Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Κλεινόν Άστυ αι Ιεραί +Παντόφλαι+ του +Ριχάρδου+ +Δώκινς+.


Αι Ιεραί Παντόφλαι του Ριχάρδου Δώκινς. Προσέξτε τους ορθολογιστικούς προβολείς νυκτός που διαλύουν το σκότος της άγνοιας.

"Επί τη ευκαιρία της επισκέψεως του +Πάπα+ των απανταχού της οικουμένης Άθεων +Ριχάρδιου Δωκίνσιου του Α'+ στο Κλεινόν Άστυ των Αθηνών, αι +Ιεραί+ +Παντόφλαι+ του +Ποντίφικος+ θα εκτεθούν για λαϊκό προσκύνημα στον Αθεϊστικό Ναό τού Όσιου +Καρόλου+ του Σκεπτικορθολογιστή του μυροβλήτη.".

Πηγή: Πρακτορείο ειδήσεων Γιουνάν Ιζμίρ Ντονέρ.

Βρίσκετε το ανωτέρω ειδησάριον υπερβολικό;

Βρίσκετε ότι είναι σούπερ τραβηγμένο;

Ή μήπως βρίσκετε ότι έχει κάποιο κόκκο αλήθειας;

Αν νομίζετε το τρίτο καλώς νομίζετε.

Και δεν το λέω εγώ.

Το λέει και ο καταξιωμένος Διδάκτωρ Ιατρός, Κβαντικός Ψυχολόγος Phd MD και ερευνητής Βατραχοκλής Τηγανόλαδος!

Που οι ελεεινοί Εβραίοι που μισούν εμάς τους Έλληνες γιατί την έχουμε μεγαλύτερη (κλαψ, μπουά, οδύρμ, σπαράγμ, δεινοπάθ, κλαψομούν, θέλουμε τη μαμά μας εμείς οι γενναίοι γιατί χεζόμεθα) του έχουν στερήσει 7 βραβεία Νομπέλ, 2 Όσκαρ, 3 Χρυσούς Φοίνικες, 1 Μουντιάλ με την Εθνική Ελλάδος το 2014 (Ήταν ο ψυχολόγος της ομοσπονδίας), αλλά και 3 Χρυσές Σφαίρες (στο Δόξα Πατρί).

Αλλά ας δώσω εγώ ο ταπεινός ιστολόγος τον λόγο στον γίγαντα Βατραχοκλή:

"Μπουένας τάρδες καμπρόνες.

Η θρησκεία, ή αν θέλετε οι θρησκείες, μια και υπήρξαν, υπάρχουν και ατυχώς για τους ορθολογιστάς θα συνεχίσουν να υπάρχουν για αρκετό καιρό ακόμα, είναι άπλά άλλη μία εκδήλωση του ανθρώπινου είδους.

Να, σαν τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, τη μουσική, την αρχιτεκτονική, το ποδόσφαιρο, τη μαγειρική, το σεξ, τις παρτούζες, τη μηχανική και τις πλαστικές καρέκλες που πουλάνε εν Ελλάδι κυρίως Αθίγγανοι, ωστόσο έχουν μολύνει το σύνολο του πλανήτη.

Εν ολίγοις, οι θρησκείες παντός είδους είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα.

Ο άνθρωπος ένιωσε μοναξιά και γι αυτό δημιούργησε τους θεούς του.

Ο άνθρωπος δεν ήξερε πώς να εξηγήσει τη λειτουργία των πραγμάτων στο πολλές φορές εχθρικό περιβάλλον του και φαντάστηκε αόρατες γιγαντιαίες εκδοχές του εαυτού του, που έλυναν και έδεναν πάνω στην επίπεδη γη και τον ουράνιο θόλο.

Ο άνθρωπος φοβόταν και τον θάνατο. Κατά κανόνα νοσταλγούσε την εποχή που ο μπαμπάς και η μαμά του κάλυπταν όλες τις ανάγκες. Έπλασε ουράνιους Μπαμπαδες και Μαμάδες που θα τον ξαναέπαιρναν στις αγκάλες τους όταν πέθαινε.

