Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την 1η Ιουνίου 2007, όταν έγινε κινητοποίηση πολλών ιστολόγων με αφορμή τον άδικο χαμό της Αμαλίας Καλυβίνου από καρκίνο στα 30 χρόνια της, εξ αιτίας καθυστερημένης διάγνωσης.
Η υπόθεσή της έγινε γνωστή στην ελληνική μπλογκόσφαιρα όταν σταδιακά όλο και περισσότεροι κυβερνοναύτες άρχισαν να επισκέπτονται το ιστολόγιό της.
Δυστυχώς μετά τον θάνατό της το τμήμα των σχολίων γέμισε εκτός από συλλυπητήρια μηνύματα και από σπαμ και κακοήθεις, καθ’ ότι για κάποιο λόγο δεν κλειδώθηκαν τα σχόλια, ή εναλλακτικά δεν βρέθηκε κάποιος να ασχοληθεί με την διαγραφή των υβριστικών σχόλίων.
Η κινητοποίηση είχε αντίκτυπο και στα ΜΜΕ, αφού εφημερίδες και κανάλια ασχολήθηκαν με το θέμα, αποτελώντας προάγγελο της μεγάλης δημόσιας μπλογκοτέτοιας διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα δύο μήνες αργότερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Δύο ιστολόγια δημιουργήθηκαν, το πρώτο εδώ, και ο διάδοχός του εδώ. Επίσης ξεκίνησε και η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών εδώ, όπως φαίνεται και από το κυλιόμενο μήνυμα στην κορυφή του ιστολογίου.
Ατυχώς ο αρχικός ενθουσιασμός ξεφούσκωσε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα σχεδόν έναν χρόνο μετά να έχουν συγκεντρωθεί μόλις 700+ υπογραφές.
Αργότερα ακολούθησαν και άλλα ηλεκτρονικά ψηφίσματα με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε συλλογή υπογράφων, ένα για το θέμα Κιλτίδη και την άρση των περιορισμών του κυνηγιού στις πυρόπληκτες περιοχές και ένα περί πυρκαγιών με ένα εντελώς ανερμάτιστο κείμενο.
Περιττό να αναφέρει κανείς ότι όλες οι ενέργειες δεν υπήρξαν επιτυχείς , ανεξαρτήτως αριθμού υπογραφών και σταλθέντων μέηλ σε υπουργούς και βουλευτές.
Γιατί λοιπόν έτσι; Αποφάσισα λοιπόν να ρωτήσω τον Σουηδό μετανάστη στην Ελλάδα Göran - Ragnar Vrålkåtdåresson να μου πει την γνώμη του για το θέμα.
Ιδού τα “My two cents” όπως το έθεσε.
1. Οι Έλληνες γενικά δεν έχουν καν καταναλωτική συνείδηση, πόσο μάλλον κοινωνική συνείδηση, ώστε να μην πέφτουν θύματα των κερδοσκόπων. Πάνε σαν βόδια και πληρώνουν όσο - όσο για πανάκριβες ντομάτες Χριστουγεννιάτικα, πέφτοντας θύματα των λαμογίων και ούτε τους περνά από το μυαλό να τιμωρήσουν τους εκμεταλλευτές μη αγοράζοντας τα προϊόντα τους. Αν οι Έλληνες δεν έχουν σοβαρό καταναλωτικό κίνημα που θα προασπιστεί τα συμφέροντα τους σε ένα θέμα που καίει καθημερινά όπως η ακρίβεια, πώς θα ασχοληθούν με το ΕΣΥ και την υγεία; Άλλωστε αυτή την θυμούνται αν αρρωστήσουν σοβαρά οι ίδιοι, ή κάποιο μέλος της άμεσης οικογένειάς τους. Αν αρρωστήσει ο θείος που δεν έχει σημαντική ακίνητη περιουσία, ας πάει να κόψει τον λαιμό του.
