Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι (Μ3, ξερό ψωμί, μπύρα και σάπιο καρχαρία)


Μετά από ένα μήνα απουσίας από την ΕΛ-ληνική βλογόσφαιρα, ο πάντα ψυχοπονιάρης, πολυδιαδραστικός και πολιτικώς ημιορθός Κάρολος Πολσεμάνογλου επιστρέφει, αποδεικνύοντας ότι το βλόγκινγκ είναι εθιστικότερο και αυτών των σουντζουκακίων Σμύρνης. (Ναι, μα τον Ήφαιστον τον κούτσαβλον).

Μέσα σε αυτόν τον Αύγουστο, παρά τον αφορισμό του Ουμβέρτου Έκου, αυτού του ΕΛ-ληνος εκ μεγάλης Ελλάδος, περί έλλειψης ειδήσεων τον Αυγούστη, υπήρξαν ορισμένα ειδησάρια που θεωρώ ότι είναι άξια σχολιασμού.

Δεδομένου ότι αυτά είναι μεταξύ τους ψιλοάσχετα, τόσο όσο πατεί ο Αφρικανικός ελέφας, δικαιολογεί και τον εκτός παρενθέσεως σκωπτικόν τίτλον.


--> Ολυμπιακοί αγώνες λοιπόν και η εθνική μας ξεφτίλα και τα εθνικά μας κόμπλεξ σε όλο τους το μεγαλείο. Η χώρα που γέννησε τους αγώνες και τιμάται με ανάκρουση του εθνικού της ύμνου στην έναρξη και την λήξη, κατάφερε να γίνει διεθνές πτυελοδοχείο σαν την μακαρίτισσα DDR που διέπρεψε στην ντόπα, το Οράλ Τουριναμπόλ και τους τέως αθλητές με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω ντόπας.

Από το υπέροχο θέαμα των μικρών Κινεζακίων που τραγουδούσαν σε άπταιστα ελληνικά τον Ολυμπιακό ύμνο, στους στόκους που φυσουναρίζονταν με την σκοτώστρα μεθυλτριενολόνη, δίνοντας δικαίωμα στην ΔΟΕ και τον Ιάκωβο Γόγκ (Κωστάλειος προφορά) να μας κάνουν ρόμπες αφού μας είχαν στο στόχαστρο από το –04 με τους Τζεκοθανουκεντέρηδες και τις μοτοσικλέτες τους.

Γιατί μας είχαν στο στόχαστρο;

1. Διότι είμεθα εύκολος στόχος.
2. Διότι δώσαμε δικαιώματα, αφού τόσο ασούμπαλο και προκλητικό ντοπάρισμα αλά Τζέκος, ουδείς έχει ξανατολμήσει στα χρονικά.
3. Διότι κάποιος πρέπει να φάει μάπες για να δείξουμε ότι τάχα μου το προϊόν «Ολυμπιακά παίγνια (games)» είναι καθαρό, για να μην φάνε μάπες οι προφανώς ντοπαρισμένοι κάργα, τύπου Φέλπς και Μπολτ με τις εξωγήινες επιδόσεις.

Βέβαια, αν κανείς δεν ντοπάρονταν, πάλι πάνω κάτω οι ίδιοι θα κέρδιζαν τα μετάλλια, απλά δεν θα γίνονταν τα εξωγήινα ρεκόρ που βλέπουμε τώρα.
Ίσως θα έπρεπε για να γλιτώσουμε την υποκρισία, να αφεθούν ελεύθερες οι ντόπες να φχαριστιέται ο κοσμάκης θέαμα αλά Ρωμαϊκή αρένα. Άλλωστε, ούτως ή άλλως όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι δεν ντοπάρονται με τις καφεΐνες, τις νικοτίνες, τα βάλιουμ, τα βιάγκρα και δε συμαζεύεται; Δεν υπάρχει σωτηρία. Ας αναλάβει κάθε ένας την ευθύνη για το τι βάζει στο σώμα του. Τι θα γίνει δλδ; Το κράτος θα κάνει την νταντά στον καθένα;

