Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Ναι!!! Προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού από το ΣτΕ 09.11.07 !!!

Αναδημοσιεύω την παρέμβαση του kokkinos από το φόρουμ των Οικολόγων Πράσινων.

Το κυρίως κείμενο με την σειρά του έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Ελέυθερος Τύπος".

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά την υπ' αριθμ. 97595/4553/9.8.2007 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία επέτρεπε τη θήρα κατά την κυνηγετική περίοδο 2007-2008 (20.8.2007 - 29.2.2008) σε όλη την επικράτεια.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της «Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος» που στρέφεται κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι το καλοκαίρι του 2007 υπήρξαν «μεγάλης έκτασης και έντασης πυρκαγιές οι οποίες επέφεραν ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και διατάραξαν τα οικοσυστήματα σε όλη την χώρα, με συνέπεια τη δραματική μείωση του πληθυσμού της άγριας πανίδας και τη συρρίκνωση και αναστάτωση των ειδών που διαβιούν σε αυτά» και η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτατης ανάγκης.

Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ακόμα ότι η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει «στηριχθεί σε ειδικές μελέτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των καταστροφών από τις πυρκαγιές στη βιολογική ισορροπία των ειδών της άγριας πανίδας».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, απαγορεύθηκε το κυνήγι σε ορισμένες περιοχές, αλλά η απαγόρευση δεν καλύπτει το σύνολο των εκτάσεων που καταστράφηκαν, αλλά ούτε «λαμβάνονται μέτρα προστασίας των ειδών που διαβιούσαν σε καμένες εκτάσεις και αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές».

Τέλος, η απόφαση του ΣτΕ ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει καταθέσει η Ζωοφιλική Ένωση, η οποία θα συζητηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2007.

Πηγή:
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Την παραπάνω απόφαση την αφιερώνω στον βαθυστόχαστο Νικόλα που έγραψε τα παρακάτω στο παρών βλογ αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση για την αναστολή των κυνηγετικών δραστηριοτήτων για 5 χρόνια:

"Ακουτ κει να σταματιει το κυνηγι για 5 χρονια. Ειναι σαν να λες να σταματισεισ το γαμισι για 5 χρονια. Προτιμο να μι γαμισο για 5 χρονια παρα να σταματισει το κυνηγι" (Η ιδιωματική ορθογραφία του συντάκτη έχει παραμείνει αναλλοίωτη).

Απάντηση Καρόλου Πολσεμάνογλου:

Αξιοπρόσεκτε και βαθυστόχαστε Νικόλαε, ένεκα της σοβαρότητας της καταστάσεώς σας και προκειμένου να αποφύγετε τον επί 5ετίαν σοδομισμόν από νταγλαράδες αμφιβόλου υγιεινής έχω να σας προτείνω τα κάτωθι αντί κυνηγίου μπεκάτσας:

1) Να παίξετε ποδόσφαιρο 5 επί 5 να ξελαμπικάρετε

2) Να διαβάσετε το πολύ καλό ποστ του Διαγόρα επί το θέματος εδώ

3) Nα πάτε να κυνηγήσετε κάνα Τούρκο κωλοφάνταρο αντί για μπεκάτσες και
λαγούς που είναι πιο exciting.

4) Αν δεν πιάσουν τα ανωτέρω προτείνω λοβοτομή από τον Δρα Φλάντζα.

Ευχαρισθώ.

15 σχόλια:

  1. LoL! Πεσ'τα Κάρολε!

    Χαίρομαι που βλέπω κάτι να γίνεται βέβαια, αλλά κι αυτό ημίμετρο μου φαίνεται πως είναι. Ας ελπίσουμε πως η "οριστική απόφαση" που αναμένεται θα πάει κι ένα βήμα παραπέρα και θα απαγορέψει το κυνήγι σε κάθε διαμέρισμα που πλήγηκε από πυρκαγιές.

    Πάντως μπράβο στην «Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος», (όποιοι κι αν είναι αυτοί, πρώτη φορά τους ακούω,) ανέκαθεν ήμουν της γνώμης πως οι οικολόγοι θα έπρεπε να ασχολούνται λιγότερο με συναισθηματισμούς και περισσότερο με μηνύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γαμήσει ο τύπος το όπλο του και την ώρα που θα εκσπερματώνει μέσα στην κάνη, να τραβήξει την σκανδάλη, να ακουστεί ένα ΜΠΑΜ που καλύπτει όλη την οθόνη, και η επόμενη εικόνα θα είναι όπως στα καρτούν μετά από την βόμβα: το "πουλάκι" του σαν ανοιχτή μαύρη μπανάνα.

    Α πάγαινε ρε κομπλεξάρα, δεν γαμείς που δεν γαμείς άντε κάτσε σπίτι σου να χαλαρώσεις τώρα, χωρίς την προέκταση του φαλού σου που σου δίνει λίγο από τον ανδρισμό που σου λείπει...

