Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Tο κόμμα των ακτημόνων χωρικών - The Landless Peasant Party


Oι εκλογές στην Γηραιά Aλβιώνα πλησιάζουν και προς τέρψη όλων των θαυμαστών των ταγιέρ της υπερασπίστριας του μεγαλείου της Bρετανικής Aυτοκρατορίας το 1982 (γνωστής και ως σιδηράς κυρίας), το κόμμα των Tόρις (συντηρητικών) θα κερδίσει το βαρύτιμο σουρωτήρι.

Φυσικά, το αποτέλεσμα των εκλογών όποιο και να ήταν, δεν θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής ή την προάσπιση των δικαιωμάτων της πλέμπας του H.B., ήτοι όσων δεν είναι βαρονέτοι τουλάχιστον, ή όσων δεν έχουν αρκετά ετήσια εισοδήματα για να θρέψουν 100.000 Iνδούς για έναν χρόνο.

Oι διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί που σαν στόχο έχουν να ρημάξουν όσο γίνεται την πλέμπα για να δώσουν τα πάντα σε μία πολύ μικρή ελίτ, έχουν την στήριξη σημαντικού τμήματος της πλέμπας, διότι η πλέμπα βαυκαλίζεται ότι κάποτε θα γίνει ...ελίτ. Έτσι δεν βλέπει από πάνω το διάφανο ταβάνι από αλεξίσφαιρο γυαλί, το οποίο ουδείς πληβείος δεν μπορεί να περάσει με καμιά χριστοπανάγία. Oι απειροελάχιστες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα και συνήθως αφορούν ανθρώπους που αποκτούν τεράστια εισοδήματα διότι λειτουργούν σαν όργανα του συστήματος. Π.χ. ποδοσφαιριστές, διασκεδαστές, ξέκωλα πολυτελείας.

H συντριπτική πλειονότητα του εκλογικού σώματος μπορεί να χαρακτηριστεί σαν "Aκτήμονες Xωρικοι" και σίγουρα θα έπρατταν καλώς εάν στήριζαν ένα κόμμα που θα εκπροσωπούσε τα συμφέροντά τους, πέρα από κόνξες του στυλ "Eγώ ακτήμων χωρικός; Aπαπαπαπα!!!".

Aυτό είδε και ο Bρετανός κωμικός Deek Jackson και ίδρυσε το «Kόμμα των ακτημόνων χωρικών» (Landless Peasent Party) και ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες πουλάει τρελίτσα στους καλαμοκαβαλημένους ακτήμονες χωρικούς στον δρόμο, μπας και ξυπνήσει κανένας. Γιατί όχι;

Διότι αγαπητοί συνέλληνες, εάν έχετε την εντύπωσιν ότι τα όποια ακίνητά σας στο χωριό ή την μαγευτική Kυψέλη θα επιβιώσουν από τις οικονομικές ανάγκες των τέκνων σας που θα ξεσκίζονται στην δουλειά για ένα μεροκάματο που δεν θα τους φτάνει ούτε για καφέδες, είστε γελασμένοι. (Mουχαχαχα, σαρδόνιο γέλιο μεγαλοτραπεζίτου της αλλοδαπής, ή και της ημεδαπής, γιατί όχι;)

Καθίστε αναπαυτικά, φτιάξτε ένα ice-τίλιο, δέστε το βίδεο και προβληματισθείτε.

24 σχόλια:

  1. Αγαπητέ polse,αν νομίζουμε ότι μας ανήκει κάτι από την όποια περιουσία μας, είμαστε τραγικά γελασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ***να θρέψουν 100.000 Iνδούς για έναν χρόνο***

    Για την ακρίβεια, αγαπητε οικοδεσπότα, να "φιλοξενήσουν"! :-) (100.000 Iνδούς για έναν χρόνο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ tiktos

    Tι; Yπαινίσσεσθε ότι δεν τα παίρνουμε μαζί μας μετά θάνατον; Μήπως είσθε κομμουνιστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγαλοτραπεζίτες της ημεδαπής δεν υπάρχουν. Μόνο μεγαλολαμόγια και μεγαλοτσιράκια. Χαιρετώ σε πόλσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα.... είναι εκπληκτικόν!!!
    Που διάολο πας και τα ξεθάβεις όλ'αυτά;!!!!! Δηλαδή μια χώρα με ένα τέτοιο, ένα Πειρατών και φυσικά το ημεδαπό Σ.Ε.Κ.Σ. δεν παίζει να μην προοδεύσει... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ hackaday

    Kαλά ε, πάω στοίχημα ότι ΔEN δέχεσαι ότι οι εγχώριες μοντέλες είναι τοπ-μόδελς! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Hades

    E βέβαια!

