Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Ντουμανιάζοντας τον κοσμάκη από το μπαλκονάκι.

Ως γνωστόν έχει ξεκινήσει σε επίπεδο ΕΕ μία πρωτοβουλία για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Σε μερικές χώρες όπως η Σουηδία η απαγόρευση ισχύει από το 2005, όπου η απόφαση για την απαγόρευση του καπνίσματος στα μπαρ έφερε σπασμούς στερητικού συνδρόμου στο σύνολο του καπνίζοντος πληθυσμού του βασιλείου.

Στην Ελλάδα δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, αλλά ακόμα και με νομοθετική ρύθμιση, πρακτική εφαρμογή δεν βλέπω πριν το 2045 ή τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο (ότι έρθει πρώτο) διότι ο ΕΛ θέλει το ντουμάνι του. Εμείς οι ΕΛ σαν εκλεκτός λαός του Θεού των Εβραίων και με ανώτερο DNA σύμφωνα με τα λεγόμενα της αξιωματικού της ελληνικής αεροπορίας Θεοφανίας Χαλκιά, έχουμε ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν τα έχουν οι κουτόφραγκοι που τρώνε βαλανίδια με μαρμελάδα φραμπουάζ.

Ένα από αυτά είναι η δικομανία ή μηνυσομανία, που έχει οδηγήσει τα διακστήρια της Ευελπίδων και όλης της χώρας σε κατάρρευση, αφού ο κάθε πικραμένος κάνει μήνυση στον γείτονα για ψύλλου πήδημα. Όχι τίποτα άλλο, μη μας βγει και το τυρόγαλο από πάνω, σε εμάς που είμαστε Γκάγκαροι αναντάμ παπαντάμ ναουμ.

Όμως το πνεύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι αιώνιο και έτσι όπως τα διαμάντια της αρχαίας Ελληνικής σκέψης γέννησαν ουσιαστικά τον δυτικό πολιτισμό, έτσι και το νεότερο ελληνικό πνεύμα εκπολιτίζει τις βάρβαροι ανθρωποφάγοι Υπερβόρειοι.

Απόδειξη αυτού η απίστευτη είδηση στην οποία μου επέστησε την προσοχή ο θρύλος της Halland βλόγερ δ.σ.
Η φωτογραφία κάτω είναι screenshot από το άρθρο της Aftonbladet που δημοσιεύτηκε τις 30-4-08. (κλικ στην εικόνα οδηγεί στο σάητ της εφημερίδας). Μικρή παρένθεση: Η Aftonbladet μαζί με την Expressen είναι τα alter ego των πΧοιοτικών βρετανικών εφημερίδων Sun και Daily Mirror.


Στην πόλη Falun, ζεύγος άκαπνων, έκανε μήνυση στον γείτονα που κάπνιζε στο… μπαλκόνι!!! Μιλάμε για κατινιά που όμοιά της είναι δύσκολο να βρεθεί ακόμα και στον χώρο της επικράτειας των ΕΛ. Το πρωτοδικείο προς τιμή της λογικής έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν παραβαίνει κάποιον νόμο εάν καπνίζει λελογισμένα στο μπαλκόνι του.
(Ώρα είναι να κάνουν και εφεση οι πυροβολημένοι)

Να σημειώσω εδώ ότι δεν καπνίζω, έχω πάψει να καπνίζω εδώ και πολλά χρόνια, ο καπνός σε κλειστό χώρο με ενοχλεί, το κάπνισμα ενεργητικό ή παθητικό βλάπτει πολύ σοβαρά, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τα παιδιά, αλλά περισσότερο με ενοχλεί το τι κρύβει αυτή η ιστορία.

Και αυτό που κρύβει η ιστορία είναι το εξής:

Προσπάθεια αύξησης του ελέγχου επί των πολιτών με αύξηση των απαγορεύσεων.

Είναι μια τακτική που ακολουθούν οι θρησκείες, με το ρεκόρ να το σπάει το
Ισλάμ«χαράαμ» (απαγορευμένο) εκείνο, «χαράαμ» το άλλο, με μόνο τα
ξενερουά πράγματα είναι «χαλάαλ» (επιτρεπόμενα).

