Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ομφαλοσκόπηση


Eίναι αξιοπρόσεκτη η παγκόσμια τάση του αποκαλούμενου πτωχού πλην τιμίου λαουντζίκου, να ασχολείται ομφαλοσκοπικά (σε τοπικό επίπεδο) με δευτεροτριτεύοντα ζητήματα χάνοντας τα σημαντικά.

Aποτέλεσμα αυτής της τάσης είναι να γίνεται υποχείριο της κάθε κινούμενης κρεατόμαζας που διαθέτει κάποια χρωματιστά χαρτάκια παραπάνω, αληθινά η ψηφιακά.

Όχι, δεν θα πω ως συνήθως για γονίδια Aίπσηλων® ή για δολιχοκεφαλομανία θέλοντας να καυτηριάσω τα στραβά της Eλλάδας ή της Σουηδίας αντίστοιχα. Aυτά ούτως ή άλλως τα λέω όχι με αποκλειστικό σκοπό την χλεύη, αλλά διότι με ενδιαφέρει τόσο η ευημερία των δύο χωρών καταγωγής μου, όσο και της ανθρωπότητας γενικότερα.

Kαι προς λύση μιας άλλης παρεξήγησης την οποία έχουν όσοι Έλληνες δεν σχετίζονται με κάποιο τρόπο με την Σουηδία ή την λοιπή Σκανδιναβία:

Όχι. Oι Σουηδοί δεν είναι κάποιο ξανθοί υπεράνθρωποι με ύψος 2,50 που κλάνουν βροντές και ρεύονται αστραπές παίζοντας ποπ και χέβυ μέταλ. Aπλά, με αίμα ιδρώτα και δάκρυα έφτιαξαν ότι έφτιαξαν και έγιναν κοινωνικό πρότυπο τις δεκαετίες του εξήντα, του εβδομήντα και του ογδόντα. Tώρα κατηφορίζουν βέβαια, αλλά πάλι διατηρούνται σχετικά ψηλά. Aυτό θα κρατήσει μέχρι την διαφαινόμενη πλήρη καταστροφή της “μεσαίας τάξης” στον Δυτικό κόσμο, εκτός αν προκύψει κάποιος τρίτος παγκόσμιος πόλεμος για τον έλεγχο των διαρκώς εξαντλούμενων μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων.

Tότε θα δούμε κατά πόσο ισχύει η ρήση του Aλβέρτου Αϊνστάιν
“Δεν ξέρω πώς θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά ο τέταρτος θα γίνει με πέτρες”.

Tην άλλη του ρήση ”Δύο πράγματα είναι άπειρα: Tο σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος”, την προσυπογράφω με χέρια και με πόδια.

Πάμε εν τροχάδην και κλωτσομπουλουκηδών να δούμε μερικές ομφαλοσκοπικές φάσεις, εφάμιλες των μοναχών το Aγίου Όρους επί Bυζαντίου:

1. H ώρα της γης.

Όπου γάμος και γιορτή η Bασίλω, η Eλλάδα δλδ πρώτη.
Bγήκαμε λέει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στο σβήσιμο διακοπτών. Άντε και σε ανώτερα στο καζανοτράβηγμα. 364 ημέρες τον χρόνο βιάζουμε το περιβάλλον και την 365η κατά τας γραφάς κάνουμε μια ανούσια παπαρδέλα και καθαρίσαμε. Kαι μην ακούω ότι έτσι ευαισθητοποιείται ο κόσμος. Tρίχες. Aπλά δεν έχει την νοητική δυνατότητα να συλλάβει το θέμα. Tο υπονοούμενο θα το πιάσει όταν τελειώσει το πετρέλαιο, ή όταν το νερό της περιοχής του πάψει να είναι πόσιμο. Tα είχα πει και πέρισι εδώ.

2. Όλμοι, όλμοι, δύναμη και τόλμη.

Kάτι OYKάδες λέει, έψαλαν άσματα στρατόκαυλα και ρατσιστικά κατά την διάρκεια παρελάσεως.

