Τετάρτη 11 Απριλίου 2007

Καθαρά αίματα, καθαρές γλώσσες, καθαρές συκωταριές και καθαρά σπληνάντερα. (Τη ράτσα μας την καθαρή την τρέμουν όλοι οι οχτροί).

Αφορμή για το σημερινό ποστ μου δίνει η αέναη μάχη μεταξύ «Ελληναράδων» και «Διεθνισταράδων» αναφορικά με την λεγόμενη «καθαρότητα» της ελληνικής
«φυλής» και γλώσσας.

Το πρόβλημα πάντα σε τέτοιες αντιπαραθέσεις τύπου ΟΣΦΠ-ΠΑΟ είναι ότι κάθε ένας παίρνει μία ακραία θέση την οποία υπερασπίζεται μέχρι τελικής
πτώσεως, ενώ η αλήθεια βρίσκεται - συνήθως – σε κάποιο ενδιάμεσο σημείο
ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο δηλ. σε κάποια απόχρωση του γκρίζου.
(Θυμάστε εκείνη την διαφήμιση για το ουίσκι black&white / Day is grey, the
night is black and white! / Ε, κάπως έτσι, όπου day μπαίνει ο κανόνας και
όπου night μπαίνει η εξαίρεση του κανόνα).

Μάλιστα στο μπλόγκ του +gerontos+ FunELiou γίνεται το έλα να δεις
στα σχόλια ανάμεσα σε ΦανΕΛικούς (όπως εμείς), Λιακουρικούς
και Χριστιανούς Ορθόδοξους
(Κατά δήλωση τους τουλάχιστον). Η κατάσταση μάλιστα αναμένεται να
χειροτερεύσει όσο πλησιάζει η ιερά ημερομηνία της 21/06/07 όπου
εκδικάζεται η μήνυση του Λ. εναντίον του Τσ.
(Ψοφάω να μιλάω σαν γνήσιος κρυψίνους).

Εκεί λοιπόν στην σελίδα των σχολίων προσεγειώθη σαν Πουτινική τεριρέμ
κοσμοσφαίρα το σχόλιο του Νίκου Γράψα (Ουσιαστικά αναδημοσίευση από το
Athens indymedia εδώ). Οι θέσεις που εκφράζονται εκεί είναι του
στρατοπέδουτων «Διεθνισταράδων». Εννοείται φυσικά ότι οι Λιακόφιλες
απόψεις εκφράζουν το στρατόπεδο των «Ελληναράδων». Οι πολσεμανιακές
απόψεις βρίσκονταικάπου ανάμεσα, με κλίση προς το στρατόπεδο
των «Διεθνισταράδων».

Πάμε λοιπόν:

Αναφορικά με την καθαρότητα της φυλής:

«Καθαρή» φυλή στον μείζονα Ευρωπαϊκό χώρο πολύ απλά δεν υπάρχει. Για να ανακηρυχθεί μία φυλή ως «καθαρή» θα πρέπει να μην έχει έλθει σε επιμιξία ούτε καν επαφή με ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον για χιλιάδες χρόνια από τότε που η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων άρχισε να αποκτά κοινή γλώσσα, ήθη και έθιμα.

Υποψήφιοι για αυτό τον τίτλο είναι οι Ισλανδοί, (Ποιος να πατήσει εκεί πάνω εκτός από πεινασμένους Βίκινγκς άποικους) οι κάτοικοι των Φερόων νήσων (Βίκινγκς επίσης) και ίσως οι Βάσκοι στην ΒΑ Ισπανία.

Ιδού και η άποψις της διασήμου Ισλανδής αοιδού Björk Guðmundsdóttir. (Βλ.εικόνα)
(Εάν κάποτε θελήσετε να επικυρώσετε το αληθές της δηλώσεως ρωτώντας την σχετικά, να προσέχετε γιατί είναι νευρική και έχει βαρύ χέρι).





