Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Αι ισλαμικαί μεταναστευτικαί κατσαρίθραι απειλούσι το Σουηδικόν έθνος!

Όχι, όχι, αγαπητή αναγνώστρια, δεν είμαι εντελώς ντέφι από το Αυγουστιάτικο kräftskiva, όπου οι υπερβόρειοι αδελφοί ημών καταναλώνουν μεγάλας ποσότητας καραβίδων και ισχυρών αλκοολούχων ποτών, απεσταγμένων από οτιδήποτε μπορεί να αποσταχθεί.


Βέβαια, δεδομένου ότι έχω κακές σχέσεις με τα γαριδοειδή και σε τέτοια ηβέντζ καταναλώνω τα υπόλοιπα είδη του μενού, όπως οινόπνευμα για εντριβές και ψωμί με βούτυρο, το γεγονός ότι είμαι ελαφρώς κουρούμπελο, εις καμίαν περίπτωσιν δεν σημαίνει ότι η δήλωσις του τίτλου είναι δική μου.

Όχι αγαπητοί συν-θολοκουλτουριαραίοι, η δήλωσις προκύπτει από δύο άρθρα του κυρίου Jan Mild, διαχειριστού και ιδιοκτήτου της ιστοσελίδος ”Blågula frågor” www.bgf.nu (Κυανοκίτρινα ερωτήματα). Η εν λόγω ιστοσελίς διάκειται φιλικά προς τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της ακροδεξιάς στην Σουηδία, τους Sverigedemokraterna και τους Nationaldemokraterna.
Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι ό κύριος Mild ήτο εις τα νιάτα του σοσιαλδημοκράτης του θανατά, ενώ τώρα συμπαθεί την ακροδεξιάν.

Τούτον ένεκα του τεραστίου αριθμού μεταναστών που κατακλύζουσι αενάως την Σουηδίαν από το 1950. Βέβαια ο κύριος Mild δεν έχει πρόβλημα με τις παλιές φουρνιές των μεταναστών, αλλά με τις φρέσκοι - φρέσκοι και μωαμεθανοί κατά βάση, που ζώσι με κρατικά επιδόματα και δουλεύουσι μελανώς παραλλήλως, αυξάνοντες τοιουτοτρόπως τα εισοδήματά των, μη αποδίδοντας τον δέοντα φόρον εις τον Βασιλέαν και αγοράζοντας BMW αντί Βόλβων οι αχρείοι.

Κάτι σαν τον εγχώριο βλόγερ Μακμάνους ας πούμε, που ένεκα της καταστάσεως με την λαθρομετανάστευσιν εις την χώραν της φαιδράς πορτοκαλαίας, την εταιρία μελετών του Τσίπρεως και τα προικώα του κυρίου Αλαβάνεως, από ΚΚΕ ες. (+Αιωνία του η Μνήμη+) έχει μετακινηθεί εις θέσεις άκρως αντιθολοκουλτουριαρικάς. Σε 10 χρόνια μέχρι και Παπαθεμελή τον βλέπω να ψηφίζει εάν πάψει να απέχει από τας εκλογάς.

Και μην ακούω αηδίας, ότι άλλο ΚΚΕ ες. και άλλο Σουηδική σοσιαλδημοκρατία. Εις Σουηδίαν υπήρχε αληθής σοσιαλισμός όχι εγχώριες πορδές τύπου ΠΑΣΟΚ.

Για παράδειγμα παλαιότερα, αλλά και τώρα ακόμα σε παλιές πολυκατοικίες, κανένας φούστης δεν είχε πλυντήριο ρούχων στο διαμέρισμά του. Όλοι έπλεναν τα ρούχα τους στην tvättstugan (πλυσταριό) της πολυκατοικίας με τα επαγγελματικού μεγέθους πλυντήρια- στεγνωτήρια. Συκοφαντίες των Αμερικανών ότι όλοι οι κάτοικοι του ορόφου μοιράζονταν την ίδια οδοντόβουρτσα κρίνονται ως κακοήθειες.

Άρα λοιπόν μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν Ευρωπαίοι αριστεροί κάποιας ηλικίας που εκθέτουν δημοσίως τις απόψεις των, που έχουν μετακινηθεί, ή μετακινούνται προς αντιθολοκουλτουριαρικές κατευθύνσεις.
Αλλά δέστε την παρακάτω εικόναν που συνοψίζει την τελευταία ανάρτησιν του κυρίου Mild πριν προχωρήσουμε παρακάτω.


Γέμισε η Σουηδία κατσαρίδες λοιπόν και κυρίως σε σπίτια που μένουν μετανάστες…

Γιατί;

Μα γιατί οι βρωμιάρηδες τρώνε όλο πίτσες με κεμπάμπ που είναι γεμάτες αυγά κατσαρίδων και μετά τις συσκευασίες τις αφήνουν μέσα στον κάδο του σπιτιού, αντί να τις σουτάρουν αμέσως…
Έτσι τα κατσαριδοαυγά επωάζονται και μετά γεμίζει η πολυκατοικία με ορδές κατσαρίδων, κάνοντας τον βίο αβίωτον στους ένοικους ντόπιους τε και ξένους…

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω μπροστά σε αυτό το μνημείο εμπαθούς βλακείας!

Οι Σουηδοί δεν τρώνε πίτσες και κεμπάμπ στο σπίτι;

Όοοοολοι οι Σουηδοί βγάζουν πανικόβλητοι τις συσκευασίες με την πίτσα έξω από το σπίτι – γραφείο μετά την μάσα, για αυτό και δεν πιάνουν κατσαρίδες;

Οι μετανάστες πιτσαδόροι πουλάνε αποκλειστικά πίτσες με κατσαριδοαυγά;

Καλά δεν ξέρει ο εν λόγω κύριος, ότι οι κατσαρίδες δεν μασάνε με τίποτα και όπου υπάρχουν άνθρωποι υπάρχουν ΚΑΙ αυτές και κατά πάση πιθανότητα θα υπάρχουν και ΜΕΤΑ το τέλος της ανθρωπότητας;

Αμάν δηλαδή, αυτή η λογική του άσπρο-μαύρο, φως-σκοτάδι μου την δίνει αφάνταστα στα νεύρα. Τα πράγματα κατά κανόνα είναι πολυπλοκότερα από το άσπρο – μαύρο. Το απόλυτο δίκαιο και το απόλυτο άδικο, απλά δεν υπάρχει.

