Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Todo será mejor. (Σιβυλλικόν).



Aerolineas Argentinas και σύντομα Ελληνικαί Πρωθυπουργικαί Αερογραμαί.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει, το πλοίο «Ελλάς» πλέει στο πέλαγος του επικρατούντος συστήματος που είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

Τι σημαίνει νεοφιλελευθερισμός; Νεοφιλελευθερισμός σημαίνει ότι εάν κάποιος οικονομικά ισχυρός μπορεί να βγάλει κέρδος ένα (1) σεντ από την σύνθλιψη του κρανίου ενός βρέφους, μαύρο φίδι που τα έφαγε τα βρέφη ανά τον κόσμο. Εάν κάποιος θέλει να σου πουλήσει υδροκυάνιο για πάστα αμυγδάλου, είναι θεάρεστον καθήκον του να το πράξει, διότι κατά πρώτον ας πρόσεχες να μην το αγόραζες και δεύτερον θα βγάλει κέρδος. Τέρμα.

Στην παρούσα κατάσταση, με την Ευρωζώνη, ίσως και την Ευρωκυλόττα υπό κατάρρευση, η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου. Και αυτό διότι τόσο το Μνημόνιο Ι, όσο και το Μνημόνιο ΙΙ είναι τόσο αποτελεσματικά για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, όσο οι βδέλλες σε έναν καρκινοπαθή.

Μα τόσες αφαιμάξεις κάμαμε στον ασθενή, γιατί δεν βελτιώνεται; Διατί δεν βοηθά ο Άγιος Πατρίκιος; Αναρωτιόντουσαν οι ιατροί του 18ου αιώνος. Και οι οικονομολόγοι –αστρολόγοι – σπλαχνοδιαβαστές του 21ου.

Τέλος πάντων, μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών, ο κωλόφαρδος Αλέξης γλίτωσε το σκάσιμο της άτακτης χρεοκοπίας στα χέρια του, που θα σκάσει στα χέρια του Αντώνη ή κάποιου Παπαδημοειδούς πρωθυπουργού.

Πάρτε το χαμπάρι. Το στραγκάλισμα της Ελληνικής οικονομίας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως για να πληρωθούν οι κερδοσκόποι των αγορών, θα μας κάνει μία Αργεντινή του 2001 χωρίς μουντιάλ δυστυχώς.

Ο Σαμαράς πλησιάζει πάρα - πάρα πολύ κοντά στο να γίνει πρωθυπουργός έστω για έναν μήνα, νταξ’ δε βαριέσαι, ο καθένας μπορεί να έχει φιλοδοξίες, αλλά πολύ χαλάστηκα βρε αδελφέ.

Γιατί;

Μα… το να κάνει δηλώσεις αυθόρμητα ΚΑΙ στα Αγγλικά ο αρχηγός του πρώτου κόμματος ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ είναι σημάδι δουλοπρέπειας ακόμα και για το προτεκτοράτο Ελλάς. Ούτε ο Γιωργάκης τέτοια μεγαλεία. Αλλά βλέπεις έπρεπε να δείξει ο Αντουάν ότι ξέρει καλύτερα Αγγλικά από τον Αλέξη. Σιγά τα ωά. Καλύτερα Αγγλικά από τον Αλέξη μιλάει και η θεία Μπιφτεκούλα που δεν πήγε ποτέ στου Στρατηγάκη. Και που 'σαι Αντώνη! Ο Γιωργάκης μιλάει καλύτερα Αγγλικά από σένα, νια, νια, νια!!!

Όσο για τους ναζί της ΧΑ έχω να πω τούτο:

Τελικά οι συνεργάτες των ναζί πρέπει να ήταν 7% του πληθυσμού, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα. Σε μια χώρα που ξεπάτωσαν οι ναζί, το να παίρνουν οι θαυμαστές τους 7% είναι σαν να βλέπεις νέγρο μέλος της Κου Κλουξ Κλαν.

Κουράγιο παιδιά, τα δυσκολότερα έρχονται, το βαρέλι δεν έχει πάτο, αλλά σύντομα το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο θα δοξαστεί.

Aerolineas Espartanas. Σπαρτιατικές Αερογραμμές.



ΠΑΣΟΚ; Α! Υπάρχει και αυτό. Ναι. Όταν φύγει ο Μπένυ και αναλάβει ένας 30άρης θα ανακάμψει, αν υπάρχει Ελλάδα με την σημερινή μορφή μέχρι τότε.

23 σχόλια:

  1. Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν γίνει ποτέ Carlos Néstor Kirchner.

    (το προχώρησα στο επόμενο επεισόδιο, επειδή το έργο το έχω δει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ apos

      Τρουέκε θα αποκτήσουμε; Πώς το κόβεις;

      Διαγραφή
    2. Από ό,τι διάβασα μια μέρα σε μια αργεντινή εφημερίδα, λειτουργεί ήδη κάπου στη Μαγνησία.

      Διαγραφή
    3. δε θέλω να σας συγχύσω ούτε να σας τρομάξω (ειδικά αυτό το 2ο). Αλλά σε αυτήν εδώ τη χώρα έχει παιχτεί και ένα άλλο έργο που εύχομαι να μην επαναληφθεί. Οι εξαθλιωμένοι εξαθλιόνονται ακόμα περισσότερο και για να ζήσουν την πέφτουν στα σπίτια αυτών που αντέχουν. Αυτοί που αντέχουν ζητούν από μόνοι τους στρατιωτική παρέμβαση (εύχομαι βέβαια να μην τους έχει μείνει ούτε σάλιο για βενζίνη εκεί στα στρατά)... η γνωστή ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι να μας περάσουν αυτά τα επαναστατικά και να έρθει ο νέος εθνάρχης με το γνωστό όνομα.

