Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΕ: Ένα Γαλλικό ανέκδοτο με Βέλγους.


Ο Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω είπε το εξής αληθές:

"Αν θέλεις να πεις την αλήθεια στους ανθρώπους, θα πρέπει να τους κάνεις να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν".

Βλέπετε, η αλήθεια είναι κατά κανόνα είτε άβολη, είτε σκληρή, είτε βαρετή, ή ακόμα χειρότερα, όλα τα προηγούμενα μαζί.

Κάποια στιγμή, ένας μεγαλόσχημος Βέλγος είχε κάνει την εξής δήλωση:

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτή τη στιγμή ένας οικονομικός γίγαντας, ένας πολιτικός νάνος κι ένα στρατιωτικό σκουλήκι".

Η αλλιώς, δεδομένου ότι η έδρα της ΕΕ είναι στις Βρυξέλλες και οι Γάλλοι έχουν ανέκδοτα για τους Βέλγους όπως εμείς για τους Πόντιους, η ΕΕ είναι Γαλλικό ανέκδοτο με Βέλγους. Ταιριάζει και με το γεγονός ότι τον αφορισμό για την ΕΕ τον έκανε... Βέλγος!

Γιατί λοιπόν είναι η ΕΕ με τη σημερινή μορφή της ανέκδοτο;

1) Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν έχει κάποια ουσιαστική εξουσία. Μία ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ Κομισιόν λύνει και δένει, ή ακριβέστερα προνοεί αποκλειστικά για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των μεγάλων οικονομικών ομίλων. Οι πολίτες σαν μόνο κέρδος έχουν την ευκολία μετακίνησης εντός ΕΕ, εκτός εάν είναι Βούλγαροι, Πολωνοί ή Ρουμάνοι που θέλουν να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

2) Δεδομένου ότι η Κομισιόν ασκεί δικτατορική εξουσία, η ΕΕ ΔΕΝ είναι ούτε ομοσπονδία, ούτε συνομοσπονδία. Είναι ένα κλαμπ όπου οι ισχυρότεροι (είτε χώρες, είτε επιχειρήσεις) σφαλιαρίζουν τους πιο αδύναμους.
Και τα σκυλιά δεμένα.

3) Παρ' όλη την οικονομική της δύναμη, άγεται και φέρεται σαν σκυλάκι κανίς από τις επιταγές των παρακμάζοντων ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ουκρανική κρίση, όπου το κόστος του εμπάργκο το ανέλαβαν εξ' ολοκλήρου οι Ευρωπαϊκές χώρες που εξήγαγαν τρόφιμα στη Ρωσία και μετά από αυτό έχασαν τη συγκεκριμένη αγορά. ΟΙ ΗΠΑ κατάφεραν με αυτό να χτυπήσουν με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια.
Και η Ρωσία βρέθηκε σε δύσκολη θέση και η ΕΕ ζημιώθηκε οικονομικά. Αν νομίζετε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την ευημερία των Ευρωπαίων μάλλον είσθε αφελείς. Η ΕΕ ΔΕΝ χρειάζεται το ΝΑΤΟ για να "προστατευτεί" από τη Ρωσία. Αν σφίξουν τα γάλατα, οι πυρηνικές κεφαλές της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αρκούν για να κάνουν τη Ρωσία γυαλί. Το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο ύπαρξης και αν η ΕΕ δεν απεμπλακεί, δεν πρόκειται να ωριμάσει ΠΟΤΕ.

Εν κατακλείδι:

Για να πάψει η ΕΕ να είναι Γαλλικό ανέκδοτο με Βέλγους, (Ή Ελληνικό ανέκδοτο με Πόντιους που ζουν στις Βρυξέλλες), πρέπει:

1. Να γίνει η ΕΕ πλήρης ομοσπονδία ή συνομοσπονδία με ΟΛΑ τα όργανα να είναι αιρετά από την αγνή, αθώα, άσπιλη, αμόλυντη, άβγαλτη, αμούστακη και αειπαρθένα (από τα αυτιά) Ευρωπλέμπα των λαών της Ευρώπης.

