Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Με δεδομένη την οικονομική κρισάρα, ήρθε η ώρα για την ιδιωτικοποίηση της κερδοφόρας ΔΕΚΟ της εκκλησίας!

Με αφορμή ένα σχετικά πρόσφατο ποστ του ανιδιοτελούς συναγωνιστού ιστολόγου Άδους, αναφορικά με την εξωφρενική περιουσία της δημόσιας υπηρεσίας με την ονομασία Ελληνική Εκκλησία, απεφάσισα να προσθέσω και εγώ τα δυο Ευρω-σεντ μου, όπως λένε και στα Στέητς του Μπάρρυ Ο’Μπάμα.

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσω το εξής:

Κατά την άποψη μου η εκκλησία, όπως και κάθε θρησκευτική οργάνωση, είναι επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και συγκεκριμένα υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης μέσω της μεθόδου της «παραμύθας». Παρόμοιου τύπου υπηρεσίες προσφέρουν και οι έμποροι ψυχοτρόπων ουσιών όπως το αλκοόλ, η κόκα ή το χόρτον Ζωνιανών Κρήτης.

Ο άνθρωπος εν γνώσει του αναπόφευκτου γεγονότος του θανάτου του, όπως και εξ αιτίας των πολλών και διαφόρων δυσκολιών της ζωής, ανέκαθεν αναζητούσε μια εξήγηση (ει δυνατόν πανεύκολη) για τα πράγματα και το σύμπαν, όπως και μια παρηγοριά για το πεπερασμένο της ύπαρξής μας. Οι διάφορες θρησκείες, αλλά ακόμα και διάφορα ιδεολογικά συστήματα έπαιξαν αυτόν τον ρόλο κατά την διάρκεια της ιστορίας.

Για παράδειγμα έχει πάρα πολλή πλάκα να βλέπει κανείς οπαδούς του οικονομικού φιλελευθερισμού με ζήλο λιθοβόλου κλειτοριδοκόπτη Αφγανού μουτζαχεντίν να περιμένουν την ελεύθερη αγορά να γιατρέψει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

(Εμβόλιμο ανεκδοτάκι:
-Πόσοι φιλελεύθεροι χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα;
- Κανένας! Περιμένουν την ελεύθερη αγορά να την αλλάξει γι αυτούς!)

Όπως καταλαβαίνει κανείς, δεδομένου του αναπόφευκτου γεγονός του θανάτου των σωμάτων μας, όσο και λόγω του ότι οι πλειονότητα των ανθρώπων αρνείται την χρήση της λογικής λόγω οκνηρίας και προκρίνει το συναίσθημα και τα ένστικτα για την λήψη αποφάσεων, οι θρησκείες και οι ιδεολογο-θρησκείες, θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει και η ανθρωπότητα.

Στο θέμα μας λοιπόν:

Στην Ελλάδα κατά το σύνταγμα υπάρχει ανεξιθρησκία (με αστερίσκο), συνεπώς μπορούν στην επικράτεια της χώρας να δραστηριοποιούνται διάφοροι παροχείς παραμύθας (θρησκείες δλδ.). Τον ρόλο του κρατικού μέχρι χθες ΟΤΕ στην Ελληνική αγορά έχει η Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ διάφοροι άλλοι ιδιωτικοί παροχοί παραμύθας (Καθολικοί, Μωαμεθανοί, Προτεστάντες, Ιεχωβάδες, Βουδιστές, Σαϊεντολόγοι, Μακαρονοτερατιστές, Σουβλακιστές κ.α.) αγωνίζονται με λύσσα για μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς των συνδρομών εκ του ποιμνίου.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί ουσιαστικά δημόσια υπηρεσία κοινής ωφελείας (ΔΕΚΟ) δεδομένου ότι οι υπάλληλοί της (ιερείς) μισθοδοτούνται από το κράτος. Παράλληλα διαθέτει μυθώδη ακίνητη περιουσία, η οποία κατά κανόνα δεν χρησιμοποιείται προς το δημόσιο συμφέρον, αλλά μάλλον για τους σκοπούς της Ιεραρχίας της εκκλησίας, που ας μην κρυβόμαστε, αποτελεί κράτος εν κράτει, με παρουσία σε κάθε επίσημη τελετή του κράτους, δίκη μάγων κάποιας Αφρικανικής φυλής.