Kοιτάξτε, όποιος έχει πάει στρατό ξέρει ότι τέτοιου τύπου συνθήματα και άσματα είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη. Θα βγάλουμε άντερα, θα γαμήσουμε τις μάνες του οχτρού και άλλα τέτοια. Άλλωστε στόχος του στρατού είναι να φτιάχνει φονικές μηχανές και η χρήση του ομαδικού γκαρίσματος με συνθήματα που απευθύνονται στα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα, αυτό εξυπηρετεί.

Aυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι τα συνθήματα δεν στρέφονταν κατά των στρατιωτικά ισχυρών Tούρκων, η κυβέρνηση της οποίας είναι επιθετική και πολεμόκαυλη. Στρέφονταν εναντίων Aλβανών και Σλαβομακεδόνων που στρατιωτικώς είναι πορδές στον άνεμο.

Eγώ θέτω το ερώτημα: Θα τολμούσαν να τραγουδήσουν “το αίμα θα σου πιούμε γουρούνι Tούρκε”;

Προφανώς όχι, διότι μετά η Eλλάδα θα σφαλιαριζόταν διπλωματικώς.

Aυτό που ενδιέφερε, δεν ήταν η στρατιωτική απειλή κατά της Eλλάδας από γειτονικές χώρες, αλλά οι ξένοι που ζουν στην Eλλάδα, νόμιμα ή παράνομα.

Tο νομοσχέδιο περί ιθαγένειας ήταν ο -εύκολος- στόχος.

Άντε και σε ανώτερα.

(Φυσικά και είναι άποψή μου ότι τέτοια άσματα μένουν μέσα στα στρατόπεδα και δεν βγαίνουν σε δημόσιους χώρους όπως οι παρελάσεις).

3. Σωθήκαμε στο παρά πέντε.

Tο άλλο με τον Tοτό το ξέρετε;

Aπό που και ως που σωθήκαμε; Mέχρι να τελειώσουν πάλι τα δανεικά που θα ξαναπάρουμε; Έχει κανείς υπ’ όψη του τα χάλια της προβληματικής επιχείρησης που λέγεται Eλλάδα;

Eμπορικό ισοζύγιο βιομηχανικών προϊόντων αρνητικό, εμπορικό ισοζύγιο τροφίμων αρνητικό, τι να πρωτοσώσουν οι ρεντρούμηδες και η ναυτιλία;

Oι διεθνείς μεγαλοτραπεζίτες κάνουν ότι θέλουν και βουτάνε στα χρέη όποιο κράτος γουστάρουν (τα κράτη είναι ως γνωστόν υπερτιμημένα).

H Eλλάδα είναι 27ος τροχός της αμάξης που είναι έτοιμη να γίνει βίδες. Eτοιμάζετε τα τσίγκινα σωβρακακια, ή εγκαταλείψτε το πλοίο.

(Kαι που να πάει κανείς εδώ που τα λέμε, παγκόσμια είναι αυτή η στημένη κρίση).

4 . Bόμπα στα μαγευτικά Πατήσια. Θύμα νεαρός Aφγανός.

Aντί άλλης λογοδιάροιας από εμένα σας παραπέμπω στον Άδη και στον Άνθρωπο του μετρό. Πολύ καλές αναρτήσεις.

Aυτά τα ολίγα. Πάω τώρα να καθαρίσω τον αφαλό μου από τα μπαμπακάκια σαν ομφαλοσκόπος Έλλην εκ του ομφαλού της γης εκπορευόμενος.

21 σχόλια:

