Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Περί λογοκρισίας (Ή μετριασμού ενός φραπέ με 32 ζάχαρες)

Έλαβα ψες ένα σχόλιο από τον θρυλικό ΕΥ-λόγερ Φιλαλήθη που έλεγε τα εξής: "Διατί τέκνον μου διέγραψες σχόλιον ε;
Πάει χάλασες και εσύ...."
.

Το σχόλιο που διεγράφη ήταν στο ποστ "Χρόνια πολλά στο Λάος! Ζήτω το Λάος!" και ήταν απάντηση στο σχόλιο
του abravanel:

"abravanel είπε...
Ακόμη μια προσπάθεια υφαρπαγής ενός ελληνικού ονόματος από τους ξένους ανιστόρητους...
Το ΛΑΟΣ είναι ένα και είναι ελληνικό."


Εις ανώνυμος λοιπόν έκρινε ότι μπορούσε χωρίς έστω παρωνύμιο να πει στον abravanel κάτι του στυλ :"Άντε ρε Οβριέ που θα μας πεις εμάς ναούμε".

Γενικά σαν αρχή είχα να μην διαγράφω κανένα σχόλιο, άσχετα εάν είναι υβριστικό προς εμένα, ή κάποιο άλλο ατόμο.

Τελικά διαπιστώνω ότι παρ' όλο που το στομάχι μου είναι σκέτη μπετονιέρα και μπορεί να χωνέψει τον οποιονδήποτε παλαβό συνδυασμό τροφών, έχει μια φοβερή αλλεργία απέναντι σε περίεργους που βρίζουν με βάση απλά την καταγωγή του συνανθρώπου τους.

Επίσης διαπίστωσα ότι έχω μια εξ' ίσου τρομερή αλλεργία έναντι των πυροβολημένων ακροδεξιών στο YouTube που έχουν για Θεό τους τον Κωσταδίνο Πλεύρη, γράφουν με greeklish γιατί δεν γνωρίζουν ελληνική ορθογραφία και έχουν την εντύπωση ότι είναι και πολύ άνδρες ναούμε και βρωμάνε βαραβατίλα και κολόνια Μυρτώ.

Αποτέλεσμα ήταν κάτι ακροδεξιά τρολ που τρολάρουν στο κανάλι του urfurshlaag και πήγαν να αμολήσουν τις αιμομικτικές τους φαντασιώσεις και στο δικό μου, έφαγαν ένα block από το κανάλι μου για να στρώσουν χαρακτήρα.

Γενικά είναι δυσάρεστο να "μετριάζει" κανείς σχόλια στο ιστολόγιο του(σύμφωνα με τον Blogger), αντιβαίνοντας(;) στην ελευθερία της έκφρασης, αλλά μήπως τελικά θα πρέπει να μπορεί κανείς να προστατεύεται από ρατσιστικά γαμοσταυρίδια που κάνουν το ιστολόγιό του να μοιάζει με βόθρο;

Μήπως σε τελική ανάλυση όποιος θέλει να εκφραστεί "ελεύθερα" για το ζόρι που τραβάει με τον abravanel που είναι Εβραίος, ή τους Εβραίους γενικά, ή τους σκυλάραπες, ή με τους μπάσταρδους που δεν είναι καθαροί ΕΛ όπως οι αφεντιά μου, δεν μπορεί να στήσει το δικό του βοθρομπλόγκ για να τα γράφει αυτα;

Από εδώ και πέρα όποιος ανώνυμα πετάει ρατσιστικά γαμοσταυρίδια στο παρών ιστολόγιο θα μετριάζεται ώστε να γίνει από βαρύς γλυκός, μέτριος με ολίγη. Όποιος πετάει ρατσιστικά γαμοσταυρίδια με ιστολογική ταυτότητα θα δέχεται τις κατάλληλες συστάσεις σε ένδειξη αναγνώρισης ότι τουλάχιστον δεν φοράει μαύρη κουκούλα όταν ανοίγει το βοθροπισί του. Ίσως αναρτήσω και σχετικό μπάνερ με φραπέ με 32 ζάχαρες και απ' όλα.