Πέρα από το αίτημα να μετατραπεί επιτέλους το Ελληνικό κράτος σε κοσμικό, χωρίς την εμπλοκή θρησκευτικών ηγετών οποιασδήποτε πεποίθησης στις υποθέσεις του και την νομοθεσία, υπάρχει και το θέμα της ανακούφισης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού λόγω της τεράστιας (τεχνητής) οικονομικής κρίσης, που τις επιπτώσεις της η Ελλάδα δεν έχει νιώσει ακόμα, λόγω της μη παραγωγικής φύσης της οικονομίας της.

Η αξιοποίηση της μυθώδους περιουσίας της, προς όφελος των αναξιοπαθούντων Ελλήνων πολιτών είναι μια ενέργεια που θα έρεπε να γίνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο κάτω - κάτω βρε αδελφέ, άλλη μια ΔΕΚΟ είναι και αυτή, δώσαμε τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή, θα δώσουμε την ΔΕΗ, θα ζμπρώξουμε και τον ΟΣΕ, σκοτώνουμε που σκοτώνουμε τα ασημικά της Ελλάδος, ας δώσουμε και την Εκκλησία της Ελλάδος σε Ρώσους ΞανΦούς ΟρΦόΝΤοξους επενδυτές, να ξεμπερδεύουμε.

Οι ιδιώτες διαχειριστές της Εκκλησίας της Ελλάδας θα πάρουν και τμήμα της περιουσίας, έναντι του τιμήματος που θα δώσουν (Θα μπορέσουμε να πληρώσουμε και συντάξεις για το 2010), ενώ το υπόλοιπο θα πάει στα χέρια του Δημοσίου.
Αυτό το τμήμα θα το δώσουμε στον Βωβό να το κάνει μπετόν – μέταλλο- φυμέ γυαλί.
(Τσιμέντο να γίνει; Τσιμέντο να γίνει!)
Θα δουλέψει η οικοδομή που την έχει πάρει ο διάολας φέτος και το δημόσιο θα την βγάλει μέχρι το 2011. Μετά θα βγει ο πρωθυπουργός Γιωργάκης στη Βουλή ως άλλος Τρικούπης και θα ζητήσει από το ΔΝΤ να μας σώσει, γιατί δυστυχώς επτωχεύσαμεν.

Εμ, Ελλάδα είμαστε εδώ με πιο πολλούς δημόσιους υπαλλήλους από την Μεγάλη Βρετανία μην τρελαθούμε κιόλας. Από την στιγμή που δεν παράγουμε αρκετά ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, κάθε ένεση με πωλήσεις δημόσιας περιουσίας δίνει απλά παράταση στον ετοιμοθάνατο. Και μα τον μεγάλο Σουβλακέα, αν ξανακούσω κανέναν Βασιβουζούκο να αποκαλεί την οικοδομή «ατμομηχανή» της Ελληνικής οικονομίας θα του σκάσω κάνα τούβλο στην γκλάβα να έρθει στα ίσα του.

Από πού και ως που η οικοδομική δραστηριότητα στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας φέρνει χρήμα από το εξωτερικά στην Ελλάδα; Μόνο τις σπάταλες εισαγωγές πετρελαίου να σκεφτεί κανείς, καταλαβαίνει το προβληματικό του θηριωδώς ελλειμματικού ισοζυγίου πληρωμών της χώρας.

Δε βαριέστε. Τουλάχιστον με την πώληση της Εκκλησίας σε Ρώσους επενδυτές, θα γίνει επιτέλους και χωρισμός εκκλησίας κράτους και θα μπορούμε να αποκαλούμαστε αληθώς Ευρωπαϊκό κράτος. (Με έναν δημόσιο τομέα ΝΑ με το συμπάθιο).

19 σχόλια:

  1. Να βγουνε στη φόρα οι μισθοι των golden boys της εκκλησιας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικός μα τον Σουβλακέα!

    Πρέπει επιτέλους το πνεύμα της επενδυσης και της ιδιωτικής πτωτοβουλίας να βρει αυτό το λαμπρο πεδίο δόξης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβλέπω σκληρή αντίδραση του Γιαχβέ: θα διεκδικήσει το 49% των μετοχών και το management.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ πετρούλα

    Αποκάλυψη τώρα!

    @ Zaphod

    Όλα θα τα λύσει η ελεύθερη αγορά μιλάμε!

    @ An-Lu

    Δόξα και τιμή!