Διότι εάν έχεις φιλελεύθερους κανόνες, δεν μπορείς να έχεις έλεγχο. Αν αρχίσεις να γεμίζεις τον τόπο με απαγορεύσεις, ειδικά δημοφιλών δραστηριοτήτων, τότε έχεις το ποίμνιο συνεχώς «υπό κατηγορία» και συνεπώς μπορείς να το τιμωρείς και να το συνετίζεις κατά το δοκούν. Το επόμενο στάδιο θα είναι η απαγόρευση των λιπαρών τροφίμων, της ζάχαρης, του αλκοόλ, της … σοκολάτας και πάει λέγοντας.Ήδη στην Βρετανία έχουν ακουστεί φωνές για τις τροφές που έχουν υψηλά λιπαρά.
(Τους έπιασε πόνος βαθύς και νταλκάς βαρύς για την υγεία των sheeple ξαφνικά).

Δυστυχώς, σήμερα η τάση για αποδόμηση του κράτους πρόνοιας, του ξεπατώματος της μεσαίας τάξης με την βοήθεια ασύμφορων καταναλωτικών δανείων και η αυταρχοποίηση της εξουσίας με περιστολή των ελευθεριών των πολιτών λόγω… τρομοκρατίας, είναι κοινός τόπος στον δυτικό κόσμο.

Για την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας στη Σουηδία (Folkhemmet) θα μπορεί ο δ.σ. σαν παλαιότερος να πει αρκετά.

Θυμάμαι που σε Σουηδικά μπαρ (στο αεροδρόμιο Arlanda π.χ.) υπήρχαν πάνω από μερικά τραπέζια απορροφητήρες ισχυροί που ρούφαγαν τον καπνό στο πιτς φυτίλι.
Ο καπνός δεν ξέφευγε από το τραπέζι των μιαρών βρωμιάρηδων καπνιστών…
Όμως αυτή η τακτική δεν συμφέρει. Εάν κάνεις την δραστηριότητα του καπνίσματος (η την οποιαδήποτε άλλη) παράνομη, μπορείς να έχεις τον αμνό …εε τον πολίτη συνεχώς υπό κατηγορία, αν όχι για το α, τότε για το β, ή το γ, ή το δ και πάει λέγοντας…

ΜάΝγκες, ο αυταρχισμός και πλεμποποίηση της μεσαίας τάξης έρχεται καλπάζοντας…

22 σχόλια:

  1. Ακούγεται τρελό και μόνο αν το ζήσεις μπορείς να καταλάβεις για τι πράγμα συζητάμε. Παλιοί καπνιστές και εγώ και ο άντρας μου αναγκαστήκαμε να κόψουμε το τσιγάρο για λόγους υγείας. Μετακομίσαμε σε καινούργιο σπίτι και το κρατάμε 'καθαρό' από τσιγάρο.
    Είναι βράδυ καλοκαιριού και οι πόρτες ανοιχτές. Ξαφνικά αισθανόμαστε πνιγηρή ατμόσφαιρα σαν να καπνίζουν μέσα στο σπίτι τουλάχιστον 10 άτομα μαζί. Και τι ήταν; Ο γείτονας του κάτω ορόφου που είχε βγει και κάπνιζε στο μπαλκονάκι για να μην ενοχλεί το παιδάκι του στο εσωτερικό του σπιτιού. Μόνο αν το βιώσεις μπορείς να καταλάβεις για πόση βρώμα συζητάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε θερμά κλίματα, καλοκαίρι ντάλα, μπορεί όντως να είναι πολύ ενοχλητικό, κι ας έρχεται απόξω. Βέβαια, όπως αναφέρω κι εγώ, σε ψυχρότερα κλίματα, συνηθίζεται το κάρφωμα... Τα δε μπουριά πάνω από το μοναδικό τραπέζι καπνιστών, που κοντεύουν να σε ρουφήξουν κι εσένα ολόκληρο, τα έχω ζήσει με -25 εξωτερική θερμοκρασία στο Ελσίνκι (άσχετο θέμα: εντελώς ξηρό και «γλυκό» κρύο, αντιμετωπίζεται πανεύκολα με ντύσιμο, καμία σχέση με βορειοελλαδίτικο που σε περονιάζει και φτάνει στα μεδούλια σου, μαζί με την υγρασία και τον αέρα.

