Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Τρία αμετροεπή μεζεδάκια.


Σε αυτή την μαγευτική χώρα που κυριαρχεί η Κοκορετσόδοξη Ταραμοσαλατοσύνη (ακριβής ονομασία της θρησκείας των περισσότερων Ελλήνων Χ.Ο.) η αμετροέπεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό των περισσότερων εκφάνσεων της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής σε αντίθεση με τα γνωμικά των αρχαίων κατοίκων αυτού του τόπου.

Βέβαια στην εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα όλοι βάζουν το λιθαράκι τους. Και τα 11.000.000 των κατοίκων της. Από τον πτυχιούχο που δουλεύει για 700€ και τον νεόπλουτο τυρέμπορα με την γυναίκα - γλάστρα με τα πλαστικά βυζιά και τα σιλικονάτα χείλη και από τον διαπλεκόμενο καναλάρχη προμηθευτή του δημοσίου, μέχρι τον Πακιστανό που καθαρίζει παρμπρίζ. 11.000.000 διανύσματα διαφορετικού μέτρου, διεύθυνσης και φοράς συντίθενται, δίνοντας μας την συνισταμένη που είναι ασορτί με το άσμα των AC/DC «Highway to Hell». Φυσικά το μέτρο του διανύσματος του τυρέμπορα ή του καναλάρχη, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο αυτών του 700ευρου πτυχιούχου ή του Πακιστανού στιλβωτή υαλοπινάκων.

Το αυτό φυσικά ισχύει και για τα 6.700.000.000 διανύσματα που συντίθεται για να μας δώσουν την παγκόσμια εικόνα, που μπορεί να εκφραστεί με το άσμα «Μάνα γιατί με γέννησες».

Πάμε λοιπόν για τα αμετροεπή μεζεδάκια μας:

1) Ντολμαδάκι βουτηγμένο σε ταραμοσαλάτα (λευκή).

Ο κ. Χρυσοχοϊδης υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, απαντώντας σε λαϊκίστικη παπαρδέλα του ηγέτου του συμπαθούς έθνους της ΝΑ Ασίας Λάος, του διαβόητου Schwartzcafûhrer, περί του αριθμού του εν Ελλάδι μωαμεθανών, εδήλωσε υπερηφάνως ότι οι εν Ελλάδι μωαμεθανοί είναι 50.000 και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μωαμεθανός, συνεπώς τι ζόρι τραβεί ο άνθρωψ.

Μα, μόνο οι μωαμεθανοί της Θράκης περισσότεροι είναι, τι στον Ήφαιστο τον κούτσαβλο, είχαμε ομαδικές βαπτίσεις; Δε θα σχολιάσω τον αριθμό που δίνουν οι «εκπρόσωποι» της Μωαμεθανικής «κοινότητας» στην Ελλάδα (700.000 - 1.000.000), αυτοί έχουν συμφέρον να φουσκώνουν τον αριθμό κατά το δοκούν.

Όσο για το άλλο με τον Ομπάμα, αναρωτιέμαι πώς δεν το έκανε βούκινο ακόμα ο γνωστός ακροδεξιός οπλόκαυλος καρασουρβάιβαλιστ Alex Jones. Μπορεί ο πατέρας του να είναι μωαμεθανός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και ο ίδιος θα είναι ντε και σώνει. Εμένα π.χ. μπορεί να μου φαίνονται οικείες η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία και η Σουηδική Λουθηρανική λόγω γονέων, αλλά μάλλον άθρησκος του κερατά είμαι, παρά οτιδήποτε άλλο.

Εξ’ άλλου, αν ο Ομπάμα ήταν δηλωμένος ανοικτά μωαμεθανός στις ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, δεν θα τον άφηνε το βαθύ πολιτικό -στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο.

Φαντάζομαι στην Αμερικάνικη πρεσβεία θα έκαναν καινούργιο συκώτι από τα γέλια και θα ψάχνανε για εμφύτευση νέων μαλλιών. Ευτυχώς ο πρόεδρος της Βουλής φρόντισε να διαγραφούν από τα πρακτικά του σώματος οι επίμαχες φράσεις.

2) Καλαμαράκι κονσέρβα βουτηγμένο σε ταραμοσαλάτα (ροζ) τυλιγμένο με λαγάνα.