Σε άλλες περιοχές του πλανήτη σαν «καθαρές» φυλές θα μπορούσε να αναφέρει κανείς τους Πυγμαίους ή κάποιες απομονωμένες φυλές της Αμαζονίας,.
Σε κάθε περίπτωση δηλαδή μιλάμε για πληθυσμούς εντελώς αποκομμένους από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όσο για την Ελλάδα τι να πει κανείς; Έχουν περάσει από εδώ επιδρομείς και επιδρομείς, Πέρσες Γαλάτες, Ρωμαίοι, Σλάβοι, Ενετοί, Οθωμανοί και δεν συμμαζεύεται… Άσε πια τους Βίκινγκς της αυτοκρατορικής φρουράς στο Βυζάντιο τους Βαράγγους μισθοφορους δηλαδή που πληρωνόντουσαν με γη και παρθενικόν σεξ… (Ενδεχομένως και το επίθετο «Βαράγγης» υποδηλώνει καταγωγή από μέλος της συγκεκριμένης φρουράς… Ο Mr IKEA Ingvar Kamprad και ο Βαράγγης έγιναν επιπλάδες… Συμπτωματικόν ; )

Κάποιοι ξύπνιοι «Ελληναράδες» αντιτείνουν ότι οι ηρωικές Ελληνίδες δεν υπέκυπταν στις ορέξεις των ξένων διότι ήθελαν να διαφυλάξουν την καθαρότητα της «φυλής» μας…

Τι λέτε ωρέ ντιριντάχτες; Δεν γνωρίζετε ότι μία από τις πρώτες δουλειές του εκάστοτε επιδρομέα / κατακτητή είναι ο βιασμός των εντόπιων κορασίδων ; Πα, πα, πα….

Οπότε την «καθαρότητα» της «ράτσας» μας μπορείτε να την πετάξετε στα σκουπίδια… Και μόνο τους μεικτούς γάμους που έχουν γίνει μεταπολεμικά στην Ελλάδα να συλλογισθεί κανείς, χαλάει η μαγιονέζα…

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων έχει…0% σχέση με το αντίστοιχο των Ελλήνων της αρχαιότητας… αυτό υπάρχει μέσα μας σε σημαντικό ποσοστό, αλλά τι να το κάνεις το DNA των αρχαίων άμα συμπεριφέρεσαι σαν όρθιος ταραμάς… Τέλος πάντων.

Άμα ΕΣΥ ο ίδιος δεν έχεις κάνει ΕΡΓΑ για τα οποία είσαι περήφανος, το DNA των προγόνων σου μπορείς να το βάλεις εκεί που ξέρεις...
Εάν η στάση ζωής σου είναι "Προσκυνήστε με ξένοι εμένα τον Ταραμά διότι έχω ένδοξους προγόνους" η θέση σου είναι στο καφενείον "Η ΕΛ-λας" να κάνεις τον κουραδόμαγκα...

Αναφορικά με το θέμα της ελληνικής γλώσσας τώρα και σχετικά με το κατά πόσο τα διάφορα δάνεια και ετεροδανεισμοί της, αποτελούν λόγο να την θεωρούμε περίπου για τα σκουπίδια για να κάνουμε ρελάνς στους «Ελληναράδες».
(Τουλάχιστον διαβάζοντας το κείμενο του κ. Γράψα αυτή η εντύπωση μου δημιουργήθηκε).

Οι λέξεις μίας υπό εξέταση γλώσσας επιβάλλονται στις γλώσσες άλλων λαών όταν:

Α. Οι έχοντες την υπό εξέταση γλώσσα κατακτούν επί μακρό χρονικό διάστημα άλλους λαούς.
Β. Οι έχοντες την υπό εξέταση γλώσσα έχουν ανώτερο τεχνολογικό και πολιτιστικό επίπεδο και μέσω ενός «πολιτιστικού ιμπεριαλισμου» λέξεις δικές τους αντικαθιστούν άλλες άλλων λαών ή υιοθετούνται απ’ ευθείας από αυτούς.

