Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Hawking, τοστ, τοστιέρες και εξωγήινοι.

Διάβασα στο ιστολόγιο της Ροδιάς πρόσφατα, μία ανάρτηση που περιελάμβανε τις παρακάτω ειδήσεις:

1) Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στήβεν Χώκινγκ, με αφορμή μία σειρά εκπομπών του Discovery Channel, με τίτλο "Στο Σύμπαν με τον Στήβεν Χώκινγκ", δήλωσε σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση ότι: "Oι εξωγήινοι υπάρχουν και αν μας επισκεφθούν κάποτε, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική που δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς!".


2) Καναδός πολιτικάντης και υπουργός αμύνης δήλωσε μετά την εκπομπή τα κάτωθι συγκλονιστικά:
"Οι εξωγήινοι όχι μόνο δεν απειλούν την ανθρωπότητα, όπως ισχυρίζεται ο κ.Χώκινγκ αλλά, επισκέπτονται τη Γη εδώ και δεκαετίες, ίσως και χιλιετίες. Τα ufo, έχουν βοηθήσει σημαντικά στην τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη μας. Οι οθόνες των υπολογιστών, τα μικροτσίπ και οι οπτικές ίνες, για παράδειγμα, έχουν τις ρίζες τους από συντρίμμια εξωγήινων σκαφών. Είναι πραγματικά λυπηρό, όταν ένας επιστήμονας της φήμης του, συμβάλει σε αυτό που λέμε παραπληροφόρηση για ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό θέμα."
Ανάμεσα στις τεχνολογίες που πήραμε από τους εξωγήινους είναι και η τοστιέρα και τα τοστ θα προσέθετα εγώ, όπως φαίνεται στο παρακάτω σύντομο διδακτικό βίδεο.


Φαντάζομαι ότι έχετε το ελάχιστο IQ του 147 που απαιτείται για την ανάγνωση του παρόντος ιστολογίου και έχετε καταλάβει από την εικόνα και το διδακτικόν βίδεον τι είδους σχολιασμό θα κάνω στις δύο ειδήσεις. (Τώρα πώς στον Ήφαιστο τον κούτσαβλο είναι δυνατόν ο ξυγγραφεύς του ιστολογίου να έχει IQ 85 και οι αναγνώστες να απαιτείται να έχουν 147 τουλάχιστον, παραμένει μυστήριο. Εκτός εάν θεωρείτε ότι ο υποφαινόμενος γλείφει τους αναγνώστες του για να μην του φύγουν, οπότε μάλλον το μυστήριο παύει να υφίσταται).

Ξεκινάμε ανάποδα, από τον τοστοφάγο υπουργό αμύνης της Καναδακής υπερδύναμης (διαθέτει και ιππικό αν δεν το ξέρατε).

Γενικά, η σύγχρονη ζωή έχει γίνει άκρως περίπλοκη τις τελευταίες δεκαετίες και πολύς κόσμος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις διαρκώς πολλαπλασιαζόμενες υποχρεώσεις του και στην εισβολή των νέων τεχνολογιών.

Σε αυτό συμβάλει το εκπαιδευτικό σύστημα, που παγκοσμίως δεν είναι στραμμένο προς την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας των ανθρώπων για έναν πολύ απλό λόγο: Αν ο πολύς ο κόσμος έχει ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα, μαύρη νεροφίδα που έφαγε τους διάφορους περίεργους που το παίζουν εξουσία (ή μέχρι ο Χάρων να τους ξηγήσει κάνα δύο φωνήενδα, τστστς καλαμοκαβαλημένοι).

