Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Συνιστολόγοι, μετά τις «αφράτες» φιλανθρωπίες, ήρθε η ώρα να βγάλουμε «αφράτο» χρήμα!

Συνιστολόγες, συνιστολόγοι και συνιστολογόπουλα.

Φαντάζομαι όλοι και όλες έχουμε περάσει από το μετερέζι του από εμού αποκαλούμενου “πληκτρολογιακού ακτιβισμού”.

Ηλεκτρονικές αιτήσεις (petitions), υπογραφές σε παντός είδους μανιφέστα, εγγραφή σε παλαβά γκρουπς στο φέης μπουκι (facebook, φτου φτου αντικράηστ σιξ, σιξ, σιξ) του στυλ “σώστε τον κόσμο από την φτώχεια”. Ειδικά αυτά τα τελευταία, είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φτώχειας και από τα λευκά πλαστικά βραχιολάκια που φοράνε διάφοροι χορτάτοι και / ή διάσημοι, δείχνοντας ότι συμπάσχουν με τις φτωχοί του κόσμου.

(Τ’ ακούς Carolina Klüft; Όχι; Καλά δε θα κόψουμε και φλέβες.

Ας τα ακούσουν οι υποκριτές της Ευρωπαϊκής κομισιόν που πριν 2-3 χρόνια βάλανε λευκές περσίδες στο κτίριο του Berleymont που σχημάτιζαν ένα λευκό δακτύλιο γύρο από το κτήριο. Συμπαράσταση λέει στον αγώνα κατά της φτώχειας. Εμετός).

Διότι πως να το κάμνομεν, ηλεκτρονικές διαμαρτυρίες χωρίς αντίστοιχες ενέργειες των ιστολόγων στην πραγματική ζωή είναι να μην πω για τι ακριβώς καβάλα. Μην παρεξηγηθώ, πρωτοβουλίες που έχουν συνδυαστεί και συνδυάζονται με ενέργειές υπάρχουν. Ψάχτε τις.

Αλλιώς καταλήγουμε στα φαιδρά που γράφει ο εν θολοκουλτούρα αδελφός Γιώργος Μαργαρίτης.

Και πριν προχωρήσω στο κυρίως θέμα ιδού μέηλ που έλαβα ένεκα του γεγονότος ότι είμαι μέλος στο βλογ “ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ”. ‘Ημαρτον ρε φούστη μου με το κίνημα των βλόγερς πια.

ΠΟΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΙΩΝ ΡΕ;

Και η “Χρυσή Αυγή” μπλογκ στη wordpress έχει. Είναι και αυτή στο κίνημα;

Γεια σας,

ονομάζομαι *.*.

Είμαι δημοσιογράφος στο **, στην εκπομπή **.

Κάνω μια έρευνα για τους bloggers, και πιο συγκεκριμένα γι αυτούς που πρώτοι έβαλαν στα blogs τους το κάλεσμα στη συγκέντρωση για τα καμένα "Ποτέ Ξανά" (Σύνταγμα, 29 Ιουλίου 2007).

Μήπως είστε εσείς αυτοί;

Και αν όχι, μήπως γνωρίζεται ποιοι είναι;

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ψάχνω περρισσότερες πληροφορίες για το

"κίνημα των bloggers" θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Σας ευχαριστώ πολύ


Αμάν. Βέβαια η κοπέλα έδινε και όνομα και τηλέφωνα , αλλά σιγά μη τα βγάλω στη φόρα προς διαπόμπευση. Όποιος αισθάνεται ότι εκπροσωπεί το “Κίνημα των Μπλόγκερς” και δεν έλαβε το ανωτέρω μέηλ, θα του δώσω τα στοιχεία επικοινωνίας για να δοξάσει το κίνημα της γονιδιακά ανώτερης φυλής των βλόγερς. :-P

Λοιπόν, με τον πληκτρολογιακό, ήτοι “αφράτο ακτιβισμό", δεν κάμνομεν και πολλά πράγματα.

Τουλάχιστον σαν βλόγερς, μπορούμε να κονομήσουμε, αφού δεν μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο, ή έστω τις νεραντζιές στα πεζοδρόμια;

Αδελφοί και αδελφές πιστεύω πως ναι.

Και όταν λέω να κονομήσουμε, εννοώ φυσικά “αφράτο” λαμογιάρικο ή ημι-λαμογιάρικο χρήμα.

