Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ντιμπέιτ και νεοελληνική καγκουριά.


Ήρθαν οι πολυπόθητες εκλογές που επιτέλους θα σώσουν την μεγάλη μας πατρίδα, το Ευρώ, την Ευρώπη, την Γαια (φακ γαια), ίσως και τον γαλαξία μας. Το μόνο που δεν μπορούν να σώσουν πάντως, είναι το όποιο βιοτικό επίπεδο του Νεοέλληνα που υπήρχε μέχρι το 2007. Άλλωστε ο όποιος πρωθυπουργός εκλεγεί, θα πάει ή απλά να κουνήσει το δάχτυλο ή να πιει καφέ στο σπίτι της πραγματικής πρωθυπουργού, της φρεσκοπαντρεμένης Χριστίνης Λαγάρδ. (Το τι από τα δύο θα κάνει εξαρτάται από το αν θα είναι «μνημονιακός» ή όχι. Στο τέλος όμως θα φάει μπάτσα ούτως ή άλλως).

Μαζί με αυτές τις εκλογές, θα έρθουν και τα περίφημα «ντιμπέητ» ή «τηλεμαχίες» όπως λέγονται από κάποιους σε μια προσπάθεια εξελληνισμού της εισαγόμενης αμερικανιάς. Διότι περί αμερικανιάς πρόκειται η λέξη «ντιμπέιτ» αφού αυτή η ιστορία με τους παράλληλους μονόλογους μας ήρθε από τις ΗΠΑ και όχι από την εποχή της Ρώμης, ή την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Σε κάποιες προηγούμενες εκλογές, ο υιός Πλεύρης είχε ισχυρισθεί ότι το «ντιμπέητ» προέρχεται από το «δίβατον», οπότε αποδεικνύεται ότι εμείς δώσαμε τα φώτα στον κόσμο και πλέον η δικαίωσις του μίστερ Πορτοκάλος είναι γεγονός. Όλες οι λέξεις όλων των γλωσσών του κόσμου προέρχονται από τα αρχαία Ελληνικά, οπότε δικαιούμαστε επιδόματος ενδόξων προγόνων, φραπέ, καθώς και Σινικού τείχους, καθ’ ότι και αυτό ήταν Ελληνικό.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η σύγχρονη Ελλάδα είναι ένα κράτος αδύναμο, πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά, τεχνολογικά και ακόμα και πολιτιστικά. Διότι εάν είσαι ισχυρός σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς, επηρεάζεις τους άλλους, όχι αυτοί εσένα. Εάν ήμασταν ισχυροί, ο κόσμος θα έτρωγε πιτόγυρα και Μπυράλ και όχι Μακντόναλντς και Κόκα Κόλα. Θα άκουγε Μαργαρίτη και όχι AC/DC.

Τέτοιοι ισχυροί ήταν οι αρχαίοι Έλληνες. Πέρασε όμως η εποχή τους και άλλοι πήραν σειρά και μετά άλλοι έχουν σειρά μετά από αυτούς. Και αυτή η βιόλα θα συνεχιστεί μέχρι της εξαφανίσεως ή μετάλλαξης του ανθρώπινου είδους σε κάτι άλλο.   (Νοήμονες τοστιέρες ίσως).

Ίσως κάποιοι σαν τον Michio Kaku που θεωρούν ότι τα Αγγλικά θα είναι η πρώτη γλώσσα του εκκολαπτόμενου παγκόσμιου κράτους, βρεθούν προ εκπλήξεως όταν διαπιστώσουν την επικράτηση της απλοποιημένης Κινεζικής διαλέκτου Μανταρίν.
(χι χι χι).

Όπερ, εάν είσαι μάγκας, σε μιμούνται οι άλλοι, όχι εσύ τους άλλους. Εάν εσύ μιμείσαι, ορθότερα μαϊμουδίζεις τους άλλους, είσαι κάγκουρας, όχι μάγκας. Η μίμηση άλλωστε είναι η πιο αγνή μορφή κολακείας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω το εξής:

Το θέμα δεν είναι ακριβώς το αν θα μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ ή όχι.

Το θέμα είναι εάν θα μείνει το Ευρώ σαν νόμισμα γενικώς.

Με τα χάλια που έχουν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η ολοκληρωτική κατάρρευση του νομίσματος είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Ελπίζω στις «δίβατοντιμπεητοτηλεμαχίες» να το έχουν υπ’ όψη τους αυτό.

12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Υπ.Τριών Εργων Σαίκς:

    Νομίζω πώς αυτό που θα καίη πάντα τον Καραγκιοζέλληνα είναι αν θα "υπάρχουν λεφτά". Όπως κε στας προηγούμενας προεκλογικάς κωλονοσκοπ...συγγνώμην, αναμετρήσεις αυτός που θα πή πρώτος το "ναι" κερδίζη!

