Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο τάδε συνωμοτεί εναντίον του δείνα και τούμπαλιν.


Σε κάμποσα σχόλια περί του διαδικτυακού ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία» είδα και αρκετές κατηγορίες περί «συνομωσιολογίας». Μάλιστα κάποιος διερρήγνυε τα ιμάτιά του, διότι έχουμε γεμίσει λέει με δημοσιογράφους τύπου Αυγερόπουλου, Βαξεβάνη, Κούλογλου κλπ. που είναι συνομωσιολόγοι του κερατά. (Άλεξ Τζόουνς έχεις δει; Πώς λέμε «Μακαρόνια με κιμά έχεις φάει»; Έτσι).

Δεν θα σταθώ στην κριτική της «χρεοκρατίας», καθένας ας το δει και ας βγάλει τα συμπεράσματά του, μέσα στον τρέχοντα ορυμαγδό της μνημονιολαγνείας από τα Μέσα μαζικής Εξημέρωσης. Όπως και να έχει, είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς κάποιες τέτοιες ανεξάρτητες προσπάθειες. Και όσοι οπαδοί της θρησκείας του νεοφιλελευθερισμού το βρίσκουν αριστερό, δεν πειράζει, ξυδάκι. Ας περιμένουν την ΜΑΜΑ «Ελεύθερη αγορά» που σιάχνει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν να τους σιάξει ένα. Με γαμάτα εφέ. Με εξωγήινους. Με τον Μίστερ Σποκ και το Enterprise. Μαμά βυζί. Μετά καφέ.

Συνομωσίες λοιπόν. Συνομωσίες γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται όσο υπάρχει ανθρώπινο είδος, εκτός και αν γίνει κανένα γενετικό μεγαμπράφ και αλλάξει η φύση του άτριχου χιμπαντζή. Πάντα κάποιοι κοιτάζουν να πιάσουν κότσους κάποιους άλλους. Στόχος: Σεξ και φαΐ . Και όταν σκάσει κάποιος από αυτά, έλεγχος των συνανθρώπων του. Όταν ο πολιτικός δεν μπορεί να πηδήσει, πηδά την χώρα του, ή και άλλες χώρες αν τον παίρνει.

Τι; Ακόμα δεν πειστήκατε; Ιδού η αρχαιοτέρα και ενδοξοτέρα των συνωμοσιών όπως την είδε η λαϊκή μούσα.



Πάντα λοιπόν υπάρχουν συνομωσίες. Όλες οι μαφίες, όλες οι στοές, όλες οι σέκτες, όλες οι θρησκείες, όλες οι λυκοφιλίες είτε σε προσωπικό, είτε σε ομαδικό, είτε σε διεθνές επίπεδο τι στόχο έχουν; Την προώθηση του ευγενούς αθλήματος του μπάντμιντον; Όχι βέβαια. Στόχο έχουν να την φέρουν στους «απ’ έξω» προς όφελος και / ή τέρψη των «από μέσα».

Και τότε ωρέ Κάρολε έχουν δίκιο όλοι αυτοί, που αρκετοί τους αποκαλούν συνωμοσιολόγους; (Βέβαια περισσότεροι καταπίνουν αμάσητες τις ημιαλήθειες, τα ημιψέματά τους και την τρομολαγνεία τους). Έχει δίκιο ο εν κατωτέρω βίδεο κραυγάζων Άλεξ Τζόουνς;



Προφανώς όχι. Τι θέλει κάποιος που έρχεται να σας «ξυπνήσει», ενώ παράλληλα σας πουλάει την ατζέντα των χρηματοδοτών του; Ή κάποιος όπως ο Τζόουνς π.χ. που προσπαθεί για πάνω από 10 χρόνια να πουλήσει ασήμι έναντι δολαρίων, διότι όπου να ‘ναι το δολάριο καταρρέει (τα δολάρια μετά, τι τα κάνει τόσα χρόνια; Κωλόχαρτο;). Ή ακόμα καλύτερα συσκευασμένα τρόφιμα εκστρατείας γιατί σύντομα θα καταρρεύσει το σύμπαν; Μάλλον να σας κοιμίσει θέλει.