Πάντως σκέφτομαι αναφορικά με την Φανή Χαλκιά δύο πράγματα:
1. Τι νίλα πάθανε αυτοί με τα κουφώματα DORAL που την επέλεξαν να τους διαφημίσει.
2. Δηλώσεις τύπου «Εμείς οι Έλληνες έχουμε DNA νικητών» δεν τις κάνεις εάν δεν έχεις εξασφαλίσει τον εαυτό σου από 15 μπάντες ότι δεν θα γελοιοποιηθείς αργότερα. Για την ακρίβεια τέτοιες παπαριές περί «ανώτερου» DNA μιας γενετικά πολυποίκιλης ομάδας όπως οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος, δεν τις αμολάς καθόλου. Την ανωτερότητά σου στο οτιδήποτε την αποδεικνύεις συνεχώς με έργα και όχι με μπαλαφάρες.

Σε αυτό το σημείο έρχεται στο μυαλό μου το τεράστιο κόμπλεξ των νεοελλήνων που φτάνει μέχρι τον Σείριο. Επειδή η σύγχρονη Ελλάδα είναι σαν χώρα κατηγορίας πτερού στους περισσότερους τομείς, ψάχνουν παρηγοριά στην ένδοξη αρχαία κληρονομιά. Όμως εάν απλά μελετούσαν και έκαναν κτήμα τους την αρχαία κληρονομιά αυτό θα ήταν όχι μόνο μη κατακριτέο αλλά και επιθυμητό. Αυτό που γίνεται είναι η έξαρση διαφόρων Λιακοπουλοειδών (νεολογισμός) τερατολογιών με κεντρική ιδέα: «Επειδή είχαμε ένδοξοι πρόγονοι ναούμε, πρέπει να καθόμαστε με το ένα πόδι πάνω στο άλλο πίνοντας φραπόγαλο, ενώ οι κουτόφραγκοι θα μας κάνουν αέρα στα αχαμνά μας».

Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εάν είσαι μάΝγκας, θα ξεπεράσεις τους ένδοξους προγόνους σου με τα δικά σου έργα. Τότε μάλιστα θα είσαι άξιος σεβασμού. Τόσο απλό είναι. Μόνο που αυτή η επιλογή δεν περιλαμβάνει τόσους πολλούς φράπους…


--> Στο μεταξύ οι Φυροματζήδες έχουν ξεσαλώσει (Με αμερικάνικο σπρώξιμο προφανώς) και αμολάνε την μια παπαριά μετά την άλλη, όπως αυτή με την ονομασία του Αεροδρομίου «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη που τους προκαλεί υπαρξιακά ερωτήματα, ρέψιμο και πιτυρίδα.

Ποιοι έχουν άραγε τα πιο ξεσαλωμένα εθνίκια; Εμείς ή οι Φυροματζήδες; Αναρωτιέμαι.

Εγώ έχω πει: Ναι, οι Φυροματζήδες είναι Σλάβοι κάτοικοι της Μακεδονίας από το 600 μ.Χ. και μετά και θα μπορούσαν να έχουν μια σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία για το κράτος τους όπως «Βοθρομακεδονία» ή «Μακεδονική Σλιμποβίτσα». Αλλά αυτή η εμμονή με τον Μεγαλέξαντρα και τον Βουκεφάλα (Προσοχή! Όχι τον Αριστοτέλη) δείχνει τη λύσσα τους για επέκταση προς το Αιγαίο…

Άντε τώρα, μη φέρω την θεία μου την Γκουνίλα από την Σουηδία που είναι ακροδεξιά και ψηφίζει Sverigedemokraterna, να τους πει τι γνώμη έχει για τις Σλάβοι και ειδικά για τις πρώην Γιούγκοι, που πορτοφολάδες τους ανεβάζει, πορτοφολάδες τους κατεβάζει.