Η μαζική μετανάστευση απελπισμένων προς τις χώρες του πρώτου κόσμου, αποτελεί και τεράστιο πρόβλημα, αλλά και καλό, διότι κάποιος θα πρέπει να καθαρίζει και τις χέστρες των χαμπουργκεροαναθρεμένων πρωτοκοσμικών που δεν κάνουν και παιδιά. Εάν οι χώρες του πρώτου κόσμου (ορθότερα οι οικονομικές ελίτ) ήθελαν μια πραγματική λύση του προβλήματος, θα κοίταζαν να σταματήσουν την εκμετάλλευση των υπό ανάπτυξη κρατών.

Τo θέλουν όμως αυτό;

Όχι. Στα τσιμπιρδόνια των.

Θέλουν απλά σκλάβους να φτιάχνουν καταναλωτικά αγαθά για πενταροδεκάρες. Μην πω ότι την βρίσκουν κιόλας γιατί αισθάνονται «και γαμάω» μέσα στο τζακούζι με τις Ουκρανές βιζιτούδες σκεπτόμενοι τους σκλάβους που δουλεύουν στις επιχειρήσεις τους στην ΝΑ Ασία π.χ.

Τους ενδιαφέρουν τα κοινωνικά προβλήματα όπως η αύξηση της εγκληματικότητας που προκύπτει από την χαοτική μετανάστευση υπεράριθμων απελπισμένων στους «παραδείσους» του πρώτου κόσμου;

Όχι. Στα τσιμπιρδόνια των.

Αυτοί ζουν σε κυριλέ φρούρια, όχι στον Rosengård, τον Κολωνό, το Kullaberg, την Κυψέλη, ή το Rinkeby την παιδική γειτονιά της κερά Αλεξάνδρας Πασχαλίδου (που η οικογένειά της πήρε λαμογίστικά άδεια παραμονής -χι χι- όπως γράφει και η ίδια στο βιβλίο της «Σε ξένες γειτονιές»).

Οι μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών που γίνονται προς την Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες, είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας από αυτές των Γοτθικών (έεεελα πατρίδα!) φύλων του 5ου αι. μ.Χ. Αυτές άλλαξαν ριζικά το πρόσωπο της Ευρώπης, έριξαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και διέλυσαν ή αφομοίωσαν τους περισσότερους πληθυσμούς των Κελτών, στριμώχνοντας τους εναπομείναντες στην Ιρλανδία και την Σκωτία.

Η πληθυσμιακή σύνθεση της Ευρώπης θα αλλάξει δραματικά μέσα στον 21ο αιώνα, σαν συνδυασμός της υπογεννητικότητας και της εισροής τριτοκοσμικών μεταναστών.

Τα όποια προβλήματα προκύπτουν από την ανωτέρω διαδικασία μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με μέτρα σε παγκόσμια κλίμακα και όχι από σαχλαμαρίτσες αστυνομικού τύπου σε τοπικό επίπεδο. Αν δεν εκλείψουν οι λόγοι που προκαλούν την μετανάστευση, αυτή ΔΕΝ θα σταματήσει. Κανείς δεν θέλει να αφήσει τον τόπο του, αλλά αν δεν έχει να φάει τι θα κάνει;

Αλλά μπορούν οι χώρες του πρώτου κόσμου να σηκώσουν όλη αυτή την ανθρωποθάλασσα των απελπισμένων στο έδαφός τους χωρίς τριγμούς στο κοινωνικό τους οικοδόμημα;

Φοβάμαι όμως, ότι ούτε βούληση υπάρχει, αλλά ούτε και γνώση από την συντριπτική πλειονότητα των εμπλεκομένων, οπότε βράσε ρύζι Μήτσο. Η κατάσταση θα προχωρήσει στο στυλ «ότι κάτσει» προκαλώντας μεγάλες συγκρούσεις και κοινωνικές αναταραχές στο μέλλον…

30 σχόλια:

  1. Μέτρα και ξεμέτρα.
    Όπως οι Κέλτες περιορίστικαν στα νησιά (και καλό θα είναι εκεί να παραμείνουν :D ) οι Ινδιάνοι έγιναν ατραξιόν και οι Ινκας μπουχός, έτσι μπορεί και να έρθει και η σειρά των Ευρω-πέων.
    Στα τσιμπιρδόνια μου, εγώ θα είμαι μακρυά και δεν θα με νοιάζει.
    Θα σας βλέπω από τον Σείριο.
    :D :D :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει μωρέ, είναι και που έχουν μικρύνει αι αποστάσεις...
    Ασ' τους να λένε.
    Σιγά μην είναι φυσικό και λογικό να περιοριστούν οι μετακινήσεις εντός του "παγκόσμιου πλανητικού χωριού"...
    Εδώ δεν περιορίστηκαν όταν ήταν δύσκολες. Τώρα θα περιοριστούν?

    Οπότε ας μην την ψάχνωσιν οι πρώην τάχαμου αριστεροί: Όπως ήτο προδιαγεγραμμένη η ιδεο-στροφή των, έτσι είναι προδιαγεγραμμένον και το μέλλον.
    Τα αποδέλοιπα τα αφήνωμεν εις την φυσικήν επιλογήν και τον Δαρβίνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διατί δεν παρακολουθείτε το Μεγάλον Κανάλιν όπου κάθε απόγευμα ακολουθεί τας αστυνομικάς διμοιρίας, αι οποίαι καθαρίζουσι άπαντα ξενοδοχεία εκ των κατσαριδοαυγών και των λαθρομεταναστών, κατηστ... κατεσταμ... χμμμ.. καθιστώντας μας υπερήφανους δια την ελληνικήν κατσαριθροφονικήν μηχανήν;

    Η Γηραία Ήπειρος και οι Ευρωπαίοι πολίται μπορουσί να κοιμούσι ήσυχοι χάρην στας ένδοξας ελληνικάς ΜΑΤς!

    (Έχωμεν αποθανατίσει και σχετικόν βίδεο εδώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Min djävla snåländare, vilken härlig post! Toppen!

