Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Ακροδεξιά άνοδος και αποβιομηχάνιση.

Σύμφωνα με την διδασκαλία του Ιησού, αλλά και κατόπιν πολλών παρατηρήσεων της συνήθους ανθρώπινης συμπεριφοράς, είναι φανερό ότι βλέπει κανείς την αγκίδα στο μάτι του άλλου και όχι το δοκάρι στο δικό του μάτι. Έτσι με δεδομένη την άνοδο της ακροδεξιάς τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη, όσο και στον Ελληνικό χώρο, ίσως θα ήταν χρήσιμο να δούμε πως η φτώχεια φέρνει γκρίνια στην Σουηδία, όπου οι Sverigedemokraterna σταθερά βρίσκονται πάνω από το 4% στις δημοσκοπήσεις, κάνοντας σίγουρη την παρουσία τους στην επόμενη βουλή το 2010. (όριο εισόδου κόμματος στη Σουηδική βουλή 4%).

Αιτία γι αυτό δεν είναι ο ξαφνικός έρως για καθαρότητες της φυλής και άλλα τέτοια φαιδρά. Αποβιομηχάνιση και αποδόμηση του κράτους πρόνοιας μετατρέπουν τους Σουηδούς σιγά - σιγά σε ξενόφοβους. Είπαμε η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Όμως υπάρχουν δημοκρατικές λύσεις για την έξοδο από το τούνελ. Λίγη κοινή λογική χρειάζεται.

Αυτό φυσικά ισχύει και στον Ελληνικό χώρο. Αποβιομηχάνιση λόγω κλεισίματος ή μεταφοράς επιχειρήσεων σε άλλες χώρες, ανεργία, ακρίβεια, απαξίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και αύξηση της εγκληματικότητας.

Δυσαρεστημένοι από τα μεγάλα κόμματα εξουσίας, εύκολα πέφτουν στην παγίδα της εθνολαϊκιστικής ρητορικής και έτσι άνθρωποι που δεν θα ψήφιζαν κανονικά ένα κόμμα με νοσταλγούς της χούντας κλπ. βρίσκονται να ψηφίζουν… Λάος.

Ίσως τα ανωτέρω να γίνουν καθαρότερα εάν δούμε το παρακάτω βίδεο που περιλαμβάνει και συνέντευξη ενός ξένου υπηκόου που ψήφισε ακροδεξιά(!) στις δημοτικές εκλογές της Landskrona γιατί… έγιναν πολλοί οι … μετανάστες!

Να σημειώσω εδώ, ότι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι στη Σουηδία μπορούν να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές και ότι στην Landskrona οι Sverigedemokraterna πήραν 25%!

Κατόπιν ακολουθεί παρελθοντολάγνο χαζοβίδεο ακροδεξιάς οπαδού των Sverigedemokraterna από το Malmö μακελευμένο και ενδελεχώς σχολιασμένο από την υμετέραν μακαρονιώτηταν.



Ημιάσχετον Εθνεγερτικόν Επιμύθιον:

Πέρα από αυτά, βλέποντας το ραγδαίο ξεβράκωμα του ντόπιου πολιτικού συστήματος με το σκάνδαλο των μιζών της Siemens, την επέλαση του μεγάλου αδελφού τόσο στη Σουηδία (1,2) όσο και σύντομα στην υπόλοιπη ΕΕ και την τάση η δύναμη να συγκεντρώνεται σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και λέσχες τύπου Μπίλντερμπεργκ, φαντάζομαι ότι στο τέλος θα αποκτήσουμε ένα υπερκράτος σαν την «Ωκεανία» του «1984» του Όργουελ.

Ως γνωστόν η ιδεολογία του κόμματος ήταν o INGSOC (ΑΓΓ.ΣΟΣ. Αγγλικός Σοσιαλισμός) ο οποίος κάθε άλλο προς σοσιαλισμό έφερνε.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα ήταν και είναι η μόνη «Λαϊκη Δημοκρατία» στο άρμα του καπιταλιστικού κόσμου, πιστεύω ότι η ιδεολογία της νέας «Ωκεανίας» θα ονομάζεται Ελληνικός Σοσιαλισμός, ΕΛΛ.ΣΟΣ. ή διεθνώς HELSOC.
Σημαία της Ελληνοκρατούμενης (ιδεολογικά) «Ωκεανίας», εμπνευσμένη απ΄ την κινηματογραφική μεταφορά του έργου ακολουθεί από κάτω.
Η νέα ελληνική κοσμοκρατορία είναι εδώ. (Ε, ρε έσφιξαν οι ζέστες).

9 σχόλια:

  1. άψογος!
    και η βιντεοπαρουσίαση του τρόπου σκέψης εκτός Ελλάδος!

    η ρητορική αυτού του είδους σίγουρα κερδίζει οπαδούς με συνθήκες όπως αυτές που έρχονται, είναι πρακτική που κερδίζει
    η σοφιστία της απαιτεί και κοινό παρόμοιου επιπέδου, κάτι όχι πολύ δύσκολο, ειδικά εγχωρίως

    όποιος έχει μάτια βλέπει

    ά, ρε τι κύκλους κάνει η ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολσμάνε, είσθε άξιον δημιουργικόν τέκνον της πολυμηχάνου Αιωνίας Ελλάδος. Η προσπάθειά σας να αναβαθμίσετε ΚΑΙ την Ελληνικήν γλώσσαν, μέσω της γνωστής Πολσμανικής διαλέκτου, επηρεασμένης θετικά από το γράμμα θήτα, ΧΩΡΙΣ ψεύδη και ΧΩΡΙΣ να γίνετε ψευδός, αποτυπώνει την άνοδον του ενεργειακού επιπέδου Θήτα (Thetan level) που είναι και ο υψηλός στόχος της ευσεβούς οργανώσεως της Επιστημολογίας, ενός... ανεκδότου που κατάντησε θρησκεία στο τέλος, ενώ εσείς -καινοτομικώς- στο τέλος θα αναδείξετε την θρησκείαν ως ανέκδοτον! Επιπλέον, τα βίδεά σας είναι εκπληκτικά και κάπου θα βρω τρόπο να τα λινκάρω (μόλις προκύψει κατάλληλον θέμα ιδικής μου εμπνεύσεως).

