Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Tο ματσάκι τελείωσε. Ξερό διπλό. Συντριβή.

Πάντα ένα πολύ μικρό ποσοστό τον ανθρώπων ήταν υπεύθυνο για την τεχνολογική ή και την πολιτιστική πρόοδο του είδους μας.

Οι υπόλοιποι δεν έλεγαν και πολλά πράγματα από διανοητικές ικανότητες, απλά διαιώνιζαν το είδος μας (τίποτα κακό με αυτό) και φυσικά ήταν απολύτως ελεγχόμενοι από την εκάστοτε εξουσία με κάθε τρόπο. (Βία, θρησκείες και άλλες μεθόδους).

Ωστόσο, για να μπορέσουν οι λίγοι να ελέγξουν τους πολλούς, θα έπρεπε να υπερέχουν συντριπτικά σε νοητικές ικανότητες, πράγμα που δεν συνέβαινε.

Κατά κανόνα τα μεγάλα μυαλά που προσέφεραν στην ανθρώπινη εξέλιξη, αποστρέφονταν τις θέσεις εξουσίας.

Έτσι η έμφυτη ανθρώπινη βλακεία καλλιεργήθηκε με κάθε τρόπο ώστε να γίνει το κύριο χαρακτηριστικό της ελέγξιμης πλέμπας.

Όπως πολύ σωστά το έθεσε ο Αρκάς, το αποτέλεσμα είναι πλέον οριστικό:


Όμως, σε μία εποχή που πλέον ο άνθρωπος μπορεί να καταστρέψει οριστικά το ίδιο του σπίτι αφήνοντας χώρο μόνο για τις μεταλλαγμένες κατσαρίδες, έκατσε το παρακάτω χαρτί:


Και καθ' ότι "υπερατού" πάει να κερδίσει το παιχνίδι:


Άστα Καρλ, χάσμε 0-4 το ματσάκι στην έδρα μας και η ρεβάνς δείχνει μαύρη μετά πισωγυρίσματος...

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Macédoine de légumes


Με αφορμή το Μ*******α που εξεστόμισε Συριζαραίος υπουργός αντί του "Φυρόμ" ή "Σκόπια" σε συνέντευξη στον Τσίμα του Σκάει, ας πω και εγώ την αποψάρα μου.

(Ο Τσίμας έκανε λέει το παγόνι, όταν άκουσε τη λέξη Μ*******α, όχι επειδή είναι ψηφοφόρος της σουρεαλιστικής ΟΑΚΚΕ, που γουστάρει Μ*******α μέχρι το Τόκιο, αλλά διότι τέτοια λαβράκια, πάσα στο σέντερ φορ Σία Κοσιώνη μπροστά στο κενό τέρμα, δεν τα καις).

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, παντού εκτός Ελλάδος τα ΜΜΕ "Μακεδονία" ανεβάζουν "Μακεδονία" κατεβάζουν. Στη Σουηδία π.χ. το 1992 δεν υπήρχε ούτε μισό ΜΜΕ που να μη λέει "Makedonien".

Γιατί;

Διότι απλά ΔΕΝ τους ενδιαφέρει. Είναι πιο εύκολο το "Μακεδονία" σκέτο.

Μα καλά, δεν τους ενδιαφέρει η ΙΣΤΟΡΙΑ;

Ο Μεγαλέκος τι σκατά μιλούσε ρε αδελφέ;

Βουλγάρικα;

Την Ιστορία ο μέσος Ευρωπαίος την έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Ακόμα και αυτή της χώρας του, όπως πολλά πατριωτάκια μου Σουηδοί.

Γκόμινις-οι, γκάτζετ, αμάξα και βλαχογκλαμουριά, κλωτσοσκούφι, χόκεϊ, ποια Ιστορία;

Όποιος δεν έχει ακούσει Γερμανικό Schlager, δεν ξέρει τι πάει να πει κατάντια του ανθρώπινου είδους.

Ποιος Μότσαρτ;

Και ποιος φταίει για όλα αυτά;

Εκτός από τις μεταπολεμικές ελληνικές μπαζοκυβερνήσεις που επεοθήλαζαν ανελλιπώς τον Τίτο μέχρι το 1980 που τα τίναξε, ο οποίος έκανε "μαγκιές" λόγω βλέψεων στη Θεσ/νικη και για το "καλόπιασμα" των Βουλγαρόφωνων των Σκοπίων, μετά το 1991 φταίει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ο Σαμαράς που δε μπόρεσε να μαζέψει την κατάσταση με μία σύνθετη ονομασία και δευτερευόντως ο Μητσοτάκουλας, που δεν τον σφαλιάρισε εγκαίρως και είδε προκοπή κι αυτός μετά το '93 με τον Συμπιλίδη.
Αυτά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...