    Βαρβαριστί τώρα: ας ξεκινήσω από το τέλος.Η μετανάστευση δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ διότι αποτελεί σταθερά της ανθρώπινης φύσης. Από την εποχή που ο τροφοσυλλέκτης άνθρωπος (hit and run baby) έψαχνε να βρει κάτι να φάει σαν τα πρεζόνια της Ομόνοιας (φιλαράκι έχεις ένα ευρώ να πάρω ένα σαλέπι;) μέχρι την εποχή του ...πρώτου κόσμου, πάντα θα υπάρχει η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, η περιέργεια, η τάση για περιπέτεια ή χειρότερα, η αναγκαστική μετακίνηση προς αναζήτηση των αναγκαίων.

    Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πολλοί μουσουλμάνοι μετανάστες είναι φασίστες του κερατά, κολλημένοι και φανατικότατοι και ίσως χειρότεροι από τον κάθε σουηδό ακροδεξιό. Προχθές διάβαζα ότι πακιστανοί φανατικοί μουσουλμάνοι έκαψαν ζωντανούς 6 χριστιανούς στο Πακιστάν, έπειτα από ταραχές.
    Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορετική κουλτούρα, κοσμοθεωρία και παιδεία.
    Δύσκολα βρίσκεις πρόσφυγα από μουσουλμανική χώρα που να μην είναι θρησκόληπτος και άρα στόκος.
    Είναι αλήθεια επίσης ότι πολλοί αφρικανοί μετανάστες είναι σχεδόν ημι-πρωτόγονοι και πλακώνονται στα μπουκετίδια στην Φωκίωνος για την μοιρασιά των εισπράξεων, για μη αποπληρωμή μεταξύ τους δανείων (σιγά μην πάνε στις τράπεζες) κ.λπ.

    Οι δε ευρωπαίοι είδαν κι έπαθαν να αφομοιώσουν την πρώτη φουρνιά και τώρα δεν έχουν και μεγάλη διάθεση για μια εξαθλιωμένη μάζα που περιφέρεται από το Kungsträdgården ίσα με την Ομόνοια και δεν θέλει να μορφωθεί, δεν θέλει να εγλιματιστεί, δεν θέλει να κάνει χρήματα με κόπους και θυσίες, αλλά κυρίως κινείται στο εύκολο χρήμα (ξέρεις τι γίνεται στην Σοφοκλέους με τις μαύρες πόρνες και γενικά τι παίζει στο κέντρο).

    Είμαι κι εγώ θολοκουλτουριάρης του κερατά, αλλά όσο δεν κοιτάμε το θέμα στα μάτια τόσο η ευκολόπιστη νεοελληνική κοινωνία θα αλληθορίζει προς τον Καρα Τζαφέρ, τον Μπουμπούκο, τον γιο του εβραιοφάγου, τον Βλακόπουλο κ.λπ.

    Δεν είναι όλοι οι μετανάστες εξ ορισμού δαίμονες, ούτε φυσικά και άγγελοι. Υπάρχουν ανάμεσά τους και σοβαροί, υπάρχουν και ηλίθιοι, υπάρχουν άνθρωποι ορεξάτοι, υπάρχουν και λαμόγια και τεμπέληδες.

    Κυρίως όμως υπάρχει δυστυχώς πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο διότι οι χώρες από τις οποίες έφυγαν είναι βουτηγμένες στην διαφθορά, στην φτώχεια, την αμάθεια και την απαιδευσιά.
    Ε, και ο σουηδός που σπούδασε στο Harvard ξενερώνει να βλέπει μαντήλες και τουρμπάνια στο Τ-Centralen. Είδε κι έπαθε ο papa να συνηθίσει τους svartskallar. http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=23885852

    Για μένα η λύση είναι μία: παιδεία.
    Παιδεία και προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών να κάνουν αυτούς τους ανθρώπους να "ανοίξουν" το μυαλό τους. Δεν είναι σεβασμός στην ιδιαιατερότητά τους να έχουν το δικαίωμα να δέρνουν τις γυναίκες τους ή να κακοποιούν τις κόρες τους επειδή κοιτάνε ντόπιους ή "άπιστους".
    Δυστυχώς, όταν συναντιώνται δύο πολιτισμοί, αυτός που πρέπει να σεβαστεί τον άλλον είναι αυτός που φιλοξενείται. Και τότε ο φιλοξενών θα ανοίξει την αγκαλιά του.
    Έτσι πέτυχαν οι έλληνες μετανάστες παγκοσμίως. Σεβόμενοι τη χώρα που τους φιλοξενεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον φταίει που οι μετανάστες δεν έχουν καθοριστεί ως πολιτικοί πρόσφυγες, τους οποίους οι σουηδοί είναι εθισμένοι να καλοδέχονται. Πριν καμμιά 30ετία, ακόμα δεχόντουσαν μετανάστες "πολιτικούς πρόσφυγες" από τη Χιλή και δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ούτε με μας που μεταναστεύαμε σωρηδόν στα χρόνια της επάρατης δικτατορίας είχαν πρόβλημα. Ισα ίσα, πολύς κόσμος βρήκε ζεστέ σουηδικές αγκαλιές να τον καλοδεχτούν!
    Αν οι μετανάστες δεν ήταν "οικονομικοί" μετανάστες, αλλά πολιτικοί πρόσφυγες, νομίζω ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

    Οθεν, αγαπητέ Κάρολε, προτείνω να κάνεις μια καμπάνια (μια και γνωρίζεις τη γλώσσα) και να εξηγείς πως αυτοί οι φουκαράδες δεν έχουν στον ήλιο μοίρα στις πατρίδες τους, όχι επειδή δεν έχουν φράγκα αλλά επειδή θα τους πάρουν το κεφάλι -για τις ιδέες τους και για τη θέση στην οποία τους έφερε ΚΑΙ η Σουηδία, όπως και όλες οι δυτικές "πολιτισμένες" χώρες μ.χ.

    -->> δυο λεξούλες για το δόκτορα:
    «Έτσι πέτυχαν οι έλληνες μετανάστες παγκοσμίως. Σεβόμενοι τη χώρα που τους φιλοξενεί.»
    Στις χώρες όπου πηγαίναμε (και εξακολουθούμε να πηγαίνουμε) υπάρχουν Νόμοι, Κανόνες, που ισχύουν για όλους τους κατοίκους και όχι επιλεκτικά για "μερικούς".
    Στη χώρα μας, τι να σεβαστεί ο όποιος μετανάστης; Εχουμε κράτος να σεβαστεί; Στη Σουηδία, δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο -εννοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά καλά τα έλεγε ο παππούς στο zeitgeist II. Οι χειρότεροι γιανα λύσουν ένα δεδομένο πρόβλημα παραμένουν οι πολιτικοί!!


