Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ύδωρ, γη, πυρ, κοπανιστός αήρ.

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν τίποτα γιγαντιαίοι ημίθεοι με διαστημόπλοια που είχαν κάνει το Ήλιος – Σείριος (8,61 έτη φωτός - 8,136*10^13 χλμ,) Κυψέλη – Αμπελοκήπους, ούτε ρεύονταν αστραπές ούτε έκλαναν βροντές. Ήταν όμως στην εποχή τους πρώτοι μάγκες και πολλά τμήματα της σκέψης τους και της γλώσσας τους, γέννησαν αυτό που σήμερα λέμε Δυτικό Πολιτισμό. Μερικά σημεία της σκέψης τους όμως ήταν λανθασμένα και νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις έδωσαν άλλη εικόνα.

Για παράδειγμα θεωρούσαν ότι τέσσερα ήταν τα βασικά στοιχεία που απάρτιζαν το σύμπαν: Ύδωρ, γη, πυρ, αήρ. Όμως όπως γνωρίζουνε σήμερα αυτό είναι παντελώς λάθος και τα στοιχεία που αποτελούν τον υλικό κόσμο υπάρχουν στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων εδώ. (Ξέρω, ξέρω κομίζω γλαύκα εις Κολωνάκιον, αλλά δώστε βάση στο παρακάτω).

Βλέποντας όμως αυτή την παράνοια που έχει προκύψει από το 2008 με το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων στις ΗΠΑ και την φετινή επίθεση των τζογαδόρων κερδοσκόπων στον δημοσιονομικώς παραπαίοντα αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης, την Ελλάδα, σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από το «Ύδωρ, γη, πυρ, αηρ».

Ως γνωστόν η αντιστοίχιση των νομισμάτων με τα αποθέματα χρυσού κάθε χώρας έχει πάψει από το 1971. Τώρα υπάρχει το «καθαρό κούτελο στην λαχαναγορά», το χρήμα που δημιουργούν οι κεντρικές τράπεζες από κοπανιστό αέρα μέσα στους υπολογιστές και τα ατελείωτο καζίνο των «αγορών», με τα χρηματιστήρια, τα παράγωγα (derivatives), τα credit default swaps (CDS - ασφάλιστρα έναντι χρεοκοπίας του δανειολήπτη) και άλλα πολλά που τρέφονται με κοπανιστό αέρα και απληστία. Αυτά ρημάζουν πραγματικές ανθρώπινες ζωές, πραγματικές περιουσίες, πραγματικές οικονομίες και πραγματικές χώρες.

Άρα αν πάρουμε το «Ύδωρ, γη, πυρ, αήρ» και το κάνουμε «Ύδωρ, γη, πυρ, κοπανιστός αήρ» έχουμε μία περιγραφή του σύγχρονου οικονομικού συστήματος.

Ύδωρ: Άνευ ύδατος δεν υπάρχει ζωή. Προσφερόμενο μάλιστα ταυτόχρονα με γη, αποτελεί σημάδι υποταγής στους νέους βαρβάρους που ονομάζονται ευφημιστικά «αγορές».

Γη: Αντιπροσωπεύει την αγορά ακινήτων και την αγορά τροφίμων (κατά προτίμηση γενετικώς τροποποιημένων με 734 πατέντες ανά τεμάχιο) και σε συνδυασμό με το ύδωρ δηλώνει υποταγή στις αγορές.

Πυρ: Η ενέργεια. Χωρίς ενέργεια κατά προτίμηση από ΜΗ ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για μεγαλύτερο σεξουαλικό ερεθισμό των 7 γνωστών αδελφών, δεν υπάρχει τουτού, τηλεόραση, καουμπόικα DVD, ψησταριές και πλεηστέσιο και συνεπώς νέμα Καραμανλάρα μπρε κούμπαρε. Беднота (φτώχεια) καταραμένη. Θα φανταζόσασταν την ύπαρξή σας χωρίς Καραμανλάρα; Εγώ πάντως όχι.