Η εποχή όπου η Ελληνική γλώσσα πληρούσε μία από τις προϋποθέσεις Α ή Β ή και τις δύο έχει περάσει εδώ και πολλούς αιώνες.
Στο διάστημα των αιώνων που ο Ελληνισμός βρίσκεται «στη σφαλιάρα» πολιτικά και πολιτισμικά, πέρασαν πολλοί και διάφοροι αφήνοντας ονόματα, λέξεις και τοπωνύμια σλαβικά, τούρκικα, ιταλικά, αλβανικά, αραβικά.

Αναγκαία παρένθεση:
Οι Αλβανοί / Αρβανίτες δεν ήσαν κατακτητές, αλλά με την συμπαγή εγκατάσταση τους σε ορισμένα σημεία του Ελλαδικού χώρου στο πλαίσιο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας άφησαν την σφραγίδα τους.
Οι Αραβικές λέξεις ήρθαν λόγω Ισλάμ μέσω Τουρκίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λέξη χαράμι (haraam απαγορευμένο από το Ισλάμ) και χαλάλι (halaal επιτρεπόμενο από το Ισλάμ).

Τώρα το νεοελληνικό κράτος με κατηγορία πολιτικής δύναμης ημιμύγας, άρχισε να δανείζεται λέξεις από διάφορες τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες διότι η μαστοράντζα γενικώς γουστάρει ξενικό ορισμό, ένεκα ότι ο αντίστοιχος Ελληνικός βρωμάει Πολυτεχνίλα. Έτσι π.χ. σχεδόν όλη η ορολογία του αυτοκινήτου έχει γαλλική προέλευση (Από παρμπρίζ μέχρι βεντιλατέρ) ενώ η ορολογία της πληροφορικής παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μεταφραστών λειτουργικών συστημάτων όπως τα Windows Svista και Mac OS Χ Ιαγουάριος, είναι βλαχομπαρόκ αμερικάνικη.

Μετά από όλο αυτό το σεντόνι θα ρωτήσει κανείς ποιο είναι το συμπέρασμα;

Το συμπέρασμα είναι ότι η μετεξέλιξη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στην σημερινή μορφή δεν είναι του πεταμού. Μια χαρά δουλεύει και είναι στο χέρι μας να κάνουμε τυχών διορθωτικές κινήσεις για να γίνει λειτουργικότερη.
Δυνατότερη και με δυνατότητες εξαγωγής λέξεων και πάλι σε άλλες γλώσσες θα γίνει μόνον εάν η Ελλάδα γίνει κάποτε ισχυρή.

Επίσης κανένας δεν θα σε σεβαστεί επειδή έχεις «ωραίον» DNA.
(Είσαι ξέρω ‘γω ξανθός - ουρίντζιναλ! - με γαλανά μάτια :-Ρ Ποτέ μου δεν κατάλαβα το κόλλημα σε αυτά τα χαρακτηριστικά). Εάν δεν έχεις ΕΣΥ ο ΙΔΙΟΣ να παρουσιάσεις ΕΡΓΟ οι άλλοι θα σε παίρνουν μονίμως βραστό.

Πρέπει «Ελληναράδες» και «Διεθνισταράδες» να στρώσουμε τους ποπούς μας και να αρχίσουμε να παράγουμε ΕΡΓΑ. Όχι παρελάσεις ταρατατζούμ και φιέστες με δανεικά τύπου ATHENS 2004. Οικονομικά και πολιτιστικά επιτεύγματα εννοώ.

Υστερικόγραφον:

Το γεγονός ότι ό αρχηγός του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ. φέρει το Τουρκαρβανίτικο επίθετο
Καρά - Τζαφέρ - ης
Δείχνει το γελοίον του πράγματος.

