Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Τέτοια στάνη τέτοιο τυρί κάνει...

Μετά το 1985 και την περίπτωση Καλτεζά, ήρθε φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου το 2008, να επαναληφθεί ένα παρόμοιο περιστατικό φόνου ανηλίκου από αστυνομικό όργανο, επαληθεύοντας τον τίτλο του ποστ «Τέτοια στάνη τέτοιο τυρί κάνει...» (Το τσίμπησα από ποστ του Περίκαλλου).

Δεν θα σταθώ στην ειδησεογραφική κάλυψη των γεγονότων, άλλωστε ούτε δημοσιογράφος είμαι, ούτε έχω πηγές από «μέσα» ή από «έξω». Υπάρχουν άλλα μέρη γι’ αυτά. (Ρίξτε και μια ματιά στο Jungle Report). Απλά θα κάνω μερικές επισημάνσεις:

Ι ) Αποδεικνύεται ότι τα κριτήρια επιλογής των αστυνομικών είναι περίεργα (βλ. ρουσφετολογικά χωρίς σοβαρή ψυχιατρική αξιολόγηση) και η εκπαίδευσή τους ελλιπής, τουλάχιστον αναφορικά με τους συγκεκριμένους και τους συναδέλφους τους που κατατάχθηκαν την ίδια περίοδο με αυτούς.
Δεν είναι ορθή αντιμετώπιση της συγκεκριμένης κατάστασης αυτή. Όπως γράφει και ο Σπάει στο Τζανγκλ δεν πας να κάνεις τον επιθεωρητή Κάλαχαν πυροβολώντας στο ψαχνό, 2 αστυνομικοί εναντίον 30 ατόμων.

ΙΙ) Οι πολίτες του ΚΟΣΜΟΥ, όχι μόνο της φαιδρής επαρχίας μας, πρέπει να έχουν υπ’ όψη τους, ότι η εξουσία έχει βάλει στο μάτι τα όποια δικαιώματα των πολιτών.
Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τον κόσμο να απεμπολήσει τα δικαιώματά του οικειοθελώς, είναι να τον έχεις υπό συνεχές καθεστώς τρόμου.
Π.χ. με τον μπαμπούλα της τρομοκρατίας και τον νεφροπαθή τρωγλοδύτη Μπιν Λάντεν, με υστερικά δελτία ειδήσεων, με αχαλίνωτη εγκληματικότητα, με περίεργους (ενίοτε όχι και τόσο περίεργους) που αφήνονται ανενόχλητοι να τα σπάνε κάθε τόσο, όχι τράπεζες και αστυνομικά τμήματα, αλλά σακαράκες μεροκαματιάρηδων και μαγαζιά που είναι και πιο εύκολοι στόχοι.

Ο στόχος; Να βρεθεί ο μέσος πολίτης να παρακαλά:
«Αχ, δε με νοιάζει τίποτα, βάλτε μου μικροτσιπ, βάλτε κάμερα στην χέστρα μου, δώστε μου σύνταξη στα 87 και πάρτε μου και την ασφάλιση υγείας, αρκεί να μπορώ να κάτσω ήσυχος στην τρώγλη μου βλέποντας μπάλα, πίνοντας μπίρες και χλαπακιάζοντας πίτσες».

Σκεφτείτε το.

22 σχόλια:

  1. Έχει ξεκινήσει αυτό το "όραμα" για το μέλλον να γίνεται πραγματικότητα στις ΗΠΑ. Δεν είναι καθόλου μακρινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Σκεφτείτε το» είπες; Το σκέφτηκες καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειμαστε μια ομαδα φοιτητων στη Στοκχολμη που σκεφτομαστε να οργανωθει διαμαρτυρια στην ελληνικη πρεσβεια για τη δολοφονια του παιδιου. Αν ενδιαφερεσαι θα ήταν καλό να υπάρξει μία συνεννόηση.
    mail postgradstockholm@yahoo.gr

