Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Επιτυχία - Αποτυχία

Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Επιτυχία.
Εθνική Σουηδίας μπάσκετ: Αποτυχία.


Εθνική Σουηδίας χόκεϋ: Επιτυχία.
Εθνική Ελλάδος χόκεϋ (Ναι υπάρχει τέτοια μην το γελάτε, μέχρι και Ελληνική ομοσπονδία κέρλινγκ υπάρχει): Αποτυχία.Συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο βάζοντας μέσα την τρέχουσα τρακτεροεπικαιρότητα:

Επιδοτούμενο βαμβάκι Θεσσαλίας: Αποτυχία.
Βαμβάκι Νείλου: Επιτυχία.

Ή προσθέτοντας και το σύνολο των αξιών των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών: (Γιατί, είναι πολλες; Ααα…)

Άνθρωψ φραγκάτος που απέκτησε το μαρούλιον με κάθε τρόπο πατώντας επί πτωμάτων: Επιτυχία (Θα πάρει τα φράγκα μαζί του στον τάφο για να του κάνουν παρέα όταν θα βλέπει τα ραδίκια ανάποδα. Αυτά τα ανάποδα ραδίκια δεν τα αντέχεις χωρίς χρωματιστά πετσετάκια. Ιτ ιζ μπλάντυ ώφουλ).

Άνθρωψ βιοπαλαιστής μεροδούλι – μεροφάι: Αποτυχία. (Αυτός θα είναι μόνος στον τάφο σαν την καλαμιά στον κάμπο με τα ραδίκια. Χωρίς χαρτάκια).

Εν κατακλείδι, αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουν “επιτυχία” είναι μια ποσοτική μέτρηση (συνήθως σε χρωματιστά τεμάχια χάρτου άνευ άλλης πραγματικής αξίας) κάποιων υλικών πραγμάτων που υποτίθεται ότι εξασφαλίζουν μακροημέρευση και καλοπέραση. (Βέβαια αν δεν έχει κανείς την σοφία να εκτιμά τα πράγματα που έχει, καταφέρνει να είναι δυστυχής ακόμα και αν μέχρι και ο μπισινός του είναι γεμάτος χρωματιστά χαρτάκια).

Για να φτάσει κανείς να αποκτήσει εγγυημένα πολλά χρωματιστά χαρτάκια, θα πρέπει να κάνει αυτό στο οποίο είναι καλός.

Διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποκτά ένα συγκεκριμένο αριθμό χαρτακίων, με την ελάχιστη κατανάλωση των διανοητικών και σωματικών του πόρων σε σύγκριση με άλλους τρόπους στους οποίους δεν έχει καλές επιδόσεις.

Ερχόμενοι τώρα στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Π.χ. Οι αγρότες της Θεσσαλίας που παράγουν βαμβάκι, διαθέτουν ένα προϊόν που δεν μπορεί να πουληθεί, διότι το ίδιο προϊόν που διατίθεται από την Αίγυπτο είναι πολύ φθηνότερο. Άρα το κράτος και η ΕΕ επιδοτούν τους εν λόγω αγρότες για να μην χρεοκοπήσουν, ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται ο χρόνος ώστε να στραφούν σε κάποια άλλη αποδοτικότερη καλλιέργεια.

Όμως ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας όπως λέει και διανοούμενος της εποχής μας ο Γιώργος Γεωργίου, τα γράφει όλα αυτά περί αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών εκεί ακριβώς που νομίζετε και τρώει την επιδότηση στα σκυλάδικα. Έτσι καταλήγει να καλλιεργεί ένα προϊόν που δεν μπορεί να πουληθεί και κοιτά απλά να εισπράξει την επιδότηση, διαμαρτυρόμενος εκβιαστικά κάθε χρόνο.

Φυσικά πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις στον κανόνα του επιδοτούμενου αγρότη (ενίοτε και αγροτοπατέρα), αλλά αυτές οι τιμητικές εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας.

Θα συμφωνήσω με τον batcic στο ότι η Ελληνική γεωργία οδεύει προς την αποτυχία διότι παράγει… μενίρ όπως ο Οβελίξ, ήτοι προϊόντα που κανείς δεν θέλει να αγοράσει. (Μόνο κάτω του κόστους τα παίρνει).

