Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Μην βαριέστε να χρησιμοποιείτε τον εγκέφαλό σας και την κριτική σας ικανότητα όποιο και αν είναι το επίπεδό τους. Είναι η μόνη σας άμυνα!

Πραγματικά απελπίζομαι βλέποντας όλο και περισσότερο την λαίλαπα του ανορθολογισμού να παίρνει παραμάζωμα την κοινή λογική, αντικαθιστώντας την με παραμυθάκια και ρετσέτες για ηλίθιους. Ρετσέτες και παραμυθάκια που πέρα από την αποβλάκωση που διασπείρουν, παχαίνουν μέχρι σκασμού με 500ευρα τα πορτοφόλια, ενίοτε και τις μαύρες σακούλες σκουπιδιώνε, διάφορων θρησκευτικών και παραθρησκευτικών γκουρού και άλλων παραμυθάδων επί πληρωμή. (Οι γιαγιάδες συνήθως λένε παραμυθάκια με δράκους και πριγκιποπούλες τζάμπα, ενίοτε και μετά χαρτζιλικιού).

Είναι γνωστό ότι ο μέσος άνθρωπος βαριέται να σκέφτεται, για την ακρίβεια βαριέται να κάνει το οτιδήποτε απαιτεί την παραμικρή προσπάθεια, εκτός ίσως εάν στο τέλος αυτής προβλέπεται ένας καλός οργασμός. (Βέβαια και η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι μέσα σε λογικά πλαίσια).

Έτσι αφήνεται να πέσει θύμα διαφόρων παραμυθακίων από πολλούς και διαφόρους, που δίνουν δύο οφέλη:

1. Παρηγοριά στο αναπόφευκτο γεγονός του θανάτου και του τέλους της ζωής.

2. Έναν ψευδοδηγό συμπεριφοράς, έναν ψευδομπούσουλα που εξηγεί, συνήθως με τερατολογίες, τον απίστευτα πολύπλοκο κόσμο που ζούμε. Τόσο τον ασήμαντο πλανήτη μας και την κοινωνία των άτριχων πιθηκοειδών της οποίας είμαστε μέλη, όσο και το "παραέξω". Τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα, που έλεγε και ο Douglas Adams. (Η απάντηση σε όλα αυτά είναι "42", αλλά αυτό είναι μόνο για τους μυημένους).

Βέβαια το μειονέκτημα είναι ότι πέφτει μετά θύμα εκμετάλλευσης από διάφορα ιερατεία, ή αετονύχηδες παραμυθάδες, με σημαντικές συνέπειες για την τσέπη του, ή την ψυχική του υγεία. Π.χ. ομοφυλόφιλος αρχιμανδρίτης ή παπαδοπαίδι σε καθολική εκκλησία. Βέβαια το παπαδοπαίδι στην καθολική εκκλησία θα έχει και αρκετές συνέπειες σωματικής υφής, τις οποίες δεν θα περιγράψω διότι θέλω να κρατήσω κάποιο επίπεδο. (Λέμε τώρα).

Είναι δυνατόν η πλειονότητα των ανθρώπων να είναι τόσο αφελής, ώστε π.χ. να πιστεύει κανείς δοξασίες όπως ότι το σύμπαν στηρίζεται πάνω σε μια γιγαντιαία χελώνα εάν είναι Ινδουιστής;

Ή ότι θα πηδήσει 72 παρθένας εις τον παράδεισο εάν είναι Μωαμεθανός;

Ή ότι θα ψηθεί στο γκριλ αιωνίως εάν δεν τηρήσει τας Ιεράς νηστείας εάν είναι Χ.Ο.;

Ή ότι τον ηλεκτρισμό ή την δυνατότητα κατασκευής των στολών των αστροναυτών του προγράμματος Απόλλων (1961-1975) τις έδωσαν οι Νεφελίμ που ζουν στην κουφάλα γη, εάν είναι Λιακοφυλόφιλος; (Σοβαρότατη ψυχοσωματική διαταραχή).

Ναι είναι.

Διότι κατά πρώτον είναι η αδράνεια και η φιλοσοφία της ήσσονος προσπάθειας που λέγαμε παραπάνω, που είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, αλλά και η πλύση εγκεφάλου που γίνεται στους ανθρώπους από μικρή ηλικία από τα διάφορα θρησκευτικά ιερατεία. Εάν έχεις μάθει από μικρός να ζεις με "ρετσέτες" και να μην ερευνάς, όσο ζεις θα ψάχνεις να βρεις τον "ψαγμένο", σε στυλ γκουρού τάδε, ή γέροντα Δείνα, ή Λιακοβελό να σου πει τι "παίζεται" και το πόσο γίγας είσαι απλά και μόνο επειδή είσαι μέλος της τάδε θρησκείας ή του δείνα έθνους.