Κοπανιστός Αήρ: Ο αντικαταστάτης του χρυσού, ο Μαμωνεύς (κατά το Μπασινεύς) αυτοπροσώπως, ο Πλούτος φορών ματογυάλια ηλίου Ρέημπαν σαν τον Saaaaaaaki. Τα χρωματιστά χαρτάκια με φάτσες νεκρών προέδρων των ΗΠΑ ή με πόρτες και γιοφύρια διαφόρων εποχών, που παριστάνουν κάτι το πολύτιμο.
Ρε λες οι αρχαίοι να την είχαν ανθιστεί από τότε την τωρινή κατάσταση; Μάγκα, μου σηκώνονται περήφανες οι τρίχες του τράχηλού μου, με κάτι τέτοιες σκέψεις μετά από δύο μπάφους και τέσσερα τίλια.

Πάντως χωρίς φιοριτούρες και ευφυολογήματα, μάγκες και μαγκίτισες, η Ελλαδίτσα δεν πρόκειται να ξεχρεώσει ποτέ. Διότι πολύ απλά, για να ξεχρεώσεις κάτι, δεν φτάνει κόψεις τα έξοδά σου και να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι, πρέπει να έχεις ΕΣΟΔΑ. Και παραφράζοντας την γνωστότερη φράση της Τουρκικής ναυτικής λογοτεχνίας «Μάλτα γιοκ!!!», αναφωνώ «Φράγκα γιοκ!!!». Η Ελλάδα με την ανεπαρκή παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων και του παραπαίοντα τουρισμού του Χελλένικ Μουζάκα γουίθ Danish feta, είναι σαν τον 700ευρο που προσπαθεί να ξεχρεώσει στεγαστικό δάνειο για μεζονέτα στην Εκάλη. Δεν γίνεται. (Άσε τις δόσεις του Καγιέ).

Το μόνο που μπορεί να δώσει η Ελλάδα είναι περισσότερη ΥΠΟΤΑΓΗ (κι άλλη; Έφτασε το σαγόνι μας στα γόνατα). Ήτοι, θα παιχτούν αρκετά περίεργα σκηνικά, είτε σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, είτε με μορφή αποστολής στρατευμάτων (με εντολή ΗΠΑ) στου διαόλου το κέρατο, για να πνίξουμε τις βάρβαροι στο αίμα και να τους δείξουμε τι πα να πει ελευθέρια. (Όχι η Αρβανιτάκη, η άλλη, αλλά και η Αρβανιτάκη μπορεί να εμφανιστεί για να εμψυχώσει τα στρατά).

Κλείνοντας να σας προτείνω την τριλογία του Undantag για την ΟΝΕ εδώ.
Επίσης την ιστοσελίδα epicurus2day.gr με αρκετά εκλαϊκευμένα οικονομικά άρθρα. (Με εσάνς συνωμοσιολογίας που πολύ αγαπώ όπως ξέρετε.
Ατάκα: Το Αμερικάνικο έλλειμμα, με βάση τα δικά τους στοιχεία είναι $74 τρις. Αυτούς ποιος θα τους (δια)σώσει; Οι Αρειανοί;).

Και φυσικά για τους κατόχους λόουερ Στρατηγάκη προσφέρω το βίδεο “Money as Debt” (Το χρήμα σαν χρέος). Τι; Να το υποτιτλίσω; Καλά άλλη δουλειά δεν είχαμε νομίζατε, παρά να υποτιτλίζουμε βίδεα διάρκειας 50 λεπτών. Τστστσ τι τρόποι. Πάω να παίξω πλεηστέησιο γιατί συγχύστηκα.

32 σχόλια:

  1. Αγαπητέ χρησιμοποιήστε το: http://www.youtube.com/watch?v=y9VhfGKJ-0o που έχει έτοιμους υπότιτλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιοσέβαστε, τρισμέγιστε λουκανοπώλη. Ξεχάσατε και το 5ο στοιχείο, το οποίο ουδέποτε αναφέρθη από τους αρχαίων ημών πρόγονοι, αλλά η παρουσία του είναι διάσπαρτη σχεδόν παντού.