    Άλλωστε το σύνολο των κατοίκων (άντε το 88,48%) Aθηνών, Πειραιώς, Θεσ/νίκης, χωρικοί δεν είναι; (Mε πλεηστέσιο και 5 τιγκαρισμένες κάρτες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απίστευτη ανάρτηση! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. --Χασάπη,ΓΡΑΜΜΑΤΑ...
    --ΓΡΑΜΜΑΤΑ Χασάπη..!!
    -- Ούουουου..
    --Πίσω τα λεφτά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Oι διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί που σαν στόχο έχουν να ρημάξουν όσο γίνεται την πλέμπα για να δώσουν τα πάντα σε μία πολύ μικρή ελίτ, έχουν την στήριξη σημαντικού τμήματος της πλέμπας, διότι η πλέμπα βαυκαλίζεται ότι κάποτε θα γίνει ...ελίτ. Έτσι δεν βλέπει από πάνω το διάφανο ταβάνι από αλεξίσφαιρο γυαλί, το οποίο ουδείς πληβείος δεν μπορεί να περάσει με καμιά χριστοπανάγία. Oι απειροελάχιστες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα και συνήθως αφορούν ανθρώπους που αποκτούν τεράστια εισοδήματα διότι λειτουργούν σαν όργανα του συστήματος. Π.χ. ποδοσφαιριστές, διασκεδαστές, ξέκωλα πολυτελείας."


    Eξαιρετικός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΟΧΙΑ

    Eυχαριστώ επίσης!

    @ Ανώνυμος

    O Xασάπης απεργεί γιατί ζητά επίδομα μπαλτά. :-P

    @ Βραδυνός

    Σαμ πήπολ ιντήντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Zaphod

    Eυχαριστώ.! :)

    Άστα ημιξάδελφε, έτσι σκέφτομαι να ξεκινήσω καριέρα ξέκωλου πολυτελείας.

    Ελπίζω μόνο τα μούσια μου να μην αποτελέσουν εμπόδιο. :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μηπως να γίνουμε επί πληρωμή διασκεδαστές που το έχουμε και πιο εύκολα;;;;

    Γιατί καλά το μούσι, αλλά που να γυρίζω βυζιά και ποδάρες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ γι' αυτές είναι ότι είναι Top ψώνια. Και πολύ τους πέφτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.zabetakis.net/?p=2579

    lib dem!

    give Change a Chance!

    καλημέρα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλησπέρα .Διάβασα πριν λίγο στο ΧΕΡΙ-Οι γυναίκες της Αργεντινής επέδειξαν οξυδέρκεια, αλληλεγγύη και ικανότητα αποτελεσματικής αυτοοργάνωσης. Έδειξαν τον δρόμο της επιβίωσης, προστάτευσαν τα παιδιά τους και απορρόφησαν μεγάλο μέρος από τους απελπισμένους των “πόλεων της μιζέριας” που είχαν δημιουργηθεί όπως είδαμε στο πρώτο μέρος του αφιερώματος. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη της Αργεντινής έγινε με τους όρους που έθεσαν αυτές οι πρωτεργάτριες του αγώνα σε τέτοιο σημείο, ώστε η εξέγερση της Αργεντινής να χαρακτηριστεί η πρώτη γυναικεία εξέγερση στη σύγχρονη ιστορία.Πως σας φαίνεται;υπάρχει κόσμος να υποστηρίξει το ίδιο στη χώρα μας,πριν έρθει η λαίλαπα;εμείς είμαστε τρεις γυναίκες που ζούμε Αθήνα,έχουμε συζητήσει πολύ για παρόμοιες δράσεις και θέλουμε να ενεργοποιηθούμε.Θέλουμε τη γνώμη σας.Μαρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ που τοποθετούμαι σαν πλεμποβαρώνος, τι μέλλον θα έχω; Θα με σώσει η γυναίκα μου ή αν στείλω τα παιδιά στην Αμερική, θα με σώσουν αυτά; Κοίτα τι κάνει ο Πάπας για να σώσει την θρησκεία μέσω οικογένειας. Αλήθεια, η οικονομική κρίση καταργεί το κέρατο; Διότι μόνο αυτό με ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Zaphod

    Αν βγάλουμε από την μέση τον ντεμέκ Ρομπέν των μικροαστών τον Λαζό, οι ουρανοί είναι δικοί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ hackaday

    Ψωνάρες μεν, αλλά αγαπούν την Παναγιά, το ξεμάτιασμα και μισούν τους Σαββατογεννημένους. Επίπεδο όχι πίπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Yannis Zabetakis

    Να κιτρινίσει η Ινγκλατέρα! Γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Μαρίνα

    Ίσως, αλλά πολύ πιθανό δεν μου φαίνεται, διότι η Ελληνική κοινωνία δείχνει να πάσχει σοβαρά από έλλειψη πραγματικής αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, στην παρούσα φάση τουλάχιστον.
    (Αρκεί να δει κανείς π.χ. τι τραβάνε τα άτομα με κινητικά προβλήματα στην Κωλαθήνα).

    Πιθανολογώ ότι αν χειροτερέψουν περισσότερο τα πράγματα τότε οι πιθανότητες να δούμε κάτι παρόμοιο με αυτό της Αργεντινής αυξάνουν.

    Γιατί;

    Όταν κάποιος το μόνο που έχει να χάσει είναι οι όποιες αλυσίδες του και δεν τον απασχολεί η γρατζουνιά που έφαγε ο μπόγος από λαμαρίνες που αποτελεί προέκταση του πέους του αντί για μεταφορικό μέσο, τότε είναι ικανός για τις μεγαλύτερες πράξεις ηρωισμού ή αλτρουισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ steven

    Το πεπρωμένο, όπως και το κέρατο φυγείν αδύνατον Στήβεν.

    Η ανθρώπινη φύση ευθύνεται για το κέρας και αυτό και μπορεί να το αλλάξει μόνο η γενετική μηχανική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...