2. Τα σύνορα των χωρών - περιφερειών κλπ. μένουν ως έχουν και δεν κατασκευάζονται περιφέρεις - τέρατα με λίγο Δανία, λίγο Σουηδία, λίγο Γερμανία και λίγο Ολλανδία, ώστε δολίως να εξασφαλιστεί κάποιου είδους "ενότητα". (Υποτίθεται ότι αν φτιαχτούν περιφέρεις - πάτσουορκ, δεν θα είναι δυνατή η διάλυση της ΕΕ με επιστροφή στα έθνη κράτη).
Αν η πλέμπα δεν περνάει καλύτερα από ότι επί εθνών - κρατών το οικοδόμημα "ΕΕ" θα καταρρεύσει ούτως ή άλλως.

3. Να μην παίρνονται αποφάσεις που ευνοούν επιχειρήσεις ορισμένων ισχυρών χωρών (συνήθως Γερμανικές) εις βάρος των πληθυσμιακά μικρότερων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πως η Ελλάδα (αλλά και η Σουηδία) υποχρεώθηκαν να μειώσουν την παραγωγή ζαχαρότευτλων και ζάχαρης προς όφελος τελικά των Γερμανών! Υποτίθεται η ΕΕ παρήγαγε υπερβολικά πολλή ζάχαρη και έπρεπε να γίνει περιορισμός της παραγωγής. Ποιος πλήρωσε; Οι μαλάκες κατά τα γνωστά. Πρέπει να υπάρχουν οι σχετικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, που θα εξασφαλίζουν αντικειμενικότητα και ισότητα.

4. Να αποχωρήσουν οι Ευρωπαϊκές χώρες από το ΝΑΤΟ. Δεν χρειάζονται πλέον τον παρηκμασμένο Μπάρμπα - Σαμ. Όπλα έχουν να φάνε και οι κότες. Το ΝΑΤΟ πλέον υπάρχει απλά και μόνο για να προωθεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και για να διατηρούνται οι Ευρωπαίοι σε ρόλο λούστρου του μπαρμπα -Σαμ.

Θα γίνουν όλα αυτά;

Κατά πάση πιθανότητα όχι.

Πολύ πιο πιθανό είναι να προκύψει τελικά σύγκρουση του ΝΑΤΟ με όλους τους άλλους (Ρωσία, Κίνα, Ινδία κλπ. ) που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος.

Δυστυχώς, δεδομένης της άπειρης ανθρώπινης βλακείας που προέρχεται από την άμετρη ανθρώπινη απληστία, η οποία με τη σειρά της έχει τις ρίζες της στη γνώση των ανθρώπων για το αναπόφευκτο του θανάτου, το προηγούμενο μοιάζει πιθανότερο.

Τουλάχιστον, ελπίζω όταν σε 24.895 χρόνια από σήμερα επισκεφθούν τη γη εξωγήινοι κατσαριδόμορφοι αρχαιολόγοι, να μη νομίσουν ότι ο Φλωρινιώτης ήταν Βασιλιάς της Βαλκανικής, με όλα αυτά τα χρυσά και λαμέ που είχε στην κατοχή του. Χεχ.

17 σχόλια:

  1. Ναι μωρέ, γιατί κι εδώ που είναι αιρετή η κυβέρνηση, έχουμε δει χαΐρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Darthiir the Abban

      Κάτσε ρε τώρα, τι προτιμάς;
      Την καράφλα του Παττακού ή τις ΒΥΖΑΡΕΣ της κοσμετολόγου που ορκίστικε χθες; Α; :D

      Όπως και να έχει, Δημοκρατία με πολίτες χωρίς μόρφωση, ενημέρωση και κυρίως ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ δεν λειτουργεί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διάφορες ελίτ κοιτάζουν να σαμποτάρουν την κριτική ικανότητα των πληβείων μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος και να ελέγχουν την πληροφόρηση. Από μόρφωση... Ε, αρκούν οι δεξιότητες ώστε να ρολάρει το σύστημα. Δυστυχώς.