    http://malvumaldit.wordpress.com/2008/06/04/tsigara/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ με τους δύο προγράψαντες και επικροτώ τον ανεκτικό και αριστουργηματογράφο polse (γλυψ γλυψ)!

    Νομίζω πως η κατακλείδα σου είναι σωστή.
    Ού εκείνο, ού το άλλο, ού από εδώ, ού από εκεί, σε λίγο θα ζητάμε και συγνώμη που αναπνέουμε!
    (μην το σκεφτει ο Αλογογκούφης και φορολογήσει τον αέρα, καήκαμε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ μου άνθρωπε, Πέλσε!

    η ψυχή μου ευρίσκετο πάντα πρός τα μέρη εκείνα, κι άν κατα το πλείστον απεδήμουν σωματικως..
    Αλ.Παπαδιαμάντης.

    Γεννήθηκα στην Αθήνα , στην κυριολεξία "κάτω απ΄τη σκιά της Ακρόπολης," πρίν απ΄τον β΄Π.Π,
    Θυμάμαι μια φορά πηγαίνοντας στο σχολείο, είδα καπνούς να βγαίνουν κάτω απο το βράχο της Ακρόπολης,σε μια μικρή σπηλιά ,και μπορούσα να διακρίνω καθαρα,5-6 άτομα να τριγυρίζουν δίπλα στη φωτιά..
    Πλησίασα και είδα μια οικογένεια τσιγγάνων μισοντυμένους ή τελείως γυμνούς..κάτι μαγειρεύανε στη φωτιά,τα παιδιά τους κρατούσαν ένα κομμάτι ψωμί και το τραγανούσαν..
    Σχεδόν τρόμαξα..Ήρθαν κι άλλοι πιτσιρικάδες μετά,και άλλοι γείτονες.. και κάναμε "κύκλο" τριγύρω τους.. Ά, τους κακομοίρηδες σκεφτήκαμε..
    Επιστέφοντας απ ΄το σχολείο, οι τσιγγάνοι ακόμα εκεί, νέες φωτιές... κλπ. Η μάνα μου έκοψε μερικιές φέτες ψωμί και τυρί, και μου είπε να τους τα πάω. Οι κακόμοιροι οι Τσιγγάνοι.!
    Το ίδιο σκηνικό και τίς επόμενες ημέρες, ώσπου μια μέρα χαθήκανε..
    (Αμέσως μετά ,οι πιτσιρικάδες, πήγαμε και...επιθεωρήσαμε το τοπείο..)

    Αργότερα, έμαθα περισσότερα για τούς Τσιγγάνους, ήτανε τότε που έπαψα να τούς λέω "κακόμοιρους"..

    Το σκηνικό τώρα στη Σουηδία, το 1967,όταν απεφάσισα να μήν επιστρέψω στη Ελλάδα λόγω χούντας. Είχα βαρεθεί ένα χρόνο τώρα, να τρώω τα σουηδικά φαγητά.
    Απεφάσισα να σουβλίσω ένα ολόκληρο αρνί στα κάρβουνα (μαζύ με το κεφάλι), και να καλέσω έλληνες και σουηδούς..

    Αυτό ήτανε..Το γλέντι άρχισε,το τρανζίστορ τών KW συντονισμένο με Ελλάδα, έπαιζε ελληνικά τραγούδια στη "διαπασών."..
    Κόσμος περαστικός , εβλεπαν τα μάτια τους και δέν πίστευαν αυττό που έβλεπαν.( έκαναν"κύκλο" τριγύρω μας)
    Μας κοιτούσαν με ..συμπόνια και σύγουρα μουρμούριζαν: " κακόμοιροι έλληνες"

    Έτσι έχω μείνει ακόμα...stackare invandrare στα μάτια τών σουηδών..