    Αναφέρομαι εις το γνωστόν στοιχείον "Εκ των τριών, το μεγαλύτερον" στο οποίο είχε αναφερθεί ενδελεχώς ο Μέγας Προφήτης Ιωσαχωβαθ κατά την πτώση του από το Έβερεστ και ενόσω μασουλούσε φύλλα κόκας εμπλουτισμένα με φίνο χόρτο από την Προύσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Κάρολε, αναπτερώνεις τις ελπιδες μου!
    Αν «Μάλτα γιοκ!!!», συμφωνα με τη ρηση των τουρκων, αλλά Μάλτα ΥΠΑΡΧΕΙ οπως γνωριζουμε, τότε και φράγκα ΥΠΑΡΧΟΥΝ παρόλο το «Φράγκα γιοκ!!!»

    ..το θέμα ειναι πού βρισκονται και πώς θα τα βρούμε.. Για την ωρα, ανοιξαν καποιες τζεπες και μερικοι λογαριαζμοι και ευχομαι να καλυψουν το χρεος οταν ανοιξουν ολα τα σεντουκια των Αλημπαμπαδων -μεχρι τωρα περιπου 6-10 δις λενε πως βρεθηκαν απο ελαχιστες "πηγες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eνα στοιχειο ξεχασες φιλτατε το οποιο και κινει την ντοπια οικονομια. Δεν μου μενει παρα να το προσθεσω:
    "Ύδωρ, γη, πυρ, έλαιον (τουτεστιν λάδι!) και κοπανιστός αήρ"
    και η λιστα ειναι κομπλε.

    Περι των προφητικών σου ικανοτήτων θα πω μονος πως και λιγα λες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ ότι οι παροπλισμένοι greek lovers οφείλουν να εφορμήσουν στα πέρατα της οικουμενης δια να φέρουσι στα πάτρια ζεστόν χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο συνδυασμός που εικονοποιεί την κατάσταση:
    γαία πυρί μειχθήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Γενικός Φαρισαίος Πολιτικού Γραφείου

    Eυτυχώς, διότι είχαμε αρχίσει να νιώθουμε τύψεις!

    @ ellinaki

    Ω μάη γκαντ ιτ ιζ μπλαντυ ώφουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το λάδι αποτελεί βασικό συστατικό της ελληνικής φύσης. Είναι γνωστές οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που πολύ καλό για βαθιές δυεισδύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Rodia

    Mωρέ φράγκα θα βρεθούν, τα χρέη όμως θα μείνουν! ;)

    @ Zaphod

    Eμείς οι EΛ άλλωστε, ξέρουμε από καλό λάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ pastaflora

    Aχ, πάει το καθαρό μας κούτελο στην λαχαναγορά!

    @ παράλληλος

    Ακριβώς έτσι!

    @ ο δείμος του πολίτη

    Έχουν να πέσουν οι διεισδύσεις της αρκούδας μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα λέτε τα-κα-πλη-κτικά!!! Βέβαια (όπως πάντα) έχω μια δυο αντιρρήξεις.
    1. Οι αρχαίοι ΕΛ-ληνορθόδοξοι υμών πρόγονοι (βασικά των Λιακό-Ανθιμο-Αδώνιδων) και γιγάντιοι ημίθεοι ήτο και διαστημόπλοια υπερταχύτατα διέθεταν και μετά από φασουλοφαγία έκλαναν βροντές και αστραπές μαζί.
    2. Η καλλίφωνος Ελευθερία Αρβανιτάκη όπως οι περισσότερες πραγματικές τραγουδίστριες δεν είναι κατάλληλες για εμψύχωση στρατιωτών. Θα πρότεινα την Τζούλια που θα κερδίσει μόνη της τις μάχες κάνοντας τα αντίπαλα στρατά να λιποταχτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίταξε πως ακυρώνεις τα πάντα:
    Φέτος θα κάνω ονειρεμένες διακοπές. Θα πάω στο εξοχικό μου στην οδο Λιοσίων που είναι παραθαλάσσια. Στην προσωπική μου πισίνα ( μπανιέρα που έχω ρίξει χοντρό αλάτι ) πλέον ΄'εχω τοποθετήσει δίπλα τηλεόραση διότι σαν προνομιούχος πρέπει να παρακολουθώ τα spreads. Η οδός Λιοσίων είναι εξωτικός προορισμός αφού όπυ και να γυρίσεις το μάτι σου, βλέπεις αλλόχρωμους.
    Αν ξεκινήσεις έτσι κάπως, τον τελείωσες τον πόλεμο του πραγματικού κεφαλαίου με το χρηματιστηριακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σεβαστέ μου πεταλωτά Κενταύρων, εκ της τέφρας του αναγεννάται ο φοίνιξ, και παρομοίως εκ της τέφρας της θα αναγεννηθεί η Ελλάς να 'ούμ.
    Χωρίς τέφρα, δε γίνεται τίποτα.

