Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Το όραμα ζωής των άτριχων χιμπατζήδων.


(Κλουξ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Πριν προχωρήσω στην ανάλυση της ανωτέρω εικόνας που αποτελεί τον στόχο ζωής των άτριχων χιμπατζήδων του τρίτου πλανήτη του αστρικού μας συστήματος, που λατρεύουν γιγαντιαίους αόρατους χιμπατζήδες και έχουν μια μανία να καλύπτουν τα άτριχα σώματά τους με πατσαβούρια, θα σταθώ λίγο στο θέμα του κλεισίματος του «Ελεύθερου τύπου» της επαράτου δεξιάς και του City FM του ημίθεου Τζίμη Πανούση. (Νέο ρεκόρ μακροσκελούς προτάσεως).

1. Η Ιωάννα Αγγελοπούλου είναι επιχειρηματίας και αν θεωρεί ότι η επιχείρηση της φέρνει συνεχόμενη χασούρα, έχει κάθε δικαίωμα να την κλείσει. Δίνοντας τις νόμιμες αποζημιώσεις στους εργαζομένους φυσικά.
2. Πιθανότατα, άπαξ και κατάλαβε ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός αποφάσισε να αφήσει τα εφημεριδιλίκια.
3. Οι εφημερίδες δεν είναι ΔΕΚΟ και δεν μπορούν να ενταχθούν στον δημόσιο τομέα.
4. Υπάρχουν πολύ περισσότερες εφημερίδες στην Ελλάδα από όσες σηκώνει η αγορά και συνεπώς οι περισσότερες είναι θνησιγενείς. Κατά κανόνα χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους απλά σαν μοχλός πίεσης για να παίρνουν δουλειές του δημοσίου.
5. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς δημοσιογράφους, μάρκετινγκ έξπερτς, εξέκιουτιβ οικονομικούς αναλυτές, δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς (Ουαί, βαβαί, παπαί, ω Προμηθέα πυροφόρε, συ με την μαλαμπέρδα όξω) και λίγους τορναδόρους, υδραυλικούς και εξειδικευμένους τεχνίτες εν γένει. Δι αυτό οι Έλληνες κάθονται άνεργοι στις καφετερίες και οι Ανατολικοευρωπαίοι τεχνίτες εργάζονται στις Ελληνικές επιχειρήσεις προς 1500 € τον μήνα.

Για την κατάσταση στην Ελληνική δημοσιογραφία διαβάστε και τον Άνθρωπο του Μετρό. Εξαιρετικός ιστολόγος, αν ήμουν εκδότης θα τον προσελάμβανα!

Στι θέμα της ανάρτησης τώρα:

Ο άνθρωψ δεν είναι εικόνα του Θεού, ή της όποιας απρόσωπης δύναμης που κινεί τις διαδικασίες του σύμπαντος(-αντων). Οι Θεοί του είναι κατ’ εικόνα του ιδίου, σε μια προσπάθειά του να ερμηνεύσει τον κόσμο με τα πενιχρά μέσα που διέθετε κάποτε, ή τα ελαφρώς πιο εντυπωσιακά σημερινά γκάτζετς. Διότι ο ίδιος, ο μόνος που παράλληλα με την προσαρμογή του στο περιβάλλον, καταφέρνει να προσαρμόσει το περιβάλλον του στις ανάγκες του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σύμπαν έχει κατασκευαστεί από μια τεράστια αόρατη εκδοχή του εαυτού του. Άλλωστε δεν ήξερε και κάποια άλλη οντότητα που να κατασκευάζει πράγματα.

Όμως ο άνθρωψ δεν παύει να είναι ένα θηλαστικό που το ενσωματωμένο σόφτγουέαρ του, του υπαγορεύει το εξής: Να αναπαραχθεί και να επεκτείνει την παρουσία του σε κάθε δυνατή γωνιά του κόσμου. (Πολλή ανθρωπίλα λέμε, μπλιαχ).

Από την στιγμή που κατάφερε να φτιάξει συσκευές που τον μεταφέρουν εκτός του σπιτιού του, είναι απλά θέμα χρόνου η επέκταση του και κατά συνέπεια του σκουπιδαριού του, σε άλλους κόσμους. Διότι ας μην κρυβόμαστε. Η ανθρωπότητα σημαίνει απίστευτη κατασπατάληση πόρων και σκουπιδαριό.

Αρχικά (σε 100-200 χρόνια) θα μπορέσει να αποικήσει κόσμους μέσα στο ηλιακό σύστημα, όπως η Σελήνη, ο Άρης, ο δορυφόρος του Δία Ευρώπη, ή ο Δορυφόρος του Κρόνου Τιτάνας κλπ. από όπου και η διαφήμιση της Budweiser. Αργότερα, μπορεί να την κάνει και για άλλα αστρικά συστήματα.