Ακούω από πολλούς και διάφορους αστέρες, κομήτες και δεν ξέρω τι άλλα ουράνια σώματα της εγχωρίου δημοσιογραφίας, ότι οι Ευρωπαίοι και ειδικότερα οι Γερμανοί θα πρέπει να μας ματαξαναδανείσουν, διότι αγοράζουμε Γερμανικά αυτοκίνητα, όπως Πόρσε Καγιέ ναούμε και τοιουτοτρόπως στηρίζουμε την Γερμανική οικονομία.

Καλά, μιλάμε η απόλυτα στρεβλή, αντιπαραγωγική, δημοσιοϋπαλληλική Ελληνική νοοτροπία. Δηλαδή, η κερά Αγγέλα για να δουλεύουν οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να δανείζει τους Έλληνες που παράγουν ελάχιστα, ώστε να έχουν λεφτά να αγοράσουν Καγιέ και Γκολφάκια; Δηλαδή o όμιλος VW, η ΒΜW και η Μερσεντέ πρέπει να γίνουν σαν τους επιδοτούμενους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας; Παιδιά έχετε χάσει την μπάλα. Δεν δουλεύει έτσι ο πλανήτης.

Ας βολευτεί ο Έλληνας με ΚIA, Dacia, Lada και Hyundai και ας κοιτάξει να γίνει πιο παραγωγικός. Όχι απαραίτητα να παράγει αυτοκίνητα, αυτή η ευκαιρία πέρασε και πάει. Άλλωστε για να υπάρξει σε μια χώρα αυτοκινητοβιομηχανία, πρέπει αυτή να έχει πρόσβαση σε αξιόπιστους υπεργολάβους που θα κατασκευάζουν φανάρια, κρύσταλλα, καθίσματα, ελαστικά και δεν συμμαζεύεται. Που είναι όλοι αυτοί; Ο Έλληνας μπορεί να παράγει ένα σωρό άλλα προϊόντα και υπηρεσίες ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ για να μπορεί μετά να παίρνει Πόρσε Καγιέ κανονικά και όχι με μαύρα χρήματα και δανεικά.

Πάντως για την ιστορία μερικά αυτοκίνητα σχεδιασμένα από Έλληνες ήταν το Mini, τα Matra Bagheera, Matra Murena, Matra Rancho της Simca – Chrysler, το Renault Farma και η μακαρίτισσα Facele Vega. (Όταν ήμουν πολύ μικρός θυμάμαι στην ευρύτερη γειτονιά μου να κυκλοφορούν τρία από εκείνα τα τριθέσια Matra Bagheera. Μερακλίδικη γειτονιά φαίνεται).


3) Σκαλτσούνι χωμένο σε χαλβά με ένα ντολμαδάκι γιαλαντζί από πάνω.

Είδα ένα εκπληκτικής ομορφιάς κλιπ από την εκπομπή του θρυλικού Χαρδαβέλλα, με έναν συγγραφέα – ερευνητή –ποιητή, με εμφάνιση και ενδυμασία που θα με έκανε να ξυγγράψω το πόνημα «Ινδιάνοι Νάβαχο, αυτοί οι ΈΛ-ληνες».

Σε αυτό το απόσπασμα ο εν λόγω συγγραφεύς κλπ. εδήλωσε πομπωδώς:

«Και τι είναι ναούμε η μυθολογία; Απλά είναι η ιστορία που δεν έχει ακόμα ανακαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη. Και τι ταχύτητα του φωτός και αηδίες; Η ταχύτητα της σκέψης; Α;»

Α, κατάλαβα. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα ανακαλύψει τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα και τις κοτρόνες που πετάγανε, στην Σουηδία τον Θωρ με τους κεραυνούς Βόλβο και στην Ελλάδα τον Δια με τους Χελλένικ κεραυνούς. Ποιος τον είχε πιο μεγάλο (τον κεραυνό) δεν ξέβρω.

Κοιτάξτε, κάτι Λιακοεπιχειρήματα του τύπου «Μαλάκες ήταν τότε οι άνθρωποι τότε που πιστεύανε ότι τους κεραυνούς τους έριχνε ο Ζεύς; Δεν μπορεί να ήταν. Άρα ο Ζέυς ήταν αληθινός!» γίνονται εύκολα:
«Μαλάκες ήταν τότε οι άνθρωποι τότε που πιστεύανε ότι η γη ήταν επίπεδη; Δεν μπορεί να ήταν. Άρα η γη είναι (ήταν) επίπεδη!»