2. Για να υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα σε τέτοια μεγάλα θέματα απαιτείται συνεχής πίεση και προσπάθεια διαρκείας. Ακόμα και μία πετίσιον που θα συγκεντρώσει πολλές υπογραφές, από μόνη της δεν κάνει τίποτα. Ο αρχικός ενθουσιασμός ξεφουσκώνει γρήγορα και η κατάσταση μένει ως έχει. Ίσως φταίει το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν είναι φαν της μακρόχρονης προσπάθειας και σχεδιασμού. Είναι το «δωσ' υμίν σήμερον» και αυτό ίσως εξηγεί το γεγονός γιατί η χώρα δεν ανέπτυξε ισχυρή βιομηχανία ή γιατί δεν ασχολείται με την έρευνα νέων τεχνολογιών.
Αυτά από τον Γιόραν – Ράγκναρ και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί του.
Μολαταύτα σκέφτομαι μήπως λόγω της επετείου θα ήταν σκόπιμο να ξαναρχίσει μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου. Ενδιαφέρων διάλογος έχει αναπτυχθεί στο ιστολόγιο του Προέδρου του Γαλαξία και του αρχηγού της Γαλαξιακής αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εδώ. Δέστε και το πόστ της Αφροδίτης που συμμετείχε στην αρχική κινητοποίηση εδώ καθώς και της Αθηνάς εδώ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ:
Γόνιμος διάλογος επί του θέματος της συμπλήρωσης ενός έτος από την
κινητοποίηση με αφορμή τον άδικο χαμό της Αμαλίας Καλυβινου γίνεται στο http://www.amaliasday.blogspot.com/
Συμφωνούμε στις παρατηρήσεις των 2 cent...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερικές εναλλακτικές-υποβοηθητικές απαντήσεις μπορεί να είναι
α) Αποδόμηση της όλης προσπάθειας από τρίτους (βλ. Ελ και συνωμοσιολογία)
β) Πολλοί ξέρουν να φωνάζουν στο ανώνυμο, όχι όμως και να δίνουν τα στοιχεία τους όταν πηγαίνουν κόντρα σε πολιτικούς και στην πολιτική εν γένει
γ) Το θέμα κρύωσε και ξαναζεσταμένο δεν είναι το ίδιο...
Και πάλι όμως οι 700 υπογραφές μου φαίνονται πολύ λίγες σε σχέση με τον κόσμο που ασχολήθηκε τότενες...
Α, στο ποστ μου δεν υπάρχει τόσο διάλογος όσο προσπάθεια διαλογου, μιας και η συμμετοχή είναι σε πολύ μικρά επίπεδα, σε σχέση τουλάχιστον με την όποια επισκεψιμότητα
Αυτό που νιώθω είναι ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πια τόσο πολύ από τα χιλιάδες στραβά που συμβαίνουν και είναι τόσο σίγουρος ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ώστε καταθέτει τα όπλα. Από την άλλη, έτσι δεν πάμε πουθενά, ή μάλλον πάμε ολοταχώς κατά διαόλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΕΣ ΚΙ ΕΠΕΣΕ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ ΦΥΛΟΞΗΡΑ ΚΑΙ ΧΟΛΕΡΑ ΜΑΖΙ, ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΖΑΦ ΚΙ ΕΔΩ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΓΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΓΩ ΤΑ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΔΩ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ... ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...
ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Τι να προσθέσει όμως κανείς που να μην έχει ειπωθεί, και μάλιστα καλύτερα ή πιο εύστοχα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αίσθηση και η στάση που έχω για όλες τις πρωτοβουλίες, κινήσεις, διαμαρτυρίες κτλ είναι θετική, θέλω να πω: ό,τι μπορεί ο καθένας κάνει - υπογραφές, mails διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, συλλογικές προσπάθειες, τρέξιμο και μπλέξιμο - ό,τιδήποτε. 9 φορές στις 10 είμαι ανεπιφύλακτα σύμφωνη με τα αιτήματα και τη διάθεση για να δηλώσουμε "μπάστα ρε κάφροι, είμαστε κι εμείς εδώ".
