Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Την έχω μεγαλύτερη από σένα... Την γλώσσα!

Τραβεί κανείς τα κυματιστά και βουκλωτά του ξανθά, ωσάν του Μενελάου μαλλιά (τουλάχιστον όταν ήμουν τεσσάρων ετών τα είχα όοοολα αυτα) όταν με ρυθμό πολυβόλου ακούει τους φραπεδόπληκτους ΕΛ-ληναράδες να ωρύονται:

"H γλώξ ημών (η γλώσσα μας σε αργκώ της Ιωλκού) είναι η μεγαλυτέρα του σύμπαντος, διαθέτουσα 452.987.234 λήμματα, κανονικά τε και βιολογικώς ανορθόγραφα. Τι να μας κλάσωσι οι κουτόφρανγκοι, οι αραπάδαι, οι κιτρινιαριδαι και αυτοί που πωλώσι μβανάνας εις τους της
κυκλοφορίας ρυθμιστικούς πολυφανούς του Κλεινού Άστεως και της Μβογατσονίκης".

Ποιο είναι το ζητούμενο λοιπόν;

Ποιος την έχει πιο μεγάλη; (Την γλώσσα βρε έκφυλοι, την γλώσσα!)

Αν αυτό είναι το ζητούμενο ας πολιτογραφήσουμε και εμείς όπως οι Άγγλοι 247.098.876 λέξεις από διάφορες άλλες γλώσσες για να λέμε ότι την έχουμε μεγάλη.

Όμως το ζητούμενο προφανώς ΔΕΝ είναι αυτό. Το ζητούμενο είναι ΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ γράφεται και γράφτηκε σε μια ορισμένη γλώσσα και πως αυτή χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για την προκοπή των χρηστών της και του τόπου τους. Απλά πράματα.

Αν εσύ είσαι ακαμάτης φραπεδοπότης, τι να σε κάνω αν ισχυρίζεσαι ότι η γλώσσα σου έχει 783 εκατομμύρια λήμματα; Να σου δώσω το χρυσούν βραβείον της επικαλαμίδος επειδή είσαι οκνός κλωτσοσκουφοθεατής;

Ακριβώς όπως 11 εκατομμύρια κάτοικοι της Ελλάδας δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον αριθμό των λημμάτων της Ιαπωνικής ή της Χίντι π.χ., έτσι και 1,2 δις Ιαπωνο-Ινδοί δεν δίνουν δεκάρα για τον αριθμό των λημμάτων της Ελληνικής.

Το πιάνετε το υπονοούμενο φαντάζομαι. Εάν δεν αποδεικνύεις την αξία σου συνεχώς, παρά αποφασίζεις να αράαααααξεις γιατί ο προ-προ-πάππος σου ήταν καιγαμώτσημαΝγκες μιλάμε, θα έχεις την τύχη του λαγού στον γνωστό μύθο του Αισώπου με την χελώνα και τον λαγό.

Αυτοί οι τσιρίζοντες ΕΛ-ληναράδες κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ κακό στον τόπο, διότι σπρώχνουν τον λαλημένο από την σφαλιάρα και αφελή κοσμάκη στην ατέρμονη ομφαλοσκόπηση και όχι σε κατευθύνσεις παραγωγικές που θα τον κάνουν να προκόψει.

Αλλά ξέρετε κάτι; Τελικά αυτός είναι ο στόχος του σχεδίου των κρατούντων. Μαζική αποβλάκωση, ατέρμονο και διαρκώς δυσκολότερο κυνήγι του επιούσιου, υπερχρέωση και μετά εύκολη χειραγώγηση.

Δε βαριέστε. Κανείς δεν μπορεί να σώσει τον άλλον από την βλακεία του, διότι ως γνωστόν η βλακεία είναι αήττητη.

Και μια και μιλάμε για μεγάλες γλώσσες, δείτε και την (μισή) "Ψόφια γλώσσα" του Πανούση, με πρωταγωνίστρια μια τύπισσα με όντως θηριώδη γλώσσα.

Δείτε και τον Ελληνικής καταγωγής Χιτλέριο να μιλάει για την Ελληνική γλώσσα εδώ.