Διαχρονικά, οι άνθρωποι ψάχνουν απαντήσεις για διάφορα πράγματα, αλλά όταν αυτές ξεπερνούν το τρέχον επίπεδο των γνώσεων τους , τότε τα ρίχνουν στον κόκορα και αμολάνε (και αμολούσαν) διάφορες τεμπέλικες και φυγόπονες γραφικότητες, όπως ο Ζεύς, ο Θωρ, ή οι εξωγήινοι που μας έφεραν την τεχνολογία της τοστιέρας διότι εμείς προσωπικά δεν κατανοούμε πως δουλεύει η τοστιέρα του διαόλου. Και αν ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αγνοούμε πώς λειτουργεί κάτι, πάει να πει ότι το φέραν οι εξωγήινοι! Παρενθετικά έχετε παρατηρήσει πώς οι εξωγήινοι έχουν αντικαταστήσει τις παλαιότερες μυθολογικές οντότητες;

Για να γίνει αποδεκτό κάποιο φαινόμενο ή εξήγηση φαινομένου, θα πρέπει να υπάρχουν απτές αποδείξεις για αυτό και / ή δυνατότητα ανά πάσα στιγμή αναπαραγωγής του σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ συνθήκες. Το τελευταίο π.χ. είναι ιδανικό για την επαλήθευση ισχυρισμών περί τηλεπαθητικής επικοινωνίας.

Τροφή για σκέψη πάνω σε όλα αυτά πάνω στα οποία διάφοροι επιτήδειοι βγάζουν ΑΦΡΑΤΟ ΧΡΗΜΑ, είναι η ιστορία της θρησκείας του φορτίου, όπου φαίνεται σε τι πλάνες πέφτει ένας πολιτισμός χαμηλού επιπέδου όταν έρθει αντιμέτωπος με κάτι που αγνοεί.

Όπως και να έχει, η πραγματικότητα του σύμπαντος (και / ή άλλων συμπάντων) είναι αυτή που είναι, ανεξάρτητα από τις όποιες τρέχουσες ικανότητες κατανόησης μας και δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από τυχούσες αστήρικτες αποψάρες μας. Αν σαν είδος κατορθώσουμε να επιβιώσουμε ικανό χρονικό διάστημα, θα μάθουμε πάρα πολύ περισσότερα από όσα ξέρουμε τώρα, αλλά ποτέ το σύνολο των προς ανακάλυψη πραγμάτων.

Καλή χώνεψη.

20 σχόλια:

  1. Νταξ'. Από τα τρία διανύσματα, μακράν το μεγαλύτερο ήταν το τελευταίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ellinaki

    Ε, βέβαια. Στέλνει τους επηρεαζόμενους από αυτό σε άλλες διαστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύσκολα μας έβαλες Δάσκαλε απόψε...
    Διπλασιασμός του Κύβου, τριχοτόμηση γωνίας,ή τετραγωνισμός τού Κύκλου;;
    Καλό Τ/Π/Π/Σ/Κὐριακο!

    Βραδυνός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Βραδυνός

    Eίδες τι σκαρφίζεται του ανθρώπου ο νους όταν τον ζορίσεις λιγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κατάλαβα;τι σημαίνει η γης "ήταν" επίπεδη;
    Ήταν και θα είναι και επίπεδη και ελληνική!

    Και ένα προβληματάκι:
    αν τοποθετήσουμε στην σκοτεινή πλευρά της σελήνης,για να μην χαλάει την μόστρα,ένα κομπρεσερ και συνδέσουμε με ένα λάστιχο διαμέτρου Φ30000 τη γης,τι ισχύ πρέπει να έχει το κομπρεσέρ για να μπορεί να δίδει συνεχή πίεση 300 bar ώστε η γης να γίνει στρογγυλή όπως πιστεύουν μερικοί αδαείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ tiktos

    Aρκεί να πάει να φυσήξει ένας EΛ και η δουλειά θα γίνει τζετ. Ή είμαστε ή δεν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε, λόγω και σπουδών επι του ανυσματικού λογισμού, θα ήθελα να προσθέσω οτι υπάρχει και τέταρτον άνυσμα εν Ελλάδι. Επίσης οτι τα τέσσερα αυτά ανύσματα κείτονται επι των δυο κάθετων αξόνων, έχουν ίδιο μέτρο και ανά δύο ακριβώς αντίθετες φορές. Εφόσον μπορέσεις και τα συνθέσεις, η συνισταμένη είναι σημείον - γνωρίζεις ποιό - και εξ αυτού του σημείου εκκινεί η λέξις Ουζουμπούρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία τα φαγητά. Ελληνικότατα.
    Δεν έχει σημασία η ποιότητα ούτε καν η ποσότητα, παρά η αξία και η εκκεντρικότις. Ορθόν τα μάλα...
    Μάλιστα, η προσέγγιση διά της φυσικής μου θύμησε και ένα διαχρονικό μαθηματικό αξίωμα: ποια η μαθητική τιμή της μαλακίας; (Απάντησις: Είναι το όριο του πέους όταν το αιδοίον τείνει εις το μηδέν).
    Άκρως ελληνικά όλα. Ιδίως τα εδέσματα να τα βάλουμε και σε καταλόγους.

