Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Syriana


Το πολυαναμενόμενο RPG του 2015: Fallout 5 New Athens. Για PC, Mac, Xbox, Ps και... Live 3D. Πάντως η Αθήνα μπορεί να αποκτήσει μεταπυρηνική εμφάνιση χωρίς να φάει ατομική μπόμπα στην κεφάλα, αρκεί να εκλεγεί ο Κασιδιάρης δήμαρχος τον Μάιο του 2014.

Tις 27 Οκτωβρίου 1962 κατά την διάρκεια της κρίσης των Σοβιετικών πυραύλων στην Κούβα, το οπλισμένο με πυρηνικά Σοβιετικό υποβρύχιο Β-59, παρ’ όλο που βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, έγινε στόχος ενός αμερικανικού στολίσκου αποτελούμενου από 11 αντιτορπιλικά και το αεροπλανοφόρο USS Randolph.

Για να αποφύγει τις βόμβες βυθού καταδύθηκε σε τέτοιο βάθος, ώστε δεν μπορούσε πλέον να έχει επαφές μέσω ασυρμάτου. Το υποβρύχιο είχε την εξουσιοδότηση να πλήξει την Φλόριντα με πυρηνικά, εάν και οι τρεις υπεύθυνοι αξιωματικοί του σκάφους, εκτιμούσαν ότι συνέτρεχε λόγος γι αυτό.

Διοικητής ήταν ο πλοίαρχος Βαλεντίν Γκριγκόριεβιτς Σαβίτσκυ, υποδιοικητής ο επίσης πλοίαρχος Βασίλι Αλεξάντροβιτς Αρχίποφ και πολιτικός κομισάριος ο Ιβαν Σεμόνοβιτς Μασλένικοφ. Βρισκόμενοι υπό βομβαρδισμό από τον αμερικανικό στολίσκο, ο Διοικητής και ο πολιτικός κομισάριος θεώρησαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει ξεσπάσει πόλεμος και όφειλαν να κάνουν το Μαϊάμι μία από χόρτα.

Όμως ο Βασίλι Αλεξάντροβιτς Αρχίποφ, αν και υποδιοικητής του σκάφους, διαφώνησε και επέβαλε την άποψη του στους άλλους δύο, αποτρέποντας την έναρξη του Γ’ παγκόσμιου πόλεμου πριν 51 χρόνια.

Και ερχόμαστε στο 2013…

Το κατεστημένο των ΗΠΑ, υπάλληλος του οποίου είναι ο νέγρος «Dubya» Μπαράκ Ομπάμα, έχει το εξής όραμα: (Ναι, υπάλληλος είναι. Και μόνο να σκεφτεί κανείς τα γραμμάτια που πρέπει κάθε πρόεδρος των ΗΠΑ να εξοφλήσει μετεκλογικά στους χρηματοδότες του, αρκεί).

Τον πλήρη έλεγχο των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής, αλλά και την διατήρηση του δολαρίου ΗΠΑ σαν μοναδικό μέσο πληρωμής αυτού του αγαθού. Το γνωστό πετρο…δόλαρο. Έτσι μετά την υποταγή του πετρελαιοφόρου Ιράκ, του γεμάτου σπάνιες γαίες και όπιο Αφγανιστάν, της Λιβύης, ήρθε η σειρά της Συρίας και αργότερα του Ιράν. Αν πετύχει το σχέδιο, η βασιλική οικογένεια των Σαούντ στην Σαουδική Αραβία θα ανατραπεί και θα αντικατασταθεί από κάποιον πιο υπάκουο σύμμαχο. Παράλληλα θα είναι και ένας καλός τρόπος να περικυκλωθεί περαιτέρω η Ρωσία και να στριμωχτεί η Κίνα.

Προφανώς και οι ΗΠΑ δεν δεκάρα τσακιστή για το αν και από ποιούς οι Σύροι πολίτες ψεκάζονται με αέριο Σαρίν. Αυτό έλειπε κιόλας να ασχολούνται με ένα μάτσο «sand niggers» Και αν κάποα εκατομμύρια «sand niggers» πάνε πρόσφυγες στην ΕΕ, ακόμα καλύτερα, αποσταθεροποιούμε και αυτούς τους θολοκουλτουριάρηδες τους Ευρωπαίους. Οι «ανθρωπιστικές» παπαριές που εκτοξεύονται από τις ΗΠΑ και άλλους είναι για μικρά παιδιά ή χρήσιμους ηλίθιους. Άλλωστε η εκστρατεία του Ιράκ του 2003 για να καταστραφούν τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ, δεν είναι τόσο μακριά.

Και τώρα σκέφτεται κανείς:

Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας και της Κίνας φτάνει για να κάνει όχι μόνο τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά όλον τον πλανήτη παρανάλωμα του πυρός πολλές φορές.