--> Σύσσωμη η κυβέρνηση της Καραμανλάρας της μεγάλης μεταρρυθμιστρώνας συγκλονίζεται από την υπόθεση με τον κύριο Παυλίδη, αλλά εγώ δεν ανησυχώ καθόλου για την πρωτιά της ΝΔ στις επόμενες Ευρωεκλογές. Διότι ο ΕΛ-ληνας κατά κανόνα (το 80%-90% χαλαρά) έχει σχέση με το «κόμμα» του, ίδια με αυτή που έχει με την ποδοσφαιρική του ομάδα. Δεν την αλλάζει ότι και να γίνει, διότι είναι η «ομάδα» του και το «κόμμα» του.

Μόνη ου ελπίδα για να φάνεί ότι κάτι αλλάζει στην νοοτροπία αυτής της χώρας θα είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πάρουν ΚΑΤΩ από 60% για να κάνουμε πάρτι εμείς οι περίεργοι.--> Ο Ολυμπιακός Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς και τα Ολυμπιακά ιδεώδη όπως εκφράζονται υπό του κ.κ. Τσουκαλά, αντιμετωπίζει το φάσμα του αποκλεισμού από την Ανόρθωσιν της μαρτυρικής Αμμοχώστου και τους φραγκοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκεως, κατόπιν της ήττας του με τρία τέρματα έναντι μηδενός εις το χρυσοπράσινον φύλλον ριγμένον στο πέλαγος. Καραγουστάρω! Μάλιστα τώρα που το σκέφτομαι και η ΑΕΚ να ήταν στην ίδια θέση, πάλι Ανόρθωση θα υποστήριζα. Να γράφει στους ομίλους του Τσου Λου “Anorthosis Famagusta”, έτσι να σκάσουν ο Ερντογάν και τα Τουρκικά εθνίκια!


--> Παρατήρησα στην μαρτυρική πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στην παραλιακή ζώνη με τας καφετερίας, να κυκλοφορούν ένα σωρό άνθρωποι με αναπηρικά καροτσάκια, καθώς και αρκετά ποδήλατα και σκέφτηκα την κωλοΑθήνα που δεν μπορεί να σταθεί πεζός ακόμα και χωρίς κινητικά προβλήματα, ή ένας ποδηλάτης.
Βόλος, παιδί μου. Αυστρία. Αυστριάρα. Άλλο επίπεδο.

Αρκετοί λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι για σήμερα.

Στο επόμενο, κοτρόνες από γρανίτη από την Γεωργία των ΗΠΑ (Georgia Guidestones). Όχι την άλλη Γεωργία του Καυκάσου που πήγε με αμερικανικές προτροπές σίγουρα, να κάνει τσαμπουκάδες στους Ρώσους…
Αυτός ο Μιχαήλ Αποτετοιοσβίλι τι μυαλά κουβαλάει άραγε; Πα, πα, πα…

(Α! Μην ξεχάσω, δικαιώθηκε και ο Λιακό που έχει την αντιπροσωπεία του Πούτιν στην Ελλάδα :-Ρ )

21 σχόλια:

 1. Πάντα τέτοια !!! Και εις άλλα με υγείαν !!!
  Τα σέβη μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ, επιτέλους! γυρίίίσατεεεε;
  Αγαπητέ Κάρολε μας λείψατε. :)

  Ο Προφήτης Μας στον ΑΝΤ1 μετά τα μεσάνυχτα (μαζί με τα φαντάσματα) ΥΠΕΡδικαιώθηκε λέμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οντως μας λειψατε! Καλωσηρθατε συν-θολοκουλτουριαρη συν-ανθελληνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 1. Είναι αλήθεια ότι ο Πούτιν (επικεφαλής των ξανθών) έχει προσλάβει σύμβουλό του τον Λιακό;

  2. Ο Ιωαννίδης λέγεται ξανθός ως Ρώσος ή υπήρξε κάποτε ξανθός; Γιατί εγώ γκριζομάλλη τον κόβω.