    Βράσε ρύζι και φάε λάδι η δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς τον και ας άργησες.
    Σε βρίσκω λίγο μαυρισμένο με λίγο αίμα να ρέει στο αλκοολικό σου σύστημα.

    Ένα πρόβλημα δεν λύνεται με τον τρόπο ή τα μυαλά που το δημιούργησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άρα όπου βλέπουμε κατσαρίδα υπάρχει και κάποιος μετανάστης. χμμμ κάποιος πρέπει να ψεκάσει με baygon τον εν λόγω "κύριο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ antidrasi+sex

    Εμείς αγόρι μου δεν είμαστε τυχαίοι, έχουμε οικόπεδα στον Σείριο, δε μας πιάνουν μέτρα και κατσαρίθραι!


    @ πρκλς

    Εμ, τα πάντα ρει, η φύσις σιχαίνεται τα κενά και τα γεμίζει με ότι βρει και το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον!
    Είναι πραγματικά αστείο να δίνει κανείς αξία στα ποσοστά μελανίνης στο δέρμα, ή τις ίριδες των ματιών. Άπαξ και δύναται κανείς ωραίος ως Έλλην να αποκτήσει απογόνους με νέγρα της Αφρικής, λοξομάτα της Κορέας, ή Ινδουίστρια της Βομβάης, συνεπάγεται ότι ανήκει στο ίδιο είδος με τις προαναφερθείσες οντότητες. Τέλος.

    Το μόνο που με στεναχωρεί, είναι ότι ενώ θα υπάρξουν στο μέλλον αρκετοί Έλληνες μαύροι και κίτρινοι, δύσκολα θα υπάρξουν ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ώστε να ολοκληρωθεί ο εφιάλτης του κ. Κωσταδίνου Πλέυρεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ellinaki

    Αυτά ακριβώς είναι τα αστυνομικού τύπου πάμπλικ ρηλέισιονς ηβέντς που δεν λύνουν απολύτως τίποτα!

    @ doctor

    Ακριβώς όπως αναφέρετε αγαπητέ οπαδέ της Djurgården, (Σας έχω κόψει για καπιτάλα. Εάν ήσασταν της εργατιάς, θα ήσασταν Hammarby ή έστω ΑΙΚ) όλοι οι άνθρωποι δεν είναι εντελώς ίδιοι, ακόμα και τα μονοωικά δίδυμα.
    6,7 δις διαφορετικοί νοματαίοι υπάρχουν, με διαφορετικούς χαρακτήρες, ικανότητες και ελαττώματα.

    Όμως, ο θρησκευτικός φανατισμός και ειδικά αυτός του Ισλάμ, που δεν έχει περάσει ΑΚΟΜΑ την δική του περίοδο του διαφωτισμού, κάνει τα άτομα που πάσχουν από αυτόν, άκρως επικίνδυνα για την ανθρώπινη πρόοδο.

    Η Σαουδική Αραβία εκπρόσωπος του Ουαχαμπισμού, της πιο σκληρής Ισλαμικής σέχτας χρηματοδοτεί, τζαμιά και Ισλαμικά κέντρα σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα και στη Σουηδία), σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει τους μωαμεθανούς μετανάστες σαν ιμπεριαλιστικό όπλο δημογραφικού πολέμου.

    Προφανώς, μπροστά στον ισλαμικό φονταμενταλισμό δεν πρέπει να είμαστε blåögda (αφελείς δλδ.) αλλά ούτε και να αφήνουμε τον κάθε Πλεύρη και Καρατζαφιόζη να αλωνίζει.

    Ακριβώς όπως αναφέρετε: Παιδεία και πάλι παιδεία!

    (ΥΓ. Ποντάρω ότι την μεταρρύθμιση στο Ισλάμ θα την φέρουν οι μουσουλμάνες που θα πλακώσουν με τους πλάστες τους, τους πυροβολημένους μουλάδες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Rodia
    Μπα, τα Σουηδικά ΜΜΕ flyktingar(πρόσφυγες) τους ανεβάζουν, καραπρόσφυγες τους κατεβάζουν, αλλά πολύς κόσμος και δημοτικές αρχές(*) έχουν μπαφιάσει από την υπόθεση, οπότε το κλίμα είναι πλέον κατάλληλο για ακροδεξιά άνοδο. Είναι πιθανόν το 2010 οι Sverigedemokraterna να πάνε από το 3% στο 4% και να μπουν στο κοινοβούλιο.
    Οι εποχές του Αλιέντε του Πινοσέτ και του Πάλμε είναι κάπως μακρινές…
    (*) Οι δήμοι στην Σουηδία έχουν σημαντικό λόγο στο πόσους πρόσφυγες – μετανάστες θα δεχτούν στα όριά τους.

    @ Zaphod
    Καλά τι να σε κάνουν και οι πολιτικοί; Ποινήν εκτίουν σαν τον Πολύδωρα… :-Ρ

    @ tiktos
    "Ένα πρόβλημα δεν λύνεται με τον τρόπο ή τα μυαλά που το δημιούργησαν”
    Ακριβώς έτσι! *Χικ*!

    @ Κλείτωρ
    Κεμπαμπ – πίτσες – μετανάστες το τρίπτυχο της κατσαρίδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στην ανάγκη φάινεται κανένας πόσο προοδευτικές ιδέες έχει. Με ηλιοφάνεια όλοι είναι ιδεολόγοι, με τη χειμωνιά βγάζουν το αληθινό τους πρόσωπο, φιλτατε πεταλωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταλαβαίνεις Εξοχότατε πως από όλη την ανάρτηση , οι περισσότεροι θα εστιάσουν στα παρελκόμενα [ή μήπως στα αίτια] της υπογεννητικότητας/ σωστά;
    [αυτά τα αίτια είναι η αιτία- οι κατσαρίδες είναι αθώες]

    Υπόκλιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αααααααχ kräftor, να 'μουνα εκεί να τσάκιζα καμιά δεκαριά κιλά στην καθισιά...

    (helan går κτλ κτλ)

    Παρεπιμπτόντως, οι κατσαρίθρες με τις καραβίδες και τις γαρίδες είναι συγγενή είδη, ή με φαίνεται; Που σημαίνει ότι οι Σουηδοί ήτο ήδη σχεδόν κατσαριδοφάγοι πριν την επέλευσις των βαρβάρων;

    Επίσης παρεπιμπτόντως, ο λόγος για τον οποίο οι τρώγοντες surströmming δεν πιάνουν κατσαρίθρες είναι διότι ΟΥΤΕ οι κατσαρίρθες αντέχουν το surströmming...