    Dra åt skogen din jävla skit!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή αρχή αυτή η απόφαση...για να δούμε!
    Το δε ποστ εκπληκτικό, ειδικά η απάντηση στον αγάμητο λάτρη των σπορ!

    @doctor
    Νοσηρή η φαντασία σας αλλά χαριτωμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Herr Doktor,
    Αν και η εικόνα θύμισε σπλατεριές (που αϊ λάϊκ βερυ ματς) προσυπογράφω και προσθέτω μια πρόταση.Να πάρουν όλους αυτούς τους κυνηγούς, να τους ρίξουν σε ένα μεγααααλο λάκο και να παίξουν κυνήγι μεταξύ τους.

    Οίδημα στους όρχεις έχω αποκτήσει με την υπερέκφραση τεστοστερόνης των.

    ΥΓ.Η ιδέα για λοβοτομή ήτο άριστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι φταίει βρέ ο άνθρωπος;
    Αυτός όπως λέει και το ανέκδοτο πείστηκε από τον πωλητή και πήρε είδη κυνηγίου όταν αυτός του είπε:
    Δεν γαμείς που δεν γαμείς δεν πάς τουλαχιστον για κυνήγι!
    Τώρα τι να τα κάνει,ούτε γαμίσι ,ούτε κυνήγι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΠΡΕΖΑ TV

    Ακριβώς!

    @ Διαγόρας

    Πράγματι αυτή η απόφαση του ΣτΕ (ελπίζω και οριστική) είναι μία νίκη απέναντι στον σταρχιδισμό που σέρνεται στην χώρα. Όχι στα ευχολόγια, ναι στα έργα!

    @ doctor

    Είσθε σκληρός και βάναυσος με το τέκνον της μεγάλης εψιλονιακής ημών Πατρίδος. Πώς θα διαδώσει τον κώδικα +Ιχώρ+ που έχει μέσα του τώρα;

    Jag menar, tänk på alla dessa stackars småkukade skitjävlar som inte får knulla och känner sig förnedrande typ asså, typ så.

    @ Zaphod

    Χμμμ... δίκαια κερδίσατε, αλλά είσθε μόνο 1 πόντο μπροστά μας και το πΩΡτάθλημα έχει πάρα πολύ ψωμί ακόμα...

    @ BioLogos

    Ο νικητής του τουρνουά του μεγάλου λάκκου κερδίζει ένα σετ επιμήκυνσης πέους και 33 τσιρότα τεστοστερόνης!

    @ αθεόφοβος

    Α, κοιτάχτε, μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάσει της πρόσφατης μεγαλειώδους επιστημονικής ερεύνης που επραγματοποιήσαμε, διακρίνω αδιαμφισβήτητα το βυζαντινό DNA εις τον Νικόλαον με κυρίαρχες επιρροές των βάσεων της Αρλουμπίνης και της Στρατοκαβλίνης.

    Αξιοσημείωτον δε, είναι και ο υψηλός δείκτης του ενζύμου της Αυνανίνης.
    Ειδάλλως δεν θα υπήρχε πρόθεσις δια 5ετήν παύσην του γαμησίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρώ πολύ λογική την απόφαση να σταματήσει το κυνήγι αυτή την εποχή

    τώρα που πρότεινε ο μεγαλέξανδρος Σαλλλονίκης Άνθιμος να κάμουμε ντου εις την βόρια μακεδονίαν, θα ήταν σωστό αν κάναμε και οικονομία στις σφαίρες. Εμ πως αλλιώς θα πάρουμε την Πόλη και την Αγιασοφιά αν σπαταλάμε άσκοπα σφαίρες και ενέργεια για ορτίκια και αγριογούρουνα. Εμείς ως ένας λαός φιλόσοφων και πλεμιστών θα έπρεπε να πιάναμε πουλιά εις τον αέραν και αγριόχοιρους ωσαν τον οβελίξ - δε συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ SPY
    Θεωρώ ότι ο Νικόλαος είναι μοναδικό δείγμα Βυζανδινού Διενέηως όπως εύστοχα επισημαίνετε και συνεπώς πρέπει μετά τον θάνατό του να μπαλσαμωθεί και να βυθιστεί σε δεξαμενή φορμόλης, για να τον θαυμάζουν οι επόμενες γενεές.

    @ bidibis (aka g.a.n.g)

    Συμφωνώ καθέτως, οριζοντίως ΚΑΙ διαγωνίως.

    Τι σκατά δλδ, τζάμπα πέσαμε μικροί στη χύτρα με το +Ιχώρ+;

    ΥΓ.