Όμως το θέμα για την Ελλάδα δεν είναι μόνο η γεωργία. Η Ελλάδα με την εξαίρεση της εθνικής μπάσκετ άντε και του πειρατικού του Ρεχακλή, οδηγείται προς το παγόβουνο όπως ο Τιτανικός με μαθηματική ακρίβεια, διότι δεν διαθέτει επαρκή και ανταγωνιστική πρωτογενή και δευτερογενή ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Βιομηχανία; Ένα εξάγουμε δέκα εισάγουμε. Γεωργία – κτηνοτροφία; Καταντήσαμε να έχουμε αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο ΚΑΙ εκεί.

Με δανεικά, με ρουμς του λετ της συμφοράς και με το να πουλάμε ο ένας στον άλλο ακίνητα δεν γίνεται δουλειά και σύντομα το 90% του Ελληνικού πληθυσμού θα πάθει μεγάλες λαχτάρες.

(Οι άλλοι έχουν σοβαρές καβάντζες και θα φάνε από τα έτοιμα, αν δεν τους φάνε οι άλλοι που δεν θα έχουν να φάνε).

Αποτυχία.

20 σχόλια:

 1. Tι θα μπορούσε κανείς να συμπληρώσει;

  ίσως ότι η ελπίς του έθνους μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, στο οποίο οδεύει είναι το Avatar. Που έχει και οικολογικό μήνυμα, άρα κολλάει και με την πράσινη την ανάπτυξη.

  Ζήτω η Δανία της Μεσογείου (κάτω από Νοτιοσλαβία και πάνω από Νείλο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με τρομάζετε
  Να αλλάξω τις ελιές με αγκινάρες;
  Έμαθα προσφάτως να τις αναγνωρίζω καθώς κείτονται πλησίον των μαρουλιών και του σπανακίου και τούτο δολιχοδρομούσε την απόφαση μου.
  Υπάρχει επιδότηση για τις αγκινάρες;
  "Επίσπευση των επιδοτήσεων 2009-2010" είπαν πως είναι η τρομακτική λύση για τα μπλόκα.
  ώφουλ και φουλ φάουλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ apos

  Και ξανά μανά ζήτω! Ε, τώρα με το Avatar όλοι της καταπράσινης αναπτύξεως γίναμε :-Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ diVa

  Να επιδοτηθεί το σαφράν και ο κρόκος πανελλαδικώς, η μόνη λύση!

  Και οι βιολογικές αγκινάρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τί εννοείτε; Δεν εξάγουμε πολιτισμό τόσα χρόνια που κρατάει αναμμένο τον φάρο της δυτικής διανόησης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ ellinaki

  Μας φάγανε τα Αμερικανά με τα Μακ Ντόναλντς, το Σταρ Τρεκ και το Άβαταρ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και το ωραίο είναι οτι το 80% του ποσού της επιδότησης ξαναγυρνάει πίσω στας Ευρώπας σαν πρόστιμο επειδή οι αγρότες αρνούνται να αλλάξουν καλλιέργειες.
  Πάντως στην κτηνοτροφία, γιατί έχουμε αρνητικό ισοζύγιο, δεν το καταλαβαίνω. Τόσουςτουρίστες εξάγουμε. Δεν μετράνε αυτοί στο balance;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτο που παρατηρησα, καλε μου Καρολε, ειναι πως οι Σουηδοι χανουν χαμογελαστοι ενώ εμεις κερδιζουμε συνοφρυωμενοι... Αρα;
  Αρα, για το καλο μας γινονται ολα αυτα.. να γελασει λιγο το χειλακι μας! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν δύναμαι να σχολιάσω... βρίσκομαι σε σοκ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου Μενεγάκη-Λάτσιου. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους συνΕΛληνες. Αφήστε μας να πενθήσουμε... ες αύριον τα σπουδαία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @ steven

  H εμπάθεια της Eurostat είναι παροιμιώδης. Μα ς ζηλεύουν για τις φραπεδιές μας και τα ωραία μας μάτια!

  @ Rodia

  Λες ε; Σαν Μιθριδατισμός μου ακούγεται αυτό... :D

  @ pastaflora

  Αχ, κακούργα κενωνία πως πονώ βαθιά! κλαψ, λυγμ, :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ:

  ...ξέρεις οτι το βαμβάκι είναι η πιο ξεκούραστη καλιέργεια;το σπέρνεις και μετά από καιρό το μαζευεις(με μηχανήματα φυσικά)

  ...ξέρεις οτι τους παρακαλάνε να βάλουν φακές η ελαιοκράμβη;

  ...ξέρεις οτι η μόνη βιομηχανία που έχει η ελλάδα είναι ο τουριζμός;

  και ο λούκουμος...ξέρεις ότι το υπουργείο παιδείας προοθώντας! τον τουριζμό δίνει 7 (επτά ναι επτά!) μέρες για τις πενταήμερες εκδρομές των σχολείων αν πάνε στο εξωτερικό (που στο κάτω κάτω θα πάνε αεροπορικώς σε μερικές ώρες) ,ενώ για τις του εσωτερικού δίνει 5 (πέντε ναι πέντε!)και στα μούτρα τους!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ Φιλαλήθης

  Εμ, άμα κανείς είναι φυγόπονος και θέλει τα ξεκούραστα, δεν κάνει και πολλά πράγματα στο τέλος...

