Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Γίναμε ρόμπες μεν στους υπερβόρειους πλην όμως...

Διάβασα τις προάλλες στο ιστολόγιο του Στοκχολμιώτη συνΕΥλόγερ και
περήφανου χειριστή Μac, iPodcrates, για την σειρά τριών ρεπορτάζ του υψηλής αναγνωρισιμότητας στην Σουηδία, δημοσιογράφου Bo Holmström στο
κανάλι TV 4 αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών
στην Πάτρα και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρει το ρεπορτάζ είναι και η ιστορία του εικονιζόμενου Αφγανού κάτω που πήγε στην Σουηδία σε εφηβική ηλικία ασυνόδευτος και με την συμπλήρωση των 18 του χρόνων απελάθηκε από τους και καλά "πολιτισμένους" Σουηδούς, (Η υποκρισία περισσεύει στην Sveas och Götarnas rike) στον παραγκοκαταυλισμό του Ελλαδα-ντάναμο στην Πάτρα. Ναι οι Σουηδοί απελαύνουν Αφγανούς στην οικονομικώς στριμωγμένη Ελλάδα γιατί κει παν’ δε τους περισσεύουν τα λεφτά ενώ δω κατ’ μας τρέχουν απ’ τα μπατζάκια. Το σκεπτικό είναι ότι εφ’ όσον πάτησαν το πόδι τους στην ΕΕ πρώτα στην Ελλάδα τότε πρέπει εμείς να τους αναλάβουμε.


Τα ρεπορτάζ μπορείτε να τα δείτε από τα παρακάτω λινκς. (Αν κάποιος γνωρίζει πώς στον Ήφαιστο να τα κατεβάσω για να τους περάσω Ελληνικούς υπότιτλους και να τα ανεβάσω στο YouTube,να μου το πει).

24 Νοεμβρη
25 Νοέμβρη
26 Nοέμβρη

Πέρα από το επικριτικό για την Ελλάδα και την Σουηδική κυβέρνηση που απελαύνει πρόσφυγες στην Ελλάδα περιεχόμενο, υπάρχουν διάφορες ανακρίβειες αναφορικά με το ποιος είναι υπουργός δημοσίας τάξεως π.χ.. (Ανάμεσα στα άλλα που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ είναι και το διαβόητο βίντεο από το Α. Τ. Ομόνοιας όπου οι υπό του αστυνόμου ζαρντινιέρα σφαλιαριζόμενοι αλλοδαποί τσαντάκηδες αποκαλούνται ποιητική αδεία «πρόσφυγες»). Λεπτομερέστερα μπορείτε να τα δείτε στον iPodcrates

Τώρα με αφορμή αυτά θα ήθελα να σχολιάσω ως εξής:

Οι συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών είναι πράγματι άθλιες και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους:

1) Έλλειψη χρημάτων για τέτοιες εγκαταστάσεις.
Η Ελλάδα έχει ελλείψεις χαοτικές σε υγεία και εκπαίδευση, χώρια τα άλλα και χρήματα δεν περισσεύουν. Περισσεύουν μόνο για παντελώς άχρηστα Εurofighter που η μοναδική τους χρησιμότητα θα είναι οι μαϊμού αναχαιτίσεις στα επίσης άχρηστα για τον Τουρκικό λαό F16 ή F18 ή ότι αγοράσουν οι στρατηγοί πάλι τέλος πάντων. Α! Και για μίζες στους υμετέρους.

2) Δυστυχώς η εν γένει συμπεριφορά του Ελληνικού πληθυσμού και δη των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας είναι από ξενόφοβη μέχρι ανοικτά σαδιστική σε ορισμένες περιπτώσεις. (Παρενθετικά ο σφαλιαριστής της πλατείας Ομονοίας θα δουλεύει πλέον στο Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου, σαν σεκιουριτάς υποθέτω).

Παρατήρηση: Είναι τυχαίο ότι την Ελληνική Βουλή πλέον την κοσμούν χουντόφιλοι και νεοναζιστές όπως οι Βορίδης, Πλεύρης τζούνιορ, Άδωνις Γεωργιάδης Βελόπουλος κλπ ;

Βέβαια η ξενοφοβία είναι βασικό «ένστικτο» και «προεπιλεγμένη» αντίδραση σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους. Η εξάλειψη της και η αντικατάσταση της με την ανεκτικότητα είναι θέμα εκπαίδευσης.