    Κε γαμώ τα τηλεπαιχνίδια,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά αντί να βλ΄ςπω δίβατον προτιμώ να βλέπω να περνάει κανένα δίμετρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ αθεόφοβος

      Καλά, θα βάλουμε την Αλέκα σε ξυλοπόδαρα για να σας ξελογιάσουμε!

      Διαγραφή
  3. διβατον; Ωχ αμαν αμαν!!!

    Παραπερα ειναι μερικες λογικες ερωτησεις που ειναι μαλλον απιθανο να τις ακουσουμε στο διβέιτ

    Απο την άλλη δεν ανησυχω για τη μοιρα του ευρω διοτι (μην γελατε ρε) θα...
    * μας δώσει λεφτα η Κίνα
    * εχουμε ένα τούμπι πετρέλαια
    * μην πω για χρυσο κτλ κτλ

    τουτέστιν, μα το δίβατον σε λέω, ειμεθα υπερδυναμη εν αναμονη και το επιδομα φραπέ ειναι το λιγότερο που μας αξίζει!!
    (μετά από αυτό μοναδικη σωτηρια μενει η λοβοτομη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς ή ευτυχώς δε θα αποφασίσει η Ελλάδα για την τύχη του ευρώ. Το αποφασίζουν οι Γερμανοί και θέλουν να παραμείνουν όλες οι χώρες, για΄τι τους βολεύει όσο τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ο δείμος του πολίτη

      Ελπίζω ο Φρανσουά Ολάντ να ημπορέση με δύναμη ψυχής, να αντισταθεί στα θέλγητρα της μέγαιρας Μέρκελ.

      Διαγραφή
  5. That certain crazed alien penguin24 Απριλίου 2012 στις 2:43 μ.μ.

    Ντιμπέιτ: Σύνθετη λέξις που προέρχεται από τις λέξεις "Ντιπ"(Deep)+"Έητ"(Ate) όπερ συμβολίζει εκείνους που συνδέονται με βαθείς(deep) δεσμούς αμοιβαίας συμμετοχής στην ανάλωση ("ate", παρελθοντικός χρόνος του "eat") κατά το παρελθόν των πόρων τόσο του κράτους όσο και της βοήθειας (εισαγωγικά προαιρετικά) της πάλαι ποτέ ΕΟΚ και νύν ΕΕ.

    +gethρμνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ That certain crazed alien penguin

      Δεν είναι τυχαίο που σήμερα έσπασε την σιωπή της η Καραμανλάρα!

      Διαγραφή
  6. Μα τι λέτε! Η Χελλάς ποτέ δεν πεθαίνει. Ξεχνάτε πόσο σημαντική είναι η θέση της χώρας μας, πρίν λίγα χρόνια είχαμε κερδισει το Έουρο και ήμασταν ευρωπροταθλητάδες έχουμε κερδίσει τόσους διαγωνισμούς Ευρωβύζιον, το ταπεινόν μας σουβλάκι και τζατζίκι σιγά σιγά κερδίζει την θέση του στο παγκόσμιο στερέωμα και οι ξένοι μας αντιγράφουν αισχρά - σκεφτείτε τον φρεντουτσίνο πως προέρχεται απο τον ελληνικόν φραπέ, ακόμα και ο Μπράντ Πητ τον Αχιλλέα έπαιξε, ο Γιωργάκης είχε ψηφιστεί στους παγκόσμιους στοχαστές, μας ζηλεύουν και για αυτό μας κατατρέχουν. Θα έρθει η μέρα που θα αναγνωριστεί και ο νεοελληνικός πολιτισμός, που η Βύσση ο Λεπά και ο Βέρτης θα αναγνωριστούν παγκόσμια σαν φάροι πολιτισμου, που όσοι είναι μοδέρνοι θα πίνουν φραπόγαλα και θα τρώνε πιτόγυρα, η ΑΕΚάρα θα κατακτήσει το παγκόσμιο προτάθλημα, η συμπρωτεύουσα θα γίνει η μόνιμη έδρα του διαγωνισμού Ευρωβύζιον και η Λάρισα των καλλιστείων του Παιζοπαιδίου (Playboy), το καρναβάλι της Πάτρας θα ξεπεράσει κατά πολύ το αντίστοιχο του Ρίο (που θα μεταφερθεί στο Ρίο - Αντίρριο). Όλα αυτά μόλις εκλεγεί ο Αντώνιος ο Μακεδονομάχος με 70% στην Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Πτωμας

      Με αναπτερώσατε το ηθικό καλύτερα και από την βανζίνη "Ελίν", εεε... την Κατερίνη Μουτσάτσου ήθελα να πω.

      http://sarantakos.wordpress.com/2012/04/25/helin/

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...