Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ναούμε


Το σύμπαν είναι ένα πολύπλοκο μέρος και ακόμα αυτός ο γαλάζιος κόκκος της άμμου, που περιστρέφεται γύρω από ένα από τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα που υπάρχουν στους εκατοντάδες δισεκατομμύρια γαλαξίες, δεν πάει πίσω σε πολυπλοκότητα.

Εδώ που τα λέμε και ο εγκέφαλος της κερά Μαριγώς της ψιλικατζούς υπερπολύπλοκος είναι, εάν θελήσει κάποιος να τον μελετήσει σοβαρά.

Από την άλλη, ακόμα και μια ομάδα πολύ ευφυών ανθρώπων, έχει τελικά περιορισμένη αντίληψη, που καθορίζεται από τις αισθήσεις μας και το τρέχον επίπεδο της τεχνολογίας / τεχνογνωσίας μας.

Συνεπώς, για λόγους οικονομίας πόρων συστήματος που λένε και τα μιαρά Ουίνδοους, ο ανθρώπινος εγκέφαλος αρέσκεται στην ήσσονα προσπάθεια και στην δημιουργία μοντέλων προσομοίωσης της πραγματικότητας.

Βέβαια τα μοντέλα ικανοποιητικής προσομοίωσης της πραγματικότητας και όχι η επακριβής καταγραφή της, μας έχουν δώσει το τρέχον επίπεδο τεχνολογίας που έχει αυξήσει πάρα πολύ τον μέσο όρο ζωής της πλέμπας, πράγμα που την σπάει τα μάλα τους τριχωτούς όρχεις των καλαμοκαβαλημένων «κυρίαρχων του σύμπαντος» που γουστάρουν να κάνουν κλύσμα με πολτό από χρωματιστά χαρτάκια.

Διότι τι σκατά «κυρίαρχος του σύμπαντος» είσαι, αν γερνάς, σταφιδιάζεις και δεν μπορείς να ζήσεις τουλάχιστον 60 χρόνια περισσότερο από την πλέμπα, αλλά το σταματώ εδώ διότι παρεκτρέπομαι.

Τα διάφορα μοντέλα και «ρετσέτες» λοιπόν, μας έχουν φανεί λοιπόν πολύ χρήσιμα, ιδιαίτερα στις διάφορες μορφές της επιστήμης του μηχανικού, λύνοντας μας τα χέρια και επιτρέποντας μας να φτιάχνουμε παπάδες, αρχιεπισκόπους και αγγέλους που λέει και η κυρά Μαριγώ.

Καλά και άγια λοιπόν και τα «μοντέλα» και οι «ρετσέτες» και τα «λυσάρια», αλλά εάν συνδυάζονται με μία κακοήθη οκνηρία του κερατά, με φραπόγαλο και την φράση «Ναούμε» τότε έχουμε πρόβλημα. Ακολουθεί μαθηματικοποιημένο παράδειγμα εμπνευσμένο από τον Richard Wolff.

Η τρέχουσα κατάσταση της ραγδαίας αποδόμησης του κράτους πρόνοιας στον ομφαλό του σύμπαντος, αλλά και στο σύνολο του πρώτου κόσμου μπορεί να εκφραστεί σαν μια συνάρτηση ν μεταβλητών.

Σεξ με ΔΝΤ=f(a,b,c,d…n).

Υπεραπλοποιημένη μορφή Ελληναρά:

Σεξ με ΔΝΤ=f(Οβριοί).

Υπεραπλοποιημένη μορφή Αλεξ Τζόουνς (Ναι αυτός ο ακροδεξιός καραμαλάκας που έγινε λάβαρο στα χέρια κάθε φραπόγαλου επειδή κόμισε γλαύκα εις Αθήνας με την Γόλδμαν Σαχς. Αυτός που στο μαλακοσόου του λέει ότι οι ΗΠΑ είναι republic (res publica λατ.) και όχι democracy δλδ οχλοκρατία, διότι κατά τον αγράμματο Τεξανομαλάκα Δήμος = Όχλος. Α, πάγαινε ρε όρθια κουράδα που ούτε Αγγλικά δεν ξέρεις απατεώνα).