Το κακό που προκύπτει απ' όλα αυτά είναι πως, όταν αναπόφευκτα κάποια στιγμή ατονήσουν, μένει στους μετέχοντες μια αίσθηση απογοήτευσης (παρόμοια με τη γενικότερη απογοήτευση που έχει μετατραπεί σε παραίτηση) και μια πικρία: "τίποτα δεν αλλάζει".
Σπάμε τα κεφάλια μας όλη μας τη ζωή (ναι, πιστεύω πως κι εσείς αυτό κάνετε κι ας μη σας ξέρω στ'αλήθεια): Πώς να αλλάξουμε την κατάσταση; πώς να σώσουμε ό,τι μπορούμε; πώς να προστατέψουμε τα στοιχειώδη δικαιώματα και τις βασικές μας ανάγκες, μεταξύ των οποίων -ίσως και πιο καθοριστική απ΄όλες- είναι η αξιοπρέπειά μας;
Έ; Πώς ;
Mόνο γαϊδουρινή υπομονή, επιμονή και σταθερότητα σε πέντε πράγματα που πιστεύουμε έχω να προτείνω αδέρφια, και δε σας λέω κάτι καινούριο.
Κι ένα γερό ματσούκι στο χέρι βέβαια -για τις ακραίες καταστάσεις- δεν θα έβλαπτε κανέναν.
(αν και κατά βάθος είμαι πασιφίστρια.)
Ορίστε, τα είπα.
Ας αναπαύεται εν ειρήνη η Αμαλία. Στην Ελλάδα τα θαύματα κρατάνε λίγο, όμως!
ΑπάντησηΔιαγραφήPolse, συμφωνώ με την άποψη του φίλου σου. Φοβάμαι ότι ακόμα και η υπόθεση της φουκαριάρας της Αμαλίας έγι΄νε μόδα. Θα μου κάνει τρομερή εντύπωση αν δεν ανακαλύψω group στο Facebook για την Αμαλία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πάλι μια Ολλανδέζα φίλη μου το έχει πει κάπως αλλιώς για την Ελλάδα: «Για τον Έλληνα, η Ελλάδα τελειώνει στην πόρτα του σπιτιού του». Εγώ θα συμπλήρωνα και στην πόρτα του σπιτιού στη Σουβάλα που περιμένει να κληρονομήσει.
Χαιρετώ
@ Ζέηφονδ Βήβελβροξ
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχετε δίκιο αγαπητέ πρόεδρε, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος δεν θα περάσει των Νεφοχίμ!
Παρενθετικά δέστε ένα ωραίο του Ντάγκλας Άνταμς που αλίευσα (έχει και 2ο μέρος)
@ pastaflora
Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. (Εκτός αν πρόκειται για σεξ. Εκεί δεν συμβιβάζομαι με παρακάτω από Μήτσαινα).
@ ATHENA
Και παρ' όλα αυτά η Ελευθεροτυπία έγραψε άρθρο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο της Αμαλίας. Δες στου Κρόγια.
@ incontinentia
Ακριβώς όπως τα λέτε είναι, μόνο που οι ΕΛ προτιμούν να κρατούν φραπεδιές αντί ματσούκια...
@ apos
Μμμμ... νομίζω ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έγινε γκρουπ, είναι ότι τo Facebook δεν ήταν τόσο τρέντυ στην χώρα των ΕΛ πριν ένα χρόνο...