12 σχόλια:

  1. Οι διαμάχες για ιδεολογικές διαφορές είναι τουλάχιστον γελοίες. Το δυστύχημα είναι ότι βραχυκυκλώνουν τα μυαλά και παρασύρονται...
    Αν βγουν όλοι για λίγο από το στενό ιδεολογικό τους πλαίσιο=φυλακή=κοινωνική ασφάλεια, θα το δουν καθαρά. Το δυστύχημα είναι ότι δεν βγαίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απολαυστικός είσαι Καθαρέ μου Έλληνα!...αν μπορείς αγόρασε του Ραφαηλίδη το "οι φυλές της Ευρώπης"...μπορεί να κάνω λάθος στον ακριβή τίτλο να δεις ξεκαρδιστικές αλήθειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είσαι μόνον καθαρός Έλληνας. Είσαι και πεντακάθαρος στις απόψεις σου. Προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Rodia

    Δυστυχώς ακριβώς έτσι είναι...

    @ροΐδης

    Ευχαριστώ, πράγματι το βιβλίο του αείμνηστου Ραφαηλίδη είναι ένα από αυτά που σκοπεύω να αγοράσω!

    @ Χ. Μόρφος

    Ευχαριστώ και χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρελαίνομαι για μάχες άσπρου μαύρου!

    Άρης vs Μπαοχ
    Γαύρος vs βαζέλας
    Σαλλλονίκη vs Χαμουτζίδικο
    Τυροκομείο vs Αυστρια
    Αρχιεπισκοπίξ vs Κουναλάκης
    eor vs s

    και πάει λεγοντας...

    Νομίζω ότι ωρίμασε το κλίμα στη χώρα μας για να κάνουμε ένα celebrity death match στην τηλεόρα, όχι όμως με κούκλες, αλλά με πραγματικούς σελεμπριτάδες

    Πχ κατς Μπεζεντάκου εναντίον Λάμπρου!

    Κανέλλη να ξεμαλλιάζεται με τον Πάγκαλο (σιγά μην πάλευε η Λιάνα με γυναίκα - θα την είχε σκίσει από το πρώτο σφύριγμα του αγώνα)

    Αχ τι ωραία που θα ήτανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, αλλά ξεχνάς ότι διαθέτουμε το γονίδιον "ΕΛ", το οποίο ακυρώνει την επίδραση των ξενόφερτων γονιδίων και μας μετατρέπει σε μεγαλέξαντρους και βουκεφάλες σε dt. Όσο για την έλλειψη μεγάλων έργων, δείχνουμε ανωτερότητα και τους αφήνουμε να προηγηθούνε. Σύμφωνα με τον Λιάκουρα, το 2024 θα τους πάρουμε όλους φαλάγγι με το φραπέ στο χέρι. Χαλαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ροΐδη και Polsemannen
    Το βιβλίο του Ραφαηλίδη είναι "Οι λαοί της Ευρώπης" (δεν έχω κανένα γκαϊλέ να διορθώνω, και μάλιστα πολύ πιο διαβασμένους από εμένα όπως το Ροϊδη, αλλά μιας και είπε ο polsemannen ότι θα το ψάξει). Απολαυστικά γραμμένο βιβλίο, όπως όλα του Ραφαηλίδη, αλλά και με ελλείψεις στα στοιχεία του, λίγο μονόπαντο.

    Κάτι που μου αρέσει πολύ σε σένα polsemannen είναι ότι μπορείς να μιλήσεις για πολύ σοβαρά θέματα με ξεκούραστο και ανάλαφρο τρόπο, χωρίς να τα προδίδεις καθόλου. Ωραίο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πεταλωτά έγραψες πάλι.


    Όσον αφορά τη φυλετική καθαρότητα, φυσικά και είναι εντελώς ηλίθιο να μιλάμε σήμερα για κάτι τέτοιο.

    Σχετικά με τους έλληνες, μεγάλη φυλετική αλλοίωση των ελλήνων, (ή πιο σωστά των ελληνικών φυλών) έλαβε δράση στην εποχή της αυτοκρατορίας του Βυζαντίου, όπου δεκάδες λαοί συνυπήρχαν και αναμιγνύονταν πολιτισμικά.

