Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Άμα κοιτάει ο καθένας την πάρτη του τότε θα μας πάρει ο διάoλας (ή ο Αντισουβλακέας)

Πραγματικά αναρωτιέμαι αν μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος για το μέλλον των άτριχων δίποδων χιμπατζήδων, που προς το παρόν κυριαρχούν σε έναν πλανήτη ενός ασήμαντο άστρου, μέσα στα 200 δισεκατομμύρια άστρα του Γαλαξία, που είναι ένας από τα δισεκατομμύρια γαλαξίες του σύμπαντος. Το τραγικό είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών των χιμπατζήδων πιστεύει ότι κάποια ανώτερη οντότητα έχει φτιάξει το παρόν σύμπαν για... την πάρτη τους. Πεποίθηση που τους κάνει τόσο υπερόπτες έναντι του οικοσυστήματος που ζουν, όσο και έναντι χιμπατζήδων του είδους τους με ελαφρώς διαφορετικό χρωματισμό.

Διάβασα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το παρακάτω απόσπασμα σε κάποιο άρθρο αναφορικά με την Μαδαγκασκάρη, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Τόσο σε αυτήν όσο και σε άλλες χώρες όπως το Πακιστάν, η Ουκρανία ή η Αργεντινή, εταιρίες από πλούσιες χώρες μισθώνουν γόνιμη ή δασική γη, για να καλλιεργούν τρόφιμα για πάρτη τους!

Δεν φτάνει που ο πρώτος κόσμος έχει ρημάξει τις πρώτες ύλες του Τρίτου κόσμου, τώρα θα του πάρει και το φαΐ από τις ίδιες τις πατρίδες του! Να ψοφήσουν οι σκούροι ναούμε, αρκεί εμείς να έχουμε φτηνά χάμπουργκερ! Αλληλούια!

Διαβάστε, φρίξτε και συνεχίζουμε.

"...Οι «Finacial Times» πρώτοι έφεραν την υπόθεση στη δημοσιότητα, στις 19 Νοεμβρίου (2). Τον Μάιο, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Daewoo Logistics (εταιρεία που δημιουργήθηκε το 1999 μετά την πτώχευση του ομίλου Daewoo) συμφώνησε με τον Ραβαλομανάνα να «ενοικιάσει» 1,3 εκατομμύρια εκτάρια (τη μισή γόνιμη γη του νησιού) για 99 χρόνια ώστε να καλλιεργήσει φοινικέλαιο και καλαμπόκι (πέντε εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2023, δηλαδή τη μισή ποσότητα που εισάγει η χώρα).

Σε αντάλλαγμα, η Daewoo θα κρατούσε ως εργάτες τους χωρικούς. Οπως δήλωσαν υπεύθυνοι της εταιρείας, «η γη δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα. Θα την κάνουμε καλλιεργήσιμη και θα δώσουμε δουλειά στον τοπικό πληθυσμό. Θα είναι καλό για το νησί»! (3)


Ο χαρακτηρισμός «νέες αποικίες», δεν ανήκει στους διεθνείς αναλυτές, που τον χρησιμοποιούν πλέον κατά κόρον, αλλά στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, που πρώτος τον χρησιμοποίησε...

...

...Πλούσιοι και φτωχοί

Οι πλούσιες αραβικές χώρες του Κόλπου, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Κίνα αλλά και η Βρετανία, η Σουηδία, η Γαλλία και φυσικά οι ΗΠΑ είτε ως χώρες είτε ως έδρες πολυεθνικών οδηγούν το χορό.

Θύματά τους είναι κυρίως οι αφρικανικές χώρες, όπως Μαδαγασκάρη και Ουγκάντα, χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως Βραζιλία και Μεξικό, της Ασίας όπως Πακιστάν και της Ευρώπης όπως η Ουκρανία..."