Σεξ με ΔΝΤ=f(Νιου Ουόρλδ Όρδερ).

David Icke (Εδώ γελάνε)

Σεξ με ΔΝΤ=f(Υπερδιαστατικοί ερπετόμορφοι εξωγήινοι).

Φυσικά φαντάζομαι ότι έχετε υπ’ όψη σας και τους εξής αφορισμούς:

1. «Για όλα φταίνε οι πολιτικοί και οι λεφτάδες, οι πολίτες είναι αθώοι για την σημερινή κατάσταση».
2. «Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα γι αυτό χρεοκοπεί».

Φυσικά οι ορθές απαντήσεις, αλλά καθόλου πιασάρικες για ΜΜΕ και μαϊμουδοβλογς που διατηρούν εξηνταβελόνηδες ψευδώνυμοι δημοσιογράφοι (το τσάμπα είναι πάντα πιο γλυκό), είναι οι εξής:

1. Φταίνε ΚΑΙ οι απλοί πολίτες σε πολύ μικρότερο ποσοστό από τους έχοντες και κατέχοντες, από την στιγμή που εκπόρνευσαν την ψήφο τους για ένα ρουσφέτι του κώλου, ή ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους με διακοπές στο Μπαλί με διακοποδάνειο.
2. Η Ελλάδα παράγει αρκετά εξωτικά πράγματα, μέχρι ηλεκτρονικά κυκλώματα υψηλής τεχνολογίας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΕΝΙΚΩΣ. Το ισοζύγιο πληρωμών έχει ένα έλλειμμα ΝΑ με το συμπάθιο το οποίο αυξάνεται διαρκώς.

Γενικά, όλοι μας αγαπάμε τις εύκολες λύσεις και εξηγήσεις και φυσικά το να πουλάμε μαγκιά κολλώντας και ένα «ναούμε» στο τέλος.

Όμως πάντα πρέπει να βασανίζουμε το μυαλό μας και να θέτουμε το εξής ερώτημα όταν κάποιος μας πλασάρει μια ρετσέτα:

«Ποια είναι τα συμφέροντά του; Ποιους μπορεί να υποστηρίζει; Βγάζει ΛΕΦΤΑ από αυτήν την τάχα μου ανιδιοτελή υπηρεσία;»

Έτσι έχουμε αρκετές πιθανότητες να ξεχωρίζουμε τα πραγματικά λειτουργικά μοντέλα, όπως αυτά που ευθύνονται για το ότι το σπίτι μας δεν μας έχει πέσει στο κεφάλι ακόμα, από τον κοπανιστό αέρα που πλασάρουν διάφοροι αρπάχτρες.

12 σχόλια:

  1. Τα'καψα τα λεπια του μυαλού μου για να σε καταλάβω... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεσιέ Πολσεμάνογλου, τα σέβη μου.

    Ορθώς την έχετε σακουλευτεί τη φτιάξη κι ακόμα χειρότερα νάουμ. Καθότι ο Έλλην τη σήμερον δε γουστάρει να ξύσει τη γκλάβα του. Θέλει να σηκωθεί ο Αντρίκος ο Παπανδρέου από τον τάφο του μ' ένα σακούλι γεμάτο λίρες και ν' αρχίσει να μοιράζει αβέρτα και αν κανείς αρωτήσει που το βρήκε ο μακαρίτης το μπαγιόκο, τουμπεκί ψιλοκομμένο άπαντες.

    Α προπό, σας μερσώ για την προσθήκη,
    Κρείτων Κουσουράτος, προβάρων το καινούργιο του κοστούμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι πράχτορας ναουμ της νέας τάκσεως, των πιθηκάνθρωπων του Σειρίου Β', των σαυράνθρωπων του Αντάρες και των ευνουχισμένων σαμάνων της res publica του Ιγκρντιρ (όπως κόβεις δεξιά απο τον Αλντεμπαράν, τρίτος αστεροειδής, μετά το διαγαλαξιακό περίπτερο του 7χορδου Τζο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χώσε και σώσε!
    Αλλά εσύ τα λες... ακούει κανείς; Μπαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιλοτικά ξεκινάει η νέα τάξις απο την Ελλάδα, πρώτον΄λόγω μεγέθους και δεύτερον λόγω απειθαρχίας. Μετά την χρεωκοπία μας, θα επεκταθούν σε λοιπά κράτη όπου δεν υπάρχουν ούτε αφορισμοί, ούτε καν μυαλά. Τότε θα είναι και πιο εύκολη η εξαφάνιση των "παραγωγικών τάξεων".
    ΥΓ. Αν θέλεις στείλε μου το ταχυδρομείο σου, να σου προωθήσω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ An-Lu

    Μα... αυτός ήταν ο σκοπός!