    Αναλογιζόμενοι το γεγονός, ότι έχουμε να κάνουμε με μια τόσο μεγάλης διάρκειας αυτοκρατορία (από το 330 μέχρι το 1453), με πλείστα φυλετικά στοιχεία, στα οποία το ελληνικό αποτελούσε μειονότητα, τότε νομίζω, ότι το λογικό συμπέρασμα είναι αυτά τα στοιχεία να αναμιχθούν. Όχι βέβαια εξολοκλήρου, αλλά ως έναν αριθμό ανάλογο πάντα με τη χρονική διάρκεια της συνύπαρξης.

    Οι φασισταράδες δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν, ότι αυτό είναι κάτι το εντελώς φυσιολογικό, κάτι που συνεπάγεται βάσει της συνολικής πορείας του Ανθρωπίνου Όντος.


    Το "καρά-τζαφέρ" για την ακρίβεια σημαίνει "μαύρος σημαιοφόρος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ bidibis

    Πράγματι ένα celebrity death match θα ήτο και γαμώ. Ένα τέτοιο που δυστυχώς δεν είναι άσπρο vs μαύρο αλλά μαύρο vs κατάμαυρο θα ήταν ένας αγώνας κατς Λιακό vs. Βελό. Πώς το βλέπεις;

    @Helix Nebulae

    Τα τεσλοκίνητα φραπόγαλα έρχονται...

    @ άμμος

    Ευχαριστώ δια τα καλά σας λόγια. Όταν ολοκληρώσω το βιβλίο του Ραφαηλίδη θα εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη.

    @ SPY

    Ντήαρ γκοντ, αυτό δλδ σημαίνει ότι ο αξιότιμος αρχηγός του Λάος (Όχι της χώρας της ΝΑ Ασίας, του κόμματος ντε) πρέπει να αλλάξει το όνομα του στο εθνικοφρονοτερότερον Μαυροσημαιοφόρος; Τς, τς, τς...

    Μια φορά σε κάτι παράθυρα ένας του την είχε πει στο στυλ "Με τέτοιο επίθετο και μας το παίζετε εθνικιστής και υπέρμαχος της καθαρότητας της φυλής;"

    Ο Κ. ετσαντίσθη και έφυγε από το στούντιο... (Πάντως επίθετο ακόμα να αλλάξει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. lol :D
    Αυτό σε βιδεάκι θα ήταν νέκταρ & αμβροσία για το jungle γμτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ μου συγγραφέα, συνεχίζετε να απευθύνεστε στο πρόσωπόν μου ως τη "μοναδική αναγνώστρια" αλλά βλέπω ότι έχετε αποκτήσει πολλούς θαυμαστάς του πληκτρολογίου υμών!!:-))
    Δεν τολμώ να σχολιάσω τα επόμενα ποστ σας ως λίαν ευαίσθητη προσωπικότης περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρά ταύτα, ετοιμάζω ποδ-καστιον ίνα ικανοποιήσω την επιθυμίαν σας (στενοχωριέμαι όταν υποφέρει κάποιος από ελλείψεις, ιδίως από την έλλειψιν του φίλου μου του Φάντη!) με πολύύύύύ σεχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιας και αναφέρουμε τους κακούς "ξένους" που γίναν το ένα τους με το Ελλάντα, να μην ξεχνάμε και τους Σέρβους που, επί Βυζαντίου, βρέθηκαν να κατοικούν σε ολόκληρα χωριά κατά την περιοχή του Ταϋγετου. Τα σερβοχώρια ήκμασαν για αιώνες και οι απόγονοι των κατοίκων τους (που ήταν καθαρόαιμοι Σέρβοι στρατιώτες) πιθανότατα να είναι οι σημερινοί "κολλητοί" μας. Ξέρετε .. ο Θανάσης, ο Μήτσος, ο καυλομένος χρυσαυγίτης που δεν έκατσε να μάθει από που κρατάει η σκούφια του πριν ανοίξει το μουγγό του και πάει λέγοντας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...