    @ undantag

    Θα το παλέψουμε για 35% και μάνατζμεντ η Ρωσική μαφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άκουσα τελείως τυχαία στην τριανταφυλοπούλειο ζούγλα χθες και μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο: Μητροπολίτης (έλεγε και περιοχή) πούλησε το αυτοκίνητο ορφανοτροφείου για να αγοράσει δικό του...
    Είμαστε πολύ πίσω...
    ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΓΑΜΕΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΜΩΡΕ... Εδώ τα εγκατέλειψαν οι γονείς τους, τι να τα κάνουν τα λεφτά, που την ευτυχία δεν την φέρνουν άλλωστε...

    Μήπως μετά τον εξ-αιρετικά επιτυχημένο νόμο περί ευθύνης Υπουργών να ζητάγαμε και έναν περί ευθύνης μητροπολίτων; Διερωτώμαι...

    Πέραν τούτου, από που και ως που ΔΕΚΟ η εκκλησία, polse; Οι ΔΕΚΟ έχουν μετοχές, εισάγονται στο χρηματιστήρι αξιών, προσελκύουν επενδύτας. Η εκκλησία είναι απλώς Δημόσιον, σε όλο του το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Hades

    Νέο νόμο; Χαλαράαα... Μόνο να δω ποιος θα τολμήσει να τον εφαρμόσει!

    Μετοχές; Νο πρόμπλεμ! Αμφιβάλεις ότι αν μπει η εκκλησία στη Σοφοκλέους, το ποίμνιο θα κάνει το σκατό του παξιμάδι για να πάρει την Ιερά +χαρτούρα+;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που διάβολο είναι το μειλζ ζαζ;
    γκαλημέρα :p


    http://omadeon.wordpress.com/2009/04/25/european-open-internet-under-imminent-threat/

    http://omadeon.wordpress.com/2009/04/26/rapidshare-uploaders-raided/

    Read and weep.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Prophet Estarian

    Μα το μέηλ είναι ζντο μπλήρες μπροφίλ μου όπως όλου του κόσμου!

    Αναφορικά με αυτά που αναφέρει ο Ομαδέωνας θα ποστάρv και με λίγη τύχη θα βιντεάρω κιόλας με υλικό από την πατρίδα του Μεγάλου Αδελφού, το Βασίλειο της Σουηδίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως ακόμα κι αν ιδιωτικοποιηθεί η εκκλησία, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο θα παραμείνει τεράστιο.

    Ίσως θα ήταν πιο υγιές,
    σε συνεννόηση με τους ιεραρχαίους, να αρχίζαμε παγκόσμιον λέγω διαφημιστική καμπάνια
    (ή έστω καμπανιά και κωδονοκρουσία)
    που θα προωθεί τα πετραχήλια και τα άλλα που φοράνε στο κεφάλι
    -δε θυμάμαι πως τα λένε,
    ως must για κάθε καλοντυμένο ευρωπαίο!

    Μιλάμε για τρελλές εξαγωγές έτσι και πετύχει το σχέδιο!!!
    Μιλάμε, θα έχουμε πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο, και ποιός μας πιάνει μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βασικά δήμευση χρειάζεται και κάποιοι καλύτεροι από τους παπάδες για την διαχείριση της περιουσίας. Σίγουρα δηλαδή όχι οι 300 και οι παρατρεχάμενοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θλίβομαι και εκφράζω τη δυσαρέσκεια μου για την αφαίρεση του δημιουργήματος το οποίο ήτο εμπνευσμένο εκ των Σειρίου προγόνων επί ιουρασίου ακόμα. Απαιτώ το ορεσούνδιο γιοφύριον να επαναφερθεί εις το ευλογημένον αυτό βλόγιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΣΕΜΑΝΝΕΝ !!!!
    "Παρόμοιου τύπου υπηρεσίες προσφέρουν και οι έμποροι ψυχοτρόπων ουσιών όπως το αλκοόλ, η κόκα ή το χόρτον Ζωνιανών Κρήτης." ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΝ ΣΟΥ λέμε. :)

