Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Fake News FTW (Θεέ μου οι ΗΠΑ είναι μία μπανανία όπου ο Πούτιν ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις).


Είναι πραγματικά αστείο που τον τελευταίο καιρό έχει εξαπολυθεί από τα συστημικά ΜΜΕ μία εκστρατεία για να «σώσει» την πλέμπα από τις λεγόμενες «ψεύτικες ειδήσεις».

Διότι ως γνωστόν τα ΜΜΕ εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι τα συμφέροντα της πλέμπας.

Α) Εάν είναι ιδιωτικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη-ων τους.

Β) Εάν είναι κρατικά συνήθως εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Παρένθεση: Το (Β) εξηγεί και τη λύσσα της ΝΔ εναντίον των κρατικών ΜΜΕ όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, βλέπετε τα ιδιωτικά ΜΜΕ υπηρετούν τα ίδια αφεντικά που υπηρετεί και αυτή.

Το μόνο που μπορεί να περιμένει η πλέμπα από τα ΜΜΕ πέρα από τη χειραγώγηση, είναι η πλύση εγκεφάλου, για την αγορά συνήθως άχρηστων καταναλωτικών προϊόντων, που λόγω του planned obsolescence καταλήγουν στη χωματερή μία ώρα αρχύτερα.

Διάολε, αν ο κόσμος δεν αγοράζει σκατά συνέχεια, ο καπιταλισμός θα χάσει την ισορροπία του ποδηλάτη που για να διατηρηθεί χρειάζεται αέναη κίνηση (ορθότερα «ανάπτυξη») και τότε θα γίνει το μπραφ που θα κάνει το crash του 2008 να μοιάζει με παιδική χαρά.

Γιατί λοιπόν τόση λύσσα από τα συστημικά ΜΜΕ μήπως και η πλέμπα δεν «φάει» τη σωστή προπαγάνδα, από τη στιγμή που φαίνεται να είναι κυρίαρχα;

Έλα όμως που ΔΕΝ είναι πλέον κυρίαρχα.

Όπως είπε ο μακαρίτης Ουμπέρτο Έκο, το διαδίκτυο μετέφερε τον κάθε άσχετο αμόρφωτο / ημιμαθή παπάρα καφενόβιο, από το κοινό του καφενείου, στο σύνολο του ανθρώπινου πληθυσμού που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το τι θρησκόληπτοι παπάρες, τι οπαδοί της επίπεδης γης, τι ναζιστές, τι σεξουαλικώς περίεργοι (για να το θέσω ευγενικά), τι, τι, τι… απέκτησαν παγκόσμιο βήμα, δεν περιγράφεται.

Διάολε οι ημιμαθείς εμπαθείς παπάρες είναι η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Όμως υπάρχει και ένα σημαντικό κομμάτι που και μυαλό διαθέτει και μόρφωση διαθέτει και άποψη ενοχλητική για το στάτους κβο διαθέτει.

Αν και μειοψηφικό αυτό το ρεύμα είναι επικίνδυνο αν αφεθεί να δράσει ελεύθερα.

Διάολε, αν έχεις το πεπόνι και το μαχαίρι και θέλεις να τα διατηρήσεις, δεν κάνεις την παραμικρή παραχώρηση.

Θέλεις διαιτησία 100-0 και τον αντίπαλο με 9 παίκτες. Και αν δεν πιάσει αυτό θες και πρωτάθλημα στα χαρτιά όπως ο θρήνος του Κόκκαλη το 2008. (Η μαγκιά του Πειραιώς μη χέσω).

Άρα η «εξήγηση» του πραγματικού μηνύματος των συστημικών ΜΜΕ είναι απλή:

Ότι δεν έρχεται από τα mainstream ΜΜΕ είναι fake news και όσοι τα εκφράζουν είναι εγκληματίες χρήζοντες εγκλεισμού στο Γκουαντάναμο ή άλλο θέρετρο διακοπών.

Και μια που αναφέραμε το όνομα της βάσης των ΗΠΑ στην Κούβα, ας πούμε και δυο λόγια για αυτή τη μπούρδα που προβάλουν κυρίως συμπαθούντες το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, ότι δλδ. η Ρωσία αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ εγκαθιστώντας έναν πρόεδρο που έκρινε ότι δεν θα συνέχιζε την πολιτική που θα οδηγήσει στον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Κίνας – Ρωσίας (χονδρικά).

Ας πούμε με πινελιές ορισμένα πράγματα.

1. Οι ΗΠΑ βρίσκονται μεν σε πορεία παρακμής, αλλά έχουν την ισχυρότερη πολεμική βιομηχανία παγκοσμίως και ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσό παγκοσμίως για αμυντικές δαπάνες.

2. Οι ΗΠΑ – ένα συγκεκριμένο τμήμα του κατεστημένου της- θα ήθελαν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία που έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο αλλά και την Κίνα που νομοτελειακά θα ξεπεράσει πλέον τις ΗΠΑ σαν οικονομική δύναμη. Ένας πόλεμος – ακόμα και η «περιορισμένη» χρήση πυρηνικών στην Ευρασία – θεωρείται αποδεκτή σαν λύση, αν είναι να διατηρηθεί η Αμερικανική πρωτοκαθεδρία.

3. Η Ρωσία και κάθε λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε πόλεμο. Θα ήθελε κάποιον μετριοπαθέστερο πρόεδρο από την εμφανώς ψυχοπαθή Χίλαρυ, ακόμα και αν αυτός είναι το σούργελο ο Τραμπ.

4. Οι ΗΠΑ έχουν αλλοιώσει εκλογικά αποτελέσματα σε πολλές χώρες, φυσικά και στην Ελλάδα, αλλά είναι πρακτικά αδύνατον ακόμα και για τη Ρωσία να κάνει κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ.

5. Το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ αλλοιώνεται ούτως ή άλλως από το ηλίθιο εκλογικό σύστημα με θύμα το Δημοκρατικό κόμμα δύο φορές, το 2000 και το 2016, όπου ενώ παναμερικανικά πήρε περισσότερους ψήφους, έχασε την προεδρία.

Απ’ ότι φαίνεται, η προεδρία Τραμπ πρόκειται να είναι καταστροφική για τις ΗΠΑ, αλλά και για τον κόσμο. Συνεπώς όλη αυτή η ιστορία με την Ρωσική εμπλοκή στις Αμερικανικές εκλογές είναι μία απελπισμένη προσπάθεια απομάκρυνσης του σούργελου, κυρίως από ανθρώπους που σχετίζονται με το δημοκρατικό κόμμα.

Όμως…

Φίλοι το Δημοκρατικού κόμματος, ας προσέχατε.

Κοιτάξτε να στρώσετε το ηλίθιο εκλογικό σύστημα που σας έχει στοιχίσει δύο προεδρίες και αφήστε τις μπούρδες.

Ξυδάκι.

Με τις μαλακίες που κάνετε, όχι μόνο γελοιοποιείτε τη χώρα σας παρουσιάζοντάς τη σαν μία ΜΠΑΝΑΝΙΑ, αλλά μπορεί να προκαλέσετε μία ώρα αρχύτερα την ίσως τελικά αναπόφευκτη, λόγω της έμφυτης βλακείας της ανθρώπινης φύσης, τελική σύγκρουση.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...