Η γη αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να στηρίξει 6,5 δισεκατομμύρια πληθυσμό με επίπεδο ζωής (κατανάλωσης πόρων) σαν αυτό που υπάρχει στις ΗΠΑ ή ακόμα και την ΕΕ. Πόσο μάλλον τα 12 δισεκατομμύρια που είναι πιθανό να φτάσει ο παγκόσμιος πληθυσμός το 2050, που συν τοις άλλοις τα αποθέματα ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ πρώτων υλών (μέταλλα, ορυκτά καύσιμα) θα έχoυν μειωθεί κι άλλο.

Αντί να υπάρξει μια παγκόσμια κοινή πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος, την συγκράτηση των γεννήσεων π.χ. στα 2,1 παιδιά ανά γυναίκα (απλή αντικατάσταση γενεών), αποδέσμευση από τα ορυκτά καύσιμα και ορθολογικότερη κτηνοτροφία, αλιεία και γεωργία, ο κάθε ένας κοιτάει την πάρτη του!

Ότι αρπάξει η πατριδάρα μας και όλοι οι άλλοι και ειδικά οι σκούροι να πάνε να συνουσιαστούνε! Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι «ανθρώπινη» δηλ. χαρακτηριστική του είδους μας, ανθρωπιστική όμως ΔΕΝ είναι. Στις επόμενες δεκαετίες δισεκατομμύρια θα πεθάνουν από πείνα, δίψα και αρρώστιες, ενώ ο Πρώτος κόσμος θα δεχθεί ορδές απελπισμένων που δεν θα μπορεί να εμποδίσει.

Περιττό να πω ότι τα σημερινά επίπεδα λαθρομετανάστευσης θα μοιάζουν παιδική χαρά.

Η ισορροπία στον πλανήτη θα έρθει τελικά χωρίς δικές μας ενέργειας αλλά με τρομακτικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές και ακόμα στο επίπεδο ζωής των ανθρώπων. Πιθανόν να δούμε και ένα πνευματικό πισωγύρισμα σε έναν νέο μεσαίωνα. Η έκρηξη του Ισλαμικού φονταμενταλισμού και η δημογραφική έκρηξη των Ισλαμικών χωρών μας δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό.

Εν κατακλείδι ισχύει το «Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια». Να δούμε σε μερικές δεκαετίες ποιοί θα έχουν τα μακρύτερα.

Στις ΗΠΑ τώρα, την ηγέτιδα του ελεύθερου από τιράντες κόσμου. (Οι τιράντες είναι κομμουνιστικαί, δεν το ξέβρατε; ).

Στο Ορλάντο της Φλόριντα έχει ψηφιστεί νόμος που απαγορεύει την σίτιση περισσότερων από 25 αστέγων ταυτόχρονα σε δημόσιο χώρο! Ακτιβιστής που είχε μαζέψει κοντά 30 άστεγους για να τους ταΐσει, συνελήφθη από την αστυνομία για παράβαση του νόμου! Βοήθεια, ο εγκέφαλός μου θέλει να βγει από το κρανίο μου ουρλιάζοντας Ελ πουέμπλο ουνίδο χαμά σερά βενσίδο! (Ο συληφθείς ήτο ισπανόφωνος πολίτης των ΗΠΑ).

Δέστε το ρεπορτάζ και ξαναφρίξτε.



Εγώ θα αφήσω έναν Αμερικάνο Γιουτιούμπερ σαν αρμοδιότερο, να σχολιάσει.
Ακούστε τι λέει ο TJ (Amazing Atheist)



Εν κατακλείδι ας ρίψω και εγώ την αμερικανιά μου επ’ αυτού:

Ιf there is a God, maybe he should bless Botswana or the D.R. of Congo instead of America for a change. The last thing that clinically obese and morally corrupt country needs, is another blessing.