    Επί της ουσίας τώρα, διότι -ως γνωστόν- κόλαξ δεν είμαι, ούτε βρυκόλαξ.

    Γάφω δια να εκφράσω το δέος μου και την απορίαν μου, με το σεμνόν και ωραίον αυτό πλήθος Σουηδών εθνικιστών της φωτογραφίας (στον δοθέντα σύνδεσμο). Ειδικά η φλογερή (και αρκούντως έκφυλη) ξανθιά στο αριστεόν άκρον της φωτό, αλλά και η σεμνή χαμηλοβλεπούσα διοπτροφόρος καστανομάλλα βιτζιόζα αμέσως μετά, τέρπουν τη φαντασία μου επικινδύνως, διότι γνωρίζω όλες αυτές οι ευϋπόληπτες φάτσες των πατριωτών κυρίων που ακολουθούν, ΤΙ μέγαν ναζιστοειδήν βόρβορον κρύβουν μέσα τους.

    Θα ήθελα να μας προμηθεύσετε με περαιτέρω φωτογραφίες σεμνών πλην όμως βιτσιόζων γυναικών της Σουηδικής ακροδεξιάς, αν είναι δυνατόν και κάνα τηλέφωνον ή μέηλ δια να τας προσκαλέσομεν εις Ελληνικήν νήσον (καλοκαίρι είναι, άλλωσθε).

    Ευχαρισθώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ geokalp

    Ευχαριστώ, η ρητορική είναι ίδια τελικά αντού.

    @ omadeon

    Αι πατριωτικαί κυρίαι επιδείξουσι συγκλονιστικάς επιδεξιότητας εις διάφορα περίεργα με μαστίγια, δoνητάς σκυροδέματος και τοστιέρας.
    Θα σας στείλουσι σχετικήν λίσταν σε μορφήν Excel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά χώρα άραγε στερήθηκε αυτόν τον μετανάστη του βίντεο;
    Εθνική της απώλεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άρεσε η ερώτηση στον πανύβλακα:
    "Γιατί δεν φεύγεις εσύ?".

    Ε, ρε βρεγμένη σανίδα που θέλουν μερικοί.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ αθεόφοβος

    Γερμανία, Νορβηγία και Δανία ερίζουν για το προνόμιο να είναι οι χώρες καταγωγής αυτου του άθρωπα!

    @ doctor

    Όντως.

    Βρε doc τι έγινε το μπλογκ; Το έχει κλειδώσει η Google! Μάλλον αυτό το widget της Yellas φταίει, δες εδώ στο metablogging:http://metablogging.gr/archives/1579

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σεβαστέ μου συντρόφιμε πεταλωτά,
    εάν οι Λαντσκρόνειοι κάτοικοι έχουσι τα μυαλά του βινδεο-μετανάστου, ουδεμίαν απορία έχω για ποιόν στα κομμάτια λόγο με έχει καταστρέψει η ομάς της Λαντσκρόνα στοιχηματικώς...
    Έχει αποδειχτεί ότι οι ακροδεξιοί με μισούσι...

    Κατά τα άλλα, επιτρέψατέ μου να έχω την αποψάρα, ότι η ημετέρα πατρίς αποκεκλείεται να γίνει μέλος της οργουελικής Ωκεανίας.
    Μάλλον προς την οργουελική Ανατολασία την κόβω να παένει η δουλειά μελλοντικώς...

    Α, επί τη ευκαιρία να καταγγείλω το προτεινόμενον έμβλημα του HELSOC ως δημιούργημα της νέας τάξεως και ως πράμα του διαβόλου.
    Διότι που ηκούσθη λευκή χειρ να χειροπιάνεται με μαύρη χείρα? Αυτό είναι ανήκουστον, είναι ενάντιον εις την φυλετική καθαρότητα της Φυλής...

    Απτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλός! Το σήμα του HELSOC, καλό, τόσο καλό που θα σου έλεγα να ...το κρύψεις!!


    Περί πολιτικής θα πω πως πολύ λογικά οι ίδιες κοινωνικές/οικονομικές συνθήκες παράγουν παρόμοια πολιτικά και κοινωνικά αποτελέσματα.

    Το ότι σημειολογικά πάμε βουρ για ένα 1984 με παραλλαγές είναι νομίζω αυτονόητο, το ζήτημα είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ή θα γίνουμε σαν τον Ουίνστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ πρκλς

    Μη φοβείσθε αγαπητέ συντρόφιμε, θα ξυπνήσει το γονίδιο Αίπσηλων® και στην μαύρη χείρα και θα ασπρίσει και αυτή!

    @ Zaphod

    Πιστεύω ότι εάν το τζιν (άνευ τόνικ) δεν είναι του γούστου μας, δεν θα γίνομεν σαν του Ουίνστον. Πιστεύω ότι υπάρχει ελπίς καθ ότι είμεθα του ζύθου και των γυροσουβλακίων.

    Λέτε να μου φάνε το κόπυραητ οι αλήτες με το σήμαν; Πρέπει να λάβω τα μέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...