η λέξη «ντιμπέιτ» αφού αυτή η ιστορία με τους παράλληλους μονόλογους μας ήρθε από τις ΗΠΑ και όχι από την εποχή της Ρώμης, ή την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Σε κάποιες προηγούμενες εκλογές, ο υιός Πλεύρης είχε ισχυρισθεί ότι το «ντιμπέητ» προέρχεται από το «δίβατον», οπότε αποδεικνύεται ότι εμείς δώσαμε τα φώτα στον κόσμο και πλέον η δικαίωσις του μίστερ Πορτοκάλος είναι γεγονός. Όλες οι λέξεις όλων των γλωσσών του κόσμου προέρχονται από τα αρχαία Ελληνικά, οπότε δικαιούμαστε επιδόματος ενδόξων προγόνων, φραπέ, καθώς και Σινικού τείχους, καθ’ ότι και αυτό ήταν Ελληνικό.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η σύγχρονη Ελλάδα είναι ένα κράτος αδύναμο, πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά, τεχνολογικά και ακόμα και πολιτιστικά. Διότι εάν είσαι ισχυρός σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς, επηρεάζεις τους άλλους, όχι αυτοί εσένα. Εάν ήμασταν ισχυροί, ο κόσμος θα έτρωγε πιτόγυρα και Μπυράλ και όχι Μακντόναλντς και Κόκα Κόλα. Θα άκουγε Μαργαρίτη και όχι AC/DC.

Τέτοιοι ισχυροί ήταν οι αρχαίοι Έλληνες. Πέρασε όμως η εποχή τους και άλλοι πήραν σειρά και μετά άλλοι έχουν σειρά μετά από αυτούς. Και αυτή η βιόλα θα συνεχιστεί μέχρι της εξαφανίσεως ή μετάλλαξης του ανθρώπινου είδους σε κάτι άλλο.   (Νοήμονες τοστιέρες ίσως).

Ίσως κάποιοι σαν τον Michio Kaku που θεωρούν ότι τα Αγγλικά θα είναι η πρώτη γλώσσα του εκκολαπτόμενου παγκόσμιου κράτους, βρεθούν προ εκπλήξεως όταν διαπιστώσουν την επικράτηση της απλοποιημένης Κινεζικής διαλέκτου Μανταρίν.
(χι χι χι).

Όπερ, εάν είσαι μάγκας, σε μιμούνται οι άλλοι, όχι εσύ τους άλλους. Εάν εσύ μιμείσαι, ορθότερα μαϊμουδίζεις τους άλλους, είσαι κάγκουρας, όχι μάγκας. Η μίμηση άλλωστε είναι η πιο αγνή μορφή κολακείας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω το εξής:

Το θέμα δεν είναι ακριβώς το αν θα μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ ή όχι.

Το θέμα είναι εάν θα μείνει το Ευρώ σαν νόμισμα γενικώς.

Με τα χάλια που έχουν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η ολοκληρωτική κατάρρευση του νομίσματος είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Ελπίζω στις «δίβατοντιμπεητοτηλεμαχίες» να το έχουν υπ’ όψη τους αυτό.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Όχι στους απολίτιστους ρε!!!

Κυριές, κύριοι.

Η τέχνη εξημερώνει τα ήθη, πόσω μάλλον δε τα μη ήθη όλων των τρισβάρβαρων που δεν προσκυνούν τους κληρονόμους του ομφαλού του σύμπαντος. (Εμάς δηλαδή. Τι νομίσατε ωρέ; Αλλουνούς;)

Απολαύστε λοιπόν την παρακάτω κομματάρα από τον Μάριο τον Αμοντάριστο & ΣΙΑ.

Τα λέει τα πάντα όλα και συμφέρει.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ψηφίσατε Χριστίνην εις τας εκλογάς.


Πρόσφατα πολλοί κάτοικοι του Γιουνάν Μπεηλίκ, ή Γκιαούρ Τσιφλίκ αν προτιμάτε, εξέφρασαν την δυσφορίαν των δια το γεγονός ότι η πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Χριστίνη Λαγάρδ, εξέφρασε άποψιν περί των εν Χελλένικ Ρηπάμπλικ εκλογών της 6ης Μαΐου 2012. Είπεν δηλαδή, ότι θα πρέπει να προτιμηθούν κόμματα σοβαρά και ουχί λαϊκίστικα, που θα θέσουν σε θανάσιμο κίνδυνο τα συμφέροντα των δανειστών και υποψηφίων επιβητόρων της Ελλάδος.

(Κανονικά θα ήθελε διατήρηση του στάτους κβο μέχρι το 2020, οπότε και η Ελλάς θα έχει μεταβεί εις Βαλχάλλαν, όντας ηρωικώς αποβιώσασα, αλλά θέλησε όπως δείχνει και η χειρονομία της εις την αφίσαν, να κάμει δήλωσιν μετριοπαθήν).

Κυρίες, κύριοι. Ο Σύλλογος Ανησυχούντων Πολιτών «Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος», μπροστά στο διαφαινόμενο πολιτικόν αδιέξοδον, προτείνει την υποψηφιότηταν της Κας Λαγάρδ δια την πρωθυπουργίαν. Εάν κριθεί απαραίτητον μπορεί να αναζητηθούν και αι προφανείς ελληνικαί ρίζαι της, τις οποίες θεωρεί ότι έχει βρει ο διάσημος ερευνητής Νικόλαος Κιουτσουκχαλβατσίογλου. Παρανθετικά εικάζεται ότι το αληθές όνομα της κυρίας Λαγάρδ είναι Χριστίνη Λαγαρδουμπέα και η καταγωγή της είναι από την Μάνην.