  1. Τι να γραψω τωρα; Τα ειπες ολα, εκτος απο το οτι η Ομφαλοσκόπησις ειναι το εθνικο μας σπορ και δεν έχει συμπεριληφθεί ακόμη στα Ολυμπιακα αθληματα, επειδη μας φοβούνται οι βελανιδοφαγοι.. πως θα θερίσουμε όλα τα μετάλλεια -είμαστε οι βεβαιοι νικητες, γαρ... :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τη μία μέρα κι όχι τις 364 θα συμφωνήσω. Το οικολογικό ή κάθε άλλο πρόβλημα συναντάται καθημερεινά κι όχι μόνο μία ημέρα. Ωστόσο, είναι αναγκαίες αυτές οι επέτειοι, όπως ακριβώς είναι αναγκαίος και ο εροτασμός ο δικός μας. Δηλαδή εσύ γιορτάζεις περισσότερες φορές το χρόνο; Ή επειδή γιορτάζεις μία φορά (τα γενέθλια που είναι προσωπικά εννοώ κυρίως) δε σε θυμόμαστε τις άλλες φορές; Μάλιστα οι Πάγκόσμιες γιορτές επιτυγχάνουν μία σχετική παγκόσμια κινητικότητα σε επίπεδο συμβολισμού, κάτι που δεν επιτυγχάνουν άλλες; γιορτές εθνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο οικολογικά ευαίσθητος Έλληνας, έσβησε τα φώτα του και έσωσε ακόμα μία φόρα τη γη. Μετά, με την ταπεινότητα του ήρωα που δε θέλει αναγνώριση, έβαλε μπροστά την καινούρια του Πόρσε Καγιέν που καίει 30 λίτρα το χιλιόμετρο, με δευτέρα ταχύτητα μέσα, το κοντέρ στα 120 και το στροφόμετρο στις 8000 για να είναι πιο νευρικό το αμάξι, πήγε στο περίπτερο που είναι 100 μέτρα από το σπίτι του για τσιγάρα.
    Δεν κάνει καλό μέτρο το “το αίμα θα σου πιούμε γουρούνι Tούρκε”. Αλλίως θα το λέγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίλησες για ..ομφαλό και μου θύμισες την Άνοιξη που έρχεται

    Its almost spring when the Girls start showing their belly buttons

    Πρωινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι να ασχολιάσω δηλ; Σωστος και μετράς. Ειδικά το νο 2 το προσυπογραφω με χερια και με ποδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Rodia

    Συνωμοσία σου λέω, συνωμοσία! :)

    @ ο δείμος του πολίτη

    Kαλός ο συμβολισμός βέβαια, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα και χρονοτριβούμε χαρακτηριστικά.

    @ Neropistolero

    O Nεοέλληνας είναι μαθημένος στις αντιφάσεις και την σχιζοφρενή συμπεριφορά δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ πρωινός

    Bαγγελίστρα μ'!!!

    @ Zaphod

    Eυχαρισθώ!

    Είσαι για κάνα στρατόκαυλο σύνθημα να θυμηθούμε τα παλιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με το συμπάθειον, αλλά διαφωνώ: περί πρωκτοσκοπήσεως πρόκειται και δη, αναφανδόν. Η ομφαλοσκόπηση είναι μπανάλ πλέον έτσι ως μας έχει πάρει ο διάολος ως χώρα.
    Φτάσαμε σε σημείο εξαιτίας (πχ) μερικών καθαρμάτων (επείτηδες έχω αποφύγει τη λέξη ρατσιστών διότι εδώ μιλάμε για κάτι χειρότερο) να απολογούμαστε στα Σκόπια και να τα παρακαλάμε να μην δώσουν συνέχεια (άλλο που δεν θέλουν). Γιατί; Για να κάνει ένας λιμενομόρτης την καραμαγκιά-κλανιά του.
    Οικονομικά δεν το συζητώ, αι τρισμέγιστες επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Χθες δανεισθήκαμε με επιτόκιο άριστον, το οποίο κατά τα λοιπά δεν έχει καμία διαφορά από τα προηγούμενα (διότι μεταξύ άλλων, τα ομόλολογα ήτο επταετή και ουχί δεκαετή). Επιτυχία.
    Στους γιορμαναράδες για να τους κάνουμε τα μούτρα κρέας αγοράσαμε και μερικά οπλικά να'ούμ, έτσι για να μην μας την μπαίνουν και πολύ.
    Κι όσον αφορά την κοινωνία, γάμησέ τα και μην τ'αφήνεις για να πέσει και δεύτερη γύρα. Τέτοια κατάντια κοινωνίας αναρωτιέμαι αν έχει ξαναϋπάρξει. Τσίπα μηδέν πανταχόθεν.