    ΥΓ. Εκείνο το ασύλληπτο τρίτροχο αμάξι επίσης ελληνικό δεν ήτο; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίσης φρέσκο φρέσκο μεζεδάκι (κουνουπίδι τουρσί με ταχίνι και ξύδι με μαϊντανό μέσα σε λαγάνα) ήταν και το καινούργιο του Στυλιανίδη, που εγκαλεί τους πάντες ενώ ο ίδιος το Δεκέμβρη του 08, ενώ κορυφωνόταν η εξέγερση εκείνος πήγαινε από τα μπουζούκια στο γήπεδο.

    Στα αυτοκίνητα, νομίζω πως και το -οι ξύπνιοι οδηγούν- HORIZON βρισκεται στην κατηγορία ΕΛ οχημάτων.

    Hades εννοείς τα τρίτροχα ΜΕΒΕΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαμπουργκεράκι βουτηγμένο σε κέτσαπ δεν παίζει; Καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ steven

    Ουζουμπούρου, ο ομφαλός της γης! (Οι Δελφοί στην Αιολικήν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Hades

    Να τα κάνουμε Π.Ο.Π. σαν την φέτα μας!

    ===

    Μάλλον αναφέρεσαι στο Reliant Robin που έβγαινε φασόν στην Ελλάδα σαν MEBEA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ SKY

    Φίλε δράμα, ο άνθρωπας είναι σκασμένος. Η Καραμανλάρα το έριξε στις τυρόπιτες (3 το πρωί και 2 το μεσημέρι με πορτοκαλάδα) και πέφτει και ο Πάνθρακας. Τζάμπα εκτέθηκε ο άθρωπας, δεν πιάσανε οι θυσίες του το ‘08!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ hackaday

    Κάτω τα χέρια από τας Ιεράc νηcτείαc! Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ειρωνεία σου μερικές φορές ξεπερνά κάθε κριτική ικανότητα. Βρίσκεις τρόπους να καυτηριάσεις όλα τα προβλήματα, όσο κανένας ευθύς λόγος δεν μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Perfect φίλε pølsemannen! Αυτές οι εκπληκτικές ατάκες περί Γερμανών που μας χρωστάνε γιατί αγοράζουμε BMW και σκούπες Miele, είναι τουλάχιστον για τα μπάνια, πόσο μάλλον αυτοί που τις αναπαράγουν. Pour le pouts που λένε και οι Γάλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν ενδρέπεσθε, δεν αισχύνεσθε που δεν πιστεύετε ότι ο Ζεψ επέταγε κεραυνούς και έριχνε τη βρόχα ράι θρου...
    Επίσης ΦΥΣΙΚΑ και η τοσθιέρα είναι προιόν εξωγήινης νοημοσύνης και αποδεικνύει και την ύπαρξη του θεού, διότι είναι τετράγωνη και το ίδιο και τα ψωμάκια του τοσθ, άρα επειδή αποκλείεται να εξελίχθηκαν στην τύχη, αυτό σημαίνει ότι τα έφεραν κάποιοι από το Σείριο, μαζί με την πριονοκορδέλα, το κυλινδροπίστονο και το διπλό δονητή για έξτρα οργασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ο δείμος του πολίτη

    Eίμαι κακός, φρικτός & απαίσιος, αλλά... έχω δίκιο!

    @ Batcic

    Ω, μον διέ και να φανταστείτε ότι ακόμα περιμένουμε τα δικαιώματα δια τας λέξεις Energie, Praxis και το ypsilon!

    @ Prophet Estarian

    Tα θοσθ μας το έφεραν οι εξωγήινοι! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι ταιριάζουν μέσα στην εξωγήινη θοσθιέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι, ναι!!! Σας ευχαριστώ αμφότερους διά την επαναφοράν της εξόχως σημαντικής μνήμης, μέρος της εθνικής μας κληρονομιός (αττικής σύνταξις), παρά τον βρετανικό κωλοδάχτυλο! Αυτήν τη λιμουζίνα εννοούσα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...