Εάν η ΕΕ επιθυμεί να ακολουθήσει πολιτική τύπου "Φρούριο Ευρώπη" τότε θα πρέπει να ενισχύσει οικονομικά χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία που είναι πύλες εισόδου. Κοιτάξτε, κυρίες και κύριοι εις τας Βρυξελλας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε τους χωροφύλακες ούτε τους ξενοδόχους για λογαριασμό σας. Εάν δεν γουστάρετε να έρχονται κατά τα μέρη σας διάφοροι, αλλά επειδής είσθε και πολύ ανθρωπισταί ναούμε ζητάτε από την Ψωροκώσταινα να τους φιλοξενήσει, στάξτε τα μας καταλλήλως.

Οι ανακρίβειες του Σουηδού δημοσιογράφου ποσώς ενδιαφέρουν τόσο τον ίδιο όσο και το κανάλι. Αυτοί κοιτάζουν να κονομήσουν και ο τύπος φαίνεται ότι έχει βρει τρόπο να κονομάει με μία υποκριτική (αποψάρα μου) "flyktingkåt synvinkel" (Προσφυγόκαυλη οπτική γωνία). Το προηγούμενο ούτε ο Καρατζαφύρερ ή έστω ο Jimmie Åkesson ομοιδεάτης του Καρατζαφύρερ δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί :-D

Τώρα για την δυσφήμιση της Ελλάδας μέσω του TV4:

Η πρεσβεία της Στοκχόλμης τι κάνει; Έκανε αναφορά στο υπουργείο εξωτερικών; Εάν ναι η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τι κάνει; Ο υπουργός δικαιοσύνης και ο υπουργός εσωτερικών τι κάνουν; (Καλά λες και περίμεναν τους Σουηδούς για να ενημερωθούν για το τι γίνεται στους "καταυλισμούς" των προσφύγων. Απλά τώρα γίναμε ρόμπες και έξω).

Α! Ξέχασα μόλις τώρα ξεμπερδέψαμε με το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας σύμφωνα με τα Ελληνικά κανάλια που είναι τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ που είναι .... αχέμ στην αντιπολίτευση :-ο

Τέλος πάντων το θέμα της μετανάστευσης προς Ευρώπη και Βόρεια Αμερική είναι πολύπλοκο και δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί με αστυνομικά μέτρα διότι πολύ απλά ΔΕΝ αναχαιτίζεται.

Ακριβώς όπως η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τα γερμανικά φύλλα τον 5ο αι. μ.Χ. που εγκαταστάθηκαν στην επικράτειά της ακόμα και στην Ιταλία (Ναι, οι Λομβαρδοί είναι γερμανικό φύλο) έτσι και η σημερινή Ευρώπη δεν θα καταφέρει να αναχαιτίσει το μεταναστευτικό ρεύμα προς αυτήν. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων δεδομένων των οικονομικών και δημογραφικών συνθηκών.

Ακριβώς όπως ένα κομμάτι τυρί θα μουχλιάσει με τον χρόνο ο κόσμος να χαλάσει, έτσι και η Ευρώπη θα γεμίσει κόσμο από Ασία και Αφρική.

Τα διάφορα αστυνομικά μέτρα απλώς θα καθυστερήσουν την διαδικασία, όπως ακριβώς με το να βάλεις το τυρί στο ψυγείο καθυστερεί το μούχλιασμα.
(Βέβαια μία δραστική λύση για τους υπέρμαχους του φρουρίου Ευρώπη θα ήταν ο βομβαρδισμός με ατομικά όπλα των χωρών των μιαρών μεταναστών, αλλά δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο).

Όπως είπε και ο Ηράκλειτος «Τα πάντα ρει». Τίποτα δεν μένει το ίδιο και όποιος δεν προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα εξαφανίζεται, σαν τους δεινόσαυρους.

Κάτι που ειπώθηκε και στην σειρά Grotesco του SVT περί της μεγάλης Σουηδικής αρετής της προσαρμογής (Καλά πλάκα κάνει ο άνθρωψ κωμική σειρά είναι).

9 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν πρόκειται να λυθεί με την Ε.Ε.-φρούριο, αλλά μόνο με την ενίσχυση των χωρών εκ των οποίων φεύγουν οι μετανάστες για να έρθουν εδώ.

    Κανένα τείχος δεν μπορεί να σταματήσει τις ορδές των πεινασμένων.

