Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Ας γίνει λοιπόν η θητεία της κυβέρνησης 3ετής για να ξεμπερδεύουμε με τις πρόωρες μπούρδες (Που μας χαλάνε και τα μπάνια).

Έχει καταντήσει αηδία πλέον στην μεγάλη Εψιλονιακή® πατρίδα μας, η κατάχρηση της δυνατότητας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όποτε ο εκάστοτε πρωθυπουργός θεωρεί ότι μπορεί να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους «πατώντας» στο πρόσκαιρα γι’ αυτόν «καλό κλίμα». Αναλυτικά η λίστα των πρόωρων εκλογών μετά την μεταπολίτευση:

1. Κ.Κ. ο Α’ 1977
2. Ανδρεύς ο Α’ 1985
3. Κώστας Σημίτης 1996
4. Κώστας Σημίτης 2000
5. Κ.Κ. ο Β’ 2007

Στις υπόλοιπες εκλογικές αναμετρήσεις το κυβερνών κόμμα τις έχασε και κοίταξε να τρενάρει την τετραετία και μερικές μερούλες παραπάνω (Γεώργιος Ράλλης 1981, Ανδρεύς ο Α’ 1989, Κώστας Σημίτης / Γιωργάκης ο Α’ 2004). Το 1993 ο Γκαντέμης Μητσοτάκης δεν πρόλαβε να «ολοκληρώσει» (Που ακριβώς μάστορα;) γιατί του τράβηξε ο Αντώνης Σαμαράς το χαλί κάτω από τα πόδια ιδρύοντας την «Πολιτική Άνοιξη». Το 1974 προφανώς οι εκλογές ήταν εκπρόθεσμες κατά μία 7ετία και κάτι ψιλά ένεκα της Κυπροκτόνου χούντας. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις έγιναν πρόωρα και μάλιστα ο Κώστας Σημίτης το έχει κάνει δύο φορές.
(Πάντως παρενθετικά τον θεωρώ τον καλύτερο από τους μεταπολιτευτικούς πρωθυπουργούς, τέλος παρένθεσης).

Οι δικαιολογίες συνήθως περιελάμβαναν την γάγγραινα του Κυπριακού, ενίοτε και άλλες αιτιάσεις, αλλά το φετινό αριστούργημα που ο Κ.Κ ο Β’ ζήτησε πρόωρες εκλογές για να έχει άνετη κυβερνητική πλειοψηφία για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις (ποιες μάστορα;) έσπασε όλα τα ρεκόρ πνευματικού αυνανισμού (Σημείο των καιρών; O tempora , o mores).

Τα ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι η ΕΛ-λας® δεν είναι σοβαρό κράτος, κατά βάση επειδή οι πολίτες της δεν είναι σοβαροί. Διότι αγαπητοί συν-ΕΛ-ληνες®, όλοι αυτοί οι ταρτούφοι που έχουν κυβερνήσει κατά καιρούς είναι σαρξ εκ σαρκός μας.
Αν γουστάραμε, γράφαμε τα προσφερόμενα ρουσφέτια στα αρχίδια ή στις ωοθήκες μας αναλόγως φύλου και ψηφίζαμε Βεργή ξέρω ‘γω να μην μείνει άντερο σε όλο τον γλόμπο από τα υστερικά γέλια.

Διότι ας σας κάνω μίαν ερώτησιν: Θεωρείτε τας ΗΠΑ σοβαρόν και ισχυρόν κράτος;
Ναι; Ε, λοιπόν εκεί πρόωρες εκλογές όποτε του καυλώσει του προέδρου δεν έχει. Οι εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια Νοέμβρη. (Βέβαια εκεί γίνονται άλλες ταρζανιές με τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας).

Θεωρείτε τας Σουηδίας σοβαρόν και ισχυρόν κράτος; (Καλά πολύ σοβαρό δεν είναι, απλά σοβαρότερο της ΕΛ-λαδος. Και από δύναμη έχει μόνο οικονομική. Από στρατιωτική ισχύ βράστα. Τουλάχιστον τα μαχητικά αεροπλάνα τους τα φτιάχνουν μόνοι τους με το κέφι και το μεράκι των παλιών καλών μαστόρων).

Τι γίνεται εκεί λοιπόν στο άντρο του Θώρ του Όντιν και της Φρέγια;

Εκλογές Βουλευτικές, Νομαρχιακές και Δημοτικές ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κάθε 4 χρόνια (Κάθε 3 χρόνια μέχρι το 1994). Στήνονται 3 κάλπες χρώματος κυανού, λευκού και κίτρινου για τις τρεις εκλογές και τέρμα το πανηγύρι. Γλιτώνει και το κράτος τα έξοδα να διοργανώνει εκλογές σε διαφορετικές ημερομηνίες και μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για σημαντικότερα θέματα (Όπως παροχή επιδομάτων σε ισλαμιστές καμικάζι που παριστάνουν τους πολιτικούς πρόσφυγες).