    Αντιστοιχες διαμαρτυριες
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=934769 Αμβουργο
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=935166 Παρισι
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=935502 Λονδινο
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=935209 Εδιμβουργο
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=935255 Βερολινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε'σύ polse, ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά δεν ξέρω, παρόλο που συμφωνώ με τα όσα αναφέρεις αυτό το τελευταίο δεν μου κάθεται καλά. Ίσως επειδή παραείναι οργουελικό. Βέβαια θα μου πεις, που έπεσε έξω ο Όργουελ για να π΄πεσει σε αυτό; Σωστό κι αυτό...
    Τι να πω, ειλικρινά δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "«Αχ, δε με νοιάζει τίποτα, βάλτε μου μικροτσιπ, βάλτε κάμερα στην χέστρα μου, δώστε μου σύνταξη στα 87 και πάρτε μου και την ασφάλιση υγείας, αρκεί να μπορώ να κάτσω ήσυχος στην τρώγλη μου βλάπτοντας μπάλα, πίνοντας μπίρες και χλαπακιάζοντας πίτσες»."

    Ωμό αλλά αληθές και ας μην κάθεται του hades. Και μενα που μου κάθεται τί κατάλαβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά, όπως είχε πει-προφητέψει μόλις πριν 2-3 μήνες ο υποδιοικητής Μάρκος από το μακρινό Μεξικό:

    "Στην Ελλάδα η νεότητα είναι ένα ελάττωμα που πρέπει να ξεριζωθεί".
    (Η φράση, μαζί με το σχετικό κείμενο, υπάρχει ας πούμε εδώ:
    http://www.radiobubble.gr/el/blog/laptop/2023

    Το αισιόδοξο, είναι λίγο παρακάτω στο ίδιο κείμενο:

    "Αλλά υπάρχουν και φορές, πολλές, τόσες που μας κάνουν να χαμογελάμε, που η οργή, οι οργές βρίσκουν τους δικούς τους δρόμους, καινούργιους, αλλιώτικους. Και, τότε, το «όχι» που υψώνουν δεν αντιστέκεται μονάχα, αλλά και αρχίζει να προτείνει, να προτείνεται".

    Πάω να ξαναπλυθώ από τα αέρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Βλαχοκυριλές

    Σύντομα στις οθόνες μας και το Hellenic Patrot Act...

    @ apos

    Che apos, με αυτή την φράση έχασα τους μισούς μου αναγνώστες γμτ...

    @ foithtes

    Έλα πρωτευουσιάνοι! Να προσέχετε και μην κάψετε καμιά σημαία μόνο, Αρκετά ξεφτιλιστίκαμε που κάηκε η Εθνική Βιβλιοθήκη ψες...

    @ Hades

    Κοίτα, τελικά το αποτέλεσμα μετράει και όλα αυτά κάνουν πολλούς πολίτες να θέλουν να... κατέβουν τα τανκς!

    @ Zaphod

    Αχεμ, ε... καταλάβατε ότι... ε... ξέρετε τι παίζεται! (Σαν τον γίγαντα Λιακό ένα πράμα...)

    @ πρκλς

    Το διάβασα, πολύ ενδιαφέρον. (Δεν περίμενα η χάρη μας να έχει φτάσει στον υποδιοικητή).

    Θα επαναλάβω εδώ βέβαια, ότι οι πλιατσικολόγοι και αυτοί που έκαψαν την Εθνική βιβλιοθήκη χθες είναι τα καλύτερά τσιράκια ή "χρήσιμοι ηλίθιοι" της εξουσίας, αφού με τις ενέργειές τους πολίτες μάλλον μετριοπαθείς, γίνονται στρατόκαυλοι τανκσολάγνοι(sic).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που λες ισχύει, polse. Εγώ από τη μεριά μου -κι όχι μόνο δεν το κρύβω αλλά δεν ντρέπομαι και να το πω- χθες παρακάλαγα να πιάσουν κι άλλους και να τους σαπίσουν στο ξύλο. Η Βιβλιοθήκη τι έφταιγε; Το χριστουγρνιάτικο δέντρο; Τόσα μαγαζάκια; Ο κίνδυνος να μείνουν χιλιάδες άνθρωποι άνεργοι και δη, εν όψει εορτών είναι κοντά. Πόσες οικογένειες θα αντιμετωπίσουν έως και βιοποριστικά προβλήματα; Και φυσικά -για να μην διαφεύγει και αυτό- ποιοι θα τα πληρώσουν όλ'αυτά; Μπίνγκο, πάλι εμείς... Ε, όχι ρε πούστη, να τους γαμήσουν όλους. Αλλά το εννοώ, όλους. Όχι μόνο τους μεν, αλλά και τους δε. Και δε νομίζω φυσικά να απαιτηθούν.. τανκς για κάτι τέτοιο...