Ο άρχοντας κατάλαβε ότι αν ήθελε να μαζέψει καλύτερα τους διάφορους ρέμπελους που επιβουλεύονταν τα πλούτη του, (και το λαρύγγι του) έπρεπε να τους απειλήσει με αόρατους επουράνιους Μπαμπάδες και Μαμάδες.

Θα έλεγα ότι συμφωνώ με όσους εκτιμούν ότι ο κατ' ουσίαν διεθνιστικός - κομμουνιστικός - κοινοβιακός χριστιανισμός της φτωχολογιάς πέθανε από τη στιγμή που έγινε επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη θέση της λατρείας του Sol Invictus.

Τα χρόνια πέρασαν, η επιστήμη προόδευσε, τα ποτάμια οι αέρηδες, τα αστραπόβροντα, οι σεισμοί και τα ουράνια σώματα έπαψαν να είναι θεοί.

Σταμάτησαν να υπάρχουν θρησκείες;

Προφανώς όχι.

Ο φόβος του θανάτου είναι πολύ μεγάλος. Και η δυσκολίες μίας ζωής με λίγες στιγμές ευτυχίες και περίσσεια στεναχώριας, κάνουν τους ανθρώπους να ψάχνουν κάποιο δεκανίκι.

Αυτό το δεκανίκι είχε, έχει και θα έχει διάφορα ονόματα.

Με την παρακμή του Χριστιανισμού, διάφορα νέα υποκατάστατα τύπου new age εμφανίστηκαν. Στην εποχή που αρχίσαμε να εξερευνούμε το διάστημα εμφανίστηκαν και οι πρώτοι άνθρωποι που περιμένουν να τους σώσουν οι... εξωγήινοι. Οι νεράιδες και τα ξωτικά έγιναν... εξωγήινοι. Πολύ θα ήθελα να δω τι μας έχει για μετά η ανθρώπινη ανασφάλεια και βλακεία. Ίσως τη λατρεία των κουώρκ (quarks) των +Ιερών+, εάν η σίγουρη λόγω της φύσεως μας αυτοκαταστροφή δεν έρθεί νωρίτερα.

Ωστόσο μία μειονότητα ορθολογιστών ανθρώπων, που έχει την ψυχική αντοχή να αποδέχεται τον θάνατο σαν κάτι φυσικό και αναπόφευκτο όσο το επόμενο χέσιμο, είναι πλέον άθρησκη ή άθεη εάν προτιμάτε. Δεν ασχολείται με τις θρησκείες, οι δε πιο επιθετικοί από αυτούς λοιδορούν τους θρησκευόμενους για την χρήση των πνευματικών δεκανικιών τους.

Δεν είμαι υπέρ της λοιδορίας των θρησκευόμενων, διότι είναι σαν να λοιδορείς κάποιον που χρειάζεται μπαστούνι για να περπατήσει.

Μπορεί όμως κανείς να λοιδορεί και να καταγγέλλει το σύστημα καθ' αυτό, αλλά και τους ανθρώπους εκείνους, που χρησιμοποιώντας το, εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους.

Όμως..

Και οι άθεοι / άθρησκοι /αγνωστικιστές είναι και αυτοί ανθρώπινα όντα.

Γουστάρουν λύσεις εύκολες και χωρίς τη βάσανο της σκέψης.

Γουστάρουν σέντερ φορ που να σκίζει δίχτυα.

Γουστάρουν σέντερ που να σπάει μπασκέτες.

Γουστάρουν Ράμπο, Ρόκυ, Σβαρτσενέγκερ, Σούπερμαν.

Γουστάρουν γαμάτους quarterbacks που πασάρουν σε εξ ίσου γαμάτους wide receivers που  κάνουν touchdown με Αργείτικο πεπόνι (ΗΠΑ).

Γουστάρουν ροκ σταρς βρε αδελφέ, γουστάρουν οπαδιλίκι, γουστάρουν ΕΙΔΩΛΑ που κάνουν ό,τι αυτοί δεν μπορούν να κάνουν.