Δεν ξέρω τι άποψη έχετε αγαπητή αναγνώστρια για όλα αυτά, (Το μέλλον είναι γυναίκα και ονομάζεται Σάρα Πέιλιν χα χα) αλλά εγώ στα ανωτέρω έχω κατασταλάξει, μετά την ρομαντική Μαοϊκή περίοδο του "αφήστε όλα τα σχόλια να ανθίσουν".

Και μια που μιλάμε για "μετριασμό" σχολίων, να πάρτε άλλο ένα παράδειγμα ακριβούς απόδοσης από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.


Στο επόμενο, ψαγμένο ποστ ογκόλιθος για το πως εμείς οι πραγματικοί
πατριώτες μπλόγκερς θα κονομήσουμε. Πόστ με ιερό βίδεο και απ' όλα μιλάμε.

18 σχόλια:

  1. Η άτιμη η κενωνία ανήκει σε όλους, επομένως πρέπει να είναι όσο πιο ελεύθερη γίνεται.

    Το μπλογκ μου, από την άλλη, είναι σπίτι μου, και είναι μεν ανοιχτό σε όλους, αλλά αν μπεις μέσα και κάνεις την ανάγκη σου στο χαλί μου θα σε φάει η μαρμάγκα.

    Η διαγραφή συγκεκριμένων σχολίων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν συνιστά λογοκρισία, κι ας σκούζουν τα τρολ -- ως συνήθως, δεν καταλαβαίνουν.

    (Μη βγει κανείς και πει ότι εννοώ τον Φιλαλήθη, γιατί τον δάγκωσα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε καλά ξηγήθηκες και καλύτερα σκοπεύεις να ξηγηθείς!
    Διότι άλλον πράμα να αφήνεις να ανθίζουν εκατό λουλούδια, κι άλλο -αντιπαραγωγικό- πράμα είναι να αφήνεις να ανθίζουν εκατό σκουπίδια.

    Ούτως νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κουκόρια κι γατσούλια κυρ-Πεταλωτήμ, τι να σ καμουν τα ζουντανά; Ιδώ θές αντισπάμ βαρβάτου σα τουν Αράπη μ τουν γκέκα, Αράπ τουν λιέου γιατί είναι μαύρους κι έχ άσπρα τσράπια στα πουδάρια τ.
    Στου χουριό οι θείτσις οι φακλάνις, παναΐα μ σχώρνα μη τ γναίκα, τα λιεν αναμηταξύ τς που δη πατάου στην ηκκλησά κι δε ζμώνου λειτουργιές στα μνημόσνα κι τς λιέου τι κυνγάτι τα ζουνάρια κι τα κόκκαλα κι τσ πεθαμέν κι δη κοιτάτι τς δλειές σας κι τα πηδιά σας κι τς άντρηδές σας κι μητά αυτές τα λιέν στου παπα-γιώργ κι αυτός ιέρχητι στου σπίτ μ να μ' τα πεί κι να μη συμμουρφώς να μη τς κουλάζου.
    Κι γώ κυρ-Πηταλουτά μ απουλάω τουν Αράπ, πάρτουν φάτουν τ λιέου, και φεύγ ου παπάς κι απου πίσου τ τρέχ ου αράπς κι του πέφτ κι του καλημάφχ τ παπά κι γηλάου η καψερη... Ηφτά καλημάφχια τόχου κι δη κοτάει νάρθ να μ τα ζητήξ!!!
    Μού παν ουτ ου Αράπης ημ βάτηψη τ σκύλα τς κερά-Θουδώραινας, θα σ κρατήσου κανα κτάβ να κάμς τη δλειά ς.
    Μη την ηυχή τς παναΐας κυρ-Πηταλουτά μ εική στα ξένα πού ση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' εμέ κακώς έπραξες. Θα μπορούσες απλώς να έχεις απαντήσει. Γνωστοί οι διαδικτυακοί ανδρισμοί, καθώς και αυτοί που μόνο σε αναλογίες 20 εναντίον ενός ανακύπτουν. Κι εγώ πριν κάποιον καιρόν αναγκάστηκα να διαγράψω κάποια σχόλια ενός εκπληκτικού παιδιού που είχα την εξαιρετική ατυχία (μην πω δυστυχία) να γνωρίσω σε κάποιο ρημαδοφόρουμ κι έκτοτε μου τα ζαλίζει ανηλεώς, και τα οποία σχόλια κάτι μανάδες μου έβριζαν και πάει λέγοντας. Πρώτα όμως τον έκανα ρόμπα ξανά και ξανά. Όταν άρχισε να ξαναγίνεται πολύ ενοχλητικός, έφαγε τις πόρτες του και ηρέμησε (θέλω να πιστεύω).