    Και να σκεφτείς φίλε Κάρολε ότι η Σουηδία είναι η πιο φιλική χώρα στους μετανάστες!

    Μην νομίσετε ότι οι Ιταλοί ή κυρίως οι Ισπανοί μπάτσοι φέρονται άψογα στους λαθρομετανάστες...


    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν πρόκειται να λυθεί με την Ε.Ε.-φρούριο, αλλά μόνο με την ενίσχυση των χωρών εκ των οποίων φεύγουν οι μετανάστες για να έρθουν εδώ."

    Ακριβώς έτσι. Μόνο που δεν βλέπω να γίνεται κάτι το ιδιαίτερο προς αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω πρέπει να έχει σχέση με εκείνο το ρητό εκ Σειρίου περί σκύλων, πιτών και ολοκληρωμένων οντοτήτων.

    Βέβαια, σιγά μην είχαν καλύτερες ζαρντινιέρες οι Ιταλοί και οι Iσπανοί από εμάς που είμαστε και Σειριανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχή μαρξιστικής ανάλυσης:
    Το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν θα λυθεί όσο οι παραγωγικές και διακρατικές σχέσεις μένουν στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή α) ταξική εκμετάλευση και β)διακρατική εκμετάλευση
    Τέλος μαρξιστικής ανάλυσης.

    Περι εθνικής ρόμπας:
    Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, πρώτη φορά είναι; Να χαρώ πάντως τους ξύπνιους Σουηδοί που βρήκαν τρόπο να λύσουν το πρόβλημα. Απέλαση Αφγανών στην Ελλάδα! Εύγε!

    Περι του να μας τα στάξουν:
    Βεβαίως, σαφώς. Φέρτε!

    Σαφώς και έχει δίκιο και ο πολσε και ο δοκ διότι το πράγμα θα γίνει είτε έτσι είτε γιουβέτσι.

    "Τα διάφορα αστυνομικά μέτρα απλώς θα καθυστερήσουν την διαδικασία, όπως ακριβώς με το να βάλεις το τυρί στο ψυγείο καθυστερεί το μούχλιασμα."

    Προσυπογράφω το "Τίποτα δεν μένει το ίδιο και όποιος δεν προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα εξαφανίζεται, σαν τους δεινόσαυρους."
    απλά επειδή η πολιτική είναι συντηρητική (και συντηρητικοί) εκ φύσεως θα δουν το οφθαλμοφανές σε καμιά δεκαετία, όταν και η πρώτη γλώσσα στην ΕΕ θα είναι τα κινέζικα :-)

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ zaphod

    Μπα, τα Χίντι θα είναι η πρώτη γλώσσα... κομπιουτεράδες οι Ινδοί γαρ... :-DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω είναι σοκαριστικό το ρεπορτάζ έτσι....Τα χώνει καλά ο τύπος...αλλά θα μου πεις άδικο έχει?
    Θέλω να πω αν δεν ήταν η Ελλάδα και ήταν μια άλλη χώρα στην οποία αναφερόταν δεν θα με πείραζε τόσο νομίζω....τώρα όμως είναι προσβλητικό αυτό κατά κάποιο τρόπο.

    Απο την άλλη βέβαια καλά τα χώνει και ο σουηδός αλλά σίγουρα η Σουηδία δεν έχει το πλήθος μεταναστών που έχει η Ελλάδα.Αν βρισκόταν η Σουηδία στη θέση της Ελλάδας γεωγραφικά τι θα λέγαν τότε?Αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον...

    Τι να πω...είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο θέμα αυτό της μετανάστευσης.Και είναι βέβαια και ενα θέμα που ακριβώς επειδή είναι τόσο μεγάλο και δύσκολο, οι πολιτικοί γυρνάνε την πλάτη και κάνουν σα να μην υπάρχει.Προφανώς κανείς δεν ξέρει απο που να αρχίσει για να το μαζέψει κάπως...αλλά δεν είναι και λύση να μαζεύεις τις σκόνες κάτω απο το χαλάκι.

    Αλλά το πιο απαράδεκτο νομίζω είναι το οτι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται χειρότερα κι απο ζώα.Νομίζω οτι ο χ βοσκός συμπεριφέρεται στα πρόβατα του πολύ καλύτερα.
    Και αυτό είναι το ουσιαστικό πρόβλημα.Η έλλειψη ανθρωπιάς.Μα είναι δυνατόν να στοιβάζουν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ κάτω απο τέτοιες συνθήκες?!?