  Φακές και ελαιοκράμβη, μη σου πω κρόκο και σαφράν και σόγια, ή σαλιγκάρια, ή ακτινίδια, ή αγκινάρες 10.000 φορές. Αλλά είπαμε, την επιδότηση την τρώμε εκεί που δεν πρέπει και όχι για να φτιάξουμε αποδοτικές καλλιέργειες με νέα είδη.

  Ο τουρισμός είναι ισχυρός οικονομικός παράγοντας, αλλά δεν φτάνει για την Ελλάδα και τα 11.000.000 της, διότι είναι εποχικός και ανισομερής. Τώρα αυτό με τις 5ήμερες (εσ), 7ήμερες(εξ), είναι εξ ίσου κουλό με το μέτρο που είχε πάρει η Καραμανλάρα για να τονώσει την οικονομία. Φθηνότερα ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ SUV (Ζβδντόινγκ!). Μέχρι και ο Σαμαράς τώρα σαν φρεσκοαρχηγός τον έκραξε.

  Υπάρχει έλλειμμα κοινής λογικής σε αυτήν την χώρα και πολλή πάρα πολλή μίζα και μπαξίς, άστα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. "Να επιδοτηθεί το σαφράν και ο κρόκος πανελλαδικώς, η μόνη λύση!"

  το ίδιο είναι αυτά τα δύο,

  για αρχή ας διαλυθεί ο 'αναγκαστικός συνεταιρισμός κροκοπαραγωγών' που το 'διαχειρίζεται'

  πωπω, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις είναι αυτή η χώρα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ τρολ

  A, εγώ βασικά καλά λόγια έχω ακούσει, (για τον Γιάννη και τον Γιαννάκη, ουπς) αλλά εσύ έχεις ινσάιδ ινφορμέησιν, για λέγε, για λέγε, να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Νομίζω ότι σου διέφυγε μια εξόχως σημαντική επιτυχία της χώρας και του έθνους γενικότερακαι πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι δίνουν κώλο συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι για να σωθεί η οικονομία είναι επιτυχία από τις ολίγες. Επιτυχία υπομονής για την ακρίβεια.
  Επίσης, έχω μια σημαντική διαφωνία: στην κτηνοτροφία δεν τα πάμε καθόλου άσχημα, απλά δεν μας χρειάζονται εξαγωγές. Έχουμε τόσα ζώα ανάμεσά μας που τα φυλάττουμε ως κόρην οφθαλμού για να μην μας τα κλέψουν. Που θες να ψάξεις να τα βρεις; Στην τηλεόραση; Στις εφημερίδες; Στο ΚΑΜΠΟΤΖΗ; Στα κόμματα; Όπου γουστάρεις κι αγαπάς να δεις, πάλι πλεόνασμα θα βρεις...

  Επίσης, η πλέον κεγαμό τις αποτυχίες είναι ότι με τόσα τουριστικά αξιοθέτα έχουμε καταφέρει να πατώσουμε τον τουρισμό.

  Η Ελλάντα ποτέ δεν πεθαίαιαιαινειειειειειει.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Hades

  -Αιτούμαι πενθήμερος αγροτική άδεια κυριε λοχαγέ!

  -Είσαι αγρότης Μπαλούρδο;

  -Ο πατέρας μου έχει ζώα κύριε λοχαγέ!

  -Το βλέπω...

  (Α, ρε Ελληνική κτηνοτροφία!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Αλλαγή καλλιέργειας
  περικοπή δαπανηρών συμβολαίων του δημοσίου (στο κάτω κάτω παλτά είναι)
  αποβολή των μεσαζόντων
  αποβολή κυβερνώντων και πολιτικών γενικότερα.
  Με εννιά παίχτες θεωρώ ότι θα παίξουμε καλύτερα κλωτσοσκούφ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @ tiktos

  Λες να αφήσουμε κενές τις θέσεις του Μπλάνκο και του Χέρσεϊ, έτσι γαι το γαμώτο; :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @ ο δείμος του πολίτη

  Συναστρία σε λέω, συναστρία! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...