    Ακόμη και ο φαύλος έχει ίσο δικαίωμα στην ελευθερία λόγου. Μην σου πω και πιο ίσο κιόλας, καθ'όσον έχει την έμφυτη ικανότητα να γίνεται ρόμπα από μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστά έπραξες. Το ιστολόγιο σου απευθύνεται σε ανθρώπους που ξέρουν τη διαφορά της έννοιας "λογοκρισία" από την έννοια της λέξης "απορρύπανση". Δε χρειάζονται εξηγήσεις εκ μέρους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ πρκλς

    Αγαπητέ συτρόφιμε οι απόψεις μας συμπίπτουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ κακω-Αλέξηνα

    Αξιότιμη κυρία Φρειδερίκη, χρειάζομαι επειγόντως το τέκνον του Αράπη, για να διώχνει τα τρολς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Hades

    Ναι, βέβαια έχει και ο φαύλος και ο εγκεφαλικά σάπιος δικαίωμα λόγου, μολαταύτα το εν λόγω περίττωμα το καθάρισα με μεγάλη χαρά. Ο cyrus από πάνω το έθεσε κατ' εμέ σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ SKY

    { Το ιστολόγιο σου απευθύνεται σε ανθρώπους που ξέρουν τη διαφορά της έννοιας "λογοκρισία" από την έννοια της λέξης "απορρύπανση" }

    Έτσι θέλω και εγώ να πιστεύω αγαπητέ εν θολοκουλτούρα αδελφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξοχώτατε,

    έπραξες ορθώς. Σε στηρίζω.

    Προς υποστήριξη των αιτημάτων σας θα διοργανωθεί συντόμως μαζική πορεία, καθιστική διαμαρτυρία κ' απεργία δίψας, δια την Συνταγματική καθιέρωσιν του γλυκού φραπέως ως Εθνικού ροφήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Zorba the Greek

    Ε μα, είδες που η Wordpress γράφει και αυτή για "μετριασμό" σχολίων; Αμάν δηλαδής!

    ΕυχαρισΘώ δια την στήριξιν.

    Φραπόγαλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ γκασταρμπάιντερ, το ιστοsalon σας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του. Για τους περισσότερους από εμάς το βλόγκινγκ αποτελεί μια ευχάριστη ασχολία στον ελεύθερο χρόνο μας. Αλίμονο αν μπούμε σε ψυχοφθόρες διαδικασίες σαν κι αυτές που περιγράψατε. Αρκετά, εξάλλου, δεν τις τρώμε στη μάπα στην καθημερινή μας ζωή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυμαίνομαι μεταξύ hades και cyrous. Ελευθερία λόγου ΟΚ, αλλά και οι καλοί τρόποι δεν είναι κακό. Δεν θα πάω να κάνω flag ένα blog που δεν μου αρέσει με τιποτα. Τώρα αν κάποιος αφήνει σκατά στο σπίτι σου, τι να κάνεις; Εγώ μέχρι στιγμής σβήνω μόνο spam, διαφημίσεις κτλ, αλλά δεν μου τα έχουν σούρει και τόσο, οπότε δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμπαρίσταμαι κι εγώ στον ανοιχτόμυαλο πεταλωτή κενταύρων να πεταλώνει όσους πετάνε ακαθαρσίες με ειδικά πέταλα που πετάνε ΤΙΣ ακαθαρσίες μακρυά. Παρόλ' αυτά θα θυμίσω στους υπόλοιπους την ΑΘΕΑΤΗ πλευρά της διαδικτυακής λογοκρισίας, που... δίνει και παίρνει, και τον κόσμο κυριεύει, σαν ΙΔΙΩΤΙΚΗ λογοκρισία (ΑΠΟΨΕΩΝ).

