Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ω τρισμέγιστε Πελοπίδα, χάθηκε το ολόγιωμο γαλάζιο φεγγάρι.



Ο διάσημος ποδοσφαιριστής των '80s Nicolas Anasteau με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος όταν αυτή έβλεπε τις μεγάλες διοργανώσεις με το μακαρόνι. Προσέξτε την σπουδή με την οποία έχει σταμπωθεί επί της φανέλας adidas το εθνόσημο της Φινλανδίας και κάτι κάθετες ρίγες που δε ξέρω τι ρόλο βαράνε. Α! για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ εθνόσημο πηγαίνανε; Βρε για δες που παλαιότερα τα χάλια ήταν χειρότερα... Πάντως ο Nicolas προλαβε σαν νιάτο το Εuro 1980 όπου και σκόραρε το μοναδικό μας τέρμα.

Μετά από 3 επίσημους αγώνες με τον σχεδόν άτιτλο (σε πολλές καλές ομάδες) Κλαύδιο Ρανιέρι στον πάγκο, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δείχνει να εναρμονίζεται με τις επιδόσεις των υπόλοιπων τομέων της Ελληνική κοινωνίας. Το ενδεχόμενο να αποκλειστεί από μία διοργάνωση όπου θα συμμετέχουν οι 24 από τις 54 ομάδες της ηπείρου και μάλιστα σε όμιλο με αντιπάλους μέτριους έως ανύπαρκτους, είναι υπαρκτό.

Έχω την αίσθηση ότι το πολύ καλό "φεγγάρι" της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2002 με τον Όθωνα, έλαβε τέλος και θα πρέπει να φάμε καμιά 10ετία με εθνική επιπέδου Αρχοντίδη, Γεωργιάδη, Παπαποστόλου κλπ. μέχρι το επόμενο, αν και όποτε έρθει αυτό, ω συναγωνιστά Πελοπίδα.

(Ε ρε γλέντια όταν η εθνική νέων της 10άρας από την Ελβετία γίνει εθνική ανδρών).

Αυτό που έπαθε η εθνική μετά την παρουσία στο μουντιάλ του 2014, μου θυμίζει το κοκομπλόκο που έπαθε η Εθνική Γαλλίας (3η στο μουντιάλ του 1986) στα προκριματικά του Εuro 88 όταν γέρασαν οι Πλατινί, Ζιρές, Τιγκανά κλπ.

Ο Καλούντιο Ρανιέρι θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπροστά στο απαξιωτικό βλέμμα του εκπροσώπου τύπου της ΕΠΟ κ.κ. Πουρουπουπού, (κανείς καλός δε χάνεται παιδιά, νόμος. Άκυρος. Χεχ), παρουσίασε το κάτωθι μέηλ από τον σύλλογο οπαδών του παλαιού διεθνούς Γάλλου τερματοφύλακος Georges Carnus :

"Εδώ κοτζαμάν Γαλλία με ποδοσφαιρικές υποδομές είχε 2-3 άσχημα φεγγάρια, δε θα έχει η εθνική Ψωροκώσταινας που το μόνο που δεν ήταν στο πόδι ήταν τα πλάνα του Ρερχάγγελ και του Σάντος; Αλόρ;"

Σωστούς βρίσκω τους οπαδούς (άνευ λόγου και αιτίας) του συμπαθούς Γάλλου παλαίμαχου τερματοφύλακος Georges Carnus, που δεν ευτύχισε να παίξει σε κάποια μεγάλη διοργάνωση παρά είδε ένα και έρμο Μουντιάλ από τον πάγκο. Μετά όταν έγινε βασικός την πάτησε από τους Σουηδούς.

Δε βαριέστε αγαπητοί ποδοσφαιρόφιλοι, φαίνεται ότι αυτή η παραφωνία στη γενικότερη κατάρρευση της Ελληνικής κοινωνίας δε μπορούσε να μείνει εσαεί.
Κάποια στιγμή οι στάθμες στα συγκοινωνούντα δοχεία θα εξισωθούν όπως κατά πάση πιθανότητα, η "παγοσμιοποίηση" θα εξισώσει τη φτώχεια για το 99,9% του παγκόσμιου πληθυσμού.

ΥΓ.

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά εκτός από ένας (κατά τον Αμερικανικό ορισμό), heart bleedin' tree huggin' commie lib'rul, είμαι και ένας καταπιεσμένος Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Χεχ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...