Διότι αγαπητή αναγνώστρια, εάν κάποιος επιθυμεί να διακορεύσει 72 παρθένας, καλόν είναι να αρχίσει να το πράττει από τώρα, διότι όταν γίνει σκουλικοτροφή ή στάχτες θα είναι πλέον αργά. Τολμώ να πω μάλιστα παραφράζοντας τον Μάρκ Τουέϊν, ότι θα είναι στην ίδια κατάσταση μετά θάνατον, με αυτή που ήταν το 1843, ή το 1512, ή το 267.156 π.Χ.

Επίσης εάν χλαπακιάζει το απίστευτο που είδα σε εκπομπή του Λιακό, δλδ κάτι σαν :"Μα κοιτάξτε αυτή την πολύπλοκη στολή του αστροναύτη του Απόλλων! Είναι δυνατόν να τη φτιάξαμε μόνοι μας; Σίγουρα κάποιος μας έδωσε την τεχνολογία!", ας κοιτάξει τι έκανε ο Ερατοσθένης. Ένας τιτάνας του πνεύματος, με δύο παλούκια και το μυαλό του, μέτρησε την περιφέρεια της γης τον 3o αι. π.Χ! Το αποτέλεσμα της εργασίας πολλών ανθρώπων σαν τον Ερατοσθένη είναι οι διαστημικές στολές των αστροναυτών, ω Λιακόπληκτοι μπουζουκοκέφαλοι.

Βίντεο σχετικά με το θέμα από την εκπομπή COSMOS του αείμνηστου Carl Sagan ακολουθεί από κάτω.
Δεν έκατσα να το υποτιτλίσω γιατί:
α)Βαριέμαι καλοκαιριάτικα και
β) Άπαντες οι αναγνώστες του παρόντος βλογ έχουν Λόουερ Στρατηγάκη.



Έτσι που λέτε. Ιδού τι μπορεί να κάνει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος σε μια εποχή που ο κόσμος νομίζει ότι τους κεραυνούς τους ρίχνει ο Δίας και ότι ο Όλυμπος είναι η κατοικία των θεών. Σίγουρα, εάν βάλει κανείς το μυαλό του να σκεφτεί, δεν θα φτάσει απαραίτητα σε τέτοια επιτεύγματα, αλλά χρησιμοποιώντας την κοινή λογική και το πολύ απλό ερώτημα "Ποιος ωφελείται από το Α ή το Β;" μπορεί να είναι σίγουρος ότι δύσκολα θα τον πιάσει κανείς κορόιδο.


Προς αυτή την κατεύθυνση, σας προτείνω τα παρακάτω λινκς του You Tube, το κανάλι του Pat Condell που πραγματεύεται θεολογικά ζητήματα με καυστικά κριτικό πνεύμα, καθώς και τα βίντεο του αείμνηστου αμερικάνου κωμικού George Carlin.

Τέλος, μπορεί να ρωτήσει κανείς:
Κάρολε, τι στάση ζωής προτείνεις αφού θεωρείς γενικά τις θρησκευτικές δοξασίες αναξιόπιστες και το γεγονός της ύπαρξης ζωής μετά θάνατον μάλλον απίθανο;

Συνελληνίδες, Συνέλληνες και Συνελληνόπουλα. Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει πολύς πόνος και πολλή δυστυχία. Στο σύντομο πέρασμα μας από εδώ, αυτό που μπορεί να θεωρηθεί σωστή και ηθική συμπεριφορά, είναι να κάνουμε ότι μπορούμε να μειώσουμε την δυστυχία που υπάρχει ενώ παράλληλα να κάνουμε το παν ώστε να μην παράγεται και άλλη. Τίποτε άλλο.

Οι αρρώστιες και τα εκ γενετής ελαττώματα δεν υπάρχουν επειδή κάποια ανώτερη δύναμη μας καταράστηκε ή διότι θέλει να μας "δοκιμάσει" βάζοντας στοίχημα με τις αντοχές μας. Υπάρχουν διότι είμαστε προϊόντα μιας διαδικασίας "trial and error" και τυχηματικών δράσεων, όπου τα πολύ αποτυχημένα πειράματα απλά δεν αναπαράγονται, δλδ δεν διαιωνίζουν τα γονίδιά τους.

Από κει και πέρα μετά θάνατον δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι γνωρίζω τι συμβαίνει, αλλά κατά 99.9999% θα βρεθείτε στην ίδια κατάσταση που ήσαστε ΠΡΙΝ γεννηθείτε. Δεν νομίζω ότι προβλέπεται μπάρμπεκιου, ή 72 παρθένες, ή Νιρβάνα (όχι το παγωτό, ή άλλη η κανονική). Τόσο απλά.