Η πόρτα στα Σούβαλα είναι γκρίζα ζώνη που διεκδικεί και αυτή η αντιπαθέστατη αδελφή μου η Μερόπη, αλλά δε θα της περάσει! :-P
@apos
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει group και παραυπάρχει. Ο μόνος στόχος του είναι να στέλνει κόσμο στο ψήφισμα. Είναι κακό αυτό;
@ Zaphod
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει σοβαρά; Δεν είχα πάρει μυρωδιά μιλάμε... :-Ο
Το ζουμί της όλης υπόθεσης κρύβεται πίσω από αυτό που υπόθηκε: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΓ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Από το γεγονός ότι ψωνίζουν ντομάτες τα Χριστούγεννα, μέχρι ότι βάζουν βενζίνη από τη "σελ" και τη "Μππ", με το παραμύθι ότι έχουν καλύτερη βενζίνη, ενώ όλοι μας ξέρουμε πως ο εισαγωγέας στη χώρα είναι ένας και όλοι ψωνίζουν το ίδιο υγρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν όλοι μας λέμε μποϋκοτάζ στις μεγάλες αλυσίδες και να ψωνίζουμε από μικρά καταστήματα της γειτονιάς κανείς δεν ακολουθεί. Από τον καφέ που έφτασε να κοστίζει 4 ευρώ, από το ψωμί που ανεβαίνει, από το γάλα και τα απορρυπαντικά!
Ο νεοέλληνας είναι καταναλωτικά ανώριμος. Πάει και τελείωσε. Επιδή, όμως αυτό είναι ομαδιό παιχνίδι, την πληρώνουμε όλοι μας..
δυστυχώς πρέπει να συμφωνήσω με τον Σουηδό μετανάστη...
ΑπάντησηΔιαγραφήόλα στα ..αυγά του, του εγχώριου καταναλωτή...
σε αυτό να συμπληρώσεις και τα οικονομικά της προσφοράς που ισχύουν (ο παραγωγός σου πουλάει ότι θέλει)
Ορθόν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που με ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ είναι που έτσι και πεθάνει κι άλλος άνθρωπος μετά από παρόμοια καροιδία και πόνο - διόρθωση: γνωστοποιηθεί με κάτι σε ημερολόγιο, γιατί ψοφάμε σαν τις μύγες κανονικά και δεν μας δίνει κανείς σημασία, έτσι λοιπόν και ξαναβγεί στον αέρα μια παρόμοια υπόθεση-καταγγελία, θα βουίξει ο τόπος, θα την πάρουν για αντιπολιτευτικά πυρομαχικά, θα την παίξουν τα μήντια για να γεμίσουν το χρόνο τους, και αποτέλεσμα το εξής ένα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Πιο εύκολο θα είναι να ποινικοποιηθεί το ρουσφέτι στην Ελλάδα, παρά να γίνει κατι σοβαρό, παρ'όλο που ξέρουμε όλοι ότι το θέμα είναι φλέγον και βρωμάει και ζέχνει, αλλά βολεύει ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΝ ΚΟΣΜΟ. Ακόμη κι εμάς που θυματοποιούμαστε - ποιός μπορεί να τα βάλει με "το σύστημα"?
Ο ωχαδερφισμένος, βολεμένος, εαυτουλάκος Ελληνάρας? Που μόλις του τύχει η στραβή, πληρώνει φακελάκι χωρίς δεύτερη κουβέντα? Η ο άρρωστος και η οικογένειά του, που χάνει τ'αυγά και τα πασχάλια και δεν ξέρει τι να πρωτοσώσει?
Και πιστεύει κανείς ότι με κάποιες εκλογές θα καθαρίσει η σαπίλα? Οτι θα τον περιποιηθούν καλύτερα, αφού στο κάτω-κάτω τον γδέρνουν κανονικά από κρατήσεις για ένα ΙΚΑ που χρησιμοποιείται για να βουλώνει τρύπες?
Τι να πρωτοπώ, είμαι ΕΞΑΛΛΗ, η ψυχολογική μου κατάσταση αναλογιζόμενη το τι συμβαίνει και το τί ΔΕΝ γίνεται, με κάνει να μην μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ.
Γιατι μέσα σ'όλα, δε με νοιάζει για μας τόσο, όσο για τα παιδιά μας.
Που αρρωσταίνουν και η Παναγιά μαζί τους να μην τα ψοφήσουν μέσα στον οχετό του ΕΣΥ. Που μεγαλώνουν σε αυτόν τον βόθρο απαξίωσης και γραψαρχιδισμού και θα το διαιωνίσουν αν δεν σταθούμε εμείς εμπόδιο.
ΦΩΝΑΞΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ!
Η ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κόσμος εδώ αρέσκεται στα ωραία λόγια, στον λαϊκισμό και στο χάιδεμα αυτιών.
Γουστάρει να ακούει ότι είναι και ο πρώτος, ότι όταν έχτιζε αυτός Παρθενώνες οι άλλοι κρύβονταν στις σπηλιές, ότι ίσως να προέρχεται και από τον Σείριο, ότι οι έλληνες είναι ο περιούσιος λαός, και λοιπές αηδίες.
Αυτά θέλει να ακούει, αυτά του λένε και με αυτά αυτοπαραμυθιάζεται.
Και γι'αυτό δεν διορθώνεται. Διότι δεν ξέρει ότι ζει λάθος.
Είναι απλά ξερόλας.
Παντού:
Όταν οδηγεί.
Όταν μιλάει.
Όταν δεν αφήνει κανέναν να μιλήσει.
doctor
Αγαπητε Καρολε,
ΑπάντησηΔιαγραφήκατι ετοιμαζω σχετικο (εχω πεσει με τα μουτρα που λενε) και θα ειδοποιησω εγκαιρως.
Η καταναλωτική συνείδηση απαιτεί κοινωνική συνείδηση, δυστυχώς όμως για εμάς τους Έλληνες το προαπαιτούμενο και για τα δυο είναι η παιδεία και η καλλιέργεια των πολιτών! Και τα δύο είναι ανύπαρκτα –τουλάχιστον από την πλευρά του κράτους – υπάρχουν μεμονωμένα στους ίδιους τους πολίτες, σε αυτούς τουλάχιστον που θέλουν κάτι παραπάνω στην ζωή τους από το να είναι απλά ανενεργά μέλη μιας κοινωνίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την μάζα, δυστυχώς αυτές οι δύο έννοιες είναι άγνωστες και φοβάμαι πως σε λίγο καιρό θα χρειάζονται επεξήγηση όπως η λέξη «Ψεγάδι» εχθές στις πανελλήνιες.
Ωραία, συμφωνούμε όλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι κάνουμε;
Δεν ξέρω.
Το μόνο που ξέρω, και θέλω να το τονίσω (για να τ΄ακούσω και εγώ), είναι πως δεν αρκεί η καταναλωτική και κοινωνική συνείδηση, δεν αρκεί να αρνούμαστε τα ρουσφέτια-τις καφρίλες-τα φακελάκια, δεν αρκεί ούτε να αρπαζόμαστε με τον κάθε μπαμπουίνο που συναντάμε στην καθημερινότητά μας.Χρειάζεται να μιλάμε, και να επιμένουμε, και στην ανάγκη να συγκρουόμαστε με όλους εκείνους τους ΚΑΛΟΥΣ και κοντινούς και συζητήσιμους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε καθημερινά, και που είναι ελαστικοί σ' αυτά τα πράγματα.
Τα γράφω όλα αυτά εν βρασμώ.
Καλός, φιλότιμος συνάδελφος πάνω σε κουβέντα για δικό μου πρόβλημα αναφέρει: "κοίτα να βάλεις κανά γνωστό για να το λύσεις".Δεν απαντώ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. Ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Ότι δεν έχει σημασία αν όλοι με μέσο-βύσμα-φακελάκι κάνουν δουλειά. Αν το κάνω κι εγώ, με τι μούτρα ζητάω αξιοπρέπεια και αξιοκρατία; Ότι αυτό πρέπει να σβήσει από τη συνείδησή μας ως μέθοδος. Ότι αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Κακό. Τζιζ.
Να μιλάμε. Να τονίζουμε γύρω μας πως αυτή είναι απαράδεκτη στάση ζωής. Κι ας μας πάρουν για εξυπνάκηδες.
Να πάψει να είναι αυτός ο κανόνας...