20 σχόλια:

  1. Συνυπογράφω τον αμερικάνο σύντροφο. Και όχι μόνο για τη δική του χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δίποδοι χιμπαντζήδες δεν παύουν ποτέ να με εκπλήσσουν με τη διαρκώς αυξανόμενη βλακεία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάνε, αλλά να ΜΗ συνουσιαστούνε φυσικά! τι το περάσαμε; αμέρικαν μπαρ;
    Ολα αυτά που γράφεις αγαπητέ εξάδελφε Κάρολε, χωράνε στο μυαλό ενός 10χρονου (για να είμαι στο πνεύμα των σποτ που με εχουν πρηξει) και αδυνατώ πώς δεν τα σκεφτονται οι σούπερ ντούπερ εγκέφαλοι των κυβερνητων του πλάνετ λέμε.
    ..δε μου λες; τα έκλεισες τα δέκα;..
    Ο αδελφός Μπαράκ, τι κάνει; Ακόμα δε βγήκε να δει αν έχει ήλιο έξω από το Ασπρο Σπιτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπότε, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τον λόγο για τον οποίο
    δεν παρευρέθη ούτε ένας ξένος πρεσβευτής στην προχθεσινή ορκωμοσία του 34χρονου disc jockey Andry Nirina Rajoelina ως προέδρου της Μαδαγασκάρης. Το ότι είναι δικτάτορτας είναι η πρόφαση. Κι ο ανατραπείς πρόεδρος
    Marc Ravalomanana, δικτατορικά κυβερνούσε με πλειοψηφία ύστερα από εκλόγές παρωδία.
    Ο πόλεμος των διεθνών ΜΜΕ εναντίον του Rajoelina άρχισε αμέσως μόλις δήλωσε πως ένα από τα πρώτα μέτρα θα ήταν να ακυρώσει την νέο-αποικιακή και αντισυνταγματική όπως την χαρακτήρισε ενοικίαση αγροτικής γης από την νοτιοκορεατική εταιρεία Daewoo Logistics.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την συγκράτηση των γεννήσεων π.χ. στα 2,1 παιδιά ανά γυναίκα

    α παπαπα σουηδέ,
    κι αν στα 2 πρώτα δεν κάνω παιδιά αλλά κορίτσια?
    έτσι την πάτησε κ η μάνα μου και λένε οι φίλοι του πατέρα μου στον πατέρα μου για αστείο ό,τι ότι φτιάχνει θα του το φάνε οι γαμπροί

    και μετά εσύ μου λες ότι θα κάνουμε regress σε κάποιον μεσαίωνα

    μερικοί we never really came out of it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίτα να δεις φιλαράκι. Εγώ ναούμ ξοδεύω όλη τη ζωή μου για να αποκτήσω το αυτοκινητάκι, τη γυναικούλα, το σπιτάκι, τα παιδάκια και το σκυλάκι, ναουμ. Δεν έχω χρόνο για χιπίστικες χορτοφαγικές χαζομάρες ναουμ και άσε που ο γείτονας αγορασε την Χ5 κι εγώ έχω μείνει στη CLK. Πλάκα με κάνεις;

    Άσε ναουμ που όταν βγάζω το γκομενάκι για καφέ, ναουμ, μου την πέφτουν όλοι αυτοί οι σκουρόχρωμοι και μου κάνουν χαλάστρα ναουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν σκεφτείς οτι οι "βιομηχανικά ανεπτυγμένες" χώρες νοικιάζουν χώρο στις "τριτοκοσμικές" για να παρκάρουν τα τοξικά απόβλητα της βιομηχανίας τους και καταναλώνουν μεγάλες εκτάσεις γης που θα μπορούσαν να παράγουν τρόφιμα για να παράγουν βιοντήζελ για τα SUV τους νομίζω οτι ήταν λάθος που κατεβήκαμε από τα δέντρα (ίσως και τα δέντρα να μην ήταν καλή λύση και οι ωκεανοί να ήταν αρκετοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ antidrasi+sex

    O TJ είναι τεράστιος από κάθε άποψη!