27 σχόλια:

  1. Τι σημασία έχει η γλώσσα και τα λήμματά της; ΣΑτόχος της γλώσσας είναι η επικοινωνια είτε αυτή επιτυγχάνεται με 100 λέξεις είτε με περισσότερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι αυτοί που λένε αυτές τις μπούρδες, πόσες από τις μισό δις λέξεις γνωρίζουν να χρησιμοποιούν σωστά; Βέβαια αν τους ρωτήσεις θα σου απαντήσουν (πολύ σωστά) πως δεν έχει σημασία γιατί όπως λέγει και ο Μέγιστος των Προφητών Λιακό ο γλωσσικός πλούτος είναι στο ΕΛ-DNA και καλύτερα να μην τον χρησιμοποιούμε για να μην χαλάσει. Αρκεί που τον χρησιμοποιούν (δολοφονούν;) όλοι οι Μεγάλοι Μάγιστροι της Παπαρολογίας ο Μπουμπούκος, ο Πλεύρης, ο Λιακό κ.λ.π. για να μην κουραζόμαστε.
    Εμας μας φτάνει το φραπές το ποδόσφαιρο και τo ριάλιτι ΤουΒί. Δεν χρειάζεται να ζούμε το κάνουν άλλοι για εμάς για να μην κουραζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά ενδιαφέρον κείμενο με το οποίο είμαι «αναγκασμένος» να συμφωνήσω... Τί να την κάμεις την γλώσσα την πλούσια όταν εκφέρεις λόγο κενό;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε δεν πα να χει 500 δισεκατομμυρια λήμματα; Οι ΕΛ με το μεσο προσωπικο λεξιλογιο των 500 λέξων τί σχέση έχουν με τα λήμματα σε ένα λεξικό; Η γλώσσα που μιλάμε έχει σημασία, όχι αυτή που μίλαγαν πριν 5000 χρόνια.

    Εξαιρετικό κείμενο και πάλι φίλε polsemannen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω εδώ και καιρό υποστηρίξει την χρησιμοτήτα δημιουργίας μιας απλής ελληνικής (κατά το πρότυπο της Basic English). Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει για να βγάλει τα ελληνικά από την αφάνεια που τα κατατρύχει..Οι Άγγλοι που συστηματικά επένδυσαν στην απλοποίηση της γλώσσας τους κατάφεραν να την καταστήσουν Νο 1 διεθνή γλώσσα και την εκμάθησή της μια τεράστια επικερδή επιχείρηση.
    Στην Ελλάδα όποιος τολμά να μιλά γι΄αυτό θεωρείται το λιγότερο προδότης...Επιτέλους να τελειώνουμε με τις μπιπ (μη πω) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλαυκος:

    Ακυρον το σχολιο σας. Η αγγλική είναι διεθνής επειδή ήταν η γλώσσα της πιο προσφατης αυτοκρατορίας. Ετσι ηταν διεθνη κάποτε και τα (πολυ πιο δυσκολα) αρχαια ελληνικα στους ελληνιστικους χρονους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ο δείμος του πολίτη

    Ακριβώς!

    @ Ptomas

    Ο φραπές μας προσδίδει γενετική και γλωσσική ανωτερότητα ναούμ.

    @ Ναυτίλος

    Ευχαριστώ! Έτσι ακριβώς. Λέξεις σκέτες χωρίς περιεχόμενο, σκύβαλα είναι...

    @ Zaphod-1

    Εμ, η πλάκα είναι ότι οι 500 λεξοι καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια για αυτά...

    @ Γλαύκος

    Αυτό με τα βασικά Ελληνικά είναι καλή ιδέα για την διάδοση της Ελληνικής γλώσσας. Βέβαια όπως λέω και Ζαφώνιδας για να γίνει διεθνής η γλώσσα σου πρέπει να είσαι και πρώτος μάγκας της πιάτσας την τρέχουσα χρονική περίοδο...

    @ Zaphod-2

    Δι' Αλεξανδρινόν εφάμιλλoν του Ερατοσθένους σας κόβω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και λίγα λέει. Βάλε και τα γκρικλισ μέσα πάνω από ένα δις λύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πες τα ρε πστ μ! Έχουμε και την μπεστ γλώσσα ρε γμτ μου και νταααξ' τώρα τι να λεμε; Πιο γουάου δεν γντ.