    Πάντως πλάκα, πλάκα, προ χούντας τα ίδια γίνονταν. Ίσως έχει κι αυτό το (στατιστικό) ενδιαφέρον του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζω, βρε συ Κάρολε, κι όσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι...
    Συμβαίνει κάτι που έπρεπε να είχε γίνει στις 17/11/73, τότε που ο κόσμος ΔΕΝ κατέβηκε στους δρόμους. Τώρα που ο κόσμος κατεβαίνει, όλο και περισσότεροι βγήκαμε από το καβούκι μας, επικρατεί ένα αλλαλούμ.
    Τότε, παλιά, υπήρχαν προτάσεις, υπήρχε ελπίδα.
    Τώρα, όλα δείχνουν σκουριασμένα κι η ελπίδα άφαντη.
    Θα ξημερώσει το Αύριο άραγε;
    Οσο κοιτάζω γύρω, τόσο νοιώθω τυφλωμένη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φωνές
    Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες
    εκείνων που πέθαναν, ή εκείνων που είναι
    για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.

    Κάποτε μες στα όνειρα μας ομιλούνε·
    κάποτε μες στην σκέψι τες ακούει το μυαλό.

    Και με τον ήχο των για μια στιγμή επιστρέφουν
    ήχοι από την πρώτη ποίησι της ζωής μας --
    σα μουσική, την νύχτα, μακρυνή, που σβύνει.

    Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1904)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Hades

    Βρωμάει και ζέχνει η υπόθεση, και άκουσα ένα καλό που είπε ο Χατζηνικολάου στον εκπρόσωπο της αστυνομίας: "Θέλετε να πείτε ότι πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στις ανθρώπινες ζωές και την αστυνόμευση; Δεν μπορεί να υπάρξει αστυνόμευση χωρίς νεκρούς;".

    Βρέθηκε ο κόπανος 38 χρονών ΜΑΛΑΚΑΣ με τρία παιδιά (σιγά το δύσκολο ρε φίλε, ο σκύλος μου Μπούμπης έχει περισσότερα. Σα να λες "έχεζε μια φορά την μέρα ανελλιπώς") να κάνει τον επιθεωρητή Κάλαχαν. Κατόπιν τα γνωστά περίεργα με την αστυνομία σε ρόλο θεατή, για να πάρει τα πάνω της μετά με χρυσαυγίτικη ενίσχυση.

    Μας περνάνε για πολύ ηλίθιους τελικά.

    Που ξέρεις μπορεί και να είμαστε.

    @ Rodia

    Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας ή στόχος. Το μόνο που υπάρχει είναι το τέρας της εξουσίας που θέλει να μας γυρίσει πίσω στα χρόνια της φεουδαρχίας.

    Ο κόσμος δυστυχώς μοιάζει με το κουνέλι που έχει τυφλωθεί από τους προβολείς του αυτοκινήτου και
    παραμένει αποσβολωμένο αντί να την κάνει με ελαφρά πριν γίνει στιφάδο από τον φυσιολάτρη κυνηγό κάτοχο του Range Rover.

    @ "Δημήτριος ο Ταξιδευτής"

    Καβάφης πάντα ανεπανάληπτος, διαχρονικός και πάντα επίκαιρος!