Επίσης γουστάρουν να ανήκουν σε ομάδα με άτομα που έχουν ίδιες ιδέες και σκέψεις.

Και τσουπ!

Να 'σου κάτι σαχλαμάρες τύπου "εκκλησίες άθεων" στις ΗΠΑ..

Οπότε, μη παραξενευτείτε από την ειδωλοποίηση του Ριχάρδου Δώκινς. Είναι μέρος (δυστυχώς ακόμα) της ανθρώπινης φύσης.

Δεν αναμένω προσκύνημα Α-πιστων στις παντόφλες του, αλλά σίγουρα αναμένω ζήτηση αυτογράφων, ή προσπάθεια αρπαγής τούφας από τα μαλλιά του.

Αναμένω όχι Ρουβίτσες, αλλά ισως... Ντοκινίτσες.

Το ανθρώπινο είδος έχει πάρα, μα πάρα πολλά ψωμιά να φάει ακόμα, μέχρι να γίνει είδος ορθολογικόν".

11 σχόλια:

  1. φιλαρα εχω οριτζιναλ οστα Δαρβινου θες; για σενα μονο 3.000.000 Περιστερες...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Demetrios Georgalas

      Καλέ τζάμπα! Τρίχες γενειάδας για φυλαχτό έχεις; :D

      Διαγραφή
  2. - Και τώρα, αποκλειστικά εδώ στην εκκλησία των άθεων, θα μας μιλήσει ο αντιπρόσωπος του ανύπαρκτου θεού. Ένα χειροκρότημα παρακαλώ για το quark. Πείτε μας αγαπητό quark τις σκέψεις σας......

    Μόνο Σουβλακέας ρε!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...έδωσε και συνέντευξη μέσω... ερημίτη μοναχού (sic) . Αντε και "Ερημίτης Live -TV " σύντομα http://www.pentapostagma.gr/2013/09/sunenteuxi-erimiti-monahou-pou-zei-stin-erimo-tou-agiou-orous.html#at_pco=smlwn-1.0&at_si=5566ced5194ea3f9&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=1

      Διαγραφή
  3. Κατ'αρχήν μήπως έχεις ξεχάσει έναν βασικό τίτλο του Βατραχοκλή; Ελληνολόγος;
    Νταξει, έδωσες ρέστα. Όχι μόνο με το ύφος αλλά και με το υποφώσκον σφάξιμο με το μπαμπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορθον, αλλα τουλάχιστον ο Δοκινς υπάρχει!!
    :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Zaphod

      Ε, του κιορατά, αόρατος Ποντίφικας, ούτε στα πονήματα του Ντάγκλας Άνταμς! :D

      Διαγραφή
  5. Δεν παίζει τουλάχιστον ακόμα. Μόνο όταν περάσει από δυο - τρεις γεννιές μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο είδος θρησκείας - λατρείας του άθεου θεού χώρια που ο Ντώκινς δεν είναι Έλλην με Ελ γονίδια εκτός και αν βρούμε τον προ προ προπάππου του να είναι από την άνω Μουσουνίτσα τρίτος ξάδελφος του Αθανάσιου Διάκου! Πάντως οι ιερές παντόφλες έχουν πολύ πέραση, θέλω και εγώ μερικές για την συλλογή μου. Ανταλλάσω γνήσια πασούμια οσίου Παχωμίου (τα έχω διπλά σε άριστη κατάσταση) με σαγιονάρα Εφραίμ ή σανδάλια Παφνουτίου έστω ελαφρά μεταχειρισμένες. Δεκτές μόνο σοβαρές προσφορές, πληροφορίες 699ΧΧΧΧΧΧΧ. Δείτε και εδώ συλλογή από παντόφλες σε πλοίο της γραμμής (μία δεν φτάνει):
    http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=55609&Itemid=188
    http://www.kefalonitikanea.gr/2013/12/blog-post_5950.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ptomas

      Βρε καλά τα παντοφλέτα, αλλά χωρίς προβολείς νυκτός δε λέει.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...