Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Η Σουηδική δημοκρατία απεβίωσε χθες. Σύντομα σε μια χώρα κοντά σας.

Όπως είχα γράψει παλαιότερα εδώ, υπήρχε η συζήτηση στη Σουηδία για την ψήφιση ενός νόμου που θα έδινε στο Försvarets Radioanstallt (FRA- Ραδιοφωνικό ινστιτούτο άμυνας) την εξουσία να καταγράφει και να καταχωρεί όλα τα τηλεφωνήματα, φαξ, sms και e-mail που διασχίζουν τα σύνορα της χώρας για λόγους εθνικής ασφαλείας.
Χθες η αστική (συντηρητική) συμμαχία, ψήφισε το εν λόγω τερατούργημα με το σκορ που βλέπετε από κατ’ (Όχι ότι οι σοσιαλιστές δεν έχουν κάτι τέτοια μπουμπούκια μανιακούς των παρακολουθήσεων σαν τον τ. υπουργό Thomas Bodström)

Φυσικά πέρα από το τεχνικώς δύσκολο του εγχειρήματος, υπάρχει η πλευρά που δείχνει την διάθεση των κυβερνώντων να ελέγξουν με απόλυτο τρόπο τα αμνοερίφια του ποιμνίου τους, χρησιμοποιώντας το σαθρό επιχείρημα «Αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις τι φοβάσαι;».

Βέβαια θα μπορούσε να τεθεί και ως εξής: «¨Εάν δεν έχεις τίποτα αποκρουστικές πατσές να κρύψεις, τι σε πειράζει να σε βλέπουμε με κάμερα την ώρα που χέζεις μη τυχών και σιάξεις καμιά βόμπα (sic)» Εγώ θα πρότεινα εμπνεόμενος από σχόλιο Σουηδού σε σχετικό βιδεάκι, που έφτιαξα στο You Tube για την περίσταση, να βάλουμε τους σουηδούς πολιτικούς σε κάνα σόου τύπου Big Brother ή Wall ξέρω ‘γω να ‘φχαριστιέται ο κοσμάκης. Είναι η πιο δίκαια λύση.

Ευχαριστώ τους πάνω από 11.000 επισκέπτες (όλε!) στο παρακάτω βίδεο (κατά βάση Σουηδούς) για σχόλιά τους και τις βαθμολογίες τους. Το λυπηρό είναι ότι αντίστοιχο βίδεο δεν φιλοτιμήθηκε να φτιάξει κανένας άλλος εκτός από την MUF (Νεολαία συντηρητικού κόμματος!!!!) με σαφώς λιγότερες επισκέψεις!

(ΑΠΔΕΪΤ:
Πάντα υπερβολικός φέρνω την καταστροφή.
ΑΦΟΥ ψηφίστηκε ο νόμος φιλοτιμήθηκαν κάποιοι και ανέβηκαν καμιά δεκαριά βίδεα αντίστοιχης θεματολογίας ΜΕΤΑ την ψήφιση του νόμου επαναλαμβάνω. Τεσπα, εστήθη και σχετικό σάηντ www.stoppafralagen.nu όπου υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σκηνή από τον "Κύκλο των χαμένων ποιητών" με αλλαγμένους υπότιτλους, κάνοντας τον, τον «Κύκλο των χαμένων πολιτικών»).

Δύο διαπιστώσεις:

1. Θα τολμούσε η ΟΝΝΕΔ εδώ στην Ελλάδα να πάει κόντρα σε ειλημμένη απόφαση της ΝΔ; Ναι καλά.

2. Η προβατοποίηση του κόσμου στη Σουηδία από το υπερπροστατευτικό κράτος πρόνοιας έχει ξεφύγει από κάθε όριο.




Κατόπιν τούτου ως Κάρολος και ως Πολσεμάνογλου απονείμω με την σειρά μου στους Σουηδούς πολιτικούς το βραβείο Μεγάλου Αδελφού 2008. Άλλωστε όπως λέγεται στο «1984» : «Θες μια εικόνα από το μέλλον; Φαντάσου μια αρβύλα να πατάει ένα ανθρώπινο πρόσωπο».
Και όπως εύστοχα το είχε θέσει και ο Βεναιμίν Φρανκλίνος «Όποιος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει λίγη ελευθερία στο όνομα της περισσότερης ασφάλειας, δεν αξίζει ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια και θα τα χάσει και τα δύο».
Παιδιά, σύντομα έρχεται και στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και μην το γελάτε καθόλου. Σχετικά έγραψε και ο ΕΥ-λογερ iPodcrates.

