Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Blogme.gr 25/10/2011


Αναδημοσιεύω από το ιστολόγιο της Ροδιάς:
(Επίσης πολύ καλή φωτοσοπιά και ποστ, από τον Τζαστανεδρουανγκονώφ)


Τη Πέμπτη πρωί -6 Μάη 2010- ξεκίνησε η δίκη, αλλά τα γεγονότα που κατακλύζουν τη κοινωνία μας (μέσα και έξω από το διαδίκτυο) εμπόδισαν την έγκαιρη ενημέρωση για ένα ζήτημα που είναι φλέγον για την Ελευθερία του χώρου μας και των χρηστών του. Η υπόθεση αυτή, για όσους δεν γνωρίζουν και ενδιαφέρονται να μάθουν, ήταν το πρώτο SLAPP στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο. Για λεπτομέρειες, κλικ! πανω στα εικονιδια.
υπογραψε για το blogme.gr

Τηλεγραφικά:

1. Ο κ. Λιακόπουλος έκανε ανάκληση της μήνυσης.
2. Η ενέργεια αυτή δεν σταματά τη διαδικασία εκδίκασης, δεδομένου ότι υπάρχει το "αυτεπάγγελτο" για ένα σκίτσο του φιλοξενούμενου μπλογκ funeL, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως "ασεμνο".
3. Οι δικαστές δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν (απο την εξέταση μαρτύρων) τι είναι μια μηχανή αναζήτησης όπου ανεβαίνουν αυτομάτως οι δικτυακοι τοποι -τα blogs εν προκειμένω- και οτι μια μηχανη (aggregator) δεν ειναι δυνατον να ειναι υπευθυνη για τα γραφομενα στα blogs.
4. Η δίκη αναβλήθηκε λοιπόν ξανά, και νέα δίκη προσδιορίστηκε για τις 25/10/2011, ώστε να παραστεί ειδικός αστυνομικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να τους το εξηγήσει.
_____________________
ΣΗΜ.1. Το θέμα, αν και όλοι εδώ οι κάτοικοι της ελληνικης (αλλα και της παγκόσμιας) μπλογκόσφαιρας το θεωρούμε αυτονόητο και εύκολο να κατανοηθεί, είναι όμως πολύ σοβαρό και χρειάζεται μια Απόφαση από φωτισμένους δικαστές, που να κατανοήσουν σε βάθος και πλάτος το αντικείμενο.
ΣΗΜ.2. Αν οι δικαστές δεν μπορέσουν να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ link, directories, rss, κλπ, τρομάζω στην ιδέα για το τι μπορεί να συμβει, όχι μονάχα για την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά γενικά για τη χρήση του διαδικτύου στη χώρα μας...
ΣΗΜ.3. Προτείνω ως εθελοντική δράση την ενημέρωση απο τον καθένα μας να ενημερώνει περί διαδικτύου όποιον λειτουργό της Δικαιοσύνης γνωρίζει -γείτονα, φίλο, συγγενή- μήπως και με αυτό τον τρόπο κατανοήσουν τελικά τι σημαίνει διαδίκτυο. Καλώς να έρθουν μάλιστα και στον κόσμο των... blogs!


κλεμμενο απο http://blog.teleologikos.eu/?p=4039&cpage=1

12 σχόλια:

  1. Οι δικαστές φαντάζομαι κατάλαβαν τι κάνει ένας agrregator. Ωστόσο, από που δεν καταλαβαίνουν είναι γιατί δεν μπορεί να ελέγχεται και κατά πόσο είναι αποδεκτό, όταν πρόκειται για συκοφάντηση. Η εικόνα απλά εξετάζεται από άλλη οπτική. Είναι βέβαιος για την τελική απόφανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ο δείμος του πολίτη