Τώρα ναούμε να βάλεις την γκλάβα σου να κατεβάσει ιδέα για ένα καινούργιο προϊόν, να επενδύσεις ένα κάρο λεφτά για να το βάλεις στην παραγωγή, και να περιμένεις μετά να κάνεις απόσβεση της επένδυσης και να βγάλεις κέρδη, αυτά είναι για τις ξενέρωτοι Γότθοι. Εμείς οι ξύπνιοι οι ΕΛ γουστάρομε μόνο “αφράτο” χρήμα, γιατί η φραποποσία μας κουράζει.

Για να βγάλεις “αφράτο χρήμα” πρέπει να πουλάς με χαοτικό ποσοστό κέρδους κάτι από τα παρακάτω:

1. Αέρα κοπανιστό (Βλ.χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλού ρίσκου σαν αυτά που έστειλαν τον κολοσσό της AIG στα θυμαράκια).

2. Παράνομες ή και νόμιμες συνθετικές ουσίες που προκαλούν εθισμό και κάνουν κεφάλι γενικώς. (Φυτικά και συνθετικά ναρκωτικά κλπ.)

3. Προϊόντα εξευτελιστικού κόστους, άθλιας ποιότητας που θα πωλούνται πανάκριβα, γιατί τα βόδια, εεε… οι πελάτες θα νομίζουν ότι τα έχουν ανάγκη οπωσδήποτε. (Π.χ. Εισιτήρια για την Μαντόνα, ποδοσφαιρικοί αγώνες της Σούπερ Λίγδας από την Nova, παπούτσια NIKE από το Βιετνάμ κ.α.).

Πιστεύω ότι εμείς οι ιστολόγοι μπορούμε να μπούμε στην αγορά της κατηγορίας 3. Και αυτό διότι σαν εν δυνάμει Μέσο Μαζικής Εξημέρωσης, μπορούμε να κάνουμε αργά, αλλά σταθερά τον κόσμο να λαλήσει. Να βαράμε τον ζουρνά και αυτός να χορεύει.

Να τον τρομοκρατούμε με φαντάσματα και να του προτείνουμε λύτρωση με την σαβούρα που θα του πουλάμε πανάκριβα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα από τα Στέητς είναι τα διάφορα survivalist products, ήτοι προϊόντα επιβίωσης μετά την καταστροφή. (Που θα φέρουν, οι Πλειαδιανοί εξωγήινοι,οι Νεφελίμ ,οι Ιλουμινάτι, οι Κινέζοι ή η ίδια η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν έχει σημασία).

Υπάρχουν ΜΜΕ που κουρντίζουν τον κόσμο συνέχεια καλλιεργώντας τον τρόμο, όπως ο Τεξανός ραδιοφωνικός παραγωγός Alex Jones και μετά διαφημίζουν εταιρίες που πουλάνε “τρόφιμα επιβίωσης για την οικογένειά σας” για όταν έρθει η καταστροφή. (Λινκ στον Alex Jones δεν βάζω, Μπορείτε όμως να γκουγκλάρετε σχετικώς εάν ενδιαφέρεστε).

Εγώ την σύλληψη την βρίσκω ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ για την Ελληνική πραγματικότητα, όπου πλείστες φορές στο παρελθόν οι ηρωικοί Νεοέλληνες ρημάξανε τα εβαπορέ από τα Σουπερμάρκετ, με αφορμή την κρίση Α ή Β.

Λίγο συντονισμένο κούρντισμα των κυβερνοναυτών χρειάζεται.

Προτείνω μάλιστα η βλογοεπιχείρηση να ονομαστεί Hellenic Survivaist Foods. Δέστε παρακάτω το πιλοτικό διαφημιστικό ποστ.



Δηλαδή, τώρα αν τα θύματα δεν λιώσουν από τον συνδυασμό, ατομική έκρηξη, γερακίνα , ελληνική σημαία, Carrefour και παστίτσιο με κινέζικη μπεσαμέλ, να μην με λένε Κάρολο.

Μιλάμε για εξαιρετικά περιθώρια κονόμας. Εδώ λέω μέχρι και τον Λιακό να βάλουμε στο κόλπο.

Προσχέδιο γκριζας διαφήμισης:

“Τα Νεφελίμ θα μας φάνε!!!!

Αλλά ο μαχητής του Θεού στο τέλος θα φάει τα Νεφελίμ και θα σώσει την ανθρωπότητα!!!!

Αλλά...για να την βγάλετε μέχρι να έρθει ο μαχητής…

Hellenic Survivalist Foods για όλη την οικογένεια!!!!!”

