Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Εγώ πάντως γουστάρω τον κυρ Κώστα τον Βερνίκο!


Βέβαια, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, μπορεί «Ordem e Progresso» να μην σημαίνει «Εντολή για πρόοδο» όπως είχε ευθαρσώς δηλώσει ο κύριος Κώστας πριν από αγώνα της εθνικής Βραζιλίας στο παγκόσμιο κύπελλο της Γερμανίας το 2006, αλλά «Τάξη και Πρόοδος» αλλά εγώ δεν μασάω, γουστάρω Κυρ-Κώστα.

Μπορεί στην ίδια διοργάνωση μετά τον αγώνα Αργεντινής –Μεξικού 2-1 στην Λειψία να δήλωσε: «Το Ισραήλ(!!!!) κέρδισε το Μεξικό με 2-1 ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΕΒΙΛΗ(!!!!) με γκολ του Μάσκες (!!! Παίκτης ΜΑΣΚΕΣ δεν υπήρχε στο γήπεδο!!!)» .
Αλλά εγώ δεν μασάω. Μπορεί όπως λέει ο Hades να πέφτει σε έκσταση και να προβλέπει αποτελέσματα αγώνων 50 – 100 χρόνια μπροστά.

Μπορεί να συμβαίνει να βρίσκει τους παίκτες με την 2η ή την 3η προσπάθεια, μπορεί να κάνει μια απλή δουλειά άσχημα, αμειβόμενος αδρά από τους Έλληνες φορολογούμενους, μπορεί να γκαρίζει «ΓΚΟΟΟΟΟΛ» άκομψα χωρίς αγγλοσαξονική χάρη , ή λατινοαμερικάνικο μπρίο, αλλά εγώ πάλι δε μασάω.

Μπορεί να μην μπορεί να κάνει την μπλαζέ περιγραφή ενός Βρετανού που θα λέει με άπταιστη Οξφορδιανή προφορά τους αγαπημένους μου αγγλικούς ήχους που είναι οι «Hargreaves» και «Arsenal» και ο Μπαμπαγκίντα να προκύπτει στο ίδιο ματς ως Μπαμπαγκιντά ή Μπαμπατζίντα ή ακόμα και Μπαμπαζιντά, αλλά εγώ δεν μασάω, γουστάρω Κύριο Κώστα να μου περιγράφει τους Μπασινοχαριστέες στο Euro 2008.

Διότι γουστάρω χαβαλέ, γουστάρω να μπινελικώνω τον σπρεχαδόρο Κύριο Κώστα, μαζί με το κοράκι και τους Νικοπολιδογκέκες για τις λανθασμένες ενέργειές τους.

Γουστάρω στην τελική ρε αδελφέ να αποκτώ μετά από κάθε αγώνα του Κυρίου Κώστα κόμμωση σαν του θρυλικού Rodolfo Chiquilicuatre από κάτω.


Τώρα με την ευκαιρία του EURO 2008, το παρών ιστολόγιο προσφέρει στους αναγνώστες του ένα δυναμικό φόντο επιφάνειας εργασίας εμπνευσμένο από το γήπεδον του Σαλτσβούργου που θα φιλοξενήσει τους τρεις αγώνες στον όμιλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. (Κλουξ για μεγέθυνση). Άραγε θα ξαναδεί η Εθνική τέτοια μεγαλεία;

Άμα προκριθούμε και παίξουμε και σε άλλες πόλεις υπόσχομαι να βγάλω και άλλα.


ΥΓ.

Με δεδομένο ότι σε λίγες μέρες κλείνει ένας χρόνος από την 1-6-07 που έγινε η κινητοποίηση για την Αμαλία, ρίξτε μία ματιά εδώ στο ιστολόγιο
της πρωτοβουλίας.

Επίσης ένα ενδιαφέρον ιστολόγιο για το θέμα εδώ από την Ροδιά, ενώ το αρχικό ιστολόγιο της Αμαλίας είναι εδώ.

9 σχόλια:

  1. α, σα το Μανώλη Μαυρομμάτη κανείς!!
    ΟΑ 2000? 1996?
    αργά τη νύχτα περιέγραφε μποξ.
    Δεξί κροσέ, αριστερό και ..γκολ!!
    έβλεπε στο μόνιτορ ματς!!

    Και για πριν την έναρξη αγώνα, ο μοναδικός Γιάννης Αργυρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Che Polse, τι να πω και εγώ με αυτά που ακούω με την προφορά ισπανόφωνων αθλητών; Νέο συκώτι κάνω στις διεθνείς μεταδόσεις με τους τενεκέδες της ΕΡΤ, που έχουν όμως ύφος χιλίων καρδιναλίων έκαστος. Όλα τα ξέρουν.
    Ακόμα δε προσπαθώ να βρω στον χάρτη πού είναι αυτή η ρημάδα η Zλοβενία.
    Post Αμαλίας, εγκρίνω, και θα στο ρημαδοαντιγράψω. Τακ (κάπως έτσι δεν το λέτε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ geokalp

    Μην λησμονούμε και τον Ρονάλντο που ξεχύνεται σαν εμετός (Μάλλον είχε δει τον "Εξορκιστή" το προηγούμενο βράδυ) καθώς και τον Αντρέας Μπρέμε μα το "πιασάρικο" ονοματεπώνυμο. Ποτέ Μπρέμε σκέτο. Μόνο Αντρέας Μπρέμε. :-P

    @ geokalp

    Tack, tack, ακριβώς έτσι!

    Μετά όμως υπάρχει και το άλλο άκρο, όπου ο σπρεχαδόρ προσπαθεί να πετύχει ακριβώς την προφορά των ξένων ονομάτων, αντί να κάνει μια καλή προσέγγιση στα ελληνικά με αποτέλεσμα να χρειάζεται αλλαγή λάρυγγα κάθε δεύτερη φράση, όπως ο Αντρέα Παλομπαρίνι με τον ΚοοβάΣΣΣεβιTCH. (Kovačević)

    Τα δύο Σλαβικά "ΤΣ" θέλουν τέχνη και Σλαβικό λαρύγγι :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KATW OI PRODOTES KAI O TYRANOS DR FLANTZAS! H TZATZOYFIA EINAI BUCLERIANH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Polse, προτεινω να λέμε τον κυρ-Βερνίκο, Νίκο (ουχί Κώστα) από τούδε. Τα πλεονεκτήματα πάμπολλα, με κυριότερα τα εξής: πρώτον, κάνει ομοιοκαταληξία "Νίκος Βερνίκος" αφήνωντας ένα ποιητικό υπονοούμενο δι'αυτόν τον ποιητή των μεταδόσεων. Δεύτερον, σάμπως έχει πετύχει και ποτέ σωστό παίκτη για να μας κατηγορήσει ότι τον λέμε λάθος; :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Hades

    Πως λέμε Πίκος Απίκος ένα πράμα;

    Τα πάντα για την πΧοιότητα!

    :):):))

    @ A.BU.D.

    Όταν εμείς τρώγαμε τσατσούφια, εσείς τρώγατε βαλανίδια! No passaran!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου φάνηκε ότι άκουσα στο δελτίο ειδήσεων ότι οι καταναλωτικές οργανώσεις αποφάσισαν αποχή διαρκείας από αγορές γάλακτος, ρυζιού, όσπριων και ζυμαρικών όσων έχουν τιμή πάνω από ένα ευρώ.

    Είναι αλήθεια;

    Είναι ψέμμα;

    Γιατί δεν υπάρχει καμία τέτοια ανακοίνωση στις ιστοσελίδεων των ενώσεων καταναλωτών;


    Εάν υπάρχει τέτοια ανακοίνωση, που στο διάβολο είναι;

    Ποιός έχει το θάρρος να πει την αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...