Θέλει τα λεφτά σας. Τα θέλει τώρα. Θέλει να σας τρομάξει για να του τα δώσετε.
Αναρωτιέμαι τι θα σκεφτόταν κάποιος κάτοικος της Πτολεμαΐδας π.χ. αν ήξερε ότι ο εν λόγω μετά την Φουκοσίμα είπε κάτι στο στυλ: «Ζήτω η χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Βγάζει μόνο υδρατμούς και ζωογόνο διοξείδιο του άνθρακα.». Είναι ηλίθιος, τα παίρνει ή και τα δύο; Διαλέχτε. Βέβαια ο έτσι ούτε το χαζοcomunity college που πήγε δεν μπόρεσε να βγάλει, αλλά τεσπά.

Εν ολίγοις, εάν περιμένετε κάποιον μεσσία να σας πει τι «παίζεται» ή να σας σώσει, ή να μοιράσει φράγκα, την κάτσατε την βάρκα. Πρέπει να βλέπετε και να εξετάζετε όλα τα δεδομένα, να ζητάτε αποδείξεις για οποιονδήποτε ισχυρισμό και να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα. Μην περιμένετε ρετσέτες από κανέναν. Μάλλον συνωμοτεί για να σας φάει τα λεφτά, να σας φορέσει κέρατα, ή και τα δύο.

Α! και κάτι ακόμα. Δοξάστε με.

26 σχόλια:

  1. Τελικά, αυτό που διαπιστώνω, αγαπητέ Κάρολε, είναι ότι οι υποτιθέμενοι έξυπνοι ειναι οι περισσότερο βλάκες! Καθένας και το κάστρο του, καθένας κύριος της απόλυτης γνώσης... Αναζητείται απο τη χιλιοδιασπασμενη (και αλληλοσπαρασσόμενη εξακολουθητικώς) αριστερα ο Ενας, ο Ηγέτης, και μετά κατηγορείται ο πολύς ο κοσμος για.. προβατοσύνη! Ημαρτον πια! :)))
    Απελπίζομαι λέμε. Κοντευω ν' αγιάσω.
    +Rodia+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A! και όλοι αυτοι που κατηγορουν και κριτικαρουν, να πα να σιαξουν απο ενα δικο του ο καθενας.. τα μεσα υπαρχουν και κοστιζει φτηνα οπως μαθαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δοξασμένος και σωστός.Μόνο που η σελίδα σας με δυσκολεύει.Δε φορτώνει.Έτσι έχετε χάσει πολλές φορές την επιδοκιμασία μου στα λεγόμενά σας.Σονόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή το έχω διαβάσει και αλλού αυτό με τους νεοφιλελεύθερους... Γιατί όποιος διαφωνεί με το debtocracy και αναγνωρίζει σε αυτό ορισμένα ατοπήματα "αριστερής" νοοτροπίας, πρέπει οπωσδήποτε να είναι νεοφιλελεύθερος; Είναι σα να λες ότι όποιος διαφωνεί με τα λεγόμενα του Λιακό, είναι απαραίτητα αριστερός (επειδή ο Λιακό ειναι και καλά δεξιός).

    Οι Αριστεροί στηρίζουν το debtocracy για τους λόγους τους, και οι νεοφιλελεύθεροι το κράζουν για τους δικούς τους. Εμείς που δεν κολλάμε σε καμία κατηγορία από τις δύο γιατί πρέπει να τρώμε την ταμπέλα στη μάπα;

    Κατά τ'αλλα, στα περί συνομωσιών φυσικά και θα συμφωνήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω με την σειρα μου με τον ellinaki.

    Σε μερικα σημεια βρηκα το debtocracy σωστα αριστερο, σε αλλα σημεια το βρηκα λαθος αριστερο (δλδ. "αριστερο" της συφορας) και σε μερικα σημεια το βρηκα ... δεξιο (χρειαζομαι ομως πολυ ωρα για να εξηγησω αυτο το τελευταιο).

    Κρινοντας απο το αποτελεσμα, θεωρω την προσπαθεια αποτυχημενη (και λυπαμαι γι αυτο).

    Η πιο θετικη επιπτωση που εχει το debtocracy ειναι οτι πολλοι υπογραφουν υπερ της πρωτοβουλιας για τον λογιστικο ελεγχο του χρεους αφου το δουν (εγω ειχα υπογραψει πριν το δω). Αν το αιτημα για λογ. ελεγχο δεν υπηρχε αυτην την εποχη, το debtocracy θα ειχε μεινει εντελως χωρις αποτελεσμα.