    Προσέξτε σατανικόν σχέδιον, διά του οποίου η Ελλάς μπορεί όχι μόνον να ξεχρεώσει, αλλά να είναι η μοναδική οικονομική υπερδύναμις του πλανήτου να 'ούμ:

    α) Όλοι οι Έλληνες, αρχίζουν να αγοράζουν CDS, τζογάροντας στη χρεωκοπία της Ελλάδας. Αποσύρουν μέχρι και τα τελευταία ευρά τους από καταθέσεις ταμιευτηρίου κλπ, χώνουν όλα τους τα μπικικίνια, πλένουν παρμπρίζ στα φανάρια ξένων μεγαλουπόλεων και τις εισπράξεις τις χώνουν σε CDS τζογάροντας στη βέβαιη χρεωκοπία της χώρας.

    β) Κάθε οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα παραλύει λόγω ελλείψεως χρημάτων. Τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ και τέτοια, μηδενίζονται. Σύντομα το κράτος οδηγείται στην πτώχευση.

    γ) Και τότε... Γκαγκάν-γκάγκάάάν!!! ΟΙ Έλληνες αρχίζουν να εισπράττουν τα ιλιγγιώδη κέρδη από τα CDS. Όλα τα λεφτά όλων των τραπεζών όλου του πλανήτη καταλήγουν στα χέρια Ελλήνων. Το κράτος, τους φορολογεί τα κέρδη με 50% ειδικό φόρο. Με αυτά τα έσοδα του ειδικού φόρου, ξοφλάει αέρα-πατέρα όλους -εντελώς όλους.

    δ) Σύντομα οι τράπεζες παγκοσμίως πτωχεύουν (έχουν χάσει το στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι Έλληνες) παρασύροντας σε πτώχευση τα κράτη παγκοσμίως.

    ε) (όπως λέμε έψιλον). Το μόνο κράτος που πτώχευσε αλλά πλέον δε χρωστάει τίποτα πουθενά -ίσα ίσα έχει και γεμάτα ταμεία σε τέτοιο βαθμό που αρχίζει να χτίζει νέα ταμεία, και ο μόνος λαός που είναι σε θεση να δανείσει όλους τους άλλους, είναι οι ένδοξοι τζογαδόροι απόγονοι του Βαμβακούλα και του Περικλέους, δηλαδή εμείς εδώ χάμου.