Έτσι μεγάλο ποσοστό του κόσμου ψάχνει ασφάλεια προσπαθώντας να ερμηνεύσει το σύμπαν με νεράιδες, ξωτικά, τον μπαμπούλα και δράκους που ξερνάνε φωτιές. Βέβαια όλα αυτά έχουν πάψει να είναι τρένδυ και δι αυτό επιστρατεύουν τους... εξωγήινους που μας έδωσαν την τεχνολογία της χέστρας. Ίσως και του αχόρταγου του βοθρατζή. Και επειδή δεν μπορούν να κατανοήσουν διάφορες νέες τεχνολογίες, λένε τις έφεραν τα ξωτικά, ε… οι εξωγήινοι!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της φρικώδους άγνοιας του κόσμου για πολύ βασικά πράγματα είναι το παρακάτω:

Στο παράρτημα του τελευταίου βιβλίου του Ρίτσαρντ Ντόκινς που διάβασα, αναφέρεται ότι σε δημοσκόπηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 15 – 20% των ερωτούμενων απάντησαν ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο σε… ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ! Χαιρετίσματα. Και μετά μου λέτε ότι το τζατζίκι δεν το έφεραν οι Ανδρομέδιοι.

Όσο για την άποψη του Χώκινγκ, θα παραθέσω την δική μου άποψη επί του θέματος:

Δεδομένης της ηλικίας και του μεγέθους του σύμπαντος (13,5 δισεκατομμύρια χρόνια και δισεκατομμύρια γαλαξίες με δισεκατομμύρια άστρα και πλανήτες ο καθένας) είναι προφανές ότι η ύπαρξη εξωγήινης ευφυούς ζωής είναι σχεδόν σίγουρη. Μάλιστα διαφορές πολιτισμικής / τεχνολογικής εξέλιξης ανάμεσα σε ευφυείς μορφές ζωής της τάξης των +- 1.000.000 ετών (και βάλε) είναι πάρα μα πάρα πολύ πιθανές.

Συνεπώς, αν κάποιος εξωγήινος πολιτισμός έχει 1.000.000 έτη τεχνολογικής / βιομηχανικής ιστορίας, σε αντίθεση με τα περίπου 7.000 έτη που εμείς έχουμε… γραφή, ενώ παράλληλα έχει αναπτυχθεί κοινωνικά κατά τέτοιo τρόπο ώστε να αποφύγει την αυτοκαταστροφή, μάλλον δεν θα έχει κάτι να πάρει από εμάς. Κατά πάση πιθανότητα, αν μας έχουν εντοπίσει, θα μας παρατηρούν από μακριά και θα μας βάζουν στο δικό τους National Geographic μαζί με τα ντοκιμαντέρ για ζώα.

Από την άλλη, αν έχουν τα ίδια μυαλά με εμάς και έχουν δυνατότητα επανδρωμένων διαστρικών ταξιδιών, θα μας κάνουν ακριβώς ότι έκανε ο Κορτές στους Αζτέκους το 1521. Όμως αν έχουν τα ίδια μυαλά με εμάς, σχεδόν σίγουρα θα έχουν προλάβει να αυτοκαταστραφούν πριν αποκτήσουν δυνατότητα επανδρωμένων διαστρικών ταξιδιών. Οπότε μα έτσι, μα αλλιώς δεν υπάρχει κίνδυνος. (Αχ, έφυγε ένα βάρος από πάνω μου).

Τώρα, αναφορικά με την πιθανότητα ύπαρξης ευφυούς ζωής στο σύμπαν, σας προτείνω την playlist που μαγνητοσκόπησε ο Vagelford στο πανεπιστήμιο Αθηνών. H playlist παρουσιάζει την σχετική διάλεξη του καθηγητή Ούλμσνάιντερ.
(Ήχος αγγλικά με σέξι Γερμανική προσφορά).

32 σχόλια:

  1. Είσθε εμπαθής! :)
    Κατ' αρχήν τα περί εξωγήινων τα έχει αποδείξει κι ο Λιάκουρας στα βιβλία του, τα οποία έχουν ως κύρια βιβλιογραφία άλλα βιβλία του! (ντάξει, έχουν και Σίτσιν με φον Χένιγκερ), οπότε αυτομάτως ο Χώκινγκ αποκτά έναν εξαιρετικά ισχυρό σύμμαχο.
    Μην ξεχνάς ότι ο άνθρωπος -κατά πως θέλει η σχετική θεωρία- επειδή είναι το μόνο ζώο που εμφανίσθηκε στη γη, δεν κολλάει με την όλη εξέλιξη άρα επιβάλλεται να τον είχαν φέρει οι εξωγήινοι.
    Αναφορικά με τις θεωρίες περί Αίπσυλων, είναι γνωστό ότι ούτοι κατέχουν μυστική τεχνολογία με την οποίαν κινούνται μέσα από σκωλικότρυπες. Τι κι αν οι σκωλικότρυπες είναι ακόμη θεωρία επιστημονικής φαντασίας; Δεν μας ενδιαφέρει. Δεν ξέρω εάν ενθυμήσθε αυτό.

    Πέραν της πλάκας τώρα, κάτι που ουδείς μπάμια σκέφτεται ποτέ (αν και περιέργως δεν απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλη μάζα εγκεφάλου διά τούτο, αρκεί και ποσοστό της κρίσιμης μάζας) είναι προφανές ότι σε ένα τόσο μεγάλο Σύμπαν, ζωή υπάρχει και αλλού. Το ερώτημα είναι γιατί να υπάρχει τώρα και δη, με την ίδια χωροχρονική ροή. Δηλαδή αποκλείεται Στον πλανήτη τάδε η ζωή να είναι υπαρκτή σε επίπεδο μικροοργανισμών όπως ήταν εδώ κάποτε, στον πλανήτη χι να είναι σε επίπεδο εξαφάνισης δεινοσαύρων και στον πλανήτη ύψιλον να είναι σε φάση που το είδος να έχει ήδη καταστραφεί;
    Ειδικότερα πάντως με την δήλωση του Χώκινγκ, η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να την δώ, πλήρη φυσικά, διότι επειδή χρόνια τον διαβάζω και τον παρακολουθώ και δεν με έχει συνηθίσει σε τέτοιες χαζομάρες. Αναρωτιέμαι αν ήταν απλό κόψε ράψε σε άσχετη ερώτηση ή αν όντως έχει αρχίσει να τα χάνει.

    Κι όσον αφορά το επικομυθικό βίδεον, ακόμη σκουπίζω τα δάκρυα συγκίνησης από τα μάτια μου. Ήταν απλά εκπλήκτικ!
    Άψογος! :)

    (Δεν ξέρω αν είνιαι συμπτωματικόν, αλλά η λέξη επαλήθευσης είναι tomante. Αν η επόμενη είναι yoghurte θα υπάρχει πρόβλημα.... :):):) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμ εγώ που στην πρώτη ανάγνωση διάβασα το όνομα του επιστήμονα ως Hawkwind?!!!
    Μάλλον κοντά έπεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως επειδή η αυτοκρατορία οφείλει να στηρίζεται στο "διαίρει και βασίλευε", είναι υποχρεωμένη να βρίσκει συνέχεια εχθρούς. Με την εξής αλληλουχία: Ρώσσοι, τρομοκράτες, εξωγήινοι ( Αρετή Κυπραίου 1972 ).
    Το παν είναι το παραβάν. Διότι αν ανοίξει το παραβάν θα φανεί όλο το παν. ( άσχετον; )
    Μετά τους εξωγήινους, δεν μπορώ να βρω εχθρό και μάλλον γι αυτό σταμάτησαν να γράφουν και οι Μάγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενίσθαμαι κύριε πρόεδρε!
    Όπως αποδεικνύει το παρακάτω ιερόν βίδεον, ο Καναδάς και οι πολιτικοί του είναι σπουδαίοι άθρωπες.
    http://www.southpark.de/alleEpisoden/1204/?lang=en

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Καρολε, μιλ μερσι για το ιερον λίνκιον :) και τολμω να γραψω οτι μαλλον μας ψεκαζουν..
    Αλλιως πώς εξηγείτε, σεις προσωπικώς, το γεγονός ότι υπαρχει και ρώσος υψηλόβαθμος με υψηλοτερον ΙQ καθως φαινεται, ο οποιος λεγει τα ιδια -και χειροτερα;
    Ο κινδυνος να μας τη πεσουν οι εξωγήινοι ομαδικως υφισταται και μην αστειευόμεθα με τοσον σοβαρα ζητηματα...
    Σκεφθειτε μονον την τεχνολογιαν την οποιαν αναπτυσσουν οι κινεζοι. Που αλλου να τη βρηκαν, τη στιγμη που τοσα χρονια τους ειχαν ολοι χεσμενους; ε; Σιγουρα και αυτοι ψεκαστηκαν με εξωγήινες υπερκοσμιες γνωσεις και τωρα μας ηρθαν εδω για να μεγαλουργησουν. Ευτυχως που ειναι λατρεις των αρχαιων πολιτισμων, αλλεως πως δεν δυναμαι να φαντασθω τι θα εγινομεθα...

    Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC +ευλογησον+
    (μη ξεχνιομαστε) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ, δεν ξέρω γιατί, νιώθω, πως οι εξωγήινι θα είναι κάτι σαν την Κιμ Μπάσιντζερ φάση, χώρις όμως το σκουλίκι στην τσάντα.
    Δηλαδή. Θα σκάσουν καμια 500ρια γκόμενες εξωγήινες, άλλες στο σύνταγμα, άλλες στο Μοναστηράκι, άλλες στα Πετράλωνα στα φαγάδικα, άλλες στο Γκάζι, λίγες στα εξάρχεια, 2-3 ηλίθιες ξέκολλες στο Μπουρνάζι και στην παραλιακή και θα γίνει χαμός.

    Θα έχουν σιγουρα πρόβλημα υπογεννητικότητας οι εξωγήινες, και με τα μέτρα λιτότητας εδώ στην ελάδα, το σχέδιο τους θα είναι πονηρό. Προβλέπω πολύ κόσμο να φεύγει για άλλη διάσταση!!!

    Εγω πάντως, σκέφτομαι να κρατησω μια εδώ. Και να έχω εξωχικο σε άλλο πλανήτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δωρεάν ακουάριουμ, στό Πί Σί σου..
    Ευγενής προσφορά απ' την ΒΡ..
    Βραδυνός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Hades

    Κοίτα, παίζει το θοσθ (Αιολική διάλεκτος) να το επινόησαν οι Αίπσηλων και όχι κάποιοι εξωγήινοι. Υπάρχει σχετική αναφορά στα τσίγκινα βιβλία που παρουσίασε πρόσφατα ο Προφήτης Λιακουρεύς.

    Από κει και πέρα, όχι μόνο διαφορές της τάξης των +- 1.000.000 ετών μπορεί να υπάρχουν στην διαδικασία της εξέλιξης ανάμεσα σε διάφορους πλανήτες που φιλοξενούν ζωή, αλλά και της τάξης των +- 1.000.000.000 ετών, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ παράλληλος

    Α, αυτό το σίλβερ μασίν ούφο ήταν καλέ, ούφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ steven

    Α! Μετά τους εξωγήινους θα περάσουμε στον χώρο των αφηρημένων εννοιών.

    Επόμενος εχθρός... η νοσταλγία ας πούμε διότι εμποδίζει την αυξημένη πώληση Αει Φόουνζ, ή η Κυριακάτικη πρωινή οκνηρία διότι παρεμποδίζει την πνευματική εξέλιξη του ποιμνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Rodia

    Την πατήσαμε, ήρθε το τέλος.

    Αν και θεωρώ ότι φταίει το μεταλλαγμένο σογιέλαιο στις μαγιονέζες και όχι τόσο τα καυσαέρια της ολοένα αυξανόμενης κίνησης των επιβατικών αεροπλάνων!

    Οι Κινέζοι είναι εξωγήινοι. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα λοξά μάτια και τα ψηλά "μήλα" του προσώπου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ coachp

    Δε φτάνει δηλαδής που έρχονται απρόσκλητοι, θα μας πηδήσουσι κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Βραδυνός

    Γι αυτό και εγώ προτιμώ ΒΡ 100 οκτανίων, αμ πως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μπροστά στα επιχειρήματά σου (για την τοστιέρα εννοώ και το τόστ) δεν έχω τι να πώ. Αλήθεια ο άλλος από την Καναδία είναι και Υπουργός??? και μετά λέμε για τα δικά μας βλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είσθε ολίγον αφελής, δεδομένου ότι ο Στηβ είναι αποδεδειγμένα Δρακόνιος, και αυτά που λέτε εσείς, τα έχουν συζητήσει ήδη άλλοι προ πολλού.