    @ lycofron

    Α, αυτές είναι λύσεις ωραίες, παραδοσιακές!

    Παρακαλώ, τα λύνξ σας, χαρά μας!

    @ Prophet Estarian

    Prophet Estarian είπε…
    Είσαι πράχτορας ναουμ της νέας τάκσεως, των πιθηκάνθρωπων του Σειρίου Β', των σαυράνθρωπων του Αντάρες και των ευνουχισμένων σαμάνων της res publica του Ιγκρντιρ (όπως κόβεις δεξιά απο τον Αλντεμπαράν, τρίτος αστεροειδής, μετά το διαγαλαξιακό περίπτερο του 7χορδου Τζο)

    Γκρρ... ναία τάκσης, γκρρρ...

    @ ESKARINA

    ESKARINA είπε… Χώσε και σώσε!
    Αλλά εσύ τα λες... ακούει κανείς; Μπαααααα

    Θα πρέπει να κάνω βίδεο καστ για να δείξω και την θεϊκήν μου φατσούλαν δια να με ακούσουν!

    @ steven

    steven είπε…

    Πιλοτικά ξεκινάει η νέα τάξις απο την Ελλάδα, πρώτον΄λόγω μεγέθους και δεύτερον λόγω απειθαρχίας. Μετά την χρεωκοπία μας, θα επεκταθούν σε λοιπά κράτη όπου δεν υπάρχουν ούτε αφορισμοί, ούτε καν μυαλά. Τότε θα είναι και πιο εύκολη η εξαφάνιση των "παραγωγικών τάξεων".
    ΥΓ. Αν θέλεις στείλε μου το ταχυδρομείο σου, να σου προωθήσω κάτι.
    Χέλλας βρε, ο ομφαλός της γης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εξεπλάγην με τη σοβαρότηταν του ποστίου, δεν μας έχετε συνηθίσει έτσι..!

    αισθανόμενος ότι προσθέτω εις τις καθόλα μη αφελείς ερωτήσεις:
    "ποιος τελικά (δείχνει να) ευνοείται;"

    γρήγορα περικαλώ ένα υποβρύχιο για έπεσε το ζάχαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ geokalp

    Tο υποβρύχιο να γέρνει ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αβε.. Καπερναούμ(ε)!

    Στείλε μου π.μ. γιατί έχω να σε ρωτήξω...

    Αχ αυτές οι Hidden agendas!

    ΧΧΧΧΧΧΧΧ

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Aphrodite

    ΚαπερΝΑΟΥΜ παιδί μου, Εβραϊκός δάκτυλος σε λέω, φως φανάριον!

    Θα σας αποσταλεί σχετικόν μέηλ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι συγκαλημμένα μας κατηγορείς όλους ότι δίνουμε κώλο για ρουσφέτια. Ε, σε πληροφορώ -για να σκάσεις από το κακό σου- ότι εγώ δίνω από ιδεολογία πλέον. Τόσα χρόνια με αυτούς τους πολιτικοί (και ουχί μόνο) μόνο στο ιδεολογικό θα μπορούσε να γυρίσει... :):)

    Παρεμπιπτόντως, μιας και με άρεσαν οι μαθηματικές αντιστοιχίες, μήπως ξέρεις ποία η τιμή της μαλακίας του νεοΕΛ; Απλό: είναι το όριο του πέους όταν το νιμού τείνει στο μηδέν. :)

    ΥΓ. Μεγειές, μεγειές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Hades

    Άμα είναι ιδεολογία όλα επιτρέπονται! :)

    ΕυχαρισΘώ, ΕυχαρισΘώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...