    Το σχέδιο είναι γαμάτο, απλά θέλει λίγο καλό συντονισμό, μη γίνει καμιά μαλακία και μας φάνε λάχανο οι κουτόφραγκοι.
    Αλλά τώρα που έχουμε τον διορατικό ηγέτη GAP, από εξυπνάδα έχομεν και περίσσευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ πρκλς,
    Προσυπογράφω με δύο χέρια!
    Μου θυμίζεις τον Πανούση, δεκαετίας του 80 που πρότεινε να ψηφίσουμε ΚΚΕ, να το δουν οι ευρωπαίοι και να πουν: μα είναι τρελλοί οι έλληνες?
    -Ναι, ρε! είμαστε τρελλοί και ψηφίζουμε 30% Παπαρήγα! ήταν η πρόταση του Τζιμάκου...
    Γελάγαμε τότε!
    Σκέφτομαι, μήπως να τους προβοκάρουμε τόσο όσο η Λήδρα και το Σκάιλαμπ δεν κατάφεραν τα ευκολονόητα, λέω μήπως, να τους κάψουμε το μυαλό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ντηαρ πολσε, λίστεν του μι κέρφουλι.
    1).Χαΐρι χωρίς εξαγωγές δεν γίνεται, διότι είναι σαν να παίζεις μονόπολη οικογενειακώς και ο χαμένος να παίζει πλεηστέσιο μέχρι να τελειώσουν οι άλλοι.
    2).Είμαστε το μόνο θεοκρατούμενο κράτος που αλλάζει το σύνταγμα και τους νόμους σαν τα πουκάμισα για να νομιμοποιήσουν τις λαμογιές τους.
    3).Την μοναδική πρόοδο που γνώρισε αυτός ο τόπος ήταν από τους πρόσφυγες.Αλλά και αυτούς τους πήδηξε κανονικότατα,άσε που έφαγε και όλα τα ποσά που ήρθαν ως βοήθεια από τον τότε ΟΗΕ για τις περιουσίες των ανταλλασόμενων πληθυσμών και τους πέταξαν σε παράγκες.
    4).πιάσε μια διπλή με κοπανιστό αήρ κι μια κουακόλα ζίρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Daer Mr. senior sales director of loukanika, πλιζ διευκρινίστε, εάν ο κοπανιστός αήρ έχει καμία σχέση με την κοπανιστή, you know tirokafteri... (εσπέσιαλι το σχόλιο του tiktos, περί διπλής με κόουκ, με μπέρδεψε!)

    @ πρκλς : μακιαβελλικό! έχω ένα βάζο με ψιλά (μην γελάτε παρακαλώ, είναι όλες μου οι οικονομίες) και είναι στη διάθεση σας!!! κι δεν μας κάτσει δεν πειράζει, τουλάχιστον θα το έχουμε διασκεδάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Ptomas

    Τώρα που το λέτε, εκτιμώ ότι και η κυρία Ντούβλη μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα.

    Μην ανησυχείτε. Το 2012 ή το 2024 ή το 4675 είναι κοντά κια θα τους δείξουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ steven

    Πάει ο κοπανιστός αήρ. Εσυνετρίβη από την ρεάλπολιτικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ πρκλς

    Είσθε Σατανεύς.

    Όμως ο συντονισμός είναι ένα σημείο που εμείς οι Σειριανοί δεν τα πάμε καλά.

    Είθε ο Ήφαιστος ο κούτσαβλος να βάλει το πόδι του και ο Μέγας Σουβλακέυς την σούβλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ tiktos

    Είσθε ακριβής.

    Δι αυτό θα σας βάλω και εσάνς τυροκαυτερής στην ζήρου για ζήρου έουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ ESKARINA

    Α βέβαια, η έξτρα τυροκαυτερή και ο έξτρα κοπανιστός αήρ είναι το μυστικό του καταστήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βασικά έχω την εντύπωση ότι η αντιστοιχία σε χρυσό για το νόμισμα εξακολουθεί να ισχύει, αλλά κάπως πιο... ελαστικά (γκουχ, γκουχ).
    Όπως και να'χει, σε βρίσκω υπερβολικό. Από που κι ως που δεν παράγουμε;
    Άνεργοι, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι (και λειτουργοί), κηφήνες...
    Λίγοι είναι αυτοί; Μιλάμε για τοπ γραμμή παραγωγής. Άσε που εσχάτως παράγουμε και εθνοσωτήρες (πάσης φύσεως, μηδέ των μηδενιστών εξαιρουμένων).
    Πάμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πες τα ρε pølsemannen, και μας τα΄χουν πρήξει οι ακροδεξιοί!
    Και είναι θλιβερό που υπάρχει κοινό που "επιμορφώνεται" και διευρύνεται συνεχώς..

    http://www.facebook.com/group.php?gid=350605492826&ref=nf#!/photo.php?pid=1027699&op=1&o=global&view=global&subj=350605492826&id=1450773242

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια ρεώτηση πόλσεμαν (κατά το μπάτμαν): Ο κοπανιστός αήρ είναι χτυπημένος στο χέρι ή στο μίξερ; μας ενδιαφέρει εφόσον από 'δω και πέρα θα είναι το βασικό μας είδος διατροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Hades

    Για το $ HΠA 1000% δεν ισχύει, φρόντισε γι αυτό ο Honest Richard (Nixon).