    Το σωστότερο βεβαίως είναι αυτό που λέει ο δόκτορ περί ενισχύσεως των χωρών αυτών.Είναι η αποτελεσματικότερη λύση του προβλήματος.Αλλά έτσι όπως τα έχει κάνει ο δυτικός πολιτισμός.....

    Και ναι σίγουρα και οι ιταλοί και οι ισπανοί τα ίδια κάνουν πάνω κάτω, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό.

    Εθνικό ρεζίλι.Όλε!Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας πάντως δεν ήταν ανάγκη....

    Ωχ.Άντε καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ unlearn

    Αξιοπρόσεκτη και υπερβαθυστόχαστη δεσποινίς Unlearnsen,

    Θα συμφωνήσω σε όσα λέτε και θα επαναλάβω ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης ενιαία και όχι να ρίχνει υποκριτικά το μπαλάκι στην Ψωρογιώργαινα, (Από τότε που Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ έπαψε να είναι Ψωροκώσταινα και έγινε Ψωρογιώργαινα) , για να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

    Επίσης πρέπει να βοηθηθούν τα αναπτυσσόμενα κράτη σύμφωνα με την Κινέζικη παροιμία:

    "Αν μου δώσεις ένα ψάρι θα φάω απλά ένα γεύμα, αν με μάθεις να ψαρεύω θα τρώω μία ζωή".

    Παράλληλα πρέπει να εκπαιδευτεί ο πληθυσμός στην Αφρική κυρίως, στην πρόληψη του AIDS και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

    Δεν είναι αδύνατο να γίνουν αυτά τα πράγματα, ΑΛΛΑ απαιτούν και πολιτική βούληση ΚΑΙ κόστος.

    Αλλά εδώ επεμβαίνει η πάνσοφη Ελληνική παροιμία:

    "ΚΑΙ η πίτα ολόκληρη ΚΑΙ ο σκύλος χορτάτος"

    Έλα όμως που δεν γίνεται να έχεις τον 3ο κόσμο στην εξαθλίωση και να εκμεταλλεύεσαι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του και μετά θες να μην σου έρθουν στην πόρτα σου ένα σωρό φτωχοδιάβολοι από κει που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα...

    Όπως έχει πει και ο Βασίλης Ραφαηλίδης, τα άδεια στομάχια κινούν την ιστορία...

    Καλόν μήναν και σε εσάς και στην μικρή γοργόνα...

    (Ποτέ δεν θα ξεχάσω την απογοήτευση της ευαίσθητης και τρυφερής παιδικής μου ψυχούλας, όταν είδα για πρώτη φορά ΠΟΣΟ μικρή πράγματι είναι :-DD )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @pölsemannen.: Κατέβασε τα 4 βίντεο του ρεπορτάζ της Tv4 απο εδώ.
    http://www.ipodcrates.com/Tv4/

    Αν έχεις Mac μπορώ να σου περιγράψω έναν απλό τρόπο, χωρίς πρόγραμμα, για να σώσεις "enbeded" και streaming video.
    Yπάρχει ένα Add-on για την ίδια δουλεία για τον Firefox, απλά δεν δουλεύει με όλα τα φορμά και σε όλα τα sites και έχει πρόβλιμα με τον Firefox για Μac.


    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2584

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν εγώ πάντως ψηφίζω pølsemannen για προθυπουργό!!
    Μια χαρά τα λες κι εγώ μαζί σου!










    Μέχρι όμως να γίνει αυτό, ή η οποιαδήποτε πρόοδος (ποτέ δηλαδή), πάω να κάτσω δίπλα στη γοργόνα μου και να κλάψουμε παρέα.
    (ναι πίστεψε με το ακούω συνέχεια αυτό περί απογοητεύσεως δια το μέγεθος της γοργόνας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ipodcrates

    Ελήφθη όβερ! Ευχαριστώ! Τα κατέβασα και σύντομα ανεβαίνει το πρώτο μέρος!

    Για το Firefox θα σε στείλω μέηλ συντόμως!

    @ unlearn

    Αξιότιμη δεσποινίς Unlearnsen, ευχαρισθώ δια την ψήφον σας!

    (Τουλάχιστον τώρα της έχουν βγάλει την ροζ μπογιά που της έριξαν τα παλιόπαιδα ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...