    @ pastaflora

    Αναρωτιέμαι μήπως οι ορίτζιναλ χιμπατζήδες είναι πιο ορθολογιστές...

    @ Rodia

    Ο Μπαράκ δεν κάννει τίποτις ακόμη, διότι η Μισέλ ακόμα ψάχνει για κουρτίνες στου Χυτήρογλου.

    Όχι μόνο έχω κλείσει τα δέκα, (πέρυσι) αλλά έχω και IQ 75, οπότε κάνω για Αμερικάνος αστυνομικός, αφού το μέγιστο επιτρεπόμενο IQ είναι το 100. (Δεν κάνω πλάκα, το είδα στον Μάικλ Μουρ). Δεδομένου ότι το 100 είναι το μέσον της καμπύλης Gauss που αναφέρεται στο IQ, βγάζατε συμπέρασμα για το IQ των Αμερικάνων μπάτσων.

    @ zalmoxis

    Όσο καίγονταν για την δημοκρατία στο Ιράκ, άλλο τόσο καίγονται και για την δημοκρατία στην Μαδαγκασκάρη, ή όπου αλλού!

    @ trol

    Α, να φάτε 'ρσενικόσκονη από την κυρία Μαγδάλω όταν φουσκώσετε για να βγουν παιδιά και όχι κορίτσια. Μπορεί να βγουν λίγο κουνιστά, αλλά θα είναι παιδιά, όχι κορίτσια! (έστω και κουνιστά)

    @ ellinaki

    Εμ, έτσι είναι ναούμε. Και τα σιντιά που πουλάνε κολλάνε στα σιδι πλέηερζ το κέρατό μου...

    @ Ptomas

    Μια χαρά ήμασταν με τις μπανάνες μας, με τις αιώρες μας... ενώ τώρα μας απασχολεί το SUV που χρωστάμε για τα επόμενα 6 χρόνια και το σπίτι για τα επόμενα 35...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάνε υπομονή και το 2012 που θα επιστρέψουν οι Ελ, όλα θα στρώσουν. Άσε που θα γίνουμε και εμείς γενικοί ντερβέναγες και δε θα μας την λέει κανένας χλιμίτζουρας κουτόφραγκος.
    Αμ πως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Υπ.Τρίων Εργων Σαίκς:

    Περάστε από το ιστολόγιον μου ήνα παραλάβετε το νέον σας κουκουλάβαταρ σας.

    Οι επιδέξιοι νόμοι θέλουν κε μεταξωταί κουκούλαι,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε polsemannen καλημέρα.Σε διαβάζω κάθε μέρα,αλλά έχω ένα πρόβλημα.Δεν σκαμπάζω γρι από αγγλικέισονς και έτσι δεν καταλαβαίνω τα βίδεα.Αλλά μη στεναχωριέσι τώρα που έχουμε τον ΝΤΟΥΣΚΟ. ΥΓ.Προς DAEWOO και συναφή ομοϊδεάτες τσουτσουνοπαίχτες.Έχω ένα χωραφάκι με πουτσιές.Θα σας φτάσουν για τα επόμενα 97 χρόνια,μερά βολευτήτε μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κείμενο ανώνυμος 12΄54 ανήκει σε εμένα.Μπέρδεμα αυτά τα μαραφέτια.Και παλι καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Prophet Estarian

    Έτσι ακριβώς! Και θα έχει τζάμπα κοκορέτσια και μεζονέτες για όλους!

    @ Dr.Φλάντζας

    Θα περάσομεν να το πάρομεν!