  :-P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ N.Ago

  Ευχαριστώ!

  @ Χαρά

  Ευχαριστώ, τα σέβη μου επίσης!

  @ Rodia

  Ευχαριστώ! :-)

  Στον ΑΝΤ-1 ο Λιακό; Άντε και με εκπομπή στο κανάλι της Βουλής!

  (Χορηγός: Συσκευασμένο φραπόγαλο "2024")

  @ Marvin the martian

  Επιτέλους αγαπητέ εν θολοκουλτούρα αδελφέ, επέστρεψα δια να υπερασπιστώ τα Όσια και τα Ιερά της θολοκουλτουροσύνης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ s.frang

  1. Μα φυσικά! Σχετικα φωτοσοπικά δοκουμένδα παρουσιάσθηκαν σε σχετική Λιακοεκπομπή στο κανάλι 0-6!

  2. Δια να αποκληθεί ξανθός έβαλε βύσμα τον Πούτιν! Απ' όσο ξέρω οι ξανθοί είναι έτσι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Με το σεντόνι αυτό μου θύμισες τον καιρό που κάπνιζα και είχε περάσει πολύ ώρα που δεν μπορούσα να καπνίσω μετά τα κάπνιζα δύο-δύο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλό Χειμώνα.

  Γύρισες ορεξάτος αλλά και η αυγουστιάτικη επικαιρότητα δε σου χάλασε το χατήρι. Σου είχε φυλαγμένο υλικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Απολαυστική επάνωδος φίλτατε!!
  Για τον Ρίμπο στο Ουζμπεκισταν θα πεις τιποτε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο Ρίμπο πήρε τα μηνύματα από την κεντρική Ασία και αναφώνησε σπαρτιάτικα και ΕΛληνικά, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες (Ελευθεροτυπία):
  Ή ταν ή Ουσμπεκιστάν μπρε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Βόλος = Αυστρία εννοείται!! (Η Σου*δία πιο πάνω βόρειο κράτος, -εκεί να δεις επίπεδο ζωής- οι downunders εκεί εκεί στη β' εθνική) κτλ εθνικιστικά μου φρονήματα, έχουμε ολυμπιακή εκεχειρία το ξέρω, αλλά τα λέω γιατί έτσι κι αλλιώς ο άθλιος λείπει κ μέχρι να γυρίσει δεν θα προλάβει να διαβάσει τι έγραψα, καλή επιστροφή ήθελα να πω, τη συζήτηση για τον σάπιο καρχαρία θα την συνεχίσουμε εννοείται κ στο μέλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ αθεόφοβος

  Το βλόγκινγκ είναι εξ' ίσου εθιστικό με τα σιγαρέτα εν τέλει!

  @ SKY

  Επίσης! Θα περάσομεν επίσκεψιν δια γλυκόν κερασάκιν από το πάντα φιλόξενον τσαρδί σας!

  @ _ST_

  Ο Ρίμπο πραγματοποίησε το παιδικό όνειρο κάθε Βραζιλιανόπουλου! Διαβάστε και στον "Πυροβολημένο Χανούμη" εδώ

  @ s.frang

  O Ριμβεύς είναι γνωστός ΕΛ!

