Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Νανόπουλος vs Φλέσσα (Ρίξε κάνα μεταφυσικό μαντζούνι να την βρούμε ναούμ)


Φυσικός δεν είμαι, εμένα μία δόση βρέθηκε ο Προμηθεύς ο Πυροφόρος και με έδωσε έναν δαυλό και από τότε τρέχω να βρω κανένα κορόιδο να τον ξεφορτωθώ.

Ωστόσο, παρ’ όλο που Φυσική έκανα για τελευταία φορά στο πρώτο έτος προπτυχιακά, την Φυσική την συμπαθώ πολλά και πιθανόν να την ακολουθούσα, εάν μπορούσα να έχω σοβαρές προοπτικές εργασίας σε κάποιο ερευνητικό πεδίο. Όμως τελικά προτίμησα κάποια βιοποριστικότερη σπουδή.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι μία από τις λίγες ζώσες προσωπικότητες που έχει να επιδείξει ο ταλαιπωρημένος βράχος στην άκρη της χερσονήσου του Αίμου. Δεδομένου μάλιστα ότι έχει αρκετά «τηλεοπτική» προσωπικότητα, εκτιμώ ότι θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ένα ακόμα όχημα (μετά τους Διόσκουρους της ΕΤ - 3 με το σύμπαν που αγάπησαν) για την εκλαΐκευση της επιστήμης στον Ελληνικό χώρο. Άλλωστε στην μη εκλαΐκευση της επιστήμης πατάνε και οι κάθε λογής ΕΛ-λαδέμποροι θεο-επιστημονικής δεισιδαιμονίας για να κονομήσουν στην πλάτη των αδαών διαδίδοντας κοινωνικώς επικίνδυνες αρλούμπες.

Κάθε παρουσία του σε τηλεόραση, ή το You Tube, ή αλλού στο ίντερνετ που μπορώ να βρω, την παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Όμως μια συνέντευξη που έδωσε στην φιλόλογο – παρουσιάστρια Βίκυ Φλέσσα (Δείγμα στο Υοutube εδώ) δεν την παρακολούθησα παρά αποσπασματικά, διότι κακό προαίσθημα είχα, αλώστε είχα δει την προηγούμενη στον ύπνο μου ότι έτρωγα φακές με φρουί ζελέ μέντα και σαντιγί σοκολάτα. Απ – Αίσιος Οιωνός…

Η κυρία Φλέσσα φιλόλογος είναι, από Φυσική στην καλύτερη θα θυμάται την Φυσική του Λυκείου. (Πόσοι θυμούνται τα μαθήματα του Λυκείου που δεν σχετίζονται με το επάγγελμά τους βέβαια, είναι ένα θέμα…). Θα μπορούσε βρε παιδί μου να «δώσει γήπεδο» στον Νανόπουλο, να απλώσει τις δαντελένιες υπερχόρδειες ντρίπλες του, μιλώντας απερίσπαστος για τις υπερχορδές και τις διαστάσεις πέραν των τεσσάρων που αντιλαμβανόμαστε, αλλά που;

Σε όσα αποσπάσματα μπόρεσα να παρακολουθήσω, άντε να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να δίνει πασάκια στον τερματοφύλακα και αρχηγό της ομάδας του Ανορθολογιστιακού, Κώστα Χαρδα-τρέλα.

Χαρδα-τρέλα;

Ναι, αυτόν. Μπορεί να μην σχετίζεται με την εκπομπή της κυρίας Φλέσσα, αλλά το πνεύμα του «Κόσμου του Ανεξήγητου» έδειχνε να έχει κάνει κατάληψη. Και δωσ’ του με κάθε ευκαιρία σαχλαμαρίτσες του τύπου «ναι, αλλά μετά την φυσική είναι η μεταφυσική» και άλλα τέτοια μαντζουνάτα, πάλι καλά που δεν έπιασε το αυτί μου τίποτα για κουφάλα γη, Αρλουμπιμ, Καραπιπερίμ και εξωγήινους του Ρόζγουελ και Ματζέστικ 12.