    Tι να την κάνεις την παραγωγή, όταν έχεις Λιακό και Nτούβλη; A;

    @ Ανώνυμος

    H κατάρα του Iσλανδικού βακαλάου (πληρ. Γιοχάνες Λυμπερόπουλος).

    @ hackaday

    Στο χέρι για να τιμούμε τις παραδόσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για αμέρικα, τω όντι.
    Κι εγώ τους λοιποί εννοούσα.

    Ευτυχώς που μου το θύμησες: η κυκλοφορία του ντιβιντιού της Ντούβλη ήτο στρατηγικής σημασίως. Ελπίζω να έχει ήδη ξεκινήσει και η εξαγωγική διαδικασία...:)

    ΥΓ. Κάτω τα χέρια από τον Λιάκουρα! Αυτός και ο Κεραμμύδας είναι εθνικά κεφάλαια, μην σου πω και θησαυροί... :):)
    (μήπως θυμάσαι πως λένε τον άλλον τον χοντρό; Τον εκπρόσωπο τύπου των Αίπσυλων εννοώ, διότι μου διαφεύγει... :):):) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Hades

    Nτούβλο - ντούβλο χτίζει το τσαρδάκι της για το παιδάκι της η καψερή... (κλαψ λυγμ).

    (Mόνον ο Φουράκης είναι πιραγματικός Aίπσηλων!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κοπανιστός αήρ ει και εις κοπανιστόν αέραν απωλέσετω.
    Αφού το χρέος είναι αήρ, μήπως να αρχίσουμε να φυσάμε ούλοι μαζί ίνα ξεχρεώσωμεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ξεχάσατε και το 5ο στοιχείο, τη Μίλα τη Γιόβοβιτς, η οποία άμα ξαναβάψει το μαλλί περτικαλί, θα μας σώσει από τον Μαμωνάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Prophet Estarian

    Έλα, φου φου όλοι μαζί, μπας και ξεχρεώσουμε και γίνει και η Μίλα η Γιόβοβιτς με το μαλλί το περτικαλί υπουργός ΜΠολιτιΖμού στη θέση της Γκερέκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Άσχετον, αλλα πολυπολιτισμικον!

    Πώς λέμε "long live" στα Σουηδικα; Για να πω: "Να ζήσει η Μπρομαπόϊγκαρνα!"

    Την έπαιξα διπλο και δεν με απογοήτευσε! (Μαζι με Έλφσμποργκ και Κάλμαρ.) Έδωκα τρία ευρω, και πήρα 16!!! (Μείωση αποδοχων μου κάνανε; Να κι εσυ, "πιντί", να μάθεις! Στο εξης θα ζω με κρατικα λεφτα απ' το "Στοίχημα"!)

    Οικοδεσπότα, λέω (λόγω ενθουσιασμου) να υποβάλω αίτηση γι' απόκτηση σουηδικης ιθαγένειας! Γίνεται, ή να λαδώσω τίποτις κυκλώματα, να έρθω λαθρομετανάστης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ εργδημεργ

    Αυτό είναι! Επαγγέλματος κουμαριτζής σαν τον συχωρεμένο τον Κύπριο τον Γ. Παρασκευά. Γιατί όχι;

    Σουηδική υπηκοότητα παίρνει κανείς μετά από 5 χρόνια παραμονής στην χώρα. Σας συνιστώ να ασπασθείτε το Ισλάμ και να υιοθετήσετε 7 μουσολαμνόπαιδες + 2 δικά σας τέκνα = 9.

    Ζωή χαρισάμενη θα περάσετε με τα επιδόματα σαν αιτών άσυλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...