  @ trol

  Εννοείται βέβαια ότι η Σου*δία έχει υψηλότατον βιοτικόν επίπεδον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Σι σι σι σενιόρ. Μας ελείψατε. Να μην επαναληφθεί σ ίλ βου πλε, τέτοια απουσία, θυμώνει και ο Αγιος Θεσσαλονίκης, πέφτουν και αι πωλήσεις του Λιακό (άσχετο: στις πόσες εκδόσεις καίγεται; Το γυαλί εννοώ και το φέικ DVD-αφορισμοί Live).
  Aυτή τη θεία τη Σουηδέζα πώς θα γίνει να κάνουμε κανά κονέ; Εχω την εντύπωσις ότι θα ταιριάξουμε. Θα τήνε πάω μια βόλτα εις Τατόιον να δει τους τάφους των βασιλέων υμών (δεν λέω ημών, καθότι ως ιθαγενείς εξ Αργεντινής δεν γνωρίσαμεν άλλο πολίτευμα πέραν της Προεδρικής και Στρατιωτικής Δημοκρατίας) και θα με λατρέψει.
  Τα σέβη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Σας ευχόμεθα καλήν επάνοδον εις την βλογόσφαιραν, κε Πεταλωτά. Βέβαια με τέτοια ευφράδεια που χαρακτηρίζει τα άρθρα σας, ό,τι και να γράψουμε εμείς από κάτω δεν πιάνει μπάζο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Καλώς τα παιδιά τα δικά μας!

  Περί της τρέχουσας ειδησεογραφίας ξεχωρίζει ο θριαμβευτικός αποκλεισμός του Γαυρου (ένα περίεργο πράμα ρε παιδί μου, όλοι οι Ολυμπιακοί φέτος δεν πολυτσουλάνε ομαλά) από την Ανόρθωση - ποροποπομ, ποροποπερομ περομ :)

  Welcome back!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ apos

  Che Apos, καλώς σας βρήκα και πάλι. Τον Άγιο Θεσ/νικης θα τον εξευμενίσουμε με την υποχρεωτική εισαγωγή των θρησκευτικών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας! Όσο για τη θεία Γκουνίλα θεωρώ ότι θα της αρέσει η Αργεντίνικη παράδοση, αφού σε ανύποπτο χρόνο δήλωσε ότι ο Μπαμπαδόπουλος και Σια έκαναν την Ελλάδα τζετ.

  @ Διαγόρας

  Ευχαρισθώ αγαπητέ Διαγόρα, το μαύρισμά σας είναι τρέλα!

  @ Zaphod

  Ευχαρισθώ επίσης!

  Επιτέλους δικαιώθηκε η μαρτυρική Αμμόχωστος! Μπρουαχαχαχαχα!

  Άντε να δούμε τώρα που ο Ρίμπο πήγε στο Ελντοράντο του Ουζμπεκιστάν, αν θα δούμε προκοπή περνώντας την Ομόνοια :-ΡΡ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Τελικά δεν άντεξατε μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ευτυχώς και για εμάς.
  Πολύ καλά τα σφηνάκια σας.
  Την Ομόνοια? Μπα, κάπου στη πλατεία Βάθη σας βλέπω να σταματάτε.
  Όσο για τον Γεωργιανό πρόεδρα, έχει ανεκδοτάκι αφιέρωση. Και η κα Χαλκιά τη δουλειά της προσπαθούσε να κάνει, οι χειροκροτητές του 2004 με ενοχλούν που τώρα κουνάνε δάχτυλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @ antidrasi+sex

  Α, μη το λέτε, εμείς αφήσαμε την Ομόνοια να περάσει γιατί είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ ομάδα (του ΑΚΕΛ). Σαν την ΑΕΚ που είναι αριστερή γιατί εκπροσωπεί την προσφυγιά, την μιζέρια, τη λατέρνα, τη φτώχεια και το φιλότιμο! :-P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. "Μόνη ου ελπίδα για να φάνεί ότι κάτι αλλάζει στην νοοτροπία αυτής της χώρας θα είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πάρουν ΚΑΤΩ από 60% για να κάνουμε πάρτι εμείς οι περίεργοι."

  Μου άρεσε... γιατί αισθάνομαι εδώ και χρόνια ότι ανήκω σε αυτή την κατηγορία, του …”περίεργου”. Βλέπω όμως με ευχαρίστηση μου, ότι η "φυλή" των περίεργων αυξάνεται και πληθύνετε. ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @ ipodcrates

  Εμ, νισάφι πια...

  Ακόμα και κάποιοι κολλημένοι αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται περίεργοι! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...