Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Βατραχοκλή Τηγανόλαδου PhD MD, Κβαντικού Ψυχολόγου - Άραγε η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου φτάνει μέχρι το Coke ή Pepsi και τέρμα;

Αδέλφια, ζούμε σε εποχές δύσκολες, τρισκαταρεμένες και γκαστρωμένες παγκοσμίως και όπως είναι προφανές, κάθε ένας προσπαθεί να την βγάλει είτε με αλχημείες στην καλύτερη, είτε στην χειρότερη αυτοκτονώντας από ερωτική απογοήτευση. (Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι Έλληναι είμεθα λαός αγαπησιάρης και άμα αυτοκτονιάζουμε, αυτοκτονιάζουμε από ερωτική απογοήτευση και μόνον και όχι από έλλειψη τροφής και / ή στέγης).

Όπως γνωρίζετε, πέρα από το πετάλωμα Κενταύρων εκ Σειρίου και την πώληση λουκάνικων Δανίας, ασχολούμαι και με έναν μικρό εκδοτικό οίκο, (καμιά σχέση με τα μεγαθήρια των εκδόσεων Γεωργιάδη, ή Λιακόπουλου), που έχει σαν αποκλειστικό στόχο την προώθηση των συγγραμμάτων ενός πάνσοφου επιστήμονος, του Βατραχοκλέους Τηγανόλαδου, PhD MD, Κβαντικού Ψυχολόγου.

Δεδομένου ότι μπήκα σε μεγάλα έξοδα βγάζοντας τις πινακίδες για το όχημά μου (ένα καναρινί Koenigsegg) αποφάσισα να συνεχίσω την προσφορά μου στην ανθρωπότητα μέσω των εκδόσεών μου.

Οι πινακίδες στο νέο μου καναρινί Koenigsegg.

Δεδομένου ότι έχω και κάτι κονέ προς Καλαμάτα μεριά, είχα σχεδιάσει την προώθηση του νέου βιβλίου του Βατραχοκλή από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ=>ΕΔΤ=>ΔΤ=>ΜπιΜπιΣι σε λέω τζόγια μου, όπως κάνει και το ίνδαλμα μου, ο Τροϊκανός Υπουργός Κατεδάφισης του ΕΣΥ, Αδώνιδας «Πουμβούκος» Γεωργιάδας.

Ωστόσο, το πρότζεκτ της ΝΕΡΙΤ πήγε άπατο, άσε που στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που ΔΕΝ υπάρχει ψηφιακό σήμα, προσφέρθηκε ο Σπάχης Ερντογάν Καραμανλί Κουμπάρ, να δείχνει ΜΟΝΟ την παρακάτω κάρτα με μουσική υπόκρουση το «Ζινανάι γιαβρούμ ζινανάι», άνευ της δικής μου εκπομπής τηλεπωλήσεων. Οπότε...


Η κάρτα της ΕΔΤ (ΔΤ) (Yunan Kamu Banistir Dolap) που εκπέμπεται στα νησιά του  Ανατολικού Αιγαίου από την Τουρκική Δημόσια Τηλεόραση.

Αναγκαστικά, η προώθηση αυτής της βιβλιαράρας θα γίνει από αυτόν τον ιστότοπο, που έχει καταχωρηθεί από την NSA, σαν ο «1.658.124.478ος πιο επικίνδυνος ιστότοπος ανατολικά του Πέκος».

Ο λόγος λοιπόν στον Βατραχοκλή και το Βιβλίο του:


«...Συνήθως οι άνθρωποι αρέσκονται στα δίπολα. Άσπρο – Μαύρο, PC- Mac, Γαύρος – Βάζελος, Κοκακόλα – Πεπσικόλα, κ.α. για τον εξής απλό λόγο:

Βαριούνται την βάσανο της σκέψης.

Όσο πιο πολυπαραμετρική γίνεται μία κατάσταση, τόσο δυσκολότερο είναι να αποδοθεί με ένα «ναι-όχι», ή «0-1». Απαιτείται μεγαλύτερη χρήση των πόρων του συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η λεγόμενη άποψη για την «ελευθερία της βούλησης». Οι περισσότεροι αρέσκονται στην ένταξη στο στρατόπεδο που δέχεται την πλήρη ελευθερία της βούλησης, διότι είναι πιο αισιόδοξο και γκλάμουρους εν γένει ως κόνσεπτ. (Σερβοκροατικά: Σύλληψη).