Φίλε polsemannen,
ΑπάντησηΔιαγραφήπήρα μια προτωβουλία για της 1 Ιουνίου. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για την Αμαλία στην μνήμη της. Εάν θελέτε διαδώστε το σε όσους ποιο πολλούς μπορείτε.
Σας παραθέτω link για το ποστ μου.
http://moyratos.blogspot.com/2008/05/post.html
Το σκεπτικό μου είναι να δουν όλα τα ΜΜΕ (γιατί όλοι κοιτάνε τα blog) εκείνη την ημέρα ένα και μόνο ένα ίδιο με όλους ποστ. Ίσως σημάνει κάτι για τον κόσμο, ίσως και πάλι τίποτα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά μόνο να αφιερώσουμε μια μέρα στην μνήμη της Αμαλίας.
@ Ταχυδρόμοοοοοοοοοος ! !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνωριμώτητα, έλλειψη παιδείας και σταρχιδισμός που πληρώνεται ακριβά σε όλα τα επίπεδα, ατυχώς.
@ geokalp
Αναρωτιέμαι πόσο πάει η εξάδα των ωών...
@ An-Lu
Ναι, κρίμας όμως...
@ Aphrodite
Ορθώς επισημαίνετε, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια, πρέπει να είναι μακρόχρονη και πολυεπίπεδη, αλλιώς ντζίφος!
@ doctor
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ότι οι Έλληνες έχουν υπερευαίσθητα σεξουαλικώς αυτιά.
@ Rodia
Αναμένομεν εναγωνίως!
@ Nick Fassolas
Άμα μετά την "αρωγή" και "ευδοκίμηση" της δεκαετίας του '80 φθάσαμε στο σημερινό "ψεγάδι", καληνύχτα σας...
@ incontinentia
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα γραφόμενα σας!
@ moyratos
Θα πάω στο βλογ σας και θα σας απαντήσω!
Tι λέτε, πάμε για σχολιασμό και προτάσεις στο Για την Αμαλία / Για την Υγεία, ή συνεχίζουμε κι εδώ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σκάσω ρε παιδιά, κάθε μέρα παίζουν τα κανάλια κι από κάποια τραγική κατάληξη λόγω Ε.Σ.Υ., ή ιστορίες για αγρίους σε σχέση με την οργάνωσή του, κι εμείς καθόμαστε και τα τρώμε...
Έλεος με τις υπογραφές...πραγματικά δεν έχω δει πιο ηλίθιο κίνημα από τα petitions (άσχετο με το αν ο σκοπός είναι σωστός..καμμία αμφιβολία περί τούτου)..
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι ψάχνουν για "τρόπο αντίδρασης" αλλά όταν έρθει η ώρα των εκλογών πάνε πάλι και ψηφίζουν τις ίδιες δύο οικογένειες που μας κυβερνούν τα τελευταία 50 χρόνια και μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση που είμαστε...έλεος...υπάρχει τρόπος αντίδρασης και λέγεται δημοκρατία...απλά το 90% των ελλήνων εκείνη την μέρα σκέφτεται ποιος από τους δύο "πατριάρχες" θα τον βολέψει (ή τα παιδιά του) σε μία θεσούλα στο δημόσιο και πάλι τους ψηφίζει...
Όσο για τις υπογραφές (για να επανέλθω), ένα μέσο όπου απαιτεί απλά 10 δευτερόλεπτα συμμετοχής τι δύναμη να έχει δηλαδή? Μπείτε στο facebook και θα βρείτε groups με 1.000.000 μέλη (που απαιτεί περισσότερο κόπο να μπεις από το να υπογράψεις ένα petition) που υποστηρίζουν τον SpongeBob για πρόεδρο...
Μακάρι να άλλαζαν τα πράγματα..αλλά η σημερινή ελλάδα είναι πραγματικά αυτή που μας αξίζει...
@ River Phoenix
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά όταν ο Έλληνας πολίτης δεν χρησιμοποιεί σωστά τα όπλα που έχει (ψήφο και επιβράβευση φτηνών και ποιοτικών προϊόντων) τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών...