Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

日本国 - USA 9-0 (Ιαπωνία - ΗΠΑ 9-0)

Προφανώς είναι αδύνατον κάποιος που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και έχει την τύχη (ή την ατυχία) να διαβάζει αυτό το πάνσεπτο ιστολόγιο, να μην έχει πάρει χαμπάρι τι συνέβη στην Ιαπωνία. Δεν με ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή να παραστήσω το ειδησεογραφικό πρακτορείο σαν διάφορους περίεργους wannabe ή μπασκλάς δημοσιογράφους, που χρησιμοποιούν τις διάφορες πλατφόρμες ιστολογίων διότι είναι τζάμπα.

Αν θέλετε ειδήσεις αχνιστές, χύμα πάνω στην λαδόκολλα, πηγαίνετε στο Υou Tube και παρακολουθήστε στο Russia Today π.χ. φρεσκοψημένα βίδεα όπως το παρακάτω.




Εγώ θα αραδιάσω μερικές σκέψεις μου, (επίσης αχνιστές, πάνω στην
λαδόκολλα με μπόλικη λαδορίγανη) που προκύπτουν από τα γεγονότα.



Η Ιαπωνία χτυπήθηκε από μια φυσική καταστροφή με πολύ μεγάλη περίοδο επαναφοράς (περίοδος που στατιστικά αναμένεται να μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο εμφανίσεις κάποιου φυσικού φαινομένου). Οι Ιάπωνες βέβαια, ζώντας σε μια άκρως σεισμογενή περιοχή του κόσμου, είχαν ρυθμίσει κατάλληλα τον αντισεισμικό τους κανονισμό και προφανώς οι όποιες κατασκευές τους ήταν στατικώς επαρκείς για σεισμούς μεγάλου μεγέθους. Μολαταύτα τα απίστευτα 9 ρίχτερ και το τσουνάμι που δημιούργησαν, αφού ξεκίνησε με αρχική ταχύτητα 800km/h, κατάφερε να φέρει... πλοία πάνω σε στέγες κτηρίων και όλα μαζί να τα πάει καροτσάκι για βόλτα προς την ενδοχώρα, μαζί με όσους ατυχείς ήταν εντός ή πλησίον των κτηρίων και των πλοίων.

Οι καταστροφές τεράστιες, αλλά θεωρώ ότι κανένας άλλος λαός πλην του Ιαπωνικού, δεν θα μπορούσε να χειριστεί και να αντέξει καλύτερα μία καταστροφή τέτοιου μεγέθους. Όχι διότι είναι καλοί τζουντόκα ή καρατέκα, αλλά διότι η επικρατούσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην χώρα, όπως καθώς και το τοπικό σύστημα αξιών, ευνοεί την ομαδική εργασία προς όφελος του συνόλου, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Παρόμοια ομαδικότητα έχουν και οι Σκανδιανβοί, αν και σε σημαντικά μικρότερο βαθμό. Στο άλλο άκρο έχεις χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα, όπου ή κρατούσα φιλοσοφία είναι "εγώ να είμαι καλά και όλα τα άλλα στα αρχίδια μου". Αποτέλεσμα αυτού είναι η αναποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων που απαιτούν κοινωνική συνοχή και συνεργασία.

Άλλωστε το ξεβράκωμα των ΗΠΑ με τον τυφώνα Κατρίνα στην Λουιζιάνα το 2008, ή ακόμα και η ιστορία με την δημιουργία και την "αντιμετώπιση" της πετρελαιοκηλίδας στον κολπο του Μεξικού είναι πολύ πρόσφατα, ακόμα και για τον μέσο Homo Postmodernoduncus που έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Αν κάποιοι Σκανδιναβοί είχαν πάθει τέτοιου μεγέθους πλάκα, θα τα κατάφερναν καλύτερα στην αντιμετώπιση ης λεκτακτης ανάγκης, αλλά όχι τόσο όσο οι Ιάπωνες. Αν είχε πάθει το Νεοελλαδικό προτεκτοράτο τέτοια πλάκα, μόνο η Ακρόπολη θα είχε μείνει όρθια. (Και μετά θα την γκρέμιζε κατά λάθος η ΕΜΑΚ).