    Αναγνωριζω οτι ισως περιμενω πολλα. Δεν ειναι δυνατον να αλλαξει ο κοσμος βλεποντας ενα ντοκυμανταιρ.
    Αλλα το debtocracy φιλοδοξουσε ( ; ) να ειναι κατι παραπανω απο ενα απλο ντοκυμανταιρ για το χρεος.

    Υ.Γ. Οι στοχοι του debtocracy ειναι τοσο προφανεις, που αποκλειεται να προκειται για συνωμοσια. Οι ανθρωποι λενε ξεκαθαρα τι θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Rodia

    +Ευλόγησον+ ω εν θολοκουλτούρα αδελφή!
    Μόνον η νηστεία και η προσευχή στον Μέγα +Σουβλακέα+ σώζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Δονα Σονόρα.

    Ευχαριστώ, θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω ίνα την αλαφρύνω ολίγον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ellinaki

    Ακούστε αγαπητέ, κατ' αρχήν η πυξίς σας δείχνει λάθος! Η ορθή θέσις είναι αυτή. :-P

    Από κει και πέρα, άλλο επισημαίνω την αριστερή ατζέντα των δημιουργών της "χρεοκρατίας", όπως όρθώς κάνετε εσείς και άλλο τσιράδες από κάτι άλλους περί συνομωσιολογίας και θαψίματος της "άλλης άποψης". Όποιος τραβάει τόσο ζόρι πια, ας σιάξει δικό του πόνημα. Είναι σχετικά ευκόλως εφικτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Jolly Roger

    Θετικό το ότι έγινε μια ανεξάρτητη διαδικτακή προσπάθεια.

    Σίγουρα είναι χρωματισμένο πολιτικά. (Δύσκολο να βγει κάτι αχρωμάτιστο).

    Ελπίζω κάποια επόμενη προσπάθεια να τα πάει καλύτερα. Πάντως συνομωσιολογία σίγουρα δεν είναι.

    ΥΓ.

    Για τον φίλο μου τον Άλεξ Τζόουνς τίποτα; Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενδοξοτατος ει και νυν και αει σωτερ polsemannen τετρακις μεγιστε!!!

    (ενταξει;)


    Στο δια ταυτα θα συμφωνησω ασκαρδαμυκτι και μετα μανιας.

    ΣΥνομωσιες γινονται και θα γινονται, ακομα και για να μας κατσει η κατινιτσα (εκει να δεις σχεδια). Το να λεει ομως ο καθε Τζοουνς και χαρδαβδελας πως τους πηρε χαμπαρι ολους που μας επιαναν πάλι ολους κωτσους, ε ειναι λιγο χμ χμ χμ....... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eγώ θα σας δοξάσω, αγαπητέ. Ή για να σας το πω όπως το λέμε στην πατρίδα:

    FUERZA POLSE

    (αλλά να ξέρετε ότι αποδείξεις θα ζητώ. Και θα τις βάζω και σε ένα σακουλάκι, ώστε να τις μετρά ο εφοριακός. Εκεί να δείτε συνωμοσίες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσυπογράφω ...τις καλημέρες μου. Καιρό είχα να φανώ, ένεκα οι υποχρεώσεις. Εύχομαι καλή φώτιση σε όλους του συνομωσιόπληκτους και η Παναγιά να τους φυλάει. Άλλωστε τι θα κάναμε χωρίς αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόλις πριν από 15 λεπτά, ένας ταξιτζής μου εξηγούσε πως μας ψεκάζουν και πως μια αμερικανή καθηγήτρια (της οποίας το όνομα δεν θυμόταν, ούτε και το πανεπιστήμιο που διδάσκει) έκανε έρευνες επί 10 χρόνια και το απέδειξε.
    Τελικά, η μεγαλύτερη συνομωσία από όλες είναι η ανθρώπινη βλακεία που επιτρέπει όταν κάποιος λέει κάτι εξωφρενικό να βρεθούν δεκάδες και εκατοντάδες να τον πιστέψουν.
    Κατόπιν αυτών, σας διαβεβαιώνω ότι εγώ έχω μακρύτερα πόδια από την Σκλεναρίκοβα.. Πιστέψτε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΡΙΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, που πρακτικά ξέρουν τα πάντα, πλουτίζουν πάντα αφού κρατούν την βρύση ή το σταγονόμετρο, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΔΡΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ.
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ; ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Zaphod

    Ευχαριστώ! Την εφκή μου.