Το δε καταπληκτικό ήταν το εξής:,

Στο σημείο που η συζήτηση περιστρεφόταν στις απαρχές του σύμπαντος, να σου πέφτει σφήνα βίδεο όπου ρωτούσαν τους ανυποψίαστους περαστικούς, που σκεφτόντουσαν πώς θα γεμίσουν την ψωμοσακούλα τους, ή το κέρατο που δίνουν ή παίρνουν, για…. τον λόγο που δημιουργήθηκε το σύμπαν!

Βόηθα Μεγάλε Σουβλακέα θα φλιπάρω!

Τι ρωτάτε τον κοσμάκη βρε αθεόφοβοι; Τον ΛΟΓΟ της δημιουργίας του σύμπαντος;
Τον ΛΟΓΟ; Έχετε τζαζέψει εντελώς; Αυτό δεν το ξέρει ΚΑΝΕΙΣ!
Στην καλύτερη θα πάρετε καμιά θεουσαπάντηση του τύπου «Βαριόταν ο Θεός και το έσιαξε» όπως και έγινε.

Μέγαιρα θεούσα είπε στην μικροφωνατζού «Δεν ντρέπεσαι νέα κοπέλα να μην πιστεύεις τις Γραφές με τις Ουράνιες σφαίρες;»
Πάντως εάν η Μέγαιρα εννοούσε να πιστεύει αυτό εδώ (Κοσμολογία Μ. Βασιλείου), τότε καλώς η κοπέλα είχε αποστασιοποιημένη στάση (κατά την Μέγαιρα) έναντι τέτοιων τερατολογιών.

Τι να πω βρε παιδιά κρίμα.

Τόσο πολύ πια δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν άνθρωπο με γνώση να την μεταδώσει απερίσπαστα; Είναι ανάγκη πάση θυσία να αμολήσουμε την εξυπνάδα μας για πράγματα που δεν γνωρίζουμε και να μπερδεύουμε την Φυσική με την Μεταφυσική και την Μαντζουνολογία;

Κρίμα και πάλι κρίμα.

20 σχόλια:

  1. Φίλε polse
    όταν είσαι σε μια παρέα ή σε ένα τραπέζι και έχεις απέναντί σου πχ έναν Νανόπουλο έναν Χατζηδάκη και δεν είσαι αυτού του επιπέδου,τότε δεν μιλάς κάνεις τουμπεκί ψιλοκομένο
    και ρουφάς ότι μπορείς από αυτά που ακούς.

    Πες μου τώρα.
    Έχουν άδικο στην ελληνοφρένεια που την βάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα, π(υ)ροφανώς και είναι!!! Αυτό δα έλειπε, να μάθει ο κόσμος να σκέφτεται και να μιλάει λογικά και κυρίως, να μπορεί να επιλέγει τους επιστήμονες από τους στήμονες... Τςτςτςτς.... (Καλά, σκάει πιτσιρίκι πριν κάνα δίμηνο στην βιβλιοθήκη, και μου ζητάει το "βιβλίο του Χαρδαβέλλα". Αφού είδε μια καλή σκηνή από τον Εξορκιστή, έφυγε κρατώντας κάτι βιβλία του Σιμόπουλου και με ύφος ελαφρά παραξενεμένο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχα, η κα Φλέσσα με θύμισε τα κοράκια της τάξης μου στο μάθημα της φυσικής της δευτέρας γυμνασίου...

    Να σε πώ την αλήθεια, artist formerly known as Pølse, αμφιβάλλω κατά πόσον τέτοιες σοβαρές και περίπλοκες επιστήμες μπορούν να εκλαϊκευθούν μέσω (εμπορικής) τηλεόρασης - ειδικά όταν έχεις ένα κατά βάσιν απαίδευτο κοινό που έχει σαπίσει το μυαλό του με εκπομπές του Προφήτου.