Άραγε το κατεστημένο των ΗΠΑ θεωρεί ότι η Ρωσία και η Κίνα είναι γεμάτη συνετούς Αρχίπωφ που δεν θα αντιδράσουν εν θερμώ αν παραστριμωχτούν;

Ή η απληστία τους είναι τόσο μεγάλη πια, που δεν βλέπουν τίποτα μπροστά τους, πέρα από την λύσσα τους για περισσότερα αγαθά που θα τους φέρουν την πολυπόθητη «ασφάλεια»; (Που δυστυχώς δεν υπάρχει. Το μόνο ασφαλές για τους ανθρώπους είναι ο σωματικός θάνατος).

Νομίζω ισχύει το δεύτερο. Ο μηχανισμός δουλεύει ως εξής:

Φόβος του θανάτου => αναζήτηση της ασφάλειας με κάθε τρόπο => ο μόνος γνωστός τρόπος επίτευξης κάποιας ασφάλειας είναι η συσσώρευση υλικών αγαθών => ασύνορη και αχαλίνωτη απληστία => πατάμε επί πτωμάτων ώστε να συσσωρεύσουμε περισσότερα υλικά αγαθά => Στα παπάρια μας αν ο γείτονας ψοφήσει ή υποφέρει εξ αιτίας μας => Την πάτησες μαλάκα, σε δρεπάνιασε ο Χάρων.

Κατά συνέπεια, ο μόνος τρόπος να μην αυτοκαταστραφεί η ανθρωπότητα, είτε εντυπωσιακά με πυρηνικό πόλεμο, είτε λιγότερο εντυπωσιακά καταστρέφοντας το περιβάλλον της, είναι να αλλάξει μυαλά.

Και αν οι περισσότεροι μπορεί να παθαίνουν πλάκα με την κυνική θεώρησή μου, «ο θάνατος είναι τόσο φυσικός και αναπόφευκτος όσο το επόμενο χέσιμο», ίσως πρέπει να βρούμε μια πιο ροζέ διατύπωση που θα την ασπαστούν όλοι, μπας και...

12 σχόλια:

  1. Μπα μπα μπα, αρχίσαμε τις αισιοδοξίες λουκανικοπώλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Προφέτα

      Ακολουτήστε με και το ουρανό τα γκίνει πιο γκαλανό! ;D

      Διαγραφή
  2. μα.. η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! ετσι δεν είναι; :)
    σοβαρά εκφραζόμενη τώρα [όσο γίνεται σοβαρά δλδ] το μόνο ίσο [και όχι μονάχα ανθρώπινο] δικαίωμα είναι το δικαίωμα στο θάνατο -αλλά μπορεί και να κάνω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Rodia

      Λάθος κάνετε. Θα το φορολογήσει το Στουρνάρ' για να ρίξει τον ΦΠΑ του παστελιού που αρέσει στον κ.κ. Τόμσεν - Σαβαώθ στο 5%.

      Διαγραφή
  3. πιθανο σεναριο αλλα νομιζω εκτος πραγματικοτητας το να προκληθει κατι πιο σοβαρο παρα μια επιθεση με πυραυλους στη συρια απτη συμμαχια ηπα και σια. σιγα μην κλα η ρωσσια και η κινα.... αν θελουν και μπορουν να τους δω να κουνιουνται... διπολο ή τριπολο κατ'ευφημισμον. το μιλιταριστικο κατεστημενο του πλανητη ετοιμαζεται για εισπραξη..

    ρε λονγκ λιβ ροατσηζ λεμεεε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ κουκαρατσας

      Χοντρή κονόμα. Λες να μας βομβαρδίσουν και εμάς οι ΗΠΑ για να ανθρωπιστικούς λόγους;

      Διαγραφή
    2. αγαπητέ πεταλωτά, σόρρυ που επεμβαίνω αλλά.. αν μας βομβαρδίσουν θα είναι για λόγους οικονομίας.. να βγούν τζάμπα τα πετρέλαια και τα αέρια στον αφρό.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει και το δολοφονικό fracking γι αυτή τη δουλειά όπως λέει και ο skipper! :D
      http://anotherskipper.blogspot.gr/2013/03/blog-post_28.html

      Διαγραφή
  4. Η μεταμόσχευση εγκεφάλου όμως απέχει αιώνες ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι ο Αινστάιν είχε προφητεύσει ορθά την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους ως εξής: δεν ξέρω με τι όπλα θα γίνει ο Γ' ΠΠ αλλά ξέρω ότι ο Δ' ΠΠ θα γίνει με πέτρες. Αν σε αυτό προσθέσεις αρκετές μεζούρες της ανθρωπίνου βλακείας για την οποίαν ομοίως είχε λάβει θέση συνειδητοποιείς ότι νομοτελειακά θα γίνει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...