Πριν το παρών ιστολόγιο κλείσει για θερινές διακοπές, μάλλον θα ακολουθήσει ένα ποστ-συνομωσία με θέμα τις κοτρόνες της Γεωργίας, ήτοι "The Georgia Guidestones". Εκεί θα σας δείξει ο Μπάρμπα Κάρολος συνωμοσία! (χι χι χι).

Ευτυχείτε και υγιαίνετε!

17 σχόλια:

  1. Υπάρχει μια φράση του παμμέγιστου κι αείμνηστου Carl Sagan που εξηγεί με ένα τρόπο τη συσσωρευμένη βλακεία:

    "Οι εξωγήινοι είναι εμπορικοί, αλλά οι φαρσέρ είναι βαρετοί και κακόγουστοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση είναι 42, αλλά έχουμε ξεχάσει πλέον την ερώτηση.

    Επίσης, μη λησμονείτε, αδελφέ, και τους ετέρους απατεωνίσκους, οι οποίοι εποφθαλμιούν επίσης την ημετέραν τσέπην, υποσχόμενοι πολύ χρήμα (τόσο που να σκάει το πορτοφόλι μας), πολλή υγεία (τόσο που να σκάμε εμείς οι ίδιοι) και πολύ σεξ (τόσο που να σκάει ολόκληρη η παραγωγή προφυλακτικών της duo και της durex μαζί)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου προσπαθείς να τα εξηγήσεις τα πάντα με την λογική.
    Αμ δε!
    Ενα πρόβλημα που η λογική σου σου λέει ότι είναι αδύνατο να γίνει αναγκαστικά σε οδηγεί σε μεταφυσικές λύσεις.
    Πχ. ποιός μπορεί να βρεί 72 παρθένες σε όλη του την ζωή;
    Να γιατί καταφεύγει στην θρησκεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα,
    δεν μπορω να καταλαβω τι μανια σας εχει πιασει με τις 72 παρθενες. Εγω δεν καταλαβα κατι το ιδιαιτερο οταν τις πηδηξα. ;-)

    Η απαντηση εξακολουθει να παραμενει 42, για ολες τις ερωτησεις.

    Καρολε, γιατι τα βαζεις με δαυτους καλοκαιριατικα; Εγινε τιποτα λιακοπουλειο και δεν το πηρα πρεφα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααααα, ξεχασα: το 21 ειναι η απαντηση στις μισες ερωτησεις ;-)

    Οπου 21 = "βαριεμαι να σκεφτομαι". Οι ανθρωποι προτιμαμε να ανεχτουμε τα χειροτερα παρα να βαλουμε το μυαλο μας να δουλεψει. Ειναι αλλος ενας λογος για τον οποιο μας θεωρω γενετικα αποτυχημενο ειδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εδώ διαπιστώνουμε πόσο έσφαλαν οι πρωτοπόροι του Διαφωτισμού! Πίστευαν ότι, όταν φωτιστούν οι άνθρωποι με τις γνώσεις της επιστήμης, θα εγκαταλείψουν τις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις, τα σταυροκοπήματα και τα λιβάνια. Αμ δε!

    Καλύτερα νάχεις κάποιο θεό να βοηθάει την ομάδα σου να νικήσει, παρά να ξελιγώνεσαι εσύ στο τρέξιμο και τις προπονήσεις. Σ' αυτή την ποδοσφαιροποιημένη οπτική της καθημερινής ζωής έκαναν λάθος οι πρόδρομοι του Διαφωτισμού! Γι' αυτό καλοπερνάνε ακόμα οι παπάδες πάσης θρησκείας και παντός δόγματος με τα παραμύθια που διηγούνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ JustAnotherGoneOff

    Ειδικά όταν χαλάνε τα σπαρτά του κοσμάκη για να φτιάξουν τα crop circles!

    @ cyrusgeo

    Ειδικά αυτό με τα χρήματα (πυραμίδες, αεροπλανάκια κλπ) είναι τόσο προφανές, που σε κάνει να αναρωτιέσαι, μα τόσο πολλοί αφελείς υπάρχουν πια;

    @ αθεόφοβος

    Ναι, αλλά αν κάνεις στην ΙΔΙΑ παρθένα 72 φορές παρθενορραφή;

    @ Dralion

    21 και πάλι καλά να λέτε. Πάντως όπως και να έχει, η μοίρα των ειδών είναι είτε τελικώς η εξαφάνιση, είτε η μετάλλαξή τους σε κάτι άλλο καλύτερα προσαρμοσμένο στο περιβάλλον.
    Φοβούμαι ότι δύσκολα το ανθρώπινο είδος θα πράξει το δεύτερο.