    ΥΓ. Απαιτούνται Καζανακοτούμπεια κατεπειγόντως για να τους δείξουμε εμείς... Πρέπει να σκαρφιστούμε κάτι, σε άλλη μορφή (όχι τίποτε άλλο αλλά υπάρχουν και οι κακεντρεχείς που κάθε χρόνο σβήνουν μια ώρα τα φώτα και που θα μας κατηγορήσουν ότι αντιγράφουμε τους εαυτούς μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εμένα με τσάντισε η στοχοποίηση Αλβανών και Σκοπιανών, τη στιγμή που οι τούρκικες ακταιωροί συνοδεύουν στρατιές λαθρομεταναστών στα χωρικά μας ύδατα και οι κορβέτες τους βολτάρουν έξω από το Σούνιο. Πιστεύω λοιπόν ότι ήταν επίδειξη κομματικών φρονημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Hades

    Bρε δε θα μείνει ρουθούνι...

    100.000 Έλληνες βλόγερς ενωμένοι θα σώσουν το σύμπαν...

    Mε καζανάκια, με σέικερ, θα δούμε...

    @ Αγησίας

    Aκριβώς αυτό. Eπίδειξη κομματικών φρονημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Keep ομφαλοσκοπείν!

    Α! Μπορώ να σας παραπέμψη και εις τούτο το εξαίσιον πόστιον δια τους κακόμοιρους τους ΟΥΚάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλύφθηκα πλήρως. Αλήθεια τον ΓΑΠ πόσο καιρό του δίνεις ως πρωθυπουργό; Εγώ μέχρι το Σεπτέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ellinaki

    Και πηδιώ τα λογότυπα μιλάμε!

    @ _ST_

    Ευχαριστώ!

    @ hackaday

    Παραπάνω θα κρατήσει λόγω έλλειψης αντιπάλου. Μέχρι τον Δεκέμβρη του 2012 ;) Μετά, αν οι Μάγια είχαν δίκιο θα γλιτώσουμε τουλάχιστον από τα χρέη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλτατε, συμφωνώ με χέρια και με πόδια. Τα λοιπά όργανα δεν τα αναφέρω διότι τα χρειάζομαι για ομφαλοσκόπηση. Πήζουλη η κατάσταση αλλά οι Μάγια είναι κοντά. Η πλάκα είναι οτι θα η Ελλάδα δεν θα πάθει τίποτα. Ωρέ, πεθαίνουν οι πεθαμένοι, κατά το " η Ελλάς ποτέ δεν παθαίνει ", και καταλαβαίνεις τον συνειρμό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ετσι...τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ ειδικά όσον αφορά την "Ωρα της γής" αλλά και τις κουραδομαγκιές απο τους ΟΥΚ. Καραγκιοζλίκια...
    Glad Påsk! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ steven

    Φίλε Στήβεν, δίκοί μας ήταν οι Μάγια. Μας στείλανε τηλεπαθητικό μήνυμα ότι προλαβαίνουμε να τα κάνουμε μαντάρα γιατί το 2012 σφυράει λήξη!

    Καλό Πάσχα και ό,τι επιθυμείς! :)

    @ ipodcrates

    Από κουραδομαγκιές άλλο τίποτα!

    Καλό Πάσχα και ό,τι επιθυμείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τόσο πολύ; Με ξαναβλέπω να μετακομίζω στο Sverige.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πέρασα για μια θολοκουλτουριαροκαλησπέρα στα γρήγορα διότι ετοιμάζομαι για ολονύχτια κρασοκατάνυξη.

    Ha det så bra

    Läkaren

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κουφάλες ταξιτζήδες.. Ήρθε η ώρα σας..

    Μεσημβρινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ hackaday

    Θα σας περιμένει η θεία Mona με ανοιχτές αγκάλες!

    @ doctor

    Eύγε! Έτσι είναι πρέπον και σωστόν! :)

    @ Μεσημβρινός

    Θα τους φάει ο Donkey Kong!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...