Άντε, σας τα έχω ζαλίσει, στο ΕΠΟΜΕΝΟ ποστ ΣΙΓΟΥΡΑ έχει Ντάγκλας Άνταμς!

29 σχόλια:

  1. το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!
    αλλά αυτό με τη προβατοποίηση με προβλημάτισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί οι Franvarande τι ρόλο βαράνε?
    Ρωτάω επειδή μου φαίνεται ότι αυτοί είναι που έκριναν το αποτέλεσμα (και ως εκ τούτου, αυτούς πρέπει να βαράτε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε συνδυασμό με την πολιτική πρωτοβουλία να μετατραπεί η Ευρώπη σε απόρθητο φρούριο, ο νόμος που ψηφίστηκε στη Σουηδία δεν μου κάνει εντύπωση.Δεν θα γίνουμε 1984,ούτε θα μας βάλουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς δεν χρειάζεται.Δεχόμαστε να μας κλείσουν στο μαντρί και να παίζουν στο πολιτικό πόκερ τα πολιτικά μας δικαιώματα, για το καλό μας...για να μας προστατέψουν από τον εχθρό.Ίσως ήρθε ο καιρός ιστορικά να περάσει και αυτή την εμπειρία η Ευρώπη.Ο χρόνος θα δείξει, αρκεί να μην χαλαρώσουν τα αντανακλαστικά μας.

    Εγώ πάντως ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πατρίδα θα μου στείλεις τα στοιχεία να ανεβάσω το βιντεάκι σου στο σουηδικό μου μλογκ!!!
    stile mou to me mail sto sumelaki@hotmail.com
    TORAAAAAA prin figo giati prepi na figo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ανησυχητική είδηση που προστίθεται σε μία σειρά από παρόμοιες.

    Μακάρι να έχει δίκιο ο Βιολόγος στην τελευταία περικοπή του σχολίου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχ το βρήκα, το βρήκα και το ανέβασα κιόλας.... δεν ήξερα ότι ήταν τόσο εύκολο!
    σορρυ

    και μη γελάτε διότι σε λίγο σας βλέπω κι εσάς στα ίδια χάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι θλιβερή η κατάντια του σουηδικού μοντέλου (aka GAP) κι ακόμα χειρότερη η καλλιέργεια ενός νεοπουριτανισμού που στηρίζεται στην τρομολαγνεία. Παρατηρώ ότι αν ελληνοποιήσουμε όλες τις σουηδικές αναφορές, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στην εικόνα, είναι μια ανάμνηση των πραγμάτων που έρχονται οσονούπω κι εδώ.

    Αναρωτιέμαι, το "1" αφορά το "παρών" και το "67" τις αποχές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτές οι αναθεματισμένες αποχές (οι μη θέσεις των άβουλων και των ανοήτων)είναι που κρίνουν πάντα το αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα το ξέρουμε καλά.

    Σε μία άλλη περίπτωση βέβαια και πρόσφατη μάλιστα, δεν έκριναν το αποτέλεσμα αλλά κατέδειξαν την ποιότητα των απεχόντων.

    Δυσοίωνοι καιροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ την ίδια απορία είχα, για αυτούς τους Franvarande.. που μάλλον έκατσαν στη βεράντα και έκριναν το αποτέλεσμα. Τι να πεις, polse. Στην αρχή νόμιζα ότι μόνο οι πάσης φύσεως δικτατορίες -χακί και ερυθρές- ρουφιανεύανε για να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο. Τελικά, όσο αυξάνεται το μέγεθος της ευημερίας, όσο βγάζει πιο πολλά το ταμείο του γερο-μπισμπίκη και τσιγκούνη Mr ΙΚΕΑ, τόσο μεγαλώνει η ανασφάλεια και η ανησυχία του συστήματος για τους bad guys. Οπότε, βουρ στη κάμερα...
    (για τα Σουηδάκια όμως που την έφαγαν από τα τέκνα του Βλαδίμιρου, κουβέντα δεν είπες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ geokalp

    Με την προβατοποίησή μας όλα γίνονται με την συναίνεσή μας. Χωρίς μεθόδους του "1984" του Τζώρτζ Όργουελ, ή του "Νέου γενναίου κόσμου" του Άλντους Χάξλεϋ.