    Άνευ πλάκας τώρα, επειδή και εγώ έχω υπάρξει μετανάστης, έστω πολυτελείας, ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα αν ο τοπικός πληθυσμός είναι προκατειλημμένος μαζί σου.

    Είναι κρίμα να βλέπεις τους ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ Σκανδιναβούς (βάζω και τους αγαπημένους μου Νορβηγούς και τους Δανούς μέσα) να κλείνονται στο καβούκι τους μόνο διότι - λόγω κρίσης - μικραίνει η κουτάλα.

    Όσο για τους κακούς μετανάστες που εκμεταλλεύονται το κοινωνικό κράτος της Σουηδίας και δεν σώζουν τη SAAB οι άθλιοι, γιατί μήπως οι ΈΛληνες των αρχών του προηγούμενου αιώνα στην Αμερική καλύτερα ρεμάλια ήταν; Βρήκαν όμως το δρόμο τους - και δεν αμφιβάλλω ότι, σε δυό τρεις δεκαετίες θα έχετε Αφρικανομωαμεθανές Πασχαλίδου με μπούρκες, των οποίων τα παιδιά θα σηκώνουν το τιμημένο σουηδολάβαρο κάθε Ιούνη.

    Την καλησπέρα μου και καλή επιστροφή στην καθημερινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς οι κοινωνικές αναταραχές θα είναι αναπόφευγκτες από ένα σημείο κι έπειτα, και πολύ φοβάμαι όχι μόνο από πλευράς μεταναστών. Και οι υπερχρεωμένοι θα εξεγερθούν, και οι ελλειπώς αμοιβώμενοι, και οι μη ασφαλισμένοι και πολλοί άλλοι.

    Εν προκειμένω για τους μετανάστες τώρα, αν και θα αναγκασθώ να προσπεράσω την φρικτή παράλεψή σου ότι οι κατσαρίδες αν ήτο σουηδικές δικαιολογείται να επεδίωξαν τους μεταναστευτικούς κύκλους (ποσώ δε μάλλον αν είναι και ακροδεξιών πολιτικών πεποιθήσεων) και θα σταθώ στο εξής: η μετανάστευη όντως έχει πάρει γιγαντιαίες διστάσεις, τις οποίες κάνει ακόμη χειρότερη η ψευδοαριστερή, ή αλλιώς αριστερίστικη, νοοτροπία που επικρατεί. Βασίζονται κάποιοι στα ανθρώπινα δικαιώματα και το μόνο που κάνουν είναι να τα χειροτερεύουν εις το όνομα της βελτίωσής τους. Οξύμωρο κι όμως αληθινό. Στο ΕΛ-λαδιστάν για παράδειγμα είναι μάστ το να θέλουμε τους μετανάστες. Αν δεν τους θες, είσαι φασίστας, ακροδεξιός, καρατζαφύρερ κλπ. Κι ας είναι όλοι στα φανάρια ρε αδελφέ, δεν τρέχει τίποτε. Βρέχει έξω; Ας είναι με το κοντομάνικο ο μετανάστης. Και που μένουν ανά 30 σε εγκαταλειλημένα σπίτια των τεσσάρων, τι τρέχει; Αρκεί να δείχνουμε την φιλανθρωπία μας και να τους θέλουμε εδώ πέρα. Διότι μεταξύ άλλων, βοηθούν στην ανάπτυξη και την οικονομία. Τα μαύρα cd ή οι τσάντες και τα λοιπά δερμάτινα στους δρόμους επί παραδείγματι δηλώνονται στην εφορία κι έτσι πάει μπροστά το ελληνικό κράτος...
    Δυστυχώς πολλές χώρες, μια εκ των οποίων και η δικιά μας, έχουν ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική. Δεν μας ενδιαφέρει αν μπορούμε να τους ασφαλίσουμε, ούτε αν μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση, με όσα αυτό συνεπάγεται. Αρκεί να είναι εδώ πέρα για να έχουν κάποιοι ονείρωξη τα βράδια. Καλώς ή κακώς, κάθε χώρα αντέχει συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών, προκειμένου να έχει όφελος και οι χώρα αλλά προπάντων και οι ίδιοι οι μετανάστες. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει στην Σουηδία, αλλά εδώ πέρα τα πράγματα είναι δραματικά και διαβλέπω ότι θα γίνουν πολύ χειρότερα.
    Κάτι που δεν έχουμε κατανοήσει αρκούντως είναι ότι για να φτάσει κάποιος άνθρωπος μέσα από δουλεμπόριο να γίνει λαθρομετανάστης σημαίνει ότι έχει ήδη φτάσει στο κατώτατο όριο απελπισίας. Έρχεται λοιπόν σε μιαν άλλη χώρα, έναν υποτιθέμενο παράδεισο, και διαπιστώνει ότι το πιο κάτω έχει κι άλλο πιο κάτω. Λογικό κι επόμενο λοιπόν να φτάσει κι αυτός στη συνειδητοποίηση ότι δεν έχει πλέον κάτι άλλο να χάσει, με όσα αυτό συνεπάγεται. Και το θέμα είναι ότι φως δεν υπάρχει στο τούνελ.

    Είναι αυτονόητο πως με όσα συμβαίνουν παγκοσμίως, τα χειρότερα έπονται και σε αυτό το φλέγον ζήτημα. Αν και δε νομίζω να μας σκιάξει και ιδιαίτερα στην τελική. Έχουμε αποδείξει άλλωστε πως η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαιτέρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ πετρούλα

    Έτσι είναι αγαπητή, οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται!

    @ diVa

    Το αίτιο της υπογεννητικότητας είναι τα iPod που σκάζουσι ωσάν καρπούζια και αναρωτιέμαι και εγώ ο καψερός πότε θα σκάσει και το δικό μου.

    Διότι αγαπητή μου, ο Έλλην γονιός θέλει τα πάντα για το βλαστάριν του.

    Από μαθήματα μπαλέτου και 5 ξένες γλώσσες και ιππασία, μέχρι 4 πτυχία και 2 διδακτορικά από την αλλοδαπή και φυσικά 3 αργομισθίες στο δημόσιο και γαμπρό / νύφη με προίκα για μετά.