    @ Σπίθας

    Και λιγότερη μπάλα από τον καναπέ, πίτσα και μπύρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε 'σύ polse να σου πω κάτι; Δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι άνθρωπος με 3 παιδιά εκείνη τη στιγμη΄δεν σκέφτηκε πως ήταν σα να σήκωνε το όπλο εναντίον των παιδιών του. Δηλαδή είναι φρικιαστικό αυτό το πράγμα και μόνο ως σκέψη.
    Το ότι βρωμάει και ζέχνει, συμφωνώ και επαυξάνω. Αυτό που με προβληματίζει όμως ειναι το γεγονός ότι όσο περνούν οι μέρες και οι ώρες, πρακτικά η μπόχα αντί να φεύγει εδραιώνεται.
    \Κι όσον αφορά το τελευταίο, χμμμμ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Κάθε προπαγάνδα οφείλει να είναι τόσο δημοφιλής και σε τέτοιο διανοητικό επίπεδο, ώστε ακόμη και ο ηλιθιωδέστερος απ' αυτούς στους οποίους απευθύνεται να μπορεί να την καταλάβει... Μέσω της έξυπνης και σταθερής εφαρμογής της προπαγάνδας, οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν έτσι ώστε να βλέπουν τον παράδεισο σαν κόλαση και τ' ανάπαλιν: να βλέπουν την πιο εξαθλιωμένη μορφή ζωής σαν τον παράδεισο." -Αδόλφος Χίτλερ

    Εξαιρετικά ευφυές ποστ, απεύχομαι να παίξει ρόλο χρησμού Κασσάνδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τί χάλια ειν΄αυτά στη Σουηδία κύριε Πολισμάνε*,που διαβάζουμε στίς σουηδικιές εφηνερίδες;;
    Ακούς εκει, γρηούλα στό γηροκομείο νεκρή εδώ και 6 εβδομάδες πάνω στο κρεββάτι της, και ΔΕΝ την είχε πάρει χαμπάρι κανένας απ΄το προσωπικό..
    Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε βέβαια τα χάλια μας, αλλά όχι κι έτσι Κύριε Πολισμάνε..

    Πολισμάνε* = Copyriht Dr Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Hades

    Κοίτα, το ότι κάποιος μπορεί να έχει αμολήσει χ παιδιά δε λέει τίποτα. Μπορεί κάλλιστα να είναι σαν εκείνον τον θεοσεβούμενο στην Αυστρία που είχε κλείσει την κόρη του στο υπόγειο και είχε κάνει ψ παιδιά μαζί της.

    Τώρα για να λέμε του στραβού του δίκιο, μια γυναίκα με χ παιδιά έχει άλλη βαρύτητα. Άλλο γέννα, άλλο μια καλή εκσπερμάτιση.

    Ο τυπάς μπήκε με βύσμα στην σχολή αστυνομίας οπότε μπορεί να είναι και ο δολοφόνος με το πριόνι ή έστω ένας wannabe επιθεωρητής Κάλαχαν, οπότε...

    Επιμύθιον:

    Λες ρε τελικά να είμαστε; :)

    @ Ανώνυμος 10 Δεκέμβριος 2008 6:54 μμ

    Η Αννούλα έχει:

    1. Διώροφο εγκέφαλο (Βλ. τεράστιο μέτωπο)

    2. Κληρονομικό χάρισμα.

    3. Συμμετοχές εις την λέσχην Βίλδερβεργ. (Όπα!)

    Ουδεμίαν εντύπωσιν μου προξενούν οι εκτιμήσεις - προφητείες της.

    @ Αστερόεσσα

    Ελπίζω και εγώ να είναι θέμα ηλιθιότητας και ανικανότητας των Κωστάκη, Πάκη κλπ. Αν και στα εξωτερικά και δη στα Στέητς τα χειρίζονται έτσι (Βλ. 9/11).

    @ Ανώνυμος 11 Δεκέμβριος 2008 2:56 μμ

    Η kvällsposten είναι μια ελεεινή φυλλάδα που θέλει να δυσφημίσει την πατρίδαν του Ληναίου, του Κέλσιου, του Νομπέλ, των ρουλεμάν και του Jansson με τον πειρασμό του. :-P

    Το κοινωνικό κράτος το έχει φάει η μαρμάγκα, οι δε νοσοκόμες προτιμούν να πάνε στην Νορβηγία που έχει καλύτερα φράγκα επιτείνοντας έτσι την έλλειψη προσωπικού. Η αποδόμηση των εργασιακών / συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και του κράτους πρόνοιας είναι δυστυχώς παγκόσμια.