    @ πρκλς

    Απόντες! Πήγαν να κλείσουν διακοπές για Τήλο το νέο τρέντυ νησί, ή να προμηθευτούν μπύρες για το Σουηδία - Ρωσία!

    @ BioLogos

    Στο χέρι μας είναι να μην περάσουν αυτά τα σχέδια.
    Το μέλλον θα δείξει...

    @ Simela

    Ωλλ ράητ, το είδα το έβαλες και στο Σουηδικό σου βλογ! Ατυχώς, η τάση είναι αυτή της επιβολής τέτοιων ρυθμίσεων πανευρωπαϊκά με το πρόσχημα της "τρομοκρατίας".

    Σε λίγο "τρομοκρατία" θα αποκαλείται ακόμα και το Ινστιτούτο καταναλωτή έτσι όπως πάμε...

    @ JustAnotherGoneOff

    Ακριβώς έτσι! Οι 67 προτίμησαν να μην εκτεθούν καθόλου...

    @ sky

    Πράγματι έτσι είναι. Οι αποχές έκριναν το αποτέλεσμα. Όσο για το λίνκιο που παραπέμπει στον πάντα δυναμικό Λασκαράτο, είναι ένα must ακόμα και για ΠΑΣΟκους Αργοστολιώτες!

    @ apos

    Α, ο κύριος Ingvar Kamprad δεν είναι γερο-μπισμπίκης, είναι απλά σώφρων!
    Το όλο θέμα είναι ότι οι πληβείοι, (όσοι δεν ανήκουν στην οικονομική ελίτ δλδ, θα αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει τρομοκράτες...)

    Αχεμ ναι, για τα ποδόσφαιρα γράφω συνήθως στον "Πυροβολημένο Χανούμη", αλλά θα σας πω εδώ ότι δικαίως χάσαμε από το ΞανΦό ΓΚένος, αφού με την Σουηδία έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους. Τι να σου κάνει και ο Χένκε Λάρσσον στα 37 πια... Το '94 και η 3η θέση στο Μουντιάλ είναι μακριά...

    Ολλανδία-Ρωσία προβλέπεται ματσάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην φοβάσαι για την Ελλάδα και να έρθει αν αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τα τηλέφωνα σε λίγο θα τους στρίψει.
    Εχεις παρακολουθήσει ποση ώρα μιλάνε και τι λένε οι Ελληνίδες στο τηλέφωνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντήαρ Αθεό,

    Σας διαβεβαιώ ότι ουδέν πρόβλημα θα υπάρξει. Θα προσληφθούν αι μεγαλύτεραι και ενδοξότεραι κουτσομβόλαι της μεγάλης ημών Πατρίδος (π.χ. Τατιάνα και ΣΙΑ) και όλα θα είναι τζετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα,
    Άκρως ανησυχητική η πληροφορία.
    Το 1 και τα 67 άτομα, τί συμπεριφορά είχαν; Απείχαν, απουσίαζαν;
    Το βίντεο έχει κάποιο πρόβλημα με τους υποτίτλους. Είναι τόσο φωτισμένοι, που δεν φαίνονται. Θα μπορούσε να γίνει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ντροπαλός

    1 "παρών" και 67 αποχές (απουσίες από την αίθουσα).

    Πράγματι, σε μερικά σημεία που το βίντεο έχει πολύ φωτεινές σκηνές, οι υπότιτλοι διαβάζονται δύσκολα. Μπορείς είτε να σκουρίνεις την οθόνη σου ή να σου στείλω με mail ένα αρχείο .wmv γύρω στα 15-20 MB με αδιαφανές φόντο υπότιλών.

    Προς το παρών δεν σκέφτομαι να ανεβάσω δεύτερη βερσιόν με αδιαφανές φόντο υποτίτλων. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λυπάμαι και ανησυχώ πολύ που το ακούω αυτό.

    Βασίζομαι στους Σουηδούς Hackers να παρέχουν κρυπτογραφικές λύσεις στο πρόβλημα έτσι ώστε οι παρακολουθήσεις να είναι άχρηστες.