Η κατάταξη λοιπόν του πρωταθλήματος υποδομών - αντιμετώπισης καταστροφών (επί τεσσάρων συμμετοχών) σίγουρα είναι:

1. Ιαπωνία
2. Σκανδιναβία
3. ΗΠΑ
4. Ελλάς, ομφαλός του σύμπαντος όπως και 10^500 παράλληλων συμπάντων.

Από κει και πέρα, ένα άλλο στοιχείο που βρίσκω μάλλον ενοχλητικό, είναι το όργια διαφόρων ισχυρισμών αναφορικά με τα αίτια του σεισμού. "Το έκανε ο Πούτιν με όπλα Τέσλα όπως τον τυφώνα Κατρίνα το 2008' λέει ένας. "Το έκανε το HAARP για να μειωθούν οι εξαγωγές της ΤΟΥΟΤΑ στις ΗΠΑ" λέει άλλος. "Οι μαλάκες οι Ιάπωνες είχαν πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής
ηλεκτρικής ενέργειας, αντί να έχουν εργοστάσια κινούμενα με ΑΝΘΡΑΚΑ που βγάζουν ΜΟΝΟ ΥΔΡΑΤΜΟΥΣ και ΖΩΟΓΟΝΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ" λέει ο Άλεξ Τζόουνς ο σουρβάιβαλιστ. Τράβα στην ΠτολεμαΪδα ρε αμόρφωτε απατεώνα να δεις καρκίνους να ευχαριστηθεί η ψυχούλα σου (αν έχεις).

Κοινό στοιχείο όλων αυτών είναι η παντελής έλλειψη αποδείξεων και η χρήση της μεθόδου "Το κωλοτρυπίδι μου είναι η πηγή της απόλυτης γνώσης, προσκυνάτε αμαρτωλοί, ή ακόμη καλύτερα, δώστε μου ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ". Δυστυχώς ζούμε σε μια τεχνολογική κοινωνία όπου όλο και περισσότερο, ο ορθολογισμός πάει περίπατο.

Κάποια στιγμή, αυτο θα σκάσει στην μάπα μας, όπως θα σκάσει η χειροβομβίδα που θα δώσεις σε έναν χιμπατζή για να παίξει. Τάδε έφη ο συνονόματος Καρλ Σέηγκαν στο παρακάτω βίδεο (1996).




Όπερ, υπεράνω όλων ο ορθολογισμός, ο σκεπτικισμός και η αναζήτηση αδιάσειστων αποδείξεων. Το "gut feeling" όπως λένε και στα Στέητς, πρωτοχοροπηδούντων κάτι τύπων σαν τον Άλεξ Τζόουνς που πουλάει όπλα, θεό και τρόφιμα σουρβάιβαλιστ, είναι για τα μπάζα. Τα άντερα είναι για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την αποβολή των κοπράνων. Για να σκέπτεστε έχετε αυτό το λιπαρό γκρίζο πράμα ονόματι εγκέφαλος.

Και για του λόγου το αληθές, κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να μάθετε όλη την αλήθεια για την αιτία του μεγα-σεισμού στην Ιαπωνία. Όλα τεκμηριωμένα με αδιάσειστα δοκουμένδα.


Έρρωσθε και ευημερείτε. Και αν δεν σας κάθεται καμία -νεις, σκεφτείτε ότι τώρα πια απελευθερωμένοι -ες, μπορείτε να πλακώνεστε στο τζατζίκι άφοβα.