(Δεν ξέρω αν η ζυθοποσία δίπλα σε λίμνες μεθανίου προκαλεί τριχόπτωση και αντανακλαστικές στύσεις, αλλά το έβαλα για εφέ).

ΟΜΩΣ, ο στόχος αυτού του ζωικού είδους δεν θα εκπληρωθεί αν:

1. Λόγω κατασπατάλησης των φυσικών πόρων εξ αιτίας του υπερπληθισμού η παγκόσμια κοινωνία οδηγηθεί σε κατάρρευση και ύφεση, με αποτέλεσμα την παύση ή το πισωγύρισμα της τεχνολογίας. (Ενδιαφέρον βιβλίο (χονδρό – χονδρό) πάνω στην κατάρρευση των κοινωνιών είναι η «Κατάρρευση» του Jared Diamond).

2. Λόγω δημογραφικής παρακμής των κοσμικών κοινωνιών σε συνδυασμό με την δημογραφική έκρηξη των θρησκόληπτων – φονταμενταλιστικών κοινωνιών, οδηγηθούμε σε δημογραφικούς πολέμους και σε έναν νέο Ισλαμικό μεσαίωνα (Τουλάχιστον στην Ευρώπη). Μην το γελάτε, σε 50 χρόνια μπορεί να είναι πραγματικότητα. Σε αυτή την περίπτωση μόνη σωτηρία, να πάρουν τα ηνία της ανθρωπότητας (πιθανότατο) χώρες όπως ή Κίνα, μια κοσμική Ινδία και η Βραζιλία.

Ο υπερπληθυσμός λοιπόν και η εξ αυτού κατασπατάληση των φυσικών πόρων, μπορεί να μας τελειώσει πριν την ώρα μας και έτσι να μην συναντήσουμε ποτέ τον Μίστερ Σποκ (Ε, εντάξει είπαμε να το ελαφρύνουμε λίγο). Το στοίχημα λοιπόν είναι:
Θα μπορέσει ο παγκόσμιος πληθυσμός να συγκρατηθεί σε ένα βιώσιμο επίπεδο, χωρίς να ξεπατώσουμε τους φυσικούς πόρους και χωρίς να έχουμε δισεκατομμύρια θανάτους από πείνα και δίψα;

Ο Σουηδός Hans Rosling είναι αισιόδοξος ότι μέχρι το 2050 όλες οι χώρες του κόσμου θα έχουν επιτύχει βαθμό κοινωνικής ανάπτυξης που θα τους δίνει ένα δυτικού τύπο δημογραφικό προφίλ και συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό 9 δισεκατομμύρια.

Εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μεγάλων ανθρωπιστικών καταστροφών και κοινωνικής κατάρρευσης μέχρι τότε, αλλά από την άλλη δεν είμαι και ο διευθυντής του Βήματος με το κληρονομικό χάρισμα.

Δέστε το βίντεο προσφορά της Pixie από το Έντιμπρα με τον Hans Rosling να μιλά στην πιο σέξι γλώσσα του κόσμου, τα Αγγλικά με βαριά Σουηδική προφορά.


What stops population growth? from Gapminder Foundation on Vimeo.

10 σχόλια:

  1. Ως φύσει μηδενιστής, ποσώς με ενδιαφέρει το μέλλον του άτριχου χιμπατζή σε αυτόν ή κάποιον άλλο πλανήτη, αλλά από την άλλη οφείλω να ομολογήσω ότι το ρεκόρ μακροσκελούς προτάσεως με έθιξε ελαφρώς, δεδομένου ότι είχα την αντίληψη ότι μόνον εγώ έχω το χάρισμα να συντάσσω τέτοιες προτάσεις, και ως εκ τούτου να έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου, ενώ τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι και άλλοι bloggers έχουν το χάρισμα, ακόμα και αν φοράνε κράνη με κέρατα και μοιάζουν με τον John Lennon μετά από την κατανάλωση 3 χαπακίων τύπου έξτασι, πράγμα που φυσικά αποδεικνύει περίτρανα τη θεωρία του Timothy Leary περί λογικότητας και μη-λογικότητας, για την οποία θα επεκταθώ σε επόμενο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά το ρεκόρ! Ο Μικρούτσικος έχει πει μια πρόταση που κράτησε 45 λεπτά.. :p

    Κατά τα άλλα βουρ για τον Τιτάνα! Πάντα ήθελα να πιω μπύρα δίπλα σε θάλασσες δύσοσμων αερίων!! (τώρα που το σκέφτομαι, το χω κάνει στο στρατό..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύσκολο μέχρι το 2050 να έχει πάει ήρεμα το πράγμα και όλες οι χώρες να αναπτύσσονται ωραία και καλά και να είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα. Εδώ τώρα που είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι χώρες που έχουν μεγάλη "ανάπτυξη" και ήδη το περιβάλλον τα έχει παίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ellinaki

    Γκρρρ... Μου έφαγες το ρεκόρ, αλλά θα πάρω εκδίκηση! Θα χτυπήσω 33 έκστασι και τότε θα σεις!

