Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

AEK: Θα ξαναέρθουμε και ο Γαλαξίας θα τρέμει.

Η ΑΕΚ την περίοδο 1929-30.
Και θα μου πείτε:

«Βρε Κάρολε, εδώ η Ελλάδα, μη σου πω και ο κόσμος όλος, βουλιάζει μέσα στα βοθρολύματα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και εσύ θα ασχοληθείς με την ΑΕΚ; Εντάξει έπεσε κατηγορία η ομαδάρα (σου), αλλά ο κόσμος δεν έχει να φάει!».

Και ευθαρσώς απαντώ:

«Η Ελλάδα ΔΕΝ σώζεται! Ειδικά αν σαν «Σωτηρία» νοείται η επιστροφή στο επίπεδο ζωής του 2007 για τον μέσο Έλληνα. Αυτό ΔΕΝ ξανάρχεται, αλλάξανε τα παγκόσμια κόζια. Η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί κάπως, αλλά αυτό θα γίνει σε βάθος 10-20 ετών και με την προϋπόθεση ότι δεν θα κάτσει κανένας τρίτος παγκόσμιος με όπλα και όχι χρηματοπιστωτικός όπως γίνεται μέχρι τώρα! Ωστόσο η ΑΕΚάρα μπορεί να ανακάμψει πολύ νωρίτερα!»

Έπεσε λοιπόν η ιστορική ΑΕΚάρα. Έπεσε σε μια χώρα όπου αν έλεγες πριν 2-3 χρόνια ότι είναι δυνατόν να πέσει λόγω άσχημων αποτελεσμάτων αγωνιστικά, μία ομάδα του τέως ΠΟΚ (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ) , θα σε έστελναν στο Δαφνί.

Έπεσε όμως αγωνιστικά η ΑΕΚ;

Όχι! Για οικονομικούς λόγους έπεσε!

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, ομάδα με τα χρέη της ΑΕΚ πολύ απλά ΔΕΝ θα έπαιρνε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Δεν θα γινόταν αυτή η μεσοβέζικη μπούρδα του «ναι μεν χρωστάτε τα κέρατά σας, μπορείτε όμως να παίξετε με νεαρούς και 2,5 μεταγραφές». Το ρόστερ που προέκυψε έτσι, ήταν εγγύηση ότι η ΑΕΚ θα ήταν από τα φαβορί για υποβιβασμό, όπως και έγινε.

Και φυσικά είναι ευτύχημα που ήρθαν τα πράγματα έτσι τελικά. Διότι εάν είχε σωθεί η ΑΕΚ την τελευταία στιγμή, είτε αγωνιστικά, είτε με ταρζανιές τύπου «κάνουμε τις ομάδες της Σούπερ Λίγδας 20 για να σωθεί η ιστορική ΑΕΚ», η ΑΕΚ απλά θα έπεφτε του χρόνου στα σίγουρα, είτε αγωνιστικά, είτε λόγω ακόμα μεγαλύτερων χρεών. Και αυτό διότι εκ των πραγμάτων το ρόστερ της θα αδυνάτιζε κι άλλο και θα βλέπαμε κάτι 16χρονα να τρώνε 8 από τον Γαύρο στο τηγάνι και οι Τσουκαλάδες θα άφριζαν από χαρά που πάτησαν τον πεθαμένο.

Η λύση η σωστή, είναι οικειοθελής πτώση στην –ερασιτεχνική πλέον – Γ’ κατηγορία, αποχώρηση από το ΟΑΚΑ και φιλοξενία ή στην Ριζούπολη ή στα Λιόσια και σιγά – σιγά να χτιστεί ένα νέο γήπεδο 25.000 θέσεων στην Νέα Φιλαδέλφεια στην θέση της αλάνας που άφησε με τους άστοχους χειρισμούς του το 2002 ο Γρανίτσας. Διότι πώς να το κάνουμε, ή μουρλός ή λαμόγιο που να αναλάβει τα χρέη της ΠΑΕ αυτή την στιγμή ΔΕΝ υπάρχει.

Σε 2-3 χρόνια η ΑΕΚ θα είναι εκεί που πρέπει.

Θα επιστρέψουμε και ο Γαλαξίας θα τρέμει. Θα ξαναπάμε στους"4" σε Ευρωπαϊκό κύπελλο όπως το 1976-77!(Εκτός εάν γίνει εν τω μεταξύ ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος).

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1976-77

1ος γύρος: AEK - Δυναμό Μόσχας 2-0 1-2(παρ.)
2ος γύρος:ΑΕΚ - Ντέρμπυ Κάουντυ 2-0 3-2
3ος γύρος:ΑΕΚ - Ερυθρός Αστέρας 2-0 1-3
Προημιτελικά:QPR - ΑΕΚ 3-0 0-3 (6-7 πέν.)
Ημιτελικά:Γιουβέντους - ΑΕΚ 4-1 1-0

7 σχόλια:

  1. Οτα γυρισω θα τους γ....ω
    Ετσι αδερφε,ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ στις καρδιες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ jorz21(hanuman)

      Για πάντα ρε! Θα γυρίσουμε και ο γαλαξίας θα τρέμει!

      Διαγραφή
  2. μια πολυεθνικη οβραιων, 10 μετοχοι , 5 προεδροι , καποιοι σαπορτερς , ενας πρωην που θελει κ δεν θελει και ενας αεργος οπαδος και ενας κοσμος λοβοτομημενος..

    οπου λαλουν τοσα κοκκορια δεν βλεπω ξαστερια συντομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ thomas silly

      Μόνο με βουτιά στην Γ' θα φύγουν οι βδέλλες από το σώμα της ΑΕΚάρας ώστε να γίνει σαν άλλοτε!

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ ποιήσατε μέγα λάθος εν τη αναρτήσει υμών. Διορθώνω: Θα γυρίσουμε αλλά ο γαλαξίας ήδη τρέμει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ steven

      Πολύ τρεμουλιάρης μας βγήκε ο Γαλαξίας...

      Μήπως είναι γκέη;

      Διαγραφή
    2. Όχι απλά gay. Αλλά και πτηνόφιλος, υποχρεωτικά.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...