Μιλάμε, ποια πακέτα που θα φεύγουν σαν τρελά… Οι νταμιτζάνες με το νερό Ασωπού και τα ληγμένα του αμερικανικού στρατού να δεις πως θα φεύγουνε…

Περιμένω προτάσεις για Hellenic Survivalist εδέσματα…

14 σχόλια:

  1. Μπα ξουθιός πηδάκι μ, κιό τσότσου μό λψει κι θα μορχουνταν κόλπους απ τα γιέλια... Επανερχόμενοι επί της ουσίας, αξιότιμε κε Πολσεμάνογλου, η προτεινόμενη επένδυση ως concept μας βρίσκει, κατ' αρχήν, θετικούς. Αναμένουμε την feasibility report και το πλήρες business plan πριν οι managers μου και εγώ προσωπικά αποφανθούμε για το ύψος της απο μέρους μας χρηματοδοτήσεως και εν γένει υποστηρίξεως του εν λόγω project.
    Στου μηταξύ να μ αφήκς να ματακτάξου του Ηυαγγλελιου, τη Παληά Διαθήκ κι του πηδάλιου. Ηντουλή "Ού βλογεύσεις" δην ήβρηκα πουθηνά, αλλά να του ματαξαναδού μαναχή μ γιατί δη θέλου να ρουτήξου του παπαγιώργ γιατί είνη ντίπι για ντίπ καταντίπ στούρνους κι δη κατέχ απ αυτά, μουναχά ν αρπάξ απ του πανγκάρ κανα εικουσάηβρου κι αυτού μη σαράντα σταβρουκουπήματα. Consultant να σου πητύχ, κάηκης κυρ-πηταλωτά μ, μάυρου φίδ που σ έφαγη! Κάτση να του ματακτάξου κι θ σ φκιάξου γω μπλόκ να του σκιάζουμι κι ηγώ ή ίδια.
    Να σας υπενθυμίσω οτι ουδέν εκ των προϊόντων μας και για κανέναν απολύτως λόγο θα επιτρέψουμε να διατεθεί στην κατανάλωση μέσω της νέας επιχειρήσεως, και αυτό είναι non negotiable.-
    Προτιθέμεθα εν τούτοις, να διαθέσουμε δωρεάν, σημαντικές ποσότητες αυτών στα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.
    Τσαλαφούτ απ τα χειράκια μ, γαλουτύρ π ανασταίν πηθαμένς, γιδουτίρ απ τς κατσκούλις ημ, μπλτσαριές μη μπουμπουτάληυρου δκό μ, τς πρατινούλις ημ, τα ζγούρια μ... άση που όλου κι κανα τ γάλακτος θά χουμι κι κανα γουρνόπλου, κιο απ όλα ιέχου, κι κουσμηρή κι τα πάντα.
    Ψαχτήτη εική για τη μπλουκόσφηρα να γλιέπου κι γου η γηρόντσα π διεν γνουρίζου κι τα ματαξαναλιέμη.

    Με εκτίμηση
    Φρειδερίκη Σιγγισμούνδου-Τσαρλή
    Managing Director

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xμμμ

    Το ντιλ με τους Νεφελιμ δεν με αρέσει. Θα το πάμε αποκαλυπτικά. Ο Σουβλακευς ο Μεγιστος θα αμολήσει τον μαυρο σκύλο (όχι τον Μουν ρε, τον άλλον), τον Σαλατανά ο οποίος και θα φέρει την καταστροφή επί της γης εξαφανίζοντας όλο το διαθέσιμο κρέας. Οπότε θα πουλάμε αποξηραμένες μπριτσόλες ή οδηγίες για δημιουργία υβριδικής φυτικής μπριζόλας :)

    Πέρα από τα πιο πάνω σοβαρά και περισπούδαστα θα πώ πως δεν χρειάζεται να ισοπεδώνουμε προς τα πάνω ή τα κάτω. Και το γράψιμο καλό κάνει γιατί διακινούνται ιδέες. Βαράς μια στον εγκέφαλο του αναγνώστη και ελπίζεις κάτι να πιάσεις. Ο Ραφαηλίδης δεν χρειαζόταν να γκαρίζει ενάντια του παπαδαριού πχ, έγραφε. Βεβαίως δεν σημαίνει πως είμαστε τόσο καλοί στο γράψιμο και μεις (είπαμε ψώνια, αλλά μέχρι ορίων) αλλά και αυτό καλό είναι.


    Υ.Γ. Το +βίδεον+ εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ στο sales managing! κάνω κάτι πωλήσεις εγώώώώ!!!! και τον εαυτό μου, που λένε, πουλώ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Κάρολε,
    το εξαίρετον -εξαιρετικότατον!- ιερόν βίδεον με ενέπνευσε τα μάλα!