    Πραγματικά, Kύριος οίδε τι κατάλαβαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είναι αυτά που λέτε. Αλίμονο αν κάθε ρεμάλι μπορεί να συκοφαντεί ευυπόληπτους πολίτες και εξέχοντα μέλη της κοινωνίας των ΕΛ-λήνων του Ψείριου όπως ο Τρισμέγιστος Τηλεπροφήτης Λιακό. Ακόμα και η προφορική αναφορά εις τα συκοφαντικά ψεύδη των πρέπει να τιμωρείται με 20ετή αποκλεισμό από το διαδίκτυο και άμεσο αποκεφαλισμό! Ου ου ου ου ντροπή και όνειδος εις τους ψηφιακούς συκοφάντες πράκτορες των υποκαταχθόνιων απογόνων μεταναστών του Αλδε-βαράν!!! Οι Δικασταί έχουν δίκαιον η επιστροφή εις τον μεσαίωναν είναι η μόνη λύσις εις το αδιέξοδον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπισθεν ολοταχώς με μπαντιλίκια μιλάμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα ξέρεις τι άλλο μου θυμίζει αυτή η ιστορία; Τις έξοχες δηλώσεις του τρισαγαπημένου μου κυρίου Δένδια περί μέσου ηλιθίου, τότε περί κουκούλας. Οι αστυνομικοί ας σε μπουζουριάζουν και οι δικαστές θα καταλάβουν...
    Το ότι μπορεί να καταλάβουν καμιά δεκαετία μετά, άλλη ιστορία βέβαια...
    Και στο ενδιάμεσο, εσύ τρέχα να γλυτώσεις τα άγχη και την διαπόμπευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Hades

    Πίσα και πούπουλα, αλλά σε μια δεκαετία θα είσαι άσπιλη και αμόλυντη περιστερά, μη σε πω και κρίνος και γίνω άσεμνος ο αλιβάνιστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mα καλα χρειάζεται ενας χρονος για να βρουν εναν απο τους αστυνομικους που έκαναν την"αυτεπαγγελτη" συλληψη;

    Ποσο δυσκολο ηταν να εχει κληθει και ενας τετοιος τελος παντων;;

    ρε που παμε ρεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Zaphod

    To χέρι του Nόμου είναι αργό, αλλά αμείλικτο! ("H κάτι τέτοιο, δεν μου έρχεται κάτι πιο πνευματώδες τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέχρι να καταλάβουν οι δικαστές τη μηχανή, εγώ θέλω να μου εξηγήσετε τι ακριβώς κάνουν οι δικαστές; ΄Και μη μου πει κανείς οτι αποδίδουν δικαιοσύνη, διότι θα μπερδευτώ χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τί αχάριστοι άνθρωποι που είστε ρε; Εδώ το Κράτος ανακάλυψε το Google Earth για να εντοπίζει πισίνες και σεις μιλάτε για αγκρεγκέητορς, αρ-ες-ες και 666; Δε ντρέπεστε λίγο; Σε καμιά 10αριά χρονάκια μπορεί το κράτος και να μάθει να χρησιμοποιεί και τη βικιπίντια (για να μάθει τί εστί αγκρεγκέητορ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ steven

    Προεδρεύουν ίσως;

    Δικαιοσύνη στο σύμπαν δεν υπάρχει, είναι ανθρώπινη επινόηση και σαν όλες τις ανθρώπινες επινοήσεις έχει συντελεστή απόδοσης <1 (Kαι βγάλε...)

    @ ellinaki

    Nαι, αλλά την βικιπέδια την γράφουν μίσθαρνοι ανθέλληνες πράκτορες σαν τον Aντώνη Kανάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ellinaki

    Ωχ, το βλεπω μπροστα μου. Στην επομενη δικασιμο σκαει απο καπου η λεξη βικιπαιδεια (ή βικιπίδια ή κατι τετοιο) ο δικαστης δεν ξερει τι ειναι, ο εισαγγελεας ρωτάει αν ειναι απο "γκομπιούτερες" ο αστυνομικος της Διωξης Ηλ. Εγκληματος εχει φαει βρουβες, εχει φουσκωσει και κωλυεται να εξηγήσει και το δικαστηριο αναβαλεται μεχρι το 2018 έτσι ώστε να φωνάξουν κανέναν άλλο να τους εξηγήσει!


    Ρε που παμε ρεεεεεεεε (vol2 , η επιστροφη)
    Ρε πρρρρρρρρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...