    Η λύση είναι το διάβασμα και η αποχαρδαβελλοποίηση του πλήθους από νεαρή ηλικία - και respect στην αποπάνω Σοφία που το παλεύει.

    ΥΓ: οι φακές μαζί με τα άλλα καλούδια είχαν και Surströmming;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τη μία λες μπράβο σε κάποιους αξιόλογους ανθρώπους που αν και ξέρουν ότι απευθύνονται σε ένα κοινό που στο μέσο όρο του καταλαβαίνει λιγότερα απ'ότι ένας τοίχος, συνεχίζουν να προσπαθούν.
    Από την άλλη.
    Αν πήγαινες σε μια καφετέρια πχ και έδειχνες αυτή τη φωτογραφία σε 10 άτομα, τα 6-7 θα έλεγαν "αυτή δεν είναι που κορόιδυε ο Θέμος? Αυτός απέναντί της ποιος είναι?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ tiktos

    Ακριβώς έτσι!

    Πρέπει να Μετανοήσουμε όλοι ακριβώς όπως επιτάσσει η "ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ"!

    @ Sophia

    Έπαιξαν μήπως τίποτα πράσινοι εμετοί; :-D

    Αχ, που να τους μαζέψεις τους Χαρδατρελόπληκτους Βαγγελίστρα 'μ, άκου "το βιβλίο του Χαρδαβέλλα"!!!!

    @ undantag

    Έτσι, αποχαρδαβελλοποίηση τώρα!
    (Συνοδεύεται με κολονοσκόπηση).

    (Αν είχε Surströmming θα ήταν αίσιος οιωνός οπότε...)

    @ Neropistolero

    Και άλλα 5-6 άτομα θα έλεγαν «Αυτός στην μέση δεν είναι ο captain Jean - Luc Picard από το Star Trek;» :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε πρρρρρρρρρρ
    (πες της απο εμένα)

    Τελικα πρεπει να το φτιαξουμε το επιστημονικο-εκλαϊκευτικο blogιον

    και βαριεμαι ρε γμτ.....:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ tiktos
    "όταν είσαι σε μια παρέα ή σε ένα τραπέζι και έχεις απέναντί σου πχ έναν Νανόπουλο έναν Χατζηδάκη και δεν είσαι αυτού του επιπέδου,τότε δεν μιλάς κάνεις τουμπεκί ψιλοκομένο και ρουφάς ότι μπορείς από αυτά που ακούς"
    Σωστά τα λες. Τι συμβαίνει όμως όταν αγνοείς ότι δεν είσαι αυτού του επιπέδου; Συμβαίνει αυτό που είδατε εις τους υμετέρους δέκτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, αλλά ας το δούμε και ανάποδα:
    Τι ξέρει ο κάθε Νανόπουλος από ξεμάτιασμα, ματζουνολογία, ονειροκρίτες και τέτοια?

    Δεν ξέρει!
    Ε, δεν πρέπει να πάει σε μια εκπομπή να μάθει?
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Zaphod

    Σαλάγα τα τσούπρα 'μ!

    Κάτσε να περάσει και ο Σεπτέμρης βρε, καινούργια βλογ καλοκαιριάτικα...

    @ O Σχολιαστής

    Ατυχώς έτσι είναι...

    @ πρκλς

    Δεν συμφωνώ απλώς, υπερκαραπαρασυμφωνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. είναι απίστευτα δύσκολο να προσπαθήσει κάποιος να εκλαϊκέυσει την επιστήμη χωρίς να τον εμπλέξουν με μαντζούνια. του διαβόλυο πράγματα αυτές οι υπερχορδές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Κλείτωρ

    Να βάλουμε και μια φραπελιά, άμα λάχει...