    Ξέρεις τι εμαθα σήμερις; Οτι έχει πάει εγκύκλιος στα σχολεία που λέει ότι δεν θα δοθεί δώρο άδειας εφέτος το καλικαιράκι στους δασκάλους (και καθηγητές, υποθέτω). Λένε μάλιστα ότι συζητείται να μη δοθεί γενικώς (σε υπαλλήλους και συνταξιούχους δλδ) ούτε δώρο Χριστουγέννων, λόγω "οικονομικής κρίσης" τάχα μου. Η γνώμη μου είναι ότι η "κρίση", γενικώς, είναι αλλού -ή... αλλουνού! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aγαπητέ polse.Το βυζάντιο ήταν τα απόνερα της ρωμαΐκής αυτοκρατορίας. Ποιοί το ρίξανε;ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ.Εδώ ο σουλτάνος δεν μπόρεσε να τους κάνει καλά.Να σκεφτείς ότι ο φόρος που εισέπραταν ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ήταν μεγαλύτερος από αυτόν του σουλτάνου.Τι να κάνει ο καψερός για να έχει το κεφάλι του ήσυχο;Το 1821, ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ με τα χίλια ζόρια είπαν το ΟΚγια την επανάσταση αλλά κράτησαν και μιά πισεινή μην τυχόν και έρθει τούμπα το παιχνίδι.Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους δεν μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση,αν πρώτα δεν υπήρχε το δούνε και λαβήν με τους ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ.
    Έτσι λοιπόν φίλε polse,αν ποτέ γίνει αυτό που γράφεις,ε τότε θα μιλάμε για επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημοψήφισμα "απόσχισης γιαγιαδοπαπούδων, θείτσων, τράγων και ζήτω-η-ελλάδα-ζήτω-η-θρησκεία-ζητώ-η-Νεα-Δημοκρατών από την ελληνική επικράτεια" ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ πρκλς

    Πρέπει να το προωθήσουμε! Δεδομένου του κόστους των αμφίων, μιλάμε για τρελούς τζίρους!

    @ mahler76

    ΞανΦοί Ρώσοι ΟρΦόΝΤοξοι επενδυτές αγαπητέ!

    @ Dimme

    Θα κοιτάξω να βρω καμιά φωτογραφία με λιγότερη συννεφιά και θα τη βάλω (μάλλον) :-D

    @ Rodia

    Ω ΕυχαρισΘώ! :)

    Ε, τώρα που βρήκαμε παπά (τεχνητή κρίση) να μην θάψουμε και πεντ' έξι;

    @ tiktos

    Βίβα λα ρεβολουσιόν!

    @ ellinaki

    Χήαρ εντ νάου, όχι αηδίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σας,
    Οι ΔΕΚΟ ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ελέγχονται από αυτό και τα κέρδη τους επιστρέφουν σ'αυτό. Αντίθετα το παππαδαριό πληρώνεται από το δημόσιο χωρίς να ελέγχεται από αυτό και φυσικά χωρις το δημόσιο να παίρνει δεκάρα επιστροφή από κέρδη. Πρόκειται καθαρά για μία μή εισηγμένη στο χρηματιστήριο Α.Ε. που έχει εργολαβικά πάρει από το κράτος το παραμύθιασμα αυτό μαζί με τις γνωστές φορολογικές ελαφρύνσεις!
    Καθώς μάλιστα ο "ιδιοκτήτης" του 100% της Α.Ε. είναι πρόσωπο τρισυπόστατο άυλο και δεν κατοικεί σε αυτό τον κόσμο μπορούμε να πούμε πως ανήκει σε offshore εταιρία που έχει έδρα τον φορολογικό παράδεισο του "Παράδεισου".
    Το μόνο που μπορούμε να απαιτήσουμε είναι να "ελευθερωθεί" η αγορά και να μοιραστεί η πίτα και στους εναλλακτικούς - ίσως να ιδρύσουμε και φορέα αντίστοιχο με την ΕΕΤΤ π.χ. Εθνική Επιτροπή Θρησκειών και Μπουρδολογίων - που να παίζει τον ρόλο της ρυθμιστικής αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλέ μου άνθρωπε Πέλσε!
    Ξέρω πώς στην Ελλάδα υπάρχει εκκλησία που φέρνει το όνομα "Πανάγία η Γλυκοφιλούσα".
    Τώρα όμως έμαθα πώς στη Σουηδία υπάρχει εκκλησία που φέρνει το όνομα "Παναγία η Γλυκογαμούσα".Μας σκίσανε οι Σουηδοί..χε,χε..

    Πρωϊνός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ptomas

    A, μη το λέτε, το δημόσιο έχει πολλά κέρδη από την εκκλησία, μόνο που είναι άυλα, πολύ άυλα, μιλάμε για πάαααρα πολύ άυλα... :-D

    @ Πρωϊνός

    Πέρα από το γεγονός ότι η Κβέλσποστεν είναι μια ελεεινή παλιοφυλλάδα, δεν μπορώ παρά να καταλογίσω στην Ελλαδική εκκλησία έλλειψη φαντασίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...