    Επίσης, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας εκμυστηρευτώ το γεγονός, ότι η τεχνολογία του τοστ, μεταβιβάστηκε σε μένα, το έτος 1994 κατά το πρώτο έτος των σπουδών μου, από τον διαγαλακτικό Επίτροπο κ. Ζόλνταρ κατά την εμφάνισή του στο δωμάτιό μου και ενόσω βρισκόμουν υπό την επιρροή φοιτητικών, ψυχοτροπικών και παριασθησιογόνων ουσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ mahler76

    Οι δικοί μας απλά αποδέχονται την πραγματικότητα του εξωγήινου τοστ και δεν ομιλούν!

    @ ellinaki

    Κουφάλες Δρακονιανοί Κινεζοθιβετιανοταϊβανοεβραίοι, δεν φάτε το θοσθ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. είδα τον τίτλο και νόμιζα ότι θα μιλούσες για τον Screaming J. Hawkins που τραγούδησε το I put a spell on you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θοσθ;
    ...
    ...
    ...
    Θοσθ;;;;;

    Κατάλαβες τι είπες μόλις τώρα; Πρόκειται περί αποκάλυψης.
    Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Πρόκειται για το ιερό όπλο του θεού Θωθ, ο οποίος ως γνωστόν πρόκειται για την αιγυπτιακή μετάφραση του Ερμή του Τρισμέγιστου (βοήθειά μας)....

    Είμαι συγκλονισμένος, δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμένα μου αρέσει που προσπαθούν να δώσουν οικουμενική διάσταση στην καταστροφή. Εκείνη την καταστροφή που αυτοί οργανώνουν (περιβαλλοντικά, οικονομικά κτλ) αποφεύγουν να τη θίξουν και τρομάζουν τον κόσμο μόνο μέσα από εξωγήινες παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eξαιρετικος για αλλη μια φορά φίλτατε!

    Αν ενας καναδος πιστευει πως τις τοστιερες τις εφερασι οι εξωγήινοι, ας μην απογοητευομαστε. Οι δικοι μας προσκυνουν ιερες ζωνες, τιραντες και σωβρακοφανέλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Hades

    Παρακαλώ! :)

    @ ο δείμος του πολίτη

    Eίναι ο εύκολος δρόμος της κακίας και ουχί της αρετής!

    @ Zaphod

    Έχουν μια αδυναμία στο ωραίο ντύσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά αν κάνουν έρευνα σαν αυτή που παραθέτει ο Dawkins που να αφορά το αν η γη είναι επίπεδη, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου, θα απαντήσει πως ναι.... (Μα, ΠΟΥ μένω... μήπως να μετακομίσω άμεσα?)
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μεταφέρω και εδώ αυτό που έγραψα στο mixer,

    "pølsemannen, οι εκτιμήσεις του καθηγητή είναι κατά τη γνώμη μου, μάλλον αρκετά αισιόδοξες. Σημαντικό παράγονται στο αποτέλεσμα της εξίσωσης του Drake, παίζει η διάρκεια της ζωής του κάθε πολιτισμού και εκεί είναι που γίνεται το όργιο. Ακόμα, αν θυμάμαι καλά, δεν συνυπολόγισε στη διάλεξη το habitable zone του γαλαξία, που ελαττώνει κάπως το τελικό νούμερο."

