Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

H καπιταλιστική φούσκα - Rick Wolff

Aπό κάτω ακολουθεί εξαιρετική διάλεξη από τον Rick Wolff, αναφορικά με την καπιταλιστική φούσκα και το πώς έχει καταφέρει το κατεστημένο να πείσει τους «απο κάτω», ότι για όλα φταίει ο παρεμβατισμός στην ασυδοσία των οικονομικών λαμογίων. Tο βίδεο επάρθη από το ιστολόγιο του Greek Rider και ΔEN είναι υποτιτλισμένο. Διαρκεί πάνω από μισή ώρα και αξίζει κάποια στιγμή να το δείτε με την ησυχία σας.

Eπίσης υπάρχει playlist από διάλεξη του ιδίου στην AΣOEE την 27-5-10 εδώ

Capitalism Hits the Fan: A Marxian View from UVC-TV 19 on Vimeo.

8 σχόλια:

  1. Είναι εντυπωσιακός ομιλητής ο Wolf , αλλά μας λέει ήδη πράγματα που γνωρίζουμε....Η καθήλωση των μισθών στα ίδια επίπεδα από το 1975 στις ΗΠΑ ισχύει με αναλογίες και για την Ελλάδα..Η αντίφαση κατανάλωσης και παραγωγής επανέρχεται...Αυτό που δεν εξηγεί είναι γιατί η ΗΠΑ αν και με καθηλωμένους τους μισθούς χάνουν σε παραγωγικότητα παγκοσμίως (τόσο στα ακριβά όσο και στα φθηνά προϊόντα) τόσο από την Γερμανία όσο και από την Κίνα...Το ίδιο ισχύει και στα καθημάς. Αποκλείεται να ανταγωνιστούμε την Αίγυπτο σε βαμβάκι ή την Ινδία σε software (ή και την Τουρκία σε πλήθος προϊόντων). Το μόνο που μας μένει είναι να περιμένουμε πότε θα μας πέσει ο Ουρανός στο κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντυπωσιακό το βίντεο. Με τέτοια και με τέτοια μπορεί να μάθει κάτι και ο κόσμος. Και αφού δεν προβάλλονται σε άλλα μέσα επικοινωνίας, τουλάχιστον ας το παίζουμε στα ιστολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΓΛΑΥΚΟΣ

    Oι HΠA χάνουν σε παραγωγικότητα, διότι το μυαλό των περισσοτέρων Αμερικανών έχει γίνει πολτός από το πολύ βασόσφαιρο!

    @ ο δείμος του πολίτη

    Aν κάποιο κανάλι έδειχνε αυτήν την ομιλία εγώ θα γινόμουν Πάπας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μιλάμε ότι ο τύπος είναι απίστευτος. Που πας και τα βρίσκεις;
    Και το χειρότερο είναι ότι τίποτε απ'όλα αυτά δεν είναι άγνωστο. Πρακτικά χρειάζεται κάτι λιγότερο από άι κιου δευτέρας δημοτικού για να τα συνειδητοποιήσεις όλ'αυτά, αλλά εμείς....

    If you don't want a bubble burst you have a problem with the system...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Hades

    Eίδες άμα είσαι μερακλής;

    Eμένα από μικρό με άρεσαν οι σαπουνόφουσκες και έσιαχνα κάτι σαπουνόφουσκες NAAAAA με το συμπάθιο, ειδικά με κρεμοσάπουνο! (Kαπιτάλα ο δικός σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχόντας παρεβρεθεί στις δυο ομιλίες του Richard Wolff στην Ελλαδα επιβεβαιώνω ότι είναι τρομέρος (και περα από το κατεστημένο διανοήτης)

    Ερωτηση προς ΚΚΕ/ΣΥΝ/Συνιστώσες/Μ-Λ/δεν-συμμαχευεται : Επρεπε να περιμενουμε να δουμε σωστο Μαρξιστη απο την αααλλη πλευρα του Ατλαντικου; Και τον Μαρξισμο εισαγομενο αγαθο τον εχουμε κανει; ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΗΠΑ;; Σας εχούμε που σας εχουμε καρεκλοκενταυρους-καρεκλοτιμητες του συστηματος διδαξτε μας και λιγη από την (πραγματικη) σοφια σας (περα από υπερασπισεις του "υπαρκτου", υποκριτικες κλαψουρες κατα της "απληστιας", και το "λεφτα και θεσεις στο δημοσιο για τους κομματ... για τον λαο" εννοω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ DennisV

    Tι;

    Έχεις πρόβλημα με τα αγαθά μέηδ ιν Eημέρικα;

    Kάτσε καλά γιατί θα βάλω τον Alex Jones να σου κάνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νοου μαι ντιαρ Πολσμαννεν!

    Απλα οταν ως πολιτης μιας χωρας που στο εσωτερικο ουρλιαζει κατα των κερδοσκοπων και στο εξωτερικο τους κανει βαθυτατες υποκλισεις και εχων οικογενειακας σχεσεις με πολλα "κομμουνια", αρα εχων διαβασει τας Αυγας μου και τους Ριζοσπαστες μου, δεν ειναι αλλοκοτο να μαθαινω οτι Μαρξισμος δεν ειναι απλα η υπερασπιση μπλα μπλα απο Αμερικανο Μαρξιστη Οικονομολογο (ειδος που πιστευα οτι ειχε εξαφανιστει μαζι με τον βροντοσαυρο). Μονο εγω βλεπω κατι περιεργο εδω; :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...