    Βρέ, μπάς κι έχουν δίκηο οι σουηδοί;;

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. α δ.σ.

    εμείς όταν ψήσαμε αρνί στο αμέρικα,
    ένας γείτονας κάλεσε την αστυνομία και ήρθαν και μας είπαν ότι απαγορεύεται να ψήνουμε σκύλους και μετά μας ρώτησε και από πάνω αν είμαστε όλοι πάνω από 21, και εμείς είπαμε όλοι 'ναι σερ' -τον κάλυψε τον αστυνόμο αυτή η απάντηση χωρίς να ελέγξει ευτυχώς γιατί είχαμε και κάτι 20χρονα που 'έκαναν χρήση of alcoholic substances' -ντίρλα ήταν αλλά τέλοσπαντων, αλλά να με λυπηθούν ποτέ, εκτός από όταν -και εκεί έχεις δίκιο να αναρωτιέσαι αν έχουν δίκιο- κάπνιζα στην είσοδο ενός κτιρίου (ή μάλλον σε απόσταση κάποιων feet) και εισέπραττα βλέμματα λύπησης στην καλύτερη, βδελυγμίας το πιο συνηθισμένο, να μη σου πω ότι μια φορά που συνοδεύσαμε αυτή την αισχρή συνήθεια (που όντως δεν είναι και από τις καλύτερες) με άραγμα στο παγκάκι και αλκοόλ (πωπω ντροπή, 2 δάχτυλα κρασί ε?) σε πλαστικό ποτήρι (μην μας μαζέψουν και μέσα για προσβολή της δημ. αιδούς or sth) ήρθε ένας από μακριά και μας προειδοποίησε ότι μπορεί κάποιος να μυρίσει το αλκοόλ, δηλαδή παραλίγο να την πατήσουμε ε?


    %@#&!@&*:$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον Αύγουστο, ήμαστε καλεσμένοι σε γιορτή που διοργανώνει ο σύλλογος του χωριού μας (Karl-Gustavs Bygdelag) σε εξωτερικό χώρο, και μεταξύ άλλων οι καλεσμένοι μπορούσαμε νά έχουμε μαζύ μας κάτι για να ψήσουμε στα κάρβουνα:-λουκάνικα,χάμπουργερ, κλπ,κλπ.( BBQ που λέτε εσείς στην Ελλάδα)
    Προς τούτο είχανε στηθεί δυό μεγάλες ψηστιέρες.
    Ο υπεύθυνος της γιορτής,είχε προειδοποιήσει την Πυροσβεστική, ότι θα ΄νάψουμε φωτιά, και έστειλαν πυροσβεστκο όχημα με 4 άνδρες!! ( Έτσι δέν γίνεται και στην Ελλάδα,άν δέν κάνω λάθος::)
    Στη φωτογραφία βλέπετε τη μία ψηστιέρα και πίσω ακριβώς, το αυτοκίνητο της Πυροσβεστκής.. (Φωτογραφία με το κινητό απο την Tant Matilda )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα η απόφαση του δικαστηρίου μου γέννησε μία απορία: τι θα πει "λελογισμένα"; Στις πόσες τζούρες ξεπερνιέται το λογικό μέτρο ανοχής του γείτονα και σε μπουζουριάζουν οι δυνάμεις της δημοσίας τάξεως;

    Επί της ουσίας, συμφωνώ με τα συμπεράσματα του ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σωστή θέση!
    και ακόμα καλύτερη κατακλείδα!
    αλλά ποιος τα πιάνει...