    Αφού κοτζάμ appl ρεσέ βασίστηκε στην ελληνική γλώσσα για το νεο ΕΛ-κώδικα του ΕΛ-λειτουργικού της (ούρμπαν μούσι)

    (Στο παρόν σχόλιο πρόσθεσα (προσέθεσα;) κι εγώ άλλα 6 λήμματα για να την εμπλουτίσω κι άλλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πλάκα-πλάκα, τις τελευταίες μέρες στο κλεινόν άστυ, διαπιστώνω ότι έχει εκπονηθεί μυστικά, πρόγραμμα ΜΑΖΙΚΗΣ λοβοτομής στους under 30...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ellinaki

    Τους πήραμε τα σπλάχνα και τα γκάτσια(*) ρεεεε!!!!!

    (*) γκάτσια=σπλάχνα 2.0

    @ An-Lu

    Έτσι, έτσι, πρέπει να τα πιάνεις από μικρά, μετά μπλέκουν με κακές παρέες και άντε να τα μαζέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Κλείτωρ

    Με τα γκρίκλια και τις διάφορες ορθογραφίες(;) τους, πιάνουμε τα 5 δις μιλάμε! (βιολογικά λύματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α, πάλι επανήλθε το Λερναίο κείμενο στην επικαιρότης;
    Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι (ή αήττητοι - δύο λήμματα!)

    Και οι δικιά μου μόνιμη απορία είναι, γιατί αυτοί που συνήθως ωρύονται για τα 100.923.308.349 λήμματα της ΕΛληνικής γλώσσης, χρησιμοποιούν μετά βίας καμιά τρακοσαριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Zaphod Επανέρχομαι μόνον για να διευκρινίσω ότι η διείσδυση μιας γλώσσας δεν εξαρτάται μόνο από την πολιτική υπεροχή ή την στρατιωτική υπεροπλία. Οι Άγγλοι έπαψαν να είναι αυτοκρατορία όμως και σήμερα εξακολουθούν όλοι να μαθαίνουν τα αγγλικά και να τρέχουν να σπουδάσουν στα πανεπιστήμιά τους.
    Ή για να το πω και αλλιώς ...οι Ρωμαίοι παρόλο που ήταν κατακτητές θεωρούσαν υποχρέωση και δείγμα μόρφωσης να μαθαίνουν τα ελληνικά.
    Με όρους οικονομικούς ή γεωπολιτικούς ή με βάση το πλήθος των ομιλητών θα λέγαμε ότι σήμερα πέραν των 5 ευρωπαΪκών γλωσσών , την κινέζικη, την ρώσικη, την αραβική, την χίντου και την ιαπωνική ως κυρίαρχες. Από κει και πέρα όμως η ελληνική έχει το μέγα πλεονέκτημα του φορέα μιας ιστορίας και ενός λαμπρού πολιτισμού. Υπάρχουν όντως κάποιοι που ενδιαφέρονται να μάθουν την γλώσσα μας ...τα πράγματα θα ήταν καλύτερα όμως αν αντί να τους τονίζουμε πόσο δύσκολο ή αδύνατο είναι αυτό που πάνε να κάνουν, τους διευκολύναμε απλοποιώντας τα πράγματα...Για ένα βασικό επίπεδο γραφής και ομιλίας που ο καθένας θα μπορούσε σχετικά εύκολα να αποκτήσει.
    Απόδειξη το μεγάλο πλήθος των εν ελλάδι αλλοδαπών που έμαθε τα βασικά για τις ανάγκες τους ελληνικά χωρίς κανένα ιδιαίτερο ταλέντο στις ξένες γλώσσες. Απλώς λεω λοιπον ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια δημόσια πολιτική που να ενισχύει την ελληνομάθεια....Αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @polsemannen: "Ο φραπές μας προσδίδει γενετική και γλωσσική ανωτερότητα ναούμ."

    Ε. Άντε.

    Εκτός αν δε το λες ειρωνικά.

    (Ωραίο post να ουμ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ουκ εν τω πολλω το εύ.