    Να μας πουν ο Χαρδαβέλλας και ο Τζόουνς πώς τους έπιασε κώτσους η Κατινίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ apos

    ¡Muchas Gracias, Señor Apos!

    (Ή μήπως Δον Άπος;)

    Α, μην φοβείστε, τώρα με τον έξι-εξήντα-έξι και την κάρτα του, τέρμα οι σακούλες με την χαρτούρα!

    (Συνωμοσία!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ΓΛΑΥΚΟΣ

    Καλώς σας βρήκα!

    Προτείνω ένα tin foil hat για να μην διαβάζει η CIA τις σκέψεις τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ ESKARINA

    Εμένα χθες με επισκέφθηκε ένας γκρι εξωγήινος ενώ κοιμόμουν για να μoυ πάρει σπέρμα. Ευτυχώς αντιστάθηκα και έσωσα την τιμή της ανθρωπότητας.

    Αλήθεια σου λέω! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ steven

    Μωρέ κι άλλη και βάλε.

    Ίσως να έβαζαν και την Κατινίτσα σε κάδρο, μια που οι συνωμοσίες της συνήθως βγαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ πάντως το ντοκυμανταίρ δεν το'χω δει ακόμα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
    Στα υπόλοιπα που λες πάντως προσυπογράφω. Δυστυχώς τα όρια είναι τόσο δυσδιάκριτα που ο πολύς κόσμος αδυνατεί να καταλάβει τη διαφορά. Έτσι, συνήθως καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα υπαρκτά είναι συνωμοσιολογίες και τα ανύπαρκτα ότι όντως συμβαίνουν. Το χειρότερο όμως είναι ότι διαμέσου των ηλιθίων οι γατόπαρδοι τα παίρνουν και από ολους τους υπολοίπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Hades

    Και επειδής δεν το έχετε δει δεν μπορείτε να εκφέρετε άποψιν;

    Καλά, δεν είσθε ΕΛ εσείς;

    Αρχίζω να αμφισβητώ την καθαρότητα του Ιχώρ σας.

    Δυστυχώς η βλάκες θριαμβεύουν συνήθως, γιατί είναι πάρα - πάρα πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άξιος, άξιος!
    Πάντως παραδέχομαι και τους σχολιαστές σου. Παρ' ότι τσίγκλισες (δις) κανένας δεν καταδέχτηκε να σχολιάσει τον Alex Jones :))
    Καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Iptamenos Ollandos

    Μα να μην σχολιάσουν τον αγαπημένο της Ελ. βλογόσφαιρας Άλεξ;

    Να 'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. AΓΟΡΑΚΙΑ..! ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠ"ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΕΞ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ....ΟΠΩΣ ΑΚΡΥΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΩΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ π.χ. ΣΟΥΗΔΟΝΟΡΒHΓΙΑ και ALLOY ΠΑΕΙ ΛΕΓΩΝΤΑΣ,,,Ο ΨΑΧΝΩΝ ΒΡΙΣΚΕΙ.. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΤΡΑΒΙΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΤΩΝΟΥΝ....KAI KATANTANE AHΔIA ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΨΑΞΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΕΙΝΑΝ ΓΙΑΤΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑ ΕΙΠΟΥΝ ΠΟΤΕ....FARSTA,DU, HER POSLEMANEN ΑΝΤΕ ΚΑΙ GODT NATT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Ανώνυμος

    1 αλήθεια και 3 μούσια η συνταγή της επιτυχίας του AJ. Αν δεις στο YouTube τι πουστιές έκανε ο AJ την 31-12-99, θα καταλάβεις ότι το παλικάρι απλά θέλει απλά να ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ πουλώντας ΦΟΒΟ. κλικ Τα διανοητικά καθυστερημένα Αμερικανά ΠΕΗ-τριοτς τρέχανε στα βουνά να σωθούν από τον... Πούτιν και τα πυρηνικά.

    Και όπως έγραψα άλλωστε, συνωμοσίες υπήρχαν ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    Κανείς από τους "ισχυρούς" δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την πλέμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...