Σύνθημα; «Ο άθρωπας αν έχει κάκαλα, μπορεί να τα κάνει όλα ναούμ».
Όπως το να γίνει αθάνατος, ή να κλάσει ένα σύμπαν, ή έστω να υλοποιήσει μπροστά του μία Μπολονέζ αν σφιχτεί σκληρά, αμετροεπώς και αμετανόητα.

Προφανώς η άποψη αυτή είναι για τα σκουπίδια.

Η άλλη άκρη του δίπολου που έχει ελάχιστους οπαδούς, (δεν είναι καθόλου γκλάμουρους, άσε δε που είναι και νταουνιάρικη), θεωρεί ότι είμαστε απόλυτοι δέσμιοι του γονιδιώματος μας και του περιβάλλοντός στο οποίο μεγαλώσαμε.

Το γεγονός όμως ότι και μία απειροελάχιστη ελευθερία κίνησης, όπως η επιλογή μάρκας αναψυκτικού, ανατρέπει την απόλυτη αυτή δήλωση, την κάνει ανακριβή και συνεπώς για τα σκουπίδια.

Η αλήθεια βρίσκεται (ως συνήθως) μεταξύ αυτών των δύο άκρων, εγγύτερα δε προς την δεύτερη άποψη.

Βλέπετε, το γεγονός ότι είμαστε όντα με το συγκεκριμένο χιμπατζοειδές σαρκίο, το οποίο πολλές φορές είναι ελαττωματικό (π.χ. χρόνιες ασθένειες, γενετικές ανωμαλίες) περιορίζει εκ των προτέρων τον αριθμό των επιλογών μας.

Υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που πάσχει από μικρή ηλικία από βαρύ αυτοάνοσο νόσημα (σκλήρυνση κατά πλάκας, βαριά αρθρίτιδα) να γίνει πρωταθλητής στα 110μ. εμπόδια, έστω των νήσων Βανουάτου; Όχι.

Όμως και οι εγκεφαλικές λειτουργίες μπορούν να επηρεαστούν καίρια από ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες (ψυχικές ασθένειες, θρησκευτική προπαγάνδα, «πρόσεχε μην πηδηχτείς μωρή τσουλάρα», κ.α.) με αποτέλεσμα οι πιθανές επιλογές να περιορίζονται και άλλο. Χρειάζεται σημαντική πνευματική ιπποδύναμη για να ανατρέψει κανείς σκουπίδια που διδάχτηκε στην παιδική ηλικία, αυξάνοντας τις πιθανές επιλογές συμπεριφοράς, ερχόμενος εγγύτερα στον μη εφικτό στόχο της «ελεύθερης βούλησης».

Αυτό που ονομάζουμε «ελεύθερη βούληση» είναι κάτι πάρα πολύ περιορισμένο και εξαρτάται από το εύρος των σωματικών και πνευματικών δυνατοτήτων μας κάθε συγκεκριμένη στιγμή. Σε πολλούς ανθρώπους περιορίζεται στο «Κοκακόλα ή Πέπσικόλα», διότι όλες οι άλλες επιλογές έχουν «κλειδώσει» λόγω σωματικών ή διανοητικών περιορισμών.

Ίσως το μέγιστο της «ελευθερίας της βούλησης» που μπορεί να επιτύχει ένας άνθρωπος, να είναι η συνειδητοποίηση της περιορισμένης εκ των πραγμάτων ελευθερίας που έχει.

Αλλιώς δεν έχει καμία διαφορά από τους ανθρώπους του «Θαυμαστού νέου κόσμου» του Χάξλεϊ, όπου χωρισμένοι σε 5 κατηγορίες ανάλογα με τα πνευματικά τους προσόντα, νόμιζαν ότι είναι ελεύθεροι μέσα στην σκλαβιά τους...»

Μόνο €9,99! Το θέλετε; Όχι πείτε μου, ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;;; (...Ακατάληπτες τσιρίδες...)

2 σχόλια:

  1. "Απαιτείται μεγαλύτερη χρήση των πόρων του συστήματος."

    Και έτσι καταλήγουν σε blue screen!

    "Η αλήθεια βρίσκεται (ως συνήθως) μεταξύ αυτών των δύο άκρων, εγγύτερα δε προς την δεύτερη άποψη."

    Είμαι δεσμώτης του ενός και δέσμη του απείρου.

    Αν σου άρεσε, άσε τις κόλες και πιάσε μια μπύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Reactor

      Όου δατ γουάζ χέβη. Θα πιάσω μία μπύρα με 2% αλκοόλ. (Γνωστή και ως Σουηδικό ύδωρ στους γείτονες). :D

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...