    (Ο δε Κράτης ο Θηβαίος σταμάτησε να μιλάει στα γεράματα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Γλαύκος
    Νομίζω πως από τότε που η Βρετανία έπαψε να είναι Μεγάλη μας καπέλωσε το Αμέρικα σαν Κοσμοκράτορας. Τα ντάλαρα είναι το απόλυτο διεθνές νόμισμα. Μάλιστα η Αγγλική (Βλαχοαμερικανο-Αγγλική) επικράτησε και χάρη στην διάδοση της Αμερικάνικης κουλτούρας καθώς παγκόσμια η μεγαλύτερη μουσική βιομηχανία καθώς και η μεγαλύτερη βιομηχανία θεάματος (Ιερόδασος-Holywood)χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτή την γλώσσα.
    Πάντως για την διαμόρφωση της Newspeak έχουν από καιρό ξεκινήσει προσπάθειες από τα ΕΛ-ληνικά Μ.Μ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ undantag

    Για να τιμήσουν τους 300 του Λεωνίδα και τους 300 του Εθνικού Πειραιώς!

    @ FrapDigo

    Οι κουτόφραγκοι έχουν φραπόγαλο; A;

    Άινδε.

    (ΕυχαρισΘώ).

    @ εργδημεργ

    Ακριβώς.

    Ποιότης, όχι ποσότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως μιας και η συζήτηξη και ανάρτηξη είναι περί γλώσσης εμένα μια απορία μου γεννήθηκε.
    Εκείνο το κοράσιον στο Πανούσιο βίδεο με τι σόϊ εκγύμναση απέκτησε αυτή την γλωσσάρα που ξεπέρασε σε μέγεθος την Ελληνική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ αθεόφοβος

    Είναι κληρονομκό χάρισμα διότι είναι κοντοχωριανή από τον Σείριο, αλλά την γυμνάζει και με φραπόγαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εμένα πάντως με κάλυπτεις στο θέμα.
    Μπράβο! Απλά άψογος!!

    Αλήθεια το "Μπράβο"
    (...αλλά και το "βραβείο" και τα ρέστα) το πήραμε, ή μας το πήραν?
    Η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άλλη μία από τις, πολλές, βλακείες με τις οποίες ζει (ή επιζεί;) ο μέσος κάτοικος αυτής χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μα φυσικά η ελληνική γλώσσα είναι η μεγαλύτερη και αυτό αποδεικνύετε δια της μεθόδου του γλειψίματος.
    Πές μου ρε polse,ακόμη και εκεί στα ξένα,έχεις δει μεγαλύτερους γλείφτες, για να γίνει το ρουσφέτι μας,σε βουλευτάδες κομματόσκυλα ακόμη και στον θυρωρό πολυκατοικίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Μιχάλης Καρδαμάκης

    Ετεροδανεισμός!

    Τους το δώσαμε και μετά το ξαναπήραμε αλλοιωμένο!

    Όταν είσαι γαμάουα εξάγεις την κουλτούρα σου, όταν είσαι χώμα εισάγεις...

    @ ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)

    Επιζεί, επιζεί, είναι μια μορφή αντικαταθλιπτικού και αυτές οι ΕΛ μπαρούφες..

    @ tiktos

    Σε λίγο γλείψιμο και φακελάκι στον περιπτερά για να μας δώσει τσιγάρα και σοκοφρέτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειχα ενα καθηγητη φιλοσοφίας που ελεγε οτι τα λεξικά ειναι δυστυχώς απαραιτητα αλλα αυτοι που τα γραφουν καταντούν ψυχάκηδες. Φανταζομαι οτι σε μια υποτροπή της ασθένειας καθησαν και μετρησαν τις λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αχ... τι πληγάς ανοίγεις...
    Δεν γ@μούμε που ΔΕΝ... άσε να έχουμε κατι μεγάλο να κοκορευόμαστε πια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ [Germanos]

    ...και με μερικά τσίπουρα τις έβλεπαν διπλότριπλες!

    @ Rodia

    Λες ε; Και αυτοί οι σιχαμένοι Φράγκοι που μας βγάζουν και μικροτσούτσουνους... (κάπου υπάρχει αυτή η έρευνα, δεν θυμάμαι που, αλλά δε ψάχνω για λινκ διότι είναι συκοφανδία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...