    Μόνο αν έκανε εκπομπή ο Νανόπουλος μόνος του, υπήρχε ελπίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Νανόπουλος είναι πολύ βαρετός. Άλλωστε τί ξέρει αυτός. Ο Μέγιστος Τηλεπροφήτης Επιστήμων Φυσικός δεν είναι. Αυτά που λέει είναι πολύ καλύτερα. Τι προτιμάς τις ανοησίες των φυσικών παλιάς σχολής που ζητούν αποδείξεις για τις ανιαρές θεωρίες τους ή τις αυταπόδειχτες αλήθειες των ΕΛ που σου λένε πως το μεγαλείο είναι γραμμένο στο DNA σου; Ακούς εκεί κβαντομηχανική και αηδίες. Ελ-αρλουμπομηχανική και ξερό ψωμί. Τι νομίξετε οι αρχαίοι ημών ΕΛ πρόγονοι που τάξίδευαν στους πιο μακρινούς (πιο μακριά και από την Λάρισα) πλανήτες ενδιαφερόταν για τέτοια πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ptomas

    Έχετε δίκιο.

    Δεν θα το ξανακάνω.

    Άλλωστε ο Προφήτης, τόσες ώρες επί ωρών εκπέμπει κάθε εβδομάδα. Ο Νανόπουλος πόσες εκπομπές έχει; A;

    Λιάκουρας και πάλι Λιάκουρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο οποίος, πρέπει να σου πω, έχει καταγωγή από την περιοχή του σχολείου μου και οι μαθητές μου καυχιώνται ότι είναι και συγγενείς... (Είδες ανάμεσα σε τί γονίδια ζω, και κυρίως, σε τι μυαλά...). Και που να δεις, τι σκηνές θρίλερ διαδραματίζονται όταν έρχονται και μου ζητάνε την βιογραφία της Βουγιουκλάκη... (Πράσινοι, κόκκινοι, κίτρινοι, μπλε εμετοί...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπάρμπας μου ο Νανόπουλος, αλλά πιάσε και το βιβλίο του Χαρδα-τρέλα, έχει μέσα τον Φουράκη και την ομάδα Αίπσηλων®
    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς, μπάρμπα τους ο Χαρδαβέλλας, και κάτσε να σου πω και το καλυτερότερο, και η Νικολούλη, από την περιοχή είναι... I rest my case!! Ευτυχώς, από λίγο παραπέρα είναι και ο Σιμόπουλος, ο οποίος χαίρει άκρας εκτιμήσεως στα πέριξ (όχι βέβαια στα παιδιά και τα σόγια του σχολείου, που άμα δεν τους είχα πρήξει τα συκώτια δεν θα τον είχανε ξανακούσει) και κάθε που έρχεται μαζεύεται πολύς κόσμος να τον ακούσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λαουντζίκος ψοφάει για εύπεπτη παραμύθα, είναι εύγευστη, δεν βασανίζεις και το μυαλουδάκι σου...

    Όμως τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης μας ταΐζουν με μεγαδόσεις μαλακίας για ευνόητους λόγους...

    Άμα ζεις μέσα στην μαστούρα, πώς θα αμφισβητήσεις αυτόν που σου έχει κάτσει στον σβέρκο και σε κάνει να ζεις με τρεις και εξήντα;

    Πάλι καλά βρε παιδί μου που την παλεύεις να ανοίξουν τα στραβά τους κει πέρα, με τόση Χαρδατρελίαση!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΑΧΑ, στην ουσία είναι κάτι σαν υπνοθεραπεία, καθόσον ο περισσότερος κόσμος γύρω μας κοιμάται όρθιος γενικά!! (Τσατ το κάναμε εδώ πέρα το μαγαζί σου...)
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα γουρουνάκια και τα μαργαριτάρια κάνουν καλή παρέα πάντα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ An-Lu

    Όλο εκεί καταλήγουν τα μαργαριταράκια ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...