    Σχετικά με αυτό που λέει η Σοφία, στο βιβλίο του Dawkins η σχετική έρευνα δείχνει ότι η Ελλάδα είναι σε μάλλον τραγική κατάσταση, με 45% να μην γνωρίζει τη θεωρία της εξέλιξης ή να μην την δέχεται και με 50% πιστεύει ότι οι άνθρωποι και οι δεινόσαυροι ζούσαν μαζί και 21% να μην γνωρίζει.
    Στην έρευνα αυτή, βλέπουμε ακόμα ότι το 31% πιστεύει ότι ο Ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη, το 55% πιστεύει ότι η ραδιενέργεια είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και τέλος 18% πιστεύει ότι η Γη χρειάζεται έναν μήνα για να κάνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο ενώ 24% δεν γνωρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Sophia

    E, εντάξει, μην υπερβάλλεις, πάνω από 10% δεν παίρνει η επίπεδη γη με καμιά χριστοπαναγία.

    (Nα μετοικίσετε; Mισό λεπτό να τελειοποιήσω την warp drive που θα μας κάνει σκέτο Ster Trek να βρούμε κανέναν παρθένον πλανήτην με παρθένα μαρούλια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χοχοχοχοχο, ναι, ναι, για βρες, επίσης, θέλω και μια διακτίνιση τώρα που το σκέφτομαι, όσο για τον καινούριο πλανήτη, γίνεται να είναι ένας που να μην χρειάζεται να ξεσκονίζουμε??? (Μέσα για τα παρθένα μαρούλια!)
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Vagelford

    Προφανώς και παίζει ρόλο η διάρκεια ζωής του κάθε πολιτισμού. Έτσι οι 4.000 ευφυείς πολιτισμοί που αναφέρει ο καθ. Oυλμσνάιντερ θα είναι σημαντικά λιγότεροι. Βέβαια αν ένας πολιτισμός είναι αρκετά ώριμος και μαγκιόρος ώστε να έχει 1.000.000 χρόνια ιστορία τεχνολογίας, φαντάσου τι θα έχει κάνει και πώς θα μας βλέπει εμάς...

    ---

    Nαι, είμαστε χαμηλά, αλλά την Tουρκία την ΣKIΣAME έτσι;

    Όσο για τις γεωκεντρισταί, δες ένα βίδεο του Andromedswake να γελάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θυμάστε το προφητικό αριστούργημα ο απαγορευμένος πλανήτης (The Forbidden Planet) και τα τέρατα του Id; Άν όχι αξίζει να το ξαναδείτε. Συμφωνεί με την άποψη σας πως αν μας μοιάζουν (στην ταινία οι Krell) θα έχουν εξαφανιστεί. Παρεμπιπτόντως φοβερή ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1956 όπου δεν εμφανίζονται υπολογιστές και οθόνες αλλά μόνο αναλογικά όργανα με άντιγες, οι "επιστημονικές" λέξεις είναι κλειστρον και το ρομπότ μοιάζει με τζούκ μπόξ της εποχής (το έκλεψαν στην σειρά Χαμένοι στο Διάστημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Ptomas

    Θα ψάξω να το δω.

    O απόλυτος παρτακισμός καταστρέφει τις πιθανότητες επιβίωσης της ομάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. σαλουτ κομπανερος :-)

    συμμεριζομαι τον προβληματισμο του hades για το τι ειπε τελικα ο χοκιν'.. καθοτι και'γω τον παρακολουθω καιρο και τον θαυμαζω(α ;)..

    το 5 μερος του επεισοδιου με τη σχετικη δηλωση στο 1.45+ -> http://www.youtube.com/watch?v=WGalM4pOUZc

    και στο τελος του επεισοδιου, ως κλεισιμο (στο 2.45+) "lets just hope that if aliens do find us, they'll come in peace"

    ο καθεις τα συμπερασματα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατάλαβα. Δεν μας σώζει κανείς. Μόνο από τους Αζέρους μπορούμε να περιμένουμε, μη τυχόν κάνουν πρόταση συνεργασίας και στους υπόλοιπους πολιτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ κουκαράτσας

    Mπα... ο Kορτέζ με κεραίες θα είναι! :-P

    Eυχαριστώ δια το λίνκιον!

    @ O Σχολιαστής

    Aζερμπαϊτζάν... Ποιος θα το φανταζόταν πριν μερικά χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...