    @ Prophet Estarian

    Ναι ρεσέ, αλλά σιγά μην ήταν Μπάντβαισερ!

    @ abravanel

    Δεν το περίμενα ειλικρινά. Κρίμα.

    @ Neropistolero

    Και εμένα δύσκολο μου φαίνεται να πάμε έτσι όμορφα και ομαλά μέχρι τότε... Έχει ωραίο στυλ ο κ. καθηγητής όμως έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Πολσεμάννεν μας!

    Οι επιχειρήσεις κλείνουν, ακόμη κι αν είναι επικερδεις!

    Προ ετων, είχε γίνει ανοιχτη συζήτηση σ' ένα δημαρχείο (αν θυμάμαι καλα), για το κλείσιμο ενος εργοστασίου της περιοχης, με καλεσμένους διάφορους "φορεις"... μεταξυ των οποίων και ο εργοστασιάρχης! (Που κλαιγόταν πως "δεν βγαίνει".)

    Προσκεκλημένος να μιλήσει ήταν και φίλος μου δικηγόρος, με την ιδιότητά του ως μέλος του ΔΣ του ΔΣ! (Διοικητικου συμβουλίου του δικηγορικου συλλόγου!)
    Φαίνεται, πάντως, πως κάποιος κατάλαβε (έστω και αργα) το άσχετον της ιδιότητας του ομιλητη με το θέμα, και "εντέχνως" τον άφησαν να "μιλήσει" τελευταίον, περίπου μετα τα μεσάνυχτα, αφου θα είχαν φύγει όλοι.

    Ο φιλαράκος μου είναι έξυπνο άτομο κι έχει οξύτατη γλώσσα... αφου λοιπον τα πήρε στο κρανίο με την αγένεια αυτη, κι αφου περίμενε στωικα τη σειρα του, μετα απο ώρες μπουρδολογίας διαφόρων "παραγόντων" (ξέρετε... "ανάπτυξη", "εκσυγχρονισμος", και λοιπες τρίχες κατσαρες), είπε τα εξης:

    "- Κυρίες και κύριοι, θα είμαι σύντομος: Ο εργοστασιάρχης θα το κλείσει το εργοστάσιο, ακόμη κι αν είναι επικερδες,... αν διαπιστώσει ότι πχ ένα καζίνο με γυμνόστηθες γκαρσόνες θα του είναι πιο επικερδες. Χρειάζεται αλλαγη των θεσμων, κυρίες και κύριοι, κι όχι ομιλίες! Καληνύχτα σας!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ εργδημεργ

    Ορθώς επισημαίνετε. Φυσικά μια επιχείρηση που μπαίνει μέσα, ή κλείνει ή πωλείται σε κάποιον που νομίζει ότι μπορεί να την φέρει τούμπα την κατάσταση.

    Ο ΕΤ φυσικά δεν μπορεί να γίνει ΔΕΚΟ. Το πολύ να γίνονταν εργαλείο (μοχλός πίεσης) ενός μεγαλοεργολάβου.

    Θεωρώ πάντως ότι η κυρία Γιάννα απογοητεύτηκε όταν διαπίστωσε ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, Και όχι μόνο αυτό, αν η Ελλάδα αποκτήσει κάποτε τον δικό της Μπερλουσκόνι, αυτός θα είναι ο Βγενόπουλος! (χτίζει προφίλ ο δικός σου).

    Ο δικηγόρος φίλος σας έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα, τον Πάπα από τα αρχίδια κλπ. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @polsemannen
    Αμ θα βγούμε στον πηγαιμό για την Ιθάκη και φοβάμαι πως θα είναι μακρύς ο δρόμος και το Enterprise που θα κουβαλά τους εκλεκτούς, θα δει και Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.

    Εμπρός για αστρικά και άτριχα και νέα ομηρικά έπη.

    @abravanel
    Ομολογώ πως ούτε εγώ το περίμενα. Κρίμα. Βαστώ μία επιφύλαξη βαθιά μέσα μου, μήπως και επρόκειτο για ακόμα μία χονδροειδέστατη πλάκα του "κωμικοτραγικού φαινομένου Πανούση" που έλεγε και ο -αείμνστος πλέον- Λεωνίδας Χριστάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ SKY

    "Εμπρός για αστρικά και άτριχα και νέα ομηρικά έπη."

    Τώρα κυκλοφορεί ξυραφάκι με 5 λεπίδες...

    Σε 200 χρόνια πόσες λεπίδες θα έχουν τα ξυραφάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...