    @ s.frang

    Εμ, τι να πει και ο Ρεχάγγελ που βρέθηκε στο πανηγύρι του Παναθηναϊκού σταδίου το -04 με φυλακτό από τον Χριστόδουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα πλέον δεν χρειάζεται καν ο θεός για να νικήσεις. ούτε τα φυλακτά του μακαριστού (σας). Υπάρχουν και τα αναβολικά (και τα ατυχήματα με μηχανές).
    Για τις 72 παρθένες δεν έχω άποψη. Τόσα δισ. μουσουλμάνοι εις τον πλανήτη, αν ο καθείς θέλει και από 72, τι διάολο; πού τις βρίσκουν;
    Για το γκριλ, θα διαφωνήσω Κάρολε της Σουηδίας. Υπάρχει και έχουν πρώτο τραπέζι ΠΑΝΩ ΤΟΥ οι τράγοι με τα μαύρα. Αυτό είναι η μόνη μου ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο μετά. Έστω και αν το ποσοστό είναι 0,00001%.
    Αυτό με τη χελώνα δεν το ήξερα. Καρέτα-καρέτα είναι ή από την άλλη;
    Αναμένομεν το έσχατον post προ της αναχωρήσεως υμών διά τας θερινάς σας διακοπάς είς την Γην των Τσιφουταίων γερομπισμπίκηδων.
    Μην ελησμονήσετε τα αναγνώσματα του Δόκτωρος Λιακό διά την παραλίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ apos

    Che apos,

    Τις παρθένες τις κάνουν εισαγωγή κοψοχρονιά οι μωαμεθανοί από Κίνα και ΝΑ Ασία!

    Θέλετε λοιπόν να δείτε τον τ. μητροπολίτη Αττκής Παντέλο επί του γκρίλεως; Δεν προτιμείτε καμίαν Αργεντίνικην μπριζολάραν;

    Εννοείται ότι στην παραλία διαβάζουμε Λιακό και κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η αλυσίς του γερο-μπισμπίκη να πωλεί τα πακέτα εις τα καταστήματά της, έστω και σαν χαρτοπετσέτες. Τέτοια μνημεία απόκρυφης γνώσης δεν πρέπει να μένουν κρυμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σουηδός is obviously on his way to starting a cult. You first ditch everyone's else and then you break in. Kool. ;p I m with you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "να μειώσουμε την δυστυχία που υπάρχει ενώ παράλληλα να κάνουμε το παν ώστε να μην παράγεται και άλλη"

    γεια σου Κάρολε!!!

    μα αν μειωθεί η δυστυχία, τα γλυκά παραμυθάκια θα χάσουν τους ακροατές τους...

    τόμπολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ trol

    Bless you my child!

    @ geokalp

    Είναι θέμα τεχνοοικονομικοκοινωνικής ανάλυσης ποιο από τα δύο συμφέρει περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως τελικά η απάντηση είναι 72 (και όχι 42);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ dmast

    Ωχ! Αν είναι έτσι ο Μωάμεθ είχε δίκιο!

    Αλάχου Άκμπαρ! Αλάχου Άκμπαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγγνωμη, αλλά πιστεύω οτι ο Μωαμεθανισμός είναι σεξιστική θρησκεια: για μια γυναικα τι υπόσχεται; 72 παρθένους; καθόλου δελεαστική υπόσχεση

    Κατα τα άλλα φίλτατε Κάρολε, σας συγχαίρω για το εξαιρετικό ποστ σας. Βεβαια, πέρα από τους μυημένους, δεν ξερω πώς μπορείτε να πείσετε κάποιον άλλον προς την πλευρά της σκέψης καθώς δύσκολα βγαίνει κανείς από το καθεστώς της νιρβάνας (και της αλόμας καμιά φορά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ πετρούλα

    Α, αγαπητή Πετρούλα, το Κοράνι ΟΥΔΕΝ αναφέρει για την ανταμοιβή των γυναικών στον Παράδεισο. (Δεν γνωρίζω τι αναφέρουν οι Χαντίθ που αναφέρουν περιστατικά από την ζωή του Μωάμεθ, η ανάγνωση του Κορανίου ήταν αρκετή δοκιμασία). Αναφορικά με τις γυναίκες υπάρχει η Σούρα (κεφάλαιο) 4 όπου αναφέρει τα σχετικά περί φερετζέ, μειωμένων κληρονομικών δικαιωμάτων κλπ.

    Όσο για το άλλο έχετε δίκιο. Άμα έχει φάει κανείς στα νιάτα του πολύ παγωτό, δεν αλλάζει μυαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και γιατί να θες 72 παρθένες? 72 φορές να περνάς την ίδια διαδικασία (έλα μωρό μου, δεν θα πονέσεις, έλα, θα δεις, θα σ'αρέσει και σένα κλπ κλπ). Αυτό θα έπρεπε να το υπόσχονται στην κόλαση! Ο παράδεισος θα ήταν με 72 έμπειρες. Ταυτόχρονα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...