Κυριακή 29 Απριλίου 2007

Και όμως η Ελλάδα μπορεί να σώσει τις φάλαινες από την υπεραλίευση και την εξαφάνιση!

Aγαπητή αναγνώστρια,

Σίγουρα ο τίτλος του παρόντος ποστ είναι ικανός να στείλει το σύνολο του άρρενος πληθυσμού στην DHI για εμφύτευση νέων μαλλιών αλλά είναι αλήθεια.

Όπως πρώτος έγραψε ο πρωθυπουργός της Μπλογκοσλοβακίας Αllou Fun Marx "...η κυβέρνηση της χώρας μας μπορεί και πρέπει να έχει φωνή και άποψη στους διεθνείς οργανισμούς. Στη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC) μια θέση περιμένει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας, μόνο που η κυβέρνησή μας δεν έχει αποφασίσει να γίνει ακόμα μέλος της IWC και να λάβει μέλος στην κρίσιμη συνάντηση που θα γίνει στα τέλη Μαΐου σχετικά με το θέμα αυτό. Η κυβέρνηση της χώρας μας ακολουθώντας την τακτική της στρουθοκαμήλου, προσπαθεί από την μια να μην έρθει σε κόντρα με τις χώρες που έχουν οικονομικά συμφέροντα από το κυνήγι των φαλαινών, και από την άλλη να μην δυσαρεστήσει τις οικολογικές οργανώσεις -εγχώριες και διεθνείς- που ζητάνε να σταματήσει η εξολόθρευση των φαλαινών.
Στην περσινή συνάντηση της επιτροπής τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν οριακά (33 υπέρ της φαλαινοθηρίας, 32 κατά). Οπότε καταλαβαίνουμε όλοι, πόσο σημαντική είναι η ψήφος της Ελλάδας, και γιατί η Greenpeace έχει οργανώσει διεθνή καμπάνια για να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση."

Η διεθνής καμπάνια βρίσκεται εδώ και το άρθρο για το θέμα του Ελληνικού σάητ της Greenpeace εδώ.


Και φυσικά ο Σουηδός μετανάστης στην Ελλάδα Göran – Ragnar συμμετέχει δυναμικά στην καμπάνια για τον επηρεασμό της Ελληνικής κυβέρνησης ξεροσταλιάζοντας έξω από το Χίλτον και δηλώνοντας ότι η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει την μοίρα των φαλαινών. Ο Göran – Ragnar αγαπά την φύση και οι φαλαινοθήρες Νορβηγοί, Ισλανδοί και Ιάπωνες του την δίνουν στα νεύρα. Άσε που τους Νορβηγούς τους θεωρεί ούτως ή άλλως νεόπλουτους βλάχους.

6 σχόλια:

  1. Αγαπητέ pølsemannen,

    Και να'τανε μόνο για τις φάλαινες που ακολουθεί την τακτική της στρουθοκαμήλου...για όλα την χρησιμοπoιεί!Αν και εντάξει, σε μερικές περιπτώσεις δεν χρησιμοποιεί καν τακτική για να είμαστε και πιο σωστοί...
    Hälsa därför Göran-Ragnar att han skal vända tillbaka till skandinavien!Before it is too late!

    Τα σέβη μου,
    η αναγνώστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κάνουμε κάτι αγαπητή αναγνώστρια και για αυτές. Είναι ιδιαίτερα ανέςξοδο για την ελληνική κυβέρνηση να δείξει έστω μια ψευτο-ευαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ δείμο εγω μαζί σας είμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντήαρ Γκάηζ,

    Πράγματι η ενέργεια (είσοδος στην Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC) και ψήφος υπέρ του περιορισμού της φαλαινοθηρίας) δεν συνεπάγεται κάποιο ιδιαίτερο κόστος για την Ελλάδα, πέρα βέβαια από τις αντιδράσεις από χώρες όπως η Νορβηγία και η Ιαπωνία που έχουν κυριολεκτικά ρημάξει τον πληθυσμό των φαλαινών.

    Τώρα που το σκέφτομαι η Ελλάδα φοβάται μην ξινίσουν τα μούτρα τους ακόμα και υπερδυνάμεις όπως τα Σκόπια, οπότε δύσκολο το βλέπω να δυσαρεστούμε Ιάπωνες και Νορβηγούς...

    Πάντως ο Göran - Ragnar δεν θέλει να γυρίσει στην Σουηδία γιατί τον κυνηγάει η Skatteverket για να του πάρει και τα σώβρακα...

    Εάν φύγει από την Ελλάδα το πολύ να πάει στην Costa del Sol στην Ισπανία με τον μπατζανάκη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετική ενημέρωση. Σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...