    Και έχεις και τον Άρη Φιορέτο (Πατήρ Έλλην, μητέρα Αυστριακή γεννημένος στη Σουηδία, άλλο τουρλουμπούκι αυτό) να δηλώνει με μπλαζέ υφάκι λες και πρόκειται να αλλάξει τις κουρτίνες "Αχ, ναι, έχουμε βέβαια αποδομήσει το κράτος πρόνοιας". Αμάν.

    Βέβαια στο Ελλαδεζία έχουν το Σβήα Ρίκε περίπου θεοποιημένο, ίσως φταίνε τα Volvo S40 1,6 που είναι πιο προσιτά τώρα και τα ελεεινά κιοφτεδάκια του ΙΚΕΑ. Λυπάμαι, αλλά η γιαγιά μου τα έφτιαχνε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Jansson με τον πειρασμό του,-άν και εμμετικό-ήταν όλα τα λεφτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ηλεκτρονική διεύθυνση άλλαξε!
    Ο παρακρατικός Δαίμων της οργάνωσης είχε καταχωρήσει αρχικά την διεύθυνση ως http://foralexandos.blogspot.com/. Δηλ με ένα "r" λιγότερο προκειμένου να κάνει δύσβατη την εύρεση του!!!! Για όσους το βάλανε λάθος στα λινκ τους, η σωστή είναι http://foralexandros.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=939262

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Polsemannen
    Το θέμα της αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας είναι πάρα πολύ σοβαρό για να το παλέψουμε μεμονωμένα ο καθένας. Επιβάλλει νέες μεθόδους ψηφιακής οργάνωσης. Καλωσορίζω το νέον βλογ "Εχουμε Πόλεμο" και έβαλα λινκ τόσο σε αυτό όσοι και στο ποστ σου, Πολσμάνε, μεγάλε Πεταλωτή Κενταύρων της... ΕΛ.ΑΣ. (τώρα...) αλλά ΔΕΝ φτάνει αυθό. Πρέπει να ενοποιησουμε δυνάμεις και με νέες τεχνικές μεθόδους. Σαν πρώτο βήμα άρχισα ήδη να μαζεύω τα Wordpress tags που έφτιαξαν άλλοι και να τα χρησιμοποιώ σε ΚΑΘΕ ποστ που αφορά αυτό το θέμα. Αυτό θα δώσει στις διαμαρτυρίες και τις πληροφορίες που προσφέρουμε ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ.

    Βάλε κι εσύ κάνα σύνδεσμο εδώ, ιδίως το ποστ που σε αναφέρει.

    Δεν πρόκειται για αλίευση πόντων αλλά για ομαδικό τυφεκισμό καρχαριών με πολυ-τρίαινα ψαροντούφεκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μακάρι στο ΙΙ να αποδειχθείς συνωμοσιολόγος, φαντασιόπληκτος κτλ.. Αλλά όπως είμαστε τώρα δεν μπορεί κανείς να το αποδείξει. Ούτε πιστεύω πως μπορεί να δει κάποιος ξεκάθαρα ποιος στήνει το παιχνίδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Ανώνυμος 11 Δεκέμβριος 2008 4:48 μμ

    Και εσείς σαν την Αλεξάνδρα Παnscanlido βλέπω! :-P

    @ Yellow Kid

    Εθεάθη η αλλαγή ευχαρισθώ.

    @ doctor

    Είδα το σχετικόν ρεπορτάζ εκ πρωτευούσης αναμένομεν τας φωτογραφίας.

    @ omadeon

    Αγαπητέ Ανδρομεδιανέ (Είναι να μην σου βγει το όνομα :-DD ) Ομαδέωνα, ευχαρισθώ δια την ενημέρωσιν θα πράξομεν τα δέοντα συνδόμως.

    @ Slartibartfast

    Δεν έχουμε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και κατά συνέπεια κάνουμε απλώς λογικές εικασίες.

    Μακάρι να πε΄φτω έξω και να είναι απλώς κτηνώδης ηλιθιότητα και απελπισμένο γάντζωμα στην καρέκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...