    Μόλις ήλθα εις επαφήν (μη βάζετε κακό στο νου, ε) με εταιρείαν σουηδικής αραβίας και παρήγγειλα με μέιλ 10.000.000 αντιασφυξιογόνες μάσκες, δια να τις φορούν οι πελάται σας. Να μη παίρνουν μυρωδιά τι χλαπακιάζουν, εννοώ, με εννοείτε φαντάζομαι...

    Πέραν τούτου, δικαιούσθε ενός μικρού ποσοστού από τα εμά κέρδητα και γράψατε εάν είσθε ικανοποιημένος με ένα ποσοστόν περί το 0,002%. Εάν δεν είσθε, δεν πειράζει καθόλου. Δώστε μου εμένα ένα 20% εκ των δικών σας κερδών και πατσίζουμε.

    Αυτά και διατελώ εν ειρήνη (και πολέμω αμα λάχει)

    -->> Απίστευτο βιδεοπόστ λέμε!!!!!!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια, προοδεύεις στο βιντεοφτιάχνειν!!! :))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ κακω-Αλέξηνα

    Αγαπητή Φρειδερίκη,

    Είμαι σίγουρος ότι το φηζαμβίλτυ ρηπόρτ θα σας ενθουσιάσει και θα θελήσετε με τις +ευλογίες+ του πατρος Κονσουλτάντεως, να γονατίσομεν κάν’α γουρουνόπουλο μετά τυρογάλου μαζί με τας στελεχάρας της Χελλένικ Σαρβάι (βάι - βάι) βαλιστ φούδς Ινκορπορέητενδ!

    Ουέλκαμ ομβόρδ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ημιξάδελφον Πρόεδρα

    Ο Σουβλακεύς τα πάντα εν σοφία εποίησε και ο μαχητής του θα συντρίψει στο τέλος τον Αντισουβλακέα. Μέχρι να έρθει όμως, Χελλένικ Σαρβάι (βάι - βάι) βαλιστ φούδς!

    Η ελευθερία του λόγου και η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων είναι πράγμα πολύτιμο γι αυτό και έχουν λυσσάξει τόσοι πολλοί και τόσο πολύ να βάλουν φίμωτρο στα βλογς και το διαδίκτυο γενικά.

    Οι λευκές περσίδες που μπήκαν στην ΕΕ το 2005 παριστάνοντας το εξ' ίσου υποκριτικό πλαστικό βραχιολάκι κατά της φτώχειας είναι σκέτη υποκρισία.

    Υπάρχουν π.χ. και τα κόκκινα βραχιολάκια που δείχνουν ηθική συμπαράσταση στα άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.
    Εάν δεν είσαι ιατρός - βιολόγος - ερευνητής δεν μπορείς να κάνεις κάτι πιο ουσιαστικό γι αυτά τα άτομα, πέρα από την ηθική συμπαράσταση που αυτό το κόκκινο βραχιολάκι σηματοδοτεί.

    Όμως για την φτώχεια, είτε είσαι ΕΕ, είτε χορτάτος, μπορείς να βάλεις το χέρι στην τσέπη.
    Το να μην βάζεις το χέρι στην τσέπη και να φοράς λευκά πλαστικά βραχιολάκια ή να κάνεις δακτύλιο από λευκές περσίδες στο κτήριο της Κομισιόν σαν ΕΕ, είναι καραγκιοζιλίκι ολκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ SIMELA

    Αγαπητή Συμέλα,

    Συγχαρητήρια προσλαμβάνεστε!

    Επίσης θα χρειαστούμε αυτά τα εξαιρετικά κρέατα από το ICA Maxi με τις διπλο-τριπλο-χτυπημένες ημερομηνίες λήξης. ;-)

    Θα τα παίρνουμε κοψοχρονιά και λίγο πριν σαπίσουν θα τα κάνουμε Χελλένικ Σαρβάι (βάι - βάι) βαλιστ φούδς!

    (Με κανονικά βαφτίσια με παπά και απ’ όλα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ροδιά

    Αγαπητή Ροδιά, Κατ αρχήν ένα μεγάλο ΕυχαρισΘΘΘΘώ δια τα κοπλιμένδα σας επί του Ιερού +βιδέου+ τούτου!

    Εννοείται ότι η αντιασφυξιογόνος μάσξ είναι σουρβάι (βάι-βάι) βαλιστ εξοπλισμός εκ των ουκ άνευ. Αφήστε που όπως επισημαίνετε κόβει την μπόχα από το σκ… εεε… ελαφρώς σιτεμένα τρόφιμα που θα πουλάμε.