    Φυσικά σχεδόν τίποτε από τα ανωτέρω δεν παρέχεται τσάμπα, όποτε αναγκαστικά αι Ελληνίδαι συμβιβάζονται με 1,20 τέκνα κατά μέσο όρο, ενώ οι Αφρικανές με 5,40 ή κάτι τέτοιο. Προφανώς οι Αφρικανές δεν ενδιαφέρονται για ιδιωτικά φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μπαλέτο.
    (Για την αντικατάσταση των γενεών απαιτούνται 2,10 τέκνα ανά γυναίκα).

    Όμως το μεγάλο μυστικό βρίσκεται στ iPod. Πιτσιρικάς χωρίς iPod δεν νοείται, αλλά αυτά σκάνε συχνότερα και από τα κανόνια στην αγορά τώρα με την κρίση.

    Οπότε σου λέει ο Έλλην: "Δεν θα αντέξω να χάσω το βλαστάρι μου από iPod, αλλά και να μην του πάρω iPod ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Οπότε άστο Σούλα, δεν κάνουμε παιδιά, το πολύ - πολύ να υιοθετήσουμε κανένα Κορεατάκι που έχει και 3 χρόνια εγγύηση!" :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, αφήστε τα αυτά περί luxusgastarbeiter, lyxinvandrare και δε συμμαζεύεται.
    Ξέρω πολύ καλά ότι στο σαλόνι σας οι συσκευάσεις από κεμπάμπ, φαλάφελ, πίτσες και κεμπαμπόπιτσες σχηματίζουν τους τρίδυμους πύργους! :-Ρ

    Φοβάμαι ότι τελικά η προκατάληψη για το ξένο είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση και είναι παρούσα (σε διαφορετικά ποσοστά βέβαια) σε όλους τους ανθρώπους, αναλόγως προσωπικότητας, παιδείας και θρησκευτικών πεποιθήσεων…

    Όσο για τα SAAB (pv) πάλι καλά που βρέθηκε αυτό το παλικάρι από το Ängelholm ο Koenigsegg με τ’ όνομα για να την σώσει, γιατί αν περιμένεις από τους blattejävlar… :-Ρ

    Αι Σουηδικαί καραβίδαι είναι μία ανάμνηση του παρελθόντος, τώρα υπάρχουν μόνο εισαγωγής από την άλλη άκρη του κόσμου… Οι κατσαρίθραι φταίνε είμαι σίγουρος!

    Καλώς σας ξαναβρίσκω και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Hades

    Ορθώς επισημαίνετε και το γελοίον του πράγματος είναι ότι η Ελλάδα έχει και ένα κάρο κόσμο με Ελληνικές ρίζες στο εξωτερικό συν τοις άλλοις και ΔΕΝ υπάρχει ακόμα αυτόνομο υπουργείο μετανάστευσης και αποδήμου Ελληνισμού.

    Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο ποπός μας…

    Και το καταπληκτικοί είναι ότι η Σουηδία ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ λαθρομετανάστες / πρόσφυγες στην Ελλάδα, με το πρόσχημα ότι εδώ πάτησαν το πόδι τους πρώτα οπότε είναι δικό μας θέμα…

    Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια από την ΕΕ για το θέμα, αλλά αυτοί κάνουν τους Κινέζους…

    Και όπως λες με αυτές τις νοοτροπίες και τις ενέργειες, τα χειρότερα έρχονται….

    Καλώς σας ξαναβρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αχαχαχα

    μου θυμίζει τον σε`ι`χη του χωριού μου (τον βενζινά εννοώ, σου χα πει γι αυτόν παλιότερα) που χει στη δούλεψη του τον γαμπρό του και έναν αλβανό

    ντιπ δεν σταματάν να μαλώνουν, ο αλβανός λέει στον γαμπρό ότι παντρεύτηκε την κόρη του σεϊχη για τα λεφτά και ο γαμπρός λέει τον αλβανό ότι είναι βρωμιάρηδες και τα σπίτια τους reek και ο αλβανός λέει τον γαμπρό ότι μια μέρα θα είναι οι έλληνες εργάτες στην αλβανία και στην αλβανία κάναν κάτσε καλά σπίτια και ο γαμπρός λέει στον αλβανό δε φτάνει που σας δώσαμε να φάτε μας μισείτε κι απο πάνω και μετά ο αλβανός λέει... και μετά ο γαμπρός λέει....

    ε u get the picture

    οικογενειακές στιγμές κτλ

    από κει και πέρα, φοβάμαι την ύπουλη ώρα και στιγμή που μούγκα και ο αλβανός, μούγκα και ο γαμπρός στα πλαίσια κάποιου politically correctness που θα κρατάει την ηρεμία

    κάπου εκεί είναι μια γκρίζα περιοχή και μετά όποιος μιλήσει ή θα ποστάρει βλακείες στο ίντερνετ σαν τον δικό σου ή δυστυχώς τα χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Hej polse!!!! Θέλω να σταθώ στο κομμάτι με την Πασχαλίδου... Υπήρξα με την οικογένεια μου κάτοικος στο Rinkeby. Πολλοί το λένε γκέτο... Δεν έχω πρόβλημα μ' αυτό. Διάβασα και το βιβλίο της εν λόγω δημοσιογράφας. Εκεί είδα ότι το έχει παρατραβήξει για να μην πω ότι το έχει παραφοδεύσει. Για κλύτερες πωλήσεις βεβαίως - βεβαίως επικαλείται τη ρατσιτσική στάση των Σουηδών απέναντι της. Ξέχασε όμως ότι δούλευε στην κρατική τηλεόραση της Σουηδίας... Έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους... Και το βιβλίο δεν είναι τίποτε άλλο από μια βιογραφία μέχρι τα 30 της χρόνια... Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ kackerlackorna

    Α, να κάτσει καλά το αλβανό ναούμε, γιατί το σεΐχη έχει βύσμα τον Αλλάχ!

    (Αλαλαλαλαλαλαλαλαλαλαλαλαλαλα!!!!!)
    (Αλλάχου άκμπαρ).

    ΄Όπως είπε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν:

    "Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Αλλά για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος"

    @ hackaday

    Γενικά το ευκταίο σε μια μεταναστευτική πολιτική, είναι να γίνεται ανάμιξη ντόπιων - ξένων ομοιόμορφα, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν γίνεται και το Ρίνκεμπυ ή η Τένστα ας πούμε, θεωρούνται "γκέτο" με την έννοια ότι οι Σουηδοί δεν θέλουν να μείνουν εκεί.