    Ακόμα πιό πολύ όμως με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν συντρέχουν σήμερα πραγματικοί λόγοι για λήψη τέτοιου είδους μέτρων, και έτσι αναπόφευκτα μου δημιουργείται η εντύπωση πως οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις προετοιμάζονται για μαζικές αναταραχές, του είδους που προκύπτουν όταν οι κοινωνίες πλήττονται από μεγάλες οικονομικές καταστροφές και εκτεταμένη εξαθλίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα θα δούμε αν είναι ξύπνιοι οι σουειδή. Μπορούν να σπάσουν το σύστημα αν π.χ. στέλνουν διαρκώς αλλεπάλληλα μηνύματα και κλήσεις με το όνομα -ας πούμε- του αναθεματισμένου μπινοσαμα. Κανονικά, με λατινικούς χαρακτήρες, όχι όπως το γράφω εδώ... κρυπτογραφικώς!
    :)
    τι να πω τώρα; «αντε, και στα δικά μας»..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λαμπρά!
    Εκεί που ήθελε να μας κάνει Σουηδούς ο Γιώργος, τώρα θα θέλει να μας κάνει με το ζόρι ο Χατζηγάκης.

    Δεν υπάρχει σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ μου Πολσε,

    το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στη Σουηδία δε με εξέπληξε. Η χώρα αυτή, πέρα από τη θαυμάσια φυσική ομορφιά των νεαρών αντρών της (sic), την οποία είχα την ευτυχία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι στο Salzburg, έχει δώσει πάμπολλες φορές δείγματα αστυνομικής γραφής. Μην ξεχνάμε την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις της Σοβιετικής Ένωσης το 60΄, όταν η Σουηδία δεν ήταν μέλος ούτε του ΝΑΤΟ ούτε της ΕΟΚ. Και τώρα που είναι θα αφήσουν την ευακιρία να πάει χαμένη; Η αστική τάξη που έχει την εξουσία, θα προσπαθηήσει να τη διασφαλίσει με όσα μέσα μπορεί. Έστω και αν έχουμε φλκίδευση της Δημοκρατίας. Εξάλλου αυτό το πολίτευμα υπάρχει γιατί αυτή τη στιγμή τους βολεύει.
    Ο λαός βέβαια ζει τον ύπνο του δικαίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Διαγόρας

    οι "τρομοκράτες" που απειλούν την χώρα είναι το σύνολο των πολιτών και κυρίως η ταχέως μεταλλασσόμενη σε "πλέμπα" μεσαία τάξη. Αυτός είναι ο στόχος!

    @ Rodia

    Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν αγαπητή Ροδιά, το γονίδιο Αίπσηλων® που διαθέτουν είναι κατά τι αραιωμένο... Περισσότερη εμπιστοσύνη έχω στους κατοίκους της φαιδράς πορτοκαλέας, όχι γιατί τα μούτρα τους είναι καλύτερα, αλλά γιατί οι υπηρεσίες που θα αναλάβουν το θεάρεστο έργο της παρακολούθησης του κόσμου στην Ελλάδα είναι για τα μπάζα...

    @ esp0ir

    Καλέ αφήστε τον Γιωργάκη ήσυχο... Αυτός έχει ακόμα στο μυαλό του τη Σουηδία της δεκαετίας του '70...
    :-D

    @ hnioxos

    Τον ύπνο του δικαίου αγαπητέ Ηνίοχε και όταν ξυπνήσει θα είναι αργά... Πάντως πάλι καλά που κάποια κόμματα όπως οι «Πειρατές» διοργάνωσαν διαδηλώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κατούρημα μόνο με το καπάκι σηκωμένο αλλιώς θα πάτε στη στενή λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Ντροπαλός

    Παρακαλώ! Εάν θέλεις να σου στείλω το αρχείο .wmv στείλε μου μέηλ. (Υπάρχει στο προφιλ μου)

    @ πετρούλα

    Αγαπητή Πετρούλα,

    Επειδή το FRA είναι στρατιωτική υπηρεσία, ποντάρω ότι οι καραβανάδες θα δείξουν κατανόηση στα παλικάρια που δεν σηκώνουν το κάθισμα της τουαλέτας και θα κάνουν τουμπεκί και δη ψιλοκομμένο! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και στο μεταξύ όσο η αστυνομία θα παρακολουθεί τα τηλεφωνα και τα email τους οι τρομαοκράτες θα επικοινωνουν με ταχυδρομικά περιστέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. α παρντον!
    νόμιζα ότι η μη ανάληψη του καπακιού ήταν ποινικό αδίκημα σε όλες τις χώρες πλην της ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα από την Φινλανδία (σωστό είναι και το Φιλανδία ;) ) Εδώ η Elisa ενημέρωσε όλους τους χρήστες που έχουν λογαριασμούς σε Σουηδικούς provider (λόγω φθηνότερης τιμής) για τις αλλαγές στη Σουηδία και ότι είναι αντίθετες στο Φινλανδικό σύνταγμα και τους άλλαξε όλους σε δικούς της - η Elisa είναι και αντιπρόσωπος κάποιων Σουηδικών εταιριών.