      Διαγραφή
    2. Να σου πω, με τη μορφή που έχει πάρει σήμερα η δημοκρατία, πραγματικά αμφιβάλω αναρκεί η μορφωση για να δουλέψει "δημοκρατικά" το σύστημα :p
      Πέραν αυτών, εγώ απλά τόνισα ότι το "αιρετός" δεν είναι ικανό να κάνει τη διαφορά. Και αιρετοί να ήταν, πάλι οι ίδιοι, ή παρόμοιοι θα ήταν!

      Διαγραφή
    3. @ Darthiir the Abban

      Πάνω από τη μόρφωση, η κριτική ικανότητα. Ακόμα πιο σπάνια από την κοινή (;) λογική! ;)

      Διαγραφή
  2. Το οτι η ΕΕ θα μας τελειωσει, το θεωρω σιγουρο. Ελπιζω μονο να μην τελειωσει με αιματοκυλισμα.

    Μικρη αντιρρηση για το (3). Οπως σιγουρα ξερεις, η ΕΕ ειναι ανατολιτικο παζαρι. Οι σουηδοι εχασαν την ζαχαρη τους για χαρη των γερμανων αλλά σε αντάλλαγμα επιτρεπεται στους ψαραδες τους να ξεκοιλιαζουν ανενοχλητοι την Βαλτικη.

    Γι. αυτο και ολοι οι νόμοι της ΕΕ ειναι για τα μπαζα. Οσο τιμιος και δικαιος να ειναι ενας νόμος, παντα θα ευνοει καποιον και θα περιοριζει καποιον άλλο (αλλιως τι τον χρειαζομαστε τον νόμο; ).

    Οταν όλοι οσοι "αδικουνται" απο τον νομο, απαιτουν και παιρνουν αντισταθμιστικα ανταλλαγματα (θα ευνοησω τα γεωργικα σου για να ευνοησεις τα ορυκτα μου), τοτε κανενας νομος δεν εχει καμμια χρησιμοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Jolly Roger

      Πρόσεξε: Τη μολυσμένη Βαλτική όπου τα ψάρια έχουν διοξίνες και τα θαλασσοπούλια δυσκολεύονται να αποκτήσουν απογόνους, διότι των κέλυφος των αυγών τους έχει αδυνατίσει λόγω της μόλυνσης! Ο σολομός Βαλτικής (όχι του Ατλαντικού) έχει τόσες διοξίνες που έχει απαγορευθεί η εξαγωγή του στην ΕΕ. Όμως μα έτσι, μα αλλιώς βρίσκει τον δρόμο του σε Δανία, Γερμανία, Γαλλία κλπ. Ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσεις τον σολομό Βαλτικής από αυτόν του Ατλαντικού, είναι το ξεπλυμένο χρώμα του σε σχέση με το ζωηρό ροζ - πορτοκαλί του άλλου.

      Διαγραφή
  3. "Αν σφίξουν τα γάλατα, οι πυρηνικές κεφαλές της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αρκούν για να κάνουν τη Ρωσία γυαλί."...ερχμ..συμφωνα με τα ουικια τουλάχιστο ο φίλος και αρκουδιάρης Πούτιν έχει στη διαθέση του *τριπλάσιο* αριθμό ενεργών πυρηνικών κεφαλών από αυτές που έχουν οι αγγλία και η γαλλία μαζί. Οπότε, όπως λεει και θρυλικός Λιακό...στον Πούτιν πουτινιές; :|

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ foggfileas

      Κοίτα, αρκεί το 25% του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ ή της Ρωσίας για να εξαφανιστεί η ζωή στη γη. Οπότε αν στόχος είναι να γίνει η Ρωσία γυαλί, οι Γαλλοαγγλικές κεφαλές φτάνουν και περισσεύουν. Όχι ότι ο υπόλοιπος πλανήτης και ειδικά η παγκόσμια γεωργία θα μείνει ανεπηρέαστη αν γίνει "γυαλί" η Ευρασία... Η ανθρώπινη μαλακία σε όλο της μεγαλείο. Το παγκόσμιο απόθεμα των πυρηνικών όπλων φτάνει για να εξαφανίσει τη ζωή στη γη κάμποσες φορές...