Αλλά ας παρουσιάσουμε διατί ουδεμία τρέχουσα πολιτική δύναμις μπορεί να ανταποκριθεί εις τα συμφέροντα της Πατρίδος, τα οποία φυσικά ταυτίζονται με αυτά των δανειστών και επιβητόρων ημών.

«Αυτοδυναμία!» κραυγάζει ο κύριος Σαμαρεύς της ΝΔ εις όλους τους τόνους. Και όχι μόνον αυτόν, αλλά απειλεί με συνεχείς εκλογικάς αναμετρήσεις μέχρι να απηυδήσουν οι ραγιάδαι και να του δώσουν ένα ποσοστόν της τάξης του 40% δια άνετην αυτοδυναμίαν. Όμως η ΝΔ πάνω από 30% δεν πρόκειται να πάρει και προφανώς ούτε και την ποθούμενην αυτοδυναμίαν. Και φυσικά ούτε πρόκειται να αφήσουν οι επικυρίαρχοι της χώρας να ξαναγίνουν εκλογές, οπότε είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν αποτελεί λύσιν.

«Αυτοδύμναμη Ελλάς!» κραυγάζει ο δεινός ρήτωρ Βενιζελεύς. Όμως το ζήτημα περί του μη αυτεξούσιου του Ελληνικού κράτους έχει λυθεί από το Σωτήριον Έτος 1828 από γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Συγκεκριμένα, ο Λόρδος του Ναυαρχείου Νάιτζελ Βόθρινγκτον ΙΙΙ είπεν καθισμένος εις το γραφείον του και ενώ επεολειχείτο υπό μυώδους νέγρου ναύτου του Βασιλικού Ναυτικού:
«Ελλάς αληθώς ανεξάρτητος δεν δύναται να υπάρξει. Η θέση της είναι αυτή του προτεκτοράτου της Μεγάλης ημών Βρετανίας. Ούτε στρατόν χρειάζεται να έχει. Αρκεί μία λυσιτελής χωροφυλακή».
- «Μυλόρδε, νομίζω ότι εκσπερματώσατε» δήλωσε ο νέγρος ναύτης.
- «Μα τον Θεόν Κηθ, νομίζω ότι έχεις δίκαιον».
Άρα ούτε το ΠΑΣΟΚ αποτελεί λύσιν.

Προφανώς ούτε η πολυδιασπασμένη Aριστερά αποτελεί λύσιν και ας πιάσει συνασπισμένη το 40%. Το πρόβλημα της αριστεράς είναι η τρομερή ομοιότης της με τα ραδιενεργά στοιχεία. Διασπάται συνεχώς εις απλούστερας και ενίοτε αντιμαχόμενας οντότητας. Μάλιστα όσο μεγαλύτερη η εκλογική δύναμη της Αριστεράς και κοντινή η προοπτική της όποιας εξουσίας, έστω και δημαρχιακής, ο χρόνος ημιζωής των σχηματισμών μειώνεται δραστικά μέχρι του χρόνου –dt που οδηγεί εις φυσικά παράδοξα.
Άρα ούτε η Αριστερά είναι λύσις.

Έχομεν μετά τα κόμματα της φιλελεύθερης δεξιάς, αλλά και της καμένης «πατριωτικής» τοιαύτης. Όμως η μερίδα της εύνοιας της Παναγιάς που προοριζόταν δια την Ελλάδαν, καταναλώθηκε από τον Άγγελον Αναστασιάδην δια την σωτηρίαν του ΠΑΣ Ιωάννινα. Οπότε Καμένη Δεξιά γιόκ. Όσο για την ΔΗ.ΣΥ. και την ΦΙΣ που ευαγγελίζονται τον οικονομικόν φιλελευθερισμόν, δεν θα δουν προκοπή εις τα τιμημένα αυτά χώματα, διότι ο Έλλην μπορεί να ζήσει χωρίς πολλά πράγματα, αλλά ποτέ χωρίς μπαξίς και ρουσφέτι. Ο οικονομικός φιλελευθερισμός προορίζεται μόνον δια τους επιβήτοράς μας και ο κοινωνικός τοιαύτος δια τας αδελφάς του ελέους. Ο Έλλην είναι σκληρός άνδρας και δεν μπορεί να συντάσσεται με Βαλλιανάτους.
Άρα ούτε τα μικρά δεξιόστροφα κόμματα είναι λύσις.

Όσο για την λεγόμενην ακροδεξιάν, μιλάμε διά αστείαν ιστορίαν. Γελώσι οι ξανθομπάμπουραι ναζισταί του Βορρά μα τα καμώματά των, ακούγοντας Vikingarock και πίνοντας ζύθον.
Άρα ούτε τα ακροδεξιά κόμματα είναι λύσις.

Μία είναι λύσις δια το καλόν της Πατρίδος!

Χριστίνη Λαγάρδ.

Σύλλογος Ανησυχούντων Πολιτών «Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...