    @ tiktos

    Το πρώτο βίδεο είναι απλά το ρεπορτάζ, όπου μπάτσοι με πολιτικά μετρούσαν πόσους άστεγους τάιζε ο τύπος πριν τον χώσουν στην ψειρού. Ήταν 30 άτομα, σαφώς πάνω από τα 25 που επιτρέπει ο νόμος! Το χωράει ο νους σου τι έκανε ο κωλοπαιδαράς με τον χαλκά στην μύτη; Τάιζε 30 άστεγα ρεμάλια σε δημόσιο χώρο!
    Ρίχτε του ισόβια του αλήτη! :-Ρ

    Στο άλλο βίδεο, ο TJ λέει κατά βάση ότι αν είναι στην Αμερική να βάζουν κόσμο στη φυλακή επειδή δείχνει συμπόνια ταΐζοντας τους άστεγους, ας καταστραφούν οι ΗΠΑ διότι δεν τους αξίζει κάτι άλλο.

    ΥΓ.

    Άμα κάτσει και Μελισάν του χρόνου η ΑΕΚ θα ξανάπαει για μεγάλα πράγματα... (Να δούμε και γήπεδο επιτέλους με αυτόν τον στόκο τον Γρανίτσα που πήγε και γκρέμισε το ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ γήπεδο γαμώ την τρέλα μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Hej svenson... hur mar du? Από το Αμερικανιστάν περίμενες κάτι καλό ή μη ανώμαλλο; μην τρελαθούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Och hej på dig, jag mår skitbra som fan! (λέμε τώρα).

    Ε, εντάξει μωρέ, τα μπλου - τζιν καλά είναι... :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε νομίζω, φίλτατε polse, να υπάρξει τόσο δραματική εξέλιξις εις το ανθρώπινο είδος όσο αυτή που περιγράφεις. Είμαι βέβαιος ότι θα προλάβουμε να έχουμε βγάλει πλήρως τα μάτια μας έως τότε.
    Δόξω τον Τουτάτι που υπάρχουν παγκόσμιαι κινήσαις ως η μεθαυριανή -μιλάω για την οικολογική κίνηση σεισμό των κλειστών φώτων, που μάλλον στοχεύει στο να μας αλλάξει τα φώτα παρά σε κάτι άλλο- και δυνάμεθα όπως αποφύγουμε τα χειρότερα. Αναφορικά με την περίπτωσα της Μαδαγασκάρεως, ως έλεγαν και οι αρχαίοι, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Διότι με την ταύτην τακτική το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προλάβουν καν να μεταναστεύσουν οι άνθρωποι από εκεί, οπότε θα υπάρξει απελευθέρωσις γαίας καθώς και κατάτγησις ενοικίων.
    Αναφορικά με το αμερικανικό όνειδος, εχμ, όνειρο πως να πω, κάπου έχω κάτι αμερικανικούς νόμους (οι οποίοι αλλάζουν από πολιτεία σε πολιτεία). Αν τους βρω θα στους στείλω. Μιλάμε ότι θα σου φύγει το σκατό στην κάλτσα από το γέλιο. Δεν θυμάμαι σε ποιαν πολιτεία απαγορεύεται να κυκλοφορούν οι γυναίκες γυμνόστηθες... :):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Hades

    Εμ, έτσι είναι δυστυχώς, αλλά η ελπίς τα τινάζει τελευταία... Βέβαια και το ότι δε θα μας τα ζαλίζουσι οι Μαδαγκασκαριανοί εις την Ομόνοιαν ,την Κουμουνδούρου ή την Κυψέλην θα είναι θετικό. Άλλωστε θα βρίσκονται σε έναν καλύτερο κόσμο στις αγκάλες του μεγάλου Σουβλακέα, +Σουβλόγησον+.

    Εννοείται ότι ρέπι να γίνει αφιέρωμα στους νόμους της χώρας που φτιάχνει το απαλότερο κωλόχαρτο στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σχετικά με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού: η άποψη του Ηans Rosling.

    Sweden… hm… it's a pretty boring place… :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ pixie

    Πάω να ελέγξω!

    (πάω στοίχημα ότι θα αναφερθεί στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου).

    Σουήδεν ιζ α μπόρινγκ πλέης όνλυ ιφ γιου ντον'τ λάηκ ρέηντήαρζ! (Σόρυ φορ μάη γκρήκλις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...