      Διαγραφή
  4. φιλτατε,

    κατσαριδομορφοι αρχαιολογοι ; αυτο με χαροποιει αφανταστα ! αλλος ενας πιθηκομορφος (με το συμπαθιο.. νοου οφενς μεν'τ) παραδεχεται την ανωτεροτητα των συμπαθων εντομων.. αληθεια πιστευτε, οτι η ζωη θα εξελιχθει με κυριαρχο ειδος την κατσαρις ;

    (δεδομενος ο αφανισμους του εξελιγμενου πίθηκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ κουκαρατσας

      Τα λόγια σας μου δίδουν μεγάλην αισιοδοξίαν, διότι πλέον θεωρώ δεδομένο ότι οι εξωγήινοι κατσαριδόμορφοι αρχαιολόγοι θα έχουν την νοημοσύνην να μην μπερδευτούν με τα χρυσά και τα λαμέ τω Φλωρινιώτη!

      Διαγραφή
  5. Θα δούμε και καμιά μεγάλη οικονομική ένωση μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ όπως πάει, να έχουν ακόμα μεγαλύτερο πάτημα οι ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Πρόεδρος Α.Π.Ι.

      Να σε πω, τέτοιοι χέστηδες που είμεθα εμείς οι Ευρωπαίοι, μάλλον καλά μας κάνουν! Χεχ.

      Διαγραφή
  6. Σοκ!
    Ζούμε σε τέτοια Ευρώπη; Μα τα κανάλια και οι πολιτικοί μας λένε άλλα.
    Σοκ!

    Βεβαίως και αναφύεται ένα θεμελιώδες ερώτημα: εμπιστευόμαστε την Ευρώπη (ήτοι Γερμανία, Ευρωκυνοβούλιο κλπ) να κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες;
    Απάντηση: γγγγγγγγ.... χχχχχχχχχχχχχχχ...... (έμφραγμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hades

      Ναι ρε, θα κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η κρίση στην Ουκρανία να κλιμακωθεί στον Γ' παγκόσμιο πόλεμο! Είναι μάστορες της διπλωματίας!

      Διαγραφή
  7. Φίλε μου παλιέ και αγαπημένε ,φίλε μου από την εποχή της μαρμότας και τέλος φίλε μου λουκανικοπώλα...
    ...δέχομαι υβρεις και απειλές υπό μεταμφιεσμένα νεφελίμ εις το βλόνγκ μου...σπέυδε ινα συμπαρασταθείς μου....εις χειρίστην περιπτώσιν ξέρε ο,τι τον καπνό τον έκοψα έτσι να μου φέρνεις τσιγάρα απλά....α και που και πού φέρνε μου και καμιά εφημερίδα εκεί οπου θα ψάχνω για καλαμπόκι εις τας αυλάς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον ειμεθα ανηλικοι, αν και η Ευρωπη διαφημίζεται ως.. γηραιά ήπειρος!
    Οπως τα είπε και ο [προτεστάντης;] Καντ «..ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας παραμένει ευχαρίστως σε κατάσταση ανήλικου σε όλη της τη ζωή, πολύ καιρό μετά η φύση την έχει απελευθερώσει από την εξωτερική καθοδήγηση. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους είναι τόσο εύκολο για τους άλλους να επιβληθούν ως κηδεμόνες. Είναι τόσο άνετα να είναι κανείς ανήλικος! Αν έχω ένα βιβλίο που σκέφτεται για μένα, έναν ιερέα που ενεργεί ως συνείδησή μου, έναν γιατρό που συνταγογραφεί τη διατροφή μου -και ούτω καθεξής- τότε δεν έχω καμία ανάγκη να ασκήσω τον εαυτό μου. Δεν έχω καμία ανάγκη να σκεφτώ, αν μπορώ μόνο να πληρώνω. 'Αλλοι θα ασχοληθούν με τη δυσάρεστη επιχείρηση αντί για μένα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Rodia

      Έλα γειά σου! Επιχείρημα μουλά στη Σουηδία: "Το Ισλαμ (είναι κεγαμό επειδής) μας λέει τι να κάνουμε από την κούνια μέχρι τον τάφο".

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...