    Στην πραγματικότητα, ενώ τίμιοι μπλογκερ απολογούνται λεπτομερώς για το ότι έσβησαν μερικές βρισιές, ΑΛΛΟΙ μπλόγκερ μετέτρεψαν τα μπλογκ τους σε τσιφλίκια ΑΝελεύθερης έκφρασης (σπάνιοι βέβαια, και... ΟΥΤΕ τους ξέρετε μάλλον, ΟΥΤΕ θα τους αναφέρω φυσικά). Το άκρον-άωτον βέβαια είναι οι παλληκαράδες των Χρυσών Αυγών που τα κλωσσάνε χωρίς να επιτρέπουν να ενοχλούμε τις... κότες (ο νοών νοείτω). Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στο θέμα, οι μπλογκερ Διαγόρας, Χάρης (crazy cows) και άλλοι, όπως κι εγώ έγραψαν σενδόνια ολόκληρα στους "όρους χρήσης" του μπλογκ τους περί αυτού.

    Πολσμάνε, παρόλ' αυτά, θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις την τακτική Διαγόρα, με το "πτυελοδοχείο", ένα ειδικό ποστ που αποτελείται ΜΟΝΟ από λογοκριμμένα υβριστικά σχόλια. Διότι -προσωπικά- δεν θα ήθελα ποτέ να σβηστούν βρισιές, αλλά να εκτεθούν εις Μελλοντικόν Ιστορικόν Μουσείον... Μουσίων εν Διαδικτύω και άλλων Απεταλώτων Κενταυρικών Περιττωμάτων . Ξέεερεις εσύ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟΥ!

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΗ
    Ακόμη και ο φαύλος έχει ίσο δικαίωμα στην ελευθερία λόγου. Μην σου πω και πιο ίσο κιόλας, καθ'όσον έχει την έμφυτη ικανότητα να γίνεται ρόμπα από μόνος του.

    ΦΙΛΙΑ (ΑΜΕΤΡΙΑΣΤΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ pastaflora

    Μόνο τρώμε; Κοντεύουμε να σκάσουμε πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ President of the galaxy

    Καλά για φλαγκάρισμα δεν συζητώ. Είναι η ύψιστη κατινιά και φαντάζομαι να θυμάσαι τις ομορφιές του ΝΕΟΣ forum του τύπου "ρίξτε τα ανθελληνικά μπλογκς". Από κει και πέρα τα ανώνυμα ρατσιστικά γαμοσταυρίδια...

    @ Ομαδέωνα

    Ένεκα του γεγονότος ότι ο blogger δεν έχει δυνατότητα ανάρτησης πολλαπλών σελίδων, θα φτιάξω ένα ποστ με τίτλο "Πτυελόδοχείο", όπου θα καταχωρούνται οι σχετικοί αδάμαντες της σκέψης.
    Θα φτιάξω και μπανεράκι στην πλαϊνή μπάρα, ώστε το "Πτυελόδοχείο", να είναι προσβάσιμο από οποιοδήποτε σημείο του ιστολογίου.

    Πέταλα μπούμερανγκ; Όου Ντήαρ...

    @ ATHENA

    Όπως έγραψα ανωτέρω θα παίξει "Πτυελοδοχείο" και στα σβησμένα σχόλια θα απαντώ "Το σχόλιο σας μετεφέρθη στο πτυελοδοχείο" και θα παραπέμπω στο σχετικό λινκ. Εάν ο βρωμόστομος είναι ιστολόγος, θα λάβει πρώτα προειδοποίηση "Σεμνα, μη σε βάλω με τις ροχάλες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...