Βέβαια καταλαβαίνω την αποστροφή του μεσογειακού σας ταπεραμέντου στα ξενερουά χρώματα των τριών καλπών αλλά τι να κάμνομεν; Οι Σουηδοί ξενερουά είναι, δεν θα μπορούσαν να διαλέξουν πιο κουλ χρώματα όπως, φούξια, λαχανί και κοραλλοκεραμυδοβορδοκόκκινο.

Ήντα να κάνεις λοιπόν…
Απ’ ότι φαίνεται τα μικρορουσφέτια θα κρατούν τον κόσμο δέσμιο του παγιωμένου πολιτικού σκηνικού όπως φαίνεται στο παρακάτω ιερόν βίδεον που αλιεύθη υπό αναγνώστου του παρόντος ΕΥ-λογ στο You tube:

6 σχόλια:

  1. Ποιου αναγνώστου ωρέ πολσεμάνιε;

    Μια αναγνώστρια δεν είχε το παρόν βλόγιον κι αυτή μάλιστα αποδείχτηκε ισλαμίστρια καμικάζι αυτοκτονίας, ξ οποία και ανατινάχθει μετά Μαλτέζικων κορασίδως κάπου στα ανοιχτά;

    Αναληθείς πληροφορίες μας μοιράζεις μου φαίνεται...

    Χα! Ποιο πιθανό είναι να καταφέρει 15χρονος, με παγκοσμίου εμβέλειας επιδώσεις στον αυνανισμό, να μην εκσπερματώσει πρόωρα εάν μια ηλιόλουστη μέρα του την πέσει η Μόνικα Μπελούτσι (σιγά μην ήταν η άλλη του Κλίντον - είπαμε, τα 15χρονα έχουν γούστο: άμα είναι να την κάνεις την μ****** να προχωρήσεις από το Penthouse στο ψητό, δεν πέφτεις κατευθείαν στα μπάζα. Αυτά τα αφήνεις για αργότερα, όταν πατήσεις τα 30 και η μαλάκινση έχει ολοκληρωθεί πλήρως...) αποφασισμένη να του αλλάξει τα φώτα, παρά να μην έχουμε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

    Γιατί για την εκσπερμάτωση, τράβας μια-δυο από πιο πριν να ξελαμπικάρεις και μετά όχι μόνο πρόωρη δεν έχεις, αλλά αντίθετα θέλει γερανό για να τον αναρτήσεις.

    Αλλά όταν είσαι εθισμένος στη πολιτική μαλακία σαν εμάς στην Ελλάδα καλή ώρα, τί να κάνεις;

    Μια ζωή με πρόωρη θα σου τη φοράνε...


    Την προεκλογική περίοδο εννοώ. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό!

    Σόρρυ για την χυδαιολογία, αλλά μου τη βάρεσε από την πολύ παρέα με τους ταράνδους...

    Vi ses!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. X-cuse me αλλα αυτα που λες είναι επικίνδυνα διότι αν γίνει τριετής η κυβερνητική θητεία θα έχουμε εκλογές κάθε δύο χρόνια. Το θέμα δεν είναι η διαρκεια αλλά η ανάγκη για καθετί πρόωρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγραψε ο ανανεωμένος πόλσε!

    Το πρόβλημα είναι πως όντως αν η θητεία ήταν μικρότερη θα είχαμε εκλογές κάθε διετία, μπορεί και κάθε χρόνο! (Όσο υπάρχουν πολιτικές ανοίξεις υπάρχει και όρεξη)

    Η ιδέα για ταυτόχρονες θεσμοθετημένες εκλογές κερδίζει πόντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Εν τόπω χλοερώ αποδημήσασα γωνία

    Αχέμ, δυστυχώς δεν είχα την τεχνικήν δυνατότηταν να εξακριβώσω το φύλο του φίλου που άφησε ανώνυμο λινκ δια το βίδεον σε σχόλιον...

    Ο Αυνανισμός είναι το εθνικόν μας σπόρ ούτως ή άλλως αγαπητέ, δεν μασάμε! Vi runkar till döds!!!

    @ 2Σx2

    Εννοείται φυσικά ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες παρά μόνο εάν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση! (αλλιώς κάνουμε και εκλογές κάθε 6 μήνες, γίνεται καλός χαβαλές)

    @ Zaphod

    Να δούμε ποιος θα το θεσμοθετήσει το ρημάδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας μισώ!

    Κλέψατε την ιδέα προσεχούς ποστ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=4WDyKoDruVA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...