    Η αλλαγή σε συντηριτικό κόμμα στη Σουηδία ήταν σαφές ότι θα έφερνε και κάποιες τέτοιες αλλαγές και για να πω την αλήθεια όλοι τις περιμέναμε. Βέβαια η συγκεκριμένη είναι παρατραβηγμένη αλλά ...θα δούμε. Εγώ πιστεύω ότι έχουμε να δούμε χειρότερα κι όχι μόνο από τη Σουηδία αλλά κι από την Φινλανδία.

    Και πάλι καλησπέρα από την βροχερή Φινλανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ yellow kid

    Ή σήματα καπνού, ή θα μιλάνε με κώδικα, όπως και να 'χει η τρομοκρατία είναι απλώς η αφορμή για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού...

    @ πετρούλα

    Το καπάκι της τουαλέτας είναι το νέο πεδίο μάχης των δύο φύλων...
    :-D

    @ ovi

    Εδώ η Telia σκέφτεται να μεταφέρει τους σέρβερ της στην Φινλανδία...
    (Παρενθετικά το Φιλανδία περνάει σαν σωστό στο ελληνικό Word. Είναι μάλλον θέμα απλοποίησης όπως λέει και ο doctor αφού το "νλ" κάθεται "κάπως" στην εκφορά της ελληνικής γλώσσας).

    Φοβάμαι ότι αυτή η τάση ασφυκτικού ελέγχου των πολιτών από την εξουσία, είναι παγκόσμια και σιγά - σιγά θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες....

    Βέβαια η Σουηδία, σαν χώρα που οι πολίτες βλέπουν το κράτος σαν "νταντά" έχει κάποια παράδοση σε τέτοιες ενέργειες, οπότε λογικό να είναι στην "πρωτοπορία" του θέματος...

    Καλώς σας βρήκαμε και από εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ
    Ακόμα πιό πολύ όμως με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν συντρέχουν σήμερα πραγματικοί λόγοι για λήψη τέτοιου είδους μέτρων, και έτσι αναπόφευκτα μου δημιουργείται η εντύπωση πως οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις προετοιμάζονται για μαζικές αναταραχές, του είδους που προκύπτουν όταν οι κοινωνίες πλήττονται από μεγάλες οικονομικές καταστροφές και εκτεταμένη εξαθλίωση.

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΔΕΛΦΕ

    οι "τρομοκράτες" που απειλούν την χώρα είναι το σύνολο των πολιτών και κυρίως η ταχέως μεταλλασσόμενη σε "πλέμπα" μεσαία τάξη. Αυτός είναι ο στόχος!

    Φοβάμαι ότι αυτή η τάση ασφυκτικού ελέγχου των πολιτών από την εξουσία, είναι παγκόσμια και σιγά - σιγά θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες....

    ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ...

    ΟΙ ΕΛ ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΧΡΟΝΟΙ, Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΑΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Tι χολοσκάτε αγαπητοί εν χριστώ αδελφοί συνιστολογιούχοι ,υπομονή!...υπομονή μέχρι το 2012!...τότε θα τελειώσουν όλα ...τότε θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι ,και δεν θα έχουμε τοιούτα προβλήματα!!!!!...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ ATHENA

    Εμείς; Λαπάδαι; Μα πώς τολμείτε;
    Ξέρετε τι ευγενή αγώνα δίνομεν ολημερίς και ολονυχτίς με τις ξεχειλωμέναι πιστωτικαί; :-P

    @ Φιλαλήθης

    Μα αν τελειώσουν όλα το 2012, πως θα μας δώσει ο Πούτιν την ΜΠόλη που λέει και ο +Προφήτας+;

    Μήπως είσθε ανθ-ΕΛ-λην;

    Δεν πιστεύετε τον +Προφήτα+;

    E;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...