    Τελικά καλή ομαδίτσα σας έχει φτιάξει ο πOPδότης ο Δούσαν ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΧΕΤΙΚΟ με το θέμα, ΣΧΕΤΙΚΟ όμως και με την πολιτεία που ζούμε:

    Δείτε τί έκανε ο κ. KILL-τίδης, ο υφυπουργός Αγρανάπτυξης καλέ: Μόλις το ΣτΕ ακύρωσε απόφασή του για το κυνήγι (με το σκεπτικό ότι φέτος χάθηκαν πολλά ζώα από τις πυρκαγιές, να μην σκοτώσουν οι κυνηγοί όσα διασώθηκαν) αυτός ο λαμπρός και πολλά υποσχόμενος (στους κομπλεξικούς και φασίστες) νέος έβγαλε "αστραπιαία" νέα διαταγή ξαναεπιτρέποντας το κυνήγι!

    Γειά σας.
    Εγώ πάω τώρα να "KILL" κι αλλού, τον κ. KILL-τίδη... Κι είναι και γιατρός, τρομάρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αγαπητέ πολσε καιρό εχω να σε δω, με εφαγε το τρέξιμο - θέλω χάρη, δώσε λίγη ώθηση στην δράση τούτη του οικολογίου αν θέλεις - έπεσε αργούτσικα η ιδέα και θέλει λίγη ενίσχυση για να λειτουργήσει θετικά

    Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης του Οικολογίου για να σβήσει η φωτιά του καλοκαιριού…

    σε ευχαριστώ συναγωνιστή ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο οτι διαβαζω παραπανω οι ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ σε αυτην την χωρα περισσευουν. Και γελιουνται οτι μια απαγορευση κυνηγιου σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την χωρα, και οχι μονο στα καμενα θα αλλαξει κατι. Να δω που θα βρισκονται αυτοι οι ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ οταν σε λιγους μηνες ολα τα καμενα 8α εχουν χτιστει. Μαλλον εκει που ειναι καθε χρονο οταν οι βιλες ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια. Στη τρυπα τους και θα αναβοσβηνουν τα φωτα για να νομιζουν οτι ετσι σωζουν το πλανητη. Το κυνηγι ειναι ενα hobby, ενας τροπος ζωης που κανενας δεν μπορει να μας στερησει και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μας στερησει. Σε λιγες μερες θα δειτε οτι παλι θα επιτραπει γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λογος να γινει το αντιθετο. Οι κυνηγοι ειναι οι πρωτοι που θα προστατευσουν την φυση αν χρειαστει, γιατι πολυ απλα ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ οποιαδηποτε βλαβη στην πανιδα θα βλαψει πρωτα απο ολους τον κυνηγο και μετα ολους τους αλλους. Αφηστε λοιπον εμας τους κυνηγους να νιωθουμε αυτες τις στιγμες ελευθεριας και ευχαριστησης κοντα στην φυση και εσεις καθηστε μεσα σε 4 τοιχους μια καφετεριας να αναβοσβηνετε τα πορτατιφ σε μια χωρα που το 2010 χρησιμοποιει ακομα για τιν παραγωγη ρευματος λιγνητη. ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!!!! ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ kotsyfos

    Δεν κυναγάτε γιατί πεινάτε και θέλετε να θρέψετε εσάς και την οικογένειά σας, αλλά για την καυλάντζα σας αγαπητέ, οπότε προφανώς καλώς μπαίνουν χίλιοι δυό περιορισμοί στην εκτέλεση κοτσύφων και λοιπής άγριας πανίδας με επαναληπτικές καραμπίνες.

    Αν είστε μάγκες πιάστε τα με τόξα και βέλη για να έχει πιο πολύ ενδιαφέρον το πράγμα.

    Για τον λιγνίτη, προφανώς έχετε δίκιο και το γεγονός ότι μια χώρα με τόσους αέρηδες και ήλιο δεν έχει γεμίσει ανεμογεννήτριες και ηλιακές μονάδες παραγωγής ενέργειας δείχνει πόσο τρόμπες είμαστε και τα 11 εκ. των κατοίκων της χώρας.

    Όσο για το άναψε - σβήσε (Earth day) και την άποψή μου για αυτή την σαχλαμάρα, διαβάστε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητε φιλε προφανως και δεν κυνηγαμε γιατι πειναμε αλλα γιατι οπως ειπα και παραπανω ειναι hobby. Περιορισμοι στο κυνηγι υπαρχουν οπως υπηρχαν παντα.Γι'αυτο αλλωστε υπαρχουν και οι αρμοδιες ελεγκτικες υπηρεσιες για να διασφαλιζουν οτι 8α τηρουνται αυτοι οι περιορισμοι. Οσο για το 8εμα του τοξου σε πληροφορω οτι ειναι ενα ειδος κυνηγιου που εφαρμοζεται απο αρκετους κυνηγους στην ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο. Και επαναλαμβανω οτι το κυνηγι δεν ειναι θεμα μαγκιας αλλα επαφης με την φυση, σωματικης ασκησης και ευχαριστησης. Ειναι τροπος ζωης που δεν μπορειτε 'η δεν θελετε να κατανοησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...