    Τώρα, το κυρα Αλεξάνδρα είναι βαθύτατα συμπλεγματικό άτομο, πέρα από τις όποιες ικανότητές της και εγώ προσωπικά δεν της συγχωρώ με καμιά κυβέρνηση το ότι ντρεπόταν λέει για… την δουλειά του πατέρα της!

    Ρε α πάγαινε από κει χάμω κερά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κι εγώ, άμα ζούσα εις την μακρυνή Σουηδία, τας ίδιας μαλακίας θα συνέγραφα! Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ manolisvardis

    Αχ, δεν είσθε καθόλου θολοκουλτουριάρης πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ύπουλοι αι μετανάσται..
    Οι δικοί μας βάζουν ολοκληρας τας κατσαρίθρας στα πιτόγυρα και έτσι τους ψιλιάζεσαι με τη μία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωιμέεεε!!
    Τώρα κατάλαβα γιατί όλες οι Ελληνικές χέστρες βρώμαγαν σκατίλα, μέχρι το '90. Δεν είχαμε μετανάστες να τις καθαρίσουν!
    Ευτυχώς που μας προτίμησαν, δόξα τω Αλάχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Prophet Estarian

    Eίμαστε ντόμπροι εμείς Προφήτα, όχι αηδίες, κατσαρίθρα ιν γιούαρ φέης ναούμ! :D

    @ mnk

    Για να βρείτε Έλληνα να καθαρίσει χέστρες, να μαζέψει αγροτικά προϊόντα, να δουλέψει οικοδομή, ή ακόμα εξειδικευμένο τεχνίτη για την βιομηχανία, θα δυσκολευτείτε πολύ και θα αναγκαστείτε να προσλάβετε αλλοδαπό.

    Για παράδειγμα, οι βιομηχανίες - βιοτεχνίες του Βόλου προσλαμβάνουν τεχνίτες από την Ανατολική Ευρώπη, που έχει και κάποια βιομηχανική παράδοση, διότι δεν βρίσκουν Έλληνες, καθ’ ότι όλοι είναι εξέκιουτιβ μάρκετινγκ εντζινήαρζ και πίνουν φραπέ μέχρι να γίνουν CEO της PHILIPS, τουλάχιστον.

    Τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα και ποτέ σε άσπρο - μαύρο. Η μετανάστευση προς τις χώρες του πρώτου κόσμου ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσει εάν δεν σταματήσουν τα αίτια που την προκαλούν.

    Αστυνομικά μέτρα της πλάκας σε τοπικό επίπεδο δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα απολύτως. Η Ελλάδα, ή οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να λύσει το θέμα μόνη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ pølsemannen

    Βεβαίως και πίσω από κάθε φαινόμενο υπάρχουν οι αιτίες. Γι' αυτό λοιπόν κι εγώ αναρωτιέμαι:

    1) Η αιτία της μαζικής μετανάστευσης, από την κεντρική Ασία προς την Μεσόγειο, είναι μόνο οι πολεμικές συγκρούσεις και η καταστροφή των τοπικών κοινωνιών; Αν επρόκειτο για εισροή από όμορη χώρα, όπως π.χ. την Αλβανία, θα ήταν αυτονόητο. Το ταξίδι όμως, απ' το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, είναι μακρύ, δύσκολο, επικίνδυνο, χρονοβόρο και πολυέξοδο. Ως γνωστόν (υποθέτω πως είναι γνωστό), υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα μεταφοράς. Αυτοί από ανθρωπισμό δουλεύουν, για την ψυχή της μάνας τους; Αν όχι, ποιος τους πληρώνει; Έχουν οι "ταξιδιώτες" να πληρώσουν 3.000-7.000 το κεφάλι; Κι αν ναι γιατί δεν κάθονται στα σπίτια τους, όπου θα ήταν πλούσιοι, παρά πετάνε τα λεφτά τους και μπαίνουν σε τόσους κόπους και κινδύνους, για να'ρθουν να μείνουν στο... Εφετείο; Κι αν υποθέσουμε πως διώκονται και κινδυνεύουν στην χώρα τους (κάποιοι απ' αυτούς), πως και δεν καταφεύγουν σε κάποια πιο κοντινή -και σε χιλιόμετρα και σε κουλτούρα- χώρα, όπου όλα θα ήταν ευκολότερα γι' αυτούς;

    2) Είμαι 50 χρονών. Όπως καταλαβαίνετε, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έζησα πριν το '90. Θυμάμαι λοιπόν, πολύ καλά, πως και μετανάστες δεν είχαμε κι εξειδικευμένους τεχνίτες είχαμε (και πολύ καλούς μάλιστα) και μεγάλη αγροτική παραγωγή είχαμε (αυτάρκεια αγροτικών προϊόντων) και μάγκες οικοδόμους με ζηλευτά μεροκάματα (και με το ισχυρότερο σωματείο της χώρας) είχαμε και καθαρίστριες και περιπτεράδες και φουρνάρηδες κι απ' όλα. (Μόνο άστεγους και φυματίωση δεν είχαμε). Ψάχνω λοιπόν να βρω την αιτία. Γιατί ξαφνικά ο Έλληνας οικοδόμος π.χ. δεν πάει στην οικοδομή; είναι πλούσιος; ή μήπως απλά αρνείται να δουλέψει για 20 ευρώ, επειδή δεν είναι κούλης; Γιατί η Ελληνίδα άνεργη δεν πάει να κάνει την πωλήτρια ή την καθαρίστρια; μήπως επειδή, τον καιρό του Σημίτη, επιδοτήθηκε το μεροκάματο του αλλοδαπού απ' το κράτος, κατά το ένα τρίτο κι ο κατεστραμμένος απ' το χρηματιστήριο εργοδότης προτιμούσε την αλλοδαπή, αφού θα του στοίχιζε λιγότερο;

    3) Γιατί δεν έχουμε σήμερα νέους Έλληνες τεχνίτες; Μήπως επειδή, για να γίνει τεχνίτης ο άνεργος, πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από ανειδίκευτος; όμως ο αλλοδαπός ανειδίκευτος κοστίζει πολύ λιγότερο. Ο μόνος άλλος τρόπος είναι τα ΤΕΙ. Ομως τα ΤΕΙ είναι της πλάκας κι όταν βγει από κει, εξακολουθεί να είναι ανειδίκευτος, αλλά ανειδίκευτος με πτυχίο, που κοστίζει ακόμα πιο ακριβά. Ποιο κορόιδο θα τον προσλάβει; προτιμάει λοιπόν λαθρομετανάστη ανειδίκευτο, που κοστίζει ένα πιάτο φαΐ κι ανατολικοευρωπαίο (εξαιρετικό) τεχνίτη, που κι αυτός ακόμα, στοιχίζει λιγότερο απ' τον "πτυχιούχο" που δεν είναι σε θέση να βγάλει παραγωγή.