12 σχόλια:

  1. Κάνεις τον Γιαπωνέζο Σεβασμιότατε ή μου φαίνεται; [ναι ναι πήγα και στον κατήγορο αναρχοαστρόνομο Προφήτη]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάσει της εξηγήσεως ήτις μοι εδόθη εις τον παραπέμπον το κείμενον βίδεο κατηγορείσθε ως υπάιτιος του μετασεισμικού φαινομένου ον παρετηρήθη είς Ιαπωνίαν και τώρα πλέον βάσει της αιτιολογίας προκλήεως του δύναται τις να το αποκαλέσει τσουτσουνάμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο χριστιανόψυχος (ή ο Πειραιώς Σεραφείμ) που θα αποδώσει τον σεισμό στην πίστη των Ιαπώνων στο Σιντοϊσμό και στο καρναβάλι του φαλλού της Καναμάρα μπαίνει σε 10... 9... 8...


    +ganbattenenipponjinnippongamakenai+
    +εχουμετιςκλειστεςμας+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως και στο μαγαζι του εσταριαν ενα εχω να πω:

    Ουυυυυυυυουυυουουου!!!!

    Εμ αμα μπλεκουμε τη σκοπια με τις τσοντες, ετσι γινεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη αδυναμία βλέπω στους Γιαπωνέζους. Εδώ που έφτασαν και με την τύχη τούτη και οι Έλληνες θα εργάζονταν ομαδικά (ξεχνάς την Αθήνα του 1999); Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι θα μας είχαν πεθάνει τα κανάλια πριν το τσουνάμι (εκεί μεταξύ σεισμού, τσουνάμι, καβγάδων σεισμολόγων και γεωλόγων, ομάδας ΒΑΝ και παντογνωστών δημοσιογράδων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ diva

    Μπάνζαϊ! (Ιτ ουάζ αν όνεστ μιστέηκ).

    @ αθεόφοβος

    Ε, είναι το γονίδιο Αίπσηλων, τι να κάμομεν;

    @ A certain crazed alien penguin

    Ήδη αρχίσανε τα όργανα στα Στέητς, Πατ Ρόμπερτσον και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Zaphod

    Άλλη φορά θα διαβάζω Λούκυ Λουκ!

    @ ο δείμος του πολίτη

    Το πρόβλημά μας είναι ότι για να υπάρξει ομαδικότητα και αλληλεγγύη, πρέπει να μας μπει το αγγούρι εκεί που δεν το βλέπει ο ήλιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. You Tube.
    Me Tube-ki.

    Δέν κατάλαβα το κλίπ :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτέλους! Κάποιος κατονομάζει τον αληθινό υπαίτιο και δη με φωτογραφικά ντοκουμέντα!
    Να είστε καλά, αγαπητέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ανώνυμος

    Νταξ' μωρέ έχει και άλλα πιο θεαματικά.

    @ Pompeia

    Ω, ευχαρισΘώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατ' αρχήν να καταθέσω και εδώ το διάβημά μου, ότι πίσω από τον σεισμό βρισκόμουν και εγώ. Δεν μπορείτε να με υποβαθμίζετε έτσι, κύριε.

    Το άλλο με την φώκια το άκουσες; Βρέθηκε προς την ενδοχώρα μια φώκια που είχε μεταφέρει το τσουνάμι. Σημειωτέον ότι η φώκια ήταν ζωντανή και βρισκόταν σε μια λίμνη που προ τσουνάμι δεν υπήρχε!

    Κατά τα λοιπά, η τραγωδία δεν βλέπω να λαμβάνει σύντομα τέλος. Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που να χαρακτηρίζει διαχρονικά τον ανθρωποειδή χιμπατζή, αυτό είναι η εξαιρετική του μνήμη συνδυαστικά με την αποστροφή του προς το χρήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Hades

    Ω, συγγνώμη δεν θα επαναληφθεί.

    Καλά, την φώκια δεν την σώζουν τώρα ούτε 20 χρόνια ψυχανάλυσης.

    Αυτά τα χρωματιστά χαρτάκια πρέπει να έχουν κάτι το Φροϋδικόν, δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...