      Διαγραφή
    4. @ Ανώνυμος

      Πάλι θα τρέχουμε στο αεροδρόμιο; Πα, πα, πα...

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνετε λάθος να υποτιμάτε την θέση του πρωθυπουργού. Καταρχήν είναι θέμα γοήτρου άσε που μπορεί να του δώσει επιτυχίες και στο άλλο φύλο τώρα που σταφίδιασε και μοιάζει με τη μακαρίτισσα την Σαπφώ Νοταρά.
    Όλο και κάτι θα αρπάξει από τον τελευταίο γύρο στο φαγοπότι. Σίγουρα περισσότερα από αυτά που πήρε από τα μυστικά κονδύλια σαν υπουργός εξωτερικών το πάλε ποτέ...
    Σίγουρα θα έχει την πιο προνομιακή θέση στο Γλυκόφτερο που αναφέρατε για να την κάνει όταν το κακό σπυρί σπάσει και οι άχρηστοι σαν και αυτόν θα αποκτήσουν την θέση του αμνοεριφίου στον βωμό των θυσιών.
    Και το κυριότερο θα πάρει την τελική εκδίκηση από την οικογένεια Μ... (φτου φτου φτού) που έγινε Πρωθυπουργός ενώ η κόρη απλή βουλευτίνα στο κόμμα του και θα σκάσει ο επίτιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ptomas

      Ε, η εξουσία το μεγαλύτερο αφροδισιακό.

      Πάντως η Ντόρα κινδυνεύει να μην γίνει αρχηγός ακόμα και όταν φύγει ο Σαμαρεύς.

      ΝΔ και γυναίκα αρχηγός δεν κολλάει.

      Διαγραφή
  4. "το να κάνει δηλώσεις αυθόρμητα ΚΑΙ στα Αγγλικά ο αρχηγός του πρώτου κόμματος ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ είναι σημάδι δουλοπρέπειας ακόμα και για το προτεκτοράτο Ελλάς"

    Προσυπογραφω μετά μανίας. Ο Αντωνάκης δεν θα δισταζε να θυσιασει και τη μισή χώρα για ... "το καλο της χώρας" δηλ να δει τον εαυτον του πρωθυπουργο. Αι ανησυχία αναμενωμεναι λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Zaphod

      Το καλό της χώρας και το καλό του Αντώνη ταυτίζονται. Το είπε νομίζω ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάλι ως a(r)gent provocateur θα πω ότι δεν με ενοχλει στο ελάχιστο η αγγλικουροειδής δουλοπρέπεια του Σαμαρέως. Καλά θα κάνουμε να είμεθα δουλοπρεπέστατοι και να φιλαμε κατουρημένες ποδιές. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. They own our asses.

    Τελείωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Eponymous

      Καλά, να φιλήσουμε, αλλά να μην γλείψουμε. Έχουμε αρχές. :-Ρ

      Διαγραφή
  6. Αγαπητέ Υπ. Τριών Έργων Σαίκς:

    Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί λοιπόν αυτό το χαρμόσυνο γεγονότο! Πάντως δια την Αγγλοσαξονικήν δεν συμφωνώ με την έκβαση σας. Ο Αντώνιος Σαμάριος, ο Δραχμοσφάκτης (αυτό το καυτό παιδί) ουδόλως σκόπευε πρς την υποτίμισιν Τσίπραν (ουδέποτε κε ποτέ κάτι τέτοιο). Απλώς τα ξεσκόνισε ολιγόθεν μήπως κε χρειασθούν είς το μέλλον ή στας συνδιαλεξεις του με το IMF (προσκυνούμε).

    Ω-Ω-ΩΝ!-Α-Α-ΑΝ! Έχωμεν κυβέρνησιν με Αντωνιον Σαμαράν,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Dr.Φλάντζας

      Ναι βρε παιδί μου, όταν θα μας βαράει η Χριστίνη Λαγάρδ με την βέργα θα τα χρειασθούμε.

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετικός όπως πάντα. Ίσως ήταν το πιο απολαυστικό σου κείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ που είμαι 30άρης υπάρχει περίπτωση να λάβω το χρίσμα να ηγηθώ της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης; Έχω σχέδιο και πλάνο, είμαι ωραίο αγόρι και μιλάω και την αγγλικήν αψόγως!
    Άσε που είμαι άφθαρτο πρόσωπο και ο κόσμος δε θα με ξέρει για να με κυνηγάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 2Σx2

      Αγαπητέ 2Σx2, έχετε ταλέντον! Είσθε το φαβορί της Κας Μπουμπούκου!

      Διαγραφή
  9. That certain crazed alien penguin20 Ιουνίου 2012 στις 4:21 μ.μ.

    http://1.bp.blogspot.com/_uqybC0MN_mE/SaVzWFhZaPI/AAAAAAAAFeQ/UEbEVxWorV8/s400/image002.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. That certain crazed alien penguin20 Ιουνίου 2012 στις 9:24 μ.μ.

    Οχι, επιχειρηματικό πνεύμα αλα Γκρέκ... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΑΜΑΡΑΣ σημαίνει ο φτιάχνων το σαμάρι δια το υποζύγιο. Το υποζύγιο όμως είχε δικαίωμα ψήφου. Καθότι έχει και βαρύτατη πολιτική συνείδηση. Και φωνή λαού, οργή θεού. Εύχομαι να οργιστεί ο θεός διότι άμα περιμένω από τον λαό, το πολύ να πάρω κανά διπλό φρέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ steven

    Άμα οργιστεί ο Θωμάς κάτι μπορεί να γίνει για την ΑΕΚ, γιατί ο Γιαχβέ είναι με τις Εβραίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...