    Όντως, η μετανάστευση ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσει εάν δεν σταματήσουν τα αίτια που την προκαλούν. 'Ομως ποια είναι τα αίτια;

    Και βέβαια, αστυνομικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο δεν πρόκειται να σταματήσουν την λαθρομετανάστευση. Όμως, η στοιχειώδης εφαρμογή των νόμων μπορεί ν' ανακουφίσει κάπως την ζωή των γηγενών, που σε ορισμένες περιοχές και ιδίως στα χαμηλά εισοδήματα, έχει γίνει ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ.
    Στο κάτω-κάτω, στα δημοκρατικά πολιτεύματα, υποτίθεται πως και οι κυβερνήσεις και όλη η δομή του κράτους υπάρχει για να υπηρετεί και να προστατεύει τον γηγενή λαό που την αναδεικνύει στην εξουσία, την μισθοδοτεί και εκ του οποίου πηγάζει κάθε εξουσία. "Κάθε εξουσία πηγάζει από τον λαό και ασκείται προς όφελος του λαού", έτσι γράφει το Σύνταγμά μας. Δεν πιστεύω να εννοεί τον λαό του Πακιστάν. (Εκτός πια κι αν έχουμε αλλάξει πολίτευμα και δεν το πήρα χαμπάρι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ mnk

    Οι διάφοροι μετανάστες ανάμεσα στα άλλα, έχουν χρησιμοποιηθεί για να γίνει "ντάμπινγκ" (δραστική μείωση) των ημερομισθίων, πρακτική που είναι διεθνής. (Στην Σουηδία π.χ. γίνονται απίστευτα σκηνικά με Λετονούς εργάτες που δεν τους πληρώνουν με την Σουηδική σύμβαση εργασίας, αλλά με την πολύυυ χαμηλότερη Λετονική, χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια της... ΕΕ).

    Το ότι δεν υπάρχουν Έλληνες τεχνίτες για να προσλάβω, οφείλεται στο ότι έχουμε ένα σωρό μάρκετινγκ εντζινήαρζ που περιμένουν πότε θα γίνουν CEO στην Goldman & Sachs και φυσικά στο "ντάμπιγκ" των ημερομίσθιων. Ο άλλος προτιμά να πίνει φραπέ με το χαρτζηλίκι του μπαμπά, παρά να εργαστεί για μικρό ημερομίσθιο.

    Επίσης έχουμε το πρόβλημα στην Ελλάδα ότι ουδέποτε υπήρξε υγιής επιχειρηματικότητα. (Τουλάχιστον στον βαθμό που χρειάζεται). Ήτοι, έχω μια ιδέα για ένα πρωτοποριακό προϊόν, κοιτάζω να το κατασκευάσω και να το πουλήσω στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτή η νοοτροπία υπάρχει κατά κόρον στους Σκανδιναβούς γενικώς. Στην Ελλάδα ατυχώς, σε ρεπορτάζ καναλιών τύπου Άλτερ, ως επιχειρηματικότητα νοείται η καφετέρια, το γυράδικο ή το ρεντρουμάδικο της συμφοράς.

    Γιοκ επιχειρήσεις που φέρνουν συνάλλαγμα στην χώρα, γιοκ δουλειές. Δεν γίνεται να προσληφθεί το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού σαν θυρωροί στο δημόσιο με την μισθοδοσία να την αναλαμβάνει το ν-οστό πακέτο στήριξης από την ΕΕ.

    Τώρα πως βρίσκουν τα μερικά χιλιάρικα ευρών που ζητούν οι δουλέμποροι (και Ελληναράδες μέσα στο κύκλωμα έτσι; Χωρίς inside information αυτές οι ωραίες δουλειές δεν φτουράνε) αυτοί οι τύποι που έρχονται εδώ; Πουλάνε κάνα χωράφι, κάνα νεφρό, όλη την περιουσία του σογιού. Δεν νομίζω ότι όλους αυτούς του πληρώνει ο Σόρος ή οι Σαουδάραβες Ουαχαμπιστές.

    Στόχος; Αφού μονιμοποιηθούν στην Δύση, να φέρουν όλο το σόι μετά στον νέο τόπο διαμονής τους. (Το κόλπο δουλεύει και με τα ασυνόδευτα ανήλικα από τριτοκοσμικές χώρες που εμφανίζονται στα αεροδρόμια. Μετά από μερικούς μήνες και την παροχή ασύλου, σκάει μύτη όλο το σόι).

    Γιατί έρχονται να μείνουν στο... Εφετείο; Μα γιατί νομίζουν ότι θα μείνουν στο Μανχάταν όπως στις ταινίες! Έχετε την εντύπωση ότι οι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο σκέφτονται κατά κανόνα με γνώμονα την λογική; Μπα. Μόνο ο Μίστερ Σποκ στο Σταρ Τρεκ το κάνει αυτό.

    Τώρα αναφορικά με τα αστυνομικά μέτρα. Να δείτε που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να μετατεθεί το πρόβλημα από τον Αγ. Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής π.χ.

    Χωρίς πανευρωπαϊκή δράση επί του θέματος δεν μπορεί να υπάρξει λύση.

    Καλώς ήλθατε στο τσαρδί μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "
    Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πολλοί μουσουλμάνοι μετανάστες είναι φασίστες του κερατά, κολλημένοι και φανατικότατοι και ίσως χειρότεροι από τον κάθε σουηδό ακροδεξιό. Προχθές διάβαζα ότι πακιστανοί φανατικοί μουσουλμάνοι έκαψαν ζωντανούς 6 χριστιανούς στο Πακιστάν"

    Αμέσως μετά πήραν το αεροπλάνο και μετανάστευσαν στη Σουηδία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. χαχαχα! α ρε φιλε, τι κομψό λογοτέχνημα συνέθεσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...