    Τα κέρδη θα είναι τόσο εξωφρενικώς υψηλά που σίγουρα δεν θα τα χαλάσομεν δια ορισμένα μίζερα ποσοστά, που θυμίζουν τας απελπισμένας προσπαθείας του Αλογοσκούφεως να αποδείξει ότι τα εισοδήματα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αυξάνονται, είτε δουλεύουν με βλοκάκιον ή όχι.

    Βουρ στον πατσά ΣυνΕΛληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ αυτό που ξέρω και δύναμαι να επιβεβαιώσω είναι ότι ο σημαντικότερος και ουσιαστικότερος διαδικτυακοακτιβισμός που έχει γίνει εδώ και πολλούς αιώνας, ήταν τα Καζανακοτούμπεια (και έχω και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία κιόλας).
    Όσον αφορά τα ντε και καλά κινήματα των βλόγερς, έχω ξαναπεί ότι είναι μια εξαιρετική δικαιολογία για να μην κάνει ποτέ κανείς τίποτε. Πετάμε μια ιδέα για διαμαρτυρία και νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι. Και κατά τα λοιπά, ας βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά όλοι οι υπόλοιποι. Ετυμολογικά να το πάρουμε, η λέξη κίνημα προέρχεται από το ρήμα κινώ. Όποιος μου βρει τι είδους κίνηση έχει το συγκεκριμένο κίνημα, κερδίζει αυτοκίνητο.

    Αναφορικά με τις ιδέες του πλουτισμού μας, έχω να δηλώσω τα εξής: μπορούμε να προωθήσουμε τη θρησκεία του Μέγα Σουβλακέα. Οι ιδέες μας πρακτικά δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τις επίσημες άλλων θρησκειών. Επίσης, μπορούμε να κυκλοφορήσουμε τα βιβλία μας (κανονικά). Γράφουμε πολύ καλύτερα από πολλούς τηλεπροφήτες οπότε γιατί να μην το εκμεταλλευθούμε; Άσε που και από χιούμορ να πάμε, χτυπάμε άνετα πολλές εκπομπές της τηλεόραση (δίχως σίγμα). Τώρα που τοι σκέφτομαι, αν το οργανώσουμε εγώ θα είμαι δικαιωματικά ο μανατζέρης... :):):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξοχώτατε,
    το ποστ και το βίδεο ήτο πράγματι ογκόλιθοι της μπλογκοιστορίας, όπως μας είχατε υποσχεθεί. Παρακαλώ όπως διοριστώ στο πόστο του επί της Μίζας υπευθύνου ώστε να τρώμεν με χρυσές μασέλες (30% μερίδιον εξασφαλισμένο). θα προσπαθήσω και μεαποδειχθώ άξιος της εμπιστοσύνης σας - καλύτερος ακόμη και από τον Βουλγαράκη.

    Άρπαξον, μάσησον, ρέψουσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Hades

    Τα καζανακοτούμπεια-08 ήταν η αποτελεσματικότερη βλογοκινητοποίηση by far ναούμε. Το πόσα πιθηκολίνκ έφαγε αυτό το βλογ με αυτή την ιστορία δεν περιγράφεται, μιλάμε για ένα διάστημα μας έστειλε στον Κολοφώνα του συνκ τζιάρ! :-Ρ

    Όσο για την προώθηση της θρησκείας μας, (+Σουβλόγησον+) πιστεύω ότι πρέπει να φτιάξουμε τακτικό εβδομαδιαίο βίδεο-καστ, με τον Πρφήτα Εστριανάκη που γράφει καλά στο γυαλί (ιδιαίτερα όταν έχει εισπνεύσει ήλιο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Zorba the Greek

    Πιστεύω ότι έχετε όλα τα φόνδα και τα εχέγγυα, ίνα ξεπεράσετε τον θρύλο του κ. Βουλγαράκεως, σαν μέλος του βορδ οφ δαϊρεκτορς της Χελλένικ Σαρβάι (βάι - βάι) βαλιστ φούδς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε έχω! Θα λανσάρουμε σαρβάϊβαλ πρόντακτζ με την ευλογία του μέγα Σουβλακέα και θα χεσθώμεν εις το τάλλαρον...
    άσε που θα προσηλυτίσουμε ένα κάρο πιστούς.. ετοιμάσου δια κατάστρωσιν μπίζνες -ενδεχομένως και βιζνες- πλαν!!!
    το χω σου λέω!
    +Παπρίκισον, μπουκόβισον, τζατζίκισον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Prophet Estarian

    Το έχουμε, το έχουμε, πρέπει τώρα να αρχίσει η πλύσις εγκεφάλων!

    +Σουβλόγησον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...