    μόνο ο προηγούμενος πάπας μας σώζει!!!
    (κόλλησα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμη

    Φαντάζομαι ότι ο εν λόγω κύριος κάπνιζε για 20...
    Καλό θα ήταν τέτοιες παρεξηγήσεις να λύνονται δια συμβιβασμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Stazybο Hοrn

    Όντως το αλληλοκάρφωμα και η γλωσσοφαγιά κει παν' μπορεί να φτάσει σε υψηλότατα επίπεδα. Ίσως γιατί λόγω των δεκαετιών σοσιαλδημοκρατίας είχε παγιωθεί η αντίληψη, ότι όλοι πρέπει να είναι ίδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Πρόεδρα

    ΕυχαρισΘώ, ασπάζομαι και την αριστερήν και την δεξιάν σας κεφαλήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ δ.σ

    Ίσως είναι τελικά μέσα στην ανθρώπινη φύση, να μην αποδέχεται κανείς ολοκληρωτικά σαν "δικό του", κάποιον που είναι απ' αλλού, έχει άλλα έθιμα ή εμφάνιση,, όσα χρόνια και αν περάσουν...

    Βάζουν τώρα ένα παιδάκι με γονείς από δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΈΣ ξένες χώρες να ζωγραφίσει "την σημαία" του. Όταν τη φέρνει στη δασκάλα την Σουηδική, αυτή του λέει "μα δεν είναι αυτή η δική σου!".

    Μύλος...

    Υστερικό - γραφο

    Η Πελοπόννησος έγινε κάρβουνο το 2007 γιατί όλοι οι πυροσβέστες φυλάγανε καραούλι σε ένα σωρό BBQ ανά την επικράτεια και δεν υπήρχε προσωπικό για τις φωτιές στην Ολυμπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ trol

    Αχ, τα Στέητς με τις τόσοι καλλιεργημένοι άθρωποι...

    Σκύλος; Ουαχαχααχαχαχαχα!!!!!!

    Εμ, από χώρα που έζησε με ποταπαγόρευση πάνω από 10 χρόνια τι περιμένεις; (1920-1933)

    Υποκρισία και τα μυαλά στο μίξερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ xasodikis

    Λελογισμένα= 14,45 τζούρες την ημέρα τους μονούς μήνες και 14,72 τους ζυγούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ geokalp

    Μόνο ένας Πάπας με ροκιές θα μας σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ, ΙΣΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 2058 ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ...

    Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ POLL ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑ PROHIBITION 1
    (BY THE WAY, ΨΗΦΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ YES EΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΕΒΑΣΙΑ ΜΕ 5-10 ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ) ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ H PROHIBITION 2,3,4...


    ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
    (ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ Η ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ)

    ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άπαξ και έγινε η αρχή με τις απαγορεύσεις των αρχών του 20ου αιώνα (που ως γνωστόν ισχύουσι ακόμα), ε, τότε δεν πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτες! Κάθε μορφή απαγορεύσεως είναι πιθανή για το μέλλον, εφόσον ημείς οι ίδιοι αλησμονάμε και θεωρούμε νορμάλ τας απαγορεύσεις που ήδη ισχύουσι, και επικεντρωνόμεθα εις αυτάς που οσονούπω έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Πολσεμάνογλου,

    συγχωρέστε μου την πανάσχετην με το θέμα αναφοράν, αλλά σας ανασχημάτισα. Παρακαλώ περάστε από το βλογ έως τη Δευτέρα, 6 η ώρα πρωϊνήν, να παραλάβετε το χαρτοφυλάκιον σας. Κατοικίδια απαγορεύονται.

    με τον δέοντα σεβασμόν,

    Ο Πωρθυπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ ATHENA

    Γουστάρω προχιμπίσιον ναούμε για να γίνω ο Τσάρος του λαθραίου ταμπάκου και των παράνομων μπαρ-καπνιστηρίων!!!!

    :-DDDDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ πρκλς

    Αγαπητέ συντρόφιμε,

    έτσι δουλεύει η κακούργα η κενωνία και η σόου μπιζ...

    Φρέσκα κολόρια ναούμε και μνήμη χρυσόψαρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Zorba the Greek

    Αγαπητέ πρωθυπουργέ της κληρονομικής δημοκρατίας των ΕΛ,

    μπιν δέαρ, νταν δατ, γκατ δη σκαρζζζζζζ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...